31 december | slutet på 2010

Tack och lov är 2010 snart slut. Så mycket skit jag gått igenom det här året har jag aldrig upplevt. Så många jag verkligen älskat har slitits ifrån mig. Både djur & människor. Puke och Emil är nog de komponenter som varit mest smärtsamt att förlora.

Puke, min fina lilla pålle Som slets ifrån mig för nio månader sen. Såret blöder fortfarande. Går inte en dag utan att du drar genom mina tankar. Saknar dig så.

Att det gick som det gick mellan mig & Emil kanske var oundvikligt. Jag vet inte. Någonstans på vägen tappade vi bort varandra iallafall och växte nog ifrån varandra. Glömde bort varför vi blev förälskade kanske. Jag vet inte längre. Jag kan bara tala för mig själv, vad jag känner/kände. Att det gick åt hlevete vet vi ju alla. Men jag har aldrig älskat en människa så. Det kan jag erkänna. Han var mitt allt. Men det var inte meningen att det skulle vara vi helt enkelt.
Men trots att jag nu kommit över honom, kan jag ibland tänka tillbaka och sakna det vi hade en gång i tiden. Det var fint. Det var kärlek.
Oj vad mycket skit jag kommer få som skriver detta, men vafan. Jag är bara ärlig. Man måste ju kunna prata om dåtiden & ex också. Vi har ju gått vidare båda två. Mot nya mål i livet. Men minnena bär man med sig. Vare sig man vill eller inte.

Har iallafall mina underbara vänner & familj att tacka som hjälpte mig genom mycket i sommras. Speciellt Bina som fanns där till 110%. Utan dig hade jag kanske inte suttit här idag. Trots att vi inte hörs så mycket längre, så betyder du något enormt mycket. Glömmer aldrig "vår" sommar.

Hösten har varit allmänt konstig. Olika killar har passerat genom mitt liv. Vissa satt mer spår än andra. Men har insett att jag inte är redo att släppa in någon än. Är lite för trasig. Så jag nöjer mig med detta, tar dagen som den kommer. Stressar inte. Fick det bevisat senast igår att det är lika bra. Så nu tänker jag följa min högsta önskan. Att åter hitta en häst, en häst som kan få mig att leva igen. Sen får saker och ting gå som det går. Kärleken kanske kommer, tidigare än jag tror. Men jag tänker inte spekulera i det. Det löser sig.
Jag måste få må bra.

Jobbet har rullat på under året. Känt själv att jag växt ihop med allt nu. 5 oktober hade jag jobbat på Norrgården i ett år. Galet vad tiden går fort. Trots motgångar älskar jag mitt jobb. Det gör jag verkligen. Glad att jag haft alla djur & människor där under alla motgångar. Det är jag så tacksam för.

Men nu är det snart 2011, och jag hoppas det blir ett bra år, och som det känns nu så kan det bli det. Både hus & häst på gång. Det känns fantastiskt. Dessutom ska det bli så spännade på jobbet med nya stallar!!

Så nu vill jag önska GOTT NYTT ÅR till alla underbara människor!
Hälsningar Emma med alla djur.

(Vart med Ida till stallet och fotat henne & Wilda. Även jag fick hoppa upp en stund. myyyys!
Wilda är en outbildad fyraårig travare som ida är medryttare på. Skitmysig häst. Tack för dagen gumman. <3)


30 december | shopping med Ida

Vart en toppendag fram tills nu.
Åkte till marieberg i förmiddags tillsammans med Ida. :) Där har vi vart hos frissan båda två, och sen shoppat runt på rean. Lyckade köp tycker jag allt. :)
Lyckades dessutom få byta det där felpakiterade touch-skyddet till mobilen. Utan kvitto! Var visst inte dne första som fått fel skydd. ;) Så ska försöka montera det här om en stund. Alltid lika spännande att få det bra. Vilket jag inte lyckades med sist!

Sen jag kom hem har jag plockat lite här hemma samt lagat mat.
Ska fortsätta med det såfort huvudvärken släpper. Gaaw, måste göra något. Mitt humör är ungefär lika trevligt som en uppretad geting just nu pga ett visst besked. Att jag alltid lyckas?!

Men nu ska jag invänta ett trevligt samtal iallafall.
// Emma


29 december | livstecken från mig

Hallå hörrni.
Vart lite dåligt med uppdatering nu i ett par dagar. Varken haft tid eller ork för att skriva, faktiskt. :)
Men nu kände jag för att kladda ner ett inlägg. Så håll till godo kära läsare.

