Bebisnojja

Ännu ett blogginlägg idag. Måste få skriva av mig lite.
Älskling & katten ligger och snarkar bredvid mig i soffan och bebis har ett jäkla gympapass i magen. Jag har en hel del förvärkar så det är inte direkt jätteskönt.

Men jag sitter och är lite nojjig. Jag är så rädd att bebis skulle hamna i säte. Då tvingas man ju ofta ta till kejsarsnitt. Vår skrutt har legat med huvudet nedåt i en månad drygt nu och legat med ryggen inåt min.

Det har inneburit att jag bara känt sparkar på vänster sida och lite knöl upptill revbenen. Men.. nu ikväll har jag känt sparkar på både höger och vänster sida. Kan bebis ha vänt på sig? Är det ens möjligt? Åh... hoppas h*n fortfarande ligger rätt! Tur att vi ska på kontroll imorgon!

Men snart väntar väl sängen. Hoppas jag får sova lungt.
Kram Emma


Morgontankar

Godmorgon.
Eller ja, klockan är elva men har nyss tagit tag i dagen och stigit upp.
Jag vaknade igentligen halv åtta imorse men tvingade mig själv att somna om. Saknar älskling så det gör ont, och vi har bara vart ifrån varandra sen halv sju imorse när han åkte och jobba. Avskyr att vara ifrån honom. Jag vet att jag låter som en liten tonåring som är nyförälskad genom att säga så, men det är så det känns. Vill aldrig vara ifrån min kärlek. Älskade, älskade Glenn. Världens finaste. Älskar dig!

Men här sitter jag nu. Ensam i huset. Undrar vart alla snickare och målare har tagit vägen? Lovordet om att vara klara innan bebis kommer känns ganska hotat. Suck..
Jag har iallafall ätit frukost precis. Fast jag känner mig fortfarande hungrig så jag får nog gå ned och ta en skål yougurt eller något.

Bebis verkar sova fortfarande, inga sparkar nu på en stund.
Drömde inatt att vi gjorde ett nytt ultraljud, och det visade en liten tjej. Igår var det en pojke. ;) Jag är såå nyfiken!

Det är så svårt att vänja sig vid tanken att vi snart ska ha barn. Alla frågor om vi är förberedda nu osv. Men hur tusan förbereder man sig på något sånt här? Jag tror inte man fattar fören h*n är ute att man faktiskt skapat ett litet barn. Man ska nog inte kunna förbereda sig. :)

Gör man därimot ett försök att tänka sig in i situationen så tänker man bara på hur jobbigt det verkar bli. För det är ju det enda man får höra i stort sätt. Sen vi plussade har det varit så negativt alltihop.
Man får ingen egentid, det tar död på kärleken, man kan aldrig göra något osv. Alltså då vora ju inte en enda barnfamilj vara lyckliga?
Jag fattar att man blir bunden, jag fattar att man inte bara har sig själv att tänka på, att man kommer i andra hand i många många år framöver. Men varför måste det vara något negativt?

Jag tänker iallafall gå in med inställningen att det inte är så flertalet säger. Jag tror det är fantastiskt att se sitt barn växa upp. Trots långa vakna nätter, blöjbyten och uppbundenhet. Allt går att lösa, och jag tvivlar inte en sakund på att få allt stöd jag behöver av min älskade sambo. Vår kärlek kommer inte förstöras pga av något så fantastiskt som ett barn. Inte en chans.

Lätt för mig att säga va? ;) Upp till bevis!
Nu har jag ont i magen igen. Dags att vanka runt lite.
Kraam

Vecka 40 (39+0)

Nu är vi där. Nu är vi inne på sista veckan. Om en vecka är vi på vårat BF datum. Även om det inte behöver betyda bebis. ;) Vi längtar så efter vår skatt!

Jag vet att jag vart superdålig på att uppdatera här. Fick syn på nu ikväll att över 40 pers vart inne var dag och kikat. Jag vill verkligen komma igång med bloggandet igen. Både för min egen och er skull. Det är ju jätteroligt att kunna gå tillbaka och läsa om sitt liv, speciellt nu när vi snart ska bli tre här hemma.
Längtar så tills kontoret blir klart här hemma så jag kan börja greja med bilder igen. Blir ju snart dags att uppdatera layouten här på bloggen. :)

