30 augusti

Vilken dag, fått massor med vettigt gjort. :) Åkte hemifrån vid tio tillsammans med linda. åkte förbi konsum och köpte frukost som vi åt vid stallväggen. :) Jag blev typ sjuk igår så jag hade nog feber imorse, kallsvettades och var allmänt konstig. Men sen blev det full fart så då glömdes lixom det bort haha. Frank hjälpte ju oss att sätta upp alla saker i sadelkammaren idag. Jättestort tack till honom alltså!
Linda hann inte inte vara med så mycket då hon ställde upp som barnvakt åt lilla fanny när monica for till örebro för att prova lite fina klänningar. :)

Men jag och frank kämpade på, båda halvsjuka och trötta. x) Inte lätt att mäta ut och tänka då. Men vi gjorde ett riktigt bra jobb. :)) För er som är nyfikna så kan jag tipsa om att bilder på sadelkammaren finns i albumet eller på bilddagboken. :) Så nu är kammaren klar förutom att lite el ska dras in. :) Lite mörkt nu ;) Elektrikern skulle komma rutn den 14e :) Sen ska väl vatten dras in men det får bli när det blir. ^^ Som det är nu är jag sjukt nöjd med hur det vart, lite lamper så är det perfa!

Justja, vi spåkade också ihop en "uppställ" där vi kan binda upp hästarna istället för att stå inne i hagen. :) Enkelt och funktionellt blev det. :)
Efter att blivit bjudna på pizza *tack* så drog jag och Linda ut på långritt. :D Drygt två timmar i sadeln känns i rumpan på slutet ;) men givk jättebgra och hästarna var superduktiga. ^^ Såg huuuuuuur mycket kantareller som helst! helt gult var det. :O
På hemvägen blev vi dessutom uppläxade av en gubbe på elljusspåret som sa att detta ser väl ändå inte ut em en ridbana. "nej" sa jag sen blev det bråk. xD jävla gubbe alltså, oj vad gör det att det blir spår i SANDEN??? wtf mkt att bråka om? Linda blev impad av mig iallafall som stod på mig xD haha fan vad arg jag blev, inte vågade han stå still och prata heller utan gick vidare och mumlade.. suck på såna där som inte har vettiga saker att bry sig om.. Vi har rätt att rida där om inga förbudsskyltar är uppsatta.. lär dig allemansrätten för fan. Jo just det, han kunde ju knappt gå där för all hästskit heller.. hm.. våra hästar har aldrig skitit på de där spåren.. BLÖ! Nu ska jag rida där i ren protest, och möter jag honom ska jag inte ens svara på tilltal. :D

jaja det har vart en urmysig dag. nu kommer linda fara iväg och jobba i fjugesta i en vecka så ingen att rida med på hela veckan. :( någon som vill sällskapa? :D messa!

Nä nu ska sjukligen snart sova. ont i halsen och huvudet och är allmänt seg så ha det bäst!


* pojkarna väntar på mat, Linda fotade *


28 augusti

Jo jag lever. Har inte orkat blogga bara. Men nu så :)
Verkligen blivit höst nu. Björkarna har börjat gulna och dagarna blir bara kortare och kortare. Urtrist då jag kommer bli ensam i stallet mestadels nu eftersom Linda inte hinner åka med efter jobbet pga det blir för mörkt. . Blir fullt upp med tre hästar att rida kan jag lova. Hoppas verkligen vi får pp lite belysning på ridbanan så kan Linda iallafall komma ut någon dag under veckan och rida där.
Det slog mig ju också härom dagen att det är mindre än två veckor kvar tills aegir kommer! jag som knappt fixat transport! ojoj men det löser sig nog till det bästa. Att jag har stressdrömmar som bara den under nätterna behöver vi ju inte tala om ;) Senast inatt drömde jag om att Jonas vägrade berätta vad Aegir skulle äta för foder. xD haha

annars går det framåt med hästarna. puke har fått ner hullet till normal nu och stormur är på god väg han med. :) Har fått upp konditionen ritkigt bra på dem nu så vi joggar långa sträckor med dem flera gånger i veckan. idag red vi för första gången med ländtäcke då det var dåligt väder. båda hästarna stördes inte det minsta av det. :) vi joggade runt motionsspåret. travade upp för en aslång backe och gud vad hästarna flåsade efter den. hehe, var dyngsvettiga när vi kom hem så de fick stå med svetttäcke en stund. :)

i onsdags fyllde älskling 19år också. :) ska fira honom imorgon med smörgårdstårta och så. :) på söndag ska vi göra klart sadelkammaren förhoppningsvis. :D Ska bli underbart att få klart allt. :D

Nu ska jag gå och laga mat åt mig själv. emil är på poker. :P ha det bäst!


