30 mars: så skönt att jobba

Ja idag så var det åter dags för jobb efter allt elände med förkylningen osv. Så grymt skönt att jobba, vet inte varför jag fick den känslan idag. Men var skitskönt att komma tillbaka. :) Trivs ju dessutom extra bra nu när theresa är tillbaka. :))
Sen var det skönt att röra på fläsket.. höhö. När jag blir deprimerad över något slutar jag antingen äta eller så tröstäter jag som fan. Gissa vilket alternativ det blev nu .. suck. de ynka kilon jag gått ned sen jag började jobba är väl tillbaka nu. men nu blir jag pepp! Theresa hotar att anmäla mig till vårruset i maj och vill dessutom börja simträna med mig så nu jävlar! Har ju dessutom en hund att ta hand om. Då duger inte soffpotatisstilen länge! :O Nu är det banne mig slut med skräpmat, söt dricka och en massa glass. JAG ÄLSKAR PIGGELIN! :'( Ska verkligen försöka komma i form, vill det verkligen. Bara så svårt att motivera mig själv.. men nu kommer våren och då är det skönare att ge sig ut. :) right?

Nu på kvällen packade vi in vovven i bilen och for till hällabrottet och släppte henne lös för första gången. Kanske första gången i sitt liv? Eller ja lös o lös, hon hade långlina utifall att någon skulle ske. :) Men hon skötte sig över förväntan. Kom när vi vissla, och när vi vände ryggen till och gick ifrån henne kom hon direkt. <3 Hon har ju fått en förkärlek till en pipleksak som ser ut som en groda. Perfekt för belöning!
Dock hon våran vovve dålig kondis. ;) En repa över fältet fick henne och flåsa rejält. ;) Så inte bara jag som ska komma i form. haha.

men nu ska jag wooka lite till matlådan imorgon. :) Cio!
// Emma


29 mars: träning pågår

Åh har nyss kommit in från en promenad i spöregn tillsammans med smilla. En kamp varenda meter. Måste kolla upp n¨ågon allmänlydnadskurs åt oss så jag får hjälp. Allt klaffar så jävla fint förutom när vi är ute. Då finns allt annat i huvudet än att lyssna. Inte konstigt när man bott inne hela sitt liv dock .. Men ska nog at en kurs hos Cajsa på skolan. Det drog igång en idag. Kanske kan haka på den till nästa vecka. Ska höra med Cajsa. :) Blir nog bra i slutänden. Fick kontraktet från polisen idag så om några dagar står jag som ägare. :)))

Måste också inflika att jag blir så förbannat trött på hundfolk. Tror de seriöst att skiten lixom försvinner vbara för att hunden gör ifrån sig i snön? Fattar de inte att det som göms i snö kommer upp vid tö? Tydligen inte! Gaw så jävla snuskigt ute nu! Blä!

var förresten ledig från jobbet idag. Eller ja, snarare sjukanmäld. Vi tyckte det var lika bra att jag tog en dag till på mig att bli frisk. Ska göra ett försök imorgon så får vi se hur det går. :) Har tröstätit som en idiot sen Puke togs bort så måste komma igång nu. Theresa tycker jag ska vara med på våruset samt börja simträna med henne så är väl bara att sätta fart. ;) Kan vara nyttigt. hehe har ju dessutom en understimulerad hund att motionera.

Snart åker aegir hem.. usch. :( Vill inte vara med och lämna honom.. Ska försöka lösa det ändå. Sen blir det nog att leta ny häst. Tror inte jag klarar av att vara utan det. Dock så kommer det kännas som ett svek mot puke, men så får man inte tänka? Eller .. ? :(
Vi får se vad som sker..

Nu ska jag äta ugnspannkaka & kolla på de svenska hollywoodfruarna. :P
// Emma


28 mars: det kan inte hjälpas

Tiden traskar på. Går inte att ändra på. Idag är det 4dagars sen. Det känns som veckor, månader .. år. Har ännu inte haft orken att åka upp till stallet. En dag kommer jag skriva om vad som skedde. Har en aning av att ni där ute undrar varför det blev en sån tvärt ändring. Jag lovar, jag kommer berätta. Men inte idag, inte imorgon. Någon annan gång.

