Borta bra men hemma bäst

Nu allesammans är vi hemma igen från en helt underbar semestervecka nere i söder. Imorgon kan jag nästan lova er att jag sätter mig ned och storbloggar tillsammans med en bildbomb. Någon som väntar? ;) Jag har varit inne dagligen på bloggen och sett att så många läsare troget väntat på inlägg. Men segt internet och bristande intresse har gjort att jag valt att umgås med min fina familj istället för att sitta och svära vid en seg dator.
Tack alla som gjorde vår semster! ♥
 
/Lycklig

Semester 2012

Idag så tog vi med oss farmor på utflykt. :) Först till alnarp där vi åt lunch på Caféet. Deras rödspätta är sååååå god!
Sen fortsätta vi via landvägar till Café Utsikten uppe på hallandsåsen. Mysigt ocg GOTT som vanligt. hähä
En väldigt lyckad dag iallafall!
 

Semester 2012

Dagen vi åkte hem till farmor Mona igen efter några underbara dagar i skåneland.
Vi kom väl hem runt lunch/tidig eftermiddag. Det blev mest att vi slappade resten av dagen. Casper var nog glad att få slippa bilbarnstolen ett tag. ;)
 
PÅ kvällen bjöd vi med oss Anna & Benny och for till stranden. Den ligger bredvid mellbystrand, men nu minns jag inte vad den heter. Haha Man får iallafall köra ut med bilen på stranden. :) Vi tog helt enkelt med oss fikakorg och stolar och åkte ut och hade kvällsfika där.
 
Jag & Glenn tog oss ett mysigt kvällsdopp också. ♥
Fick se några korkade killar som höll på att sämka sin hyrbil i havet också. Smart att köra ut i dybotten liksom. ;) Bra med saltvatten också. Den lär ju inte börja rosta. haha
 

Semester 2012

Efter Ales stenar åkte vi vidare till Glimminge hus. Det är en fornborg som man får gå in och kika i. Det var faktiskt rätt spännande att se. Dock missade vi den guidade turen med 10min. haha.
På glimminge åt vi också en väldigt god lunch. Köttbullar lagat på gammal vis eller vad man ska säga. De var kryddade på något speciellt sätt. Jättegoda! Virrig personal bara. ;)
 
Sedan rullade vi runt lite. Tittade på landsbygden osv. Både jag & Glenn tycker ju att det är så roligt att se landskapet. hihi
 Vi åkte också förbi brösarps backar men valde att inte stanna då vi behövde vända hemåt.
Hemma på campingen gjorde vi oss iordning för att åka in till ystad och äta.
Vi fick tag i en jättetrevlig resturang. Marinan om jag inte minns fel. Verkligen asgod mat och trevlig personal! Casper sov i 1,5h så jag & Glenn fick ha lite eget mys. Mycket uppskattat!
 
Efter maten gick vi ut på en brygga som låg precis intill. Romantiskt såklart! Sen knallade vi runt lite inne i Ystad. En perfekt, ljummen sommarkväll med mina finaste. ♥
 

Semester 2012

Vi vaknade upp på campingen. Kallt som fan i stugan. ;) Casper vaknade tidigt och var iskall och jätteledsen så han fick krypa ned hos oss i sängen. Där somnade han om. Så gosigt!
Efter några timmar gick vi upp, duschade och köpte frukost. Det är väldigt mysigt att sitta och äta frukost på ne camping som håller på att vakna tycker jag. :)
 
När vi kände oss redo packade vi in oss i bilen och for iväg för att leta efter Ales stenar. Efter lite virrande ute på vischan hittade vi dit. Ett stenkast från campingen i princip. Haha, vi i ett nötskal!
 
Ales stenar är fornlämningar från vikingatiden (om jag inte minns fel) och ett måste att se om man är på österlen tycker jag! Även om man inte är intresserad av själva fornlämningen så ligger det så himla fint. Högt upp på en klippa med kattigatt som utsikt. Fantastiskt fint!
 
Dock var det fruktansvärt varmt och vi fick dränka Casper i vatten då han började bli slö av värmen. Även vi blev alldeles kokheta och baddade tvättlappar i nacken. ;) haha Man tager vad man haver!
 

Semester 2012

Idag åkte vi mot skåne och Östelen. På vägen ned stannade vi på skånes djurpark. :) Det var varmt som attan och djuren var väldigt stilla. En flock med hjortar hade placerat sig i en bäck med vatten för att svalka sig lite. Det tyckte jag var lite gulligt. ;) Men det var en väldigt fin park tycker jag. :)
Men det var såklart jättemysigt och kul att få komma dit. Casper sov typ hela dagen. ;)
 
Stort minus var att de inte hade några egna souvenirer! (Vi är äkta svenskar och vill köpa med oss något på alla ställen vi besöker höhö) Nej det var bara massa skit, inget specifikt för just deras park.

På eftermiddagen anlände vi till campingen där vi skulle bo. Det låg jättefint precis vid havet, men tyvärr tyckte jag standarden var lite väl låg med en stuga som inte ens var vindtät och med en väldigt konstig placering på vad det nu heter - där husbilarna tömmer sitt toalettinehåll. Det var placerat så att man var tvungen att gå över det för att komma till toalett/dusch/diskning osv. Inte okej! Hela marken var fullt av spill liksom. Blä!
 
På kvällen var vi till grannhotellet och åt middag. Världens godaste angusburgare åt vi! Det var alltså en lyxburgare, inte en hamburgertallrik. ;D haha Asgott i vilket fall som helst, likaså efterätten. Casper flörtade med en liten 1årig tjej som var där. :) hihi Tjejtjusare redan nu.
Tyvärr var det fullt ute så vi tvingades sitta inne i en ljudnivå som inte var så kul. Men maten var ju perfekt så det övervägde det faktiskt. Sen hade vi ju varandra såklart.  ♥
 
Innan vi åkte hem till stugan gick vi längst stranden och myste. Casper vart speedad då han fått smaka lite av vår glass. Så nattningen tog sin lilla stund. ;)

 
 
 
 
 

Mellbystrand

Jag har gjort mig besväret att packa upp Glenns bärbara dator och sparkat igång hans mobila bredband =segt! Men ett blogginlägg och en check på facebook borde jag ju få till.
 
