29 juni

Vart tusan tog dagen vägen? Hur kan man förspilla så mycket tid på just ingenting men ändå aldrig ha någon tid över när det verkligen behövs?
Aja, gick upp vid nio då det var för varmt på mitt rum för att sova vidare, hade grymt ont i tarmarna och var allmänt konstig i magen vilket släppte framåt förmiddagen.
Åkte till hjortkvarn och hämtade lite saker som emil glömt där sen förra veckan, träffade madde och en kompis till henne och käkade lunch på sibylla i pålsboda. köttbullemeny blidde det. :) mums!

Sen  bar det iväg till hallsberg och tanka bilen för att sedan rulla vidare hem till kumla där emil bytte om för jobbet. Skjutsade dit honom till fyra och på vägen dit stannade vi på kaias och köpte hästschampo. dyrt.

sen när jag lämnat av honom på lidl så drog jag hem och glodde på film, samt käkade piggelin. hihi
Vid sextiden kom linda hem från jobbet så då blev det stallet. duschade hästarna idag. inte direkt populärt från någon av dom då de studsade runt och var allmänt virriga ;) men nu är de rena och fina. :) hela flaskan med schampo jag köpte gick åt.. hm. dyrt säger jag igen. :P

Nu sitter jag hemma och tråkar, väntar på älskling som är på väg hem från brickebacken. ska bli intressant när han kommer hem. han sa snart, men det kan ju betyda allt från tjugo minuter till fyra timmar.. vill att han ska komma hem så vi kan laga mat. sent jag vet men måste äta någonting. whatever.

Imorgon blir det kinamuren med älskling, kanske linda också om hon hakar? :)
// Ämma

* dusch pågår*

28 juni

Vilken slödag, men ack så skönt. Ibland mår man bara bra att bara vara hemma och göra just ingenting. Sov ut ordentligt imorse, vi gick väl upp vid elva ungefär, hehe lagom varma då mitt rum är som en bastu vid denna tid på året ;) Åt frukost och duschade. Satt vid datorn och rullade in till askersund och handlade samt tankade bilen sne hem och käka. Efter det film och popcorn. :):) Nu på kvällen har vi vart iväg och fiskat lite vid gamla brofästet. ingen fiskelycka idag heller ;)
Har också fixat med Lindas blogg (Pravada.blogg.se), grymt irriterad på reklamremsan som går över inläggsrubriken, får verkligen inte bort det! gaaaw satt en timme med bara det! Fan alltså, måste fråga någon om hjälp, tips någon kära läsare? :) Nu hoppas jag du börjar blogga lite igen Linda ^^

Sen vill jag bara passa på att säga att jag tycker det är jätteroligt att så många läser min blogg varje dag! Verkligen jättekul! Skulle vara kul att veta vilka ni är. :) Dra iväg en kommentar eller två om ni orkar!

Sen kan jag glädja er som följde Litchi på Undulatus.blogg.se kanske får någe nytt och läsa snart. :D Funderar på att köpa mig två dv.papegojungar och föda upp vilket jag självklart ska föra blogg på. :) Kul va? :D

Nu ska jag fortsätta kämpa med lindas blogg! Ha det absolut toppen!
// Ämma

*Bevis på att puke var lös igår när jag kom och skulle fodra frukost, bushäst!*


27 juni

Gud vad skönt men helg! Långhelg för mig som är ledig tills på onsdag. :D Slitsamvecka, inte minst igår när jag jobbade 10h! Shitt var helt slut! :O flyttade suggor upp till BB som ska börja grisa nästa vecka, både vi och grisarna tyckte dte var för varmt.. :/ :(

 Åkte hem till askersund idag, vid halv nio var vi i stallet och gav hästarna frukost. Hittade puke i monicas trädgård mumsandes på gräs ;D haha buse! Blir ström inkopplat imorgon hehe
Ikväll bli det ut med båten tillsammans med familjen och älskling. vi ska meta sne gå inland på någon holme och ha picknixk. myyyyys!

dock har jag fått dåliga nyheter av monica. :( veterinären som var ute och tog prover på storm hade fått svar nu. såg inte alls bra ut. Ska testa vidare på bla. borrelia & erlischia.. Han hade låga värden på vita OCH röda blodkroppar samt dåligt med trombocyter (det som får blodet att bla. levra sig). Hans levervärden var inte ehller bra, vanligen ska det ligga runt 9, storms värde är 21 så något är fel, kanske frktansvärt fel. Fan blir så orolig, speciellt eftersom Puke uppvisar liknade symtom, bara att han är piggare. :( Låt det inte vara någon fara med våra pojkar <3 Nu kan vi bara avvakta och forsätta tempa. Storms temp imorse 37.3 & Puke 38.3 :(:(