De senaste dagarna har tillägnats åt jobbet. Dessutom umgåtts en del med Erik. Alltid lika trevligt. Även om ens dygnsrytm ställs helt fel, så igår var jag helt död efter en dålig natts sömn. :P Det resulterade i att jag däckade i soffan efter ett par mackor när jag kom hem från jobbet. Där sov jag fyra timmar (!) innan jag masade mig upp, fodrade djuren och sen la mig i sängen och sov ända tills imorse när klockan ringde. Helt utmattad. xD Tur man är ledig imorgon så man kan sova ut då med. :P

På tal om i morgon ska Ida & jag röja på Marieberg. Försöka hitta något kul att ha på sig under nyår. Hoppas det inte är fullt så mycket folk! Hoppas på en trevlig fika med. <3 Hihi

På jobbet går det väl bra. Slut på all jävla diarré i BB nu iallafall. Sista grisen dog igår förhoppningvis.
Så nu är det bara att få suggorna att äta så mycket som möjligt så smågrisarna blir stora som hus vid avvänjning! Måste ju kompencera upp att det är så få grisar per kull nu. Kommer bara att avvänja 9smågrisar/sugga antagligen. :( Skitomgång! Den som började så jävla bra. Dumma dumma dumma e-coli bakterier!!

Okej, förklaring till bilden då. ;) Var tvugna att flytta upp några förstagrisare som ska grisa väldigt tidigt i nästa grupp. En sugga vägrade gå framåt, så Theresa sprang och hämtade pick-up'en och knuffade henne framåt. ;) Knäppt men effektivt!

Två av de andra suggorna var helt jävla dampade och sprang kors och tvärs över gårdsplanen. Jag fick jaga efter den ena suggan i tio minuter innan hon kom på rätt köl. Både hon och jag for omkull på isgatan som blivit på stallplanen. Resultatet blev ett ont knä på mig och en trött sugga. Buhu.. :( Det ska jag komma ihåg 3210! Men ger du prickiga och fina grisar är du förlåten! För i nästa grupp har vi förutom henne ett flertal hybrider som är seminerade med duroc!! wiiie vad kul med lite färgade grisar!

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och sen laga lite mat. Mot örebro ikväll.
Ska också ringa på en häst som jag ska åka och titta på. :) :)
På söndag kommer Glenn och hälsar på igen. :D
// Emma


25 december | god fortsättning

Ja, jag vet att klockan är över tolv och att jag bloggar för den 25.e dec men det struntar jag i. För detta inlägg är menat till juldagen och inget annat. Råkade somna i soffan för tre timmar sne när jag igentligen skulle blogga. ;)

Julen har vart okej. Mycket ungar & julklappar som vanligt. Fick till julkänslan i omkring 5sek strax innan tomten skulle komma. Annars så kändes det sorligt nog som en helt vanlig dag. Saknar den där känslan man hade som barn. När man inte kunde somna kvällen innan julafton för man var så pirrig. Backa tiden någon? Allt var så lätt då.

Fick iallafall jättebra julklappar. Massa med behövliga presentkort som på Nikita Hair, Ikea & djurens center. Dessutom en ny stekpanna eftersom jag sabbade min här för några veckor sen. Av syster fick jag en ny skitläcker luvtröja och en massa bra tjejfilmer. Bra att utöka samligen. Hihi

Igår kväll när jag åkte hem kom Erik förbi och höll mig sällskap framför en film. Han tyckte minsann inte att man skulle sitta ensam på julafton. ;) Trevligt! Dock blev det apsent, så jag är trött som en.. en.. hm. Jag evt inte, men trött är jag iallafall. Förklarar väl min powernap på några timmar nyss. ;)

Idag så var det julmiddag hos syster Lotta. Gott & trevligt som vanligt. :)
Hade hoppats på att få träffa syster Åsa ochså. Nyförlovad och allt. :D Men var tvungen att skjutsa syster Lisa till örebro så det hanns inte med tyvärr. Kanske tar en tur till askersund igen imorgon så jag får träffa åsa, mattias och lille axel. :)
På väg hem till mamma så ringde jag dessutom ända till Halland och önskade Glenn god jul. Jättekul att få prata med honom. Fick vägen hem att kännas lite kortare än vanligt. :)

När jag skjutsade syrran till örebro så lyckades jag köra vilse i örebro när jag dumpat av henne. haha, så jääävla lost i örebro. Kom över på fel körbana dessutom på ett ställe. xD Jävligt tur att det inte var någon trafik! Oh JA, jag vet att jag är en trafikfara, åtminstonde inne i städer. ;) Hör hemma ute på landet jag.

Nu på kvällen har jag bara slöat vid Tvn & datorn. Lagade lite mat förut. Trött på all julmat nu så det blev wook med bacon & nudlar. Jättegott blev det, och jag har upptäckt att Smirre äter morrötter. ;)

Hm, nä nu blir det strax sängen. Nya tag imorgon.
Katterna ska få sova med mig inatt. De börjar bli så gosiga. <3
// Emma


24 december | GOD JUL

Vill bara önska alla en God Jul.
Hoppas alla har funnit julstämningen bättre än jag.

Nu ska jag göra mig iording och sen ta bilen ner mot Askersund & Sänna.
Ser fram emot att träffa nära & kära.
Ha det jättebra allihopa.
// Emma


22 december | långledig nu

Jaha, då har man gått på jullov. Eller iallafall lång helg. Skönt.
Ska försöka vila min rygg lite, börjat få känningar igen av den. Stel som en 90-åring på morgonen.
Inte så roligt, faktiskt.