Vi har haft en fantastisk dag idag. Klarblå himmel och 25-27grader varmt med lätt bris. Dagen började med att Casper sov till åtta, så Glenn och han gick in och åt frukost. Jag låg och drog mig en stund och tog sen en skön dusch innan jag också gick in och åt frulle.
Därefter så tog vi en timmes promenad. Stekhett men ändå skönt att röra sig lite. Dessutom är det så fint här nere. Vi stannade till lite och pratade med några gulliga kvigor också. :)
 
Väl hemma blev det en lätt lunch innan vi åkte till mellbystrand för familjemys med sol & bad. Så nu har vi gjort årets första dopp. I havet dessutom! Jag skulle tippa på att det var 20grader varmt så helt okej alltså. ;) På stranden stannade vi i ungefär tre timmar. Jätteskönt. När vi kommer hem från semsestern ska jag lägga upp lite bilder därifrån. När Casper doppar fötterna i havet osv. ;)
 
Men nu är vi hemma igen och har suttit ned och avnjutit en god fläskstek med kantarellsås i trädgården. Idag känns det väldigt bra dessutom när jag hållit mig till mina 1200kalorier. :D Utan problem! De två kommande dagarna ska jag inte räkna dock. Då har vi lyxsemestern i Skåne och då ska vi äta vad vi vill. :) I rimliga mängder men ni fattar. :)
 
Jaja, Casper sover sen en timme tillbaka och Glenn hjälper sin brorsa med ett jakttorn nere i dungen. Snart är det dags för de andra att ha sin kvällsfika. Jag nöjer mig med en riskaka och lite vatten. :)
 
Ha det gott!
/ Lycklig
 

Semester 2012

Lite bilder från dagen när vi packade in oss i bilen och for till mellbystrand. Först strandagen för Casper förstås. :) Underbart väder och årets första dopp. Casper tyckte vattnet var lite skumt. ;)
 

Kanonbra

Vi har det så gött här nere. Kanonväder har vi haft hela dagen! Jag och älskling har rensat svärmors jordgubbsland och nu på kvällen har vi alla varit samlade dör grillkväll. Casper har med andra ord träffat både farbröder och kusiner. :) Nu sover han gott! Den enda negativa är väl att det är fruktansvärt svårt att hålla kaloriintaget. Idag landade jag på nästan 1500kcal... F A N ! Trots att jag inte äter några sötsaker! Det är så svårt när man inte lagar maten själv. :( Men men, det är ju semester en gång om året bara.. Jag har iallafall haft en toppendag! /söder

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/919875/images/2012/pic_500dc1479606ee516e00009d.jpg" class="image">


Semester 2012

Vi hade en fantastisk mysig grillkväll tillsammans med Glenns alla bröder och deras familjer samt deras morfar och mamma såklart. Jättefint väder och god mat. Näring för själen. ♥
 

Framme

Nu är vi framme och välbehållna hos svärmor/mor/farmor i Halland. Resan har gått super med fint väder, lagom med trafik och en nöjd bebbe som sov den mesta av tiden. /Emma


Mitt i packningen

Hej och hå. Nu ska jag skriva ned några ord tänkte jag. Min älskade sambo försöker natta en övertrött unge så vi kan få sätta oss ned och äta. Vi har grillat och stekt potatis. Självklart upplockat ur vårt eget land. ;) Det ska bli gott, jag börjar bli ritkigt hungrig faktsikt.
Vi har vart en vända till sänna idag med bur osv till kaninerna då de ska bo hos mamma & pappa en vecka. Vi ska ju nämligen resa bort. Men vi har husvakt så ni tjuvar där ute har inge att hämta. ;) höhö
 
(Paus i skrivandet, nu har vi ätit.) ;)
 
Ja vi ska ju som sagt fara till Halland & Skåne. Det ska bli så mysigt. Lite nervös för första semestern med barn bara, men det kommer säkerligen gå jättebra. Casper är ju redan ganska berest. ;) Så dagen har gått åt till att fixa och dona inför resan. Det har inneburit handling, dumpningen av kaningrejer och nu packning. Det som återstår är att städa bilen & spola av den, fixa med matsäck och Caspers mat. :) Så den kommande veckan blir nog ganska tom på blogginlägg är jag rädd. Precis som de senaste dagarna. Jag har nästan ingen möjlighet alls att sitta vid datorn. Casper ställer sig mot ALLT nu och ramlar och slår sig hela tiden. Vilket innebär full fokus på honom om dagarna. Sen försöker vi ju vara ute och göra saker så fort vädret tillåter. :)
Men lite mobilbloggande kanske jag kan få till om ni vill..
 
Så vad har hänt i veckan då? Jag minns knappt när jag bloggade sist? Hm, men aja. Förutom allt bus här hemma så har vi vart till Askersund och grillat hemma hos mamma & pappa i onsdags. Syster med familj var hemma från sthlm och hälsade på. Det var jättemysigt och jag fick busa med min bedårande systerson Axel! Han är så rolig! Pussade och kramade på "bebis" också. ;) hihi
Tyvärr kunde inte älskling följa med då han var hemma och fixade med ved tillsamamns med sin kollega. Skiten drog ut på tiden så ja.. han fick bli hemma. Jättetrist!. :(
 
I torsdags var Anna & Mira här en stund och fika. Casper & Mira verkligen lyser upp är de är med varandra. Det är så kul att se. :) Vi satt ute under stora äppelträdet och bara hade det gott.
Senare på eftermiddagen åkte jag, Glenn & Casper upp till Lindesberg och hälsade på Glenns forna klasskompis på Alnarp. :) Där fick vi fika och jag åt en coockies. 117kcl.. suck. Men jag klarade mina kalorier för dagen iallafall.
Vi fick runt på deras ägor. Efter vägen gick vi förbi deras kossor. Casper skrattade hjärtligt när han fick titta på dem. hihi Bonde is the shit! :D Sen blev Johan & Glenn stående inne i maskinhallen ett tag. Det tyckte både jag & Casper var urtråkigt. ;)
 
Så ja, det är väl lite av det som hänt. Hoppas jag har några trogna läsare kvar. ;)
Ha en trevlig kväll allihopa!
 
 

20 juli

Jag återkommer.


Trädgårdsfix

Idag pysslar vi i trädgården. Efter ett nytt försök har vi nu fått landet rensat och så har vi sått ny sallad & persilja. Såklart fick vi en regnskur på oss även idag, men den var inte lika stor som igår så vi kämpade på. ;)
Jag har gjort första skörden på våra ärtor samt persiljan. :) Det ska frysas in för kommande behov. Persiljan är så jäkla fin iår! Hoppas på att få många skördar. ;)
Jag passade också på att binda upp tomaterna och vattna dem. :) De växer som sjutton!
 
Nu har vi precis ätit lunch och ska gå ut igen. Älskling ska tvätta bilen och jag ska rensa ogräs längs staketet. Casper får roa sig med att titta på en stund. ;) Han ska ändå sova en stund snart.
Vi har ju fått börja spänna fast honom i vagnen nu. Han klättrar ur den närsom helst. Han har ju verkligen förvandlats till en klätterapa. Nyss tog han sig upp så han stod mot köksbordet!  Hur liksom?
 
Jaja, nu väntar mina fina killar på mig.
/gröna fingrar
 

En rubrik

Kommer inte på någon passande rubrik! Men men.
Ja dagen har varit rätt händelselös. Hela familjen tog en promenad efter lunch. Varmt men skönt. :)
När vi kom hem satte vi oss under äppelträden och åt mellis.
 
Under resten eftermiddagen har vi busat, busat och åter busat. Det tar liksom aldrig stopp nu. ;) Glenn har varit duktig och tvättat s70:n.
Efter kvällsmaten blev det att slå sig ned i soffan och titta på Allsång på skansen. Det är verkligen inget för mig egentligen, men vad gör man inte för kärleken? Såklart vaknade Casper så vi fick inte vara ensamma så länge dock. höhö. Det var exakt lika dant förra veckan under allsången! Just nu håller Glenn på med ett nytt försök att få honom att sova. Det är tyst från övervåningen så antagligen sover han/dom redan. ;) haha
 
Jag ska sätta mig med photoshop en stund tänkte jag. Försöka göra om headern lite är tanken.
Jag önskar er alla en trevlig kväll.
 