Men men, vi mår jättebra här hemma. Inte så mycket känningar av att någon förlossning skulle vara på gång iallafall. Visst bebis trycker på nedåt och jag har lite förvärkar från och till men annars ingenting.
Jag mår jättebra. Såklart lite ont i ryggen osv, men sen jag slutade jobba har liksom kroppen börjat ta igen sig. Det känns jätteskönt. :) Men så fort jag gör något som att greja ute eller så får jag ont i magen och känner av foglossning så kroppen säger verkligen ifrån nu. ;) Men inte långt kvar! Jag längtar så efter att bli ordentligt rörlig igen och få tillbaka min kropp. ;D Om det så betyder att jag inte får någon sömn eller fritid. ;) Men att behöva ställa sig på alla fyra i sängen för att kunna byta sida är inte roligt. ;)

Men som sagt, nu börjar nedräkningen. Inom en månad är vi föräldrar. <3 Vi är så nyfikna vad det är för liten krabat där inne i magen. Man längtar verkligen så mycket nu. Bebis känns så nära, men ändå så långt bort.

Men allt är klart iallafall. Tillomed BB-väskan har vi fått packad nu. Så nu återstår bara att tillbringa så mycket egentid vi kan med varandra innan vårt underverk kommer.

Blir ingen magbild idag, får se om jag kan få in det i veckan. Orkar inte bråka med det nu. Den är stor och har sjunkit ännu mer. Så inte så värst mycket att se. ;)

Så från det ena till det andra. Vad har hänt i veckan då?
Jo i måndags blev jag skickad till förlossningen. Fick en +3 på äggvitan i urinen. Suck.. haft nollor senaste gåmgerna. Men denna gång samlade jag inte urin hemma utan kissade på vårdcentralen. Då blev det en +3 som sagt. SUCK!
Fick åka till till usö och ta prover samt ligga med ctg ett tag. Var jätteläskigt att vara på förlossningen. När vi stod och väntade på att bli insläppta hörde vi någon som låg och gallskrek. Då blir man ju inte lite skrämd? haha
Dessutom har jag insett att jag inte ska ha något ljud på vid uppkopplingen av ctg. Var sjukt stressande att höra när bebis hjärtljud ökade jättesnabbt när h*n sparkade, och sjönk jättelågt några gånger. Phu.. kallsvettigt!
Men allt gick bra och vi fick åka hem, hade som vanligt ingen direkt äggvita där inne på usö och blodtrycket var kanon som vanligt. Jag är skum.

I tisdags var näst sista föräldrargruppträffen. Vi pratade om ammning. Verkar vara en hel vetenskap det där och drömde bra sjuka drömmar om det hela natten efteråt. ;) Asch det löser sig. Det är ju naturligt liksom.

Sen i veckan har jag mest vart hemma. In till jobbet två vändor bara på diverse pappersarbete samt när rådgivaren var där. Men nu har jag gått hem som sagt.

Under veckan har jag också delat huset med snickare och elektriker som fixar med huset. Fått golv i ena rummet och det är på g att läggas i de resterande rummen.
PÅ månda/tisdag ska de komma och tapetsera som jag fattat det sen ska de på med lister osv. Sist ska eletriker hit och koppla elen sen ska det vara klart invändigt. Förhoppningsvis har inte bebis kommit än då. :)
När de är klara här inne ska de sätta upp utebelysning och gjuta en trappa åt oss. Längtar!!

I fredags var jag in till marieberg och träffade Ida en stund. Vi fikade och gick runt lite och letade efter ett pannband åt henne. :) Vi hittade faktiskt ett jättefint! :D
Var jättetrevligt att få träffa dig gumman. :)

I helgen har vi mest pysslat i godan ro. Tvättat bilen idag, vart och veckohandlat osv.
Mamma, pappa & lillebror var här också med nybakade bullar & en kartong med babygrejer som vi fått av storebror med familj. Jättetack för det!
Vi ska också få ta över en av mammas & pappas frysboxar. Så himla jättebra! Vi klarar oss inte med enbart frysen här hemma. Så det kommer bli kanon. Ännu ett tack för den!

Men nu blev det bra långt. Hoppas någon orkade läsa. ;)
Jag ska försöka uppdatera lite mer nu när jag bara går hemma.
Hoppas alla har det bra där ute i höstmörkret.
Kram Emma




Höstrusk & förväntan

Hallå allihopa. Jättekul att så pass många gissat på BF datum för vår skatt. Ska sammanställa det i en lista nästa vecka. Så är det någon mer som känner sig manad så gissa på. :D