Kan ju iaf meddela att den 6e juli åker jag upp till dalarna och skriver kontralt på Aegir. :) Något kul iaf. :)
// Ämma

25 juli

Ännu en dag är till ända, ska pallra mig in i duschen. men är inte på humör! blä!
Älsk jobbar över idag, iventering så han lär inte komma hem förens inatt, och jag måste typ sova snart. börjar 5 imorgon igen så :P

Var ju ensam idag på jobbet. gick bra. dock djävulsk varmt, fan har verkligen inget emot hårt arbete men att jobba i heltäckande kläder, klibbiga stövlar i ett dammigt slaksvinstall där temperaturen ligger på 27grader, då är det fan inte kul... just nu får det gärna börja regna för min del..kan vara fint i helgen istället. :)
Sprutade även grisar själv idag, två som har behandlats sen tidigare varav en jag fick kasta ner i fodertråget för att han skulle vara stilla xD Sen hittade jag två till små gyltor som haltade, eller ja den ena stödde inte ens på benen, så det blir behandling med ultrapen för er som vet vad det är. :)

imorgon blir det flyttning av suggor, 45-50 suggor ska upp i BB, grisningen lär börja på måndag. hehe, har vart rätt skönt att slippa raka skit däruppe i BB men men, kommer ju söta små bebisar man kan titta på ^^

slutade iallafall vid tolv, åkte hem och käka och bara slappa. vid halv 7 stack jag till stallet, ingen ridning nu innan vi vet vad hästarna är dåliga av så pysslade bara med dom. satt och prata i hagen en lång stund och båda somnade intill mig så jag kan inte ha varit speciellt intressant att lyssna på ;)
fixade även till pukes sadel, har ju köpt en fårskinnspadd som ska avbelasta sadeln lite. :)

Imorgon är jag hästvakt, ska släppa in på kvällen och ta ut på lördag morgon. på betet alltså. sen bär det iväg hemmåt till askersund. :) skööönt!

Nu ska jag duscha. ^^
// Ämma
*gyltämnen i slakstall 2vid matning :) *

24 juni

Idag har det vart en någelunda bättre dag igår. Eller ja allt är bättre än det som var igår. usch, fortfarande chockad.
Började jobba 05.00 som sagt, segt idag på jobbet. känd emig bara ivägen. Var trött och oengaerad. Rakade skit i slakstallarna hela morgonen och sprutade en sugga med någe x) släng er i väggen ni som har c15 ;D haha jag får spruta ändå ;););)

sen så kollade vi gyltor, usch vad trist! och jag kunde inte göra någe annat än att märka på de som var godkända och icke gondkända. har ju inte direkt kunskap för att veta vad som är bra och inte xD fast lite me hum nu ^^ men skulle inte lita på mina anteckningaar om det ;) dessutom måste jag fan börja använda skallen lite när jag jobbar, vara praktiskt och smart samtidigt är tydligen inte min grejj just nu xD haha ujuj. får bättra mig. :)
sen fick jag klättra ner i utgödslingen också :P mumma? nej det lukta illa haha, råka ju häva ner den där moskivan igår så fick fiska upp den.

slutade vi typ 12, efter att vi skrivit ut nya suggkort. på fredag flyttar damerna in på BB, grisningen börjar i helgen. ^^ då blir det att rädda massa smågrisar från klumpiga suggor ;)

jaja, när jag kom hem hämtade jag älskling inne i kumla sen for vi hem och laga mat. har pratat och pusstas en massa idag. det löser sig <3 tillsammans klarar vi allt. <3 älskar dig Emil moritz <3

Sen slocknade vi ;D haha hörde inte ens att telefonen ringde, vakna av att Jonas, agges ägare ringde. ska ringa honom imorgon och prata mer när jag ska komma och skriva kontrakt. blir väl i början av juli. :)

Även monica ringde, veterinären har vart ute. båda hästarna visade sig ha feber.. båda låg över 38 grader. visserligen var det varmt ute men hon ville att vi skulle föra en tempkurva på dom under någon vecka. tempa morgon och kväll. Båda hästarna var även svullna i svalgkörtlar och lymfor på huvudet så hon misstänkte virusinfektion eller att de reagerar på någe ute på betet. fy fan för det senare.. Aja får vänta på provsvaren från storms blod som ska komma nästa vecka. tills dess ska hästarna få vila, högst promenera vid hand nån halvtimme. så tänkte pyssla med dom i veckan ^^ duscha dom kanske och bara gå ut i skogen och lufsa i blåbärsriset. :) Mysigt det med. ^^
sen blir perfekt för att smörja lädret  och tvätta schabrak osv ;)

nu ikväll har jag och älsk vart iväg och först käkat mjukglass. 33 grader varmt ute när vi for vid 20.oo :O helt sjukt!
sen drog vi och fiska :) haha fick inge på spöt men när älsk fiskat upp en mört för att använda som levade bete fick han syn på en gädda som stod några meter från stranden, slängde i mörten i en tvåmeters lina med krok och tror ni inte att gäddan hugger eller? xD haha helt sjukt! xD så en gädda och massa mört/siklöjor fick vi ;)

