28 februari | jag lever, jag lovar

Hej allesammans.
har inte blivit så mycket bloggande de senaste dagarna, vart rätt off om jag ska vara ärlig.
men innan jag sätter mig och uppdaterar er lite så vill jag gratta alla "marior" därute inkl. mig själv som har namnsdag idag den sista dagen i februari. Sista vintermånaden, imorgon börjar våren äntligen .. eller? Här i kumla börjar våren tydligen med mer snö.. hm.

Jaja, vad har hänt sen jag skrev. I onsdags så var vi ju iväg till ATG-kliniken ute vid örebro travbana och undersökte Puke. Linda & jag fick assistera vid röntgen och bära blyrockar som vägde as & fick en "röntgare" som verkade mer än trött på att jobba för dagen. >.< Lät väldigt lättirriterad iallafall. men Puke skötte sig perfekt och fick mycket beröm av henne då det inte är många hästar som klarar av att bli röntgade utan sedering i en sånt "gammalt" röntgenrum som de har där när utrustningen hänger i luften utmed marken. Finaste puke, så duktig <3
På bilden nedan ser ni puke inför lastningen som gick lika jobbigt till som vanligt. Trots lastträning innan vi skulle åka fick vi repa in honom.. inte kul. Nästa gång ska jag låna jobbets transport med frontutlastning.
På andra bilden är det puke, jag & linda i de snygga blyrockarna vi fick på oss inne på röntgen. ;)

Diagnosen var sämre än jag hoppats på, trots att den ändå var god. Han hade faktiskt roterat yttligare några millimeter i hoven men veterinären tyckte inte det verkade ha gjort någon skada då han inte ömmar alls på någon hov & rör sig som en klocka, för att ha stått på vila i över en månad. Så han kan börja sättas igång om en månad med markarbete osv..
Han fick komma ut till aegir & storm i lördags och hade vart helt tokig i hagen och sprungit runt av lycka! Såg honom idag i hagen när jag var i stallet en snabbis och hans ögon har tänts igen. Nu ser han inte sur & ledsen ut utan han var nästan tillbaka, den gamla puke. :')
Vill inte berätta mina planer ännu, ingen mer än mig själv som vet något ännu men jag hoppas det blir bra.

I fredags så fick jag äntligen tid på vårdcentralen lite oplanerat men ändå. Så fick slänga om min välplanerade dag på jobbet och hinna med allt på mindre än 2h. höhö. Så hann, vaccinera grupp 4, ta ut slaktsuggor, stämpla dem, dräktighetstesta grupp 2 & gå behandlingsrundan innan jag stack till askersund då jag inte hunnit och skriva över mig på kumla vårdcentral. eller ja hunnit och hunnit.. trodde sånt skedde automatiskt men icke. :P

När vi ändå åkte till askersund passa vi på att hälsa på mamma & pappa hemma i sänna. var säkert 3veckor sen jag var hemma så vi beslöt att stanna så länge vi ville så kom inte hem förens idag.
Så har tvättat en massa, pysslat om stampe, ätit mammas goda mat & tjänat 200spänn som fyllechaffis ;) Inte dåligt höhö. Emil åkte dessutom in till stan i smyg & handlade rosor till mig. hihi min gullunge, älskar dig sötnos!
Sov i lillbrorsans sovrum då han är och hälsar på syster i stockholm men i hans rum vill jag aldrig mer sova. vaknade båda nätterna av andlig aktivitet. Eller snarare så jävla olustig känsla att jag knappt ville vara kvar. usch.. hatar att vara "mottaglig".

Nu idag så åkte vi som sagt förbi stallet. fick vända när vi åkte bakvägen då all snö på ett tag vid vägen rsat ned och vi ville inte köra igenom en snövall på 1meter. sjukt!
Så fick åka runt hallsberg istället vilket var lite smått irriterande. ;)
I stallet hjälpte vi monica ställa in en ny bal med hösilage i hagen sen åkte vi hem, bydde om och drog till brickebacken och hälsade på emils syster med familj.
Efter det förväntade jag mig en hemmakväll i soffan med icke, emil överaskade med bio inne i örebro. :) Vi såg Percy Jackson - kampen om åskviggen, som var helt okej. :) hade förväntat mig mer men så är det väl ofta ;) Trodde den skulle vara annorlunda. men dålig var den absolut inte.

