Sorg i hjärtat

Så mycket känslor i mitt inre som måste ut. Passande att jag igår skrev att jag inte ville blogga längre. haha.. Lite patetiskt. Det ser ut som ett "PR"-trick, men det är det INTE! Men tack alla ni för alla fina ord. De gör mig glad.
 
Åter till det jag måste få skriva av mig om. Såklart detta med jobbytet. Gud vad jobbigt det vart helt plötsligt. Jag har varit iväg till norrgården på avskedsfika idag. Fick jättefina betyg, fantastiska blommor och jättefina presenter av arbetslaget. Tror mitt hjärta brister. Vad jag kommer sakna dessa människor. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba på Falla, för det känns så rätt. Men samtidigt gör det så ont att lämna norrgården bakom mig. Åren där har varit som en berg & dalbana. Ibland underbart, ibland asjobbigt. Svett, blod och tårar har fått mig att vilja säga upp mig för att sedan vända till att "här vill jag alltid jobba". Nu när jag står här med alla papper i handen. Att jag inte längre är anställd blir jag så nedstämd. Jag hör inte dit längre. Allt jag kämpat för där är borta.
 
Men jag tror och hoppas att jag kommer fortsätta komma dit och hälsa på. Få prata lite skit med Anders, bli mobbad av Henrik, mobba tillbaka på Henrik och bli tjatad på om jag inte ska ha lite kaffe av Ville. haha, ja fina, underbara männsikor. Vänner för livet har jag fått på dessa år och jag tackar för allt jag fått lära mig. Trodde det skulle bli några fler bara.
 
Men nu ska jag  ut på nya äventyr, använda all min kunskap jag har i bagaget och utvecklas på Falla. Det ska bli så kul, det kan jag inte nog poängtera! Jag ångrar verkligen inte att jag tog chansen till detta jobb. Det är bara så mycket känslor att bearbeta. Jag älskade verkligen jobbet på norrgården.
 
Vet inte vad jag ville med detta inlägg igentligen. Bara skriva av mig lite. Har ingen att prata med just nu. :(
Ikväll ska vi på julbord med Glenns jobb. :)
 
 

Slutbloggat?

Funderar allvarligt på att stänga ned denna blogg. Känner inte alls för att blogga längre..

Blir det kanske bättre när jag börjar jobba tro? Hm..

Ska jag fortsätta skriva tycker ni?


Mitt i snöblasket

Usch jag får lite smått panik av vädret just nu. Hela dagen har det varit snöblandat regn, snorkallt och blåsigt. Sprungit mellan husen när jag varit tvungen att gå ut idag för diverse ärenden som kaninutfodring. Usch alltså! Men nu ska det ju bli kallare, och jag längtar tills det fryser på så man slipper geggan! Sen behöver det ju inte bli -20grader.. För ni har väl sett vad som utlovats i helgen?
 
Jaja, jag & Casper har tänkt att åka och handla idag. Kylskåpet ekar ganska tomt nu efter helgen i Halland. Dessutom skulle jag ta mig till BMI (Byggmaskiner i Örebro) och välja ut arbetskläder. Men det får faktiskt vänta, för jag vill inte ge mig ut på vägarna i detta rusk. Speciellt inte med Casper! Så jag hoppas på någelunda bättre väglag imorgon.
 
Vi har för övrigt haft en jättehärlig helg i Halland. I fredags blev det den årliga kalkonmiddagen hos svärmor, i lördags var det bowling & mat med vännerna, söndag & måndag gick åt att hälsa på släkt & vänner. :)
Hela vägen hem igår hade vi regnigt. Blä vad träligt det är att köra i det. Dock var den värsta biten mellan Askersund & Örebro och då var vi ju nästan hemma. ;) Casper har skött sig så himla bra under bilåkandet!

Hemma möttes vi av två förnärmade katter som talade om för oss, högt och tydligt, att det inte är okej att stänga dem ute, med bara ett pannrum till förfogande. ;) Idag har de vägrat gå ut och tiggar uppmärksamhet heeeeela tiden. hehe..
Tack mamma, pappa & Linda för djurvakten! Guld värt. ♥
 
Glenn jobbar över idag. Stackaren står i förtvivlan och tvättar maskiner nu innan kylan ska komma. Så nästa vecka ska han kompa, vilket innebär att jag ska jobba hela veckan istället för de tre dagar det är sagt. Jätteskönt känner jag, då det underlättar att komma in i allting. För ni har väl inte missat att detta är min sista lediga vecka som 100% mammaledig? ;) Tagga tagga tagga!
 
Oj vilket rörigt inlägg det blev. Hoppas ni blir nöjda iallafall, för nu ska jag gå och se vad min son har för sig. Sist jag tittade öste han ur tvättmaskinen. ;) Han är så hjälpsam så. Synd att det inte var tvättat bara.. haha.
 