Thats was my day, imorgon jobbar jag HELT själv :O Ska spruta sjuka smågrisar själv tillomed :O ojoj, det ska bli kul och se hur det blir ;)
// Ämma

* Sötaste Aegir *

23 juni

Kortfattat sagt så har dagen vart åt helvete!
Började 05.00 på jobbet, vägde 200slaktsvin vilka inte var ett dugg samarbetsvilliga, tappade motskivan rätt ner genom spalten. *borta* och alla dumma grisar bara var virriga och allmänt korkade + att jag var trött och hade annat i tankarna. suck..

vid lunch fick jag det härliga beskedet att Emil ville göra slut pga av bråk, slutade jobbet och körde i 140km/h till hjortkvarn för att prata. lämnade tillbaka förlovningsringen och skiljdes med ett "jag vet inte vad jag vill", åkte gråtandes till åsbro till bästaste malin som lyssnade på mig och där stannade jag till halv sex, behövdes <3 tack gumman!

här hemma har jag bara käkat lite, kollat på film och varit allmänt deppig. vi ska försöka igen.. just nu är jag bara tom och chockad. :(nu ska jag sova, upp klockan 04.00..

Gonatt
// Ämma


Barbackatur

Jag måste verkligen få skriva av mig ännu en gång idag. Shitt vad har hänt med puke??
Den vanliga puke håller sig på sin kant, kommer inte fram i hagen och söker lixom inte kontakt, accpeterar den, men söker inte själv.
Men idag! :O I hagen kom han direkt fram till mig och körde fram mulen i bröstet på mig och bad om att få bli kliad, gick med mig i hagen som en hund och ville bli klappad hela tiden.

Tog ut honom i hagen och red ut barbacka på honom och han var hur fin som helst, lyssnade kanonfint. Red förbi lite läskiga barn osv men var superduktig, red till elljusspåret där jag både kunde rida i ökad och minskad trav utan problem samt galoppera utan att känna mig ett dugg ur balans trots avsaknandet av sadeln. :')

väl hemma var jag tvungen att tvätta rent ett bitsår efter storm och han stod och titta på mig med valoögon och somnade nästan när jag kliade honom i pannan. När jag släptt honom i hagen stod han kvar och tittade på vad jag gjirde ända till det att jag åkte, vanligen går han iväg och ser om han kommer ut på betet :'O <3 Underbara häst!

Undrar vad som flugit i honom? :')
// Ämma


21 juni

Jaha, då var midsommar över för denna gång då. Fick inte ritkigt in dne där midsommarkänslan iår. Fast har hadt det trevligt ändå med familjen och älsklingen.  Bror med familj var hemma och hälsade på. Äntligen fick jag träffa lilla sara som jag är faster till. ^^ Snart 20månader sne hon föddes och jag har ännu inte fått träffa henne, ursöt var hon. :D Och så tyst och snäll. ^^ I like, så ska min unge vara ;D

Igår var det 40års fest för syster. God mat och trevligt umgänge. :) Så det blev att sova länge idag ;) hehe, halv tolv kom vi ur sängen älskling och jag. nu vankas stuvande makaroner och falukorv! mums!

inte så mycket planerat för dagen. kanske blir lite fiske innan vi drar tillbaka till kumla, stallet ikäll. troligen ensam. :P men men. sen gå och lägga sig tidigt. jobb imorgon. Avvänjning av alla smågrisar. haha, ska bli kul att vara med om ;)

Men men, hoppas alla har haft en trevlig midsommar!
// Ämma

* lilla sara *

18 juni

Sista arebtsdagen för veckan då. Oj rörigt efter att terasa vart borta, stackars henne som får komma tillbaka och rätta till allt, usch känna sig otillräklig men jag har bara lytt order så gott jag kunnat. wille är duktig på att röra till ;)
Två av sugorna i BB hade feber idag, jättemysko. :/ en av tanterna låg över 40.0 :/ inte bra, så nu blire behandlingar på dom. Avvänjning på måndag. ska bli kul att se :D dock skönt emd helg nu, imorgon ska jag sova tills jag vaknar :D
Sen hem till askersund och grilla med familjen. Även flyttat rutn suggor nu så lösdriften blir tom för de nya sugorna jag fattar typ nada av teresas turboförklaringar så var väl mer ivägen än vad jag hjälpte men men >.< så är det att vara nybörjare! börjar iaf få in rutinerna lite iaf. :)

för övrigt sitter jag och lyssnar sönder islands bidrag till Eurovision 2009. låter är så sjukt fin att jag får gåshud. :D förutom det sitter jag och jagar efter en IRRITERNADE fluga som absolut ska sitta på min vänsterhand! cepe! *morr*

tycker det är grymt tråkigt att alla slutat blogga.. :( många bloggar som jag följt intensivt men som nu inte uppdaterats på två veckor.. jättetrist.