Men nu ska jag ta kväll på allvar.
Ska snart gå & sova för imorgon är det dags för jobb igen. :)

|| Emma



23 februari | imorgon gäller det

Imorgon avgörs våran framtid, det skrämmer mig.
*det där är MIN riktiga puke, där var allt perfekt!*


21 februari | skön söndag

Hej allihopa, eller ja en del verkar ha dissat min blogg då jag inte har så många läsare längre. :( Trist men men så kan det vara :)
Bara vart hemma idag med och pysslat. Städat hela vardagsrummet och sen har emil fixat i köket. :) Som jag nu ställt till igen då jag lagat mat. moha! Har nämligen lagat till en wookrätt ned kyckling & nudlar nu ikväll. :) Gottgott och lite nyttigare än vanligt. ;) Iallafall första gången jag wookar xD Undrar om emil tyckte om det :P :P :P

Vi har också vart och handlat lite idag. Mat alltså. :) Rensat kylskåpet och fyllt på med nytt. :) Så nu känns det bra här hemma. ;D bara sovrummet kvar att fixa. x) Tjatar på emil att vi ska sätta upp lite hyllor & tavlor! Kliar i fingrarna på mig!! *emil suckar åt mig* ;)

Imorse var vi ute och lekte i snön med junior. haha seriöst snön gick till höften på mig. xD visst jag är kortis men ändå! xD haha helt sjukt alltså. var svinigt kallt dessutom. >.< Fick iallfall lite fina bilder. :) Speciellt en som emil fick lov att använda som profilbild på facebook för jag gilla den så. ;) Tog med den i dagens bloggbild också ;)

Monica var snäll & tog ut aegir idag när hon skulle köra storm. Tog honom som handhäst. :) Skönt så slapp jag stressa till det också så allt blev klart här hemma innan kvällen. :) Ska plocka med mig ridkläder till jobbet så hinner jag säkert ut i veckan :)

Tyvärr blev det ingen hemfärd till askersund. skulle blivit för stressigt, får planera in nästa helg. saknar att bo hemma faktiskt.. :(

Nu ska jag gå & njuta av de sista timmarna innan jag måste sova, dags för jobb imorgon igen. ;) Undrar om jag får någon slav från kvinnersta nu när de har lov ;D haha Usch elak jag är ;)
Godnatt på er!


20 februari | insnöade

Idag lydde jag myndigheternas råd och stannade hemma. För efter att ha fått pulsat runt morgonrundan med junior i halv storm och lika en snögubbe efter bara tio minuter så tyckte jag att det var bättre att stanna inne & städa lite istället. ;) Så idag har jag bara vart hemma och pysslat. Akvariet är nystädat och skimmrar så fint just nu, likaså råttorna har fått nystädad bur och är mer nöjda än vanligt och har byggt ett bo på en av hyllorna av all mysig halm de fick idag. :) Just nu sitter de och väntar på lite grönsaker att smaska på. :)

Emil fick ge sig iväg till örebro för att skjutsa sin brorsa. Det tog väl 30-45min extra att ta sig dit pga oplogade vägar. Fast jag klandrar inte vägvärket. Förstå vad de får slita nu. Ploga en väg som är igensnöad en timme senare. Kan inte vara kul alltså. Läste på NA att de gett upp med alla småvägar, låter helt knäppt men vad ska de göra då? Bara hoppas de männsikor som blir drabbade klarar sig & inte behöver ge sig av till sjukhuset eller liknande. Då blir det inte roligt för någon. usch detta är ju helt knas! vad är det här för mördarvinter?! Börjar nästan skrämma mig lite. :/
Här hos oss hänger snön flera meter nedanför taket och årat staket syns inte längre av all snö. >.<

Emil & jag hade tänkt att åka hem till mamma & pappa imogon men jag vet de sjutton om jag vill ge mig ut på vägarna. Skulle ju dessutom åkt och kikat på stallplats idag men messade återbud pga av vädret. skit!