Ha det gott, tänd lite ljus och kryp ned under ett täcke och ignorera bajsvädret där utanför. Burr..
Om ni undrar vad Casper har på näsan så är det ett skrapsår han lyckades åstakomma på resan ned till halland. Han valde att stå på näsan på en rastplats. ;P
 
 
 

Nybabad unge & förberedelser

Vad har ni för väder på er ort idag? Här har det knappt blivit ljus under dagen. Så grått och trist att man helst vill krypa ned under täcket och vänta på bättre tider. haha.. Ge oss lite fin snö nu. :)
 
Casper & jag har varit till maxi idag under förmiddagen och handlat inför Hallandsresan imorgon. Har jag nämt det? Att vi ska dit? Hm.. minns inte. Haha.. men nu har jag gjort det iallafall. Blir en långhelg med kalkonmiddag, bowlingkväll med vännerna och såklart träffa alla som vi inte sett sen i september nu. Ska bli så härligt!
Då vi ska åka tidigt imorgon bitti gäller det att förbereda så mycket som möjligt. Jag är sååååå nervös för att katterna inte inte ska ha fattat att man kan gå in i pannrummet. Kanske skulle ta och ha kattluckan upptejpad? Hm..
Tack till er som ställer upp som hus/djurvakt!
 
Idag är Casper på bättre humör. :) Efter lunchen hade Casper lasagne över hela sig så jag fixade iordning badbaljan så han fick bada. Inte duscha som vi brukar göra. Vad han tyckte det var kul! Jag som tänkt ställa ut baljan i garaget får nog ändra mig. Han lös som en sol i badet och skrek som en stucken gris när vi skulle gå upp. Hihi
 
Men nu har han sovit några timmar och vi ska strax äta lite mellis. Pappa Glenn kommer nog hem vilken minut som helst. Då ska jag passa på att smita ut till kaninerna en stund och pyssla med dem. Flickorna har fått vara inna idag pga det dåliga vädret. Men de ska få skutta lite ute i kaninrummet tänkte jag, plus få en massa gos. Speciellt Tosca som tror hon ska bli uppäten när hon ligger i ens famn. Suck.. Tålamod och tid.
Sen ska jag träna katterna på kattluckan. ;)
 
Till middag blir det pannkaka och ärtsoppa såklart! Någon mer än oss som följer traditionen med pannkaka på torsdagar? ;)
 
Nej nu vill Casper ha namnam. Vi hörs! :)
 
 

Onsdagen

Först och främst, lyssna på denna låt! Den är så fin, har ni spotify så lyssna där då kvalitén är något bättre där. Miley Cyrus - When I Look At You Det är från filmen the last song. :) Fantastiskt.
 
Dagen har inte alls varit rolig. Casper är inte sig själv.Inatt vaknade han upp igen och skrek. Man får knappt kontakt med honom när han blir sådär. Ritkigt otäckt faktiskt. :( Hoppas han sover bättre inatt, men hittills ikväll har han gnällt en hel del. Han sover inte sådär tungt och fint som han brukar. Blää.. hoppas det är en period som går över fort.
Dessutom är det åtminstonde en kindtand på g. Såg den förut när han låg och busa på skötbordet.
 
Imorse sov Casper till tjugo över nio. Jag blev inte ett dugg glad, då jag anade att något inte stämde, och visst fick jag rätt. Hela dagen har han varit gnällig. Suck. :(
Vi var iallafall iväg till öppnis på förmiddagen och där var han väl hyffsat nöjd, men han vägrade äta.
På vägen hem så fick han för första gången gå utomhus ordentligt i sina skor. Inte haft balansen för det innan. ;) Och ojj vad han tyckte det var kul, och han var så stolt. :) hihi Söta unge. ♥
 
Nu ikväll har vi avnjutit god mat till bonde söker fru & greys. Men nu ska det bli väldigt skönt att lägga denna dag bakom sig. Den har inte varit rolig någonstans direkt faktiskt. :(
 
Godnatt.
 
 
 

Blogglust noll

Blä, blogga är så himla drygt ibland. Sorry för en tråkig & inläggstom blogg...
 

Vi lever här hemma iallafall. Jag har fått sådär ont under revbenet igen. Som jag hade för ett tag sen. Det har suttit i sen i igår morse nu. Det sänker mig verkligen. Det känns tungt & smärtsamt att röra mig. Mår illa och känner mig allmänt konstig i hela kroppen  :( Blir så deppig.. Hoppas det försvinner snart.

 

Caspermannen har fått två nya tänder. Jag visste väl det! Så gnällig som han varit. Det är framgaddarna där nere som kommit fram. Så nu har han totalt fått åtta tänder. :)

 

På kaninfronten är det lungt. Tanterna har gjort upp men bor ändå i separata burar på nätterna. Stampe och Smycka slåss fortfarande. Men Stampe har övertaget verkar det som. Hon fick totalstryk igår av honom. Hon är ju tydligen hög i rang men det vill inte Stampe veta av. ;)

 

Jag har blivit så himla sugen på att avla med kaniner. Blivit så peppad av Linda, uställningen osv. Håller på att kolla upp om det ens skulle vara en möjlighet för mig. Tid och pengar spelar ju faktiskt en väldigt stor roll för en hobby. Men det kanske vore något nu när hästlivet tvingats läggas på hyllan. Har ju redan intresse på eventuella kaninungar. ;) hehe

 

Jaja, vi får väl se. Först ska man komma igång med jobbet. Nu har man ju tid att gå och tänka och planera. Sen kanske man inte vill ha något att komma hem till mer än familjen. Sen när man jobbat åtta timmar menar jag.
Men jag tycker det verkar vara en kul grej iallafall. Djurtok som jag är. ;)

 

Nu ska jag ta min dumma kropp och krypa ned i sängen.
Bilderna har Linda fotat. På uställningen i helgen som var. :) www.corellii.blogg.se
Godnatt. ♥

 


Tosca & Smycka

Idag är vi lite slitna. Vi kom hem från festen vid två-tiden inatt, och klockan sex ville Casper ha välling. Tack och lov somnade han om och sov till nio sen.
Men det var så kul igår. Jag drack inte (som vanligt höhö) men hade fullt upp med att lyssna på fyllesnack överallt. ;) God mat och trevligt sällskap var det iallafall. Tack alla för kvällen!
 