Helgen har spenderats hemma i kumla. Har vart sjuk sen i torsdags. I fredags var det så illa att jag åkte hem från jobbet efter att ha hjälp theresa att kastrera. Sen orkade jag inte mer utan åkte hem och sov istort sätt hela eftermiddagen. Hade fruktansvärd huvudvärk som höll på att få mig och vrida mig ut & in. På kvällen kunde jag knappt sova pga den. usch. Sitter och vrider & vänder på om jag ska ta en chansning och åka och jobba imogron eller stanna hemma en dag till. Går bara halvdag imorgon så kanske lika ba att testa. :/

Lördagen var jag dålig på förmiddagen med piggnade till framåt kvällen. Orkade tillomed ta en sväng med smilla som för övrigt ska stanna hos oss. Har ju haft henne på prov i två veckor för att bestämma oss. Jättesvårt att fatta en sånt beslut efter bara två veckor så vi har kommit överens om att ta henne och så har vi så lång tid vi vill på oss att se om hon passar oss. Vi har nog lättare att hitta ett perfekt hem åt henne än vad polisen har. :) Men våra förhoppningar är att hon kommer att kunna stanna såklart. <3

Har också gjort om designen lite, eller ja snarare ändrat header bara. Hade inget annat för mig.
Ska väl ta en promenad med smilla nu så hon får rasta av sig lite. Hon har fått vart i långkoppel ute i trädgården flera gånger i eftermiddag. :) Ska ju sätta upp hönsnät runt om så hon kan springa lös. :) Det kommer hon nog gilla. Får försöka få min händiga karl att agera ;)

Nu ska jag hosta & snora vidare. Ha det bra.
// Emma


27 mars: det är så svårt

Jag gråter inte längre, jag är som ett blankt papper. jag skrattar när det förväntas, jag lyssnar när jag borde och jag pratar när jag måste. Igentligen är jag tom, tom på både ord och känslor. Ska jag någonsin få bli den där spralliga och glada tjejen igen? Eller är det slut nu? Jag vet inte .. allt kvittar. Allt är splittrat, förstört och bortkastat. Jag är tom..

Vi hade varandra du och jag.. det är borta för alltid nu.
Det känns som du förvann för en evighet sen, men det var bara några dagar sen. Det är ofattbart.


*foto Linda Jansson*


hur går man vidare?

Min älskade vän somnade in i min famn i onsdags. Hur går man vidare? Tiden bara rullar på medan än själv står kvar i en tjock kvävande bubbla utan någon väg ut. Hur kan inte världen märka att han är borta? Varför kan ingen mer än jag känna smärtan?

Dagen igår var så overklig. I ena stunden stod han med huvudet i min famn, tiggde morötter och blev kliad i pannan så som jag så ofta gjort. Han älskde det. Åh puke varför!?
Varför var det just du? varför var det du som fick den där äckliga sjukdomen?! ordet fång äcklar mig, fånget tog dig ifrån mig. FAN! varför ?? Kommer aldrig förstå?

Jag sluter mina ögon och tänker tillbaks på tiden, den vi aldrig får igen. Våran tid. Vi räddade varandra du & jag. Vi behövde varandra. jag behöver dig fortfarande. Men du finns någon annanstans. Det var ju din tid att gå och jag följde dig till slutet. Du var så fridfull.

En dag kommer jag kunna se tillbaks och minna smed glädje. Nu kommer bara tårar. De där tankarna att våran tid är slut. Att jag aldrig mer får hoppa upp på din varma rygg. Att aldrig känna tin runda galopp över ängen eller dina nöjda frustningar. Det är slut nu, och jag står ensam kvar med hoppat att vi ses igen, nåonstans, någon gång.

Tack underbara vän för tiden vi hade. Jag kommer aldrig glömma dig.


*En av de sista bilderna, 24mars 2010 av Linda Jansson*


Jag kommer aldrig glömma dig Puke

Min finaste vän ska få somna in. Fri från smärta ska han få galoppera in på trapalandas gröna ängar där ha slipper onda hovar & ett trist instängt liv.
På torsdag säger vi farväl för jag tänker inte vara självisk, jag tänker låta dig gå. J
Jag älskar dig och kommer aldrig glömma dig. Vårat äventyr slutar här, 14månader efter att vi första gången träffades. Jag följer dig till slutet. Min älskade vän du ska inte behöva vara ensam.