25 augusti

vart tusan tog dagen vägen? bara försvann?
sov till typ tio och gick upp och gjorde frukost och la mig framför en film. vid halv ¨två åkte jag in till hallsberg och hämtade upp johanna vid stationen och sen bar det av hem till johanna i åsbro. :) där bjöd hennes mamma på nybakat bröd ^^ mums vad gott det var. :D när vi svullat klart var jag proppmätt, tacka vet jag hembakt riktigt bröd. :) sen drog vi ut till johannas totte då. skulle ju fota johanna och honom när de dressyra på höstens stubbåker. :) ritkigt najs bilder blev det trots en överpigg totte. <3  ha kvar honom johanna <3

sen drog vi hem till johanna igen och åt lite mat. jättesnällt att jag fick äta hos er, tack så jättemycket. :)))
efter ett tag drog jag med mig johanna till fuxarna då x) "tvinga" upp henne på storm och tog med henne runt blåberga. stackars johanna fick en näradödenupplevelse när vi skulle över tågrälsen xD haha tur att du har en lugn häst och en knäpp kompis som hejjar på ;D hahaha vafan så farligt var det inte ;)
hästarna var durkiga för övrigt och puke var genomsvettig efteråt, dels för att han börjat sätta päls.. suck. storm var riktigt svettig han med. :) dock inte lika överdrivet som puke men ändå xD imrogon ska jag nog longera tror jag. :)

nu på kvällen har emil och jag handlat lite, lagat mat och sen kollat på film. imorgon ska vi nog städa eller så ska jag packa godis. mycket nu >.< dessutom måset jag fixa med transport till agge! PANIK!

nog skrivet. nedan en bild från idag på johanna och tottis. och JA johanna, TATTO SKA VI HA!


24 augusti

*gäsp* trött är jag. skönt!
vart en bra dag, iallafall den mesta delen av den. förutom ett tjafs med mamma så har det vart bra. inte sugen på att åka hem på ett tag iallafall.. suck. som att jag inte har nog med negativa tankar att handskas med..

jaja, pojken och jag åkte iallafall till marieberg idag. var tvungen att handla lite kläder till mig. har verkligen ingenting. inget passar längre.. usch så tjock jag känner mig.. inte blir det bättre nu när jag mår dåligt och tröstäter men jag SKA ta tag i det, ska ska ska!!
hittade iallafall lite fina toppar, ska åka igen någon annan dag. typ själv då emil inte direkt njöt av att handla till mig ;)
har dessutom blivit farligt förälskad i en liten smidig kompaktkamera från canon. kikat på den länge nu men hållt mig men nu tror jag banne mig jag ska köpa den. verkar grymt bra + att det är videoinspelning på som jag vill åt då jag vill filma min ridning. :)) får väl se om jag ska offra dom där 2.400kronorna. :O

sen så skjutsade jag älsk till jobbet och drog hem. vid sex tiden fick jag reda på att linda hade annat att göra idag så drog ut till stallet. :)
behövde verkligen rensa tankarna så sadlade på puke och red ut en skön joggingtur med honom. vi joggade runt nästan hela elljusspåret och även lite galopp. bara några avsaktningar i backar. :) duktiga häst, nästa gång tar vi långa slingan. vilket flås han hade men ville knapp sakta av då han kom in i en sån fin takt. :) red på långa tyglar nästan hela turen, behövdes efter förra dressyrpassen. var även uppe i skogen lite och skojjade runt, hittade en liten mysig tur man kunde ta istället för att gå på asfaltsvägen. ^^

när vi kom hem var puke dundersvettig hela honom så duschade av honom och gick runt och torka honom. <3 sen snackade jag med monica och frank en stund om både det ena och det andra.
sen borstade jag av storm lite snabbt och tog på honom repgrimman och tog en barbackatur runt kabelvägen. dels för att kolla på ett skelett jag sett från pukes rygg tidigare under dagen. troligen ett hundskelett :/ monica berätta om en kvinna som miste sin rottis för några år sedan.. kanske den? om det nu var en valp/unghund för den var rätt liten men absolut ingen räv eller dyl.se bild nedan. usch säkert någon som kört på den och slängt den in den i skogen..

jaja storm och jag fick en *host* mysig tur. på kabelvägen travade vi lite men han började dra in med mig i skogen xD jag som satt där med bara repgrimma hade inte mkt o säga till om xD så fort jag försöka fatta galopp drog han in med mig xD jag for som en vante med honom haha, ett under att jag satt kvar x) när jag hoppade av och flyttade tyglarna gick det dock bättre och jag fick med efterlängtande galopp efter lite arga ord på honom ;) knashäst, vänta bara tills jag har träns! xD

jaja nu ska jag titta på film med älskling. nyss mumsat i mig en pizza.. ohja, perfa för min bantning.. suck.
imrogon ska jag fota johanna när hon rider totte på stubbåker :D roligt!