Vid sen lunch kom vi hem igen till Broby. Käkade lite lunch och sen vet jag inte vart dagen tagit vägen. Älskling har varit dutkig och monterat upp en kattlucka till pannrummet som katterna ska få använda om vi inte är hemma osv. De har redan invigt den. Så nu ska vi träna i veckan. Tips någon på hur man lättast får dem att förstå vitsen med att trycka in luckan?
 
Sen till mina kära kaniner då. Jo de fick komma ut i hagen idag för första gången. Flickorna gjorde upp direkt och ägnade sen resten av eftermiddagen till att glatt skutta omkring och göra glädjeskutt. De är ju uppväxta med att sitta i små fackburar som avelsdjur så detta var ju rena lyxen! hihi Om några dagar ska de få träffa Stampe.
Nu när jag tog in dem hade vi lite socialträning då jag insett att de inte är allt för vana med sånt. Hm.. Men det blir nog bättre med tiden.
 
Så nu tänkte jag presentera dem. Jag anar att ni är extremt jätteintresserade av detta. haha ;D Men nörd som jag är så vill jag gärna göra det.
 
Den silvergråa (chinchillafärgade som det heter) heter Gillbos Sassy men kallas Smycka. Hon är en hona som är utställd och reggad på 93,5p/100p (Medelbra) och fått två kullar. Hon är född i mars 2011 och kommer från Sala.
En bestämd liten dam som jag insett är väldigt lik min gamla kanin Smulan till sättet. Morrar och nafsar om hon inte får som hon vill. haha.. Men det ska vi råda bot på. Det har jag gjort en gång förut. Tålamod och tjocka tröjor är det som gäller. ;)
 
Den viltgula honan heter Lundbys Petunia, men kommer här kallas för Tosca. Även hon är en avelskanin med stamtavla. Hon är uställd på 93p och är även hon född i mars 2011 och har haft en kull. Hon kommer från Askersund.
Hon är inte alls så mycket hanterad. Hon är nervös när man håller i henne osv, men ack så söt! Inga tendenser till att vara tjurig iallafall, men hon nafsar än lite på axeln när man bär på henne. Även det ska jag träna bort. Ohyfs!
 
Så dessa damer ska förhoppningsvis få någon kull här hos mig. Ska hitta en snygg vitblåögd-hane så jag får wienertecknade ungar. Gos! Jag fick se avkommor från både två igår på uställningen, så det var ritkigt kul! :)
Men det blir fram i vår. Nu ska vi bara lära känna varandra, töserna och jag.
Visst är de fina? Älskar Toscas utseende. Så sockersöt!
 
Nu ska jag sluta babbla kanin, dags att tillaga lite tacos.
Senare ikväll blir det tvhäng med min fina karl och solsidan. :)
 
 
 

Kaninutställning

(Detta inlägg skulle ha publicerats igår, men hamnade i utkast?? Så jag fuskar och lägger in det på gårddagens datum där det skulle hamnat)
 
Idag så blev det att ta en snabb sovmorgon för att sedan sätta sig i bilen och rulla mot Örebro Travbana där det var kaninutställning. Med mig hade jag två transportburar för att hämta hem två dvärgvädurshonor som jag köpt via nätet av två olika uppfödare. :) Jag ska skriva lite om dem imorgon för jag har lite bråttom just nu.
 
Ännu en anledning till varför jag var där var för att sällskapa med Linda som var där och ställde ut sin Twittra. Jag hann inte vara kvar ända till slutet men jag tror absolut ni kan läsa om hennes resultat på Lindas blogg. :)
Det var kul att vara där iallafall. Det var många år sen jag var på en uställning sist och det var kul att se allt med lite "vuxnare" ögon. Runt 500st kaniner var nog där iallafall.
Jag tycker det är lite smått hyseriskt med allt denna fix för dessa små stackars kaniner som får sitta i små trånga burar en hel dag med okända människor som står och glor. Vissa såg ritkigt stressade utan, medan vissa låg och sov nöjt. ;)
Men man undrar ju lite vart välfärdheten är i såna här sammanhang. Här är det inte snack om tillgång på grovfoder, vatten och sitthylla minsann. ;) hehe..
 
Jaja det har ju sin tjusning det med. Hade jag haft tiden hade jag gärna haft lite uställningskaniner osv. Man ser ju att de flesta som är där är äldre kvinnor/män som typ är sjukpensionerade osv. INTE BARA, men många.
Men vem vet, en dag kanske jag också blir kaninuppfödare. ;) Om jag kunde välja vilken färg/ras jag skulle sattsa på. haha..
 
