Nu åker vi mot Halland

Hejdå Närke, ses 2012! ♥


MAM & packning

Hallå alla nyfikna där ute. ;)
Igår blev det inget bloggande. För efter att ha varit iväg till marieberg med familjen och handlat lite så blev det pizza i soffan framför filmen "Grabben i graven bredvid". Så bra film! Så jag struntade faktiskt i datorn.
Kvällen slutade med att båda min pojkar sov på mitt bröst. Måste vara väldigt skönt. ;) ♥

Idag har Casper och jag myst här hemma. Vi har badat och plockat här hemma. Tvättat och lagat lunch till pappa. :)
Nu på källen åkte i till maxi och handlade lite till imorgon när vi ska bila ned till halland igen för lite mer julfirande samt nyår såklart. Nyår ska firas med Glenns vänner. :) Ska bli så kul! Vi får väl se om vi får barnvakt eller inte. :)

Så vi har iallafall handlat lite gottgott til matsäcken osv. Vår tradition att köpa frallor, lite lyxigare sallad, skinka ost osv och göra lyxmackor. :D Även lite goda kakor följer med. hihi
Fick även köpt nya nappar till Caspers nappflaskor. Gått över till en större storlek nu eftersom han varit så bökig med flaskan nu. Grining och bara knipt åt nappen. Nu gick det mycket bättre, och det gick betydligt snabbare! Från matning på 20min till 10min. ;) Rinner lite bättre i storlek nr.2. Älskar förresten MAM's nappflaskor. :) Skitbra!

Oh just det! Beställde ju ett microsim till mi Iphone 4. Fick hem det idag. Då hade de skickat fel! Åååh vad irriterande. :( Blev så glad först! Tänkte att YES då får jag ha en fräsch telefon i helgen. Men icke.. :(
Ringde till tele2 igen och de skulle göra ett nytt försök. Hoppas det blir rätt denna gång. Suck.

Men nu återstår det att packa. Först åt Casper och sen åt mig själv.
Vår plan är att komma iväg runt åtta imorgon. Hua.. älskling kommer få dra mig ur sängen!
Jaja, vi får väl se hur det blir med bloggandet under helgen. :)
Kram ♥


Babygym & besök

Åh jag borde inte sitta här. Ska laga mat och det är jättsent! Mamma, pappa & lillebror har vart här på fika ikväll så allt har blivit förskjutet. Men ska bara laga något lätt tänkte jag. En currypasta med kyckling. :)

Idag har gullungen och jag myst hela dagen. Vi tog sovmorgon och gick inte upp fören halv elva. Så skönt! Åter igen som ett slagfält utanför fönstret efter nattens storm. Blåsten hade slitit sönder haspen på drägstugan idag igen. Suck.
När Casper & jag ätit sen frukost så satte jag igång med att storlekssortera lite av hans nya kläder. strl 50, 56 och 62 var det som fick bli framme. Resten fick åka ned i lådorna igen för att komma upp senare. :) Lilleman måste ju växa lite föst.
Sdan byggde vi ihop hans nya babygym som han fick provligga i. Han är lit för ung ännu men tyckte det var het okej att ligga i den. Skrattade tillomed lite åt figurerna när jag rörde dem och viftade glatt med armarna. ;) hihi Några veckor till så är han nog i full färd med att förska ta dem. :D

Var skönt att ha en dag hemma idag faktiskt. Borta bra men hemma bäst. :)
Nu vill jag bara gosa ned mig hos min kärlek samt få lite mat i magen.
Kram


Annandag jul

Fan vad det blåser ute igen. Trodde vi skulle blåsa bort inatt, och denna verkar inte bli bättre. Phu! Huset skakar av de kraftiga vindarna! Hoppas strömmen håller i sig. Inatt gick det bra. Är det möjligt att ha sådan tur två stormnätter i rad? Hm..
Vår trädgård var som ett slagfält när vi vaknde imorse av bråte, uppryckta stalldörrar och grenar. Blir nog att täda imorgon med. Suck.

Annars har det vart en lugn dag. Mys med familjen imorse i sängen, sen frukost såklart.
Efter det packade vi in oss i bilen och for till maxi för att veckohandla. Lillen ar så tyst och lugn hela tiden. :) Ioförsig sov ha 90% a tiden. ;) Hihi Han är så st i sin nya teddyoverall! Han kan liknas med en eskimå den. ♥

När vi kom hem fixade jag kaninburen. Bytte strö och städade utehägnet. :)
Sedan in och laga mat. Det blev våfflor idag. Mums vad bra de blev! Egen smet såklart. Inge halvfabrikat här inte vill jag lova. :)
Satte mig sedan ner efter maten, och började sortera alla de kläder vi fått ärva av diverse syskon/kompisbarn. Vi har fått två stora kartonger med allt från bodys till badbyxor till jackor. I alla möjliga storlekar! 44-98 ;) Säkert av ett värde av över 10.000kr!Så nej, kläder är vi inte behöva lägga pengar på. hehe Tusen tack hörrni för de fina kläderna!
Nu ska i bara sortera upp allt i de olika storlekarna. :) Vissa saker har han ju tyvärr vuxit förbi redan.