Jaja, får väl se hur det blir imorgon. Ska iallafall städa klart här hemma. Ska väl ta tag i mina jävla kläder. xD Ska banne mig slänga det mesta och köpa nytt och fräscht! har så pas mycket kvar från förra lönen att jag kan unna mig det. ;) höhö Den som spar den har, fast i mitt fall så var det inte planerat. xD Tror jag jobbat så pass mycket att jag licom inte hunnit med att spendera några pengar. xD haha Så kan det vara ;)

Nu frunerar jag på att installera the sims eller zoo tycoon på datorn. xD Nörd jag vet! Men blev så sugen efter att jag, malin & ida satt och diskutera the sims i torsdags ;)

Ha en trevlig lördagskväll gott folk!






19 februari | vilken vinter!

Gud vilken vinter vi har. Inte så värst kul att stiga upp trött som en disktrasa & kliva utanför dörren där man möts av en decimeter snö! vafan nu räcker det! Okej att snön ligger kvar några veckor till men nu vill jag inte ha mer snö alltså.
Snart raser väl taket ned på nått av stallarna på jobbet.. hörde om en ladugård som rasat ned inatt på ett femtiotal kor. usch vad hemskt. :(

MEN nu är det helg! helg helg helg helg! Fan vad skönt! Man lär sig att uppskatta de lediga dagarna på ett helt annat sätt när man jobbar. ;) Imorgon hoppas jag att det INTE är snöstorm så jag kn ta ut min svarta springare en stund. ;) Får väl pälsa på mig ordentligt eller någe. haha

Men nu till något helt annat. Måste verkligen få skriva av mig.
Blir så förbannat trött på denna eviga debatt om våra rovdjur. Främst vargen dårå. När ska människor lära sig att det är vårat ekosystem, vänj er! istället för att gå in med inställningne "döda allt vi se" så kanske vi kan anpassa oss och lösa problemen som finns.

Att vargen slår jakthundar är väl inte så jävla konstigt?! Hunden ses som en varg i vargens egna ögon, alltså en rival. Speciellt eftersom jakthunden är tränad att egga vilt till max. Hur ses det i vargens ögon? Jo som hot, och den hade gått till attack precis lika grovt om en annan okänd varg kommit in i reviret. Så visst det är skittsynd om hundarna som skadas, och synd om dess ägare.. men det är banne mig inte vargen som är boven i dramat igentligen. Ta på er hund bitksydd eller sånda där västar som ger ifrån sig elektriska stötar eller nått. Att skjuta vargen är fel.

Sen detta med att vargen går in och river boskap. vafan ska dem äta då? med tanke på att vi människor jagar till 90% för nöje och skjuter av allt vilt vilket bidrar till matbrist hos våra rovdjur. Så har jägarna mage att säga att det är rovdjuren, då speciellt vargens fel att älgen är så gott som borta i stora delar av svergie. För det kan ju inte bero på den hårda jakten?! nejnej så dum jag är så kan det ju inte vara..

Så fort det är ett får eller en kalv som blivit riven så ska alla rovdjur skjutas. har en varg vart framme då ska de bort, har ett lodjur tagit ett får då ska alla lodjur dödas osv.. så nu är det väl rävens tur. Läste i tidningen Land idag att räver i brist på mat börjar ge sig på nyfödda kalvar på såna besättningar som har djuren ute. Så nu ska väl rävarna också utrotas... gaaw vafan! jag står för en etisk jakt. Populationerna ska hållas i schack men de har rätt att delta i vårat ekosystem precis som vi, om inte mer. Vi måste ju inte jaga för att få mat, vi kan lika gärna gå till ica och köpa en filé eller några biffar. det kan inte rovdjuren..

Gud vad jag låter som en djurkramre nu haha, men tycker bara det är så himla barnsligt att bara tänka skjut skjut skjut! Blö! Ursäkta stavfel. :P

Godnatt!



18 februari | ingen bra dag

Grymt otaggad att blogga, borde kanske skita i det över huvud taget ..
Ingen bra dag idag, Emil har fått avgå sin tjänst på lidl med omedelbar verkan. I min synvinkel är de jätte orättvisa mot honom då han inte verkat ha felat så grovt som dem tror. han & två stycken till fick avgå. En avgick självmant när emil sluta. så nu är det fyra anställda kvar. Lycka till att driva en butik med fyra personer anställa. Dåligt! ja får se om det löser sig, förhoppningsvis bara ett missförstånd. :/

Sen önskar jag någon gång kunde få lite respons och stöttning och inte bara nedlåtanden om vad jag vill göra med mitt liv.. :/ Snälla unna mig något..