Vilket trist väder det börjar bli nu. Fler och fler träd tappar sina färgglada löv och det börjar bli så där grått, lerigt och trist ute. Snart är de fina höstdagarna ett minne blott.
Men mitt i allt det gråa finns vår varma längtan efter skrutt som snart kommer. Imorgon har jag gått 38 fulla veckor. Bara två veckor kvar till vårat satta datum. Vi är så förväntansfulla här hemma. Älskling går runt och kallar mig för en tickande bomb, att jag närsom helst ploppar ur mig en bebis. ;) Hihi ja vi får väl se. Kanske går över tiden med två veckor. Även om det inte är min känsla. Men men, det blir när det blir. :) Hur man än räknar är det inte långt kvar nu. <3

Jag mår för övrigt bra. Stor & klumpig, ont i rygg och på diverse diffusa ställen men mår annars bra. :)
Har haft lite illamående till och från. Men det är nog bara naturligt. Allt är ju så ihopklämt nu.
På måndag är det besök hos barnmorskan igen. H*n var ju nästan fixerad förra veckan så vi får se vad bm säger denna gång. :)

Igår jobbade jag sista dagen på jobbet. Ska dock in några timmar nästa vecka och slutföra en produktionsrapport som jag inte hann klart med igår. Ska även vara med på onsdag när rådgivaren kommer. Tycker det är så intressant. :)
Annars räknas jag väl som mammaledig nu. Känns konstigt. Känns som tiden kommer gå långsammare nu när man bara går hemma.
Ska ta tag i att träffa lite folk nu. En hel drös där ute jag vill ta en fika med!

På onsdag ska vi in till rejmes med bilen och koppla ur airbagen. 1400kr går det på. Rena rånet!! Fy fan.. Allt för att suga pengarna ur folk. De vet ju att man inte har något val. Suck.

Idag så är det städning här hemma. Mest min karl som städar men ändå. ;) Han är så fin & duktig. hihi
Vi ska sen i eftermiddag åka in till marieberg. Han ska klippa sig och jag ska köpa en ny blomkruka då Smirre hade ner en imorse som gick i tusen delar. Grr..

Det var allt för idag. Kom ihåg att jag saknar ordentlig dator. Jobbigt att uppdatera då. ;)
Kram Emma

Vecka 38 (37+0)

Jaha nu är vi här. 37 fullt gågna veckor. Nu är bebis färdigbakad. Nu ska bebis bara ligga och jäsa och ha det bra i tre veckor till där inne i magen. Sen får h*n allt komma ut till oss. För vi längtar så!
När tror ni läsare att lill*n tittar ut? :D Kanske borde göra en BF-lista som så många andra gör. :) Det är ju lite roligt!
Gissa datum & kön vettja! :D
Ni får vara anonyma om ni vill. Annars så skriver ni namn och ev. blogglänk så lännkar jag er. :)

Allt är klart här hemma. Blöjor, skötsaker, kläder tvättade. Nu inväntar vi bara kaoset som alla säger ska komma iomed den lilla. Jag väntar med spänning. :)
Eller just ja, en viktig detalj kvar. Bilarna måste in på verkstad och få airbagsen urkopplade.

Jag mår bra i skrivande stund. Ömmande tuttar har jag men annars inget att klaga på. Skulle ju slutat jobba i fredags men kommer jobba lite tillofrån nästa vecka med. Fast kommer börja runt nio istället för sju och kommer inte göra något fyskiskt. Det var mina villkor till chefen. Att jag vill börja nio beror till fullo att jag inte sover så bra. Drömmer också en massa skumt. Allt från kejsarsnitt till kompisar som blir med barn med sprutande tuttar. xD haha
Men kommer bara jobba så mycket som jag orkar. Det har jag lovat mig själv. Så mycket annat att tänka på nu.

Imorgon ska vi in till barmorskan igen. Bara rutinkontroll denna gång. :) Nästan så jag hoppas på att hon inte ska känna bebis läge så jag kan få ännu ett ultraljud. hihi <3
Sen på tisdag är det dags för nästa föräldrargrupp möte. :) Kul!

Det var det jag hade att säga om bebis idag. Vill ni läsa om min graviditetsvecka kan klicka här.
http://se.babycenter.com/pregnancy/fetaldevelopment/37weeks/

Så till helgen då.
Jag & hjärtat har haft en fantastisk helg tillsammans. Som jag nämde igår helt utan krav. Åh ad mysigt vi har det här i vår närkestuga. Igår träffade vi äen Ida på marieberg där vi tog oss en fika och satt och snacka skit några timmar. Jättemysigt! Var så längesen jag träffa Ida så det var verkligen superkul!
Imorse låg åter älgarna ute på fältet och sov, och precis som övriga dagar knatar de in i skogen vid sju någon gång.

