22 maj: allt åt skogen .. igen

Då var man söndertrasad igen då. Just när det kändes som jag börjat ta de första stapplande steget uppåt i min mörka period. är jag förvånad att allt går åt skogen igen? Nej inte det minsta.. det är inte meningne att jag ska få må bra. Nu står inte ens Emil ut med mig längre, han lämnade mig igår och har lagt allt vi har ihop bakom sig. Delvis mitt fel att vi bröt, men jag tror inte jag har något val. Inte som det är nu .. och han verkar inte tycka annorlunda..
Men jag tänker inte måla ut vad som gjorts och sagts, det rör bara oss.
Jag har mist mitt liv helt enkelt. Jag kommer nog aldrig tillbaka..

Sen har jag åkt på någon mystiskt med min kropp. Började med plötligt nackstelhet i torsdags med föld av fber på bara en eftermiddag. Blev kallad till läkare samma kväll då de inte tyckte det lät bra. Fick träffa en grymt dålig läkare som envisades med att jag bara höll på att bli förkyld.
Nu är nackstelheten borta och likaså febern. Nu har jag istället bara ont i hela kroppen, helt skakig av orklöshet och har en blixtrande huvudvärk så fort jag rör på mig. Tog en migräntablett för två timmar sen.. den har inte hjälpt. Mår också illa och har haft lätt yrsel från och till imorse när jag var och jobbamde.
Känns som allt håller på att ge upp.. jag kan inte förklara känslan men så känns det. har dessutom ingen aptit. Ska strax åka till marieberg & träffa malin och äta på MC donken. Ska bli spännande om jag får i mig något .. Mår bara illa.

Så mitt liv är lika ljuvligt som vanligt. Är det inte det ena så är det det andra.
vet inte hur mycket mer jag orkar med, vet inte heller vem jag ska prata eftersom jag inte vet vad jag ska säga. När jag väl sitter och pratar med någon drar jag på mig någon typ av mask som bara visar ett "happy face". Tungt att skriva ut det såhär men så är det, jag ser ut att må bra och verkar dölja det rätt bra. Men jag mår inte bra, sitter fats i en jävla sörja och håller på att drunkna! Jag har tappat bort mig själv, jag är inte jag längre!
Fy fan ..

Vart finns meningen?
Vart finns livet?
Vart finns jag?

19 maj: för mycket idag ..

Har vart en jobbig & omtumlande dag på jobbet vilket jag inte tänker ta upp här på nåot sätt.
Men haft en tuff dag. Så tänker inte skriva så mycket idag.

Men har iallafall fått tagit del av en slaktad kviga igen. :) Så nu är frysen återligen fylld med fint nötkött! Alltt från biff till köttfärs. :) Snacka om att spara in pengar! Tusen tack till alla kollegor på norrgården! Guld värt!

Men nu ska jag sova.. Ska ju bara upp om sisodär 6h ..
Just ja, Smillas våteksem eller vad det nu var är bättre. :) En fin skorpa nu. :)
// Emma



18 maj: våteksem

Kikar bara in en snabbis och skriver några rader. Inte så mycket att säga mer än att jag jobbat första dagen efter min ledighet. Var rätt skönt.. Slutade tolv iallafall. Dock har jag insett att jag inte kommer klara halvtid så mycket längre .. har gått jättebra när jag gått på 75% under min inlärning och så.. men nu funkar det inte. Ska se vad lönen blir denna månad, annars får jag nog ta mod till mig och berätta läget för Anders.. Usch inget kul, trivs så bra så synd om jag måste slka jobb någon annanstans pga att jag har för få timmar på norrgården. Hoppas jag slipper!

Men men, till dagens stora händelse. Smilla har fått våteksem.. i pannan av alla ställen. Trodde först det bara var en rodnad efter ett fästingbett hon fått där men nu börjar det växa. Jävla skit .. Snyggt om jag tvingas raka av päls i pannan på henne.. men inget val om hon blir sämre. Suck..

Jaja blir det veteriärbesök kan vi ju ta vaccineringen samtidigt.
Men nu ska jag ta en promenad med henne. Lekt med henne i trädgården nu ikväll så hon är en glad hund iallafall. :) Därav lite fina bilder i vårgrönskan. :)

//Emma


17 maj: roliga dagar i det fria

Då sitter man här igen då, tänk vad datorn tar upp mycket tid. Men nu ska jag sätta mig ner och skriva lite vad jag gjort idag & igår. Blev ju inget bloggande igår, blev liksom ingen ork kvar till det. :)
Vi var upp i kilsbergen igen, trots att det inte var sol och 22grader varmt som i lördags. :) Men vi hade det supermys ändå! Det var jag, Emil, Ida och hennes sambo Daniel, Linda & Emils mamma och såklart alla voffar. :)
Vi grillade hamburgare och korv för fulla muggar och hundarna fick såklart också njuta av "friluftsmaten". hihi Lilla ninja tog själv tag i saken och snappade åt sig en stor fet hamburgare på eget bevåg. ;) hihi