Helt okej dag på jobbet. Oflyt men inge större problem. Berodde nog mest på att jag är så himla trött. Ska bli skönt att sova ut lite imorgon.
PÅ eftermiddagen så gick jag en runda med Chefen i nya slakstallet. Händer mer och mer där nu. Snart klart. Bara vatten som ska dras in, samt koppla igång foder & vetilation. Sen är det redo för våra nassar. :)

Imorgon ska jag & Ida hänga på låset vid marieberg klockan tio. Ska handla alla julklappar tänkte jag. Bättre sent än aldrig. ;) Har jag supertur har jag fått lön. ;)
Sen blir det väl att köpa sig något att bära på julaftob också. Suck!

Ingen som känner sig manad att ge mina djur lite mat på julafton för en slant eller två? Vore toppen om jag kunde sova i sänna nämligen. Går jättebra att höra av sig. :)

Nu ska jag duscha, sen lägga mig i soffan,
och invänta bättre tiden. Tur man har trevligt folk på både sms & msn att prata med. :)
// Emma


21 december | svinkallt & grymt trött

Kallt kallt kallt, men ack så fint det är ute. Sluta klaga vafan. ;)
Såhär ska en rikigt vinter se ut. Även om det innebär tusen och åter problem som vi inte är vana med längre. Synd för oss. ;) Moder natur kör sitt eget reace oavsätt.

Sitter här, trött som en.. sengångare? Vart äckligt trött sen jag steg upp imorse. Var på väg att somna framför ratten flera gånger när jag åkte imorse. Inte bra! Ligger efter med sömnen, så ska alldeles strax gå och sova.
Gjort mig illa hela dagen på jobbet. Blir så fumlig och klantig när jag är trött. Lyckades ju tillomed att sticka in en spruta i handen när jag skulle behandla en gris. = ont i hela handen!
Men sista jobbdagen imorgon innan julledigheten infaller. Ska bli skönt. Ska försöka fixa alla julklappar på torsdag när jag är ledig. ;) Kan bli spännande.. men först och främst ser jag fram emot sovmorgon!

Ikväll har jag vart och fikat med Erik. Jättetrevligt. Var ju ett bra tag sen vi sågs. Inga klagomål inte. Dock ofint av dig att inte äta något, jag framställs ju som en tjockis! ;) Skärpning!
Dessutom höll jag på att krocka på väg till marieberg. ;)

Borde skriva massa mer, men jag har noll energi. Får bli imorgon eller något. Kanske borde fixa något intressant att skriva om? Hm. Godnatt folket.
// Emma

20 december | vänner som består

Vafan! Fyra dagar kvar till julaton! Vart tar tiden vägen?! Vart sitter pausknappen?? Jag hinner inte med, inte handlat en enda julklapp än. Lite smått panik. :/ Buhu..
Får fixa det nu i dagarna, men tänk vad bra om man fick lön innan. :O
Jaja, får skjuta upp problemet ett tag till. Har ju funkat hittills. ;)

Måndag idag, alltså dags för jobb.
Var allmänt rörigt idag. Diarrér högt & lågt i BB, skitigt som tusan och sen så hade fodret stått still sne igår kväll så fodret var försenat hela dagen. Värdelöst!
Nu lär ju ännu fler suggor sluta ge fullt med di. Så hejdå bra omgång. :(
Men på eftermiddagen så hjälptes jag & kollegan åt att vaccinera. Det gick iallafall bra. :)

PÅ eftrmiddagen var det tjejsnack. Otroligt skönt att reda upp saker & ting. :) Känns skitbra nu.
Glad att jag har er flickor. Ni betyder så fruktansvärt mycket. Älskar er! <3

Nu ska jag natta djuren, sen lägga mig och sova.
Natti på er.
// Emma


19 december | hundvakt & mys

Nu får jag väl börja med att ursäkta mig över att jag inte bloggat på några dagar. Men haft annat för mig om man säger så. ;)
I fredags kom Glenn hit (med blommor minsann :') ) & stannade tills för en stund sen. Vi har har det supermysigt, ätit gott, tittat på film & beklagat oss över att det snart är jul. Blä, inte en enda julklapp klar! Får ta det i veckan, ja menar det är ju inte så mycket folk ute nu och handlar liksom. höhö..
Men tackar Dig, Glenn, för en underbar helg & hoppas vi ses igen. :) Ha det så bra där hemma nu! Hoppas du står ut med mitt babbel & mitt lilla minizoo här hemma. ;)

Var fruktansvärt gulligt att se att Smirre är svartsjuk. xD Haha, skulle själa uppmärksamhet hela tiden här hemma! Haha, goa lilla kattskrutt. Han vill ha matte för sig själv. ;)

Igår blev jag dessutom med hund, eller lamm? Vet inte vad man ska kalla den där hårbollen som just nu ligger & sover på soffan. Min favoritvovve Ninja är det såklart jag pratar om. <3 Vi har precis vart ute i snön & lekt så lägenheten är dyngsur av all smält snö ninja drog med in. Härligt med djur. ;)