23 augusti

jaha idag har det vart fullt upp. dop för brorsdotter sara idag. söta unge. :) skrek ingenting i kyrkan. ^^ hemma vart det god mat och trevligt sällskap. visserligen var väl inte jag så mycket att snacka med då jag inte alls mår bra. känner mig nästan febrig, och har mått illa i stort sätt hela dagen. suck.. kan man någonsin få må bra?

var iallafall ut och klappade på hästarna en snabbis i förmiddags. skulle hämta syster vid tåget inne i hallsberg och vi var lite tidiga så svängde förbi där. i stallet var frank fullt upptagen med att riva ner väggen till vindskyddet som håller på att ge sig, höll på att ramla av stegen när vi tjoa hej. x) tänk att jag ska packa godis i veckan och även att vi ska få ordning i sadelkammaren, beror lite på hur frank jobbar. :) imorgon ska jag iallafall ut och rida långtur på pållen. ^^ får väl se om jag får med mig sällskap ut. får väl vara glad för det jag får nu.. suck. dagarna blir bara kortare och kortare och stackars linda jobbar ju till fem. dessutom läste jag på hennes blogg att hon blivit erbjuden helgjobb framöver så då ryker det ännu mer tid.. men det är väl sånt man får ta. :(

nu väntar lite filmmys sen dags att sova. hem till kumla imorgon. :)


22 augusti

Då har bloggen vart öppen en dag då, oj vad flitigt ni läser. :) Dock är väl det istort sätt bara snälla lovisa som kommenterar <3 :)

som ni vet mår jag inte bra, kommer nog ta en stund att ta sig ur denna svacka. när jag är redo komme rjag prata, det lovar jag. Nu ser jag mest bara fram emot att få hem aegir, få något att syselsätta mig med. det kommer bli bra. :)

dagen som vart idag har mest vart lugn. var otroligt mega trött sne jag vakna, beror väl på att jag är ledsen. hm.stampe var på rymmen i förmiddags och som straff tog jag mig tid att klippa hans tänder ;) .. vilket som i vanlig ording var på tiden. han har verkligen vant sig med den där behandlingen nu ;) stretar emot som fan men är snart tillbaka till sitt keliga och lugna jag igen när han fått lite tröstgodis och några klappar på huvudet. kaniner är mysiga djur <3 låg dessutom ute i buren en stund och bara gosa och var social med dem. mina lurvtussar <3
dags att knalla ut och plocka in dem för natten så de får lite mat i magen, visserligen har de väl gått och betet sen sju någonstans men lite extra pellets skadar ju inte ;)

sen ska jag åka och hämta älsklingen vid bussen i askersund. inte träffats på två dagar. kändes som det verkligen var dags för ett break. hm.. jaja nu ska jag sluta skriva.


Öppet igen

Sådär gott folk. Nu har jag kommit ifrån min lilla bloggprotest och öppnar upp igen.
Inte hänt så mycket som ni ser, men alla fliksidor är fixade samt att ett galleri kommit upp. :)
Har ni tid och lust så kommentera gärna. :)

20 augusti

VAFAN! får inte ihop någon bra header! Ger fan upp! grrrr pissråtta! får helt enkelt sitta ned och invänta den där krativa sidan av mig, när nu den kan tänkas hälsa på.. suck.

Är iallafall hemma i askersund nu. eller rättare sänna. åkte hit vid lunch efter att jag vart och tagit av hästarna insketstäckena, mockat och klappat lite på dem. slipade och målade också det sista i sadelkammaren. Blev ju lite mer att måla nu när frank fick upp dörrrana ordentligt. :) här hemma är det lungt som vanligt. fixat lite med kaninernas burar och slappat här vid datorn. funderar nu på att poppa popcorn och mysa ner mig i soffan framför en film. :)

nyss pratat med malin i tele också, om gamla minnen från kvinnersta. fy fan vad jag saknar! vill gå kvar, fan att åren ska gå så fort. fanfanfan..

jaja, nu funderar jag på att öppna upp min blogg. :/

19 augusti

nyss kommit hem från stallet. inte ett dugg glad, trots att ridningen gick bra. vet inte men kändes inget kul. vet inte varför.. jaja är ju allmänt depp nu även om ingen märker något. orkar inte ens prata om det. känns ändå inte som om någon har tid att lyssna.. men kan ju säga att en av de känslor jag har just nu är att inte känna sig uppskattad..

jaja skit sammma. johanna kom iallafall och hälsade på idag. hade med sig alla grejer jag beställt från börjes. :) nice, se ställde hon upp och fotade när jag och linda red så blev dressyr på ängen idag med till pukes stora förstjusing *inte*
han kändes lite stel, hade nog lite träningsvärk stackarn, imorgon får han en välbehövlig vila iallafall för då ska jag hemmåt. skönt faktiskt, då ska jag fixa med bloggen är det tänkt.

pallar inte skriva mer.. hejs.