Nej nu måste jag avsluta, vi har bråttom iväg till mamma & pappa som ska vara barnvakt åt Casper ikväll. Vi ska på 40års-fest. (Minns inte om jag nämt det?) Det är iallafall en av mina fd chefer som fyller år. Det ska bli kul!
 
Ha det gott!
 

Stampe kanin

Casper sover sött där uppe i själsängen, och då han brukar sova 1-3timmar så passade jag på att smita ut en stund till kaningården för att fixa lite. Gosade en stund med Stampis och gav honom en genomgång med borsten. Förhoppningvis uppskattat. ;) Kollade igenom hans tänder också, och jag får nog ta och klippa dem igen. Jag har inte behövt göra det sen tidigt i sommras, men nu tyckte jag att de växt iväg lite för långt. Jag får be någon om hjälp dock. Klippa tänder är inte roligt alls tycker Stampe. :(
 
Tyckte faktiskt att han var lite slö idag. Antingen är jag nojjig bara för att Wilma dog så plötsligt eller så är han också på väg att ge upp. Han fick pelletsav mig
 
 och visst åt han, men han lämnade också en del. Någon min gamle gubbe inte brukar göra. Suck.. :( Ska han också dö ifrån mig??
 
Hoppas min magkänsla är fel och överdriven..
 
 

Sliten morsa

 Ja om förra inlägget handlade om hur pass utvilad och pigg jag var så kan jag tala om att det är rena motsatsen nu. Fy fasiken vilken tuff natt det varit. Casper har sovit så himla oroligt! Minst varannan timme har han vaknat, satt sig upp och skrikit, gnällt och gråtit för att sedan somna om igen. Om det är någon form av mardrömmar eller ont i tänderna kan jag inta svara på. Han hade en liten släng av det i förrgår natt också, men inte som inatt. Jag är helt kocko i huvudet.
Sist jag sov såhär dåligt pga Casper så var han nog inte mer än 3-4mån så man är ju smått bortskämd med sömn, så såna här nätter tar ju verkligen kål på en. Blö..
Men Casper är på gott humör nu iallafall. :) Vi har nyss käkat mellis och ska väl ta och hitta på något här hemma. :) Bilden är från instagram och fotad under mellisen förut. ;)
 
Igår var vi en sväng till Caspers mormor och morfar för diverse ärenden. Bland annat hämtat hem en till kaninbur. ;)
Vi blev bjuden på god lunch av morfar och Casper invigde sin nya resesäng som han ska få sova i på lördag när mormor och morfar ska sitta barnvakt. Jag & Glenn ska ju iväg på roligheter!
 
Ser verkligen fram emot imorgon. Det är en hel del roliga saker som händer då! Fast jag vet redan nu att dagen kommer bli grymt stressig. Men det löser sig. :)
 
Nu ska denna trötta morsa ta och göra lite nytta. Kanske. ;) Busa med gullungen min ska jag göra iallafall.
Ha det gott allesammans.
 
 
 

Härligt utvilad

Idag mår jag så mycket bättre! Gårdagen var verkligen hemsk på alla vis. Inte varit så deppig på länge! Tur att Selma kunde blogga och muntra upp bloggen lite. ;) Tokiga katta.
Men idag är jag på topp! Jag & Glenn gick och la oss redan vid tio igår och de där extra sömntimmarna har verkligen gjort susen. Vaknade vid halv nio och var superpigg! En mycket härlig känsla. :)
 
Casper och jag har busat hela morgonen. ^^
Här nedan bjuder jag på lite bilder från igår lunch när lillhjärtat åt spegetti och köttfärssås. Hihi sötunge. Jag kan tillägga att jag fick duscha honom och mig efter den där måltiden. haha..
 
Något tråkigt dock. Vi har insett att Casper inte tål torsk.. Vi har anat det ett tag men inte ritkigt kunna sätta det svart på vitt att det just var torsk han reagerade på. Men igår när fick fiskpinnarna att smaka blev det uppenbart. Han fick stora nässelutslag i ansiktet nästan direkt efter första tuggan.
Jättetrist och jag kan bara hoppas att det växer bort. Lax verkar han dock tåla.
 
Nu vill Casper ha mer uppmärksamhet. Hej så länge. :)
 
 
 

Hemmagjorda fiskpinnar

Nu måste jag dela med mig av ett gott recept igen. Denna gången en variant av fiskpinnar.
Cornflakes- och västerbottenostpanerade fiskpinnar närmare bestämt! Reseptet jag hittade var för lax, men vi testade med torsk då vi åt lax härom dagen. hehe. Det gick precis lika bra! Jag serverade en kall sås på creme fraiche, dill och citron samt pressad potatis till. :)
Det var iallafall jättegott och borde provas! :) Bilden gör inte rätten rättvisa!
 