Vi gick upp vid halv tio och åt frukost. Sen begav sig älskling till jobbet och hämtade traktorn medan jag skördade grönsakslandet. När han kom hem igen så fräste vi upp alltet med hjälp av traktorn och utökade vårt land. Det blev supersuperbra! Väntar spänt på våren då vi ska få inviga vårt fina bruk. ^^
Smultron & jordgubbsplantor är dock på plats. :)

Nu väntar soffläge för vår del. Blir lite Gustavsson 3tr innan vi ska laga mat. Hemlagad chili con carne idag. Bra till matlådor och dessutom gottigottgott.

Jag kommer bli a med den stationära datorn nu ett tag. Byggarna ska börja med kontoret så vi får packa ned datorerna. Kommer bara ha den bärbara som är väldigt seg. Photoshop kan jag nog glömma. :/ Men men man måste ju inte ha bilder till alla blogginlägg. ;)

Ha det bra allesammans! Glöm inte att gissa på nedkomstdatum nu. :D Datum & kön!
Kram Emma


Lilla kissen

Härliga helg! För första gången sen vi hade semester har jag & lskling en helt oplanerad fri helg tillsammans. Bara i två. Så himla underbart!
Igår var vi och lyxade med pizza, köpte hem glass som vi avnjöt hemma i soffan under en filt och idag sov vi ut länge i varandras armar följt av ett långt morgongos. <3 Älskar lördagsmornar med min kärlek!

Var lite mys imorse när jag var upp för att kissa. Då låg våra två älgar och sov utanför på åkern. :)
Mätta på äpplen skulle jag tro. :)

Vi steg och och åt frukost och efter det så har vi pysslat ute. Eller ja, mest Glenn förstås. Städat upp lite efter hantverkarna som håller på här hemma. Farstun håller på att bli så fin! Fått en portal in i hallen istället för en dörr. Det blev så himla ljust och fint! :)
På måndag ska de börja riva här på kontoret.

Jaja, medan jag fixat & donat med kaninerna så for karln iväg och hämtade en grävare på jobbet och öste igen våra hål vi har på infartsvägen. Eller ja, hål och hål. Snarare kratrar efter störtande meteroiter.
Därefter har han grävt upp fyra irriterande stubbar i gräsmattan och fyllt igen hålen efter dem.
Nu är han iväg efter vägskrapan innna vi ska äta lite sen lunch. :)
Imorgon ska han fräsa upp trädgårdslandet och göra det större! :D Så min uppgift imorgon blir att skörda morötter, persilja. Tyvärr blev det inget av purjolöken. Den slutade att växa då morötterna tog över. Bättre lycka nästa år!

Vi ska också hinna med en tur till marieberg också. Byta in skötbädden jag köpte då den var trasig, och även ta en fika. :) Hört mig för lite om någon vill följa med. Inväntar svar. :)

Seda till rubriken då. Lilla Smirre har det inte lätt idag. Kraken har kräkts några gånger. Trodde han ätit för mycket då det var en hel hög med osmält foder som kom upp. Men efter att ha suttit och druckit så satte det fart igen. och vet ni vad som kom upp? En jävla bandmask! BLÄ, jag hatar erkligen inälvsmask! Så vidrigt! Den för Glenn ta upp. Jag kan verkligen inte med sånt där! Usch!
Tur jag köpt hem maskmedel då jag tänk avmaska honom här i höst. Så fort han kommer in igen ska jag försöka få i honom en kur. Har kört med Drontal förut. Vet inte om det är bäst? Har ni tips annars?

Lilla katten. Han har inte vart helt hundra de senaste dagarna. Slö och mest bara velat sova. Följt efter mig mer än vanligt och sökt kontakt. Trodde mest det var pga a att det blivit kallt och omställning i vädret. Kraken. Hoppas han ska pigga på sig nu. <3

Men nu ska jag ge mig ut i köket och förbereda mat. Äta lite rester från veckan är det tänkt. :)
Ha det gott i den färgglada hösten. <3


Älgar och höst

Hallå allesammans. Har ni det bra i höstluften. Burr vad det blivit kallt nu om dagarna. :) Imorse fick vi skrapa rutorna på bilarna för första gången. Det kändes konstigt. ;) Kaninerna som ska bo ute i vinter har verkligen satt fart på att byta päls nu.
Någon därute som har ett bra tips på något med mycket B-vitamin att ge dem? Hjälpa till lite med pälssättningen. :)

