31 januari | puke bättre

Jisses vad det snöar ute, vi var nyss ute med junior & det har kommit minst en decimeter bara på några timmar. o.O Inte van med detta alltså. xD haha
Ska väl vara glada för att vi äntligen fått en ordentlig vinter, även om det känns en aning skrämmande. Ska det någonsin sluta?

Snön försvårar iallafall mycket, hur många dagar har man inte kommit försent till jobbet för att vägarna är snorhala efter nattens snöfall. Inte många plogbilar som är upp innan sex kan jag lova, iallafall inte här. >.<
och det är inte ens mysigt att rida när det är -15 grader ute. Idag höll jag på att förfrysa totalt av att bara rida en timme.. att dessutom det ramlat ned/ hängde ned ett träd vad tionde meter på våran mysiag skogsstig gjorde inte saken bättre. Tror jag fått ett ton snö över mig & aegir idag.. >.< Men ack så duktig han var, skitbra för hans självfötroende att manas in i snöiga grenar för att ta sig fram. <3
Linda hoppad av storm då han inte har brodd och bara halka.. hon fick sig ett rejält träningspass av att pulsa i en halvmeter snö i drygt tjugo minuter. höhö ;) De såg ut som snögubbar när vi kom ut på vägen ;)

Så som ni förstår har jag & Linda vart i stallet idag. Fotade lite poträttbilder på storm & linda som hon ska ha på sin förhoppningsvis nya header. :P
Sen red vi ut då, välbehövligt. ;) krånglade på sadeln idag. Har seriösr tappat balansen helt med sadel. xD Så van med att rida barbacka nu när jag gjort det sen i höstas i princip. ;) Förr red jag aldrig barbacka pga av min dåliga balans. :O Skönt att jag peppade mig själv att jobba upp den. :)

Även puke fick komma ut idag, gick med honom lite på stallplan. Först gick han skitdåligt, men efter typ fem minuter så gick han jättebra. Visserligen halt men beror nog på stalhet också. Stått inne i över en vecka jue.
Slöppte honom lite på gården och han knalla genast iväg och käka i ett buskage. Lycklig över att komma ut, sen barlla han tillomed iväg och trava ned till sommarhagen där jag fick fatt i honom. haha knasen <3 kanske blir bättre fortare än väntat <3
har iallafall stallplats på G, hppas någon ängel kan hjälpa mig att klippa honom då?

men nu måste jag sova, fats vill nog se klart wallander först. jag som skulle i säng tidigt! Imorgon är det dags för avvänjning! Spännade att se siffrorna. :)

Hälsningar Emma


 


30 januari | kärlek idag

Okej inte riktigt igång ännu med bloggandet. I torsdags hade jag inget vettigt att säga, haha eller okej ska väl erkänna att jag körde fast med bilen när jag var upp till stallet och pysslade om hästarna. ;)
Hittade då en snorblöt aegir som stod och ångade i -10?! Inte okej! Så han fick gå med svetttäcke & täcke på sig under natten. Undrar varför han var så blöt. :S Kanske vildsvin som vart i farten och skrämt upp honom? vet inte, men idag var han snustorr iallafall.

Idag firar Emil & jag Ett år & 6månader tillsammans. :) Går så fort <3 Älskar dig bubben.
Sen är det exakt ett år sen jag var ut till puke & storm första gången och provred. <3


Igår så var jag ledig från jobbet då jag var hem till mamma & pappa för att gå på begravning. En mycket nära vän till familjen gick hastigt bort inna  jul så igår tog vi alla avesked av honom. jag kan verkligen inte med begravningar.. :'( Vila i frid Torbjörn. Vi ses säkert igen.

Idag så sov jag länge. Emil var och jobba så kalla upp junior i sängen när han åkte så vi låg och snarka ikapp till tio någonting ;D haha Skönt!
For sne ut till stallet vid tolv, temp.mätaren i bilen visade på -16 så var inte så jäkla taggad på att rida.. >.< Häsatrna var alldeles vita av frost. Men fick iallafall för mig att hämta lite sly åt dem så de har någe att knappra på i hagen så selade på storm och hömta hem lite. xD haha vi fick pulsa i en halvmeter snö men han verkade nöjd att få jobba lite ;) Han är ju så stencool och finner sig i allt. ;)
Sen skulle jag rida en sväng på honom, bara skritta en bit. haha men han tyckte det räckte för idag och vände vid slutet av gårdsplanen där vi stod och kampa en bra stund innan vi kom iväg. han är så gryyyyyymt tjock nu så man har inte så mycket att säga till om. xD haha Kommer inte åt med skänklarna :P
Sen baraka vi oss in i skogen för jag skulle gene till ett gärde.. haha man han VÄGRA gå upp på gärdet och jag frös som attan så jag fan i det och lät honom halvt trava genom skogen och tillbaka till vägen. nej jag & storm är inte särkilt seriösa tillsammans. :P

Efter den snöiga turen var jag stenfrusen och ville bara hem så aegir fick bara lite ompyssling och likaså puke.
Puke mår bättre för er som undrar. Fått av sig skorna och verkar inte ha ont. Sista medicindagen idag sen ska han börja få gå ut på korta promander i hans takt. leyar stallplats för fullt åt honom i skrivande stund.