 

Ändrade planer

Jag & älskling hade planerat att spendera förmiddagen i trädgårdslandet. Så efter att jag stigit upp och ätit frukost så packade vi i ungen i vagnen och gick ut. Älskling började hacka ogräs och jag började riva bort sallad då det var dags att så lite ny. Sen gav jag mig på att gallra morötterna. Tror ni inte himlen öppnar sig och en stor åskskur blaskar ned oss? Efter 10min ösregn var det bara att ge upp för nu är det för blött för att hålla på. Förbaskat!
 
Så ja, nu får vi se vad vi ska göra istället. Haha.. Jag ska strax ställa mig och laga mat iallafall. :)
Just ja! Imorse flög det in en tornsvala i sovrummet. Urvaken fick jag försöka fånga den och släppa den fri igen. Tokiga fåglar! Det är den andra fågeln som tagit sig in i sovrummet nu i sommar. Den andra var en sädesärla. Ja så kan det gå när man har det hett i sovrummet och vill ha öppet fönster. ;)
 
Nu tänker jag bjuda på ett ihopplock av bilder från de senaste dagarna. Enjoy!
Och hörrni, sluta inte kommentera nu va. ;D
 
/kram
 

Semester

Jag får börja med att ursäkta den dåliga uppdateringen i helgen. Inte haft tid eller ork till att blogga. Jag har istället umgåtts med familjen. :) Igår trotsade vi mulet väder och åkte ut i kilsbergen och fikade vid en sjö. Jag passade på att plocka blåbär som jag fryst in. :) Efter fikat åkte vid runt och kikade lite varstans här i omgivningarna. Allt från kvinnerstaskolan till norrgården. Enligt mig en jättemysig eftermiddag!
 
Men nu har de åkt hem, svärmor och farbror Jonas.
Älskling, jag & Casper har vart till marieberg och handlat 5L jordgubbar som också ska frysas in inför vintern samt köpt lite saker på Ikea. Bland annat en ny stekpanna. :)
 
Just ja, nu har älskling semester! Han lät mig få ha sovmorgon imorse. När hade jag det sist tro? Hm.. typ i april? haha. Det är i vilket fall som helst underbart att få ha honom hemma några veckor. :)
Nu gäller det bara för mig att komma ihåg att ringa försäkringskassan och anmäla min semester också.
 
Nu har vi precis ätit kvällsmat. Fick för mig att väga mig efteråt. Till min stora förvåning visar vågen -4kg redan. Efter bara två veckor. Det känns för jävla bra alltså. Peppande om inte annat. Jag som börjat känna av värsta svackan nu i helgen men nu hamnade jag högt upp på peppskalan. Jag grejar det här!
 
Nu ska jag natta Casper. Han är sååå trött. Det tar bra nu om dagarna när han inte gör annat än att krypa och ställa sig mot allt han kommer åt. Vi har inte en lugn stund. ;)
Sen ska jag och älskling mysa.
Godnatt!
 

Högt och lågt

Jäklar vad fort det går nu! Casper är högt och lågt överallt! Phu vi har fullt upp med att hålla koll på gobiten. ;)


Om allt möjligt

Nej dags för ett blogginlägg. :)
Vet inte vad jag ska skriva igentligen. Vi har bara varit här hemma och umgåtts sen Mona & Jonas kom hit. Igår var mamma & pappa här så vi grillade vilket var himla trevligt.
Jonas har fixat med våra datorer, och uppdaterat min mobiltelefon. Denna gång slapp jag bli av med alla nummer. ;) Dock försvann alla appar så alla mina kaloriräkningar försvann. Buhu.. Men nu har jag fått tillbaka de flesta så bara att fortsätta. :)
Vi hoppas på att kunna ge oss ut på utflykt idag om vädret kan bli lite roligare.
Jag har sovit 8timmar inatt så jag känner mig sådär lagom utvilad. Så skönt!
 
Men ja, som sagt. Det har inte hänt så mycket. Casper har varit på toppenhumör hela helgen. Han är högt & lågt nu så att säga. Inte en lugn stund. ;) Jag har insett att han inte ät så lätt att söva numera eftersom han hela tiden ska upp och stå i spjälsängen. Det brukar sluta med att jag får stå och "mordhålla" honom ned i sängen så han inte kan vända sig om. Då i regel tar det inte lång tid innan han släpper in john blund. hihi Fina, fina unge. ♥
Vi hade förresten ytterligare en lyckad matning igår. Han åt upp en hel portion med en grönsak / skinkröra tillsammans med ris. Mamma glad! Det kanske har vänt nu? Jag hoppas!
 
Här nedan ser ni den gudomligt söta traktorn som Casper fått av sin farmor. Hon har gjort den själv. Visst är den fin? :) Älskar att få sånt här!
 
/Emma
 

Svar på frågor

Sådär! Här har ni lite läsning innan jag får arslet ur vagnen och bloggar om dagen! Tusen tack för alla roliga frågor. Så himla roligt att ni frågade på. :D Hoppas jag inte missat någon. :)

 

Hade ni andra namnförslag till Casper? Om ja, vilka?
Svar:  Casper var det enda vi var eniga om, men Isak, Alaxander, Elias & Liam var också på förslag.

 

Varför heter han de namn han heter?
Svar;  Leif = Efter Caspers farfar
Casper = Det enda namn vi var överens om.
Emanuel = Släktnamn på Carspers morfars sida.

 

Hur många egna djur har du haft och vilka slags djur?
Svar;  Kaniner 8st Katt: 2st Hund: 1st

 

Vart tog kladdmuffins receptet vägen från maj som du skulle lägga ut på bloggen men aldrig kom? ;)
Svar;  Haha, förlåt. Det har glömts bort. Påminn mig tills jag lägger ut det! hihi

 

Kommer du och Glenn gifta er?
Svar;  Det hoppas jag. hihi ♥

 

Hur träffades du och Glenn ?
Svar; För att göra en lång historia kort, via Mötesplatsen.se ♥

 

Var & hur bor ni om 10 år?
Svar; Då bor vi på en gård antingen här eller i Halland. I mitt huvud har vi en liten grisbesättning dessutom. ;)

 

Om du skulle bjuda på 3-rätters - vad skulle du laga?
Svar; OJ vad svårt! Till förrätt någon kräftsoppa med hembakat bröd till, varmrätt något gott kött med kantarellsås, rotfrukter och stekta grönsaker och till efterätt någon slags paj med glass kanske.

 

 Favoritrestaurang i Örebro?
Svar; Nu känner jag inte till så många, men helt klart Efosos.

 

Vad är din favorit rätt?
Svar; Grillad kyckling!

 

Vart i världen skulle du vilja åka?
Svar; Skulle vilja åka på ridsemster på Irland!

 

Vad ångrar du mest av allt i ditt liv?
Svar; Att jag tog hem Aegir på foder trots att jag hade världens finaste häst rakt framför ögonen och att det sveket troligen ledde till hans död..