Senare på eftermiddagen kom syster Netha med familj och hälsade på. :) Jättemysigt att ni kom och såg hur vi har det. :) Ni är så älkomna när ni vill. Barnen ville ju gärna komma och leka med kaninerna någon dag när det är ljust ute fortfarande. :) Kom, bara kom! ♥ Det är så roligt med besök. :)

Men nu ska jag ta mina pojkar i hand och bädda ned oss i sängen. Vi ska tända lite ljus precis som igår och spela igång en film. För det var fantastiskt mysigt igår så vi tar en favorit i repris. ♥
Stackars Casper mår ännu en gång inte bra. Säkert magen som spökar. Måste få tag i såna där magdroppar som Sandra tipsat om. Glömde ju dem sist på marieberg, sen vart han ju bra så jag har helt glömt bort att köpa dem. :( Fan.. måste fixa imorgon! Min pojk får inte gå och ha ont.. Om det ens är magen?! Önskar det fanns en display i pannan på de små. Där kunde det stå vad som behövde återgärdas. "Hungrig, byta blöja, ont i magen, gosa" Ja listan kan göras lång. Inte lätt alla gånger och veta för osv stackars föräldrar. :( Älskade lilla skrutt. ♥

Tack förresten för tips om ett nytt sim till Iphonen. :) Ska fixa så fort som möjligt!
Kram på er.


* Klädberget att gå igenom *


Juldagen

God fortsättning på er goa läsare.
Hoppas alla har det toppen med nära och kära, och att ni inte blåser bort i stormen inatt.
Jag & min fina lilla familj ska tända lite ljus, mysa ned oss i sängen framför en film. Då är i på plas utifall strömmen skulle gå. Det känns som risken är ganska så hög faktiskt.

Jaja, det har hittills vart en lugn och skön jul. :) Vi firade hemma hos mamma & pappa tillsammans med lillebror, tre av systrarn plus diverse respektive och barn.
Fått en massa fina julklappar. Främst till Casper då. :) Fick en hel flyttlåda med begagnade kläder från syster. och idag ytterliga en från storebror. Så kläder behöver vi inte köpa på ett år tror jag. Vi är så tacksamma för detta. ♥ Tacktack!
Casper har även fått lite blöjor, leksaker, mer käder, ett par ursöta skor och ett babygym. :) Så fint!

Jag fick lite bra att ha saker. En kökassistent, en ljup ugnsbakform, en kokbok, lite filmer mm. Av älsklingen min fick jag en Iphone 4!! Blev så glad att jag nästan grät. Alldeles för mycket, men ack så glad! Har nämligen svurit åt min experia nu någon månad då den håller på att lägga av. Den har spräckt skärm, stänger a sig id samtal, kameran funkar inte mm så jag behöde en ny telefon. Men hade ju tänkt köpa en själv, men älskling han före. Stort tack hjärtat! Älskar dig så mycket! Du är bäst! ♥
Jag blev dock lite ledsen i ögat när jag insåg att den kräver mindre simkort.. så måste få tag i tele2 på något sätt för att få hem ett sådant sim innan jag kan börja använda den. Irriterande. Apple, varför ? VARFÖR!? Grr..

Idag har vi vart till syster Lotta på julfika. :) Trevligt som vanligt. Casper fick en jättesöt dress av dem. Det var så fint. Längtar tills han kan ha dem! :) 
När vi kom hem kollade vi på dokumäntären om Kokvinnorna. Alltså det är ju sjukt hur, hon ena systern Britt, lever! Vi vart helt chockade! Missär på hög nivå. Förstår att hon älskade sina kor, men det är ju tur att de tog dem ifrån henne. (har tt par kvar bara). Bäst för både henne och djuren.. :/

Usch alltså.
Men nu vill jag åter igen önska er God Fortsättning.
Godnatt på er. Kram




GOD JUL


Dan före dopparedan

Nu är det inte många minuter kvar innan klockan slår tolv, och det är julafton. :)
Ja snön den regnade ju bort som ett nafs.. behövs ett mirakel för att få se lite snö imorgon tror jag. Suck. :(
Men jag hoppas på en mysig jul ändå! ♥ Ska bli kul att träffa familjen.

Nu ikväll har vi slagit in alla julklappar. Skönt att ha dem fixade.
Så imorgon blir det full rulle. Bebis ska badas, jag & älskling ska dusch och fixa oss iordning. Skötväskn ska packas, och så ska allt kommas ihåg att tas med. ;) Vårt mål är att komma fram i sänna innan 12.00! Haha Hoppas vi klarar det. ;)

Idag var jag äntligen iväg och klippte mig! Så skönt att få det urklippt. Det var bra slitet så blev lite kortare än förut. Passade också på att tunna ur den utväxande luggen. Skönt!
Nästa gång funderar jag starkt på att slinga det! yrt, men jag skulle vilja unna mig det. :)

Casper har vart på bättre humör idag. Tror ärligt talat det är ögat sm gör ont på honom. Men det ser bättre ut nu.
Han hade på sig sin tuffa traktorbody idag som han fick i halland. hihi Söt va ? ;) Bonnpöjk som han är. ♥

Godnatt på er. Hoppas ni ställt fram kakor och mjölk till gubben i rött nu. :)
Kram


Julgran & tomtar

Phu vilken dag! Inge stillasittande i soffan idag inte. Skönt det! Vi har nämligen arit och julshoppat som planerat. Med unge och allt. Det har gått jättebra. Några kronor fattigare och en hög med klappar har vi fått till. Skönt att ha det avklarat. En klapp kvar på min släktsida, men ska fösöka få tag i den imorgon när jag ska in till frissan.