Det rullar på här hemma.
Igår var vi till spec.mödravården igen. Åter igen kanonfint blodtryck och 0 i äggvita så nu lägger vi ned det här. Så länge jag inte får en +3a eller att blodtrycket skulle bli sämre så ska jag inte behöva åka in mer i onödan. Skönt. :)

PÅ eftermiddagen var det ju dessutom första mötet med föräldrargruppen. 2/5 par dök upp. hehe Barnmmorskan visste inte riktigt vad som hänt de andra, då de sagt att de skulle dyka upp. Jaja, de kommer väl kanske till nästa gång.
Paret som var där var iallafall jättetrevliga och vi hade en mysig kväll tillsammans med mycket prat och tankar.
De hade samma BF som oss så det var ju roligt. ;) De bodde dessutom också här uttåt närkes kil, och han var barnbarn till några jag & min familj känner. ;) Välden är allt bra liten. :)
Det var iallafall mycket mer givande än jag trodde. Dessutom var familjecentret där kanonmysigt! Hoppas jag kan hitta någon att hänga där med sen när bebis är född.

Ja, och jobbt rullar på. Sitter väl till 90% med papper nu bara. Hade ju bestämt mig för att gå hem på fredag, men chefen bönade och bad om att jag skulle jobba lite nästa vecka med. ;) Jag är för snäll! fast då kommer jag inte jobba något fysiskt, och jobbar från 09:00 någonting så länge jag orkar. En dag i taget. Jag ska ju gå med den nya tjejen en del nu, få in henne i våra rutiner osv. Det blir nog bra. :)

Igår hade vi besök av älgar, från det ena till det andra. :) Såg dem tidigt på morgonen runt 07:00 och sedan på kvällen när jag skulle släcka gårdslampan så stod de precis utanför huset. xD Blev lika förskräckta båda två hihi.
De stod och titta på oss en bra stund medan vi pratade med dem. Sen lufsade de iväg igen. :) Häftigt! 

Men nu ska jag gå och laga mat. Hoppas hinna klart till halv åtta så det är dags att sätta fart! Senare ikväll är det Bonde söker fru. Wiie! Då ska jag mysa ned mig i soffan med min egna bonde. Kärlek till honom. <3 
Kram Emma


Vecka 37 (36+0)

Vecka 37 nudå. Alltså så räknas bebisen som fullgången i slutet av denna vecka. Det i sin tur innebär att bebis kan få komma närsom helst. :) Längtar!

Jag har börjat fått ödem. Alltså samlar på mig vatten. Igår svullnade mina fötter upp jättemycket. Det var inte skönt alls. Som tur var så släppte det efter några timmar. Jag hoppas erkligen jag slipper mer sånt.

Annars mår jag väl bra. :) Fövärkar till och från och det trycker på nedåt. Kissnödig hela tiden. hihi
Jag känner inte bebis så mycket längre. Lättare att leta efter en fot än att vänta på sparkar om man nojjar sig över för lite aktivitet. ;)

Mycket mer än så har jag inte att säga just nu. :) Ska ju in till spec.mödravården på tis. morgon igen. et inte vad de ska göra nu när jag hade nolla i torsdags. Men vi får väl se. :) På eftermiddagen är det första mötet med föräldrargrupp. Ska bli intressant och se vad det blir av det. :) Hoppas det är något par i vår ålder. :)

Vill ni läsa mer om v.37 klicka in här!
http://se.babycenter.com/pregnancy/fetaldevelopment/36weeks/

från det ena till det andra. :) I helgen har vi besök av hallänningar. :) Glenns mor & bror är här och hälsar på. Så himla trevligt! Gårdagen var kanon! Först och främst äntligen en sovmorgon tillsammans med min älskade. Sen på eftermiddagen kom min mamma, pappa & bror på fika. Alla var på så gott humör. Underbart!
På kvällen tog vi med oss Glenns mor & bror till efesos inne i örebro. En jättebra grekiskt resturang. Det är så gott där!
Vi slocknade direkt på kvällen. Mätta & belåtna.

Idag på förmiddagen var de andra iväh och slängde skräp. En massa möbler och skit efter flytten. Så skönt att rensa upp! Efter lite lunch styrde vi bilen mot marieberg där vi inhandlat en efterlängtad torktumlare! wiie!
Det blev också en tripp till IKEA där vi köpte skötbädd till bebis, en ny stekpanna, en lampa till hallen samt några hyllor at ha i vår lilla, lilla tvättstuga. Så nu är det äntligen ordning och reda där! :D
Vi har ännu inte fått tag i något bra skötbord. Skulle vilja ha ett litet nätt ihopfällbart skötbord till tvättstugan. Har mejlat angående ett på blocket. Hoppas det finns kvar och har rätt mått! *håll tummarna*

Nu väntas det lite kvällsmat för vår del, sen en lugn kväll tillsammans.
Imorgon är det jobb igen. Suck, jag orkar inte!
Kram Emma


Allt toppen!