 

Varför började du jobba med grisar?
Svar; Gjorde en av mina gymnasiepraktiker på norrgården och blev nästan ett år senare erbjuden sommarjobb och sedan fast jobb där. Att jag ville jobba med djur har jag vetat sen barnsben, men att det blev just grisar var en ren slump. :D

 

Hur räknar du kalorier varje dag? Använder du någon speciell app?
Svar; Ja jag använder mig av appen Kaloriräknaren från fatsecret. Jättebra app tycker jag!

 

Hur många barn vill du/ni ha?
Svar;  Jag vill ha två eller tre barn, och Glenn två. : )

 

Favoritlandskap i Sverige och varför?
Svar; Ojoj.. ärligt talat måste jag nog säga Skåne/Halland.  Fantastiska vyer och natur. Även om sköna Närke inte går av för hackor det heller. ;)

 

Vilket är ditt favoritTvprogram?
Svar; Bonde Söker Fru & Greys anatomy! (Kan inte välja)

 

Vilken är din favoritfilm?
Svar; Oh my.. ehm ja. Tycker om så många. Men Avatar & Hachiko ligger mig varmt om hjärtat!


Älskade grisar

Nu är jag hemma. Jonas & Mona har kommit och vi har ätit grillad kyckling och potatissallad. Så nu är jag mätt i magen. :) Casper sover, den lilla busungen. Det är bra mycket roligare att stå och hoppa i spjälsängen än att sova. ;) Haha.
 
Ja det blev allt lite bilder idag. Linda var väldigt trött så vi gav oss efter ett tag. Vi tar nya tag en annan dag när hon känner sig piggare. Helt förstårligt. :) Jag lägger bara upp bilder på mig idag, bilder på henne får ni kika på i hennes blogg sen när den kommer upp. www.corellii.blogg.se
Det var så roligt att klämma och känna på lite grisar idag. Det får mig att längta tillbaka till mitt slitiga men roliga jobb! :) Om 4 mån går jag där i stallarna igen. ;)
 
Nu väntar nattning av kaninerna, och sen en dusch för min del innan läggdags. Dags att sätta fart med andra ord.
Påminner om frågestunden ännu en gång. Imorgon svarar jag på samtliga frågor så vill ni ställa en fråga, vad som helst, så gör det NU. ;D
 
Förresten så ska jag slå på stort och köpa en ny systemkamera nu. En EOS 650D ska snart beställas hem. Ska tänka över det en gång extra bara. ;) Godnatt.
 
/Grisskötaren
 
 
 

Yes!

Här har ni en nöjd mamma. Om ni bara visste vad jag kämpar med att få i Casper annat än gröt & ersättning/välling. Det är ta mig tusan ingenting som duger! Barnmat är big no no och min mat går väl an ibland. Men ofta inte så pass han blir mätt. Han är liksom inte intresserad av mat? Känns som jag gjort det mesta för att få honom intresserad men icke. Äter tillsammans med honom, låter honom pilla, försöker leka samtidigt, väntar ut honom. Ja ni vet.
Hon på bvc tyckte jag kunde börja ge två mål mat nu. Jo tjena! Jag har fullt upp med att få i honom ett..
 
MEN idag till lunch åt han en hel portion med korvstroganoff och ris plus att han drack lite vatten till. Vilket framsteg! :D Dessutom var han nöjd med det han åt och krävde inte en flaska ersättning efteråt. Mätt och belåten bebis alltså. :) Nu slocknade han så fint inför eftermiddagsluren.
 
Så nu ska jag städa..
Tusen tack för alla givande kommentarer förresten. :)
 
/Mat-tanten
 

We going up up up

Imorse överaskade Casper mig med att helt utan förvarning ställa sig upp i spjälsängen, som om han aldrig gjort annat. Han har inte visat ett enda tecken på det innan och nu bara poff, så stod han där. Snopen mamma.
Jag hade väl mina misstankar om att det inte skulle dröja så länge till, eftersom han försöker klättra överallt nu, men det var ändå lite otippat. ;) Vaknade gjorde jag iallafall!
Försök nr.2 gick lite sämre, då släppte han taget och flög ned i sängen och slog i huvudet. Ajaj, fast han vart inte direkt ledsen för det när han fick komma upp och gosa med mamma. ♥
 
Nu på förmiddagen har vi ätit frukost och sen suttit på köksgolvet och lekt. Klar favorit är att klänga på mamma just nu. :)
Försökte få honom att härma mig lite med att lipa osv, men han tokvägrar. Är det normalt att barn inte härmas i 8mån-åldern?
 
När plutten blev trött la vi oss i gästsängen, och han somnade så sött intill mig. Såna stunder är så mysiga. När han är så där nöjdtrött och inte behöver skrika i 5-10min innan i ren trots.
Hade förresten en kalasnattning igår! Han slocknade klockrent vid 7 och sov ända till 7 imorse. Jätteskönt nu efter de svåra kvällarna som varit resten av veckan. :) Om bara jag kan vara lite vettigare och inte ligga i sängen och titta på film till 1 på nätterna. ;) Då kanske man borde bli lite piggare. hehe
 
Jaha på schemat idag står det att städa här hemma då vi får gäster i helgen. Glenns mamma och bror Jonas. :)
När älskling sen kommer hem drar jag en stund till jobbet tillsammans med Linda för lite fotografering och kanske en promenad med prat om fröken Linda vill. :) Ska gosa med hennes kanin också, känna på magen om det blir några bebisar snart!
 
Hörs senare!
Sista dagen i frågestunden!  → Klicka här för att ställa en fråga.
 
/Uppåt mamma
 

Lek & bus

Hallå allihopa. Här sitter jag och är så trött, så trött.
Älsklingen är där ute och klipper gräset och Casper sover. Så med andra ord har jag en liten mammastund för mig själv. Jag ska nog ta och lägga mig framför tvn en stund tror jag. Det var längesen.
 
Dagen som gått har varit fylld med prat & bus hemma hos Karin & Alexander. Snälla Karin hade stallt sig och bakat kladdkaka till mig så jag kunde inte annat än ta en bit. Jättegod var den, MEN jag höll på att kräkas när jag insåg att jag nyss smällt i mig 400 kalorier! En hel jäkla måltid i jämförelse lixom! Gissa om det taggade mig ännu mer till att hålla mig ifrån sötsaker utom från tillfällen som dessa?? Tackar gudarna för att jag övervann latmasken och promenerade både till och hem från dem (Nästan 6km totalt). Annars hade jag stressat sönder mig.. (Hm jag låter en aningen nojjig?) 1200kalorier har dagen kostat idag. :(
 
Jaja killarna har lekt jättebra iallafall. Casper fick prova babysittern gåstolen en stund. Fast han är inte alls så impad av den. ;) Roligare på golvet tycker han. Så han blir nog inte så tidig med att gå, när nu intresset verkar vara så litet. :) Aja vi får väl se.
Tackar Karin & Alex för en mysig stund! Nästa vecka tar vi en promenad eller två. :)
 
Ja annars har jag inte så mycket att bjuda på. Påminner ännu en gång om frågestunden. Inlägget hittar du några inlägg ner. Kom igen nu och ställ några frågor. Ska bli så kul att svara på dem. :D
Godnatt på er!
 
/ Kalorisnål

Tävling

Nu har du chansen att vinna ett valfritt stödbälte eller maggördel från Babyprylen.