Sen har eftermiddagen ägnats åt bilåkande. Hjälpte en kompis att storhandla på marieberg idag då han inte har egen bil. Sen var vi oh hälsade på emils mamma, syster och systerdotter också. :)
Nu ska jag ställa in alla mat vi handlat sen blir den nog sängen. :)

// Emma


27 januari | en början

Det är väl dags att blogga lite igen. Blir uppritkigt rörd över alla goa människor som bryr sig på äkta vis och har hört av sig till mig på diversa olika sätt, folk som vill fortsätta följa det jag gör.
Att det sen finns ,männsikor som är avundsjuka eller inte vet hur man beter sig får jag ta. 

Kan ju förklara mig lite. Efter allt detta här på bloggen kände jag mig helt tom. Min blogg blev ju något slags slagfält där detta med att skaffa hund blev en het fråga. Inte så kul..
Sen i fredags var jag ledig från jobbet & drog ut linda till stallet för en mysig ridtur. Det blev inte som vi planerade då vi hittade en stapplande häst i hagen, puke var skitdålig. veterinären kom runt fyra och konsterade det vi istort sätt förberett oss på.. fång. Denna gång i alla hovar. För två år sen så hade han fång också, men då bara i framhovarna. Dock kunde han inte ens stå upp då.
Så nu står min finaste i ligghallen för sig själv och har ont. Han går på metacam för fullt..
På fredag kommer en hovslagare ut och slår av skorna samt verkar honom..

Så helgen har ägnats åt hästarna. Puke har fått massa pyssel & så har jag vart ute och ridit aegir.  busen bockade med mig för fullt i söndags när jag red barbacka. höhö
I lördags var linda & jag ute, sen stack vi till hallsberg & mötte upp malin svensson som fixat några ridskolehästar att motionera åt oss. jag fick rida en stor skäck på 167cm som hette canesse. Jättetrevlig dam, med mycket go i. ;) red ut en runda först sen i ridhuset. :) Vad knasigt det känns att rida storhäst när man är van med ponnysar. Galoppen känns ju bara som en enda serie bockningar. xD haha
Var kul iallafall, men ajj vilken träningsvärk det bjöds på dagen efter. ;)

Annars rullar allt på, jobbar för fullt. :) Saknar theresa som bara den men ändå lite roligt att pyssla själv. :) man lixom kommer in i allt på ett annat sätt.
Idag dräcktighetstesta jag suggorna i lösdriften.. snacka om att inte samarbete för fem öre! ;)
På måndag är det avvänjing. och smågrisarna växer så det knakar. :D Suggorna är dötrötta på dem. ;)

Med junior går det också bra, känns så himla mys med hund. Igår träffade vi ida med hundarna och tog en lång promenad. Junior undrade nog var det var för gläfsande småjyckar i kläder som sprang framför nosen på honom. xD haha Han vart dock fett stölt över att vara snabbare än dem ;) han sov som en stock när vi kom hem. haha
Tänka sig det ser ut som ett hundliv passar mig.. hmm.....

Men nu ska jag hoppa in i duschen och lukta några procent mindre gris. ;)
Hoppas ni tycker om att jag bloggar nu. :)

Hälsningar Emma


21 januari | ger fan upp

ska inte ha hund, för det är dömt att misslyckat. ska inte ha häst, det är dömt att misslyckat. ska inte drömma, det är dömt att misslyckas. jag ger upp. orkar inte.
är jag inte värd att ha djur är inget värt längre.. jag lever fan för dem!

Skiter i att blogga nu.
// Emma


20 januari | så förbannad!

"Och du har tänkt på att du måste sitta hemma med en valp i minst ett halvår dygnet runt innan du kan börja lämna den ensam? Hur bra går det ihop med det faktum att du har ett heltidsjobb du säger kör slut på dig var och varannan dag och att du för tillfället "har" två hästar som du knappt hinner med att hälsa på på vardagarna?
Tror du att det går att köpa tid på flaska eller hade du tänkt ta tjänstledigt eller vad är grejen? Jag fattar inte hur din hjärna fungerar om jag ska vara ärlig."

Det var kommentaren jag fått imorse när jag kikade in på bloggen och jag blir så jävla förbannad! jag nämde klart & tydligt att jag inte ville ha några påhopp och så kommer denna otroligt irriterande person & lägger sig i. Att vara anonym är patetiskt! Riktigt jävla patetiskt. menar du ens det du skriver med tanke på att du inte vågar stå för vem du är? Jävligt god lust att söka upp din IP för att se vem du är. Om jag känner dig, eller om du bara vet vem jag är via bloggen. Nu ska du iallafall få svar på tal, eftersom du inte har vett i skallen att ta reda på fakta innan du häver ur dig en massa skit!


1. "Och du har tänkt på att du måste sitta hemma med en valp i minst ett halvår dygnet runt innan du kan börja lämna den ensam?"

HA, stackars din/dina hundar om du har några. Hört talas om socialträning & miljöträning? En valp ska inte sitta inne dagarna i ända, och nej självklart inte lämnas ensam hemma men de ska inte hållas isolerade för det. Men att ta med den på exempelvis jobbet eller låta någon kompis sitta hundvakt någon gång ibland är bara nyttigt! Dessutom var väl ett halvår lite & ta i?
jag tänker inte köpa mig en valp så länge jag inte vet hur jag ska lösa detta vart den ska vara på dagarna. Får jag inte ta med den på jobbet eller hittar en bra dagmatte så kommer jag inte köpa en hund, då får det vänta.
När jag väl skaffar den får jag se till att ta ut min semster då, då har jag fyra veckor på mig att få valpen hemmastad och van vid oss samt börja miljöträna lite smått.

