30 maj

Tio månader tillsammans, och dagen har varit total lycka. Underbara underbara dag men världens underbaraste människa. Idag var vi tillbaka där vi ska vara, barar det såhär har vi inget att frukta. Pirret fanns där hela tiden, från natten till nu <3 Älskar dig Emil, så himla mycket!

Som sagt dagen har ägnats år kärlek. Massor av kärlek. <3 Resten av folket är väl upptagna med balen ikväll ;) Hoppas ni har det trevligt. :D Imorgon är det mors dag. :) Ska firas med middag i örebro. Sen packa inför måndag - tisdagsens klassresa vilket jag inte är så jätte sugen på men vafan, blir säkert kul.

Hoppas även på att komma till stallet imorgon också. :/ mår ju iaf bättre nu, bara en irriterande hosta + 15 ton snor som ska ut.. hatar verkligen förkylningar. elaka virus som ska attackera mig hela tiden! grr!

Nu ska jag åter mysa med min pojk. <3 varmt som satan på rummet så fläkten har åkt fram för säsongen ;)
//Ämma


29 maj

Full rulle idag. För att slippa och tänka på problem ska man ge fan i att sitta och tänka utan göra saker. vilket jag gjort idag. Vaknade imorse vid 10, inte likt mig men är man sjuk så är man. startade datorn och fixade lite med beställningar. fått beställningar på drygt 500kr idag. :) måste fixa ett bankgiro! assegt att behöva få pengarna på posten. aja får fixa det nästa vecka.
Efter det bestämde sig jag och emma för att träffas med kaninerna. tog ut dom två och två på den gamla fotbollsplanen i sänna så de fixk springa av sig. :) var nog uppskattat från de flesta håll. :) Mina verkar fortafarande nöjda :) klippte också tänderna på stampe, imorgon blir det klorna på båda två.

Sen var det lunchdags. mamma hade köpt färsk rödspätta. mums finns knappt något godare :D efter dte var det lite mer fix med bilder på datorn.
Sen tog jag mig i kragen och gick ut och städade åt kaninerna. spolade ut burbottnarna och allt idag så nu är det kanonfräscht hos dom. :) Även fixat lite miljöberikning till dom inne i förrådet. en hörna av tegelstenar att hoppa in i där det ligger spännade hö ;) samt lite pinnar att gnaga på samt hoppa över. även nya gnagpinnar i burar fixade. :) Känns bra. städade även på foderhylla osv.

nu sitter jag här ensam och har tråkigt. funderar på att dra ut och cykla. hm. kvart över 7 ska jag vara taxi åt några grannar. oj vad jag tjänar pengar ;) fast lär ju behövas då johanna och jag planerar att åka till strömsholm på strömsholmstävlingarna 2009 den 7.e juni ;D hahaha jag kommer inte kunna låta bli att shoppa (A)

Aja, imorgon hoppas jag att jag kan åka till stallet igen. :) skulle vara kul att köra storm. :D monica skulle ta ut dom idag. :) brabra att de får röra på fläsket ;)

Nu ska jag hitta på någe att göra! cio!
//Ämma

28 maj

Usch ingen bra dag, knappt sovit inatt pga av migrän och feber. frossa och skit.. Inte blir det bättre av att man har en pojkvän som bryr sig ungefär lika mycket som en sten.
Dessutom trodde jag han skulle jobba till 10 vilket han sa, men nejdå kl.tolv får jag veta att han jobbar till klockan två..
och då drog jag hem för jag mådde dåligt, då får jag veta att middagen som skulle ha blivit av härom dagen som blev inställd pga av honom blev av idag, tack! Jag hade fan sett fram emot det. men det sket sig, som vanligt. Vadå känna sig utelämnad? Blir så jävla trött på förhållanden ibland! ska man bara ta och slänga in handduken alltså? blä!

Har iaf fått den första betalningen för bilderna idag. 150spänn för tre bilder :P Inte illa :D och mer är på väg. Många beställningar gjorda ;)

Men nu ska jag väl gå tillbaka till ensamheten framför tv:n eller nått. lät ju iaf inte ha nån social pojkvän att snacka med under kvällen så kan ju lika gärna sluta hoppas. Minus för denna dag.
//Ämma


27 maj

Vilken dag! Vart i stallet åtta timmar! Vart tog dagen vägen? helt underbart har det vart! :D Åkte dit vid halv tolv och slöppte ut hästarna på stora betet vilket var uppskattat ;) Började sen måla bommarna som vi tog hem i förrgår. Vid halv ett hämtade jag linda vid tåget inne i hallsberg så åkte vi ut och fortsatte måla. Vid tre - fyra var vi klara för dagen med det, grundmålat, bara de röda partierna på bommarna kvar samt sätta ut höjd på stöden. :) Kommer bli vrålhett!

hämtade sen in storm, och hade sedan ridlektion med linda och honom. :) Nån hade tydligen bytt ut storm under natten och gett oss en dressyrponny med bjudning för FAN vad fin han gick. Måste bero mycket på att han går på gummibett nu, verkar trivas asbra med det, förrut när linda red så kasta han bara upp huvudet och var dumnär ha gjorde förhållningar. Men idag klaffade allt, men lite hjälp från mig. så himla kul att se att både linda och storm utvecklas. Bra kämpat linda!