För att vara med och tävla är det enda du behöver göra att

» gilla oss på Facebook «

 

 

För att få en extra chans att vinna, länka detta inlägg tillsammans med bild & text ovan, på din blogg och berätta att du är med och tävlar. :)

Tävlingen avslutas den 31:e juli. Vinnarna kommer att presenteras på Babyprylens Facebooksida senast den 5:e augusti.


Toppen..

Mitt ena e-postkonto är spärrat, uppäckte jag nu. Med orden att det skickat ut en stor mängd med skräpmeddelanden som ofta sker vid kapning av konto. Så Hotmail har spärrat det och rensat allt på kontot och sånt som var länkat till det. KUL!
Har fått fylla i ett formulär och skickat in till support nu, för att "bevisa" att jag är jag. Hoppas jag får tillbaka det snart..
Vilken härlig start på dagen!
 

Utekväll

Kul att jag fått in lite frågor redan i frågestunden. Fortsätt gärna! :D Ni hittar inlägget längre ned.
 
Nu är det kväll igen här på broby, och vilket kväll! Det är supervackert ut över fälten!
Casper sover, i fel ände av sängen. ;) Han har blivit så jäkla svårnattad, och när han väl sover så är det så ytligt att man får tassa förbi sovrummet. Hoppas det är övergående!
 
Annars har det varit en skön eftermiddag & kväll. När Glenn kom hem ringde vi och bokade stuga på en camping utanför ystad, vilket känns kanon! Snart är det semster. Woho!
Efter att ha pratat en stund med syrran i telefon så grillade vi och satt ute och åt. Underbart! Casper var på sitt bästa humör och satt och skratta & "prata" med oss. Mysiga unge. :) Han fick sin kvällsgröt & en macka att äta med oss.
 
Jag hämtade också Saga, som fick sitta och mysa i mitt knä under tiden vi grillade. Ska börja hantera henne lite mer dagligen igen då hon blivit lute väl blyg av sig.
Så efter maten blev det kaningos för hela slanten på samtliga hårbollar. Jag gjorde rent deras bur, städade inhägnaden, hämtade lite lönn till dem, gosade samt klippte deras klor. Nu väntar bara nattning och kvällsfodring.
 
Älskling har precis duschat så snart blir det lite mys med honom innan läggdags. Han har varit duktig och sprutat mot ogräs. Hela gårdsplanen började bli grön. ;)
 
Ja det var väl min dag. Dumma mig fick inte till någon promenad. Lat som man är. ;) Men med 500kalorier intaget totalt idag så är jag inte orolig.
Imorgon därimot bär det av på promenad med Karin & Alex, för att sedan avsluta det hela hemma hos dem. Mys & bus!
 
/ Godnatt!
 

På tal om inget

För ett tag sen skrev jag en text om att jag avskyr mammor som skryter om sina barn. La fram det lite klumpigt så jag valde att ta bort den igen. Men fick iallafall tillbaka en kommentar då där skrivaren upplevt att kag skrytit och att många barn varit mycket tidigare än Casper på saker och ting som jag "skrytit" om.
Detta är något som fastnat i min skalle, och som jag gått och ältat ett tag.
Jag fattar inte hur jag kunnat skryta om mitt barn när jag själv inte upplever att han är tidig. Vart jag än tittar så ser jag barn som börjat vända sig, sitta, krypa, skratta ja det mesta innan Casper. Casper är inget tidigt barn och det vet jag om, men i mina ögon är han lika perfekt för det. För min del spelar det ingen roll.
Det gör ont att få höra att man då sitter och skryter om just det. Hur tidigt och "bäst" han är på allt. När man bara vill få ut hur glad man är.
 
Det som måste ha upplevt som skryt i min blogg är helt enkelt när jag varit glad för att han gjort ett framsteg. Något JAG inte ser som skryt iallafall.
I vilket fall som helst har denna kommentar gjort att jag knappt vågar skriva om saker som Casper gjort. För jag är rädd att det ska uppfattas precis så som jag inte vill att det ska uppfattas.
 
Jag vet egentligen inte vart jag vill komma med detta inlägg. Jag behövde nog bara få skriva av mig lite.
Åter igen, gränsen mellan skryt och stolthet är hårfin, och ag kan med gott samvete säga att jag aldrig menat att skryta.
 
 

Frågestund

Eftersom jag inte har något direkt intressant att blogga om för tillfället så bjuder jag nu äntligen på en frågestund. Jag kanske inte får in några frågor alls, men då har jag iallafall gett er chansen. Men ni kanske redan vet allt om mig? ;)
 
Aja, det återstår att se.Men fråga på! Allt mellan himmel och jord. Avslutas när det känns som jag inte får mer.
 
 
 

Glad & lycklig

Godmogon!
Först och främst tack för alla fina ord om förra inlägget. Vilka peptalks jag får. :') Sånt blir jag så otroligt glad för. Fina, fina människor.
 
Morgonen har börjat bra. Jag har en sån där känsla att idag har jag vaknat på den optimala sidan av sängen. Glad & lycklig hela jag. Likaså Casper är superglad. Knappt sagt ett ljus på hela morgonen, förutom allt fnitter han börjat med såklart. hihi
Vi ska strax sätta oss och äta frukost. Ser på klockan att vi är lite sena idag. Men ingen av oss verkar speciellt hungriga.
 
Men ja, vi får väl se vad som händer under dagen. Mitt skavsår är så pass läkt nu att en promenad inte skulle skada. Ska bara övervinna tankarna om att det är träligt väder. Blåser och småduggar regn. Det känns ju inte allt för taggande.
 
Ha det gott så länge!
Just ja har ni sett att det är ny design? Jag är inte jättenöjd, men det får duga så länge. Kan hända att headern byts ut. Det blev så smått? Eller vad tycker ni?
 
/ Glad
 

Små framsteg

Små små framsteg som peppar! :)


Bebissjuk

Åh inatt drömde jag om bebisar! Det var någon i min närhet som fått barn som jag fick snosa på. Åh vad mysigt!
Hur jobbigt det än kan vara med spädbarnstiden så är det ju så fruktansvärt mysigt också! Jag drömmer redan om barn nummer två, även om det inte är beräknat att komma ett syskon till Casper än på ett tag.
 
Hittade en bild som är tagen morgonen efter att Casper föddes.Plutten syns knappt.hihi
Inte visste jag där att amningen skulle bli en sån mardröm. Jag ber till Gudarna att jag får till det nästa gång. Skit samma om jag går över till ersättning senare, bara jag får välja att sluta själv!
 
Men som sagt. Jag längtar till nästa bebis!
Nu ska jag gå och busa med min absoluta favoritunge. ♥ Mammas allt liksom. :)
 

Mask rond #11234321

Hallå allesammans. Här sitter jag och har en lugn stund för mig själv eftersom Casper behagade att ta en powernap. :)
Vi har busat hela förmiddagen. Både med och utan katt. Fast katten var mest intresserad av att gosa. ♥
På tal om katten ja, vad fick jag inte nyss syn på i röven på honom? Jo MASK. Blä!! Då var det dags igen.. Tog inte många minuter innan han fått en tablett med milbemax.
Ioförsig hade jag mina misstankar om mask då han blivit lite mager igen samt tappat lystern i pälsen. Men det känndes som om det inte var så länge sen jag avmaska honom, ,men nu när jag tänker efter var det nog iallfall 3-4månader sen. Äckelmask!
Edit; Under tiden jag bloggande spydde katten as hell. Nästan jag också.. urk.
 