På jobbet rullar det på, ringde nån snubbe från något avelsgrejs som ville köpa obet. gyltämnen. xD fattade nada först båda två haha, men sen kom det iallafall fram att han ville ha tio mer än vad som sagts tidigare så var bara för mig att gå ned och märka på 40st tjejer och skriva upp öronnr och ploka ut härstamningsbevis. :)

I BB växer grisarna så det knaaakar. :D Äntligen blivit fart på växandet nu, hoppas det håller i sig. :)) Kolla bilden nedan bara hur feta de är. xD visserligen är de där äldst men har yngre kullar som är nästan lika stora. xD höhö sånt gillar vi! :))))
och hörni, jag har inte strött boxen än, därav ingen gosig halm. :) Fick fyra skopor torv och en tuss haöm av mig en stund senare så nej djuren lider inte. :)

Efter jobbet for jag hem till ida där jag träffa hennes nya lilla flockmedlem. :9 En söt bedlingtontik som heter Ninja. :) Skitsöt, såg ut som ett litet lamm. hihi
Även malin var där så de gav mig den lite försenade födelsedagspresenten som det vart så mycket fniss om. haha

Men nu ska jag suss, fradag imorgon! *längtar*
Kram


17 februari | det vanliga

Gokväll allesammans.
Inget roligt att berättaidag ärligt talat. Jobbat som vanligt, kastrerat istort alla kullar nu samt vaccinerat några förstagrisare med porcoli. :P Intressant eller hur. ;) Skämt osido. Ne men det har flytit på bra med det mesta, satt och försökte ingångsrapportera några gyltor men fattade ta mig tusan inte. xD haha vågar inte ringa support. ;) Ska försöka imorgon igen och föroppningsvis klura ut det. ;) höhö

Jag tror jag bestämt mig nu vad jag kommer göra med mitt hästeri. mer än så får ni inte veta, kommer att hålla saker & ting för mig själv. Dels roligt att hålla er lite nyfikna, dels för att slippa höra massa skit om att jag inte skulla klara det och bla bla bla. :P
Vill iallfall gratta Johanna som hittat en förhoppningvis ny stjärna! Väntar på att få fota er. :D

Nä ger upp nu, har inget mer vettigt att säga om dagen. haha, förhoopningsvis innehåller morgondagen något mer intressant att skriva om. ;)

Tjing!


16 februari | min lediga dag

Vad skönt det vart idag alltså. Kan nog inte beskriva känslan jag hade imorse när jag vaknade till vid halv sju och insåg att jag kunde somna om och sova hur länge jag ville. Underbart! När man har jobb såhär inser man hur jävla soft det var när man gick i skolan. Man fick sina lov, sina helger och slapp tänka så mycket på sådant som ekonomi tillexempel. Njut så länge ni kan, ni som ännu inte tagit studenten. Att ha ett prov eller en läxa är inte så himla jobbigt om ni tänker efter.

Sov iallfall fram till hlav tio idag. Låg & gosa med karln hela förmiddagen innan han åkte och jobba.
Åkte & hämta malin i åsbro och slängde upp henne på storm så jag fick lite ridsällskap. ;) Något som verkade uppskattat. var jättemysigt!
Ringde dessutom en tjej som sett min annons på blocket om stallplats. Verkade huuuuuuuur bra som helst! Dock dyrt.. men ALLT ingick verkligen. Funderar verkligen på om det är rätt att ta Puke, har ingen erfarenhet av fång och jag vill utvecklas med min ridning & hästhantering. Kanske borde börja leta runt efter en ny foderhäst istället. :/ vem vet. Ska iallfall åka & kika på stallplatsen i helgen så jag får mig en bra bild av det. :)

Imorgon är det dags at jobba igen, hoppas kunna sluta i vettig tid så kanske jag hinner med att rida också, skulle igentligen åkt och hälsat på ida och hennes nya valpis men verkar inte gå tyvärr. :( men bara bra om jag hinner rida. :) Börjar verkligen få igång aegir nu! Han gick helt okej idag. :) Går himla bra på det nya tränset, eller jag inbillar mig det iallfall. ;D