4 portioner

600 g laxfilé (eller torsk)
2 dl cornflakes
100 g riven västerbottenost
1 dl vetemjöl
1 ägg
salt och peppar
matolja

Krossa cornflakes och blanda med riven västerbottenost.
Häll mjöl på en tallrik. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa lätt. Skär laxen i lämplig fiskpinnestorlek, krydda med salt och peppar. Panera laxpinnarna runt om, först i mjöl, sedan i ägg och sist i cornflakes- och ostblandningen. Stek fiskpinnarna gyllenbruna i ganska rikligt med matolja. Servera med en god potatispuré och en yoghurt blandad med olika färska örter.

Källa:


Selma här

Hallå där ute. Jag har snott datorn från matte. Hon ligger på golvet och fjantar med den där lilla människan. Han som skriker och gärna drar mig i svansen. Fast ibland är han rolig. Vi brukar leka med bollar. Jag är såååå mycket snabbare än honom på att springa efter dom.
 
Jaja hursom helst. Jag bara måste få skriva av mig någonstans. Jag är så irriterad och fundersam över vad som hänt med matte.
Det hela började igår med att hon helt glömde av att jag ville ha mat. Jag lyckades tigga till mig lite ost av husse på morgonen innan hon vaknade men sen fick jag svälta heeeeela dagen.
 
Lagom tills kvällen tänkte jag att jag får väl ge mig ut och leta efter mat själv. Tror i hon släppte ut mig då? Ha, nej jag fick sitta här inne och skrika. Lyckades smita ut när hon varit ute och hämtat någonting, men nu lurade hon in mig med mat (som jag inte ens fick smaka!!!)
 
En stund senare placerade hon mig i en trång liten låda och ställde in mig i en av de där plåtlådorna som rör sig och låter en massa. Jag satt hela tiden och förklarade att jag inte tyckte om det och ville ut. HÖGT och tydligt. Kan hon blivit döv tro?
 
När jag kom ur plåtlådan så var det en massa andra skumma människor där som lyfte ur mig ur lådan till en annan låda. Det luktade helskumt där vi var. För hemma var vi inte. Den ena människan tog på sig en plastpåse på huvudet och stack mig i benet. Vad tusan!? Vad hade jag gjort denne liksom?? Jag blev så himla trött av henne!
 
Sen minns jag inte vad som hände. Jag tror jag tog en värdefull powernap. Bra för fina flickor som mig.
När jag vaknade till igen (pigg som en.. ehm.. mört såklart) så var vi hemma igen. Jag gick med stolta steg ut i köket och hälsade på min man. Han fräste bara åt mig. Förstår inte varför? Husse & matte fnissade åt mig och påstod att jag gick lustigt. Eh.. skulle inte tro det!
Jag gick iallafall och la mig tidigt. Inte för att jag var trött på något vis, men en katta behöver sin skönhetsömn. Dock fick jag rengöra ett skrapsår jag fått på magen innan jag somnade. Jag måste ha kloat mig själv i sömnen eller något? Hm.. jag är lite öm men inte så farligt.
 
Idag så fortsätter mysteriet. Jag känner mig hur pigg och fräsch som helst och vill ut och röra på mig. Vilket jag också sagt till matte. Även idag högt och tydligt. Ett flertal gåmger. Men med tanke på att jag får noll respons på mina 1789st utrop som jag gjort hittills så bres mina misstankar om plötslig dövhet på. Hm..
Dock får hon lite beröm för att hon kommit tillbaka med insikten att vi katter faktiskt behöver mat. Gärna hela tiden. Fast där har hon fortfarande lite att lära.
 
Men jag ger inte upp. I värsta fall får jag ta saken i egna tassar.
Tack för att ni lyssnade på en plågad själ.
Spara några möss till mig, jag tar mig ut. Någon gång.
 
xoxo Selma the cat
 
 
 

Deppig morgon

Blä för denna morgon!!!
Chocken från gårdagen har lagt sig och jag har gråtit över Wilma. Det var hemskt att se henne död i dagsljus förut när jag hämtade morgonfodret till Stampe. :'( Att vakna till en tjock grå dimma förhöjde bara känslan av deppighet. Suck. Men i skrivande stund ser det ut som om solen tittar fram. :)
 
Selma mår bra idag. Fortfarande på smärtstillande då. Hon är fruktansvärt upprörd över att jag inte släpper ut henne. Honkattskrik är det bästa som finns.. ha ha ha.
Jag har försökt att få tag i vårdcentralen idag. Kan inte förstå varför det ska vara så krångligt att få en telefontid..
Ringde 1177 angående min förstoppade mage men hon hänvisade mig vidare till vc då en förstoppning på 6 veckor ofta behöver ses över av en läkare. Kul..
Men något måste göras. Jag är så uppsvälld i magen att jag ser gravid ut. Idag har jag dessutom ont och mår fasligt illa. :(
 
 
Ja så ser min dag ut. Nu fattas det bara att ungen ska bli på dåligt humör eller något.. :(
 
 

Chockbesked, sov gott Wilma

Jag är i chock. Wilma är död.
Jag fann henne död nu när jag kom hem med Selma. Jag förstår ingenting.
 
Igår var jag ju ute i flera timmar med dem. Hon var precis som vanligt. Pigg & glad. Åt mat, ville gosa, skuttade omkring. Imorse var hon lite konstig. Inte så alert som hon brukar. Då de fick mat där ute vet jag inte om hon åt. Misstänker att hon inte gjorde det då hon knappt vart ute idag. Men ibland har de såna där dagar då de inte är ute så mykcet. Speciellt om det är blåsigt och kallt som idag..
 