Jaja, annars är det skitväder idag. Regnar om vartannat här. Kaninerna sitter ute och betar i spöregn och ser rätt tuffsiga ut. Saga, den smarta, satt förut uppe på burtaket i vanlig ordning. Toka!
Åh vet ni vad? Jag har fått ordning på hennes tänder! De är istort sätt helt normala nu. Så det verkar inte vara bettfel som jag befarade utan säkert bara att hon inte fått gnaga ned tänderna ordentligt när hon var liten. Det innebär att jag kanske vågar ta en kull på henne till nästa vår. En vild chansning isåfall. Visar det sig att ungarna har bettfel blir jag tvungen att avliva dem. Så vi får se. Har ju en till bebiskanin på g så. :)
 
Nu ska jag invänta lunch då jag får träffa min älskade en stund. Längtar!
 
 

Förnyat körkort & överpigg bebis

Äntligen kväll! Jisses vad Casper blivit svårsövd vissa kvällar. Han somnade som han skulle idag vid halv åtta, men vaknade en timme senare och var hur pigg som helst. Tror han blir lite störd av värmen då han sovit oroligt flera dagar nu. Kan knappt ha pyamas på honom.
Jaja nu sover han iallafall. Hoppas han sover resten av natten nu bara.
 
Jag & hjärtat sitter och kollar ut resmål inför den kommande bilresan vi ska göra i Skåne om några veckor. Har ni några tips så släng hit dom! :) Vi är främst på jakt efter mysställen, fin natur & gamla slott/kyrkor osv. Såklart ska vi till skånes djurpark också. hihi
 
Tidgare i eftermiddags var vi in till trafikverket på väster. Älskling ska förnya sitt körkort och behövde fotografera sig. Det gick fort och smidigt och nu är det bara att invänta den nya kortet. Längtar tills jag får förnya mitt, för fy tusan vad jag ser ut på min bild. haha..
 
Jaja, nu ska vi krypa ned i sägen. Glenn ska upp tidigt imorgon och lasta ut grisar och jag lär ha en vaken bebis runt sju att ta hand om. Snark.
Hoppas på att kunna ta en promenad också. Om jag plåstrar om mig ordentligt så går det nog. Jävla skavsår säger jag bara. Men jag har haft en bra dag, inte ens 1000kalorier har jag ätit. Det går framåt! 1,5kg ned på en vecka. Det känns peppande. :)
 
//Godnatt
 

Säkerheten

Ja detta med säkerheten i hemmet blir bara mer och mer relevant för var dag som går, med en upptäckslysten unge. ;) Imorse kom han på hur man klättrar i trappen så jag är glad att vi intallerade grind för några veckor sedan!
 

Kom igen

Gud vad jag är anti bloggen. Jag tror det främst bottnar i att jag är så trött på layouten. Blä jag kräks på den! En bagatell igentligen, men det gör mig så omotiverad, trots att jag har massor att skriva.

Ge mig inpiration & fantasi så jag kan knåpa ihop någon rolig design! Gärna typ nu. ;)

//Kämpa

Zinkgruvan

Idag under eftermiddagen åkte vi mot Askersund och därefter mot Zinkgruvan och hälsade på syster med familj. Jag har nog inte varit där på 2år tror jag. Fattar inte hur det kan gå så lång tid. Det är helt galet.
Men vi bjöds på fika & hade det jättemysigt. Tuva & Vide har blivit så stora!
Om några veckor ska de komma och hälsa på oss, för jag lovade ju Tuva en gång att hon skulle gå med en av kaninerna i koppel och det har hon minsann inte glömt! hihi
Så förhoppningsvis kan de komma hit en dag och få leka med kaninerna samt grilla lite med oss. :)
 
Efter besöket hos syster åkte vi hem till mamma & pappa. Där åt vi kvällsmat innan det var dags att dra hem igen.
Casper var en ängel hela eftermiddagen, trots att han knappt fick sova något. Gissa om han somnade gott ikväll. ;)
 

Fika med Ida

Jag, Glenn & Casper spenderade eftermiddagn hemma hos Ida utanför Marieberg. :) Det var superlängesen vi sågs och hon och Daniel har ju hunnit och flytta tillomed. 
Vi bjöds iallafall på fika och en trevlig stund, tillsammas med alla goa djur såklart. ;) Jag tycker de hade fått tag i en superfin lägenhet! Jag älskade verkligen köket och läget var ju inte fy skam det heller.
Vi fick också träffa Smirres dotter. Så fin, och så lik på Smirre! Den där busblicken liksom. Fina Lilla Grå.
 
Tack fina du för titten. Ses snart! ♥
 
 

Kärleken min

Idag har jag & Glenn varit tillsammans i 18månader, men det känns som så mycket längre! Min bästa vän & livskamrat. ♥ Älskar dig så mycket hjärtat mitt. Tack för att jag får vara din. ♥

 
Igår bloggade jag inget. Hade ingen lust bara. :) Glenn var ledig större delen av dagen så vill umgås med honom så mycket som möjligt. Han har ju varit tvungen att jobba så mycket nu sista månaderna så vi vill ju såklart ta till vara på alla lediga dagar tillsammans. :)
Vi hade iallafall sovmorgon, tills Casper vaknade att gallskrek. Troligen en mardröm. Vi tror att han kommit in i en separationsfas nu. Mycket skrik för ingenting. Men inte som i förrgår tack och lov.
 
Innan lunch så tog jag en promenad med Karin & Alexander. Det börjar bli lättare att gå nu efter en veckas kontinuerlig gång. Ingen kramp heller! Underbart! MEN jag har dragit på mig ett STORT skavsår på låret, mellan benen. Lite för tjocka lår & hål på byxorna = dålig kombo! Fuck vad ont jag har alltså.. jag går som en jäkla cowboy här hemma, om ni fattar vad jag menar. :( Ajaj.. Så idag har jag vila. Hoppas jag kan gå imorgon, eller åtminstonde på måndag.
För övrigt går min batning bra. Jag äter runt 1100 kalorier/dag. Plus - minus räknat. ;) Men det känns bra osv. Svårt att hålla hungern borta bara. Magsäcken är ju van med way too much food. ;) Men det går nog snart över.
 
Jaja, igår åkte vi till jobbet en sväng och hälsade på under eftermiddagsfikat. Så himla kul och komma dit och snacka lite skit med sina kollegor. Vi stannde typ till halv sex eller något. haha.
Pratade också med Anders om att jag är villig och jobba någon helg här framöver. :) Komma och lukta lite gris så att säga.  Vi försökte också reda ut min semesterersättning. Inte lätt att reda ut med mammaledighet när man jobbar timmar.
I bilen hem somnade Casper så fint att vi beslöt oss för att åka runt lite och glo. Det är ju så mysigt!
Väl hemma blev det att slänga ihop något att äta. Kött- & grönsakspaj med fullkorn fick det bli. Det blev jättebra. Första gången jag gör en paj, fattar inte varför jag inte gjort det tidigare. Aslätt ju!
 
