Uppdatering

Jag bloggar senare! Så jäkla stressigt just nu.
Bjuder på bilder från morgonbuset imorse!
 
Tjing!
 

Som i en dimma


Idag har vi vaknat till att det ligger en tjock dimma runtom Broby. Känns som vi är i slutet av september. Hm.. vad konstiga årstiderna är iår.
 
Aja, vi gick upp vid åtta, vi har ätit frukost och lastat i en maskin med tvätt som nu står och går samt vattnat min djungel av krukväxter här hemma.
Casper har varit på bra humör fram tills nu. Sånt där humör när man inte vet vad som är fel. Men så länge jag sitter med honom på golvet är han nöjd så då får jag väl ta och göra det. :) Funderar på att vi ska sätta oss i soffan och titta lite på tv. :)
Nedan har ni en bild på de där söta dvärg-orkidéerna jag köpte igår. Köpte 4st att ha i hallen.
 
Sen har jag en till rolig nyhet. Eller den är rolig för mig iallafall. Jag har bytt viktsiffra och väger nu under 80kg och har gått ned 10kg sen 29juni. Åh vad stolt jag är över mig själv! 10kg kvar till målvikten och 1kg kvar till vad jag vägde innan Casper föddes. :) Wiie!
 
Nej nu ska jag goa med min unge. ♥
 
 

Askersundsmarken

Idag så åkte ju jag & Casper till Askersund för att gå på marknaden tillsammans med mamma. Åkte och plockade upp henne hemma i sänna och åkte sen inåt stan.
Det var mysigt att strosa runt bland alla marknadstånd, glo på folk och känna den där goda doften som blir på en marknad av godis, korv & brända mandlar. Mysigt. :)

Jag köpte lite blommor att ha här hemma. Jättebilliga var dem. Hittade just såna blommor jag tänkt köpa ett tag nu. Men har varit lite snål då de kostat 179kr/st. Igår köpte jag för 39kr/st så det måste väl ä'ndå ha varit ett bra kap? Fick även dag i dvärg-orkidéer. Så himla fina! Jag ska lägga ut en bild på dem sen. Knappt 1dm höga.Såklart köpte jag hem marknadsnougat till hjärtat också. :)
 
Av mormor fick Casper lite kläder. De ska tvättas först, men sen ska jag visa dem. :) Jättefint var de. Fast det var en fruktansvärt trälig kärring som sålde dem. Kunde ju inte låta oss gå och titta själv bland alla kläder utan var på oss som hökar vad vi skulle kolla på osv. Sjukt irriterande..
Men men, det var några mysiga timmar iallafall. :) Casper blev så trött av alla intryck att han somnade utan ett ljud. ;) hihi
 
Efter marken åkte vi hem till sänna igen. Där hade vi det bra hemma med prat, bebis-bus och matlagning. Vi grillade varsin god karréskiva. Jag åt bara sallad till. :)
Syster Netha kom på besök med sina ungar en stund också vilket var uppskattat. Casper är så intresserad av sina kusiner!
 
Strax efter åtta åkte jag hemåt och mötte upp en trött karl som varit ute och tröskat ikväll. Nu ska vi sova!
 

 

Morgonstunden

Godmorgon där ute.
Casper har gjort en nystart och är på sitt allra bästa humör idag. Tänk vad det kan slå om. Från monster till ängel bara över en natts sömn. ;)
Just nu far han omkring här på kontoret och hittar på bus. Vi har väldigt delade åsikter om bradbandsdosan som är väldigt rolig att dra och rycka i. Gissa om mammas tålamod sätts på prov..
 
Men men, vi har ätit grukost och släppt ut kaninerna. Saga var supergosig imorse. Det är inte ofta hon är det. ;) Matte har ju varit lite dålig på att socalisera nu i sommar så hon har blivit lite blyg. Men den senaste måanden har jag jobbat ganska mycket med henne, och det märks verkligen skilland.
Det är nackdelen med att ha dem bo så fritt som jag har. De blir lätt förvildade om man inte har tid med dem. Fast jag skulle aldrig vilja ha dem i bur. Det känns bra att låta dme bo så naturligt som möjligt. Även om jag vet att alla inte har den möjligheten. :)
 
I eftermiddag ska jag till Askersund igen. Det är höstmarken där idag så jag tänkte möta upp mamma/mormor där sp går vi en runda och se om vi hittar något skräp. ;) Första marknaden för Caspers del. Det kommer han nog tycka om.
 
Inatt drömde jag att jag var gravid igen. Händer flera gånger i veckan typ. ;) Inatt var det ultraljud och jag fick flytta runt på bebis i magen för att få bra bilder. ;) Såg klart och tydligt att det var en pojke. Så fin och lika Casper. hähä
Vad jag läääängtar!
 
Nej nu ska jag gå och busa med lilleman. ♥
 
 

Hos Johanna

Idag har jag & Casper varit hemma hos Johanna. ♥ Så ja, jag har än så länge sluppit förkylningen!
Hon har ju flyttat till eget så vi var där och checka läget. ;) Jättefint bodde hon! :)
Hon bjöd på jättegod mat i form av lax i sås, couscous, sallad & vitlöksbröd. Jättegott var det!
 
Vi åkte sen bort till hennes stall och hälsade på de underbaraste djuren som finns. Hästar! Casper var stormförtjust i dem. ;) hihi Så söt! Det var härligt att andast lite hästdoft samt se Johannas fina nya stall. Gissa om jag är avundsjuk! Ska dra med mig Glenn dit och visa att SÅHÄR vill jag ha mitt stall sen. hihi
Att dessutom hennes fina Coleen väntar föl gör ju inte avundsjukan bättre. ;) hihi
 
Efter stallet åkte vi hem igen, tog en snabb promenad så Casper fick somna i vagnen innan vi satte oss ned och fikade. Tack så hemskt mycket för en underbar dag! Alltid så kul att ses tycker jag. :)
 
Nu när vi kom hem blev Casper på sitt sämsta och värsta humör. Skrik & panik. Jag blir helt tokig av det. Glenn är ute och tröskar så jag vart själv med lillfisen. Fick honom nyss att somna. Så nu fick jag lite lugn och ro till att blogga. Strax ska jag börja med maten.
Jag tror han har haft ont i munnen idag, eftersom tand nr. 5 spruckit fram. Vilket jag upptäckte nu för en timme sen, och nr.6 har inte många mm kvar innan den är framme den heller. Så med tanke på hans hemska humör plus att han är dålig i magen igen så är det nog tänderna som spökar.
 
Ja det var väl lite om dagen. Nu längtar jag bara efter att få krama om min älskade, äta lite mat, duscha och sen krypa ned i sängen. Förhoppningsvis kommer Glenn hem inom en timme. ♥
 
Godnatt fina männsikor.
 

Framsteg

Det har hänt lite iallafall. Den första bilden är från 10juli och den andra från idag. Sammanlagt -8,6kg sen 27juni.
Men nu går det trögt..


