31 oktober | finbesök på jobbet

Igår så drog jag med mig älsklingen till jobbet så han fick hälsa på mina rara grisar. ;) Hihi
Sweeeet!
Ska försöka komma igång att blogga. Peppa mig. ;)
// Emma


26 oktober | för ont för att orka

Jag har så fruktansvärt ont i rygg/nacke & axlar. Energi för bloggande finns inte. Smärta & trötthet är min nya vardag. :( Måste kämpa för att jobbet inte ska bli lidande..


20 oktober | har ingen energi

Jag är totalt tömd på energi. Måste vara att det är höst. Jag jobbar, äter & sover. Min stackars karl kan inte tycka att jag är speciellt rolig. Men han är så snäll och hjälper mig här hemma med allt från städning till att sköta djuren. <3 Men snart är det helg. Då ska jag ladda batterierna. Dessutom åka och hälsa på Smilla. Ska bli så roligt att se henne igen. :))

Jag har ju dessutom fått jätteont i ryggen igen. Då menar jag jätteont. Vart nära & grina x antal gånger denna vecka och det blir bara värre och värre. Idag tog jag därför tag i mig själv och ringde till våran laserteraput. Ska dit om drygt en vecka. Spännade och se vad han hittar. Måste bli en bätting. :( Orkar inte det här. Suck.

Annars mår jag prima!
// Emma



13 oktober | ännu en dag

Ännu en dag går till ända. Om tio minuter ska jag bönka mig i soffan och kika på bonde söker fru & efter det är det grey's anatomy. Förhoppningsvis hinner mike hem och kan göra mig sällskap. :) Skön kväll med andra ord.
För en gångs skull har jag inte sovit sen jag kom hem från jobbet, utan fick ett ryck och startade upp en ny blogg. En blogg som enbart ska handla om jobbet. Rikitgt nöjd med den så hoppas jag har orken och hålla den igång. :)
Ta en titt om ni vill. WWW.NORPIG.BLOGG.SE

Dagen på jobbet gick fort idag. Vart själv eftersom Theresa skulle på kurs och våran praktikant sa upp sin period. Majsan på kvinnersta ringde mitt under skitrakningen i BB. Underbart att vara själv & gå halvdag. ;) Men jag hann faktiskt. Hade det vart för ett år sen hade jag inte hunnit. Hänt lite med än. För ni vet väl att jag vart anställd på norrgården över ett år nu? :D 5 oktober hade jag jubeleum. Känns kul faktiskt, och snart blir jag anställd på heltid. Woho!

Imorgon ska vi skicka 90st slaktsvin & försöka hinna klippa upp lite gyltor. Går det att köpa tid på burk? höhö.
men det blir nog bra, Theresa & jag brukar ju greja det mesta. ;) Dra in på lite frukosttid och skita i lunchen så brukar det gå. Haha

Men nu börjar snart Bonde söker fru! Njut av en vacker
höstbild tills vi hörs igen! // Emma




12 okyober | äntligen!

Äntligen känns det som om allt är på väg åt rätt håll. Åtminstonde det mesta. Jag hoppas verkligen det. Tycker jag inte förtjänar mer skit nu. Sådetså. Jag går in i ett nytt kapitel med så stolta steg en sårad själ kan göra. Till skillnad för några månader sen så känner jag hopp för framtiden. Spciellt han som fått mig hit. Att vi nu hittat längre än så känns bara som en bonus.
Vill såklart säga att ni är många fler som hjälpt mig. Tänker inte nämna några namn för då glömmer jag väl någon stackare. Men ni vet vilka ni är. Ni ska ha stort tack. Älskar er.

Ja, dagarna i höstglöden rullar på. Ledig lördag-måndag så första jobbdagen idag. Vår chef har beslutat att vi ska börja halv sju istället för sex då han tycker vi ofta kommer försent. Hm.. fem minuter som vi ändå jobbar in på eftermiddagen? Kändes iallafall inte bra. Hinner inte klart med alla rutiner till den framflyttade frukosten. Dessutom grymt träligt att behöva åka när alla andra åker till jobbet. Fullt med trafik ute, vilket jag inte är van med. ;) Men men, vi får ta upp det på något möte eller något.