Sen la vi oss tidigt och kikade på film medan Casper sov.
Nu duschar älskling, och sen blir det veckorhandling på maxi. Vi har tänkt att äta tacos ikväll. Är det mycket onyttigt tro? Man borde väl kunna göra det relativt kalorisnålt? Aja.
 
Bjuder på lite bilder senare.
// Skavsåret
 

Äntligen kväll

Äntligen verkar denna dag vara över. Blä, jag är helt slutkörd. Tack och lov att jag åkte hem till mamma & pappa en stund. För där var Casper jättenöjd och glad. Han klättrade bla. i sängen och kollade på Rio, vilket var riktigt poppis! Om ni undrar vad jag gör på bild två så håller jag i honom så han inte tippar framåt. ;) 
Jag & mamma tog en promenad och Casper satt och tittade sig omkring hela tiden, innan han nöjt somnade.
 
Men så fort vi kom hem så började han skrika igen. Jag fattar inte? Från att sitta och leka på köksgolvet samtidigt som jag lagar mat till att gå till hysteriskt gråt. Kravla efter mig och bokstavligen klänga på mina ben i panik. Tar jag upp honom fortsätter han snyfta. Jag tröstar honom lugn och sätter ned honom på golvet igen, men då startar han igen. Aldrig varit med om att han varit så. Är det någon period bebisar kommer i eller??
Jag fick slänga i mig kvällsmaten samtidigt som jag satt och höll om honom.
 
Försökte sen natta honom men icke. Gallskrik! Det slutade med att jag blev sittande på sovrumsgolvet framför en film med honom i knät. Då var han lugn. Efter ca. 40min tröttnade han och ville busa och det gick det hyffsat fort att natta honom. Lille plutten. :(
Tänk vad det kan bli uppochned allting. Till råga på allt håller han på att få värmeutslag tror jag. Fått plitor i hela nacken och även lite på ryggen. Uscha.. :(
 
Nej imorgon tar vi nya tag! Då ska vi ut och gå tillsammans med Karin & Alexander. Hoppas vädret är någolunda bra! 
 
// Trötter
 

Billig unge

Usch så får man inte säga, men alltså FY FAN vilken förmiddag. Jag är helt deprimerad. Casper har gnällt/skrikit halva förmiddagen känns det som, men nu sover han tack och lov. Äntligen! Han började bli trött i vanlig tid runt halv elva, så jag la honom för en powernap. Gallskrik. Han är förkyld och har svårt att tutta på nappen nu så han får ingen ro. Tänkte då ge näsdroppar men de där små pipetterna är ju sylvassa så när jag precis sprutar in dropparna slår han till med huvudet och han börjar blöda näsblod. Ännu mera gallskrik. Då fick han komma upp i min famn tills han lugnat ned sig, vilket han gjorde, så länge han fick all min uppmärksamhet. Så fort jag vände bort blicken eller visade tendenser från att resa mig upp osv TOKSKREK han. Därimellan gnäll. Men så fort jag roade eller sjöng för honom så skatta han.
Till slut gick jag upp och la honom i spjälsängen, där vart han ganska nöjd och låg och pilla på sin filt och sina gosedjur. Till sist somnade han. Tack!
 
Hm.. usch vad jag gnäller nu. Men ibland är det jävligt jobbigt. Jag är verkligen inte van med en skrikig unge så såna här stunder kör slut på mig. Inga svar som "Vad hade du väntat dig när du fick barn". Då kommer jag spy galla över er alltså. Jag VET att barn skriker, men det gör det inte mindre jobbigt. Punkt!
 
Till roligare saker. Igår var vi ju till tandläkaren med Casper. De tyckte allt såg bra ut, tanden kommer säker räta upp sig igen, men vi ska på återkontroll om 6mån igen och kolla läget. Skulle han börja få ont, få en böld eller att tanden började ändra färg osv skulle vi ringa in direkt. Men jag tycker dne rätar på sig mer och mer. Så jag är inte orolig. Casper var jätteduktig, fast det inte var så himla roligt att bli pillad i munnen av en massa främmande männsikor. Till sist knep han ihop munnen så hårt att vi fick ge upp. ;)
 
På vägen hem släppte Glenn av oss ute vid kilsvägen så vi kunde gå hem. Ca 30min promenad avklarad alltså. Varmt som fan var det. ;) Visst är jag duktig? hehe
Hos grannen (Karins föräldrar) var Karin på besök med Alexander. Vi stannade till där så pojkarna fick busa lite. Casper fick leka med vattnet i deras utepool och jisses vad han tyckte det var kul. Det får nog bli att köpa en liten pool till honom. :)
Vi spenderade mer eller mindre resten eftermiddagen där vilket var kanonmysigt.
 
På kvällen grejade jag & älskling med trädgårdslandet då det var dags att rensa ogräs igen. Efteråt grillade vi och satt ute. Mer sånt tack!
Efter ett långt samtal med Linda om allt och ingenting var det dags att sova.
 
Hoppas Casper är på bättre humör senare, för jag har planer på att åka hem till mamma & pappa nämligen.
// Sliten mamma
 

En tanke

Med risk för att låta elak, så måste jag få tro att det måste vara väldigt jobbigt att vara en extremt överbeskyddande mamma. Att oroa sig för precis allt.

Kan ibland inte låta bli att le lite åt att vissa är så fåfänga som lägger energi på att oroa sig för saker som igentligen inte spelar någon roll.

Men man är ju inte en dålig mamma för det. Nejnej, att vilja skydda sitt ban är ju bara naturligt! Bara insett att jag själv är ganska lugn av mig och tar de flesta saker och ting med ro.

Onsdag morgon

Godmorgon.
I skrivande stund är jag lite trötter faktiskt. Casper vaknade en timme tidigare och det känns direkt. ;) Jag var som en zombie när jag skulle ut och släppa ut kaninerna.
Men jag har slevat i mig en portion fil nu, så förhoppningvis kommer kroppen snart igång.
Casper lever rövare som vanligt här hemma. Just nu öppnar & stänger han en skåplycka här bakom mig. Bang, bang, bang. Men ska strax slita honom från det nöjet, för det är dags för frukostgröten.
 
Får jag ändan ur vagnen blir det en promenad sen. Efter lunch är det tandis som gäller för lillmannen. Jag hoppas Glenn kan följa med.
 
//Myggbiten
 

Och där föll poletten ned

Jag kom på när jag skulle åka och hämta paketet att det såklart var min Pigpärm från Svenska Pig som kommit!
En samlingspärm med alla faktaartiklar de har på sin hemsida. Skitbra, och jag är jättenöjd!
 

Casper 8mån - BVC

Hemma från BVC nu. Casper sover efter en kinkig timma. En sån där timma då han blir ledsen för allt. Jag råkade ju faktiskt ta ifrån honom sin hårborsta och det var verkligen inte okej! ;) Lyckades få en bild iallafall när jag mutat honom med en vattenflaska. ;) ♥
 
Ja hur stor var han nu då? 11920gram vägde han, och hela 76cm lång har han hunnit bli. Vår stora fina kille. Fick klart godkänt på bvc också! :)
 
Nu ska jag strax åka tillbaka till varberga. Jag hade nämligen fått en avi i postlådan på ett mystiskt paket?! Ingen aning om vad det kan vara. Vad jag vet har jag inte beställt något? Hm.. Spännande!
 