Överaskade

Blää jag sitter med huvudvärk, svullna bihålor och ond hals. Som för övrigt kom från ingenstans. :( Fan! Håll tummarna för att jag absolut inte blir sjuk imorgon, för då ska jag till fina Johanna. Vägrar bli sjuk.. Hur kan sånt här komma på bara några timmar? Bara känt av lite huvudvärk under eftermiddagen, inget annat och så nu bara pang! :(
 
Men jag har haft en bra dag iallafall. :)
Jag och Casper åkte och överaska mormor & morfar. De blev så glada så. Vi träffade även syster Lotta, Anders och en vän vid namn Christin också. :D Himla trevligt. :)
 
Mamma & jag tog oss en promenad på en timme efter lite eftermiddagsfika. Det var jätteskönt! Fast det får jag väl äta upp nu om jag bli sjuk. :/ Men men, det kändes bra då iallafall.
 
Efter att ha busat där hemma med en jätteglad liten Casper så åt vi en god pastasås mamma bjöd på. Sen var det dags att rulla hemåt där jag möttes av en älskling som klippt gräset. :) De hade inte kunnat tröska så han hade fixat här hemma istället. Duktiga han. ♥
På väegn hem pratade jag en stund med bästa Linda också. :))
 
Men nu ska jag gå och duscha, och sen sova. Än en gång, hålla tummarna för att jag slipper bli förkyld!  Iallafall att det kan vänta tills på onsdag!
Godnatt.
 
/sjukling..

Godmorgon

Här är vi uppe och i full fart. Casper busar högt & lågt, kaninerna är utsläppta och nu ska vi äta frukost. :) Fint väder ute idag och vi har allt lite planer Casper och jag. :)
Jag & Glenn somnade halv 11 igår, och fick sova ända till halv sex imorse när Glenn skulle upp. Eller jo, jag fick ge Casper nappen och bädda ned honom under täcket (som han alltid sparkar av sig) runt två-tiden. Men det gör man ju nästan i sömnen. ;) Skönt var det att komma ikapp med sömnen iallafall!
 
Ha en trevlig dag allesammans.

Chokladcigarrer

Åh vad trött jag är. Sov bara 4timmar inatt då jag inte kunde somna efter en film. Så ikväll blir det att lägga sig tidigt!
Haft en bra dag på marieberg med familjen som avslutades med ett snabbt besök hemma hos Anna & Mira så ungarna fick leka lite. :) De pussade mest på varandra. ;) hihi
Casper har knappt hunnit sova något idag så jag är så tacksam över att han har varit så snäll som han ändå varit. Just nu sover han som en stock. ;)
 
I förmiddags så bakade jag. Först bakade jag syltsnittar som inte alls blev bra som sist. Jag måste vara inne i någon jäkla svacka, för såhär mycket brukar inte gå fel när jag bakar. :(
Men sen gjorde jag chokladciggarrer, eller finska pinnar som vissa säger, och de blev bra iallafall. :)
 
Synd att man inte får äta dem, men kanske kan provsmaka en nästa helg när jag unnar mig något. Vi fikade på marieberg så ville inte ta en kaka hemma också. Älskling är nöjd iallafall. ♥
 
Men nu väntar duschen, sen sängen.

Att ta en tungt beslut

Lillan blir inte bättre, och hon har tappat gnistan helt. Sitter och andas tungt, "piper" när jag ska lyfta henna och hon gnisslar tänder ibland vilket är tecken på att hon har ont. Det bubblar i magen hela tiden och hon är dålig i magen dagligen. Jag måste nog låta henne få somna in men det är så himla svårt. För hon betar som vanligt men ändå är det inte samma kanin längre. Det är svårt att förklara, men det är bara en känsla. :(
 
"Det är bara en kanin" säger många, men för mig så betyder varje djur någonting. Även om jag varit på g att sälja henne så tycker jag ju om henne. Kanske därför ingen var "bra nog", som ville köpa henne.
 
Usch ja.. men jag har nog bestämt mig. Jag vill inte att hon ska behöva lida. Men det är tungt..

Casper 9mån 21dagar

Lite bilder på min sötnos idag. Just nu ligger han och sussar. Behöver jag säga hur mycket jag älskar den här lilla mäniskan? Älskar även hans hårrufs. ;) Visst posar han snyggt med skon? hihi ♥
 
/ mamma

Ontimagen AB

Jävla morgon..
Vaknade med magont. Vet inte vad det är. Det gör ont nedanför revbenen och strålar bak i ryggen då och då. Jag & Glenn funderade på om jag druckit för dåligt och att det är njurarna som mår lite krassligt. Det är något Glenn känner av ibland nämligen. Så jag sitter här och pimplar vatten i hopp om att det ska bli bättre.
 
Sen hade Casper skitit ned sig när vi gick upp. Eller ja morgonlasset var så stort att det gått igenom blöjan så hela pyamasen var dränkt. Mysigt? Nej. Så honom hävde jag in i duschen. Perfekt aktivitet när man har ont i magen. Tro mig. :(
När han var duschat så klädde jag på honom, 2min senare hade blöjan läckt igen! Men denna gång kiss. Så det var bara att byta om igen på honom.. Seriöst vad är det här för en dag? Fredag den 13.e??
 
Sen nu vid frukost så blev han jätteledsen efter några skedar gröt. Vet inte om det gjorde ont i tänderna eller om han har ont i halsen. Han hostade nämligen som fan imorse så det kanske är en förkylnig på g. :(
 
Så ja, vad har denna underbara dag mer att erbjuda för roligt?
Det är knappt att jag vågar ta reda på det.
 
/ klagomål

Lära-gå-vagn

Idag har Casper fått en lära-gå-vagn av sin morfar. Den tyckte han var väldigt spännande och rolig, trots att han var supertrött och vinglig. ;) Undrar hur många blåmärken denna kommer medföra innan han fattar grejen. hihi
 
Annars så är det kväll här på Broby. Ungen nattas av pappa, vi är mätta i magen efter ett lass pannkakor. (Tips till er som tänker på figuren, fullkorsvetemjöl! Pannkakorna blir nästan lika goda som vanliga och du blir väldigt mätt på bara några få.)
Jag har precis varit ute oh pysslat med kaninerna samt städat deras burar. :) Håller fast vid tanken att det verkligen käns som om hösten infunnit sig nu. Kaninerna ser så roliga ut! haha, alldeles fläkiga av olika pälstyper. ;) Måste försöka få en bild på det. ;)
 
Ha en fortsatt trevlig kväll. ♥
 

Tack Nestlé!

Äntligen, ÄNTLIGEN har jag hittat en barnmatsburk som går hem hos Casper. Tre portioner har han ätit de senaste dagarna och idag åt han med entusiasm! Nestlé Lasagne 12mån. Tack! ;)
 
 
 

Höstkänsla

Vilken höstkänsla jag vaknat med idag. Eller ja, jag vaknade av att det spöregna ute, som såklart växkte unge. ;) Sidodär 10 i sju eller något. Glodde på film till klockan halv två inatt så jag är lite seg. ;) Jag gjorde ett tappart försök att få honom till att somna om hos mig i vår säng. Men icke.. ;)
 
Men ja det är höst ute idag. Blåser kallt, löv yr på gårdsplanen och grannen plöjer.
Casper är på himla bra humör iallafall. Tänker tillbaka för typ två veckor sen när han var grinig mest hela tiden. Det måste ha varit tänderna för nu har framtänderna kommit fram. :) Det är så lätt och roligt att vara hemma såna perioder när han mår bra. Han kan sitta och pyssla själv så jag får lite tid till annat än att sitta på golvet och trösta.
 