Jag skäms så att jag inte tittat till henne idag. Men jag vet inte vad jag hade kunnat gjort om jag hittat henne. För att hitta en kanin "i tid" existerar ju knappt. En sjuk kanin = en dödsdömd kanin. Då de ända in i det sista visar sig pigga för att inte se svaga ut inför eventuella rovdjur..
 
Så ja, jag försöker tänka så. Hoppas hon vart sjuk inatt. Att hon inte varit sjuk länge. Att hon inte led länge. Kanske något akut med magen? Jag vet bara att hon är död, och jag är glad att jag slappa hitta henne halvdöd och tvingas slå ihjäl henne. (Om man får låta så iskall)
 
Fan alltså, allt var ju så bra. Hon passade klockrent här hemma. Snäll och go, blev kompis direkt med Stampe och var en suverän barnkanin. :'( Nu tvingas Stampe sitta själv och frysa. :'( Hatar att se mina djur ensamma när de är vana med sällskap! Vilken otur jag har. :(
 
Sov gott du fina kanin. Du fanns inte hos oss länge, men du lämnade stora tassavtryck i mitt hjärta.
 
 

Vinglig katt

Nu är vi hemma igen.
Allt har gått jättebra och Selma är vaken och uppe på vingliga ben. Smirre tycker hon är skitkonstig och spottar och fräser åt henne. hehe..
 
Passade även på att ID-märka min lilla tös. Så nu är hon en "honlig-het" mindre och en tatuering rikare.
 
 
 

Kastrera Selma

Om några timmar ligger Selma på OP-bordet och blir kastrerad. Lilla tösen. Jag är lite nervös faktiskt, men det kommer gå jättebra. Men alla blir väl nervösa av att ens djur ska sövas ner och bli opererad?
Sen så känns det lite tragiskt. Tänk hon får aldrig bli mamma. Visst hade hon & Smirre fått granna bebisar? :) Men nej, det blir bäst såhär. Dessutom har jag lovat min karl det. Annars hade jag inte fått köpa henne, och det var det viktigaste.
 
Min lilla söta kattbebis, som ser skapligt sur ut på bilden dock.. Matte kom och störde skönhetssömnen. Dessutom har kraken inte fått mat idag. ;) Inte okej för ett matvrak som Selma! ♥
Önska oss lycka till ikväll iallafall.
 

Fars Dag

Grattis alla fina pappor där ute. Idag är det er dag. ♥
Vi är lite tråkiga här hemma och firar inget speciellt idag. Då Glenn var redigt full och mådde bajs inatt när vi kom hem från en familjemiddag vågade jag inte väcka honom med frukost på sängen som jag planerat. haha..
Men han mår bra och jag ska åka och hämta ut en tårta som han valt ut till eftermiddagsfikat. ;) Världens finaste pappa är du iallafall. Älskar dig hjärtat!
 
Ja igår var vi hem till sänna och åt tidig farsdagmiddag hemma hos mamma & pappa. Systrar med respektiva och barn var där också. Mamma hade lagat underbart god mat och det var väldigt trevligt! Fläskfile i en god örtgräddsås, klyftpotatis och en god sallad med granatäpple i. Mums!!
Casper var så nöjd under hela kvällen och somnade fint i vagnen några timmar innan vi skulle åka hem. Under middagen satt han med och åt han med såklart. Han sa inte ett pip och satt och åt helt själv. Jag bara fyllde på med godsaker. ;)

Men som sagt pappa Glenn drack lite för mycket och låg och tyckte synd om sig själv när vi kom hem. höhö.. Frågade om han ville ha en öl till maten idag, men då grimarserade han bara. Undrar varför? haha
 
Dagen i sig idag är ganska seg. Jag har vart ute några timmar och fixat hos kaninerna. Hämtat in hö, gjort rent buren osv. Så nu mår de som prinsar & prinsssessor. hehe
Nu närmast vankas det lite lunch och sen kommer nog Casper vakna. Han har börjat soa så mycket igen. Nu sover han i regel både för- och eftermiddag igen. :)
Senare i eftermiddag ska Glenn montera in en kattlucka i pannrummet där katterna kan gå in när vi är bortresta är det tänkt. :) Det blir nog kanon.
 
Nej nu måste jag fortsätta.
Ha det bäst alla pappor! (och ni andra också såklart)

Kaninerna

En bild på kaninerna från imorse. De är så goa vänner nu. Mina snuffsar. :)
Känns dock fortfarande konstigt att Lillan inte finns med i gänget, även om jag känner att det var rätt beslut som jag tog. Hon har det bra. ♥ Men livet går vidare, jag är så glad att jag har mina djur här hemma. :)
 
 

BVC och en frostig morgon

Godmorgon på er alla.
Vi har här i närkes kil vaknat till en vit och härlig morgon. Termometern visar på -2° just i skrivande stund, men det har nog varit betydligt kallare inatt. Solen skiner dessutom och gör att allt gnistrar där ute. Fint. :)
 