Aja, nu ska jag snart sova. Emil behagar ju inte att komma hem, kanske borde dra hem till askersund istället..
// Ämma

17 juni

Hej!
Nej kära läsare jag har inte gått och dött, bara vart helt slut efter dagarna med alla grisar ;) Det går bra på jobbet, visserligen många sura suggor på BB nu men de flyttas ut nästa vecka då en ny omgång är på väg med nya bebisar. då blir det att springa och rädda smågrisar hela dagen lång ;)
Annars flyter det på, ont lite varstans i kroppen men trodde det skulle vara värre. råka glömma att dubbelkolla en grind igår så två suggor kom ihop sig.. suck. Aja sånt som händer.
idag så åkte det 280tillväxtgrisar till en annan gård. bilen skulle komma sex vilket innebar att jag fick åka hemifrån tjugo över fem, fick veta när jag kom fram att den var försenad och skulle komma åtta. suck. trots det kom den inte fören näsyan nio. jaja, gick bra att lasta, fick åka med till den andra gården och hjälpa till att lasta av, sen åkte vi tillaka och lastade några suggor + 40-50gyltor som skulle på slakt. lite jobbigare att lasta än de små sötare småttingarna ;)

sen så fixade jag i tillväxten, sopade ur boxarna och strödde ut kalk. nästa vecka ska ett nytt gäng in. efter det var det inte så mkt mer att göra, och eftersom terasa inte var där fick jag ta kväll som wille sa. :)
Så jag åkte hem, åt lite mat sen somnade jag och sov till sex ungefär vilket typ var hur skönt som helst!

med lite ny energi åkte jag och linda till stallet. var en hel vecka sen hon var med. :O blev en skön tur på någon timme. mycket riding på långa tyglar, joggade dom och lät dom sträcka ut i en fartfylld galopp på kabelvägen. urhärligt! Puke var jättetaggad! skönt för honom att sträcka ut, båda hästarna fick ju bara dkritta 12km i lördags, sen dressyr på söndagen så de njöt nog av att sträcka ut ;)
Hoppas jag orkar dit imorgon. :) annars blir det väl fredag innan vi åker hem till askersund.

Nu ska jag sova. Emils kompis anders från stockholm är här så kan nog inte förvänta mig att få sällskap ;)
Ha det bra alla!
// Ämma

* några av småttingarna som åkte idag *


* slaktbilen*


*  tillväxten, kalkad och klar *


14 juni

Här sitter man åter igen då och skriver, trogen som man är. Trött som ett as och ska snart göra min snarkande pojkvän sällskap i sängen. Suttit och redigerat bilder från dagen men orkar inte ladda upp dom på bdb idag. Får bli imorgon. :) Kommer ett smakprov nedan.

Var och köpte ett ländtäcke hos en tjej i örebro idag. Var för stort för puke när jag testa det men storm kan kanske ha det. aja. var billigt iallafall ;)
Efter det for jag och älskling och fiskade. blåste fan och ingen fisk men mysigt var det. :)

Vid sex åkte jag ut till stallet där jag mötte upp johanna. Hon ställde upp och fotade mig och puke när vi dressyra på ängen. ursnygg var han i benlindorna jag köpte på strömsholm! mumma! Dock  gick han inte så bra som sist men nöjd iallafall, brukar aldrig gå så bra på den där ängen så. :P Nöjd med min gosse iallafall. Efteråt blev det lite posébilder :)

När jag ridit klart fick johanna testa på storm, han gick superfint på banan. Efteråt tyckte jag att johanna skulle få känna på hans mysiga galopp, haha mysigt fram till det att hon ramla av ;) dumma storm att tvärnita, men gräset var mumsigt enligt honom ;D haha ojoj tur att du inte slog dig johanna <3

Tack för en supergo dag <3
// Ämma

* ursnygga puke *


* härlig sommarbild *


* jag & puke <3 *


* johanna och storm *

13 juni

Vart tog dagen vägen??
Gick upp vid kvart i nio och tog bilen till stallet där jag mötte upp monica och fanny. Monica tänkte rida med idag. :) med lilla fanny bakpå sadeln i en sån där vad det nu heter. xD skumpigt för henne bakpå storm bak xD hihi
efter många om och men kom vi iväg runt kvart över tio. :) Visade mig en ny väg som sammanlagt är 12km lång. Tog över tre timmar för oss att ta oss runt den men vi skrittade bara eftersom fanny var med samt att monica fick hoppa av ett antal gånger för att fixa till sadel, barn och div annat. :) Sånt som kan hända lixom.