Har ni märkt att jag skriver unge nu istället för bebis? Haha, det börjar nämligen kännas så fel att säga bebis. Han börjar ju bli så himla stor nu. Älskade unge. ♥
 
Men nu är det snart dags för ploppis att sova middag, och jag ska försöka få till någon lunch. Skulle vilja fixa någon god sallad eller något bara då vi ska äta pannkakor ikväll. Det kostar ju mycket kalorier så skulle vilja spara lite på lunchen. Hm, kycklingsallad kanske? Har lite potatis att steka till älskling också. Tål att tänkas på!
 
/ Emma
 

Friserad unge

Just nu sitter jag & lyssnar spotify. Ungen min sover och gubben ska strax åka tillbaka till torken och fixa. Jag ska bara natta kaninerna och sen krypa ned i sängen och se ett avsnitt av skärgårdsdoktorn som jag köpte idag.
 
Dagen har varit lugn. Jag & Casper var till maxi och handlade lite på eftermiddagen. Dampade loss på en bilist som åkte ut mitt framför nosen på mig. Han dampade tillbaka. höhö.
Fick höra kassörskan berätta sina hemska bekymmer för sin kollega dessutom när jag skulle betala. Riktigt proffsigt.
 
Men men, när vi kom hem igen så somnade Casper och sov i några timmar. Jag tänkte vara duktig att baka igen. Men idag blev det ett totalt misslyckande. En plåt med hallonbollar blev.. ehm.. smet. Liknade stekte ägg, eller som pappa skrev. Stekt rödhake-ägg. haha. ;)
 
Eftersom det regnade lite nu i eftermiddag så kom Glenn hem någon timme tidigare än vanligt. (Det är höstskörd fö er som som missat det = Glenn jobbar till 21.30 typ)
Till kvällsmat blev det stekt falukorv, stuvande makaroner, bönor & minimorötter från landet. Kaloribomb javisst! Men man kan äta allt i mindre mängd! Så det så. :)
 
Känt mig svullen idag. Som fan. Min mens är ju nästan två veckor sen. Men nu är det nog på igång tror jag. Nej jag är inte gravid. Gjort otaliga gravtest de senaste veckorna. (haha, varför tro på det första liksom?) ;) Nej kom igång nu lingonveckan så jag slipper känna mig som en uppblåst vattenballong och dessutom ha en PMS som heter duga. höhö
 
Har friserat Casper lite nu på kvällen efter att han fått duscha. Han har så tjockt hår och på sidorna så får han två stora lockar när han blir varm och svettig. Väldigt omanligt. ;) Så jag tog min gamla hundsax och tunnade ut det lite på sidorna. Tycker det blev bra. :)
 
Aja, nu ska jag ta tag i det här.
Godnatt. :)
 

Bakning

Nu sover Casper för kvällen. Förhoppningsvis. Pappa Glenn kommer hem inom en timme så då ska vi äta mat. Ska strax gå och laga till den. Jag hade tänkt att det skulle bli ugnstekt lax med citron/dill-sås, potatis och en god sallad.
Jag har varit i köket hela dagen känns det som, iallafall när jag inte busat med ungen min.
 
Fick så tråkigt på eftermiddagen att jag drog igång med bak. Tre sortes kakor blev det. ;) haha.
Efter det så gick jag & Casper ut till landet och åt smultron. ♥ Passade också på att skörda persilja samt plocka in lite dill till kvällsmaten. Det är galet vad dill vi har. Vi har nog nästan tredubblat förra årets skörd, och mer lär det bli. Fantastiskt! Snart är det dags för löken att plockas upp. Den ser så fin ut!
 
Jaja, annars har jag som sagt busat med ungen. Han har visat att han kan krypa som ritkiga bebisar idag. Inte bara ålat sig fram som han gör annars. Så det märks att han börjat få lite mer koll nu på motoriken. :) Men han är jättefeg med att släppa taget i stående läge. Han står mer än gärna och går längst med möbloer osv, men han släpper inte taget alls. Han kan hålla sig med en hand, men det är allt. Men det kommer väl. :) Jag har inte bråttom.
 
Förut åt vi barnmat förresten! Jag fick i honom en portion med lasagne för 1åringar utan allt för mycket protester. Jag tror faktiskt det finns hopp där. Ska testa mer imorgon. :) Det vore ju toppen om han skulle börja tycka om det!
 
Men nej, nu måste jag börja med maten! Klockan är ju för tusan halv nio..
/ Emma
 

Tisdag

Sådär nu sover Casper middag och jag får tillfälle att blogga lite. :) Älskling kommer nog hem vilken sekund som helst för att äta lunch.
Idag mår jag bättre än igår. Tror det är lite pms jag har. Humöret är lite upp och ned. ;)
 
Ja undrar vad dagen har att erbjuda. Som det ser ut nu blir det en hammadag. Fast det hade varit kul att komma ut lite. Kul för Casper också att se annat än husets väggar.
 
Men men, vi får väl se.
Bilden är från imorse när vi busade i hallen. Söta ungen min. ♥
 

Casper pussas

Aw Casper är så söt. Han har börjat förstå hur man pussas. Tror mitt mammahjärta smälter lite extra var gång han "pussar tillbaka". Hihi så sött! ♥
 
Nu har äntligen Glenn kommit hem och vi ska strax hoppa in i duschen. Sen blir det sängen med lite film.
Jag älskar min lilla familj så mycket!
 
Godnatt på er alla.
 
 
 

Lite nedstämd

Fick plötsligt smått panik när älskling ringde och sa att de ska ut och tröska till åtta ikväll. (Om vädret håller i sig). Då insåg jag hur ensamma jag & Casper kommer vara de kommande veckorna/månaderna. Ibland hatar jag att vara tillsammans med en bonde. Att man tvingas komma i andra hand bara pga ett jobb och det finns inget man kan göra åt det. Varken från Glenns eller min sida. Det är påfrestande som fan! Sepeciellt nu när man har smått. :'(
 
Min dag vände från bra till dålig på ett ögonblick. :'( Vad ledsen jag blev nu.Jag ber om ett bra höstbruk som tar slut fort! Fast å andra sidan. När det tar slut ska jag börja jobba igen. Vart tog den här mammaledigheten vägen??
 