Nu sitter jag & pratar med trevligt folk på msn och har ätit lite.
Får väl se vad dagen har att erbjuda. Så tomt här hemma nu så funderar på att åka hem till askersund.
Men vi får se. :)
Ser inte fram emot jobbet imorgon dock, fick ett härligt samtal av Elly imorse.. suck alltså.
Att det aldrig ska få gå som det ska! Men det får lov att bli morgondagens bekymmer.
Ha det bra!
// Emma


16 december | krasslig i snöyran

Usch, gjorde ett försök imorse men orkade inte. Så gjorde av allt jag skulle sen åkte jag hem strax innan lunch. Ont i huvudet, täppt i näsan & ont i halsen. Välkommen förkylning. Ingen feber ännu ialalfall. Skönt det.

Dessutom måste jag städa idag. Måste bli klar! Så funderar på att hoppa in i duschen en snabbis, sen sova någon timme för att sedan ta tag i allt här hemma. Någon som vill skänka lite ork?
Skulle ju dessutom till gustavsvik och simma med Malin idag. Det får vi nog hoppa. Dels eftersom jag mår som jag mår och sen är ju vädret & väglaget inte så smickrande. Kör helst inte mer än nödvändigt när det är såhär.

Men hörrni. Seriöst?! Var inte detta sämsta säsongen av Bonde söker fru ever?! Tråkiga bönder och inget hände ju! Tror bonde söker fru har passerat sina glansdagar i Tv-rutan. :/ Jag som alltid älskat det!
Men men.. :(

Ser fram emot imorgon!
Nu ska jag ta tag i mig själv. Duschen nästa.
// Emma


15 december | på väg att bli sjuk?

Usch, mår inget vidare. Huvudvärk & ont i halsen. :( Skulle bara vilja gå och lägga mig. Men nejdå, har ju bokat tvättstugan om två timmar! Ska laga mig lite mat, sen försöka somna någon timme. Usch, hatar att må såhär. Hoppas hoppas hoppas jag inte blir sjuk!

Gårdagens besked från en viss person kom som en smärre chock. Usch, hatar att såra människor som inte förtjänar det. Förlåt. Ibland hatar jag verkligen att vara jag.

Flytit på på jobbet som vanligt. Passar mig utmärkt med hur arbetsuppgifterna är uppdelade nu. Ingen stress & man kan lägga ner sin själ i det man gör.
Hann också vaccinera ett hundratal gyltor åt Theresa också. :)
På eftermiddagen kom våran rådgivare förbi och frågade lite om förra grisningsgruppen osv. Var skönt att få ur sig lite saker. hm.

Men jösses vad trött jag är. Längtar verkligen efter helg! Få sova utan att det förbannade väckarklockan ringer! Imorse vaknade jag 7min innan klockan skulle ringa. Ville bara gråta. xD haha. Vafan liksom?!
Och halt som fan är det på vägarna, ingen bra kombo när man har lite bråttom på morgonen. Illa.
men orkar inte gå upp i tid! ;)

Nej vad jag klagar. Nu ska jag laga mat och umgås med mina djur lite.
Sen tvätta & städa! Sen är det ju Bonde söker fru & greys!
// Emma


14 december | hungrig,trött & irriterad

Jag är sååå irriterad. På ett flertal saker. Men en av dessa är värst. Seriöst vet inte hur jag ska hantera det längre. En dag kommer det koka över, och känns inte som det ligger allt för långt borta i tiden. SUCK!

Så idag har jag städat badrummet ordentligt! För att avreagera mig. Ska städa hela lägenheten ordentligt så tar en del i taget. Så nu är badrummet sanerat från äcklig fasttorkad kattsand som skitungarna skvätt ut överallt. Har ju ny kattlåda som är stängd nu. *gillas*
Så nu kan jag bo inne på badrummet när det känns allt för jobbigt att se alla annan röra. ;)

Imorgon ska jag ta itu med mitt berg av disk. Sen rengöra köket ordentligt. Samtidigt som jag har tvättid imorgon kväll. Jippe vad roligt..
På torsdag ska jag städa åt djuren, delvattenbyte i akvariet samt damsuga & svabba hela lägenheten. Så jag har minsann en plan. På fredag lär jag vara klar, för då får jag besök. :)

På jobbet idag har vi kastrerat. Gick väldigt bra tycker jag. Det flöt på bra.
Nu har alla grisar dessutom grisat färdigt. Gått bra tycker jag. :)
På em fick vi hem en massa läkemedel så passade på att städa och fixa iordning när ändå det skulle ställas in i div skåp & lådor.
Hade sen möte med chefen. Han visade oss hur den nya värmeanläggningen funkar. Vi har ju fått en stor halmpanna nu när vi kan elda allt från halm & skräp till stora avlivade suggor. Skitskönt att slippa kadaverbilen i framtiden! Sparar både smittrisk & pengar. Good!

Nej nu ska jag äta lite, vilket jag glömrt bort totalt ikväll.
Sen är det såklart House på tv som gäller. Cio!
// Emma


13 december | trött lucia?