18 mars || börjar ju verkligen bra

Vilken kaotisk dag! Den här grisningsomgången har börjat allt annat än bra. Började med att att en gylta låg med jättehög feber och hon har inte ens grisat än! skit.
Sen så var den en sugga som stod och spydde som ett as när vi kom. Skitmager och eländig så anade att någe var fel. Hon la sig och krysta ut hela livmodern ofc. Livmoderframfall alltså. Så henne fick vi skjuta och fort som fan skära ut hennes smågrisar. Lyckades få ut fem stycken plus se två hon själv fått ut. Så har sju stycken smågrisar som jag kämpat hela dagen med att få i mjölk. Fått mjölka ur en annan grisande sugga för att få i dem åtminstonde liiite råmjölk. Stackars små .. :( Hoppas några sugga lägger sig och och frisar men inte får så många så jag kan flytta på snarast.
Fine tänker ni, inte så fraligt men vad får jag för sms nu på kvällen? JO ett jävla mms av henrik där det är en bild på en box med texten "Var är suggan i box 10??" och tro på fan att hela spalten är borta! Så troligen ligger hon nere i kulvärten (spaltrännan). Fan vad detta börjar bra .. och imorgon när jag kommer har troligen tio suggor grisat! gaaw nu tänker jag gå och sova !

(Förlåt malin, men jag somnade. Fixar imorgon <3)
//Emma

16 mars || full fart

Hej allesammans!
Här är det full fart. Med två hundar att pyssla om är det inte så mycket tid över till datorn längre hehe. ;) Närå men det går så bra så. Smilla (som vi börjat kalla henne) verkar trivas hos oss. Blir mer och mer lugn och är jättesnäll att ha och göra med.
Klippte klorna nyss på henne och det var istort sätt inga bekymmer. Lite äckligt visserligen men låg mest och drog i benen. ;) Hennes klor var skitlånga! Så måste vara skönt att bli av med dem. Tror faktiskt det är första gången jag klipper klor på en hund. hihi så kan det vara. :D

Smilla & Junior har vart hemma hos emil idag när jag jobbat.  Enligt emil har det funkat kanon. Fast lilla smilla har tydligen fått leva lite som hon vill vilket vi upptäckte inatt när hon försökte hoppa upp i sängen en gång per timme ungefär. ;) Så när emil inte hade koll tog hon sig friheten att sno juniors ben och skutta upp i sängen och ligga där och mumsa. Kul att det var ett sånt där färgande brunt ben. x) hmm.. fina lakan har vi nu. xD Haha tvättens nästa. :P

Promenaderna går läskigt bra. Lixom i söndags var det en kamp från början till slut. Nu går hon fotgående stundtals! Helt otroligt vad som skett på inte ens på dagar! Visste väl det!
Efter jobbet idag tog vi med hundarna ut till en baksetplan bakom våray bostadsområde och släppe hundarna. Eller ja, smilla fick springa med spårlina. ;) Utifall att hon skulle få för sig att sticka. ;)
Toh med en dragknut som hon fick springa efter och ojj vad roligt det var tyckte smilla. ;) Bra för henne och springa i djupsnö och avreagera sig lite.

Men nu ska vi ut och kissa sen blir det kvällsmat för vovvarnas del och sängen för mig. :)
Godnatt & njut av lite bilder nedan. :)

//Emma




15 mars || molly hemma

ja ni läste rätt, vi har redan fått hem henne. Tog kontakt med polisen idag och fick lov att ta henne på prov. Så nu bor lilla molly hos oss i två veckor innan vi bestämmer oss om vi vill ha henne. Vi har starka funderingar på att döpa om henne till Smilla men vi får se. :) Hon är inte så inskolad på molly så blir nog inget bekymmer.

När vi kom hem så tog det lite drygt två timmar för fröken att varva ned och vila. Mycket passivitetsträning kommer behövas. Men tror det hela ligger i att hon är så understimulerad. För tillfället ligger hon nedanför mig och är på väg att varva ned efter kvällspromenaden. Från första klivet ut från lägenheten till att vi kom tillbaks har vi fajtats hon & jag. Men nog kommer det bli hund av henne med. Otroligt lättkorrierad i kroppspråk osv så i slutet av promenaden slutade hon faktiskt upp med att "kasta sig" framåt i kopplet, och det var första gången. :') Hon verkar fatta vem som är ledare iallafall. Om en vecka kommer det nog gå jättebra ute. :)
Sen ska jag ta och akrivera henne lite också. Leta lite godis i snön kan ju vara en bra start.

Valde att plocka av henne stryphalsbandet jag fick med och tog ett halsband som jag lånat av eva. Det resulterade genast i att hon blev mindre stressad. anade att hon tyckte det var obehagligt med stryp. Ja menar hon har ju inte ens gått i koppel innan knappt vad vi förstått. Lilla gumman. <3
När jag var och handlade foder så kunde jag inte låta bli att köpa ett hurttahalsband & koppel. Jag kunde bara inte, dock nu när jag kom hem tyckte jag halsbandet är en storlek för stor så ska åka & byta det imorgon efter jobbet. :) Molly ska vara hemma med emil imorgon iallafall. Landa lite i miljön.
Har också märkt att hon stressar som fan när hon ska dricka & äta. Slänger i sig maten så emil ska pyssla lite med det imorgon då han har erfarenhet av det tidigare fick jag reda på. :D Vilken karl jag har!