Men en kanonfin väg men varierande terräng och mentala hinder som kossor och andra hästar ;) Oj vad puke brösta upp sig när vi var tvungen att passera en hage med stora biffiga kvigor xD Men han gick kanonfint idag, något uttråkad att bara få skritta men det ser jag bara som något possetivt.

är nu iallafall redigt trött efter så lång tid i sadeln! :O Det tar fan att bara sitta och skritta. *ont i baken*
Imorgn ska jag åka in till örebro och kolla en ländtäcke hos en tjej. :) Sen tänka jag försöka hinna med att åka ut och markarbeta puke lite. hm, kanske knalla bort på ängen eller någe. :)

Jaja, nu ska jag hoppa in i duschen. :)
// Ämma

* puke och jag idag *


12 juni

Tråkigt väder idag. Visserligen kan man väl inte förvänta sig annat här i Sverige. :) men gillar vårt avlånga land bäst iallafall. :) Hoppas iallafall på bättre vöder imorgon så jag och monica kan ge oss ut och springa milen med hästarna.

Det värsta med sådant här väder är att min lilla shoppingmask kommer fram. Nyss beställt grejer på hööks för 1200spänn! Dock bara tre grejjer men iallafall. ;) Det blev en fårskinnspadd eftersom puke verkar få ont i ryggen? hellre förebygga än att vänta och se. kraken. Dessutom blev det ett guldfärgat bett som ska matcha övriga tränset och sne en jacka till mig. ojoj inte ofta jag löper någe till mig själv, föredrar att skämma bort djuren. :) Det måste väl vara en bra inställning? ;)

Även mejlat runt lite på blocket efter ett snyggt ländtäcke. Hittat några stycken jag fallit för och mejlat. Får väl se vad det blir. :) Jag kan faktsikt köpa begagnat ;)

För övrigt är jag ensam hemma i sänna. mamma skjutsade älsklingen till bussen förut eftersom han skulle jobba vid fyra. åker till honom ikväll är det tänkt. bilen är på verkstaden, trodde jag skulle få hem den idag men icke. ett styrstag och någe mer är trasigt så tidigast måndag får jag den. fan. får tack och lov låna S80:n av mamma.. :/ *tack* så jag kommer till jobbet på måndag. hm.
Så kan det gå när man är klantig som jag. fan alltså.

Nä nu regnar det igen. dags att släppa ut stampe lite. saknar puke!
// Ämma

* bilen på verkstaden *


10 juni

Ja det enda intressanta på min dag idag är väl att det vart hoppträning med hästarna tillsammans med världens bästa johanna som hjälpte oss. Stort tack till dig! Du får verkligen jättegärna göra om det om du känner för det, var verkligen uppskattat. <3 Tackar även för benskydden och lånet av padden <3

Puke gick skitbra, för att vara puke alltså. sist jag hoppa med honom i typ april så spang han mot hindret, tvärnita och klev över. idag hoppade han faktiskt! Vissa gånger blev det fel, fast det berodde på mig ;) I slutet blev han trött så då försvann bjudningen men han kämpade på ändå. skönt för honom att stå tills på lördag nu. :) Lär vara mör imorgon. :)
Gick också med benskydd både fram och bak för första gången idag. Oj vad läskigt det var i början, lyfte benen mer än aldrig förr ;) men dom satt kanon! Man kunde se att det är bakbenen han slår ihop. går för tätt. hm.

Det gick även bra för storm och linda. linda sitter och skriker och storm hoppar när han känner för det ;) ne men i slutet såg det asbra ut! När den där lilla räddharen sprang iväg från linda ;) hihi

Blir till att löshoppa någon dag när banan torkat upp, samt dressyr. :) På lördag blir det nog att springa milen med monica och storm. ^^

Nu ska jag gå och sova, göra älsk sällskap som har migrän. :( <3
Imorgon blir det besök på norrgården för snack om jobb
.
// Ämma

* älskade puke *

9 juni

Betydligt bättre dag än igår.
Åkte till örebro vid halv tre ungefär. Tog oss till rejmes där vi lätt kunde hämta ut bilen. bara vrida om "universalnyckeln" och ta ut den inlåsta nycklen och trycka av larmet. Lätt som en plätt. Pappa provkörde bilen till marieberg för att se om växellådan var paj, men den verkar ha klarat sig. TACK OCH LOV! fast på vägen hem till kumla började varningstexten för antisladden lysa. "Antisladd serv. erfodras" så den har väl fått sig en knäck, så blir verkstan snart för den. men men den är körbar iallafall.