Åh vad trött jag är! Det här inlägget kommer bli väligt poänglöst. Vet knappt vad jag skriver. Trött trött trött. ja ni fattar ju.Men gårdagen var så värt det. Hihi

Ska strax gå och lägga mig. Nyss vaknat då jag däckade i soffan för några timmar sen. Så nu har djuren fått mat och är nöjda. Så nu ska matte krypa ned i sängen och sooova.

Gick bra på jobbet idag. Städat & lite sådär. Skönt när man får tid för sånt.
Jag älskar att jobba i gamla stallar, ni vet när man tar ett djupt andetag dagligen för att se hur mycket som gått sönder på morgonen när man kommer. "undrar vilket spalt som är sönder idag, eller undrar om utgödslingen går".. ja listan kan göras lång. Idag var det beslysningen i ena avdelningen som gav upp. Kortslutning i ett lysrör. Luktade bränt i hela stallet. Suck!
Men det var lättfixat tack & lov.

Imorgon är det kastrering som gäller. Taggataggatagga. :P Eller nått. Så värst spännade är det ju inte. Men slipper injicera järn imorgon iallafall. Kör pulver denna gång. Skönt! Då kanske man kan få slippa några ledinflammationer.

Nej nu babblar jag bara. Dags att sova!
Bilden nedan är på nya slaksvinstallet. Den avdelningen som ska stå klart v.2 2011. Nice!
// Emma





12 december | urmysig kväll

Ska strax sova men måste bara få skriva av mig!
Trots skit på jobbet med en sugga som fått livmoderframfall så slutade dagen mer än bra!
Tänker minsann inte skvallra ännu vad jag gjort, men är mycket gladare idag än jag vart på mycket länge! Gud, är helt uppslukad. Tack för *host* stödet Ida. ;) Ska jag komma ihåg! haha

Nu längtar jag tills fredag!
Godnatt!
//Emma




11 december | ny bloggdesign

Hej folket!
Har ni sett? Ny layout här på bloggen. Det var väl på tiden? Vad tycks?
Den är inte så seriös, slängde ihop något bara för jag var urtrött på den gamla. Men det får väl duga för tillfället enligt mig.

Sitter med ryggont. Usch, måste fixa tid hos Rolf igen så ha får knaka rätt mig. Tyngre och tyngre att jobba och har redan börjat sova sämre. Ska ringa honom på måndag om jag kommer ihåg. Kan ju alltid hoppas att han har en tid innan jul. Hehe..

Jobbat idag då. Var väldigt halt efter nattens snöfall, då inga plogbilar hunnit ut!
Gick bra med grisarna och allt flöt på som det skulle. Hade slagsmål med en sugga som höll på att bita mig i benet. Hade sönder en raka.. :( Dumma sugga! Höll för fan på att bli en knäskål fattigare!
Men sånt som händer. ;)
Nya tag imorgon.

Nu ska jag laga mig lite mat, sen försöka ta tag i städningen.
Suck! Jag vill inte, jag orkar inte. Jag är för lat! Men jag måste.. kämpa Emma.
Bjuder på två dagsfärska bilder på katterna. De börjar bli stora nu!
// Emma

Vill också påpeka att jag fyller år om exakt en månad! :D

10 december | pirr i magen

Sitter här och bloggar som vanligt känns det som. Ur högtalarna strömmar det musik av Linkin Park. Haha, vette fan men blev så grymt sugen på att lyssna på dem. Man har sina stunder hörrni!
Jag har grymt tråkigt här hemma, men är ändå glad. Hihi
Hade jag inte jobbat i helgen hade jag hittat på bus idag vill jag lova. ;) Haha

Men men, gått bra på jobbet idag. Men var ed om något grymt otäckt! Gick och strödde i BB, då får jag syn på en smågris som ser misstänkt konstig ut. Liksom ett sår i ansiktet. Va tusan tänkte jag och lyfter upp grisen och tittar på den framifrån. Då får jag se att hela jävla käken är av! Seriöst det var vidrigt! Jag har lite problem med brutna ben osv (hm, nu kanske folk kan förstå varför jag hatar när de knakar sina leder!!!). Och så får jag se detta. Alltså svårt att förklara men hela kinden var liksom intryckt och örat plus skinnet hängde liksom glappt. Usch!
Jag rusade och slog ihjäl kraken, då lossar käket ännu mer! Jag höll på att svimma.. jag som inte ens är känslig!
Usch.. ibland gillar jag inte mitt jobb!

Men men sånt är livet på en gård. Har förresten lagt ut den missbildade grisen längre ned nu. Jag vill inte ha några påhopp av er läsare. Den läggs endast upp för att visa hur fel det kan gå i "naturen". Missbildningar har inget med vanvård eller dylikt att göra utan händer även i det vilda, och på andra djur för den delen med. Såklart avlivades grisen och nu lider den inte längre. Kan ju vara bra att visa folk att det förekommer åtminstonde, även om det inte är ofta. Så det är iget för att kränka djur på något sätt. Hallå, jag älskar djur liksom?

