Hemmagjorda fiskpinnar

Nu måste jag dela med mig av ett gott recept igen. Denna gången en variant av fiskpinnar.
Cornflakes- och västerbottenostpanerade fiskpinnar närmare bestämt! Reseptet jag hittade var för lax, men vi testade med torsk då vi åt lax härom dagen. hehe. Det gick precis lika bra! Jag serverade en kall sås på creme fraiche, dill och citron samt pressad potatis till. :)
Det var iallafall jättegott och borde provas! :) Bilden gör inte rätten rättvisa!
 
4 portioner

600 g laxfilé (eller torsk)
2 dl cornflakes
100 g riven västerbottenost
1 dl vetemjöl
1 ägg
salt och peppar
matolja

Krossa cornflakes och blanda med riven västerbottenost.
Häll mjöl på en tallrik. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa lätt. Skär laxen i lämplig fiskpinnestorlek, krydda med salt och peppar. Panera laxpinnarna runt om, först i mjöl, sedan i ägg och sist i cornflakes- och ostblandningen. Stek fiskpinnarna gyllenbruna i ganska rikligt med matolja. Servera med en god potatispuré och en yoghurt blandad med olika färska örter.

Källa:


Kommentarer


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0