 
 

Höst

Ja nu börjar hösten bli ett faktum. Bönderna har börjat tröska, tidiga träd har börjat skifta färg och kaninerna har påbörjat vinterpälssättningen. Jag, som säkerligen många andra, känner mig rätt snuvad på sommaren. Jag tycker den mest bjudit på regn och tråkväder. De fina dagarna kan man ju nästan räkna på sina tio fingrar. :( Trist när man nu vart mammaledig och allt och faktiskt kunnat njuta av värmen. När man går i kokheta grisstallar önskar man inget hellre än svalare dagar. ;)
 
Men men så är det.
Casper sussar så sött i vagnen så jag gick ut nyss och gosade lite med kaninerna. Saga var lite smått skärrad över tröskan som brummade här utanför så passade på att gosa lite med henne. Stampe & Lillan brydde sig inte så mycket.
Ja Lillan är ju dålig i magen igen. Tycker hon är jätteslö, söker kontakt osv. Jag var ju och hämtade sånt där critical care till henne. Det gjorde inte så mycket skillnad tycker jag. Men jag kör på med det ett tag till. Jag är rädd för att ta beslutet att låta henne somna in. Hon verkar inte så glad längre.. men jag är tacksam att hon fortfarande äter osv. Jaja..
 
Nu ska jag ta tag i köket. Inte städat undan efter lunchen ännu. Jag är så himla sugen på att baka syltsnittar till älskling. Men jag har inte nog med florsocker. Bad honom köpa hem det om han inte skulle tröska i eftermiddag.
Annars får det väl bli något annat. :)
 
Hej så länge!
 
 

Äntligen få träffa en vän

Åh jag måste få berätta.
Om några veckor ska jag få återse en fin vän. Vi har inte setts på år (!!) Det ska bli så himla roligt. Det är nämligen så att Agnes ska komma och hälsa på oss här hemma.
För er som inte vet det så är det en vän jag lärde känna via Stallet.se som vi hängde på förr. Det var agnes som dessutom kokade ihop en överaskning till mig tillsammans med mina föräldrar och kom ned och överaskade mig, hemma i mitt rum. Haha det var så himla klockrent! haha Jag kom ut från toaletten och hade hört hur någon gått in i mitt rum. Jag som trodde det var mamma stegade in i rummet och ser agnes sitta i datastolen med en filmande mobil. Jag blev så paff att jag halvskrek och sprang ut igen. Haha så himla roligt! Undrar om det videoklippet ligger kvar på youtube? *fniss*
 
På bilderna nedan är vi på Markebäck och fotar föl & ston. Den dagen var så himla mysig! (Förutom en bild som är hemma med min förra kanin Smulan ♥)
I vilket fall som helst ska det bli skithärligt att se henne igen. :) Nu ska jag krypa ned i sängen efter en härlig dag hos mamma & pappa. Tack för allt! Älskar er. ♥
 
 

Utflykt just nu

Just nu sitter vi i bilen på väg mot Askersund/sänna. Vi ska nämligen hälsa på hemma hos mina föräldrar. Mysigt ska det bli :)

Ha en bra dag!


Ny haeder

Äntligen har jag fått till en header. Den får väl duga så länge? :)
Nu håller vi tummarna för att jag vill blogga lite mer. haha
 
Idag har vi haft en väldigt slö dag här hemma. Vet inte om det var vädret som gjorde det, men vi har vart fruktansvärt trötta och orkeslösa. Vi har varit till maxi och handlat. Men det är typ det. Resten av dagen har spenderats framför spisen eller i sängen. ;)
Casper har varit glad det mesta av tiden. Dessutom ploppade en av framtänderna fram idag. :) Tredje tanden alltså!
Han har också bjudit på lite mer vinkningar också. Det har minsann varit lite snålt med det de senaste dagarna sen han visade oss för första gången. ;)
 
Just ja! Har glömt att berätta att han börjat säga mamma nu. (mamamamamamamama) ;)
 
Sen måste jag berätta att vi åt så gott till kvällsmat idag. Inspirerat av det jag bjöds på hos Sandra i tisdags. Ugnstekt kyckling med ris. Till det hemmaodlade primörer i form av minimorötter och bönor. Sen gjorde jag en god, krämig sås med kantareller i. Mums vad gott det var!
 
Ja mer än så har jag inte att skriva idag.
Igår därimot så var Karin & Alexander här. Stora killen har tagit sina första steg! Så kul att se vad våra pojkar växer hela tiden. :) Killarna verkade uppskatta varandras sällskap. Det känns så bra att de kommer skolas in på dagis samtidigt.
 
Aja nog om det.
Nu ska jag ta in kaninerna och sen lägga mig och titta på Masjävlarna som jag köpte idag på maxi.
 
/Emma
 

Glass i stora lass

Hallå.
Pojkarna sover. Glenn somnade när han nattade Casper, i vanlig ordning. hihi
Jaja, skönt för honom att få sova, och skönt för mig med lite egentid. Phu, det tar på krafterna att ha en mammig unge. Jag får minsann inte göra någonting för Casper. Om det inte innebär att man har full fokus på honom. Så matlagning, bloggning mm är ju en aning komplicerat för stunden. haha ♥
 
Så ja, vad har vi gjort idag då?
Jo, vid lunch kom ju älskling hem och åt som vanligt. Vå åt resterna från gårdagens middag. Jag lagade hemmagjorda köttbullar för första gången i mitt liv. Skoja till dem lite med färsk persilja. Det var gott :) Jag är absolut inget fan av köttbullar, men jag blev riktigt nöjd. :) Till dem bjöds det på potatis, vaxbönor och brunsås. Potatis, persilja & bönor var såklart från eget land. ;)
 
Efter lunch åkte jag & Casper till frövi. Närmare bestämt Frövi veterinärpraktik. Suzzie jobbar ju där hos min fd djursjukvårdslärare Ann-Sofi. Där fick jag en påse critical care att ge till Lillan. Hon är ju dålig i magen igen. Hon luktar typ.. spya? Fast det är på bättringsvägen nu. Sista chansen för henne..
Det är ett pulver man ska blanda i drickvattnet som ska hjälpa tarmfloran att återhämta sig. Håll tummarna!
 
Sen åkte jag & Casper hem där vi inte gjorde så mycket. Gosade och busade samt åt lite mellis. Casper älskar verkligen leverpastejmacka. hihi
 
Nu ikväll har vi ätit pyttipanna. Vi hade så mycket rester från veckan så då passade det bra att göra det. Gick ut och hämtade nån späd purjolök och lite persilja (igen) och hävde i, samt paprika. Jisses vad gott det blev. :)
Till efterätt lyxade vi till det genom att åka och köpa mjukglass. Haha, hej kaloribomb! Men det gör inte så mycket. Har ätit så bra nu senaste veckorna att jag gott kan unna mig det. Kom ändå inte upp i mer än 1400kalorier. Gott var det iallafall!
 
Efter glassen så åkte vi runt lite här i närkes kil och bara titta oss omrking. Underbar kväll har det varit. :)
Nu ska jag fixa med det sista och sen sussa.
 
Förresten om ni har ett/flera husdjur så gå med i min grupp på Facebook. Vi med husdjur. Där pratas det om våra fyrfota vänner och snart kommer det annordnas en fototävling där med fina priser. Här har ni en länk. Sprid gärna vidare till era vänner. Då blir jag superglad!
Vi med Husdjur
 
Godnatt!