På tal om jobbet förresten. Det är lite gulligt på fredagar. Vanligtvis är det fullproppat med bilar på gårdsplanen, men på fredag efter klockan ett ekar det fan tomt. Bara min & Theresas bil där liksom. ;) Haha.

Men nu ska jag fortsätta titta på Idol. Fy tusan var dålig final-låten är!
Uscha, och inte kan jag bestämma mig på vem jag ska hejja på. Brist på intresse kanske? ;)
// Emma


9 december | här ska det stå en rubrik

Gokväll gott folk.
Sitter och lyssnar på en jättefin musiksnutt på youtube som Malin visade mig. Älskar lugn & "sorlig" musik, speciellt när jag skriver eller fixar med bild/design. Här finns en länk om ni vill lyssna.
http://www.youtube.com/watch?v=gIuotFZnBtk

En heltokej dag på jobbet, åtta suggor som var nygrisade imorse. Fixade slaktstallen på morgonen och sen pysslade jag i BB fram till lunch. Skönt tempo. Effektiv med utan stress.
Ploppade ut en smågris som var missbildad. Hela bakkroppen var krökt i en båge mot huvudet och hela tarmpaketet + levern var utanför kroppen. Samt att benen var stela och förvridna. Stacken låg och pep när jag kom. SÅ den avlivade jag direkt. Stackarn.. Tog en bild på den, men kanske inte bör lägga upp den här? Folk kanske blir illa berörda. hehe.
Jag tycker ju inte sånt där är hemskt att visa, det är ju sånt som händer liksom. Inget man kan göra något åt, och det kan vara rätt intressant att se hur saker och ting kan gå fel.. men men ni får avgöra om jag ska lägga upp den. :)

Nu på eftermiddagen kom Malin på besök. Stannade några timmar och vi har pratat massa
skit som vanligt. Mina goa malin. <3
Nu ska jag strax gå och lägga mig.
Flörresten kan ni ju få gissa er till vad bilden nedan betyder. ;)
// Emma


8 december | iväg på julskinksprovning

Skyndar mig att slänga in ett inlägg. Bara för er skull. Ska strax åka iväg hem till theresa så bär det iväg på Julskinksprovning & jultallrik med grisproducenterna i örebro. Ska bli väldigt trevligt!
Efter det är det knäckbak och grey's hemma hos Theresa!

Nu ska jag kila! Tjing!
// Emma


7 december | grisning & semin

Hallå!
Visst är jag duktig att blogga? Vart är alla snälla kommentarer? ;) Hihi
Nädå, skämt o sido.
Sitter här och väntar på att tiden ska gå så jag får titta på House. Börjar klockan 21.00 på 4an för de som är intresserade. ;)

Vart ytterligare en bra dag på jobbet. Inga missöden direkt. Grisningen har börjar rulla igång och har en känsla av att det är en hel drös som grisat när jag kommer imorgon. Men har hunnit sopa och fixa iordning i BB vilket känns skönt. Brukar inte hinnas med när det är babyboom. Jag tog dessutom tag i att fixa med en vetilationslucka i ena avdelningen som stått och gett kallras i en av boxarna. Så nu är dne fixad tack vare mig & Wille :)

Strax innan lunch tog vi in gyltor från karantän. De busarna vägrade gå ut i snön så tog ett jävla tag. Men sen gick de så snällt så. Vallar dem ju över gårdsplanen så är optimalt när de håller ihop. ;) Annars kan det bli grisar överallt! Gulligt att se alla snickares blickar när vi kommer med tio djur vallade mellan oss. ;)

PÅ eftermiddagen blev jag klar med BB så knallade ner till Theresa som höll på att seminera. Fick assistera lite och seminera jag med. Känner mig som en nyfödd kalv på det där. Så rädd att göra fel att det säkert blir fel. Haha fumlar som en tråring med doser och katetrar. Men man lär sig ju med tiden. ;)

Så nu sitter jag åter hemma. Nyss haft en brandskyddsnisse här som ringde på och ville sälja någon försäkring. Tackade artigt nej, men kan tänka mig att täckna det i framtiden när jag flyttar. Var en riktigt trevlig karl som gav mig tips och råd om diverse saker.

Nu ska jag absluta mig till soffan och invänta mitt kära House.
Imorgon är det julskinksprovning med jobbet. Sen knäckbak med theresa & co.
// Emma


6 december | here we go again

Nu är det dags för grisning igen. Fyra damer som grisat redan, och två höll på när jag åkte hem. Har en känsla av att det kommer bli babybom då de flesta är beräknade att grisa 7/12. Spännade som alltid. ;) Men man blir lika förvånad varje gång över hur små och söta smågrisarna är som nyfödda, och så luktar det på ett visst sätt om dem som sätter sig i stallarna. Liksom en söt babydoft. Jätteskumt, men jättemysigt. Dessutom är det mysigt på något sätt att gå genom stallarna när suggorna bara ligger och vilar med sina förvärkar. Lugnet före stormen kan man nog säga. hehe, för om en vecka har det gått från 35suggor till omkring 450smågrisar ;)

Nog om det. Dagen har gått fort. Förberett till grisningen. Fixat med papper från förra gruppen osv. Samt gjort alla rutiner i BB.
Sen har jag ju blivit ansvarig för slaktstallen också.
Skönt det, inte så mycket att göra där. Men gick en foderrunda idag och höjda/sänkte foder hos alla grisar via foderdatorn innan jag rakade och strödde i båda stallen.