*puke & jag idag*

18 augusti

oj vad folk är på mig om att starta upp bloggen igen. elak jag känner mig, men känner fortfaramde inte för att starta upp den. :/ aja vi får se hur det blir.

inte hänt så mycket idag. sov till elva vilket verkligen var behövligt med tanke på min förra sömnlösa natt. sen har jag mest suttit här hemma hos emil och degat. var iväg och handla lite ett tag bara.
nu på kvällen for jag och linda ut till stallet. passande sätt att fira sin födelsedag eller hur? :) Linda fyller ju år idag, grattis <3
Vi red lite dressyr på ängen idag. Ganska hårt pass, iallafall med puke, vet inte hur hårt linda red. :)
Jag red mycket på volter och övningar för att få honom att flytta undan sig. lossnade en del på slutet men ack så svårt det kan vara att flytta undan sig ibland ;) men han jobbade på jättebra och tillomed galoppen funkade idag. :):) han är så fin min lille puke <3 goa häst. :)

nu är det också bestämt att jag ska vara fotograf på monicas systers (?) bröllop i september uppe i dalarna. :)
har också en annan grej på g men det tänker jag inte avslöja ännu. :D

nu ska jag snart sova, ska fundera på om jag ska öppna upp bloggen imorgon. ^^

17 augusti - update

Puke var finast idag <3 Hårt pass och hittade äntligen galoppen igen!


17 augusti - update

bloggen är fortfarande stängd. har ju fixat en hel del med alla underflikar osv, istort sätt bara en ny design som ska upp men har idétorka.. tror jag började på fem stycken olika igår.. suck.

förresten så hjälpte det inte att sitta här inatt, kunde inte somna, klockan 04.54 stängde jag åter ner datorn för att lägga mig i sängen. då hade det redan början ljusnat ute. klockan var väl en bra bit över 06.00 innan jag äntligen fick somna, 10 ringde klockan för då skulle jag skjytsa malin J till zinkgruvan.

försökte sova nu innan stallet men gick inte, och när jag nääästan somnat ringde linda coh sen gick det inte att sova längre.. hoppas jag får sova inatt. detta tar livet av mig. dessutom har jag magkatarr och mår jätteilla.. hungrig men vill inte äta.. suck..

17 augusti

jaha klockan är 01.22 och jag kan inte sova. har verkligen gjort ett ärligt försök men kunde inte så lämnade älsklings sida en stund för att se om detta kunde få mig lite tröttare.
Har för övrigt stängt ned bloggen under kvällen, vet inte riktigt varför..

har i vilket fall som helst inte vart på blogghumör på ett par dagar, kanske veckor jag vet inte. Var roligare förr när man var flera som skrev och kommentera varandra fast ändå skriver man väl bloggen för sin egen skull. vad vet jag. Känns bara som om allt är grått och trist nu. det enda som håller mig igång är hästarna, vad vore jag utan hästarna? glad att jag har dem, även om det känns som en del saknas mer och mer..

jaja, träningen av pållarna fortsätter och det planeras långritt några veckor framöver om hästarna hinner komma i form för det. i dagsläget skulle dem nog inte palla det med tanke på att puke typ dör efter en galopp i uppförsbacke ;)

vad som hänt angående detta med hästarna sen jag sist skrev är att linda & jag red ut tillsammans i lördags. red runt lite uppe vid eljuspåret. från början var det bestämt att vi skulle byta hästar så jag red då storm. fick jobba med honom hela tiden för att få honom fokuserad på mig och gå någolunda ;) vilket han gjorde stundtals. :) Han kan bara han vill den där kusen. Puke gick bra med linda :) De är ju lite ovana med varandra men det såg bra ut ändå. :)
Pukes sår såg bättre ut men tvätta rent det och hade på salva igen utifall att. det sista vi behöver nu är en till vila >.<

Vad som står på schemat för kommande vecka/veckor är att bygga en proviskorisk rundkorall för att löslongera puke lite, hans galopp har blivit förfärlig och han bara bråkar i linan så tänkte testa med korallen, dessutom ska jag köra ett intervalljobb antingen i slutet av denna vecka eller nästa för att se vad de har för kondition. :P

för övrigt mår jag inge bra. lite depp antar jag. vet inte rotkigt vad det är men tycker bara allt känns tråkigt just nu. det som håller mig igång dock är väl att aegir kommer hem snart. :D hoppas de andra negativa tankarna försvinner snart och att jag åter igen vill starta upp bloggen

14 augusti

Inget bloggande igår som synes. hade ingen lust. var till stallet med linda för en gångs skull och det gick uselt. började dressyra på banan men det var så surt att man bara kunde rida i ena hörnet typ så vi gav upp och tog ett varsit håll runt kabelvägen för att rida lite självständigt. det gick åt helvete för oss båda då hästarna absolut inte villa gå ifrån varandra så det blev en maktkamp från det att vi lämnade gården gram tills det att vi möttes efter halva vägen. suck alltså.