2. "Hur bra går det ihop med det faktum att du har ett heltidsjobb du säger kör slut på dig var och varannan dag och att du för tillfället "har" två hästar som du knappt hinner med att hälsa på på vardagarna?"

Det är klart man är trött om man jobbat fysiskt 8-10h/dag, men antagligen sitter väl du hemma arbetslös och vet inte sånt. men jag har inte nämt att jag inte skulle orka med hund eller häst för det. man får prioretera helt enkelt. nu under tiden jag är hundvakt går det utmärkt och jag orkar med både mig själv och hunden. kan du tänka dig va?
Att jag inte hinner med hästarna är rent bullshit. Jag hinner men pga av de korta dagarna kan jag inte göra något med hästarna nu, för jag tänker då inte riskera hästarnas och mitt liv genom att rida på kolsvarta vägar mitt i skogen. Hade vi haft någon form av upplyst ridbana skulle jag vara där minst 5dagar i veckan.
men jag kan också erkänna att jag ångrar att jag tog mig an aegir, det var dumt och det gick åt pipan. han och jag kommer inte överens helt enkelt men nu är läget som det är, och det är bara att acceptera. jag har lärt mig min läxa och har grymt dåligt samvete över det så, fine. nöjd?

Nästa gång du har något att säga så våga stå för vem du är. men såna fega männsikor som du gör inte sånt. antagligen har du väl ett jävligt tråkigt liv eftersom du sitter och tror att du vet allt, vilket du uppenbarligen inte gör.
Dessutom var detta bara planer, fuderingar, tankar.. det var inget jävla bekännade på att så här blir det.

Tack till er andra som tror på mig. <3

// Jävligt irriterad Emma.


19 januari | åter hundplaner

Nu har åter hundplanerna satt fart i mig. legat på is ett tag, mest för att jag inte hittat någon ras som jag tror skulle passa mig. Vilken ras man än väljer är det alltid något ljushuvud som måste komma och trycka ned än hur svår den rasen är, så tillslut såg jag ingen ras som var värd och satsa på om jag ska vara ärlig. Men nu är jag på fötter igen, blir nog inte tal på hund fören absolut tidigast i sommar, men kan dröja ett år med. men har nu kontaktat en jättetrevlig kennel, som jag för övrigt pratade öga mot öga med på örebro mässan som var i november. :) Så himla trevliga är dem och de har lovat att vi kan hålla kontakten så jag kommer in ännu mer i rasen för så som hon beskriver den låter dne perfekt! Inte för stor, inte för krävande, inte för känslig & att det är en frisk ras!

Rasen jag pratar om är welsh corgi cardigan. :) Jag tänker inte lyssna på negativa ord längre. Mitt val, mitt liv, min hund. punkt! Bild nedan.

Annars flyter allt på, jobbar för fullt. Pratat massa engelska idag med killen från lettland som jobbar hos oss eftersom han fick vara min "dräng" hos grisarna idag. höhö. Han har lärt sig vad halm & sugga betyder iallafall. ;) haha jag som hatar att prata engelska. ;) försök själva att förklara att han ska raka skit i alla boxar och ta bort allt blött, titta under krubbora osv, och sen strö smågrishörnorna på ett vettigt sätt. xD hahaha chefen bara skrattar åt mig. :P

men men, precis kommit hem från en kvällspromenad med junior. mötte en hund och han höll sig i skinnet. satte honom vid sidan lungt och pratade med honom och han satt kvar. ;) där for mitt självförtroende upp några steg. ;) han gör ju utfall mot hundar när han går i koppel.. speciellt stora hundar efter en grej han var med om som valp då en alaska hoppade på honom och han inte kom undan.. kul. not.

men men upp & jobba imorgon. helgen ska ägnas år pållarna <3
hälsningar Emma


17 januari | segare än segast

Nu ska ni få höra om min fantastiskt händelserika dag, eller nått. ;)
Åkte till jobbet som vanligt imorse, trött som ett as. idag ska jag banne mig lägga mig i tid! För imorgon måste jag vara på jobbet sex! ååh!
 Var allmänt superseg med allt. Låg igår kväll och tänkte hur jag skulle jobba för att bli klar så snabbt som möjligt.. men vid minsta försök till att vara effektiv så gick allt åt pipan! Ett exempel var väl att jag skulle behandla en sugga mot hälta, gick och hämta spruta och fyllde upp den med ultrapen. Fine. Så långt bra, gick till boxen, FAN glömde påmärkningsspray, hittade en i avdelningen på seminvagnen. Bra letade på suggan igen och stack in kanylen bakom örat. Då blir hon vrålsur och slänger sig så jag tappar sprutan under henne.. grrr! Tar upp sprutan och ska sticka in, får inte in kanyljäveln för att den blivit möjd längst fram vilket resulterar i att jag måste springa tillbaka och hämta en ny kanyl! Dessutom hade hon lyckats dra ur sig kanylen medan jag tryckte så fick fylla på sprutan igen med mer ultrapen! Det hela slutade med att jag proppade fickan fyll med kanyler, flaskan med ultrapen och var superarg när jag spruta. just lööööve pigs!

Sen slog jag mig överallt, gick in i saker, glömde saker, gick ifrån saker. Inget flyt alls! hatar sånt!
Sen att alla suggor skitar ner som FAN just nu pga av att vi bara har lååååång halm och ingen torv gör än ju inte på bättre humör.. I ren frustration slet jag ut kärran med kalk och kalka nästan varje box..
Fick dessutom jaga en smågris i hela stallet som smet när jag skulle behandla den..
Sen skulle jag raka skit ie n box då lyckades en sur sugga smälla till min raka så den flög upp i ansiktet på mig och slog till mig över kinden! AJJ! Dessutom flög mina hörselskydd av och landade i allt bajs..not nice! Så har ett väldigt snyggt blåmärke nu..