På eftermiddagen vaccinerade jag 200gyltor i ena stallet. Trodde det skulle ta halva dagen, men var klar med allt efter bara en halvtimme. Haha, minns när jag var ny på norrgården. Då fasade jag för vaccineringen så jag tyckte det var ursvårt. En box tog väl 15min eller nått. Haha. Tur att man lär sig, och blir effektivare. ;)

Nu är jag nyduschad och mätt i magen. Blir en lugn kväll framför tvn innan jag ska gå och sova.
Nya tag imorgon med mina suggor. :)
// Emma


5 december | hembesök i snöyran

Här sitter jag, en trött Emma.
Ska snart begära en dejt med John Blund. Tusan att man inte kan sova länge på mornarna längre. Vaknar runt halv åtta varje morgon numera och är pigg som bara den men tvingar mig att somna om. Har ju inget bättre för mig vill jag tro. hehe. Är man ledig kan man väl åtminstonde få sova till nio??

Men imorse gick jag upp vid tio. Stekte ägg och gjorde äggmackor till frukost. Mums.
Satt & chattade med lite folk, pratade med goaste Ida i tele och smidde planer. Lite saker på g nu förstår ni, vill inte säga för mycket om det nu inte blir av. Men jag hoppas! Dessutom fått klartecken från mamma & pappa att de ställer upp om det skulle vara något. Tack hörrni!

Vid ett styrde jag bilen mot Askersund för att hälsa på dem. Mamma, pappa och bror alltså. Mamma bjöd på jättegod mat, som jag dessutom fick i matlådan också. Längtar tills lunchen imorgon!
Framåt sen eftermiddag kom syrran med barnen och hälsade på. Full fart i huset tills lilla Tuva sprang in i en dörr och fick ett jack i pannan och började blöda floder. Kraken. Jag fick agera sjuksköterska och plåstra om henne och torka henne ren. Lilla gumman vad rädd hon var. Syrran ringde in till sjukvårdsupplysningen för att rådfråga lite men de tyckte det lät som det inte var någon fara, och det tror inte jag heller. :) Det där är snart läkt. Var inte så djupt, och ungar om något har ju ett fantastiskt läkkött.

Men nu är jag hemma igen. Märks att det snöat idag då väglaget inte var det roligaste att köra i. Men men, så kan det vara. Inte sant?

Nu ska jag lägga mig i soffan en stund innan sängen ropar alldeles för högt på mig.
Och hörrni, behandla andra som ni vill bli behandlade själva. Hett tips.
// Emma




Det är bara tiden som går..

..men minnena finns kvar för alltid. Det vi hade varar för evigt.


4 december | en riktig slappardag

Mörkret faller, och klockan är bara halv fyra! usch, vinters STORA nackdel. Dagarna är så korta. Nu är det officiellt mörkt både när jag åker hemifrån och hem från jobbet. Suck. Såhär dags slutar jag om dagarna nämligen.

Men men, jag har iallafall haft en himla skön dag. Kan ju inte sova länge på dagarna längre så gick upp vid nio.
Katterna hade frispel och höll på att riva hela lägenheten, så tog på mig, hängde kameran kring halsen och slängde ut dem i snön på uteplatsen. Så de fick lite stimulans i deras hyperaktiva hjärnor. Så nu har de sovit resten av dagen. Haha.
De tyckte nog att det var lite väl kallt och kom lydigt in när jag lockade på dem efter en halvtimme. Såklart var jag med dem ute hela tiden så de inte stack. ;)
Fick en hel del mysiga kort på mina fina pojkar.

Sen har jag ägnat resten av dagen åt att sitta här. Fixa på div hemsidor, påbärjar en ny bloggdesign som jag kastade igen. Inte alls nöjd! Så ni får dras med denna ett tag till tills jag får lite inspiration.
Har dock glömt bort att äta idag så magen börjar gnälla på mig. Vet inte vad jag ska laga för mat idag alltså. Blä vad trist det är med mat! Jag hatar att laga den. Men ska ta tag i mig snart. Dessutom behöver hela lägenheten städas. Köket fullt med disk och katterna har dargit runt med blomblad och spån överallt. Gaaaw, så otaggad men måste verkligen städa.

Tackar även Marie som lyssnar & förstår. Det betyder massor ska du veta. Du hjälper mig mer än du anar. Jag fixar det här. Eller hur? Massa varma hälsningar till dig!

Nä nu ska jag ta tag i det här. Iallafall snart. ;)
Imorgon ska jag hem och hälsa på familjen.
// Emma




3 december | mobilabstinens!?