Skulle vilja veta av er läsare vad ni vill läsa om? Något speciellt ni följer eller är det bara allmänt?
Vill någon dessutom bli länkad här hos mig så går det jättebgra, hoppas då såklart på att du länkar mig med. :) Skicka ett inlägg med länk & namn bara. :D

Nu får ni ha det så bra allihopa!
// EMMA

* aegir i sitt nya träns samt malin & storm *


15 februari | på bra humör

Här sitter jag, nyss hemkommen från en uppfriskande promenad med junior och maten står på spisen. Jag är på  ett himla bra humör faktiskt, som till största delen består av att jag imorgon får sova ut! Fått ledigt på jobbet då en annan tjej kunde ta min dag så jag fick sova lite. ;) Inte mänsligt att orka två veckor isträck, inte jag iallafall som får slita som ett djur psykiskt för att komma ihåg & fixa allt. >.< Fast med det menar jag ju inte att jag inte tycker om det, men det blir lite mycket stundtals så jag ska verkligen njuta av min lediga dag <3 men kommer inte släppa alla mina små söta grisar ur huvudet. ;)

Såklart ska jag åka ut till stallet och pyssla med pållarna. :)) är ritkigt sugen på att rida barbacka så det lär nog bli det imorgon. ;) Hoppas inte aegir är busig och kör med sina söta små luftsprång han börjat med. ;) Haha sötnosen. ^^
han fäller som attan nu, vill att det ska bli mildare så jag kan raka honom iallafall under magen & bringan. han blir såå svett nu. :/ Inte så roligt. Speciellt inte nu när vi ska jobba massa kondition. Men det löser sig. :)

Nu ska jag hjälpa emil med maten, och hörni, lämna någon liiiten kommentar år litte mig. ;D är så roligt att se vad nu tycker och tänker när ni läser bloggen. ;) Så får ni skälla på mig om att jag ska kommentera era bättre ;) *s*

// EMMA



14 februari | alla hjärtans dag

Jag tycker detta med Alla Hjärtans dag är rätt överdrivet. Älskar man någon ska man väl visa det året runt och inte en ynka dag? För mig betyder det mer att bli bjuden på bio eller få en ros närsom och inte under en dag då miljoner andra får det. Men det är bara min åsikt. :) Älskar iallafall min Emil. <3

Igår skulle jag ha bloggat men jag somnade, nej jag däckade som en sten i soffan efter maten. Jobbade från klockan ses och sen var jag i stallet till typ halv sex så var döslut. Minns inte vad jag gjorde mellan det att jag låg i soffan tills att jag vakna i sängen imorse, men har hört finfina historer om mina bravader av emil. ;)

Igår så red jag aegir, han var hur fin som helst! Jobbade på som sjutton och var mjuk och fin. Linda följde med på cykeln och fotade ftersom monica skulle rida storm. fast hon fick ont i rumpan och red och mötte oss så fick linda rida hem ;) haha
men som sagt aegir var en dröm. Red på engelsk nosgrimma på honom och det gick han bra på. Dessutom lagt på en svanskappa för att förhindra att sadeln glider fram. Fick nämligen med en världelös sadel när jag tog hem honom så har ju typ bara ridit barbacka i vinter. Men nu ska jag få upp en kondition på honom så vill kunna stå upp i ex. galoppen så det inte blir så jobbigt.
Fick till en himla fin galopp igår, en jämn lugn som jag kunde hålla i nästan en kilometer utan att han tröttna. :) Han har en bra grundkondis så vi är snart i form. :D

Red idag med, dock så krävde jag inte så mycket form som igår utan jogade mest. :) Något han nog tyckte var lika skönt. :) Pulsade också i djupsnö ;) ojoj vad de får jobba då. I like it. ;) Dock stod jag i fältsits i typ tio minuter, vilket resulterade i att min rygg dog en stund, men vad gör man inte för att underlätta för sin pålle ? ;)
Var iallafall mys att vara ute & rida med linda idag. var jättemysigt väder när solen låg på. Dock inte lika festligt med all snö som faller ned från träden. Skrämde salg på hästarna en gång då en stor hög rasa precis bakom oss. ;) Kändes som att aegir skulle explodera. ;D

Puke mådde bar idag, verkade inte ha så ont. Inte säker på att medicinkuren är över men han hade inte ont nu iallafall. Tog en promenad med underbarigen och har är sååå sur. ;) Tycker väl att vi behandlar honom som skit nu när han får stå inne ;) Men som sagt, den 24.e ska han röntgas. Hoppas det ser bra ut så kanske man kan börja longera och markarbete iallafall. :)

igår fotade jag också en massa bilder på jobbet. :) Kommer läggas upp på facebook & bilddagboken. Likaså bilder på mig & aegir och på lindas kattungar. :) enjoy!