Efter jag var klar kände jag att jag behövde varva ned, så tog med jubior och gick en sväng runt sandgropen som jag velat sätt ett tag nu. :) Han fick gå lös och göra av med lite energi. Hittade universums största pinne ;) som han sprang in i mig med. haha token <3
Plockade även lite grenar till theresas kanin som sitter på kontoret för tillfället. :)

Nu hemma har jag bara tagit det lungt. Somnade en stund i soffan vilket var jätteskönt. Junior hade tydligen stått och tittat på mig sa emil. hähä tyckte väl jag var allmänt tråkig. ;) Märks att han är lite depp, ligger just nu i sovrummet och surar. Men han vänjer sig nog, det tror jag. Var nyss ute på en kvällspromenad med honom, fick möte med två mindra hundar och han ville dra mot dem men emil lyckades brotta ned honom. Bra med stark karl. Mig hade han nog dargit omkull. Han är ju lite hundilken, eller inte ilken men när han går i koppel och man möter hund blir han FÖR upphetsad. Speciellt stora hundar. Så ska han träffa andra är det bäst att ha honom lös typ.. Knska kan bli ett litet projket med honom, att lära sig att inte göra utfall. Visserligen så har andra försökt men har ju inget att förlora på det. :) Funkar det så funkar det. Han är ju supersnäll annars.

men nu ska jag ringa malin. ha det toppen alla!
Lämna en liten kommentar vad ni tycker om min blogg vetja. :)
mvh Emma


16 januari | trött hundvakt

Ber om ursäkt för min frånvaro. Inte haft orken för bloggen, har väl inte det nu heller men idag bloggar jag för er skull.

Var ute med jobbet igår, var på Strike & co och käka samt bowla. Gick skiiiiit för mig! Haha grymt surt. Men var kul ändå, theresa och jag blev uppraggade på baren.. haha sämsta repliken. "jasså här står ni, har inte vi setts förr". öhm nej. xD Fan att jag skulle jobba idag, annars hade jag fan druckit. xD var grymt sugen på nån smirre eller nått. :P
men som sagt, skulle upp och jobba idag.. halv ett kom jag i säng. Klockan fem ringde klockan. Jag var nog mer död än levande och skulle med gott samvete kunnat slänga telefonen åt helvete. ;) Men kom upp iallafall.
På jobbet flöt det på, snällaste inger kom ned och rakade i BB så slapp det. Underbart snällt!
En jävla sugga diar stående, vilket har resulterat i att smågrisarna hänger i tuttarna för att kunna dia vilket såklart gör ont på henne så hon är skitsur och vill inte ge di.. sprutade henne med partoxin & metacam idag .. hoppas hon kommer igång. Hela henne kull har tunnat ut.. DUMMA MAMMA!

Var klar på jobbet vid 11, åkte hem till theresa och hämtade junior som nu ska bo hos oss minst sex veckor. på måndag lyfter theresa från arlanda och drar till colombia. kommer sakna!
Avskedet med junior vart bra, han tycker om min bil och hoppade in frvilligt, vi gjorde inge stor grej av det hela utan theresa sa bara ses snart som vanligt. :) Här hemma verkar han hyffsat nöjd. vart ute och busat i snön för en stund sen så nu sover han nedanför mig. ;) har verkligen valt mig som extramatte ;) Går efter mig, ber mig om tillåtelse och lyssnar främt på mig. höhö lille kraken. så söt <3 Kommer no bli bra det här!
Tänkte att du Ida ska få bada honom ;)

Men men, inte så mycket att tillägga. Hoppas alla har det bra. Nu blir det filmmys och sen sängen. Jobbar imorgon. Min nästa sovmorgon är om en vecka. :P Cio!


13 januari | förkrossad hundvakt

GUD vilken huvudvärkt jag har.. Nyss vaknar efter en oplanerad sovstund i soffan. Totaldäcka efter jobbet. Är ju som sagt inte helt frisk ännu och det visade sig ju direkt imorse när jag typ dog efter första avdelningen. ;) Som tur var hade jag hjälp av anders och henriks föräldrar som var gulliga och skötte vissa sysslor. :))

Hehe på min "attgöralista" som theresa skrivit nu när de är i norge stod det att jag skulle sätta i öronbrickor på tre suggor, aldrig ens sett hur de gör. Jo alltså på smågrisar har jag ju gjort det men inte på vuxna djur. Hjälp vad nervös jag var och hjälp vad enkelt det var. x'D Haha verkligen ingenting att vara orolig över. :P
Vaccinera också gyltämnen, hatar att vaccinera men idag gick det bra. :) hatar de kanyler vi har just nu, tunna plasthuvuden som lätt går av. Två gånger fick jag hoppa in i boxen och ta ut avbrytna kanyler ut gyltorna. >.< Blir så arg varje gång att jag har list att skita i allt. Händer alltid när man har flyt dessutom. ;)
Imorgon ska jag SE - stämpa alla djur i slaktstall 2. :P Då använder man en klubba med en platta där nummret utgörs av vassa piggar som man doppar i tatueringsfärg. Sen slår man på grisens båda bogblad. Gör ont i än alltså!