dock gick dom bättre idag när jag tog ut dem en och en. red barbacka och kan bara garva åt vilken svår häst han är att hitta balansen på xD tog mig halva ridpasset att hitta någolunda rätt xD haha satt bara och garvade åt mig själv där jag for åt alla håll och kanter på stackars storm xD
likaså puke gick bra, tittig och larvig i början i skogen men skötte sig bra ändå. hittade en kaninform på honom idag. jättesmjuk och balanserad och jag kunde jobba honom på halvlånga tyglar hela vägen hem. :) gick även bra i alla läskiga vattenpölar idag. :)

Minns ni det där såret jag babbla om förra veckan eller när det va? Trodde ju inte att det vart någe med det eftersom det dagen efter jag såg det hade tokar ihop så fint.. idag upptäckte jag motsatsen. var jättevarigt och äckligt då det bildats en stor skorpa av päls, smuts och var. mumma för alla bakterier.så klippte bort päls runt såret och öppna upp det ordentligt, rengjorde med sprit och hade på antiflammatorisk salva. så nu är det bara att hoppas att det inte blir någe av det >.< sista gången jag tog för givet att ett sår var okej efter en titt..

tråkigt att man får åka till stallet oftare och oftare ensam.. antar att det blir så. nä man är "vuxen" har man inte tid för det man älskar mest.. usch vill inte hamna där..
så mycket går förlorat..

men men snart kommer aegir! :D


12 augusti

Vart en lugn dag med filmtittande och svampplockning i spöregn xD
Men nu vid midnatt var jag och älskling med om något jag anser som fantastiskt! Nämligen stjärnfallsregn! Minst ett stjärnfall per minut såg vi. Grymt häftigt! Vi kolliderar just nu med något stråk av sten och grus vilket ni kan läsa mer om nedan där jag kopierat en del av en artikel från Åladdstidningen som skriver om fenomenet.  :D

"Stjärnfall

Under första halvan av augusti kommer det mer stjärnfall än vanligt. Framför allt är det mellan 11 och 13 augusti som är bäst. Speciellt natten mot den 13. Är det mörkt kan man se ett stjärnfall per minut om man har tur. I vanliga fall kommer det ett stjärnfall per timme.

-Jag läste på ett forum att det var någon som hade sett ett sådant här stjärnfall och det hade gnistrat grönt på hela himlen, säger Daniel Korpi-Kastinen som själv bara sett sol- och månförmörkelser ännu.

Stjärnfallen ser ut att stråla ut från stjärnbilden Perseus och har därför fått namnet Perseiderna. De återkommer varje år och är egentligen rester av en komet. Jorden kolliderar med de små gruskornen i flera mil per sekund. De hettas upp, börjar brinna och ser ut som fallande stjärnor."

Verkigen en urhäftig upplevelse! Är helt exalterad i skrivande stund! Hoppas någon av er där ute också fick uppleva det. :)))


11 augusti

Inte alls sugen på att skriva blogg idag, verkligen inte. Men gör det ändå, ett kort inlägg.
Den största händelsen var väl att veterinären kom ut idag då. Jättretrevlig vet. som gärna visade och förklarade vad hon gjorde. :) Fick  känna lite i storms mun på tänderna före och efter raspning. Intressant. :) flashback från djursjukvården. ;)
Som jag misstänkte så gav hon lugnande. Storm blev supervibglig, höll på att fara omkull när medlet slog till. x) Båda stod med sänkte huvud när vi åkte x) Pluttar, men allt så bara bra ut så det var skönt. Lite allmän raspning bara.

Sen åkte vi hem till askersund, älskling och jag. Här har vi mest slappat och kollat på film. :) Nu väntar sängen strax. Skrev också ihop ett CV som ska användas på jobb som handlar om djur ;) De på norrgården ville ju ha ett bland annat. :) Så ja, nu har man väl sökt sitt första jobb anatar jag? xD

Precis skickat iväg en lista på grejer till sadelkammaren som ska köpas in. Tar en orderbeställning tillsammans så kan vi dela på frakt. ^^ Billigt och bra!
Nu hoppas vi bara på att frank får tid att fixa klart i kammaren så vi kan börja inreda :D

Nu ska jag krya ner till älsk i sängen. Godnatt!