Nu ska jag mysa med Emil, mata djuren & sen sova! Jobba imoegon. :)
Kram Emma


12 februari | ångest & tankar

Tankarna snurrar vilt i mitt huvud .. fan.



11 februari | ingen lust

idag orkar jag inte lägga energi på ett seriöst blogginlägg. Inte så mycket folk som läst här de senaste dagarna så skadar någon ingen. ;) har jobbat som vanligt. Drog ut en lillgris som var vikt i en sugga vid lunch. Hon har legat och krystat sen igår morse så anade att något var fel när jag upptäckte att hon inte kommit igång inatt, och mycket riktigt. En liten gris låg vikt vid bäckenbenet. Sen kom hon igång själv. :)

Sen kan jag meddela att tid är bokad på ATG i örebro för puke. dags att hovarna och se om han har några förämdringar i dem efter fången. Hoppas på det bästa. <3 Saknar honom. Att få göra saker med honom. Allt blev bara så fel. Efter april så går all tid åt honom. <3

Nu ska jag glo på TV en stund och sen ha en
härligt samtal med kudden min. (:

/ Emma


10 februari | mer jobb

hej på er, har inte så mycket att srkigva om idag. Skulle bli ett liknande inlägg som igår förutom att jag sluppit misshandla min arm inne i några suggor. ;) Pysslat i BB- stallet hela dagen. psurngit och tamåat suggor, behnadlat, rakat skit och förlöst smågrisar. En förbannad sugga låg ihjäl FEM stycken små fina smågrisar på mindre än en halvtimme! Hon får banne mig gå på slakt! gammal & avvande skit förre gången också. usch stor som ett hus är hon!

men men tycker om mina grisar ändå. kan ärligt säga att jag verkligen tycker om mitt jobb. satt i bilen hem idag och tänkte på hur lyckad lottad jag är som fått detta jobb! Visst det är jätte slitsamt ibland men det är så kul! Ingen dag är den andra lik, ni anar inte vad jag tycker att det är mysigt att sitta och massera juvret på en sugga för att få igång lite extra värkar och så plopp så kommer det ut en luen bebbe som man får hjälpa på traven med att bli torr och komma till en tutte. <3 It´s amazing!
Så jag är glad att jag lyckades med att få ett jobba som är i den sektor som jag pluggade till! Har ju för tusan över 15.000 husdjur att ta hand om varje dag ;) hihi

Men nu ska jag sussa! Imorgon ska jag kastrera & slipa tänder hela dagen lång!
tjing!




9 februari | grisar grisar grisar

Jisses! Lång arbetsdag idag, inte som jag tänkt mig. ;) hela tolv timmar har jag jobbat idag, kom till jobbet vid 06.00 & släckte stallet för natten 18.04 + att jag då skulle springa upp och mata djuren i karantän. :P Jag är lite trött om ni undrar. ;)

Har förslöst grisar hela dagen, var lugnt på förmiddagen då bara tre var igång, sprang ned tll slaktstallen efter lunch och vägde ut slaktsvin som ska skickas nästa vecka och när jag kom upp till BB igen hade 5stycken till suggor börjat grisa. Sammanlagt har 10st grisat idag tror jag så blev massor att göra xD På mogonen fick jag hjälpa en sugga med att plocka ur en död kulting. Den kan ses på bilden nedan.. den lukta inte mumsigt! Fick den i knät typ då jag låg ned med hela armen inne i henne..fick ut en levande också. ;) Den suggan fick prickiga smågrisar ! <3 Ska försöka smöra åt mig att få behålla den svart/prickiga gyltan ;)