Annars så har dagen varit lugn. Kastrerat några kvarblivna kullar, slog ihjäl en liten plutt som jag inte vet vad som hände. Han var bra på morgonen, sen plötsligt så låg den istort sätt livlös och alldeles ruggig. :S Knasigt..

Sen lyckades jag ju ha söbder min mobil! Var och handlade lunch och tappade den pladask i golvet så hela skärmen splittrades! INTE OKEJ! fan fan ser knappt någe på skärmen så måste skaffa mig en ny mobil ser det ut som.. :( Jävla otur!

Plockade ju med mig junior hem idag, theresas schäfer/labbekorsning som ska vara här tills imorgon kväll, och sen bo här när hon är i colombia. :) Han är så snäll så.
Innaför dörren låg det brev från adressändring med flyttkort osv. :)

Men nu måste jag laga till någe att äta, emil slutar jobbet snart så han är väl hungrig.
Kul att så många hittat till min blogg. :) Blir så mycket roligare att blogga och pyssla med den då. :D

Ha det toppen!
// Emma


12 januari | flickor på besök

Idag så kom Malin & Ida och hälsade på här hemma. Var typ senast på studenten som vårat lilla gäng avr samlat. <3 Var jättemysigt tycker jag. Ida bakade sin välkända kladdkaka som vi satt och avnjöt tillsammans med tjejsnack. :) :) Jätteuppskattat! Tack tjejer! <3

Nu senare på eftermiddagen/kvällen åkte jag ut till marieberg och träffade theresa som ville ha sällskap på marieberg. :) Så gick där några timmar. Ser knappt fram emot att jobba imorgon.. är ensam då theresa & anders ska till norge på avelsmöte.. Dessutom är jag ju sjuk fortfarande.. mår fan sämre än igår så ska bli spännade att se hur det går. Fick veta att det ialalfall var fyra kullar smågrisar att kastrera, fyra suggor/gyltor att öronmärka och en hel drös med gyltor att vaccinera.. jippe. xD Men men bara att hugga i!

Som flera kanska märkt händer det inte så mycket på hästfronten. har grymt dåligt samvete men hinner inte nu, dessutom är det inte så jävla lockande att rida i tjugo minusgrader.. Dessutom så har jag väl gett upp med aegir nu. Han vill inte ta in någon innanför sitt skal, iallafall inte mig så känns inge kul alls trots att jag försöker. Så just nu vill jag bara att han ska få åka hem så jag kan lägga all min energi på min älskade puke. <3
Har ju börjar leta lite bland sadlar till honom. Ska köpa en ny när jag tar över honom typ. :) En allraound inrk. dressyr ska det förhoppningsvis blir, så vet ni någon hojta till. :D

Men nu vet ni läget med hästarna..ska verkligen försöka i helgen att ta mig ut till dem.
Nu ska jag hoppa in fort i duschen sen sova.


11 januari | 20 år idag

Idag är det min dag. :) Min födelsedag. Tänk att för 20 år sedan låg jag nyfödd och skrynklig på motala BB. :) Vägde inte ens 3kg och var hur liten som hellst, vilket hängt med tycker jag. ;) Längre än 1.59 verkar jag inte bli nu när jag så vackert får lämna tonåren bakom mig och blicka framåt mot vuxenlivet. Som någon sa, bara tio år kvar till trettio.. SJUKT! :O Nu är man lixom.. vuxen. :/ Vill vara barn igen. :(

Men men, dagen har vart bra. :) Städade lägenheten på förmiddagen och åkte och handlade lite på marieberg. Sedan började väl folk rulla in vid fyra, först emils mamma & syster, sen syster netha och några timmar senare, mamma, pappa, lillebror, syster lotta m familj samt emils kusin + barn. :) Blev sveas smörgåstårta och de verkade nöjda. :) Råttorna har fått vara med större delen av kvällen och verkar nöjda. ;)

Fått pengar till ridgrejer, ska köpa mig atingen ett par nya ridbyxor eller en ridoverall. :D Sen fick jag en lavalampa som vart himla bra i sovrummet, ger ju så fint ljus. :) Sen fick jag lite *skämmabort* grejer från The bodyshop av emil med familj. :) Så hoppas på massage ikväll. hihi :3
Av mamma & pappa fick jag lite nya vårgardiner, duk, ljus och en strykjärn. :) pappa ville köpa en diskmaskin till oss men mamma sa nej, vafan mamma! xD Hade ju vart guld! ;)

Men nu ska jag lägga mig i soffan och varva ned med älskling. ledig imorgon, de tyckte jag kunde ta en dag extra ledigt eftersom jag inte är fullt frisk ännu.. hade tydligen smittat ned hela jobblaget där borta på norrgården. *ops*

Tusen tack alla som grattat mig idag!
mvh tjugoåriga Ämma.
10 januari | hemma igen

Ja nu är vi hemma i kumla igen, tänk vad konstigt att detta är hemma nu och inte hos mamma & pappa.. Vill knappt gå in på mitt gamla rum som står tomt nu. Så galet sjukt känsla att lixom inte bo där längre.. men ack så underbart att komma hem och bli ompysslad. :) Mamma var snäll och hjälpte mig och tvätta o allt.