Nu på kvällen har vi ätit pannkaka. Mums! Ett måste på torsdagar i det här huset. ;) Pannkakstokar är vad vi är. hihi
Sen bar älskling in granen & jag fick knyta i ett snöre i alla julgranskulor. ;) Pilligt!
Så nu efter lite pyssel, har vi en fin pyntad gran i vardagsrummet, och en massa gulliga (och mindre gulliga)tomtar överallt i huset. Ja, karl min är tomtegalen! Två kartonger proppade med tomtar kånkade ha upp på övervången. Mycket i mina ögon. haha ;) Så nu har även vi det juligt här hemma. :) Tänk att det redan är jul igen. :) Börjar känna liiite julkäsla nu.  Hoppas den håller i sig, likaså snön ute!

Det tråkiga denna kväll är att lillen inte alls är nöjd. Tror han har ont i magen. Känns uppblåst, och vi får inte alls till någon rap efter måltiderna. Inte som det brukar låta iallafall. Dessutom har han fått ett litet sprucket blodkärl i ögat tror vi. Ser ut som en liten röd prick på ögonvitan. Så ögat är irriterat och rinner. Stackars liten. :( Gör ont i mammahjärtat att han inte mår bra. Hoppas han mår bättre imorgon. Då ska vi ta det lungt han & jag. ♥ Det har ju vart väldigt mycket intryck idag på marieberg.

Han är exakt 7veckor idag. Vad tiden går! Stora killen jue.♥

Men nu ska vi hoppa i säng. Vi är trötta hela familjen.
Godnatt på er.
Kram


Återblickar

Åter igen en sån där dag man blickar tillbaka på allt som vart. Både bra & dåliga minnen strömmar förbi i mit huvud som vanligt. Det är så det är. Livet. Likt en berg&dalbana går den upp och ned, hit och dit. Ibland vill man kräkas på det hela, ibland skratta så man knappt vet vart man ska ta vägen. Jag är äntligen lycklig lottad och får vara i den härliga delen på turen mest hela tiden. Det är jag min familj evigt tacksam. ♥

Men den där eviga längtan efter hästarna finns där. Som en tickande bomb lågt in i mitt hjärta som vill explodera. Det är inte klokt vad jag saknar att få höra samman tillsamans en fyrfota vän. Det låter så barnsligt och själviskt. Men så är det bara. Jag ångrar inte Casper en sekund. Han är värd alla uppoffringar, men mitt liv kommer alltid sakna en pusselbit så länge hästarna är ur bild. :)
Det kan vara en bild, en lukt eller en plats. Men alltid är det något som påminner mig om allt det där som har med hästlivet att göra. Allt det där jag saknar.
Såklart kommer även alla minnen från Stenkulla. Älskade Puke, Aegir, Storm & Linda. Vårt gäng. Saknar våra långturer, saknar våra knasiga upptåg på ridbanan, ja jag saknar allt. Helvete att det var tvungen att ta slut på det sättet det gjorde.
Så glad att Linda & Storm har varann iallafall. :)
Men som jag sagt många gånger förut. EN DAG, är jag där igen. Med en fyrfota vän, på min gård tillsammans med min familj. ♥ Jag längtar!

Annars idag har det vart lungt som vanligt. Gud vad min blogg innehåller samma saker just nu!
Jaja, jag var trött som ett as imorse. Men inte min son inte. ;) Bus bus bus var det som gällde. Älskade barn!
När älskling kom hem åkte reflexerna på och så blev det promenad :)

Nu väntar sängen, för imorgon ska vi hänga på låset på marieberg för att handla julklappar. Ute i go tid som vanligt. hehe
Sen imorgon kväll ska vi ta in granen och klä den också. :) Mysigt!

Ut faller det snö stilla. Det var så fint ute när jag tog in kaninerna.
Så nu säger jag godnatt.
Kram


* Jag & Aegir förra vintern ♥ *


Charmigt inlägg

Idag tänker jag inte skriva så mycket, utan bjuda på en hög med charmiga bilder på vår lilla kille istället som var på så bra humör imorse när vi hade vårt morgonbus. hihi Vår charmknutte! ♥

Men dock måste jag berömma mig själv som kom ut på en promenad idag, och inte har småätit något alls på hela dagen, förutom en apelsin & en mandarin. hihi Tackar gudarna för citrusfrukter! Äntligen säsong för dem igen. Beroendeframkallande, och tack och lov nyttigt. :)

Nu sover lilleman, och jag ska ta min stora karln och gå och sova. :)
Men först ska kaninerna tas in för natten.
Kram


Äntligen snö!

I morse vaknade jag av det jag väntat på. SNÖ!
Så himla härligt, och ad just det vart ute hela dagen. Men mina förhoppningar om att den får ligga kvar är ganska små. Tyvärr. :( Men jag tänker njuta så länge det går!
Imorgon hopps jag på att det är slaksfritt, för då ska jag ut och gå med Casper i vagnen. Jag ska börja krypa igång med att träna bort gravidkilona nu. Så mycket trevligare att gå ut och gå om det är torrt ute, än om det är typ.. lervälling!
Mitt mål är att gå ned 10kg iallafall fram till sommaren. Det borde jag ju klara. :) Perfekt att det är jul nu. ;)

Annars idag har det vart en lugn dag. Vaknade imorse av en väldigt snorig unge. Han har hostat, nyst och snörvlat hela dagen, men han har varit hyffat nöjd ändå. Sovit mycket men oroligt. Stackars mammas gull. ♥
Men det går nog över snart, tycker redan han låter lite bättre. :)
Vi är snoriga familjen här hemma nu, Glenn vaknade med halsont idag nämligen. Det är så jäkla trist nu när det är förkylningstider. Typiskt att vara sjuk till jul och allt. Blä!