Woho! Idag kan jag äntligen känna 100% lättnad efter ett besök hos barnmorskan. Jag hade absolut 0 äggvita i urinen! Wiie!
Allt annat var tiptop likaså. Livmodern hade växt 2cm (!) på en vecka. Gud det är en monsterbebis jag skapar. ;) Bebisen hjärtljud låg på 145-149 slag & mitt blotryck var 120/60 så det var jättebra. Mitt blodsocker låg på 4.6 om jag inte minns fel. :P Fick också mäta järnvärdet igen. Åter igen långt över vad som är gränsen till bra. ;) Låg på 130 och ma säger att ligger man över 115 så är det bra. Höhö. Min barnmorska sa;
- Ja du är ju som skapt för att vara gravid. ;)
Haha ja det är väl bra? ;)

Sen fick vi oss en rolig överaskning. Vi fick göra ett ultraljud! <3 Vår barnmorska hade lite svårt och känna hur bebis låg så ville checka lite. Gärna för oss! :D Vår fina fina unge låg så fint nedåt, med ryggraden vänd mot min. Idag kändes det faktiskt som om det var en liten tjej. :O Vi fick se hjärtat, huvudet och två små knutna händer. Underbart!
Gått med ett lyckorus hela dagen. <3 Vill ha ut vår skatt <3

Pga av en del vattniga flytningar samt snuskiga grågröna flytningar. (ursäkta om ni är känsliga) så fick jag gå på gynundersökning också. För att se om det kan vara en infektion eller så. Men det verkar det inte vara. Livmodertappen såg opåverkad ut och kvinnan som undersökte mig tror att det är slemproppen som börjar luckra upp sig.
skulle i vilket all som helst söka förlossningen om jag fick mer vattniga flytningar. Så det inte är fostervatten som läcker lite. Åh vad det börjar närma sig nu. :) En månad idag till beräknat datum. :) <3

Nej nu ska jag dra mig mot köket och laga mat.
Imorgon får vi besök av Glenns mor & bror. Härligt!
Kram Emma


Mitt i koket

Ännu en gång så slänger jag in ett inlägg mitt i matlagningen. ;) Väntar på att potatisen ska bli klar så jag kan göra mos. Jag & älskling har dille på vad det gäller mos just nu. Haha. Gott gott gott! Blev mycket pasta ett tag så tror det har med det att göra, och ingen a oss är så förtjusta i bara ren potatis. :)
Så ikväll blir det ugnsgrillad kyckling, mos, brunsås och en härlig sallad. Mums!

Har inte så mycket mer att tillägga. Har jobbat som vanligt. Går äldigt dåligt med detta att sluta två timmar tidigare. >.< Sitter jag på kontoret känner jag ju inte av så mycket utan då rinner tiden bara iväg. Hm. Bad or good? Tror inte försäkringskassa skulle bli glad på det. Eller?

Jaja. Imorgon är det dags för barnmorskebesök igen. Då ska vi ha ett litet längre samtal. Har jag nämt det? Minns inte. hihi. Vi ska iallafall prata om förlossningen, skriva ihop något sammanfattningsbrev typ. Med våra takar omkring allt osv. Sen lite om livet efteråt vad jag förstod. Vi får väl se vad det blir för något. :)
Jag ska också tappas på lite blod. Kolla så jag intebildat antikroppat mot bebis, samt mäta järnvärdet igen. Lite smått och gott med andra ord.
Ska också komma ihåg att samla urin på första morgonkisset här hemma. jag kommer garanterat glömma det. Jag som är så morgontrött. ;) Att jag kommer få en +2a är jag inte ett dugg förvånad över. Suck.
Nästa vecka bär det ju in till specialistmödravården igen. Kul kul kul.. ;P

Bebis verkar iallafall jäsa på bra där inne. :) Låg och busa förut. Drar sig ju inte undan hela tiden för beröring nu utan buffar ihärdigt tillbaka. hihi <3 Älskade lilla fröet. <3

Nej nu ska jag fortsätta och leka någon form av kock.
Hejdåå! Kram Emma

p.s jag är grymt godissugen! d.s


Eviga drömmar

Jag slänger in ett litet snabbt inlägg bara. :) Jag håller på att laga mat till mig & min älskade. Inte varit hungrig på hela dagen, bara törstig. Men nu börjar magen prata igen. :)
Ikväll ska det bli ugnspannkaka. Mums! Det ska förhoppningsvis avnjutas till Halv 8 hos mig. Charmigt program tycker jag. :) Tycker ni också det?