Godmorgon

Godmorgon allihopa. Casper släpade upp mig vid halv 7 imorse så jag är lite seg. Det här med att vara morgonpigg är inte riktigt min starka sida. hehe
Men Casper är på kalashumör och vi har lastat över tvätt till torktumlaren och startat en till maskin med tvätt redan. Strax ska vi äta frukost.
 
Vilka rara kommentarer ni gav på inlägget igår. Gissa om sånt peppar än till att vilja blogga! Precis som ni, så hoppas jag att lusten kommer tillbaka snart. För jag tycker verkligen det är kul att blogga! Så jag bokstavligen avskyr såna här perioder. Blä! Jag tror att mycket hänger på haderns som jag inte är nöjd med. Blir irriterad varje gång jag slår upp bloggen. haha. Vad töntig jag är. Men så kan det vara. ;)
Just nu har jag 13obevsarade kommentarer, och jag SKA svara på dem. ;) Jag lovar!
 
Igår så var min fina vän Suzzie här. Vi gjorde igentligen inte så mycket mer än att sitta och prata. Men det var så himla trevligt tycker jag. Skönt när man hittar människor i sin omgivning som man har lätt att prata med om allt.
 
 

Funderingar

Jag har funderingar på att lägga bloggen på is ett tag. Jag finner ingen motivation alls för tillfället att skriva. Om inte annat kommer nog bloggen fortsätta gå på halvfart. Vem vet, kanske får jag tillbaka lusten att skriva redan imorgon? Det går ju verkligen upp och ned sånt här tycker jag.
 
Vi får väl se helt enkelt. :)
 

Sandra & Ludwig

Jag vill tacka Sandra & Ludwig för en toppendag idag! God mat & trevligt sällskap är allt som behövs föe en lyckad eftermiddag. Så kul att träffa Ludwig och se hur mycket han utvecklats sen sist! Det var ju ett tag sen. ;) ♥
 
 

Godnatt

Hallå allesammans. Vilken bloggtorka jag har alltså. Jag vet inte vad jag ska skriva om alls på dagarna. Haha..
Men ja, nu är det kväll här hemma och pojkarna sover. Glenn somnade när han nattade Casper. ;) Jag ska snart göra dem sällskap och titta på en film tänkte jag.
 
Suttit och kämpat med en ny header hit till bloggen nu på kvällen som tidigt som jag chattat med diverse trevligt folk. Nu precis bestämdes det att jag & Casper ska åka och hälsa på fina Sandra & Ludwig imorgon. :D Det ser jag fram emot!
Men angående headern. Jag får inte ihop det! Tror det är 10.e försöket på bara några dagar jag förökt få ihop något roligt men det går inte! (Så ni som väntar på designer har förklaringen här, jag har INGEN som helst fantasi just nu i designskapandet.) :( Jag blir så irriterad!
Men men, det kommer väl.
 
Ikväll for vi till maxi för att uträtta lite ärenden. Vi köpte med oss en grillad kyckling hem samt lite potatissallad som vi ätit nu ikväll. Fasen vad gott det är! Mätt som ett svin är jag nu. ;)
 
Men som sagt, nu ska jag mysa ned mig i sängen.
Jag bjuder på en bild från förra veckan, när Casper och jag var ute hos kaninerna och grejade. Då var han en glad liten bebis. ;) Djur är kul!
Godnatt.
 
 

Gravidbilder

Jag sitter och går egenom en massa bilder och väljer ut såna vi ska framkalla och ha i vårat album. Har väl sisodär 300 mappar med mellan 100-500 bilder i varje. Höhö.. Jag hittade iallafall min gravidmapp. Gud vilken mage jag hade! Längtar tills det är dags att kånka på nr. 2!
 
 

Mamma & bebis-gos

God förmiddag.
Casper har varit lite gnällig nu på förmiddagen, eller nej inte gnällig men extremt mammig. Tror det fortfarande är de där tänderna som spökar då han var jättedålig i magen imorse plus att han är inne i en mammaperiod.
 
Hur som helst så blev han plötligt jätteledsen nu för en stund sen så jag satte mig i sängen och sjöng för honom så han somnade. Satt en lång stund och bara myste med min älskade son efter att han somnat vid mitt bröst. Hjärtat mitt fylls med så mycket kärlek såna här stunder. Min fina lilla Casper. ♥ Jag är så glad att vi valde att båhålla vår ploppis när jag blev gravid. För tänk så bra allt blev. Jag är så himla lycklig lottad som har mina pojkar.
 
Men nu är det dags att börja med maten. Jag har tänkt att laga korvstroganoff idag. Då kanske även Casper kan tänka sig att äta lite..
 
Förresten, vad f*n är det för fel på Tele 2 just nu? Är det bara jag som har problem med internet på telefonen? Jag har knappt kunna surfa alls på mobilen den senaste veckan. Dåligt har det varit ett tag, men nu är det katastrofalt. Jag blir så jäkla trött på skiten..
/Emma
 

Fattat vinken

I igår & idag så har Casper helt spontant lärt sig att vinka. Första gången var igår när vi var och åt på Max. Då vinkade han åt mormor. Så himla gulligt. ;) hihi
Vi satt ju ute och åt på kvällen och vi hade fullt upp med att vinka till varandra allihop. hihi
 
Det vart en fantastiskt kväll iallafall. Lite kyligt men ändå skönt och maten var supergott. Jag älskar verkligen grillmat. Vi åt lite av bönerna jag skördade tidigare idag och jisses vad gida de var. Kalorisnåla dessutom. ;)
Som efterätt gick jag ned och plockade några nävar smultron som jag trädde på ett strå. Sommrigt ska det vara!
 
Godnatt!

Livet på landet

Man vet att man bor på landet när man står och förbereder mat i köket och plötsligt har älgar som rusar förbi. ;)
Nyss flög en älgko med kalv över trädgården. Kalven var helt förstörd av springturen och kon tog inte hänsyn till det för fem öre. Han sprang med öppet gav och flåsade som en tok. Undrar om hon var en förstakalvare eller om hon bara var väldigt uppjagad? Hm inte vet jag, men de fortsatte över ån och vidare över fälten så bråttom hade hon. Casper satt ute gräsmattan i vagnen (fastspänd!) helt själv när allt hände då Glenn var in och hämtade köttet vi ska grilla nu ikväll. Han såg lagom snopen ut. ;) hihi
 
Jag älskar att bo såhär!
Nu ska vi äta gott.
 
 

Värmdö

Gårdagen var verkligen supermysig ute hos syster på värmdö. Vi hade kanonväder och förutom god mat och fika tog vi oss en promenad och tittade på alla finlandsfärjor som åkte förbi. :) En toppen dag helt klart med älskade familjemedlemmar! Grattis ännu en gång syster. ♥
 
Vi stannade till på Max på vägen hem då vi alla var hungriga. Jag valde att äta en kycklingsallad då dagens kalas verkligen kostat mig kalorier! Har jag räknat någelunda rätt så åt jag inte mer än 1250kalorier vilket känns väldigt bra! Det är verkligen inte lätt att hålla koll på maten när man är bortbjuden. Men man måste ju få leva lite också. Livet erstår inte av kalorier. ;)
Som "straff" för gårdagens frosseri var vi ute och gick 1,5timme idag vilket känns bra. :) Snart gått ned 7kg på 6veckor. Woho!
 