Likaså fick jag gå in i theresas gamla sugga, hon klarade inte av att få ut alla trots partoxin. Fick ut en snabbt men en liten krabat fick jag kämpa med i en halvtimme. Så himla jobbigt! Suggan försöker ju krysta ut än när man är inne i henne och den lilla grisen bara drog åt sig benen när jag väl fick tag. suck.. men tillslut fick jag in ena fingret i munnen på den och kunde haka fats i en tand och dra ut den för kung & fosterland. phu min arm är död! men grisen lever ;)

sen har jag sprungit med partoxin åt höger och vänster för att hjälpa till mot svaga värkar och dålig dågivning samt strött upp åt alla som förväntas grisa imorgon! Säkert 15st som ska igång då. Min hjärna kommer koka över. xD Måste dessutom försöka kullutjämna men alla ligger med så många så det är svårt. :S Ja menar en gylta ska inte behöva ligga med 15smågrisar men vad ska man göra när resten ligger med lika många? bara tt hoppas på det bästa lixom, kommer nog vara en del döingar imorgon. Fick förresten slå ihjäl en pytteliten söt gris idag, han hade alla tarmar ute stackarn.. :( Låg bara & skrek. r.i.p

Nu ska hag ta det lugnt med junior, titta lite på tv kanske. så måste jag duscha också.. grisslem,efterbörd &blod över hela mig känns det som. Ni ska veta att 5kg kall efterbörd inte är så jävla najs att ta i.. urk!

Ha det bäst! nöffnöff!


8 februari | kollapsad hjärna

Idag bloggar jag innan jag äter lite mat & lägger mig i soffan eftersom det ändå resulterar i att jag somnar och inte orkar blogga alls eller gör det väldigt sent. ;) Så här kommer ett inlägg.

Som rubriken avslöjar så är min hjärna lite halvt överhettad för tillfället och fungerar inte till 100%, mindre än vanligt alltså. ;) Blev en rivstart på morgonen när jag försöka få ihop antalet döda/levande smågrisar efter helgen. >.< Dessutom försökte jag febrilt att plocka bort tunna smågrisar från en sugga som inte ger di, problmet är att alla ligger med för många just nu och verkar inte som de andra suggorna tänker grisa än på några dagar.. >.< Hoppas några grisat inatt & typ bara fått fem levande. xD nej usch vilka siffror det skulle bli! Men det löser sig väl..

Sen skulle jag dräktighetstesta några i grupp 2, då fattades det djur och jag blev smått panikslagen. Dock hade chefen skickat några på salkt så fick ihop det sen. phu! Zalsicha är dräktig! wiiie! Våran bruna gris alltså. ;) höhö
Måste förresten ta kort på fulaste suggan i BB just nu. xD pricken heter hon, zalsischas mamma. ;) Arg som fan och ser totalt muppad ut. ;) Lovar ett ett kort så småningom. :D
Passa på att kastrera några kullar idag också, alltid lika rädd att skära upp ett brock. xD Hur fan syr man en gris själv?! xD

Hade tänkt att sticka ut till stallet ikväll eftersom jag kom från jobbet halv fyra, men Linda hade vart snäll och tagit ut aegir så jag stannde hemma. :) Tänkte ta en tur imorgon istället. :)

Nu ska jag laga lite mat och glo på tv och se om min hjärna återhämtar sig lite. Älskling kommer inte hem fören efter elva ikäll eftersom de håller på att bygga om i butiken. >.< Så honom kommer man ju inte träffa.. sover antagligen redan när han kommer hem. Suck.

Men ha det toppen alla!


7 februari | ridturer & ledighet

Gokväll folket.
Anledning till att jag inte bloggade igår beror på att jag och älskling åkte hem till mamma & pappa i sänna och stannde där över natten. Hade inte riktigt tid att blogga samt att jag saknade photoshop för att klippa ihop mina "dagliga" kollage. ;) Så ni får lite uppdatering om gårdagen här istället.

Gårdagen började med att jag sov till tio ungefär. Junior låg med alla fyra tassar i vädret vid mina fötter och glodde bara sarkastiskt på mig när jag frågade om vi skulle gå upp. ;) Slöhund det där! *s*

Gick iallfall upp och åt en ordentligt frukost. Skulle nämligen ut och rida, med monicas sambo frank. hihi Stackars Linda fick inte rida, men fick med henne ut iallafall då hon håller på att packa godis, precis som jag gjorde i sommras. haha inte avundsjuk på det, såå trist! :P
I stallet möttes vi av en asstressad Puke som sprang runt i uteboxen och var skärmd. vet inte ritkigt vad det var frågan om men vi såg strax innan två älgar springa en bit ifrån stallet och så var det en massa folk som sprang runt och orientera i skogen runtom samt att monica hävde ned snö från taket på huset så det var väl en liten konsenkvens av allt tror jag. Stressad avr han iallfall så gick en stund ute med honom så han fick lugna ned sig.