Dagen i helhet gick bra. En ny praktikant nu som heter Susanne tror jag?
Jag tog passet i BB som vanligt. Rakat skit, gått behandlingsrunda & vaccinerat de suggor som ska betäckas om sen. Resten av sugorna har markerats med ett stort rött S på ryggen och fått en slaktstämpel.
Innan jag sluta for vi iväg till ett ställe där vi har lite karantänsdjur just nu för att vaccinera dem. De går i ett gammalt stall så var inte direkt smidigt att spruta dem. Suck.
men men det löser sig.
Jag har för övrigt världens finaste smågrisar i stallen! hihi

Nu ska jag sköta om mina djur. Fullt ipp med djurrutinerna numera. Ta in & mata kaninerna, fixa käk åt råttorna, byta alla vattenflaskor, ge katterna mat, fixa kattlådan och sen dessutom utfodra mig själv. ;) Tur att man har karln hemma igen som avlastning. ;)

Nä nu har jag inte tid med bloggen längre.
Ha det bra gott folk! För övrigt är jag jättegodissugen! // Emma



10 oktober | kärlekens höst

Jag är glad. Jätteglad! Han gör mig glad. Mitt i höstens brinnande skådespel har jag funnit någon som lyssnar, någon som förstår. Någon som jag vill dela saker med igen. Jag är kär.

Dagarna rusar förbi i en väldig fart. Dagarna sen sista blogginlägget har varit fyllt av jobb, mys, hundvakteri och massa annat roligt.
I fredags så skickade jag & våra två prakikanter 70st betäckningsfärdiga gyltor som satte sig på tvären från box ett. Var så förbannad att jag tjöt i stallarna. haha. Svettades som en karl och var allmänt arg på allt och alla. ;) Ringde och skrek på min ena chef att han skulle komma och hjälpa mig, slutade med att både han & anders hjälpte oss. haha. Men till slut gick det. De stackars praktikanterna som knappt lastat grisar vågade knappt prata med mig för jag bara snäste. ;) Krakarna, men tyckte de skötte sig bra ändå. :) Men blåmärken har vi allt fått allihop. hehe

Så var jag hundvakt åt idas kineser fredag till lördag. Tog en långpromenad på lördag förmiddag med dem runt viaspåret. :) Jätteskönt, mysigt nu när det är så fint ute av höstens alla färger. Moder natur kan det här med att måla upp vackra vyer.

Igår kväll så drog Mike med mig till hans arbetskamrater ute i sköllersta. Blev en lång natt med gott att dricka och en massa prat och såklart singstar. Vi gick väl och la oss runt fyra inatt. Så lite sliten idag. hehe. Men hade det jättetrevligt, så kul att möta människor man "klickar" med. :)

Vid lunch idag kom vi hem igen, värmde lite mat innan Mike åkte ut i skogen för att jobba några timmar. Själv tog jag bilen och kidnappade Ida för att utnyttja henne som sällskap på marieberg. Vi åt glass på mc donken och åkte sne till granngården för att handla mat till djuren. Dock var det stängt, glömde bort att det var söndag. Så det var bara att vända igen. Suck.

Åkte istället till coop och handlad mat. Dessutom köpt nya blommor till vardagsrummet. Mina ormbunkar har blivit så fula så nu är det nya fina växter. :)
Ikväll ska Mike & jag äta grillad kyckling och sen avsluta med lite kräftor. MUMS!
Imorgon är jag dessutom ledig. Kan knappast bli bättre.

Nu ska jag sätta mig i soffan och vänta på att Mike ska komma hem.
Ha det toppen! // Emma



7 oktober | lite uppdatering

Nä nu är det på tiden att blogga. Visst är det fantastiskt när jag kommer i mina skrivsvackor. Skönt att jag har så trogna läsare. Hihi.