Haft en lugn och skön dag. Varit ledig efter helgpasset. Behövde sova ut.
Var ute en stund imorse i höstvädret. Blåser som tusan här, men imorse var det soligt och fint. :)
PÅ eftermiddagen var jag iväg till kogården som tillhör jobbet. Lämnade tillbaka klippmaskinen jag lånade i vintras till Ila. xD Haha.. bättre sent än aldrig? :) Right?
For en sväng till ikea och skulle handla en skötbädd till bebisen. Men icke.. de var slut. Skulle komma in imorgon. Typiskt min otur! Får bli en tripp dit i helgen istället tror jag.

Nu innan jag började laga mat så satt jag som vanligt och nördade på diverse hästannonser på nätet. Kan inte låta bli. Jag saknar verkligen hästlivet! Är så avis på er därute med egna/lånade pållar. Var rädda om det.
Men en dag står jag där också. Så fort bebis blivit lite större så ska jag allt också börja leta häst igen. En dag ska jag vara tillbaka där jag var, och gå ännu längre. :) Man kan ju hoppas på en unge som också blir hästfantast som mor sin. :D

Det är ju faktiskt mitt & Glenns mål. Att få köpa oss en gullig liten gård där jag kan ha en häst eller två, och han ett litet hobbylantbruk. :) Kanske tillomed han kan glida in på häst? Låter ju inte heeeeeelt omöjligt iallafall. ;) Eller så är han bara snäll. haha
En dag vet jag att vi sitter där, mitt i vår dröm. <3

Nej nu kallar maten!
Kram från tjocka mig!


Min kärlek till dig

Vill bara säga hur otroligt lycklig jag är som har dig, min älskade Glenn. Jag vore ingenting utan dig & din kärlek. Aldrig har jag känt mig så älskad. Jag känner i varenda cell i hela kroppen att det var meningen att det skulle bli du och jag, och jag vill inget hellre än att spendera mitt liv tillsammans med dig.
Du ger mig allt jag drömt om. Så som trygghet, kärlek och förståelse. Du lyssnar på mig & får mig att känna mig så otroligt hamonisk. Du gör mig varm i hela kroppen.

Jag älskar dig av hela mitt hjärta. Du & jag för evig tid hjärtat.


Vecka 36 (35+0)

Uff nu är det tungt hörrni! :D Jag & bebis har tillsammans gått upp 14kg nu. :O Jag vet inte riktigt vart de där sista tre kilona kom in i bilden, för sista jag vägde mig hade jag gått upp elva. Vilket inte var längesen! Fast ioförsig tror jag att jag börjat samla på mig vatten. Så det kan ju vara en förklaring. :)

Magen har sjunkit så grymt mycket, min "hylla" överst på magen är borta helt. Jag tycker hela kroppen skriker av förberedning nu. Molande "mensvärk", kraftiga sammandragningar & en hel del förvärkar. essutom sååååå trött!
Känns inte alls som jag kommer gå tiden ut. Men det märker vi ju hihi. Antingen följer jag mammas fotspår eller så blir jag den där som får sättas igång. ;) Bara bebis kommer snart <3

Förutom den hemska foglossningen mår jag bra. Lite illaående från och till. Men inte så konstigt. Man kan ju undra vart magsäcken är upptryckt nu någonstans. ;) Inga sura uppstötningar eller halsbränna har jag iallafall. Skönt!

Inte känt bebis så mycket idag. :/ Hoppas han kommer igång, annars tänker jag ringa in till barnmorskan imorgon. H*n brukar ju vara en vilde i vanliga fall. Fixerad? Hm.. men kände en rörlig fot förut iallafall. :)

Nu ska jag fortsätta att laga mat. Blir köttfärslåda idag. Hemlagad mos & köttfärs i ugn typ. <3 Så gott!
Ha det bra i höstörkret!




Frustrerad

Hallå alla.
Slänger in en inlägg tänkte jag.
Vi mår bra. :) Allihop här ute i broby. Lite trötta bara. Älskling jobbar dygnet om känns det som nu när det sås för fullt ute på fälten. Jag är sliten efter dåliga nätter. Elaka foglossning.