Passade på att fota pyret lite imorse också när vi hade bus på fårkinnsfällen. Han tycker det är så roligt att ligga på den. hihi Han skrattar och joddlar på som bara den. Då blir jag varm i mammahjärtat. ♥ Älskar min lilla pojk!

När jag bloggat klart nu ska jag gå och laga mat till oss stora i huset. Sen ska vi igång och julstäda huset. Eller jag är först och främst barnpassare, men om lilleman somnar så ska jag allt se till att hjälpa till lite jag med. Jag bara älskar att städa. Eller nej, det gjorde jag ju inte. Suck.

Hoppas i vill kommentera lite. ;) Även om jag bloggar för min egen skull är det tusen gånger
roligare att få resons på det man skriver. ;) hihi *tiggatigga*
Kram på er!






Ingen snö men lite julkänsla

Idag har vart en riktig familjedag. :)
Casper & jag låg och hade sovmorgon meda pappa Glenn gick upp före oss. ;) Sjusovare som vi är. Vaknade av en grön gräsmatta. Alla snö hamnade uppe i kilsbergen... suck! varför bor vi i en bunker ?! Gaaw..
Efter frukost åkte vi och veckohandlade som planerat. Inhandlade dessutom julgrejor till granen. :) Ser fram emot och klä den! Röd & guld är temat. ;)

När vi kommit hem, packat in allt och gjort gett Casper mat & ny blöja styrde vi bilen mot Askersund och sänna. :)
Där har vi sedan spenderat resten av dagen och haft kanonmysigt. :) Casper var på lite halvtaskigt humör, men stundtals jätteglad. :) Förutom morfar, mormor och morbror fick Casper idag träffa Moster Netha och kusin Tuva för första gången. :)
Hemma i sänna var det dessutom snö! :O Så tillsamans med det och mammas mysiga julpynt fick man en liten gnutta julkänsla minsann. :D ♥

Vi kikade i lite alum, och insåg att Casper är lite lik mig när jag var bebis. :) Hihi

På kvällen när vi skulle hem var det halt, eller nej. Det var snorhalt! Så fort vi försökta gasa lite fick vi slir på bilen. Otäckt! Vi fick dessutom två långtradae i arslet som höll ett säkerhetsaståd på 5m. Hua! Tur allt gick bra!

Nu är vi hemma och välbehållna tack och lov.
Mätta i magen efter en god pastagratäng som jag snickrade ihop förut, och pojkarna har gått och lagt sig. Vilket jag också ska göra. Hoppas åter igen på att vakna upp till ett vitt landskap imorgon!
Så godnatt på er! Kram ♥


Julbord & Julgran

Hallå.
Igår (förrgår) blev det inget bloggande. Vi kom nämligen inte hem från julbordet på jobbet fören halv tre eller något. ;) Så det var lyckat med andra ord, och nu saknar jag jobbet, kollegorna och grisarna ännu mer.

Det var jättegod mat och härligt att prata med alla. Jag & älskling satt med Linda & hennes trevliga Niklas. Linda agerade barnvakt hela kvällen. Hon fick tillomed Lilleman att somna när inte jag dög. Det låter väl illa? ;) Mamma dög minsann inte. Hehe

Så idag (igår, klockan är över 00.00) så har vi tagit det lugnt. Hjärtat mitt gick upp vid nio med Casper, och lät mig få sova. Så snällt. ♥
När jag gick upp ar det hög tid att laga mat, vilket jag gjorde.  Thaiwook. Mums!
Sen åkte vi och köpte en julgran. Den står just nu i garaget och väntar på att få komma in. Dock ingen som helst julkänsla. Vart är all snö?

Det har ju regnat/snöat lite nu ikväll. Vaknar jag imorgon bitti och möts ab några dm snö är ingen gladare än jag! Det här gråa och trista vädret får mig sååå deppig!
Satt och planerade julklappar förut. Känns inge kul alls när känslan för jul är som bortblåst. L På torsdag ska vi åka och shoppa alla julklappar i alla fall. Lika bra att vara ute i tid. Som vanligt. Haha..

Ikväll/igår kväll så har vi haft tacomys framför tvn. Gott som vanligt. Jag var ritkigt sugen på tacos idag, så då smakade det ju bara ännu godare! Ett tips! Stek med lite bacon i köttfärsen. Apgott blir det. J
Jag rörde också ihop nån vitlöksröra . Den vart väldigt lyckad. J Så stinker vi vitlök här hemma. Haha

Nej nog för mig. Jag ska ta och krypa ned hos min gos.
Imorgon väntar veckohandlingen so vanligt samt julstädning här hemma. Blä! Kanske en tripp ned till Askersund också om vi hinner. :)

God natt!
Kram


War Horse

För ett bra tag sen så fick jag syn på denna trailer på kära Agnes blogg.  Hästgalen som man ä blev jag ju tokkär direkt! Nu har jag äntligen fått veta premiärdatum! 25december 2011 !!
Någon som vill gå med mig, kanske inte dne 25.e men ändå!? :D Inte säker på att älsklingen in vill gå på den. :O Om inte annat kan vi ju gå flera. :)