Men nu ska jag gosa med vovvarna och sen sussa!
Jag är såååå exalterad & glad över det här! :')

//Emma


14 mars || omtumlande dag

Vilken dag!
Vet knappt vart jag ska börja. Eller jo, jag börjar med att ursäkta att jag inte bloggade igår. Men jag somnade id typ nio, hehe av misstag. Skulle blogga efter att emil & jag gosat lite för ha skulle åka till sin brorsa ett tag men jag somnade. xD haha så nu vet ni det.
var iallfall ut till stallet med Linda & red. Tog en lång sväng på 1,2mil och jobbade häsatrna ordentligt i både trav, tölt och galopp. :) Härligt! Var så himla varmt och skönt ute.
Efter ridturen så städade vi sadelkammaren också. :) Skönt att få det gjort. :D Nästa ryck får bli att smörja allt läder. ^^

Men åter till idag!
Dagen började med att jag & Emil åkte upp till stallet och hämtade mina ridkläder. Aegir låg och sov i vårsolen och såg ut att må så gott. <3
Sen bar det av till viby där jag provred ett korsningsto som heter patricia. Hon är en korsning på fjording/ new forest på 18år och verkligen urfin! Märktes inte att hon var så "gammal". Red ut en sväng på henne själv då hennes ägare karin inte kunde följa med. Dock blev det mest skritt då hon var oskodd och det är snorhalt ute.
Med tanke på att hon inte vart riden på två veckor och inte ordentligt så var hon okej. :) Svårt att säga på en ridtur såhär men visst var hon stel och testa mig men hon var ändå mysig, dessutom var hon i precis rätt storlek för mig! 1,45cm är som gjort för mig! :) Tyvärr är det en bit att åka och än så länge vill inte karin lämna bort henne utan ha henne hemma.
Får väl se hur det blir, ska iallafall komma ut och rida henne några fler gånger och lära känna henne lite mer. :) Hade iallafall ett jättemysigt stall och ridbana planeras! 5min m bild till ridhus & ridbana och transport fanns på gården så var helt perfekt annars :)
Men vi får väl se vad som händer. :D
De hade en hund på gården som junior fick leka med. hihi var så söta tillsammans. Junior är helt slut efter det. ;D
dagen slutade ju med att han träffade fyra nya hundar så han är nog aktiverad så det räcker idag. *fniss*

Sen drog vi vidare, Emil & jag. :) Först till marieberg och käka lite samt tanka bilen som törstade efter soppa. ;)
Sen åkte vi hem till eva, som guidade oss vidare till Nybergets hund & kattpensionat där jag med säkerhet har funnit en ny kärlek, i form av en 2,5 år gammal golden retrievertik! Så himla fin! Är en omplaceringstik som tagits omhand från en person som inte rokat tagit hand om sina djur pga dödfall så molly (som hon heter) var en av de två hundar som räddades från en missär där de levde i sin skit och aldrog fick komma ut. Hunde hon bodde med fick avlivas.. :(
men molly är så fin! Några få extrakilon men annars superfin! Exakt vad jag söker för tusan! Så himla sött ansikta att jag blev alldeles stum. Eva fick påminna mig om att andas allstå. xD hihi
Dock har molly ett problem. Hon har aldrig fått komma ut, alltså bokstavligen. Hon är som en valp i skallen. Hyper hyper hyper när man ska ut och gå. Drar och sliter efterallt hon ser men är så glad och snäll! Vi kom fram till att hon är nog så grymt understimulerad att hon inte vet vad hon ska göra med all energi men hon kunde dock vara rätt passiv. Satte sig snällt vid sidan när vi stod och prata osv. :) Gick kanonfitn ihop med junior och allt. :') Såååå gullig hund! Skäller ingeting och är rumsren vad jag förstod. åååh ville inte lämna henne i den där lilla trånga hundboxen hon bor i nu. :( Måste vara ödet, det där är min hund!
Ska ta henne på prov några veckor - en månad nu redan i veckan när junior är kvar. :) Är nog himla bra att ha en sån lugn och stabil förebild hemma för henne. :D Ska ringa kontaktpersonen för henne imorgon så jag får skriva kontrakt på prövotiden. helt estatsisk över det här. Tänk om hon blir min min min! :')

vet inte vad jag ska skriva mer nu, så fråga på allt ni vill veta! :D
// Emma





 