Usch, jag är för beroende av min telefon!
Vid lunch idag lyckades jag spärra den, på något jävla sätt. Ingen aning om hur det gick till men plötsligt så funkade inte min vanliga pinkod?! Och som ni säkert förstår har jag ingen aning om vart jag gjort av min PUK-kod. Fick fan hjärtklappning när jag insåg att jag inte hade någon mobil. Det är banne mig illa! Vart på dåligt humör hela eftermiddagen och de på jobbet har mobbat sönder mig! :(

Men for in till marieberg efter jobbet och har fixat ett nytt kort. Samma nummer och allt men ett nytt simkort helt enkelt. Sitter just nu och väntar på att telefonen ska tas upp på nätet. Kunde ta upp emot en dag! Så jag sitter ensam för er som vet ikväll. Bara att knacka på om ni vill. Finns på Facebook & msn om inte annat.
Har köpt snacks så ska tröstäta framför en film eller två och gosa med mina djur. Kanske är nyttigt det här för mig? ;)

För övrigt är det bra. haft avvänjning idag och tror vi fick riktigt bra vikter. :) Kul med stora grisar.
Men nu är en ny grupp suggor uppe i BB och grisningen drar igång mån-tis någon gång. Spännade!

Men vet ni vad, hihi, jag måste berätta en sak. Alltså ibland undrar man ju hur det står till i hjärnkontoret.
Igår kväll efter att jag bloggat lagade jag lite mat och la mig i soffan. Somnade såklart. Vad annars liksom?
Hörde långt bort i sömnen att det rasslade med tallrikar och insåg att någon av katterna stod på bordet och norpade matrester varav jag halvsovande slänger mig efter katten för att jaga iväg den, far ner i golvet efter den och får nästan tag i honom samtidigt som jag slåt huvudet (!) i tv-bänken och började blöda. x'D HAHA Gud alltså. vem gör sånt?! Så idag har jag en fin bula i pannan som gör ont. :) Nice va?
Men katten har inte vart något mer på bordet åtminstonde! ;)

Jaja, så kan det vara.
Nu ska jag duscha, laga mat och ta helg!
// Emma



2 december | myser i kylan

-14 grader ute nu. Imorse när jag åkte till jobbet var det -21. Friskt och härligt, eller vad säger ni? ;) Fryser ju tillmed i näsan och min lilla bil stönade högt och ville knappt starta. ;) Härligt!
Men det är såå fint ute. Rimfrost. :)
Nyss kommit hem från jobbet och sitter nu med raggsockor, långkallingar & en stor luvtröja och bara myser. Ska laga mig lite mat och bara njuta av kvällen. Saknas bara en sak, eller ja person. Men men, man kan ju inte få allt här i världen. :(

Vid frukost idag fick jag världens mensvärk! Helvete, jag brukar inte ha ont men idag var den djävulsk! Var inte mig själv fören efter jag tagit en alvedon + ipren. Första gången jag tagit värknedsättande för mens faktiskt. Benen nästan vek sig på mig. Uscha! Synd om oss tjejer ibland faktiskt!
Hörde från en på jobbet idag att på ett företag någonstans tvingades kvinnorna ha på sig röda armband om de hade mens, för att varna andra för pms eller nått. Låter ju helt stört. Jag skulle aldrig ha tagit på mig det, eller jo jag skulle haft på mig det jämt. Så skulle jag kunna bitcha bäst jag ville. Haha.

Imorgon har vi avvänjning på jobbet. Ska bli spännade att se vikterna.
Stackars Anders ska mota på 13 slaksuggor på slakbilen ikväll vid elva.
De kunde inte komma tidigare. hehe. Så kan det gå!

Men nu måste jag laga lite mat. Hungrig som en varg!
// Emma


1 december | gillar en riktig vinter

Jag myser faktsikt över att det ser ut som att denna vinter blir minst lika snörik som förra vintern. Älskar att det är ljust och torrt ute. Och denna kyla går ju att klä sig varm ifrån.
Skillnad är det när det regnar & blåser. Den kylan är bra mycket värre, tar sig in överallt. Sen blir jag så depp när det är mörkt och trist ute. Så jag tackar minsann inte nej till detta. :)
Och tänk, idag är det 1 december!

Haft en helt okej dag idag. En del tankar på jobbet men vafan, orkar inte lägga energi på det just nu.
Här hemma har jag nyss sagt åt mr. texas på skarpen då han rusa omkring och hävde ner allt han såg. Nu är han redigt sur på matte. Buse!
Det är så sorligt, de sitter och väntar på gamla husse.. Så fort någon öppnar dörren till entrén springer de ut i hallen och lyssnar. Önskar jag kunde förklara för dem. Men de vänjer sig ju så småningom. Att han inte kommer. Precis som jag. Saknar våra samtal något grymt. Hoppas han har det bra nu. Jobbar & sliter såklart. Tänker på honom. Massor.

Men men, nu ska jag bänka mig framför tvn. Bonde söker fru snart, sen är det grey's. :)
Är det något finns jag på mobilen!
// Emma


RSS 2.0