Lite sjuk

Blev ingen rolig dag idag inte.
Hade ju käningar av  halsen igår. Jag vaknade imorse och var som ett sandpapper i halsen. Ajj! :( Det är väl en väldig olustig känsla det där ed halsont. Tycker ni inte det? Man vill ju knappt svälja. :(
Jaja, i vilket falls som helst mådde jag inte alls bra. Kände mig som en överkörd flodhäst. Så jag ställde in min & Idas träff. Lika bra att ses när man är pigg istället. Hoppas på fredag. :)

Jag har istället roat mig med att försöka få ording på alla bilder till vårt album. Hade bilder på tre olika datorer så idag har jag samlat ihop alla till en och samma iallafall.
Sen har jag såklart gosat med lille mennen. Som för övrigt vart på jättebra humör iag. :) ♥

När älskling kom hem från jobbet så tog jag en välbehövlig dusch. Efter det lagade jag mat åt oss. Blev någon form av fiskgryta ed stekt potatis och sallad. :) Blev helt okej.
Sen har vi myst hela familjen i soffan och tittat på halv åtta hos mig & Bonde söker fru. :) Var ju bröllop idag för den där Pär-ola. Vi närkingar är bra på att finna kärleken. ;)

Nu väntar sängen som vanligt. Älskling var så rar och tog in kaninerna, samtidigt som han var och la i ved i pannan, så jag slipper dra mig utåt. :) Tack hjärtat. ♥

Det var det jag hade att tillägga idag.
Kram från en sjukis


BVC & Fika

Hejhopp. Jag ska strax krypa ned i sängen. :)
Hänt en del idag. Härligt!

På föriddagen styrde vi bilen tll bvc. Casper vägde idag 4995g, och var 56cm lång. Iiih 5kilos bebis nu ju. ♥ Han växer så det knakar vår skrutt.
Efter BVC så åkte vi hem igen, och älsklingen min åkte tillbaka för att jobba.
Casper var superkinkig men fick honom att sova till sist. Den där förkylningen, eller vad det nu må vara sätter sina spår. Jag har ått tillbaka min onda hals. Undrar om det någonsin kommer bryta ut på oss? :S Hm..

På efteriddagen när mitt stora hjärta kommit hem så lämnade jag mina pojkar hemma och åkte till marieberg och mötte upp Linda. :D Vi att och prata ända tills de stängde. Så himla härligt! Det är förresten Linda som börjat på Norrgården i samma veva jag blev mammaledig. Vet inte om jag nämt det? Men vi får vänta ett år innan vi får jobba tillsammas hihi ;)
Kvällen uppskattades i vilket falls som helst tjejen, och hoppas vi kan göra om det snart! Om inte annat ses vi ju på fredag. Då är det julbord med jobbet. Mums!

Men som sagt, nu väntar sängen.
Imorgon ska vi träffa Ida :) Kanske dra med henne till familjecentralen? :D Vi får se. ^^
Godnatt! ♥


Ett år sen jag mötte mannen i mitt liv

Idag är det exakt ett år sen jag satt hemma i lägenheten i kumla, pirrig som attan efter kvällens bravader. Idag ärdet nämligen ett år sen jag och min älskade Glenn träffades för första gången. Även om det känns som det gått så mycket längre.
Inte kunde vi ana att det skulle leda till något så fantastiskt. ♥ Tillomed barn har vi hunnit med. ;)
Allt började med ett mejl på mötesplatsen.se, och slutade i det bästa som hänt mig.

Ser så fram emot vårt liv tillsammans med Dig älskling. Att få vara din är som en saga som aldrig tar slut.
Du gör mig hel, du är min bästa vän, min själsfrände och jag älskar dig av hela mitt hjärta och lite till.
Du & jag för alltid. ♥


För att fira vår dag idag så åkte vi ut till marieberg. Där allt startade. Vi kysstes på platsen där vi möttes upp, gick samma väg upp till fiket som för ett år sen och satte oss vid samma ord som då. Så romantiskt! ♥
Vi satt och pratade minnen och skådade vår vackra son. Åh vad jag är lycklig!
En fantastiskt dag!

Vi köpte också med oss ett fotoalbum hem. Jag har tänkt att börja skriva ut lite familjebilder och sätta in. Har lite att pyssla med då jag ska börjafrån är jag & Glenn blev tillsammans. ;) Ojoj.
Men den var iallafall jättefin. :')

Nu ska vi strax gå och sova. Jag ska bara knata ut till kaninerna först och natta dem. :)
Jag har lagat mat åt oss och nyss badat lilleman.
Imorgon förmiddag ska vi in till BVC för kontroll igen. :)

Tack för alla fina kommentarer ni gett!
p.s detta är mitt 600.e inlägg hihi d.s
Kram ♥


Tredje advent

Gud det är snart jul! Jag har inte en enda julklapp fixad ännu. Phu!
Ska tigga barnpassning så snart som det bara går så jag kan ta min karl ut på julklappsjakt! Min julfrid kommer inte infinna sig så länge jag har dem kar att fixa. Det är ett som är säkert.