*Puke raspas*

10 augusti

Usch vad dåligt väder kan förstöra!
Då jag fick reda på att Linda inte kunde följa med till stallet tänkte jag att det var lika bra att åka ut tidigt och rida båda hästarna på banan. Så fine, tog på mig och precis när jag knäpper ridbyxorna mullrar det till som sjutton ute. Jaja tänker jag, det blir väl inget som vanligt. Tar på mig och går ned till bilen för att åka, då mullrar det till ännu en gång.
På väg mot sannahed ser jag hur kolsvart där är över hallsberg och blåberga (där stallet ligger) och hann knappt köra 100m till förens första regndroppen föll. 3minuter senare körde jag in i en vägg av störtregn! Såg knappt tre meter framför bilen och fick krypköra i en decimeter vatten xD haha så komiskt.

jaja sen var det som att vrida av en kran så var det regnfritt. vad bra tänkte jag som genast tog upp planen på att rida igen men icke.. väl framme i stallet hann jag kanppt innanför dörren förens det blev kolsvart och det började ösregna samt åska igen.. så det blev ingen ridning. Plockade ihop bland alla saker som ska in i kammaren sen samt finputsade lite där det hamnat färg utanför linjer osv. :)

efter två timmar gav jag upp och tog hem hästarna från betet och gav dem kvällsmat. Imorgon kommer veterinären ut för att kolla deras tänder. :) undrar om dom blir drogade? :S för inte står de väl frivilligt stilla med en munstege ?
jaja ska bli intressant att se ;)

för övrigt var jag och älsk till mareibeg på div. ärenden på förmiddagen. köpte trälister till stallet och jag hittade även några billiga hängare och krokar :) Även en mjuk borse till puke. :)

Bilden nedan är från sjursjukvården i skolan för något år sen när vi kollade tänderna på ett av travrussen. :)
hejsvejs!


9 augusti

Idag har vi vart i stallet sen tio imorse. målat målat målat och målat ;) Nu är det färigmålat iallafall. Lite småfix bara  :))
Älskling och jag ska till marieberg imorgon och köpa 13m golvlist ;) sen återstår bara franks jobb innan vi kan börja inreda. :D Härligt!
Har också fått annat gjort idag med som att mocka ur vindskyddet och snyggat till i hagen.

på eftermiddagen gjorde linda oss sällskap så hon också fickk måla och vara med. :D vid sextiden var vi klara och löshoppade då pållarna. :) puke var fin men hoppade som en padda xD men 60cm kravlade han sig över ;) storm som är en aning mer rutinerad klarade något högre men har inte direkt samma entusiasm som puke som springer för glatta livet xD hihi buspållar. vilken stor del av ens hjärta de tagit. :') <3

nu är både jag och älsk totalt slutkörda så nu ska vi sova <3
godnatt!


8 augusti

Idag var en bra dag! Fått massor med vettiga saker gjorda.
For iväg till bauhaus när älskling slutat jobbet vid tio för att köpa målarfärg. dyrtdyrtdyrt. Linda gjorde oss sällskap och valde färg, eller valde och valde x) Hon verkade gilla den färg jag valde ;) Men vad det blir får förbli en hemlis en stund till ;) Inget drastiskt om jag säger så hehe.
För er som inte hänger med är vi i full färd att fixa iording sadelkammaren. :) Så dagen har gått åt till att spackla, slipa och markerat vart de olika färgerna ska vara. :)

Det förstnämda gjorde vi på förmiddagen så linda kunde vara med eftersom hon skulle på gropafesten nu på kvällen. :) Hon och jag passade även på att fixa stängsel, klippa gräs i paddocken (vilket linda nästan dog av i värmen) och sätta upp en löshoppningsbana. :) Ska löshoppa nu i veckan är det tänkt. ^^

sen åkte vi hemmåt vid tre, vilade några timmar och åkte sen ut igen för att slipa. alltså älskling och jag. monica, frank och fanny kom hem och vi fick lämna ifrån oss hundarna. usch saknar dem faktiskt. mysigt att ha en vovve i knät och att gå ut och gå med dem. suckar.. vill ha min vovve.

jaja när vi slipat det vi kunde så sadlade vi pållarna och tog oss en ridtur tillsammans i kvällsolen. hur mysigt som helst, fast älskling hade lite svårt för storms trav ;)
puke var finfin, jobbade honom mycket idag eftersom vi skritta mycket. gick fint  och jobbade ordentligt i både trav och skritt. i galoppen fick han sträcka ut ordentligt och sen tog jag några samlade galoppsprång på vägen hem. finfin men mer muskler måste byggas ;)

efteåt var iallafall han ordentligt svettig hehe. sen jag har börjat svampa av hela honom efter alla ridningar så har hans päls slutat vara så himla fet. goood! dessutom vewrkar de värsta insekterna gett sig nu då han slutat klia av sig manen nästan helt samt att han inte alls är lika sårig i skapet. men fortsätter med tjärsalvan sommaren ut känner jag >.<

hittade även ett litet sår på hasen som såg fult ut. ska kolla om det är bättre imorgon nu när jag pilla upp det lite, annars får jag ha på antiflam. salvan på honom.

jaja nu ska jag hoppa in i duschen tror jag. sen sova. ska upp och måla vid nio imorgon bitti ;)
hoppas någon fortfarande läser :P ingen som kommenterar iallafall. :)

7 augusti

Nä nu är det väl dags för mig att ta tag i att skriva ett inlägg. Inte haft någon skrivlust alls den senaste veckan ändå har det hänt massor.

