Tosca & Smycka

Idag är vi lite slitna. Vi kom hem från festen vid två-tiden inatt, och klockan sex ville Casper ha välling. Tack och lov somnade han om och sov till nio sen.
Men det var så kul igår. Jag drack inte (som vanligt höhö) men hade fullt upp med att lyssna på fyllesnack överallt. ;) God mat och trevligt sällskap var det iallafall. Tack alla för kvällen!
 
Vid sen lunch kom vi hem igen till Broby. Käkade lite lunch och sen vet jag inte vart dagen tagit vägen. Älskling har varit dutkig och monterat upp en kattlucka till pannrummet som katterna ska få använda om vi inte är hemma osv. De har redan invigt den. Så nu ska vi träna i veckan. Tips någon på hur man lättast får dem att förstå vitsen med att trycka in luckan?
 
Sen till mina kära kaniner då. Jo de fick komma ut i hagen idag för första gången. Flickorna gjorde upp direkt och ägnade sen resten av eftermiddagen till att glatt skutta omkring och göra glädjeskutt. De är ju uppväxta med att sitta i små fackburar som avelsdjur så detta var ju rena lyxen! hihi Om några dagar ska de få träffa Stampe.
Nu när jag tog in dem hade vi lite socialträning då jag insett att de inte är allt för vana med sånt. Hm.. Men det blir nog bättre med tiden.
 
Så nu tänkte jag presentera dem. Jag anar att ni är extremt jätteintresserade av detta. haha ;D Men nörd som jag är så vill jag gärna göra det.
 
Den silvergråa (chinchillafärgade som det heter) heter Gillbos Sassy men kallas Smycka. Hon är en hona som är utställd och reggad på 93,5p/100p (Medelbra) och fått två kullar. Hon är född i mars 2011 och kommer från Sala.
En bestämd liten dam som jag insett är väldigt lik min gamla kanin Smulan till sättet. Morrar och nafsar om hon inte får som hon vill. haha.. Men det ska vi råda bot på. Det har jag gjort en gång förut. Tålamod och tjocka tröjor är det som gäller. ;)
 
Den viltgula honan heter Lundbys Petunia, men kommer här kallas för Tosca. Även hon är en avelskanin med stamtavla. Hon är uställd på 93p och är även hon född i mars 2011 och har haft en kull. Hon kommer från Askersund.
Hon är inte alls så mycket hanterad. Hon är nervös när man håller i henne osv, men ack så söt! Inga tendenser till att vara tjurig iallafall, men hon nafsar än lite på axeln när man bär på henne. Även det ska jag träna bort. Ohyfs!
 
Så dessa damer ska förhoppningsvis få någon kull här hos mig. Ska hitta en snygg vitblåögd-hane så jag får wienertecknade ungar. Gos! Jag fick se avkommor från både två igår på uställningen, så det var ritkigt kul! :)
Men det blir fram i vår. Nu ska vi bara lära känna varandra, töserna och jag.
Visst är de fina? Älskar Toscas utseende. Så sockersöt!
 
Nu ska jag sluta babbla kanin, dags att tillaga lite tacos.
Senare ikväll blir det tvhäng med min fina karl och solsidan. :)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Åh jag vill tinga en bebis redan nu! :D

Svar: Tjoho :D
nikoba.blogg.se

2012-11-18 * 20:23:27
URL: http://Luckylady.se
Postat av: julle

Lägg en godis på andra sidan luckan å tryck in katten genom den några ggr :)

Svar: Ska testa det. ;)
nikoba.blogg.se

2012-11-18 * 21:57:34
URL: http://jullets.wordpress.com
Postat av: snubbla förbi

Kaniner odlar man väl ändå för mat?

Svar: Välkommen till 2000-talet. Nu finns det faktiskt människor som "odlar" kaniner för sällskap. Eller ja, föda upp heter det när det kommer till levande ting. :P
Inte lätt när man bott under en sten.
nikoba.blogg.se

2012-11-19 * 09:06:06
Postat av: Erika

Haha!
"kaninen odlar man ändå för mat?"
Vilken puckokommentar :P aja :P

Iaf, underbara kaninen, hoppas du får ordning på dom ;)

Svar: Det finns puckon överallt. ;)
tacktack. ;D
nikoba.blogg.se

2012-11-19 * 10:12:13
URL: http://erikashundliv.blogg.se


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0