Gårdagen bestod först och främst av att fira systersonen albin. Bjöds på både bullar, kakor, kladdkaka & glass. Jättegott, fast jag var inte så sötsugen. :/ Knasigt för att vara mig men alla har vi väl våra dagar. ;)
Sen på kvällen lagades skomakalåda. Min favoriträtt kan man nog säga. ;) Hemgjort potatismos med biff son ligger i brunsås och bacon! Vattnas i munnen på mig, vad gott det är!! Så igår kväll var jag mätt som en, en .. gris! xD

Idag har vi mest slappat, emil & jag rök ihop på förmiddagen men det är lungt nu tack & lov. Så don't worry.. be happy! :D
Dock så tänker jag på dig malin, imorgon ska du få världes största bamsekram av mig som tröst! vet inte om du läser min blogg men du betyder gumman. <3

Apropå imorgon.. vad händer då? JO jag blir tjogo år! WOHO.. eller någe. Blandade känslor, funderar starkt på att göra som pippi, tommy & annika och ta ett sådant där krumelurpiller så man aldrig blir stor. Gosch alltså! var det inte igår jag & ida satt i lindåsa och lekta med våra playmobildjur? JAG HINNER INTE MED LIVET! :(

men men imorgon blir det fullt upp! som tur är så vart jag ledig från jobbet. :) Så imorgon ska jag upp tidigt & städa och fixa för de som vill komma och gratta mig. :))

Har ni lust att göra en sak för mig? Gå in på lindas blogg http://corellii.blogg.se/ och kommentera att hon ska uppdatera sin blogg. ;) Då blir jag glad. haha xD Hon måste lära sig ;) hihi

Kram på er!9 januari | filmen avatar & hemfärd

Dög inte inlägget i förrgår eller ? ;) Eftersom ingen kommenterat. höhö
Att jag inte bloggade igår har sina anledningar. Efter jobbet så stack jag, emil, theresa & morgan iväg på sena bion och såg avatar. GRYMT bra film, håller med ida om att det slår sagan om ringen alltså. Så fint gjort och man drogs verkligen in i denna udda kärlekshistoria. Lätt full pott från mig! Man lixom märkte inte att timmarna gick, när sluttexterna rullade utbrast emil "klockan är ju tolv!" haha sjukt. Men bra var den! Hade gärna sett den i 3D :3

Så där har ni anledningen orkade faktiskt inte blogga mitt i natten. även om jag var på god väg. haha. Förresten så såg emil & jag innan bion filmen 2012 som emil laddat ned. Jättebra dem med men liknade day after tomorrow rätt mycket tyckte jag. fast denna var grymt snyggt gjort. Lite trött på att se new york falla i bitar av naturkatastrofer.. Men men bara min åsikt. ;)

Det var hemskt att jobba igår, vaknade på morgonen med ont i halsen och huvudvärk, och tro mig det blev inte bättre under dagen. var helt lost i huvudet och hade nog lite feber. Kul att vi dessutom hade kastrering. höhö höll seriöst på att ramla ihop. xD Fy fan för att jobba när man är sjuk, tur att jag är ledig fram till måndag. Får kurera mig så gott jag kan. Mår dock lite bättre idag, nu är jag snorig som fan och halsen tjock. >.<  blö!

Åker iallafall hem till askersund nu om en stund. Ska fira systersonen albin som blir 16år idag, sen ska jag hem och tvätta lite ;) haha stannar väl tills på söndag då jag hoppas det inte är 25grader kallt ute så man kan sticka ut på en ridtur. Igår när vi åkte hem från bilen stog mätaren på 30grader kallt! Det är ju helt vansinnigt! Global uppvärmning? vart? xD haha

Förresten är det 2år sen jag fick åka ambulans från skolan in till usö ;) haha sen tror jag dessutom min bilddagbok fyller typ 4år eller någe hehe

men men lämna lite söta kommentarer nu. ;) Så hörs vi!
Hälsningar Emma


7 januari | svinbra

Okej, det blir ett kort inlägg idag skulle jag gissa på. Så sjukt trött, somnade när emil & jag käkat och vaknade till nu. Vill bara ta mig till sängen och fortsätta sova. Märks att man är i fel rytm..

Jobbat hela dagen, har flyit på bra. Utgödslingen i nya svinhuset havirera ju på nyårsdagen så vi har inte fått strött som man ska sen dess. Så jippe vad svansbitningar och naggningar det uppkommit redan.. Men imorgon så får de halm idag de små liven. <3

Theresa och jag jobbade av nästan alla rutiner till frukost sen knalla vi ned och la oss i skiten inne i slaktvinsstall 2 och godkände 10 boxar gylotor där. Skittrevliga djur denna gång, inga som var sådär hispiga och skrikiga utan de flesta var framme och hälsade. :) jag hade fullt ipp med att räkna spenar och skriva upp dem. ;)

På eftermiddagen skulle vi strö i bb, en sugga som grisade för typ 3dagar sen har inte vart fräsch. haft illaluktande flytningar och vart allmänt dassig så vart behandlad med div grejs.. idag kom det ut en död gris ur henne.. och JA den var rutten. ramla tur i slamsor när jag tog i den.. urk!
Fick också dra på mig en undersökningshandske och gå in i en sugga och känna om hon tömt sig då hon inte verkade klar. haha gick ju ehm bra.. för det första låg hon asdumt så fick typ kräla mig ned på spalten och ligga ned för att få in armen, sen drog hon svensen i nyllet på mig.. och nej den var inte så ren. Så mums, grisbajs i ögonen. KALAS! >.<

Inte nog med det. Klassades nog som allmän fara på vägen hem. Var så jävla trött att jag var nära att köra av vägen.. kom på mig själv med att ligga under nittio på motorvägen strax innan jag skulle ta in mot kumla. o.O wtf?!
Sen när jag kom hem hade nån jävla dotter till en Stanoje Risticr snott min förhyrda parkeringsplats! Ringde och bad dem flytta. Dock orkade jag inte flytta bilen.. den får stå på besöksparkeringen tills imorgon.. blö!