11 mars || omplacering

Hej allesammans.
Hoppas allt är bra med er. Jag är galet trött då jag inte kunde sova igår kväll innan Emil kom hem efter att ha varit till vara. Han har bytt sin senaste bil mot en stor jeep. ;) Så jag ska kunna skjutsa på mina hästar skyller han på. ;) Haha iallfall en fydjulsdriven aoutomatare med hög- & lågväxel funktion. ;) Bara häste & släp som fattas nu då ;D

Lite update sen i tisdags då. Var & red igår efter jobbet. Gjorde ett försök att longera i djupsnön men fick erkänna mig besegrad av en halvmeter snö & en ovillig häst. Så tog en barbackatur istället med Linda & storm. Hästen gick helt okej, fast jag kunde inte njuta. Hade grymt ont i ena ljumsken. Tölta gick bra men trav & galopp var som en mardröm. :( Inte alls roligt! Så beslöt att vila idag då jag tror det var sviter efter träningsvärken jag haft sen i lördags. Ridturen på storm tog hårt på mig. >.<
Men ska väl försöka komma ut imorgon istället. Om jag inte ska åka och titta på en omplaceringshund ;) *hemlighetsfull*

I helgen ska jag kanske provrida häst. :)

Imorgon är det avvänjing! Ska bli så spännade att se hur "min" omgång blev i vikter osv! :D
NU ska jag äta en glass :') Så grumt sugen så emil åka & köpte ett paket med päronsplitt. hihi (A) Är man bortskämd så är man. :D

Ha det bäst!
// Emma

9 mars || hastigt veterinärbesök

Vilken härlig dag det vart idag igen. Soluppgången imorsevar fantastiskt. Lyckades fånga bilden nedan när jag gick ned till svinhuset imorse. Underbart!
Ann-sofie som hjälper mig då & då på jobbet var med idag. Vi har dräktighetstestat 49suggor varav 40var tydligt dräktiga. :)) Superkul! Restetrande ska kollas nästa vecka eftersom de var så sent seminerade. Det gör resultatet otydligt. :)
Sen flyttade vi upp alla suggor fårn lösdriften till trerummarna, för er som minns från kvinnersta vad det var. ;)
Var en hel del pyssel då vi är några boxar kort. ;) Men vi löste det smidigt iallafall.
Dessutom hann vi sortera om i slaksvinstall 1. Eller ja plocka ut de ej godkända gyltorna iallfall ;)

Sen antog jag att jag hade gott om tid till BB på eftermiddagen. Men när jag stod och rakade skit i godan ro ringde monica och var rådvill då veterinären ville komma ut och sonda puke kvart i fyra. Så ja sa att jag kunde ta det vilket innebar turbofart för mig! Haha som tur är hade jag letten som jobbar hos oss till hjälp så hann klart till tre ;) Fick med mig Ida eftersom jag tänkte att det går åt folk: Hon var på väg från örebro så hämtade upp henne strax innan marieberg sen vart det ilfart till stallet. Som "vanligt" var veterinären försenad typ 1,5h så var bara att varva ned och vänta. Suck. Tur att svatos är så bra så man förlåter henne ;)

Så puke fick alltså 5L parafinolja nedsondat för att skölja ur tarmarna. Sen ska vi börja om på ny kula att ympa honom. Fick ju ett nytt fånganfall i fredags för er som inte vet. men svatos sa att tack vara att vi vart så snabba att ympa & gett anti-flammatoriskt så är det värsta redan över. Skönt!
Så bara att vänta ytterligare månader på tillfrisknad. Inget bete för puke iår iallafall ..

Imorgon ska jag sköta om min svarting. :)) Han stod under droppande tak idag så var dyngsur. ;) Kraken haha. Fäller ju som attan nu så är lagom snygg. hihi

Nu ska jag ducha! Älskling hade lagat pannkakor när jag kom
hem så är mätt och belåten. Så dutkigt av honom! :D <3

//Emma




8 mars || jobb & ridning då

Nu får jag skynda mig att blogga! Sitter och tittar på Familjen annorlunda på TV4. Är reklam just nu så passar på att skriva lite. :)