 

På väg till Stockholm

Just nu sitter vi i bilen på väg till Stockholm. Vi har tagit följe med mamma, pappa och bror. Vi har fullt sjå med att hänga med pappa. ;)

Vi ska iallafall ut på Värmdö för att fira syster som fyllde år igår. Det ska bli himla trevligt. Det har gått ett år sen vi var där sist.

Ha en bra dag allihopa!
Kram


Några bilder

Bild på Caspers snygga bula och hans nya skor. :)
Just nu är Casper skitgnällig. Sådär när man inte vet vad son kan tänkas vara fel. Han är nymatad, har nybytt blöja och relativt nysövd men ändå bara gnäller och gnäller han vilket ävens hans mor gör nu. ;) sorry! Men jag kämpar på med gos, sång, tröst och lek.
Som grädde på moset krånglar det på jobbet för Glenn så han kunde inte komma hem än på minst en timme. :( buhu..

(skulle publicerats igår men blogg-appen ville inte)


Bulan

Jäklar vilka bula Casper fick nyss. Han tappade greppet när han stod upp mot en byrå, så han fick hörnet rakt i pannan, där det andra blåmärket var. Tack och lov verkar han må bra och han är precis som vanligt nu när han slutat gråta & gnälla. Stackaren. ♥
 
Vi har iallafall en lugn och skön dag. Såklart vaknade Casper jättetidigt idag med. halv 6. Så jag är lite halvt död känner jag. ;) Men det är bara att vänja sig liksom. Vi tittade på lejonkungen och somnade om en stund tillsammans runt halv åtta.
När vi sedan gick upp var vi ut och hämtade barnvagnen och pysslade lite med kaninerna. Flyttade deras betesbur osv. Innan vi gick in slank vi förbi landet där jag åt lite smultron. :)
 
Igår var vi ju till marieberg och hämtade ut mina glasögon. Jag kommer aldrig vänja mig med dom känns det som.. blä! :( Har dem bara korta stunder nu.. :(
Köpte också ett par söta skor till Casper. Ska se om jag kommer ihåg att visa upp dem i ett senare inlägg.
När vi skulle åka därifrån hände något riktigt äckligt.
På parkeringen där vi stod såg jag att det satt en karl i en bil lite snett mitt emot vår bil. Jag slängde väl bara ett snabbt öga på honom och såg att det satt någon där men var fullt upptagen med att packa in unge & vagn i bilen.
Jag sätter mig sen i bilen och grejar med en leksak åt Casper och slänger ytterligare ett öga mot mannen och vad gör han?! Jo han sitter och runkar i bilen! Nödvändigt!? Gaaaw.. gissa om jag fick bråttom därifrån! Jävla äckliga människa!
 
Jaja.. så kan det gå.
Sen spenderade jag resten av kvällen på jobbet samt en snabbis hemma hos Linda. ♥ Nä jag kom hem hade älskling varit så himla dutkig och stekt pannkakor! Riktigt stolt är jag med tanke på att han aldrig gjort det förut!
 
Nej nu måste jag laga lunch! Jisses vad klockan är mycket nu ser jag!
Hej så länge!
 
/Bulans morsa
 

Iväg & shoppa

Strax ska jag & Casper åka iväg till marieberg och shoppa lite. Jag ska egentligen hämta ut mina glasögon (vet ni hur skumt det känns att skriva så???), men jag tänkte passa på att handla skor till Casper och ev något till mig också.
När vi är klara där ska vi åka ut till jobbet och fika är det tänkt. Rådgivaren är där idag, men det var inget som var intressant nog för mig att vara med på så jag skippade det idag. Orkade inte fixa barnvakt. ;) Har de gått igenom något vitkigt lär jag ju få reda på det ändå tänkte jag. :)
 
Alltså vad dumt det blev med Caspers sömn idag. Han somnade astidigt igår då jag inte fick honom att sova en stund på eftermiddagen. Så redan vid halv sex somnade han, men vaknade sedan till någon timme vid nio igen. Gissa om han var morgonpigg idag istället! Halv sju väckte han mig och vägrade somna om. Så hej astrött morsa idag! ;) Men han har varit en solstråle hela dagen så då gör det ju inte så mycket att man är seg själv.
Vi sov en stund tillsammans innan lunch vilket var skönt.
 
Nu ska vi byta blöja, göra oss iordning och sen rulla vidare.
Ha det gott!
 

Casper på knä

Nu har Casper börjat våga sitta själv på knä. Lite skräckblandad förtjusning i början men nu början han bli riktig tuff. ;) Vi får väl se när han släpper taget själv.
 
Han ramlar inte så ofta längre vilket är skönt. Man behöver inte sitta bakom honom 24/7 längre utan han kan greja lite själv. (Under mammas vakande öga). Vad stor han börjar bli vår lille Casper. :) ♥
 

Morgonmotion

Godmorgon allihopa. Idag mår jag bättre. :)
Min morgon startade ju inte som jag tänkt det. Jag som skröt så om att Casper sover länge på morgonen numera får vackert ta tillbaka det om vi säger så. ;) Vid halv åtta började han tjoa som en tok. Vid kvart över åtta gav jag upp och gick upp. Efter blöjbyte tittar jag ut på kaninerna som älsklingen släppt ut så snällt innan han åkte till jobbet. Men vad ser jag? En ensam Stampe sitter i buren och ser sur ut.. gaaaaaw! Ungdomarna på rymmen. Igen. IGår var det bara Saga, men idag hade visst Lillan hakat på också. Allrså seriöst, vad trött jag blir. Mina kaniner har sina perioder. Kan gå månader utan minsta rymningsförsök, men så kommer det en sån här period då de inte gör annat än hittar på bus! Troligen Saga som är boven..
 
Jaja, jag fick iallafall in dem och har nu säkrat buren ytterligare. Casper tyckte det var roande att sitta och titta på hoppande kaniner och en flåsande mamma som kom efter. ;) Som ni ser på bilden är jag direkt kommen från sängen. Gårdagens smink och håret åt alla håll. haha
Nu ska vi få oss lite frukost i magen.
 
 

Ledsen..

Jag har just nu en dålig kväll. Jag & Linda har suttit hela eftermiddagen och tittat igenom gamla bilder från vår tid på stenkulla. ♥ Nu slog det tillbaka i mig, big time.. Saknar allt så in i nordens. Det gör riktigt ont innombords. Hur lycklig jag än må vara med min tillvaro så är det något som saknas mig.. Hästarna. :'(
 
På bilden är det jag & min älskade vän Puke. Puke som nu finns någon annanstans. Pga av mig.
Jag saknar honom så det gör ont! Jag önskar jag förstått tidigare vad som höll på att hände tack vara min idioti. Men när jag insåg det var det för sent. 
Fina häst, jag hoppas du har det bra där du är. ♥
 

Tråkig bloggning

Jag börjar dagen med att be om ursäkt för grymt tråkiga inlägg. Det händer nämligen inte så mycket här hemma. ;) Tyvärr tar Casper upp för mycket tid för att jag ska kunna slutföra semesterbilderna, men min plutt går före bloggen. ;) Fast ni vill kanske inte ens se dem?