Emil och jag skämde bort henne lite och tvättade henne. Så nu är hon ren och fin. :)
När linda kom hem drog vi till stallet. typ vid kvart i sju? :P Mockade halva ridhagen eftersom vi troligen ska rida där imorgon sen red vi en sväng. Inte så långt eftersom det var sent och vi skulle mocka klart. red en slinga i skogen, följde ett äldre skotarespår som såklart ledde ut på ett hygge, dock var det huuuuur spårigt som hellst där med djupa vattensamlingar så höll knappt på att ta oss därifrån, men puke och jag bokstavligen barakde oss fram haha, utan en skråma. duktiga häst <3 gick med bootsen idag, lite för stora så måste fixas lite ;)
Dock var inte puke på hugget idag, markerade lite på ryggen, längst bak där sadeln slutar så ska köpa en padd. hoppas jag får låna din johanna så länge? <3 fast efter ridturen markerade han ingenting? helmysko. Aja ska känna på honom idag igen. men han gick konstogt idag, kändes inte helt hundra, men kan vara jag som är nojjig också när han visade det där med ryggen. *känna sig jättetung* :/

men som sagt, imorgon kommer förhoppningsvis johanna, om vädret tillåter. *morr* ska prova benskydd och fixa lindor samt hoppa :D hur nu det går xD haha
// Ämma

* busungen puke *


* bilen får ett bad *

8 juni

vilken jävla dag! fy fan!

Började väl bra, drog till stallet vid elva och började måla klart hinderbommarna innan hovslagaren skulle komma. han kom vid tolv och började sko. astrevlig är han. ska lätt sko aegir mär han kommer. snackade om det igår med honom. :)
Puke hade påbörjan på hovröta på vänster fram men det var ingen fara nu när han kunde klippa bort allt. puh, snacka om tur. det sista vi skulle behöva nu. :)
Justja, provade de nya bootsen på honom i hagen så han skulle "få gå in dom", stakcarn fick panik över det läskiga sakerna som klamrade sig fast rutn hovarna och backade i panik och for runt i hagen ;) men sen gick det bra hehe, lyfta snyggt på benen ;) ska bli spännade att rida med dom haha, på onsdag kommer även johanna så ska vi testa ett par bakskydd till honom så han slår i någonstans när jag rider, främst på banan. så ska vi provhoppa de nya hindren också. :)

det var den bra delen av dagen..
sen for jag och lämnade emil vid lidl. skulle på nån kurs. hämtade upp honom en timme senare så ville han ut och fiska så jag tänka okej. linda skulle ju inte komma hem fören efter fem så kunde lika gärna göra något vettigt av tiden. ja jävla vettigt dte blev!
Åkte ut mitt i ingenstans vid kvismaren. typ ekeby. då lyckades jag på någon mirakulöst sätt låsa in NYCKELN till bilen! så där stod vi, mitt bland en massa åkrar, en traktor som slog vall och några fåglar. panik!
och eftersom jag har en volvo v70 årsmodell 04 går det inte att komma in i bilen utan nyckel, bryter man sig in går startlåset ingång ovh bilen går inte att starta. slutade med att vi fick traila bilen till örebro. nyttigt då backen och handbromsen låg i. knaka fint i växellådan.. blev idiotförklarad hela jävla eftermiddagen + kvällen där det slutade med bråk hemma. flydde till syster. orkade inte.
får bilen imorgon efter lunch då en extranyckel kommer till rejmes i askersund.. hoppas växellådan höll. drömt mardrömmar hela natten och trasiga bilar och icke fungerande handbromsar. :( hoppas den är hel! annars är jag utan bil! :(

jaja, det var min ljuvliga dag det..
// Ämma


7 juni

Lite sen uppdatering men måste ändå berätta lite om dagen på strömsholm. det var jättetrevligt och det vill jag tacka dig för johanna. Helt klart en toppendag med massa hästar, shopping och prat! Tr'ffade också bästaste agnes <3 så grymt längesen! Saknat dig.
Gjorde riktiga fynd också, fick tar i ett par boots  i syntet för 100spänn som satt perfa på puke. hittade också ett par beiga fleecelindor för 50kr. det var väl bra? :D dock kommer dom vara för långa så blir att kapa. :)
Blev mycket hästhoppning. spännade att se 1.55cm hoppningen. :D fick se flera kändisar efter lite support från johanna ;) kollade äen dressyren, fan vad jag vill kunna rida så :O
blev även lite kallblodsuppvisning, islandshästvisning, shettisgymhana mm :)

Tack än en gång johanna! Måste göras om!
Nästa gång siktar jag på islandshäst SM 7-12juli!

//Ämma

* lite bilder *

6 juni

Sveriges nationaldag idag då. Hm, palla fira? Vet inte ens vad vi firar xD haha Inte planerat något iallafall. Åker hem till kumla och får träffa älskling. :) Imorgon strömsholm!