Nä nu ska jag banne mig gå & sova! Svarar på kommentarer imorgon! :)
HA det bäst!


6 januari | planerna fortsätter

Åh vad exalterad jag blir. Låt detta gå vägen nu alltså! Tänker snart inte på annat, och idag har jag fått klartecken totalt. Nu ska stallplats letas ordentligt! Mycket som ska klaffa. ;)
Sen blir det vi vi vi <3
Många vet, många förstår nog men jag vill ändå inte avslöja allt ännu. :) men det kommer ska ni se. :D

dagen har vart lite konstig idag, eftersom vi inte kom i säng igår fören halv ett någon gång så sov jag väääldigt länge. För länge.. gick upp tjog över tolv. Jippe vad bra det kommer gå för mig att komma i säng vettig tid idag. Ska ju jobba imorgon och allt.

Idag blev det varken stallet eller att åka hem till mamma. Blev en ren slappardag, förutom nu på kvällen när jag hade "planeringsmöte" med M ;)
Rätt skönt att ha såna dagar också, nu så ska vi laga lite mat. Blir entrecote & potatisgratäng med lite vitlöksbröd. :) MUMS!

Förresten jossie, theresa ska åka till colombia och hitta sina rötter. :) Därför vi är hundvakt. :)
Men nu måste jag rusa, ska steka köttet. :)


5 januari | filmkväll

Jaha här sitter jag, nyduschad och sovit en stund efter jobbet. Slutade lunch idag. :) Känns så jävla bra att fått tillbaka bloggskrivandet, och ser ju på besöksmätaren att folk verkar uppskatta det med. :D Tack!

Just nu sitter jag och väntar på att theresa ska komma hut. Ska ju vara hundvakt åt hennes schäfer/labbe mix i sex - åtta veckor så vi tänkte låta honom komma hit och klimatisera sig vilket ger en bra ursäkt för en filmkväll med popcorn och mat. Får väl se vad det blir. Inte så välplanerat. ;) Jag är ju ledig imorgon dessutom så sköntatt slippa tänka på tiden, theresa brukar ju lägga sig assent ändå för hon ska minsann jobba ;)

Gått bra idag på jobbet, var fruktansvärt trött. Kändes som att allt stod still.. segaste skitrakningen på länge. x'D haha fast och andra sidan är det lika bra nu. Suggorna är ju så lömska nu vid grisningen. Ena dagen snäll.. andra arg som et jävla expresslok! Fick en jävla utskällning av en stor dam idag. x'D och biten i benet av en annan.. som jag trodde var snäll! elakt! :( Tur att hon inte tog sats! Då hade det nog gjort ont! :O

Imorgon blir det stallet förhoppningsvis, har också funderingar på att åka hem till mamma & pappa på eftermiddagen. Så kan mamma hjälpa mig & tvätta. höhö

vet inte riktigt vad jag ska skriva, joo igår var det en vecka kvar till jag fyller tjugo år! :O Ojoj vad tiden rinner iväg. :) vet inte ens vad jag önskar mig, men hörde att malin & ida planerade någe ;) haha

Nu ska jag lägga mig i soffan en stund till innan theresa kommer. :)
Hälsningar Emma


4 januari | trött trött trött

Jag är helt slut, sov fruktansvärt dåligt inatt, eller snarare jag kunde inte somna ordentligt fören halv ett när emil gick och la sig. jävla star wars! :'P Låg och hade massa tankar på att träna häst, ska testa en sak med puke har jag tänkt. Måste bara plugga upp mig lite på det innan jag gör något. :)

men som sagt, somnade halv ett någon och sen skulle jag upp vid fem. Det hör väl till saken att nämna att jag inte längre är någon nattuggla utan lägger mig runt tio - elva numera. Speciellt när jag ska jobba. Så ja.. hårt morgon. ;)
Väl på jobbet fick jag veta att fåran gödeslpump är totalproppad av halm.. >.< så det är stopp överallt.. så blev att raka båda slaktstallen och få ned så mycket halm/skit som möjligt och göra spalten ren. Fy fan vad tungt! Allt ni behöver veta :O Var helt svimfärdig! Dessutom mår jag inte hundra nu, tror en förkydlning är på g nämligen så det gjorde ju inte saken bättre .

efter det flöt det ändå på rätt bra, pysslade med att göra grisningslistor, avvänjningslista och listor på de uppklippta gylorna. Det gör man i ett program som heter pigWin. har fullt upp med att lära mig allt ;) guuud theresa sticker om knappt två veckor! Då blir jag typ .. själv. :O *ont i magen*

Fick slå ihjäl en liten nyfödd gris som jag hittade idag,, suggan hade typ mosat hela skallen.. rann blod ur ögonhålan.. såg inte ögat. uuuuusch! stckars grisen.. :( dumma mamma! men siffrorna ser bra ut just nu. :D De flesta ligger med 11-12kultingar var, skillnad mot förra gången då vi var glada om de hade tio..
Hihi en sugga klämde ur sig hela 22stycken :O Duktig, dock har vi fått flytta bort en del till andra suggor men ändå ;)

På slutet av dagen,  kom tjejen som ska hjälpa mig lite när dte är sommest att göra, nu när theresa reser bort. :) Trevligt var hon, så halv sex slutade vi idag.. hehe tur att vi tog lång lunch, annars hade vi nog inte pallat. ;)