Emil & daniel fiskade flitigt och emil som hade vadarstövlar fick gå ut med smilla & ninja i vattnet så de fick simma in till stranden. ;) Vi håller ju på att lära smilla att gå ut på djupt vatten. ;) Annars så sprang hundarna och lekte som de ville i skogen och i vattnet. Så himla härligt för dem. Dock var nakenfiorna liiite skeptiska mot det molniga vädret och kurade en del hos matte. :)
Men vill tacka er som var med föe en underbar dag ute. Måste göras om! <3

Efter att vi kommit hem tog sig jag & Linda ut till stallet där jag red Sleipner. Red i bara nosgrimma idag för att se om han var mer avslappnad när han slapp bettet. Vilken han var.. så något lurt med munnen är det!
De andra hästarna är dåliga. Fått in nått virus och de flesta pållarna står och hostar samt har feber. :/

Idag så har det vart en lugn dag. Har rensat ogräs i rabatten hemma så nu fattas bara kantstenen. Svårt att få tag i! Men det kommer bli så fint! Har även fått tag i begagnade krukor på blocket jag ska åka & hämta imorgon. :)

På eftermiddagen så åkte Emil & jag in till kumla för att möta upp hans kusin med familj eftersom vi skulle till banansjön. Hittade ett HAV av tulpaner och påskliljor vid Sveas bageri så kunde inte motstå att ta en bild på fina smilla där. Hon har förresten blivit trimmad idag. ;) Inte snyggt gjort men blev iallafall av med lite päls baktill. ;)Kom fram lite fna bakbensvinklar också. :))

Sen åkte vi ut till banansjön och fiskade samt grillade med alla barn. :) Simma gick ut på djupt vatten helt själv idag så det tar sig! :D Skitkul!

Men nu ska jag inte skriva mer, dags för jobbet imorgon igen efter fem dagars ledighet. :)
Drömde förresten inatt om att jag var på förlossning, igen .. :D Haha jag är knäpp jag vet.
Godnatt på er & njut av alla bilder jag klippt ihop. ;)
// Emma




15 maj: underbar dag i kilsbergen

Vilken härlig dag det vart idag! varmt och skönt, även om jag aldrig är ritkigt kompis emd värmen så här i början på året. ;) Men härligt ändå.

Jag & Emil beslöt oss för att packa in oss i bilen och åka upp till kilsbergen och släppa smilla. Det hela slutade i att Linda och Emils mamma hakade på så hittade en jättemysig sjö där vi stannade hela dagen lång, gjorde upp eld och grillade korv och solade på stranden. Hur mysigt som helst! Smilla har vart lös hela dagen och sover som en stock nu. ;) hihi Hon har badat som en tok!
Tyvärr glömde jag minneskortet så inga bilder .. :( Men ska dit upp igen imorgon med Ida, Linda och förhoppningsvis Malin. :) Kanske några fler om Emil vill ha med sig några. :) Kommer bli toppen bara vi får fint väder! wiiie! Älskar och vara ute sådär!

Sen önskar jag med hela mitt hjärta att åren kunde gå fortare så det vart "okej" att bilda familj på riktigt. Nu är det ju bara ajjabajja från alla håll och kanter .. :P Tänk vad oerhört mysigt att ha en skrikig och konstant behövande unge i famnen som du är mittpunkten för. En som är beroende av bara en själv. Sen att det måste vara jävligt jobbigt är jag väl insatt i med men jag vill verkligen bli mamma, om inte nu så i framtiden. Jag kommer inte vara 30+ inna jag får barn, det kan jag lova. Jag längtar tillomed att ha en sparkande unge i magen! ååh <3 hihi

Men nu ska jag återvända till soffan. Tror vi har någon hör ikväll som busar med oss. Damsugaren åkte ut ur städskåpet och stereon fick fnatt igen .. :P Så kan det vara .. lite spooky.
//Emma



14 maj: andlig & sådär

Hej gott folk.
Tack för alla fina kommentarer jag fått av er.
Inte hunnit svarat då jag inte vart online på hela dagen i stort sätt för imorse for Emil & jag till marieberg och shoppade lite. Blev en tur till apoteket för att hitta lindrande åt min handled som gör så himla ont. Fått någon inflammerad muskel elle rnågot, har jätteont men kan inte komma på att jag gjort något. hm.. ?
Sen blev det lunch där ute med. :) Var grymt mycket folk ute, kunde inte fatta varför fören mamma påminde mig om att det var klämdag ;) haha Ibland tänker man ju inte längre än vad näsan räcker..