Just nu sitter vi på köksgolvet. Jag bloggar och ungen river ut bunkar ur ett köksskåp. På morgonen nu har vi tittat på film tillsammans. Lejonkungen 2 som jag fick hem igår med en drös andra filmer. Opsi, kan jag råkat klicka mig in på cdon igen? ;) När vi tittat klart fixade vi i ordning inne i filmskåpet. Ordning och reda! Haha Igår kväll hade jag och Glenn filmmaraton. Så himla mysigt. Det är inte ofta jag får min älskade karl att titta på filmer nämligen. Vi kollade på war horse (Glenn halva), Wall-E och några avsnitt av solsidan säsong 2.

Men ja, än en gång sorry för min tråkiga blogg just nu. Nu kryper Casper iväg på nya busigheter så jag ska haka på. Hihi. Kram


Just nu

Vi myser på här hemma och bjuder på urtrista mobilinlägg. ;) Vi är ätit och nu har Casper vaknat. Vi la oss och myste en stund i sängen så han fick vakna till. Det är så kul att han börjat ge gensvar när man myser. Han har ju alltid varit rätt självständig, men nu uppskattar han lite mys från mamma. ;) I skrivande stund så sitter jag i soffan och glor på tv, Casper är på upptäcktsfärd. Snart ska han få lite mellis/lunch men han verkar inte direkt hungrig.


Mammasjuk bebis

Det här inlägget skulle ha skrivits för flera timmar sen men Casper har varit väldigt mammig nu på morgonen så det har verkligen inte varit prio 1 att blogga. Vi har istället legat på köksgolvet och lekt, suttit och gosat, delat på rån och vankat runt i huset. Jag tror jag skymtar hela 4st tänder som när som helst bryter igenom, så han har nog lite ont. Han hade nästan lite feber förut också. Mammas älskling mår nog inte jättebra. Dumma tänder! Han favorit är att få gnaga på träslevar just nu. Nu sover han iallafall och jag tittar lite på film. Mest för att koppla av lite. Så mysigt att höra en snusande bebis bredvid. Tidigare imorse rensade jag klart kantarellerna och förvällde dem. Med andra ord luktar det ljuvligt nere i köket. :) Stax kommet mitt stora hjärta hem på lunch. Det är så konstigt att inte ha honom hemma. :( Saknar honom så! /mamma


Vardagslyx

Vilken mysig dag jag haft. Mår så himla bra just nu!
Just nu ligger Casper och sover sen några timmar tillbaka, jag & älskling har precis tagit en lång dusch tillsammans och ska strax krypa ned i sängen och glo på film.
Vi satt innan och hade lite mys i köket. Glenn åt glass med körsbärssoppa och jag rensade kantareller samtidigt som vi lyssnade på OS-prat. (Så lite hänger vi allt med) ;) Lugnet som uppstår i huset när barnet har lagt sig är gudomlig. Så skönt att bara få luta sig tillbaka och göra vad man vill, även om jag såklart uppskattar den vakna tiden med honom också. Men ja, ni fattar. ♥
 
Tidigare ikväll grillade vi och satt ute och åt. Känns som ett väldigt bra avslut på en underbar semester.
Till förrätt åt vi såklart en varsin kantarelltoast. Gissa om det var gott? hihi
Casper fick gnaga på pappas majskolv och jisses vad populärt det var. Han skrek rakt ut när vi tyckte att han smaskat klart och bara lekte med den. Gulliga unge!
 
Vi har också hunnit vara bort till grannarna och lämnat tillbaka Karins resespjälsäng. Det är ju hennes föräldrar som bor där. Praktiskt! Såklart blev det lite prat med dem och Karin. Glenn fick i uppgift av deras hund att kasta pinne. Om och om igen. ;) Fniss.
 
Men nu hörrni ska jag sova. Tusen tack för alla gulliga kommentarer som kommer in. Det är så roligt! Ni är bäst. :)
Godnatt!
 

Lite som en husmor

Fullt upp här hemma med att koka körabärssoppa, rensa kantreller, förvälla bönor och frysa in persiljan. Med andra ord har jag skördat lite idag. ;) Någon mer än oss som fyller upp inför vintern och tycker det är lika roligt son jag? Förresten har vi hur mycket körsbär som helst. Någon som vill ha? ;)

/husmor Emma


Kantareller med mamma

Jag och fina mamma tog oss ut i skogen på förmiddagen idag. Det var så himla mysigt och roligt! Gå där tillsammans och prata skit, äta blåbär och bli larviga när vi hittade en massa underbara kantareller. Det är näring för själen det! 6,5L av skogens guld hittade vi idag. Helt klart godkänt!! Ikväll blir det kantarelltoast!

/skogsmullen


Sjusovarbebis

Klockan är nästan nio och Casper sover fortfarande. Så här har det varit i nästan tre veckor (med vissa undantagsdagar). Jag njuter! /zzZzzz


Mitt i matlagningen

Hallå allesammans.
Inte hunnit med att blogga något iag. Det känns som allt gått i ett, fast det har inte varit direkt stressigt. Men aja, strunt samma. Jag är mitt uppe i att laga mat. Fiskgryta. Den står och kokar just nu så fick några minuter över. Det var grymt länge sen jag lagade det. Vi tycker det är supergott. Undrar om Casper kommer uppskatta det? ;)
 
Jag fick sovmorgon idag. Jag gick inte upp förens tolv. höhö. När hände det sist liksom? Gick upp och stallde mig och lagade lunch direkt. Spegetti och köttfärsås, som vi satt ute under äppelträdet och åt.
Efter det packade vi in oss i bilen och åkte till marieberg där jag tog mod till mig och gjorde den där synundersökningen.. och ja.. synfel hade jag. Skit också! Jag är översynt så jag har beställt ett par glasögon. Det känns sådär faktiskt. :( Hoppas det kommer funka bra med dem. Jag är lite orolig över jobbet osv.. Men det får väl lösa sig.
 
Efter det åkte vi till babyproffsen och handlade en ihopfällbar grind samt en tallrik med sugpropp under.
På vägen hem stannde vi till på mc.donalds och köpte en mc flurry. Älskling ville bjuda mig som plåster pås åren över glasögonen. ;) Tur jag åt kalorisnålt på lunchen, för råd hade jag med den!. ;) Dessutom ska vi ut och gå i kväll.
 