Vart dutkig och vart ute och gått med mamma. både ont i knä och höft men men. skönt att komma ut iallafall. Gick förbi stallet där hamma stod. Hon har ju åkt hem nu. :( Stod en ny snygg skäck i hagen så var tvungen att smsa lotta och fråga vem det var. det var tydligen hennes nya häst då clinton tagits bort. Hon ringde upp och berätta vad som hänt. kotledsinflammationer och pålagringar på både knä och kotot på båda fram så hon valde att få honom utdömd. skittrist.. bara 11år gammal. :( Men hennes nya häst är asmysig! David heter han, korsning welsch cob och någe mer liknande. lite över 1.50cm och 4år. urtrevlig vallack! jättemysig i hagen då jag var och gav hö förut och sprang runt och busa med honom. går själv just nu och var riktigt sällskapssjuk. gullehäst <3
tydligen som en dröm att rida. och huuuuur snygg som helst, värsta utstrålningen!

Nu ska jag åka och släppa ut "mina" skruttar på bete och sen till marieberg med älsklingen <3
//Ämma

* snyggingen David *


* vila i frid clinton *

Student

Jaha, då var dte över. Thats it. inget mer DV3s, inga mer lektioner med härliga camilla, inga mer tjatande på anki, inget mer kvinnersta, iallafall inte som elev. fan jag vill inte. Är inte ett dugg jävla glad för att ha tagit studenten. Orkade inte ens festa igår, för jag har inget att fira. vill inte fira klivet in i vuxenvärlden, vill inte fira att det är sista gången man får umgås med vänner som man lärt känna under 3år, vill inte fira att allt "slit" är slut nu trots att det bara var en försmak på vad som väntar. Nej jag är nöjd med kvällen när jag kunde sitta ned med de två som betydde mest, dock mest bara en av er. Hade inte viljat ha det på ett annat sätt. Och jag kommer aldrig tycka att studenten är något bra. :(
Nej usch vad jag låter tråkig. men så jag känner..

men dagen i korthet.
Började med att ta kort ute. kallt som fan! 07.50. Sen fruskot med typ halva klassen vilket var supermys!
sen bar det iväg till axberg kyrka där talhölls, skön sång hördes och ett antal stipendium delades ut. Malin Lundin i våran klass fick ett stipendium för bäst presterande elev. 16.000 bara sådär- skulle jag inte tacka nej till ;) Men grattis malin! Även evve i klassen fick stipendium för den elev som utvecklats mest i studierna. skitkul! Grattis!

när vi kom tillbaka till skolan var det samling i idrottssalen där de olika inriktningarna delade ut utmärkelser och visade filmer och sa hälsningar. :) Jag blev årets djursjukvårdare! :D Kändes himla kul! :D fick gå fram och få ett kort med motivering och så fick jag ett halssmycke. :):)
Såhär stod det i motiveringen:

"Den här eleven har ett stort djurintresse och har ett gott handlag och ett görr öga för djur och har därför blivit utsedd till årets Djursjukvårdare

Lycka till
Emma Kaufeldt"

Så jävla kul. :D Efter dte var det lunch, dock fortsatte vi i "frukostgänget" med frukosten istället i K-huset innan det var dags att samlas i storgården. Där fick vi våra betyg, en ros och en mjukisråtta med en hälsning. Vi delade ochså ut våra presenter till lärarana. Usch kommer sakna dom!
Sen var det utrop. det sprittrades allla.
Jag valde att inte åka med i vagnen in till örebro då det var svinkallt ute men det hade säkert vart kul. men men.
Vid fyra kom alla gäster hem och vi åt mat och öppnade presenter.

Vid 7 åkte jag till askersund och åkte sedan med ida och daniel in till örebro. Häntade malin på vägen. tack för att du skjutsa daniel!
I örebro bar det av till kinamuren där det var buffé. Supergott och trevligt ställe! Ida drog vid kvart över nio till frimis men jag och malin satt kvar nån timme till sne drog vi hem till henne och bara satt och mös och prata minnen.
Vid 12 kom syster och hämta mig.

Kan ju inte säga att jag upplevde det där speciella med studenten. Men så kändes det ju aldrig bra och sluta heller så.
Hoppas alla ni i Dv3s får det bra nu, lycka till i livet! Hoppas vi ses! Kommer sakna er <3

//Ämma

* bild lånad från NA, kommer bilder på mig sen när syster skickat *

4 juni

Helt galen dag..
Började med att jag försov mig. fick sedan en utskällning av större delen av klassen för att jag stack igår. att jag till skillnad från andra hade saker att fixa var inget som var vitkigt. och bara för att man var på marieberg betyder dte inte att man smiter iväg, man kan fan ta reda på vad man gör innan man kastar en massa jävla skit. Lägg energi på annat än att bråka för fan.