Men ridturen med frank gick bra, trots att frank knappt ridit på två år. ;) han vågade tillomed trava lite. Aegir var fin stundtals, men testade och bet tag i bettet ett flerta gånger. Skulle verkligen behöva jobba honom på spår men hej det är ju lätt med en meter snö överallt.. Ge oss vår!


Idag därimot så fick Linda rida. :) Blev en långtur med högt tempo. Våra gossar måste börja gå ned nu. Storm är på tok för fet alltså. Börjar oroa mig för hälsan hans. :/ Inte bra!
Ska verkligen försöka komma ut nu i veckan efter jobbet och motionera dem. Så hoppas jag hinner innan mörkret faller, men nu blir ju dagarna längre så det borde hinnas. :) Hoppas på hjälp från linda också. Hon är ju där och packar godis på dagarna nu rätt ofta så hon får väl ta båda två om jag inte hinner. ^^

När jag kom hem från stallet var det tänkt att jag skulle käka lite sen sitta med bilder till bilddagboken som jag ligger efter med samt blogga men.. hehe en varm hund bredvid mig i soffan gjorde att jag somnade som en gris efter maten och har sovit till nu när klockan är över sex. Vaknade faktiskt av att Emil kom hem från jobbet. ;)

Han är i full färd i käket ch laga mat så ska gå och se om han vill ha hjälp. :) Annars ska jag ladda upp lite bilder.
Sen ska ju en kvällspromenad hinnas med med vargen också. ^^
Imorgon ska jag få träffa alla mina grisar igen <3

Kram Emma


5 februari | dåligt med uppdatering

Förlåt förlåt förlåt. Vill skriva av mig men har inte haft orken. är så mycket i huvudet nu så bloggen blir lågprioriterad. Tyvärr. Igentligen mår jag så mycket bättre av att skriva av mig så jag borde verkligen ta tag i detta nu. Har pysslat ihop en ny design idag för att uppmuntra mig själv. Såklart hedrad åt min ögonsten <3

Orkar verkligen inte rabbla upp allt som hänt sen sist jag blogga. Mycket finns i bilddagboken i bilder iallafall. Uppdaterade den igår så den går varm av alla gulliga kommentarer. hihi. :)

Men jag vill passa på att säga att puke är sämre igen, eller ja han fick ont när medicineringen gick ut så vi tillkallade en ny veterinär som är lite mer inne på detta med fång så nu går ahn på något nytt. Så mår väl lite bättre nu hoppas jag. Ska promeneras 5min 3ggr/dag nu. Stackarn <3 Håller på att febrilt leta efter stallplats. Ringde upp en tjej idag men lät inte så lovande.. samt har jag mejlat några idag så hoppas jag får nått napp.
Hämtade iallafall ut hans nya täcke idag. ^^ Ska provas imorgon. :D

På jobbet rullar det på, stressigt stressigt stressigt. Nu ska grisningen dra igång så långvecka för mig nu. Kommer jobba 13dagar i sträck. jag kommer vara död, grining och dum i huvudet så ni får ursäkta. ;) Tur att jag har junior att sova med i soffan på kvällarna. xD han är så söt. Kommer bli så tomt utan honom sen. :(

men Junior, jag & emil har vart på kvinnersta idag. :) Vart uppringd och trackad på facebook av eva & stina att de ville ha ut mig och fota lite reptiler så de kan göra ett bildkollage till med mina bilder. :) Känns himla smickrande att de vill ha just mina bilder. :') Värmer lilla hjärtat. haha

Så passa jag på att fråga om Stina kunde klippa juniors klor då jag själv inte har någon sax så nu är han trimmad och fin om fossingarna. ^^

Men nu ska jag kila vidare, någon konstig film om spindlar på Tv.n som emil vill att jag ska se så får väl slänga mig i soffan. :)
Ha det bra allihopa!


RSS 2.0