Men ja, det väl väl min dag det. Nu är grytan strax klar. Då ska vi gå ut och sätta oss i trädgården och avnjuta den. :) Ni andra får ha det så bra. Imorgon ska jag & mammi ut i skogen och plocka svamp! :D
 
Tack familjen för igår. Både för tacos och fantastiskt goda kräftor (jag åt nog typ 100kg) ;) samt gott sällskap. Älskar er. ♥
 
 
 
 
 

Smultron & jordgubbar

Mina smultronplantor svämmar över av bär just nu, så jag & Casper gick ut och plockade lite medan älskling stod i duschen förut. Två jordgubbar fanns det till lilla mig också. ♥
 
 

Casper 9 månader

Glömde ju faktiskt att skriva att bebisbus blir hela 9månander idag! Han har idag alltså funnits hos oss lika länge som han låg och jäste i min mage. Det är ju fantastiskt, och vad tiden springer förbi! :)
 
Sitter ned och bloggar lite snabbt. Vi ska bara fixa oss iordning för att sedan åka till marieberg där jag ska försöka få en drop in tid för en synundersökning. Jag ser ju jäkla skumt alltså. Det började för ett par måander sen och har bara blivit bättre. Så jag ska börja med att göra en synundersökning och se vad den säger..
Efter det rullar vi mot Askersund och sedan Sänna. :)
 
När äksling kom hem förut hade han med sig en liten bukett med blommor till mig samt 1L jordgubbar. Min älskade snutt, vad glad han gör mig! Nu vet jag inte om det var lite av en mutning då han 5min senare lite försiktigt frågade om vi kunde ta ett ryck med att stapla ved. ;) *fniss* Nejdå skämt osido jag vet att det inte var menat så. Älskar dig älskling! ♥
 
Men nu är det duschen som gäller. Vedstaplingen gav nog bra med träning. Jag som tänkt en promenad, men detta kanske gav lika mycket? :) Känns att man jobbat iallafall. Casper sov ungefär till halvtid men satt sen snällt och tittade på medan vi jobbade. ♥
 
 

Godmorgon

Godmorgon allesammans. :) Idag börjar vi dagen med att säga grattis till min lillebror som fyller 21år. :) GRATTIS EMIL!
Det innebär att vi ska hem till mamma, pappa och Emil sen och äta mat och förhoppningsvis nyfiskade kräftor. Tror ni jag längtar eller? hihi Så jag hoppas verkligen syster och hennes karl har haft en god fiskelycka.
 
Annars mår jag bra idag. Det vart en jobbig natt dock då Casper har sån rälig hosta. Haft den ett bra tag nu, men jag trodde den försvunnit. Men inatt var det värre än någonsin så jag ska nog försöka kontakta bvc. I vilket fall som helst gjorde den så jag hade svårt att somna. Älskling sov dock som en stock. ;) hihi'
Jag blev glatt överaskad på vågen imorse som visade ett helt kilo ned. :) Så nu har jag gått ned 5,3kg sen den 25juni.
 
På tal om Glenn är han iväg och klipper sig nu på förmiddagen, så jag & Casper har ensammamys. :) Fast han kryper mest omrking och slår sig. ;)
Det är en ganska jobbig tid just nu tycker jag. Han är gnällig och kinkig och det blir ju inte bättre av alla ramlingar han gör. Jag riktigt längtar tills han blivit lite stadigare och inte slår sig 24/7. Att han är kinkig är väl vanligt i denna ålder eller? Sen är det ju tänder på g också.
 
Men men det är bara att tugga vidare. :D Det är ju samtidigt så himla kul att se alla framsteg han gör. Igår tex gick han med bara en hand. Alltså att jag inte behövde hålla i båda händerna. :) Det var ju lite kul tycker jag. Fast det gick bara en gång. ;) hihi
 
Nu är iallafall kaninerna utsläppte, katten matad och jag har ätit frukost. Så nu är nog Casper redo att få sin gröt. :)
Det är ju typ det enda han äter numera. Vi hade ju gjort lite framsteg med maten men nu gick vi typ .. 10steg tillbaka. Nu äter han inte ens min mat.. Vad FAN ska jag göra? :( Suck.
 
Ha det gott.
 
 

Sådär då

Jaha nu har vi fått hem vår nya spis. Vi skippade induktionshällen då vi inte har tid med att boka in en elektriker för att göra om elen. Det blev istället en vanlig keramikhäll. Det passar oss minst lika bra för allt är bättre än såna där gamla plattor som vi haft hittills! Äntligen komme rjag ifrån dem. Jag hade ju såna i lägenheten också. Blä.
Nej nu ser jag fram emot att få prova att laga mat & baka. Den invigs med pannkaksstekande ikväll. :D
 
/Nöjd
 

Ny spis

Hallå bloggen.
Idag är det en bra mycket segare dag än igår. Vi har sovit dåligt alla tre inatt så humöret är inte det bästa. Casper vet jag inte varför han sov dåligt för, men det gjorde ju såklart att vi sov dåligt också. Dessutom känner Glenn av en förkylning & jag har skallebank. :(
 
Men men, vi ska ta oss in till marieberg här strax och köpa en ny spis. Våran har fallit sönder totalt i ugnluckan och den verkar inte gå och laga. Dessutom är barnlåset för plattorna trasigt. Men det var bara att åka och köpa en ny tyckte vår braiga hyresvärd. En induktionsspis tillomed. :) Så nu hoppas vi att det går bra, och att den går in i volvon. ;)
 
Jag har under förmiddagen klickat hem lite filmer igen. haha.. vad trött jag blir på mig själv! Men det blev bara 4st denna gång. ;) Så förhoppningsvis går paketet ned i brevlådan så jag slipper hämta ut det hos vårat postombud.
 
Men nu börjar Casper bli trött så då ska vi passa på att åka. Visst är hans blåmärke snyggt han har i pannan? ;)
 
 
 

Tack Babyprylen.se

Jaha då var dagen gjord här hemma. Jag hann med både persiljan & kaninerna. ;) Casper sussar sött sen några timmar tillbaka och jag kan äntligens ätta mig och fixa med alla bilder. :) Jag & hjärtat har ätit god tacos! Jag slutade på mina 1200kalorier. Jag har ju börjat räkna nu igen efter semestern vilket känns bra. Och vet ni vad? Jag har inte gått upp ett endaste kilo under hela veckan enligt vågen här hemma. :D Det känns fantastiskt bra! Så nu är jag ännu mer taggad att fortsätta. :) Hejja mig!
 
Idag fick jag också hem min sponsring från babyprylen.se eftersom jag länkade deras tävling här på bloggen. HÄR kan ni se vad jag fick som tack. Den blir perfekt att ha sen så småningom. ;) ♥
 
Men ja, nu ska jag sätta fart med semesterinlägget.
Titta vilken söt bild jag fick på mina två bebisar idag. Gissa om den hårigaste av dem är glad över att ha oss hemma igen? hihi
Måste beställa Blogg.se PRO också.. så jag blir av med reklamen. ;)
 
 

Kortis

Här var det inte lätt att få tid över för att blogga om semestern. Förutom en sväng till maxi för en akut veckohandling så har jag fixat i trädgården. Rensat ogräs, bundit upp tomaterna, skördat samt fryst in ärtor. På det har jag också fått kaninburen städad. Jag ska försöka hinna med att ta en till skörd på persiljan också, men just nu klipper Glenn gräset och jag är inne med Casper. Han är bokstavligen högt och lågt! Så nu är han placerad i spjälsängen så jag fick en lugn stund. I skrivande stund gosar han med sin snuttefilt. ;) Han somnar nog strax, och då ska jag nog allt blogga lite ordentligt. Men för stunden fick mobilen duga. :)


RSS 2.0