På tal om det har jag blivit beviljad delsjukskrivning nu pga det. Gått ned i timmar några veckor framöver. :) Mycket längre än så ska jag nog inte jobba. Det är jättejättetungt nu. Gör bara det mest nödvändiga om man säger så. ;) Har klarat av grisningen även denna gång. Inte behandlat eller öronmärkt men fixat med allt annat och gett order till dem andra vad de ska göra. ;) Det har funkat bra iallafall. :)
Bebis rör sig inte alls så mycket nu, och magen har sjunkit ännu mer. Ska bli spännande att höra vad barnmorskan säger på tisdag. Fixarad eller inte? Stack och gjorde ont tusan härom dagen iallafall.

Men  nu vill jag ta upp en annan sak, något som gör mig frusterad. Och det är hur korkade majoriteten av alla vi svenskar är i fråga om att handla sunt och smart! Hur många kan med handen på hjärtat säga att ni handlar så mycket svenskt livsmedel som  är möjligt? Inte många skulle jag tro. Blir förbannad på hur många som väljer äckliga lågprismärken, eller handlar på netto, lidl mm, där de nästan inte har några svenska märken. Eller jo, de kanske är svenska, men vart kommer råvarorna ifrån? Sällan sverige iallafall.

Varför inte gynna vårt egna land för? Våra bönder? Jag som är mitt i smeten av "tillvärkning av svensk livmedel" vet ju hur jävla tufft vi har det. Det väller in kött från andra länder som svenskar köper glatt, samtidigt som de klagar på hur vår djurhållning är. VET NI HUR DJUR I ANDRA LÄNDER HAR DET? Den där billiga skinkan ni kom över, som var från danmark. Den grisen har knappast haft ett kul liv. Som nyfödd fått svansen avklippt, bara för att inte behöva få den avbiten av sina kompisar vid högra ålder. För i danmark strör man ingenting i princip. De går på helspalt. Utan liggyta eller utrymme för minsta lilla natuliga beteende. Men vad gör det, det är ju billigt?
Att svenskt kött är dyrare beror helt enkelt på att grisarna har det bättre, mycket bättre! Mer omsorg = dyrare att föda upp = dyrare kött. Vill ni verkligen äta kött från djur som lider mer än nödvändigt för att de ska vara billiga att föda upp?

Minns ni när tyskland fann stora mängder dioxin i sitt griskött? Alla andra länder i princip stängde sin import av det. Men vad gjorde vi sverige? Jo men det vart ju perfekt! Massor med billigt kött att importera, kör på bara.
Att vår svenska grisnäring störtblöder spelar väl ingen roll. Det är ju billigt åter igen!

Genom att inte välja svenskt kött, mjölk, ägg osv så tvingas många dra ned på standaren. Eller ja tvingas och tvingas. Men de har inte råd att följa de lagar som krävs. Det ger ingenting. Det är galet vad många producenter som lagt ned senaste åren/året just pga av det här.

Men tänk på miljön. Det är perfekt att importera kött/mjölk/ägg från danmark, irland, tyskland och vafan vilka länder det nu är. Det är ju verkligen skitsmart.
Var på en resturang nygligen. De ville erbjuda sina gäster det mest finaste köttet man kunde ha. Därför importerade de allt kött från argentina. Där köttet kommer från aberdeen angus-kor som gått och betat gräs och druckt friskt vatten, slaktas och sedan vakiumpackats för att få till en perfekt mörhet under resan hit till oss.
SOM OM DET INTE FINNS ANGUS HÄR I VÅRT LAND LIKSOM?! Gaaaw jag kokar!

Det är mjölkbrist i sverige, visste ni det? Att man knappt får tag i smör eller grädde längre. Som är svenskt alltså. Varför? Jo för mjölken är så dålig betald att många lägger ned, då borde väl det ändå ringa en klocka. Att mejerierna behöver betala mer för mjölken för att mjölkbönderna ska kunna satsa. Men vad görs, nej mjölken sänks ännu mer i pris.
Det som händer är att man helt enkelt importerar mer mjölk. Mjölk som knappt är mjölk. Diskvatten skulle jag kalla det. Hua.. mjölk ska inte hålla 3veckor! Då är det inte ritkig mjölk!
Tänker inte folk på vad de stoppar i magen? Är det bara pengarna som styr?

Jag & Glenn kan iallafall med stolthet säga att vi köper så mycket svenskproducerat som möjligt. Vi betalar hellre några kronor mer och vet vad vi får i oss än att köpa lågpriskit. Vi tänker både på djurskydd och miljön i vårt val.
Gör det ni med. Tänk på alla oss slitande bönder. :)
Ursäkta en smått rörig text.


RSS 2.0