Vart en helt okej dag. Jobbat som vanligt. Vart irriterad på morgonen då våran helgjobbare slarvat i princip alla stall. Det är INTE okej enligt mig. Man får väl tänka lite på djurens bästa! Hittade en stackars gylta som ligger i sjukbox som inte var rengjord sen jag var inne hos henne i fredags. Skitigt som fan och hon låg & frös för hon var så blöt. Sånt gör mig jävligt förbannad! I BB var det inget strö i boxarna så hon måste ha strött vääldigt snålt. De få smågrisar som tunnat ur som vi kämpat med att få upp i vikt via mjölkersättning var som skelett igen! grr!
Men men nu har de det bra igen <3

Lilla junior har vart ute hela dagen i vårsolen. Öppnade bagageluckan på bilen så där har han legat och spanat & skällt ut folk som kommit ;) Hihi sötnosen!

nej nu börjar programmet igen! aaah!
Jaja får väl hinna med och säga att jag hunnit med att vara ut till stallet också och motionerat min svarting. :) Hade bara konditionsträning idag eftersom jag övade på samlingar oav igår så idag har vi mest bara joggat & galopperat. han har så tokig, så fort jag fattar vänster galopp kickar han en gång?! Haha knashäst, har mina aningar om att han tycker det är lite jobigt att galoppera i just vänster. ;) Så red igenom honom i den idag så på slutet lossade det faktiskt en aning. :)
Jagade också rådjur på vägen och undersökta älgspår. ;) Livrädd att möta de älsgar som flyttat in i vår skog nu för några veckor sen. :O

Imorgon ska aegir få vila sne blir det full fart på onsdag igen. :) Nu ska vi komma igång!
Men nu måste jag rusa!
//Emma


7 mars | omskakande dag

Idag har jag upplevt något för mig, väldigt chockerande. Att upptäcka en ny dold sida hos en person som man trodde att man kände utan och innan är inte alltid ljuvt. I mitt fall slutade det i massa tårar och det närmaste chocktillstånd man kan komma. Mer vill jag inte gå in på, men det är okej nu. Inte helt bra men okej .. & jag mår väl sådär. Inte direkt bra för min redan så onda mage kan jag lova iallafall. :(

Men men har iallfall haft en himla mysig ridtur tillsammans med Linda. Aegir jobbade jättefint idag, när jag satte mig och red ordentligt alltså. Hade för mycket tankar första delen av ridturen men det släppte ganska snart. Tänk vilken bra terapi hästar är. När man är ute och rider en sådan här varm & solig "vårdag" så kan man inte annat än bara njuta, trots negativa känslor som man kom med till stallet. De lixom rinner av än när man skrittar ut från stallplanen. Fantastikt!

Ska verkligen verkligen verkligen ta mig i kragen & sticka ut och rida efter jobbet i veckan, speciellt om vädret fortsätter att vara såhär fint. Dessutom behöver man bprsta hästarna ordentligt nu efter som de fäller som torkade julkranar. haha jisses vad päls det bara rasar av nu. ;)

Men men nu ska junior och jag ta en promenad tror jag. Friserade hans tassar imorse då de var lite väl vildväxta. Har dessutom lite våtexem under ena tassen så lättare att hålla det torrt nu. men han är så grymt kittlig så det tog en stund att klippa hihi. men var ju uppe runt åtta imorse så jag hade tid innan Linda & jag skulle till stallet. :) :) Sen efter promenaden blir det nog lite Tv-tittande för min del. Jobb imorgon. :)

Bilderna nedan är fotade av Ida Trodell Karlsson 070210

|| Emma




6 mars | en riktigt mysig dag

Åh vad härligt med helg hörni! Dessutom underbart väder med vårsol!
Vaknade självmant halv nio imorse och gick faktiskt upp då.
åt frukost med älskling och skicka ut älsk med junior så han fick kissa.
Fick tag i ida som skulle med och rida och bestämde mig för att duscha av junior då han bara ligger och kliar och kliar av alla päls som ska av. ;) Så när han kom in så slängde vi in honom i duschen och han vart ju inte direkt överlycklig hehe. ;) men efteråt rusa han runt och var hur glad som helst av all uppmärksamhet ;) Så nu är han len och fin som en abyrumpa. :) Inte luktar han gris heller ;D

Vid elva kom ida in med bussen till kumla station där jag hämtade upp henne och två av hennes hundtöser. För er som inte hängt med har hon ju skaffat sig en bedlingtonvalp som heter ninja. :) Skitsöt! ser ut som ett litet lamm. hihi
Vi hämtade också upp en nyvaken linda som inte kom iväg på kryssning pga allt strul med alla färjor. Den här vintern alltså...