Sen var det sumobrottning. Jag gjorde det inte men var kul att kolla på. Dock gjorde sig Linda riktigt illa i nacken vilket resulterade att jag fick köra in henne till akuten på usö och spendera 5 jävla timmar där. hatar våran sjukhusstandard! Orkar inte gå in på detaljer men jävla sätt alltså *grr* Blev ju inte bättre av att man inte ätit något på hela dagen och hade blodsockerhalten i botten.. men Linda var okej iallafall vilket är det vitkigaste <3 Dock kommer hon ha redigt ont ett tag. Hon hade fått en rejäl muskelsträckning/blödning i nackmuskulaturen. krya på dig <3

När vi var på väg hem sne så fastande vi i en lååååång bilkö.. inte kul. :P Skjutsade hem Linda till kumla och drog sne till askersund där det blev tacos med systrar, bror och pappa. :)

Nu väntar sängen. Upp tidigt imorgon och bli stylad ;) Imorgon är det studenten. Känns overkligt. :/
//Ämma

3 juni

Ännu en dag. Sitter och väntar på mat som älskling fixar. redig pöjk jag har <3 Älskar honom! Min bara min ^^
Skoldag idag då, fick kolla på bilder från morgans costa rica resor och höra om hans tokiga bravader. så himla kul xD älskar näsbjörnen som flög ned från bron x'D haha
Aja, drog vid lunch, hade en massa saker att uträtta inför studenten. taskigt mot de få som fick vara kvar och fixa med släpet till studenten men jag var tvungen. är ju med imorgon. :)

Sen när jag kom hem somnade jag. däckade bokstavligen. så himla konstigt, är så djävulsk trött? började i typ förrgår och har hållit i sig. :/ aja det blir nog bättre. :)

Sen vart det stallet med linda. lind provred sina nya chaps hon köpt. :D ursnygga! även jag provade nytt. :D provred det nya islanstränset jag skickade efter i vintras. tyckte inte det satt bra men har nu fixat till det. :) han gick riktigt bra på det. :D
Han kändes kanonfin hela turen, dock fick vi en störtskur med regn och hagel över oss i början av ridturen ;) nte kul men annars var det en härlig tur. :D storm var något konstig, slö och inte alls så engaerad som han brukar vara.. :/ hoppas inte astman har börjat komma tillbaka. andades lite konstigt när vi rykta. men det visar sig väl.

Nu ska jag käka!
//Ämma

* puke i sitt träns *

2 juni

Då var man hemma igen då. Sista klassresan slut. Känns konstigt, kommer sakna alla. Dock tycker jag inte att det var så himla kul. var väl kul på kvällen med alla småtävlingar och singstar osv men ingen direkt sammanhållning. äventyrsparken var okej, stolt över att jag våga åka linbana xD haha blåsrör och pilbåge var roligast :D vår grupp vann av någon mysko anledning xD vi var ju fega gruppen som inte våga något? dock de som våga satte allt xD men ändå. ^^ bra kämpat iallafall!

Kom hem idag runt ett efter en seg resa. :P trött som satan. men men går alltid bra med flickor i bilen. malin, ida och linda åkte med mig hem. :) även kumlaemma på slutet.

eftermiddagen har gått åt till att sova, äta, vila, kolla på film och hehe.. andra aktiviteter. ;)
Nu blire väl sängen snart. Kanske en film emellan. :) Skola imorgon, filmdag.

Välkommen till bloggvärlden Ida :D
//Ämma

*heidi högst upp ;)*
*

31 maj

oj sista maj idag. känns lika knas att veta nu när jag skrev det, hm studenten närmar sig. på fredag smäller det.. :/
morsdag idag då. grattis alla mammor därute. :) firade min mor med att tillsammans med pappa, lillebror och ena systern + älskling dåe, bjuda mamsen på buffémiddag på Sommarro ute i glomman. :) Uppskattat :D

sen bar det iväg till brickebacken och hälsade på emils mamma + syster diana och systerdotter alina. :) mycket trevligt, pratade även i telefon med ann. längesen. alltid lika mycket att prata om. :) saknar henne och lilleman!

nu på kvällen blev det stallet, åkte vid typ halv nio. sp djävulsk varmt ute så går ju inte rida! men vi kom iväg iallafall. puke var finfin <3 jobbade lika bra som sist stundtals. jobbade honom i springbacken och han orkade mer när jag fick honom nedåt. alltså jobbar han rätt? :D
älskar den hästen alltså, lätt en häst jag skulle köpa om man fick chansen. monica har döpt om honom till baldur nu, jag tycker inte det passar.. :( tycker Eifur är finare :( men men :)

nu ska jag titta på film, imorgi bär det av mot norrköping på klassresan dåe.
//Ämma


RSS 2.0