Men idag her vi haft en riktig mysdag.
Jag fick sova ut lite imorse då jag vaknade med en fruktansärd huvudvärk. Haft det mycket de senaste dagarna vilket inte alls är roligt! Det var iallafall jätteskönt att få sova lite. Tusen tack älskling för att du tog Casperliten. ♥
När jag vaknat till så fotade vi varandra tillsammans med Casper. :):) Älskling är min fotolärling, även om han inte vet om det. ;) Jag är ju lite petig med vinklar osv, vilke han inte är van med. hehe Han blir bättre och bättre. ;)

Efter lite lunch & pyssel här hemma så packade vi ned e övertrött bebis i barnvagnen och tog oss en promenad i vintersolen. Casper somnade direkt och vi ar ute i säkert två timar. Jätteskönt! Men jag känner fortfarande av lite i bäckenbenet när jag går för länge. Men det blir bättre och bättre. :) Hallå jag födde barn för 5veckor sen, då är det okej med lite krämpor. ;)

När vi kom hem fortsatte Casper sova så i passade på att duka upp lite fika och skriva julkort. Hela 23st blev det sammanlagt. Känns skönt att ha det fixat nu. :)

Nu har Casper precis vaknat så älskling kör utfodring. ;) Jag ska strax hoppa in i duschen innan jag ska börja med kvällsmaten. Sedan får det nog bli soffmys tills vi ska sova.

Har en sak som tynger mig en dag som denna. Fina, fina Aegir är ute till försäljning. Jättebra att han kommer ifrån turridningsverksamheten då han inte alls är en häst för sånt. Men nu försinner nog alla chanser att få återse honom.
Önskar jag kunde ta honom, men tid och energi finns inte nu. Dessutom tycker jag att de begär lite för mycket för honom. Skittrist! Skulle gärna fått en andra chans med honom. Lärt känna honom från grunden, på våra villkor. :(

Men jag hoppas han kommer till ett bra hem! Vem vet, kanske vi möts igen.. ♥
Kram Emma


Tyst längtan

God kväll allesammans.
Sitter här och är gräsänkling för kvällen då mannen min är iväg på gubbfest hos några kompisar i lindesberg. :) Så jag & Casper får klara oss själva ikväll. Han ligger och sover just nu så fick lite egentid här framför datorn.
Han har art på dåligt humör idag. Troligen ont i magen. Men efter lite massage på magen och efter en ordentlig rap så lugnade han ned sig, och somnade.
Han vaknade igen för omkring en timme sen, slurpa i sig en flaska ersättning och somnade om på mitt bröst.
Det är så himla mysigt att ha sin bebis sovande på magen/brötet. Det är så mycket kärlek. ♥

Vart en lugn dag som vanligt. Älskling & jag sov så länge Casper tillät imorse och gick se upp, duschade och åt frukost.
Sen bar det iväg till Maxi för att handla. Så nu är det äntligen gjort!
Älskling köpte en julskiva eftersom han tagit hem sitt högtalasystem hemifrån Halland. Så nu är det installerat och klart så vi kan lyssa på julmusik medan vi klär granen. :) Mys!

Annars har det int hänt så mycket annat. Bara varit liksom. Min lilla familj. Finns inget bättre. ♥

Nu när man går hemma så mycket har man ju verkligen tid att sitta och reflektera över saker. Jag känner mig så otroligt lottad som sitter här idag, med min livs kärlek, vårt älskade barn, våra djur på en fin liten gård. Jag är så förbannat lycklig att jag nästan exploderar. Så jäla dåligt jag mått de senaste åren till och från. Det känns så avlägset nu. Jag fattade ju inte ens själ vilket jävla liv jag hade. Det är fruktansvärt skrämmande. Det enda jag saknar från de senaste åren är faktiskt Lindas & min tid på Stenkulla. Det var så roligt!

Då halkar vi genast in på mitt största ilandsproblem i livet. Hästarna. Gud vad jag vill börja rida igen. Det är helt galet. Jag har allt jag kan önska. Men den där lilla hästbitna tjejen sitter där inne och vill komma ut. Längtar så tills Casper är äldre så jag kan börja ordna upp med häst igen. Är så tacksam att Glenn stöttar mig i det. ♥
Längtar efter att få sitta på en varm rygg och galoppera längs med en väg inne i skogen någonstans. åååh!
Men jag är så tillfredställd med vad jag har nu såklart. Casper & Glenn är viktigast. Inga tvivel om det. ♥ Hästlivet kan vänta. :)

En annan sak jag reflekterat över är detta med kompisar. Jisses vad jag glidit ifrån alla. Dels mitt fel absolut, då jag de senaste åren kanske inte haft så mycket ork jag velat till att ge mig ut bland folk. Men av några känner jag mig faktiskt riktigt sviken också. Sånna kompisar som stått mig så otroligt nära genom åren har bara poff försvunnit. Trots en massa försök att vela ses. Sånna som man trodde ville vara med om sin kompis graviditet, stötta, klappa på magen osv. Inte ens nu när Casper är född har dessa velat komma och hälsa på. Inte ens alla syskon. :( Det gör mig väldigt ledsen.
Vad förväntas av mig, berätta så jag förstår? Jag har sagt att jag vill träffas, jag är hemma hela dagarna. Ring, skicka sms eller kom hit? Det skulle betyda mer än ni tror.
Jag är skitdålig på att komma till skott med saker och ting, det erkänner jag. Så hjälp mig på traven. :D

Jaja, ska sluta gnälla nu.
Det känns bara som om denna gräns mellan vänner och bekanta blivit väldigt suddig på en hel del håll, och det tycker jag är jätte, jättetrist!