I stallet hittade vi en halt puke.. troligen ett återfall. :( :( Hade rymt och smällt i sig massa hösilage sa monica..
Fick höra att det börjar luta åt avlivning för hans del, speciellt om inte jag tar honom på foder. fuck! Jävla skit alltså :'( Hjärtat kvider vid tanken! Min fina puke :'( men har inte råd att ta en sjuk häst..

Men vi stack ut och red, jag började rida storm. Haha den hästen alltså. Tycker verkligen inte han är ett dugg kul att rida längre. Dels för att han är så himla fet att man inte kommer åt honom, dels att han är så omotiverad att vilja jobba nu. ;) bortskämd att göra som han vill. Sen sitter man som en padda i hans sadel. Inget stöd eller bra kontakt någonstans. usch blä.. så bytte ganska snart till min svarting istället. ;)
Han var okocentrerad och jag tappade tålamodet. *fy på mig* men han gick jättefint vissa stunder. :) Hoppas det blir bättre imorgon. red iallafall barbacka eftersom sadelgjorden inte gick runt. x'D haha patetiskt! Elle okej jag orkade inte krångla med den. ;) men var nyttigt att rida lite barbacka med. :)
Efter ridningen fotade vi idas voffar, mest valpen såklart. ;)

Dock så verkar Linda ha tappat sin mobiltelefon när vi var ute. Spårlöst försvunnen! Vi åkte tillomed med bilen och letade men hittade ingenting. Dessutom har telefonen stängt av sig så vet inte om någon hittat och snott den?! Usch stackars linda!

För övrigt strejkar min kamera. :/ Vet inte riktigt vad som felar men han lägger inga fokuspunkter och är skitseg! hum.. gillar inte! Så ska sätta mig med den och kolla ordentligt tänkte jag.
Ni läsare frå avnjuta några bilder från dagen istället. :) Fotade av både mig, Linda & Ida. :)

||Emma








5 mars | som en ny människa igen

Gokväll ni därute.
jag är lite nyvaken så idag får ni ursäkta stavfel extra mycket. höhö
Har vart hos en teraput som syssla med alternativa metoder som ex. laser så är skittrött. Vet inte vad han gjort med mig riktig. xD Berättade om att jag är så himla trött jämt, det där att jag somnar typ åtta på kvällarna & vaknar lite sömndrucken dagen efter. Han trodde jag tar med mig jobbet hem & inte har tillräkligt "lugna" tankar när jag somnar in vilket får kroppen att inte stänga av ordentligt. Låter rimligt då jag oftast ligger och planerar kommande dag i hur jag ska hinna med allt så smidigt som möjligt. Fick iallafall order om att pussa emil på näsan och ha kvar tanken om honom när jag somnar och inte tillåta mig att tänka på jobbet. ;)

Hade tydligen också någon låsning i diafragman och andades ytligt. Men det fixade han till så nu andas jag bättre med magen. Knas hur de kan göra sånt där. han satte lasern mot överläppen och hakan i någon minut vardera och vips så vart det annorlunda. :O Så sjukt impad över sånt där!
Hade också en massa låsningar i armarna och vissa i benen vilket gör än svag när man ska ta i. Musklerna samarbetar inte kan man säga. Men nu känns det annorlunda. Mina annars framåtskjutna axlar är bak där de ska vara tillomed. ;)

Hade även en stor låsning i korsryggen, precis där jag har ont. Det pekade han ut direkt utan att jag sa något. Det knäckte han till. Likaså i nacken och bäckenbenet. såå skönt!
Men har dock fått övningar jag ska göra. Måste börja träna min magmuskler nu för att slippa ha ont i ryggen. jag är starkare i ryggen än i magen vilket drar in min ryggrad därav delvis min stora svank. men genom att träna upp magen borde det räta upp ryggen lite så den inte blir så felbelastad. Så ska köpa mig en pilatesboll tänkte jag. :)
Jag ska även träna rumpmusklerna för att avbelasta ländryggen. Kanske dags att komma i form när man ändå håller på? hehe har ju redan börjar gå ned nu när jag jobbar så genom att bara sluta med godis och söt dricka borde jag gå ned några kilo på. ;) Iallafall om jag får bestämma haha

Efter att jag vart hos Rolf så åkte älskling & jag till marieberg och åt på paco´s där han var snäll och bjöd. var jättemysigt. Var ett tag sne vi var ute på något, eller ja förutom bion förra helgen då. :)