Med tanke på hur dagen sett ut, att ag dessutom är ensam hemma nu eftersom emil har inventering på jobbet så åkte jag förbi marieberg och köpte skräpmat på mc donken ;) Det får man göra ibland. :D
Nu ska jag slappa vid tvn. ^^

Förresten så fyller min blogg hela ETT ÅR idag så säg grattis nu! :D
mvh Emma

3 januari | shopping på ikea

Oj vad dagen sprang iväg, vaknade väl inte fören elva någon gång, att det dessutom var huvudvärk jag vaknade med gjorde det ju inte mer lockande precis att gå upp. men men upp kom vi, åt lite frukost tillsammans vid tvn, lyxade faktiskt till det med toast idag. mums. ^^ Var faktiskt ett tag sen, fick ju en sån fin smörgåsgrill i julklapp av bror med familj så var ju på tiden att inviga den. :) mums!

vid lunch drogvi, jag och älskling iallafall till ikea ute på marieberg. där lyckades vi handla saker för tretusen spänn. Men vi fick mycket för pengarna! Köpte bla hyllor, skohylla, tavlor, gardiner och doftljus. :) Så förhoppningsvis ska kvällen tillbringas till att sätta upp allt. :)

var också till blomsterlandet och köpte lite blommor, haha emil hittade såna där kött(insekts)ätande växter som han satt och lekte med ;) Visade även en liten pojke som stod bredvid hur man skulle göra ovh ungen blev stormförtjust. haha gullig pojkvän jag har va ;) Kanske ska köpa en sån där planta till honom ? ;) Så har han något att sysselsätta sig med haha.

Men nu ska jag väl ta tag i det här, känns liiite jobbigt. ;) latmasken är framme nämligen. Imorgon är det dessutom dags att jobba igen, kommer vara såååå seg imorgon när jag ska upp.. >.< Tror jag är ledig på onsdag igen iallafall. :) Då får det väl bli lite motionering av pållarna igen. :)

Ha det bäst folket! Glöm inte att kommentera!


2 januari | hundvakt, katter och hästar

Orkar inte blogga så mycket idag. Gick upp vid åtta för att ta emot idas kineser eftersom jag var hundvakt idag. :) Flickorna har skött sig utmärkt och mest sovit sig igenom dagen. :)

Jag & Linda drog till stallet vid tio, eller ja kvart över tio då Linda i anlig ordning försovit sig. ;)
Blev en lugn skogstur med fuxarna, längesen jag red puke en hel tur vilket var hur mysigt som helst, synd att de inte har broddar så man kunde snögallopera lite. :/

Aegir fick stå idag, tänkte rida honom utan träns och sadel idag men orkade inte höhö, så släppte alla tre kusar på banan och lät Linda jaga på dem medan jag fotade ;) jag är såå snäll jag vet. (a)

På eftermiddagen blev det först att knalla upp till Linda och fota hennes katter, lille goliat åkte ju till ett nytt hem nu ikväll så hon ville ha lite sista bilder på honom. Plutten, fotade även kattungen. såå charmig. xD Hoppa kunde han minsan också ;)HAHA Eller hur linda ;D
Dock var inte lindas katter så förtjusta i hundarna x'D alla var grymt taggade när vi kom. xD

Nu på kvällen har johanna vart här och hälsat på. :) Kul att få träffas och prata lite. :) Hoppas du får som du vill med alla hästplaner nu ;D haha Likaså jag & Linda :D

Men nu ska jag äta! Emil är på kalas så jag får väl mysa ner mig i soffan med en film. :)
Njut av lite bilder här nedan ni andra. :)
// Emma       


1 januari | nytt år, nya möjligheter

2010, nytt år. Vart tar tiden vägen? Känns som den bara rusar iväg och jag inte hinner med.
Gårdagen var bra, emil & jag var hemma hos theresa och festa. jag var dock nykter, vågade inte låta emil köra. xD haha och lika bra var nog det då han somna vid elva. höhö. Stackarn hade ju vart uppe sen sex och jobbat.
men kvällen var lyckad med god mat, dricka och roliga männsikor. Kände ju knappt någon där och alla var några år äldre men det gjorde verkligen ingenting! Det bästa med att vara nykter är att se på alla andra mindre onycktra människor ;D haha många goda skratt igår. ;)

Idag så sov jag och emil till elva någon gång. Var längesen jag sov så länge. Äe ju en vuxen ansvarstagande vuxen nu som går upp i tid.. not. xD Dock är vi bra sega idag, hade tänkt att åka ut till stallet men idag skolkar jag ärligt. orkar inte! Blir att plocka bland alla kläder efter flytten samt städa i lägenheten. Längtar tills allt är klart!
Typ bara tavlor, hyllor och gardiner kvar men ändå.

Jävligt mycket tankar just nu. Vet inte vad jag vill längre. Antar att ni kan gissa vad jag pratar om..
Det tar så jävla mycket energi. Vet inte vad jag ska göra ärligt talat. Men jag kommer inte slutas hoppas, det måste bli som förr.. <3

Sen är det ju fler tankar som far runt. Hoppas verkligen det blir som jag vill, eller snarare som vi vill. :) Det skulle betyda guld för mig iallafall. Då börjar ett nytt underbart kapitel i mitt liv, och jag tänker offra det som krävs!

Nu ska jag städa.. wish me luck.
//Emma


RSS 2.0