Casper och jag har nästan precis kommit upp. Jag vet inte när han vaknade men han har någ kämpat några timmar med att få upp mig. ;) haha.. Vi slog på en film som vi tittade på en stund dock. Det verkade uppskattat då han låg som ett ljus och tittade nyfiket. Något han faktiskt börjat med nu. :)
 
Igår var vi till bvc på ettårskontrollen. Han var på uselt humör och vägrade istort sätt att bli vägd och mätt men till slut fick vi fram att han är 79cm lång & väger 13250g. Han har gått upp 600g på två månader så som vi misstänkt har han stannat av nu i sin turbotillväxt han haft sitt första år. ;) Han hade bara växt 1cm. Han kanske blir kortis som sin mamma? Haha.. stackarn.
Vaccinationen gick okej. Han skrek och blev superledsen såklart, men det gick snabbt över.
Han slapp feber denna gång med. Tempade igår innan vi la oss och då hade han bara 36,7 i temp. Skönt! Han kan ju haft någon febertopp under natten, men det är inget vi märkt av iallafall. :)
 
Idag är han på strålande humör. Han försöker just nu att stänga in mig här på kontoret genom att stänga dörren. Den lilla rackaren vet precis hur ett handtag fungerar och han når allt!
Strax ska jag ta med mig busen ut i köket och äta mellis.
 
Vad som händer resten av dagen har jag ingen aning om. Jag vet iallafall att det är fredag och att Glenn är ledig! Woho! Underbart!
Imorgon ska vi till sänna på tidig farsdagmiddag. Det låter väl mysigt. :)
 
Förresten har jag fått en sån där vagel på ögat. Vid tårkanalen. Svider hela tiden. :( Ajaj..
Finns det något man kan göra åt det?
 
 

Tacksamhet till min fina vän

Jag skäms lite, då jag glömt om att skriva om kvällen Linda var här. I tisdags kväll alltså. :) Jag måste tacka henne som var så himla rar och kom med presenter till oss. Först och främst till Casper som fick en födelsedagspresent (ett mukisdjur lika stor som han i form av en söt kossa), men också vi som fick en "föräldrar-i-ett-år-blomma". Så himla fint! Jag är så tacksam som har dig som vän i vått och torrt. Att vi delar så mycket. Tack för att du finns där. ♥
 
Annars idag är allt bra. Eller jag är trött som en sengångare då ungen vaknade sju imorse och att jag har ont i magen. Tror inte den lever längre...
Men Csper är på superhumör och springer runt och leker med allt han ser. Glenn var nyss inne och käkade frukost med oss då han även idag sitter utanför och plöjer.
 
Det snöar faktiskt här idag men snöblandat regn är inte så charmigt faktiskt.. Men jag smyglängtar lite tills vintern kommer (fast det får jag inte säga så bönderna hör.) ;) Men jag tycker det är mysigt när det är sådär lagom kallt att det är pudersnö som lägger sig. Inget slask och ingen lervälling. Jag gillar vita vintrar!
 
I eftermiddag är det dags för Casper ettårskontroll. Mätning, vägning och vaccination. Jag hoppas han tar dne lika bra som de andra gångerna. Så vi slipper feber och sådär ikväll.
 
Dags att göra lite nytta. På bilden ser ni blomman vi fick. Det är den stora till höger. :'D Jag älskar orkidéer!
 
 

Brumma traktor

Bild på far och son i traktorn förut. ♥
 
 
 
 
 
 

Barnbus & plöjning

Casper sov sött efter en förmiddag på öppna förskolan så jag fpr väl ta och passa på och sitta här en stund. :)
Casper har busat järnet på öppnis tillsammans med Alexander. Så söta tillsammans. hihi Så nu är han förhoppningvis "rastad" resten av eftermiddagen. ;)
Glenn sitter och plöjer här utanför. Vaknar Casper i tid så ska vi åka med i traktorn en stund sen.
 
Ehm.. haha nu fick jag bloggtorka. Vad ska jag skriva??
JO HAHA, måste berätta om min sjuka dröm inatt.
Jag har nu nämt för er att jag drömmer en massa knasiga drömmar om nya jobbet. Inatt var inget undantag.

Kom dit och skulle jobba en eftermiddag. Överallt var det korridorer av träskåp (?) som var smockfulla med diverse föremål. Vet att vi hade såna skåp i högstadiet inne i arkivrummen. haha Jaja hursom hälst. Jag visste inte vart jag skulle börja men sprang på en tjej (som jag vet jobbar på en annan gård) då hon var i full färd med att hämta två sprutor med medicin till två sjuka grisar så jag hakade på henne och sa att jag kunde hjälpa till.

Gick in i ett av stallen, men där fanns inga boxar med grisar i, utan frysboxar med en massa falukorvar. Det var alltså två falukorvar som var sjuka och behövde varsin spruta. (HAHA jag dööör..)
Så ja, de lärde mig hur en sjuk falukorv såg ut. De var liksom rödflammiga och febriga som en sjuk sugga med juverinflammation ungefär. ;)
Sen fortsatte drömmen med att jag tappade mina skor, och skulle hitta ett par nya. Kom in i fikarummet där det pågick ett föräldramöte med typ 20pers. Men jag klampade in där som ingenting och letade skor. haha..
Sen började det snöa inne i stallarna för en stor port stod öppen så att ambulanserna & traktorerna kunde åka in där.. (???)