Ikväll blir det lax & färskpotatis till middag, (och en jävla massa sallad till mig). Mumma!
 

Casper 8mån

Ja jisses. Idag blir Casper 8månander. Vad tiden rullar på. :) Mitt hjärtegryn. ♥ Du börjar redan bli så stor!
I eftermiddag ska vi till BVC för 8mån-kontroll. Ska bli spännande att se vad vågen & mätningen stannar på denna gång. Jag tror inte han ökat så myket i vikt dock. Men vi får väl se. :)
 
Igår så slog Casper i en av sina tänder när han åkte kundvagn. Fråga mig inte hur det gick till för jag har ingen aning. Rätt som det var så bara skrek han och det blödde från tänderna. Igår kväll när han sov passade jag på att kika på dem och den ena tanden är intryckt. Jag ringde därför tandvården nu imorse och fick en tid för kontroll imorgon. Ja alltid är det något! Men jag tror inte det är någon fara.  Casper har inte ont, tanden är inte missfärgad och han är inte svullen. Men det ska väl anmälas till försökringsbolaget vad jag förstått.
Pratade med mamma förut och jag hade tydligen gjort samma sak när jag var liten. ;)
 
Men ja, annars idag har vi inte gjort så mycket. Jag har ätit frukost, (1dl fil & 1glas vatten) och Casper har fått sin gröt såklart.
Jag har hunnit med att rensa ur frysen lite och burit ut sånt vi inte använder så ofta, till frysboxen i pannrummet. Efter det badade jag ungen min & efter lite bus somnade han nu sött. Han är så snorig nu! Snörvlar & hostar. Kraken, inte lätt att vara förkyld.
Nu ska jag strax börja med maten. Chilikassler tror jag det får bli.
 

Kväll igen

Sitter här och spanar ut genom fönstret och konstaterar att det är en himla fin kväll. Det blåser lite, men solen lyser så vackert över fälten. :)
Jag har nyss kommit ur duschen. Skönt! Pojkarna sover där uppe. Glenn somnade i vanlig ordning under Caspers nattning. ;) Ska strax gå och vecka honom en stund för jag vill sitta & prata en stund med min fina blivande man. :) ♥
 
Ja dagen den har flytit på. Casper har varit lite kinkig. Jag tror han är förkyld. Han snorar som aldrig förr plus att han har slemhosta. Så han kanske inte känner sig helt hundra? Men stundtals har han varit lika glad som vanligt. Det ska busas och busas och busas hela tiden! Då är han nöjd. ;)
Efter att ha ätit middag åkte vi till maxi och handlade. Köpt en drös med fullkorsprodukter samt en massa grönsaker nu när jag ska börja äta nyttigt. Såklart köpte jag jordgubbar också. hihi
På vägen hem bad jag Glenn släppa av mig så jag kunde promenera hem, skittråkigt att gå själv! Jag som trodde jag skulle uppskatta en stund för mig själv men icke..  till råga på allt hade jag hemsk kramp!
 
Alltså seriöst, har ni tips vad jag kan göra för att slippa det? Trots uppvärmning & stretching får jag likt förbannat alltid kramp. :( Ska man bara härda ut eller? Jag gråter ju nästintill av smärtan! Hur taggad på en skala tror ni JAG blir av att ta en promme då?? :( *klagomål*
 
Men men nu är jag som sagt hemma igen. Tack och lov.
Stannade och plockade lite blåklint intill vägen. De pryder nu tillsammans med prästkragar köksbordet. Hemtrevligt ska det vara. :)
Såklart hälsade jag på ninerna också.
 
Men godnatt på er.
 


Hjälpreda

Ser ut som det blir mycket inlägg om Casper idag. ;) Sorry..
Idag kom Casper på hur man på bästa möjliga sätt hjälper till att lasta i (ur) diskmaskinen. ;)
Självklart är inte det där tillåtet men jag var tvungen att föreviga hans bus nu när det var första gången. hihi
 

Ett steg i rätt riktning

I helgen lärde sig busmanen hur man använder fötterna inför gåendet. Skitspännande att kunna gå framåt ju. ;) Stapligt är det men det blir mer och mer finess på det för var övning. Så nu har jag också halkat in i "inte-göra-annat-än-gå-stadiet" i mammarollen. ;) Kul!
 

Lite om allt

God morgon (förmiddag).
Casper ligger matt & belåten nedanför mina fötter så nu tänker jag passa på att blogga. Han ska strax läggas för sin förmiddagslur, men tror inte han är tillräkligt trött ännu. :)
Casper har haft så himla mysig i helgen. Visserligen är han ju mysig mest hela tiden, men i helgen har han verkligen visat upp sig från sina bästa sidor. Trots nytt folk, bilåkande och fest. Fina, underbara unge!
 
Så vaqd har vi hunnit med på våran snabbvisit i halland då. Jo vi kom ju fram i fredags kväll. Hann lagom smälla i oss lite pizza (tjocktjocktjock), ta en kvällsfika med svärmor och sen hoppa i säng. Casper somnade som en stock och vi sov ända till 7 morgonen därpå, utan avbrott. Så jag kände mig grymt utvilad hela dagen!
 
Under dagen myste vi mest, tog en promenad på förmiddagen i solen, vilket var jätteskönt. Jag pallade, oj jag menade plockade, jordgubbar när vi kom tillbaka. Blev dömätt. ;) hihi Jag blir nog snart en jordgubbe.
Jag hjälpte också svärmor med disken, samt skjutsade henne hem till Jonas som ville ha hjälp med förberedelserna inför hans fest på kvällen. Casper & Glenn sov halva eftermiddagen. ;)
Vid fem åkte vi till Jonas och grattade honom på hans 30års dag. Han blev utklädd till bebis och fick gräva efter pengar i sandlådan. ;) hihi Men det var verkligen skitkul att vi tog oss dit! Så mycket roligt folk vi äntligen fick träffa & prata med! Tack Jonas för en kanonfest!
 
Ja sen på söndagen var det ju bara att packa igen. Jag fick plocka med mig en glasslåda jordgubbar som färdkost. Hur lyxigt är inte det? ;)
Efter en bit mat så rullade vi hem till närke igen. Borda bra, men hemma bäst. Det ska bli skönt att ta det lite lungt nu. Nu får ev. hallänningar komma till oss. ;)
 
Idag börjar också mitt nya liv. höhö.. eller jag ska försöka iallafall. Börja räkna kalorier osv. Jag & Amanda ska peppa varandra! Mitt mål är att äta så pass rätt att jag inte överstiger det kalorintag jag behöver dagligen. Önska mig lycka till. ;)
 
Hej så länge!
 

Hemma!

Blogg.se-appen har inte fungerat alls den senaste veckan så jag kunde inte blogga.
Men nu är vi här hemma i broby igen. Katten är välbehållen och kaninerna är på plats igen.
Tusen tack mor & far för kaninvakt och grillningen ikväll. Guld värt! Tack också till Karin som var kattvakt! Tur jag har er när vi är ute och flänger runt om i landet. ♥
 
Nu ska vi strax krypa ned i sängen. Jag ska blogga om helgen imorgon har jag tänkt.
Kram & Godnatt

RSS 2.0