Jaha vad har hänt? Inte mycket alls. Jobbat, jobbat & jobbat. Tog en fika tillsammans med Ida på marieberg igår vilket var mycket trevligt. :) Ska ta hand om kineserna i helgen så blir fullt hus här hemma.
Ska tydligen bli medsläpad på fest också. Nice.

På jobbet rullar det på. Hade medarbetar-möte idag med våran rådgivare. Pratade om allt möjligt skoj.
Som det ser ut nu blir jag ansvarig för nya BB sen när bygget blir klart. Grymt kul!
Ska få åka och provjobba på andra gårdar och gå på lite utbilningar också ser det ut som. Alltid kul att proppa in lite mer kunskaper i sin lilla hjärna. Växte också några centimeter när jag fick beröm för dem fina grisarna som är inne i BB nu. :) Dom växer så det knakar så avvänjningsvikterna ser lovande ut. Nästan alla är knubbisar! Pyssel och tålamod ger resultat. :) Suggorna äter, ger bra di och är pigga & fräscha. Underbart när en omgång går bra, så nästa går väl åt helvete istället. ;) haha Nädå, börjar få flyt på det här nu. I'm a PRO!

Strax innan jag skulle åka hem skulle jag ge karantän mat. Fått hem säckar med ett nytt toppfoder åt dem som jag fick för mig att köra in med palldragare. Låter väl inte så avancerat men tro mig, 800kg är fan inte lätt att rubba ensam. Ont i magen fick jag för jag tog i så. ;) Men nu är den på plats.

Nu ska jag äta lite, sen blir det eventuellt marieberg med
theresa & praktikanterna.
Ha det!

// Emma



4 oktober | sorgen i mitt inre

Så vilsen utan dig.. smärtan.. jag står inte ut.


3 oktober | illamående

Inget att skriva om idag. Faktiskt.
Har bara vart hemma, sov lika bra som en duracellkanin inatt och gick upp vid nio. Tog på min träningskläderna och tog en tur på viaspåret med mix megapol i lurarna. Uppfriskande.
Mike hälsade på en stund vid lunch och efter det lagade jag mat åt mig själv. Somnade runt tre och vaknade nu senare på kvällen. Mår så djävulsk illa så ingen lust till något.

Igår var jag & Malin på kinamuren och åt buffé. Var verkligen på tiden. Jättetrevligt att få prata ut om allt och inget. Tack gumman för en superkväll.

Nu ska jag gå och kolla på "På smällen" som går på Tv3. Gillas.
// Emma


1 oktober | ny månad, nya möjligheter

Då är det officiellt då. Höst.
Dagen började med att jag inte kunde somna om när Mike åkte till jobbet så jag klev ur sängen vid halv åtta någon gång och gick till tvättstugan och boka in en tid redan idag

Började med att börja bråka med min vattenpump till akvariet som la av igår efter att jag rengjort den. Höll på att få damp igår kväll på den så fiskarna fick klara sig på enbart den nya luftpumpen jag inhandlade igår.
Såklart hoppade dne förbannade pumpen igång på första försöket idag, innan jag ens hunnit göra något. Suck, teknikens under. Men nu funkar det som det ska iallafall. Längesen jag hade så pigga fiskar, haha syrebrist? ;)'

Efter det så pyssla jag om djuren och satte sen igång att städa. Såg ut som ett bombnedslag så var skönt att röja undan lite och dammsuga överallt. :) Vid elva kikade Ida in med alla vovvar så vi pratade och glodde Tv medan jag for fram och tillbaka till tvättstugan. På eftermiddagen tog vi en promenad runt viaspåret, skönt även om en promenad med tre busiga hundar sällan blir så rask som jag föredrar. ;)

Nu väntar en kväll i Örebro med Mike. Träffa hans systrar och sen äta på resturang. :) Kommer nog bli mysigt. Dock ångest vad jag ska ha på mig, haha usch känns som allt sitter fult. :P Antagligen inte kläderna det är fle på men. hehe.

Jag börjar blir lycklig och det är fantastiskt!
// Emma


RSS 2.0