Men men, nu ska jag göra mig något att äta tror jag och sen sussa på allvar. :) Imorgon ska jag ut & rida, förhoppningsvis med Ida. :) Hoppas vädret blir lika härligt som idag bara. :D För idag har det vart fantastiskt!
Ha det bäst alla!

||Emma


3 mars | så trött & fortsatta planer

Okej, anledningen att jag inte bloggade igår är enkel. jag somnade, och nu menar jag inte att jag somnade vi tio eller elva. Nej nej jag totaldäckade i soffan vid åtta-tiden! Kände av att jag hade huvudvärk och den slog ut mig totalt när jag kom hem. Hann bara äta i princip sen låg jag. Mår lite udda just nu, vet inte om jag är på g att bli sjuk eller något. hm..

Jaja, var och kikade på stallplatsen igår. Var verkligen ett kanonställe, men vet inte om det är stället jag söker iallafall. Kanske lute för stort för min del. Ska iallafall lämna besked imorgon. är ju en annan tjej som också vill ha den så känns rätt dumt att paxa platsen när jag inte till fullo bestämt mig om allt så kommer nog tacka nej. :/

Har iallfall en kanditat till ponny som jag ska undersöka lite närmare som står i askersund typ. Mer tänker jag inte skvallra om. och nej puke är inte borträknad ännu..

På jobbet rullar det på, jag & en tjej till har idag godkänt klart alla gyltor för deras grupp. Blev 126st godkända, vi gissade på 130st så vi var nära ;) höhö
När vi gjorde eftermiddagsrutinerna i BB-stallet så fick jag mig en liten överaskning. ;) När jag öppnade spaltluckan* i en av boxarna stod den en liten gris och kikade på mig. :P Visade sig att en sugga längre bort petat upp spalten där hennes småttingar såklart ramlat ned.. så blev till att fiska lite smågrisar. ;) Härligt när de springer under alla boxar och man får förflytta sig box för box för att ta dem. ;)
men det gick bra iallafall & alla kom upp hela men skitiga ;) nilsson fick komma och knyta ihop spalten så nu får suggan förhoppningsvis inte upp den igen. haha bara för jag säger det så kommer hela kullen vara under spalten imorgon bitti. then I going to die.. x'D

Nä nu ska älskling & jag kika på luftslottet som sprängdes. Om jag nu lyckas hålla mig vaken haha xD vi har precis käkat pizza så är så jävla mätt! var gott iallfall, var ett bra tag sen vi köpte hem pizza. :) mums!

Ha det bra alla!
||Emma




*
= Spaltluckan är den lucka som man öppnar och rakar ned blött strö och skit när man gör rent hos grisarna. Spalten består av ett "galler" av plast eller gjutjärn som grisen ska bajsa på och sedan kunna gå och trampa ned skiten i en ränna där skrapor skjuter ut skiten till gödselplattan. :)
(förklaring till er icke-bönder) haha

1 mars | ny månad nya äventyr

Himmel vad det vart inne många & läst min blogg idag. Helt chockad. Är van med ett tjugotal max. Blir jätterörd av att ni vill läsa och att flera av er faktiskt kommenterar. Men surar på er som är anonyma, betyder så mycket mer och få en kommentar från en "riktigt" människa, men det är erat val.

Ny månad och dags för jobb idag igen då. Vaccinerat messa betäckningsfärdiga gyltor idag samt plcokat ut 70st som ska få åka till säffle på fredag. :) Där blir de avelssuggor.
har också suttit och svettats vid pigwin & fört in resultat för grisning osv. Ser ritkigt bra ut faktiskt, trodde det skulle gå åt helvete för mig. xD haha

Fast får erkänna en sak.. är sjukt stressas över något. har mina aningar vad det rör sig om men vet inte till hundra procent. har svårt att sova ordentligt vilket innebär att jag är trött all the time samt att min magkatarr kommit tillbaka.. :( Inte ett dugg roligt alltså. Men hoppas det blir bättre snart..

Ska åka & kika på stallplats efter jobbet imorgon. Ska bli spännade & se hur det ser ut. :) Tiden på stenkulla rinner ut nu, känns urtrist men ändå behövligt tror jag. Dags att utvecklas och jag har istortsätt bestämt mig nu vad som kommer ske. jag tror det blir bra bara jag hitter en vettig stallplats som jag trivs på & ekonomin funkar.
Så i slutet av april så vet vi säkert hur det blir. Då åker ju aegir hem..

Usch får ont i magen av det här med!
Nu ska jag ta det lungt med min pojk <3

||Emma




* junior & stampe i helgen*


RSS 2.0