I tisdags så var det dock lungt. var ute och red på kvällen och jag trodde puke skulle ställa sig och vägra gå. En sko satt löst och han fick ont av alla stora stenar på vägen av någon anledning. Han brukar inte ömma men idag gjorde han det. Usch stackars liten. Ville inte ens galoppera, kändes i hela honom att han bara ville bryta av.
Ska börja jobba tillbaks galoppen nu, den som satt så fint. :( suck.

På onsdagen ringde klockan vid sex, en timme senare satt jag i johannas mammas volvo på väg till markebäck för hoppträning för Anna Emanuelsson då johanna skulle rida. Såklart skulle jag vara fotograf. :) Dock var inte totte på sitt bästa humör och det var tydligen inte mitt fotosinne heller. Usch vilka bilder x) Men du ska få några johanna om du vill. :)

Efter det så drog jag till stallet men eftersom puke gått så dåligt dagen innan fick han stå, likaså storm då linda inte skulle med ut. Jag fick istället packa godis åt frank. ca 900kg godis ska packas i 150grams plastpåsar för att sedan säljas på marknaden i rättvik i september eller något hehe. Det är väl inte direkt kul fast tycker det går bra ändå. Sätter man på en film lixom går allt av sig själv. :) Så i onsdags satt jag i fyra timmar ungefär och packade. :)

På torsdagen började dagen konstigt. emils mobil ringde och strax efter att ha sagt "jag kommer" skakar han liv i mig och halvskriker något om att jag måste skjutsa honom till trafikskolan. Tydligen hade han glömt bort riskettan som började åtta på morgonen och inte åtta på kvällen som ha fått för sig. suck ;)
Aja när jag kom hem igen så somnade jag om och sov till halv elva, vid tolv var jag i stallet och tog emot hovslagaren jens. Världens bästa hovslagare kan jag ju säga! :) Han var dessutom supernöjd med utvecklingen av pukes hovar och kunde tillomed bredda lite på skorna bak. :D Toppen!
storm var bara allmänt tjurig på allt och alla igår x)
Men vet ni vad han gör? xD Han jagar bromsar xD Ni vet som hundar gör, sådär hugger efter dem. xD asgulligt hihi, han är bra knasig den där pållen ;)
När hovis åkt hem packade jag lite godis igen. 
Anders från norrgården ringde undertiden och ville ha min adress för att skicke lönebesked och anställningsbevis på att jag jobbat där och så. Passade på att fråga om jag fick använda dom som referens i mitt CV vilket jag fick. Han började fråga lite om vart jag skulle söka osv och tyckte jag skulle söka deras tjänst. bara för att lixom. :) Lovade inget men tyckte jag skulle skicka med mitt CV :) that feels good!

Under tiden så snickrade frank så snällt upp väggen till sadelkammaren! woho! Så nu har vi köpt spackel och färg ska köpas imorgon :D kommer bli så bra! ska ha någon brun färg nederst tror jag sen en svart bord sen vitt upptill.
Dock är det jätterörigt nu xD saker överallt och nu ska ju också alla sadlar ner xD ohmy..

Idag så är jag hundvakt åt monicas pluttar. Det blev bestämt igår kväll då hon glömt bort att fixa någon då de ska till astrid lindgrens värld. :P Så nu ligger två luddiga saker och sover bredvid mig i soffan.
Vi har vart och hälsat på i hjortkvarn så de är trötta av allt gos ;) Men de har skött sig jättebra. :)

Ska la snart åka ut till stallet och ge hästarna lite kärlek och ge dem mat och sen släppa in dem för natten så de inte går på bete och blir feta i onödan ;) mer än vad de redan är alltså ;)
Emil jobbar så är ensam hemma.. :(
men nu fick iallafall ni lite att läsa. Ha det bra!



4 augusti

Min pojk <3

3 augusti

Just nu är jag så trött att fingrarna knappt hittar rätt bland tangenterna. Så har jag stavfel idag beror det endast på trötthet. x) Aj, på det stora hela vart en bra dag.
Vaknade vid halv nio, låg och drog oss en stund och åkte sen till lidl så emil kunde byta ut sitt arbetspass eftersom det är kalas ikväll för min lillebror som fyller 18år. Grattis till honom. :))

efter det så följde emil med till stallet där jag red dressyr på puke på banan. skitsnygg i sina nya lindor och sitt schabrak. :)) Gick ritkigt fint idag, för att ha stått i två månader utan dressyr ;) lite stel och ofokuserad men mjuknade på slutet. red mycket tempoväxlingar samt övade halter. Red ju utan käkrem idag och han gick jättebra, hade rätt om att han skulle skärpa sig bara jag spände ihop munnen ett tag på honom. känns kanon! men ska nu lägga lite fokus på att longera honom då han är så himla stel i sidorna. galoppen lägger jag åt sidan ett tag framöver. blir skritt och travövningar för hela slanten nu, iallafall på banan. i skogen kan han ju få sträcka ut lite men han måste bli stadigare i traven alltså. så lika bra att backa ett steg. dessutom ska vi löshoppa någon dag och då lägga några galoppbommar också tror jag. få lite ordning på fötterna ;)
efter ridpasset fick emil hoppa upp och skritta av puke något varv. hihi  :) ska banne mig ta ut honom på storm någon dag så vi kan rida tillsammans. :)