Hittade även ett par utemöbler till uteplatsen. Äntligen! Köpte bord & två stolar då vi inte visste om vi fick plats med fler men det får vi absolut så blir nog två stolar till. :) Lite längre fram. ;) Blev iallafall fint. :) Nu ska bara krukor inhandlas så jag kan piffa lite med blommor.
Jag har också sått gräs och haft på ett ton gödning på hela gräsmattan ;) haha Perfekt väder idag för sånt. :) Regn regn regn! Nu gror det fint på alla åkrar :) Tur detså vi får bröd i höst också ;)

Sen skulle Emil åka ut med bror sin och fiska så tog en tur hem till familjen. Där pratade jag med en vän till familjen som är väldigt andlig av sig då jag hade lite frågor om det att Christina trodde att jag hade några andar med mig. Ylva snappade upp att jag definitivt har några med mig. Hon kände av min mormor bla. Hon följer både mig & min bor och såklart mamma. Jag verkar vara väldigt mottaglig för andar enligt ylva vilket jag känner mer och mer. Ska bli kul med christinas kurs. :) Ylva tror att jag har en jättegammal själ.. vilket förklarar allt jag ser och känner .. men mer orkar jag inte skriva. Inte så många som tror på det ändå. ;)

Hälsade även på syster netha med familj. Blev en massa prat om både det ena och det andra. :)
Hann hälsa på syster Ltta en snabbis också. :) Härligt att träffa familjen. <3

Hoppas kunna ta mig ut till Sleipner imorgon och rida lite. Känner mig taggad för det. :)
Nu ska jag umgås med Emil.
Kram på er!

//Emma



13 maj: en ny början?

Hej på er alla goa läsare. Blir uppritkigt rörd av er alla som envist vart inne på min blogg dag efter dag för att se om jag skrivit. Lite svårt att se vilket intresse som skulle finnas i att läsa om mitt knasiga liv men tydligen är det något som lockar? :)

Jag har nu gjort ett tappert försök att börja skriva igen. Slängde ihop en ny layout precis så allt blir nytt och fräscht.  Jag har de senaste dagarna börjat känna suget efter att blogga så kanske är på rätt väg igen.
Mår förhållandevis bra, idag alltså. Svårt att förklara hur jag känner men de senaste veckorna har inte vart roliga. Känner inte igen mig själv längre i allt jag gör. Sörjer puke något fruktansvärt. Hittar ingen väg att gå vidare. Jag tycker det känns som att all mening i livet försvann den där kalla & blöta marsdagen då puke somnade in i min famn.. finner ingen ny stig att vandra på.. min tog liksom slut där på den blöta grusplanen där min ängel låg under mina händer.

Det är detta som är det utlösande i mitt bottenlevande humör just nu tror jag. Sen har det vart konstigt på jobbet, inom familjen och mellan mig och Emil. Allt på samma gång.. så jag orkade helt enkelt inte med mer. Men hoppas det ska bli bättre nu .. det måste det. Även om min själ är någon annanstans tillsammans med min Puke ..

På hästfronten kan jag ju berätta att jag håller på att provrida en islandsvalack. (han ni ser på headern). En ängslig och stressad pojke på 22år som heter Sleipner. Blivit misshandlad som ung och nu mest bara gått i hagen de senaste åren. Snäll innersta inne men tycker det mesta är otrevligt så det är svårt att nå fram till honom.. men jag vill kämpa. Trots att jag kanske borde ha en häst att ha roligt med nu .. som en del säger.
Har ju också fått erbjudande av en tjej som vill låna ut sin maxade c-ponny valack till mig. Camilla som hon heter hittade mig här på bloggen och har läst lite om mig och tyckte visst att jag skulle passa som fodervärd till Jippie. :') Höll på att börja grina över hennes mejl som kom när allt var som värst .. 
Vi får se hur det blir med det, ska provrida Sleipner månaden ut så får vi se. 

Annars så knatar väl allt på .. Vi är ute med Smilla för fullt. Nästan varje dag tar vi bilen och åker ut till div. fina skogsvägar & sjöar och släpper henne lös och busar järnet med henne. Hon har blivit otroligt lugn i koppel nu och ångrar inte en sekund att vi tog henne. Våran lilla tok. <3
Är ledig nu tors-månd så nu ska jag bara njuta av det bästa!

Applåder till er som orkade läsa, nu ska Emil & jag gå till tvättstugan och tvätta.
Hoppas alla mår bra!
// Emma

*Smilla idag på promenaden*


...

Lost in the darkness, hoping for a sign..

Förlåt ..

men finns ingen mening med något längre.

RSS 2.0