Nu ska jag gå och gosa med min son. ♥
Kram




Fredagsmys med familjen

Idag har jag inte alls mycket att skriva om. Det har art en jättelugn dag. Casper och jag verkar inte bli sämre vilket känns skönt! Vi har myst hela dagen tills pappa kom hem och gjorde oss sällskap. :)

Det blev ingen veckohandling idag heller så imorgon är det prio ett, då det ekar tomt i kylskåpet. ;) Till fredagsmat blev det pannakka i brist på både det ena och det andra. ;) Vilke lyx. Ha!

Imorgon kväll blir jag nog gräsänkling eftrsom älskling är bjuden på "gubb-fest" hos en kompis i lindesberg. Någon som vill komma och hålla mig och lillfisen sällskap? :)

Jao, det var väl det jag hade att tillägga idag. Om jag inte ska berätta om bajsblöjor, kräk och nappflaskor. ;)
Alla får ha en fortsatt trelig kväll öskar vi på Broby! Kram ♥

P.s Vem är du "M" som kommenterar så mycket rart? Känner jag dig? :) D.s


Oförstående

Jag måste bara få detta ur mig. Det gör mig lite upprörd faktiskt, även om det kanske bara är en skitsak i andras öron.
Jag förstår inte denna ständiga tävlingen som verkar försegå vad det gäller barn & graviditet. Först tävlas det om vem som var tidigast om att känna första sparken, sen om vem som för tidigaste magen, och vem som haft den lättaste graviditeten. Sen när ungen väl är född, ja då börjas det om. Vems unge som ammar bäst, reste huvude först, eller log först.
Det är i stort sett omöjligt att skriva ut någon som man är stolt och glad över utan att få höra hur pass mycket duktigare "kommenterarens" barn var/är . Varför, frågar jag mig? arför måste man alltid vara bättre. Varför måste man skryta? Kan man aldrig bara lämna en kommentar som inte måste innehålla grovt skryt om sitt eget barn?
Jag fattar inte. Jag bryr mig inte om Casper är senare eller tidigare än andras barn i sin utveckling, utan jag glädjs åt hans takt. Precis som jag kan glädjas åt andras barn.

Suck.. nej nu vart det väldigt negativt här. Nu har jag fått sagt mitt. ;) Nu går vi vidare. Nu menar jag inte att man inte ska lämna kommentarer som hänvisar till sitt barn, men det är skillnad på en kommetar där man skryter och där man inte gör det. ;) Dessa tankar är sånt som mest uppkommit från hemsidan Blimamma.se :)

Jaja, tillbaka till det som spelar roll för mig. Mitt liv. :)
Casper och jag har inte känt oss hundra idag. Iallafall inte jag. Men Casper har vart kinkig hela dagen så misstänker att det är förkylning på g då jag har ont i halsen och han är lite snorig. Hoppas det inte blossar upp något. Skulle vara skönt att slippa det!

Älskling och jag har ätit middag och ska nu äta lite kladdkaka till efterätt, som jag bakat tidigare idag. Mums!
Sen blir det att krya ned i sängen och mysa med hela familjen innan vi ska sova. :)
Hihi just ja, innnan jag avslutar ska jag lägga upp en bild älskling tog på mig strax innan vi åkte in till BB. Fan vad stor jag var. Och svullen! :O Man glömmer fort. ;)

Men nä, nu ska jag gå och mysa med mina fina favoritpojkar. ♥
Godnatt. Kram


Snö och huvudet högt

Äntligen (!!) har i fått snö. isserlige ser det inte så lovande ut att det får ligga kvar, men jag hoppas. :) Alla ni som klagar på snö kan dra något gammalt över er. Här där vi bor SKA det vara snö såhär års. :) Sådeså!
Sen att det kan medföra problem och obehag i vissa sammanhang bryr jag mig inte om. Jag vill ha ljust och vitt ute. :) Man blir ju så mycket piggare och gladare då än när det är mörkt och grått. :D

Sitter här hemma med Casper och Smirre. De båda sover nöjd. Stackars Smirre lyckades bli instängd i uthuset när jag hämtade hö till kaninerna i måndags. Hittade honom igår efter att ha tokletat överallt. Stackaren. Vara ensam här hemma hela helgen, och sen bli instängd nästan ett dygn. Så nu skämmer matte bort honom med skinka och leverpastej. ;) hihi

Casper och jag har legat under en filt på morgonen och tittat på greys anatomy medan snön yrde utanför fönstet. Sen gick vi ned, hade morgonservice, och busade lite i gästsängen på fårskinnsfällen. Det var uppkattat av herr sprattel. ;) Gurglade nöjt. La över honom på mage en stund och för första gången orkade han lyfta på sitt huvud! Stol mamma slängde fram kameran direkt. ;)
Vad fort det går! Det känns som igår när han kom ut som en hjälplös liten sparv.

Eftersom han var på så bra humör så passade jag på att laga mat till älskling som kommer hem var lunch för att ät numera. :) ♥ Så underbart att få en liten stund mitt på dagen. Då känns inte dagarna så långa. ♥
Det blev iallafall pasta och skinksås till lunch. Enkelt och gott!
Förresten, det blev skitgott med potatisskivorna igår!