HAHA vart får man allt ifrån?
 
 

Bara sådär vardagligt

Åh idag är det sol ute! Måste försöka ta mig ut lite sen. När jag släppte ut kaninerna förut lapade jag i mig sol likt en katt som fått en skål grädde att smaska i sig. ;)
 
Idag sov Casper faktiskt till halv åtta så det går åt rätt håll med att få tillbaka honom till de sovrutiner vi hade innan vintertiden ställdes. Som det är just nu stämmer det inte alls med eftermiddagslur och nattning. Brukar bli så att vi får hålla honom vaken jättelänge på eftermiddagen för att få honom att somna på kvällen. Det är inte kul för varken honom eller oss.
Men som sagt, det går åt rätt håll. :D
 
Annars så har morgonen varit lugn. Casper fick duscha imorse och så åt vi lite mellis vid tio. Annars har vi bara tagit det lungt. Busat och gosat som vanligt.
Jag har lagt ut ett stort täcke på golvet i hallen. Det var mycket uppskattat och han har tumlat runt som en säl på den tillsammans med snuttefilten. hihi
Bilden är dock fotad innan det. ;)
 
I eftermiddag ska vi umgås med Linda. Det var jättelängesen så det ska bli roligt! :D Vi får väl se vad vi hittar på. Massa prat som vanligt skulle jag tro. ^^ 
 

Födelsedagsfirande

 Ja nu är helgen slut. Farmor & Jonas har åkt hem till Halland igen och lämnat en tom saknad efter sig som alltid. Att vädret dessutom sväljer allt vad glädje heter gör inte saken bättre. Ge mig lite sol. Snälla.
 

Helgen har vart jättehärlig iallafall. Förutom att vi fick åka in till akuten med Casper i lördagskväll & att stackars Jonas legat med feber sen de kom så har allt varit toppen! Angående akuten så var det så att Casper trillade backlänges och slog i bakhuvudet. När Glenn satt och trösta honom somnade han tvärt och vi fick knappt liv i honom så kändes bäst att kolla upp det hela iallafal. Men det berodde till största sannorlikheten att han inte sovot på sex timmar och var dödstrött redan innan. För väl inne på akuten var han sig själv igen. :) Skönt!

 

Men igår kom släkten hit. Eller ja några iallafall, och vi hade det gott med kakor och tårta. Allt hembakat förutom tårtan. ;)  Casper fick så mycket fina paket! Allt från fina kläder, blöjor och pussel till en bobbycar och en hög leksaker såklart. Han har fullt upp idag med att leka med allt hihi. Så ja, nu längtar jag ännu mer till ett rum att stoppa in allt i..
Dessutom levererade syster sittvagnen vi köpt av dem. En emmaljunga scooter. :) Jättefin!

 

Jag & syrrans ungar var ute en stund hos kaninerna också. De blev bortskämda med mat, klapp och gos. hihi Casper somnade som en stock när alla åkt hem. Idag tar vi det lungt bara. ;)

 

Längtar så tills kärleken min kommer hem så vi får mysa! Man hinner ju inte riktigt med varandra när huset är fullt med gäster. :) Han sitter för övrigt i traktorn och plöjer idag så jag hoppas han kommer hem hyffsat i tid.

 

Ha det bra där ute i höstmörkret, och TACK alla som bidrog till Caspers 1årsdag!

 


Casper 1år!

Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uto hundrade år!
Idag blir vår underbara fina Casper ett år gammal. Nästan på klockslaget nu när jag skriver detta. Kl; 14.19 kom han ut och såg världens ljus för första gången som en skrynklig liten spädis. Nu har han blivit så himla stor. Älskade unge, du är det finaste som hänt oss. ♥
 
Casper har fått en stor lurvig vovve av oss idag, samt ett sparkonto. ;) Övriga presenter får han imorgon när familjen kommer hit och firar honom.
Idag kommer farmor & farbror Jonas hit från Halland.
Ser verkligen fram emot helgen! :)
 
Kan bli dåligt med uppdaterande här. Vi får se. :)
Ha det bäst iallafall.
Ikväll ska vi tänka på nära och kära som inte finns bland oss längre.
 
 

Smirre ♥

Min fina goa kattkille. ♥
 

Torsdag förmiddag

Lungt och skönt här hemma. Casper står och grejar i hallen. Står och pratar med något låter det som. hehe
Det har varit full fart sen klockan sju. Bus bus bus och lite gnäll emllanåt när man inte får som man vill. ;)
 
Nu vid mellisen var han så söt. Satt och matade mig när jag sa "Kan mamma få?". Han såg så stolt ut att jag nästan börja grina n'r han försiktigt la in en liten brödbit i munnen på mig. haha Vad töntig man är som mamma. ;) ♥
 
Kom nyss på att idag, för ett år sen kände jag av de första förvärkarna. Vaknade ju tidigt på morgonen av dem. hihi Tänk att det snart är ett helt år sen vår skatt kom ut. Fantastiska unge! Jag är så lycklig över min lilla familj. ♥
 
Nej nu tycker Casper att jag ska lömna dumburken ett tag. Ha det gott!
 
 
 

RSS 2.0