på kvällen blev det kalas. tacos och fika. mätt som bara den. något jag inte njuter av.. usch känner mig grymt äcklad av mig själv.
blev tillfrågad monica idag om jag ville med upp till falun och stå och sälja på marknad. kanske vore en kul grej. :D ska snacka med henne. :)

nu ska jag sova i min sköna säng! imorgon blir det sovmorgon, sen kumla och stallet. :))


2 augusti

Vilken dag, vilken jävla BRA dag! Vet inte med er brudar men jag har haft det skitbra. :D Love it!
Först linköping för att gå på hööks, massa fina grejer och redan här blev min plånbok fattaigare ;) sen vidare mot mjölby för att gå på sharpman där det var lagerränsning! Ojoj där blev jag ännu fattigare ;)
För att nämna lite av det jag köpt idag då
* longeringsgjord + inspänningtyglar + lina . spö
* marinblått schabrak +marinblå lindor *mums*
* repgrimma
* svart ländtäcke
* reflexbrösta
* träns
* ridjacka
mm :P så ja.. fattigare är man hehe. :) men nööööjd!

efter att ha svängt förbi hemma och visat johanna och linda vart jag bor så drog vi hemmåt. proppmätta efter ett besök på Mc. donken i motala :D
sen hem till kumla igen, byta om och åka till stallet. där red vi först stormur. eller ja linda red men jag provade några minuter med. ;) ursäkta min gräsliga sits på bilden nedan, men hans sadel är cepe och mycket häst att rida xD klla på hur snygg han är istället ;) ursnygg i nya lindorna + schabraket som linda köpte idag. :D och mobba inte för hur lindorna sitter xD haha inte ett proffs! xD och ja, vi rider utan hjälm idag, fy på oss men vi lever. :P

efter storm fått sig en genomkörare så longera jag puke lite. försökte mig på att spänna in lite, alltså på yttersta läget men fattade inte riktigt så det där får johanna ta med mig någon dag. ;)
Imorgon ska jag ut och rida dressyr på förmiddagen. förhoppningsvis kan Emil följa med och fota. :)
Sen blire födelsedagskalas för min lillebror :D

Nu ska jag snart sova. Vart en toppendag! Tack för det tjejer! <3 Guld värt!


1 augusti

Gud vart tog juli vägen? den bara flög iväg! känns inte som jag gjort något vettigt allt, eller ja turen till dalarna var ju väldigt vettig men ändå. :) Aja, får se om det händer mer nu i augusti. Som om jag nu tänker efter säkerligen blir. Massor med födelsedagar och stuff ju! Great. :)

Jaja, dagen då. Sljutsade Emil till jobbet då ingen buss gick på morgonen. Vilket han kom på lite väl sent imorse hehe. Sov till elva, åkte till stallet och red med linda. Blev barbacka på kusarna. En kort sväng bara. Puke var inte alls på hugget. DEssutom låter det som en sko håller på att lossna, fast satt inte löst vad jag kände. Möjligtvis pyttepyttelite men hovis kommer ju den stjätte så det är nog lungt. Tror jag ska longera nästa gång vi åker ut. Dessutom måste paddocken fixas! Emil kanske kan hjälpa mig på måndag morgon :)

Efter stallet for vi hem, fixade till oss sen åkte jag, linda, Emil & mattias in till örebro där vi gick och käka på take away. proppmätt av alla nudlar och kycklingbitar xD men gott var det. :) sen gick vi runt på järntorget och slösade pengar på tivolit som var där. älskling vann en nalle åt mig ;D <3 gullgull! Måste äen nämna att jag parkerade i ett parkeringshus för första gången idag xD haha fobi för såna så måste få känna mig lite stolt. ;)

vid halv sex var det dags för bio. Harry Potter & halvblodsprinsen. Hm, grå och dyster rakt igenom. Alltså harrypotterfilmerna har tappat sin charm. de tre första var bra. nu är de bara tråkiga.. hm. men var trevligt ändå. Åter igen har jag smällt i mig massa popcorn xD jag börjar bli beroende haha!
Sen efter en trevlig kväll åkte vi hemåt till kumla. Nu väntar sängen för mig strax.
Imorgon bär det av mot linköping med johanna & linda. HÖÖKS! ska shoppa ihjäl mig xD nädå, men har lite planer iaf :))

*pojkarna efter ridturen*

RSS 2.0