Nu ska jag ta mig ett litet mellanmål. Det är väldigt skumt det här. är jag var graid var jag inte alls direkt hungrig. Mer än vanligt alltså. Det var väl vissa perioder. Knappt något sötsug heller eller något. Men NU, nu jävlar. Jag är hungig heeeela tiden. 30min efter att vi ätit är jag vrålhungrig igen?! Och jag har ett djävulsk sötsug hela dagarna. Hur kan det komma sig? :S

Som sagt skumt!
Men men, ikväll är det julskinksprovning också. wiiie! :D
Den nya designen är bara provisorsik förresten. :)
Kram ♥


Nu är vi hemma

Ja nu är jag & min lilla älskade familj hemma igen. Eller vi kom hem igår rättare sagt. :)

Vi har haft en dundermysig helg i Halland med nära & kära som vanligt. :)
Det gick bättre än förväntat att resa med vår skrutt. Han har vart så lugn och nöjd hela tiden. Jag & älskling kunde tillomed lämna honom hos farmor en stund medan vi åkte och handlade.
Casper ble dessutom en månad gammal i lördags! :D Vad tiden går snabbt!
Tack alla för ännu en mysig helg i söder, och tusen tack för alla fina kläder vi fått till Casper! Vi ses till jul eller nyår igen. :)

Vi fick också, som så många andra, uppleva årets första snö igår. :) Häligt att det frusit på lite. Dock var det inte så härligt att kliva in i ett iskallt hus igår kväll. Hela 9° hade vi innomhus igår. burr!! Så inatt har hela familjen legat tätt ihop för att få upp lite värme. ;) ♥

Vad är det med mitt huvud idag? Hade massor att blogga om, men nu när casper äntligen somnat så är allt som botblåst! Hm.. Ja imogon ska vi på julskinksprovning med grisbönderna i Örebro län. :) Det ska bli väldigt mysigt. Casper ska få bli med tänkte vi. Det är här ute i närkes kil så inte så långt hem och det skulle bli jobbigt.
Usch jag saknar jobbet. Älskar att vara hemma med vår skatt, men jag saknar att vara en del av jobbet så som jag var i slutet innan jag gick hem. Blir intressant om det känns som förut att komma tillbaka om ett år. Måste iallafall åka och hälsa på någon dag!

Nej jag ger upp det här med bloggande för idag.
Ska hoppa in i en varm dusch med mannen i mitt liv, bädda ned honom & Casper i soffan (Han har sovit 4h inatt), medan jag lagar mat. Ska prova att göra tunna potatisskivor och sen en god köttbit till det. :) Vi får väl se hur det går. :)

Snart ska jag ta tag i en ny bloggdesign också! Det är verkligen på tiden. Jag är minsann ingen blivande mamma längre. :) ♥ Ha det så länge!
Kram


♥ min lilla familj ♥


Hälsningar från Halland

Hallå allesammans.
Tänkte skicka iväg en liten hälsning från oss i söder.
Vi ska strax träffa en av Caspers farbröder samt kusiner, så då blir det full rulle här. Två tvillingpojkar på 3år och en 5-åring kan det här med att visa att dem finns. hihi Goa skitungar. :)

Vi har det för övrigt jättebra här nere. :)
Igår hade vi familjemiddag. Caspers farmor bjöd på god kalkon och glass till efterrätt. Mums!
Det var härligt att träffa alla här igen, och få lyssna på lite hallänska och skånska. Dem här nere pratar ju bra mycket härligare än vi gnälliga närkingar. ;)

Haft skitpissigt väder idag. Halv storm och spöregn hela dagen. Blä alltså! När vi var och hämtade bror Jonas så hade en liten gran lagt sig över vägen. Vi kom förbi som tur var.
På tal om det, jisses var stormen i söndags tog mycket hårdare här än uppe hos oss. Massor med träd som lagt sig samt en del vindgator. Ser inge kul ut. Stackars skogsägare. :(

Men men, vi mår som sagt toppem. Skönt med en minisemester. Casper sköter sig jättebra. :) Så lugn och nöjd. Vi kunde tillomed lämna honom ensam med farmor en stund när vi hämtade Jonas. :) Duktiga skrutt. <3

Nej nu måste jag avsluta. Får se om det blir något inlägg imorgon. :)
Kram


*se så fin han är i ansiktet nu, nästan inga utslag :)*


"En mycket fin pojk"

Idag har vi vart på BVC med Casper. Han hade växt ordentligt och väger nu 4415g och är 55cm lång. Ha växer så det knakar vår lilla son.
Vi hade också tid hos barnläkaren för 1 månadskontroll. Han hade inget att anmärka på utan betyget var som rubriken lyder; "En mycket fin pojk". Hihi

Angående skruttens utslag har han lite skorv i nacke & huvud, sen ett slags hormonutslag i ansiktet. Så det var abslut inge konstigt utan vi ska fortsätta och smörjin det som vi gjort nu för att lindra. Vi var iväg och köpte Locobace® REPAIR igår på apoteket, och det har verkligen gjort susen! Blivit mycket mycket bättre redan. :) Jätteskönt!

Nu ikväll förbereder vi för avfärd mot Halland. Vi planerar att komma iväg så tidigt som möjligt imorgon. Vi får väl se hur det blir med den saken. ;) Men nästan allt är packat, lillen badad och jag ska ställa mig och göra matsäck strax.
Har precis skrivit ut lite bilder på Casper som farmor ska få. Vilket är en överaskning Jonas, om du skulle råka läsa detta. ;)

Nej nu måste jag sätta fart. Mina pojkar ligger och sover på gästsängen bakom mig. ;) <3
Älskar min lilla familj, kan inte säga det nog många gånger. Ni gör mig till världens lyckligaste!

Innan jag avslutar så skriver jag en rad till dig pappa.
Tänker på dig och det kommer gå så bra imorgon ska du se, var inte orolig.
Älskar dig!



RSS 2.0