Efter lektionen så galoppera linda lite på gärdet, jag fotade ofc, och vad händer då? jo jag tappar min mobil, woho! insåg det när vi var tillbaka till stallet.. tog lindas mobil och knallade ned igen oh ringde och ringde.. men inte direkt lätt att följa varken fotspår eller toner när det blåser halv storm.. suck. men blev vindstilla några sekunder och då hörde jag några svaga små melodier och ruade däråt, vilket jag också fann min mobil :D tur att jag inte hade på ljudlöst :O

aja, sen red jag puke. var seg, stel och allmänt okoncentrerad första delen av passet. på uppvärmningen ute så gick han knappt frammåt utan titta bara på allt läskigt i skogen.. nej han gillar inte blåst ;)
på banan så var han lik seg, men efter ett tag mjuknade han och till slut efter mycket slit gick han i form, inte hela tiden men korta små stunder! underbart! äntligen resultat! tacktacktack! Nu vet jag att han kan, älskade häst alltså, så jävla fin!
Både han och jag lär ha träningsvärk imorgon för gud vad jag flåsa xD och han orkade knappt rulla sig efteråt ;)
känner redan nu i skrivande stund att benen är helt spagetti, det är bra då har man jobbat på bra ^^

Asnöjd med dagen! och grattis alla som lyckades ta C15 idag!
förresten vaknade jag fökyld imorse.. kul..
men nu kommer snart älskling hem, sen blire sängen <3

//Ämma
* puke var så fin! *


* Storm var också jättefin! *

26 Maj

MVG x 6 idag! :D Betygsresultat för växt&djurliv, naturkunskap, etologi B, Fågelkursen, Svenska B och reigion A :D Känns så jävla bra alltså!
Nu har jag ingenting kvar att göra, bara idrott som inte är satt och det blir väl som det blir, inte vårat fel iafall när lärare tappar bort resultat. *morr*

Sitter just nu och väntar på henne, läraren alltså tillsammans med malin. Skulle komma hit vid 14.00 så snags dags att bege sig upp till expeditionen och skälla lite ;) haha

Ikväll är det middag på resturang inne i örebro med emils familj. :) ska bli trevligt. Dock måste jag få klart alla bilder som folk beställt. :) 11st som redan nu hört av sig, känns ju jättekul verkligen! :)

Ha det toppen!
//Ämma


25 maj

Ännu en dag då, allt känns så jävla befriande! Klar med allt nu i skolan. Förrutom sekten men den blir absolut klar imorgon. Gjorde sista provet idag, hade inte övat men kunde allt iallfall. Eller ja det kändes som det. :) Hade också redovisning på naturkunskapen om försurning. Gick väl helt okej. haha eller nått.
Fick reda på att slutbetyget i sällskapsdjur blev MVG, yes! 200p alltså. :D Känns asbra!

Stallet nu på eftermiddagen. Älsk & jag hämtade bommana i örebro, ojoj överlastad bil? xD bommar ända fram till backspegeln ;) tur att vi inte blev stoppade haha.
Aja, linda och jag red iallfall neråt byn idag för att miljöträna. asvarmt och puke var inte alls taggad. :S red iallafall upp och ner på ett grönområde vid tisarvägen. meterhögt gräs, harar som sprang vid våra fötter och cyklister mm som störning men hästarna skötte sig bra. skuttade även över lite diken. puke var superduktig när han väl vågade ;)
På vägen hem blev storm  rädd för något vilket fick puke att slänga sig ned på vägen och frysa fast. fick inte kontakt med honom fören jag daska till honom med spöt på arslet! knasiga häst! fjanta sig typ 50m extra bara för att.. suck på honom. ;) <3

På vägen hem lufsa vi lite i skogen. :) nyttigt som bara den. då piggnade även hätarna till ;)
När vi skrittade av så ille linda testa rida damsadel vilken hon gjorde xD hon fick ävem mig att testa och det gick! visserligen gick puke lite spänt och titta väldigt underligt på mig men han skötte sig ;) knashäst <3 tur att han tillät det för vi ska ju ta studentkort på hästarna ^^ kan inte direkt sitta gränsle med min klänning xD

sen fick puke sätta på sig sitt insektstäcke och så sa vi hejdå och åkte hem.
Här hemma har jag fått massa svar från folk som vill köpa bilder så imorgon blir det att jobba vid ps ;)

Gonatt alla!
//Ämma

* från ridturen idag *

24 maj

Ännu en dag är till ända. Är på riktigt bra humör. :)
Fotat hästar sen klockan tio i morse. Orkade inte stiga upp till nio så missa första klassen på den redionala hoppningen men vafan xD Fotat över 700bilder idag - över 150starter. Nice! Hoppa ända upp till 1.30cm, shitt alltså :O
Dagen går så fort när man är ute på sånt där. :) Dom ropade upp mig idag med i speakern ;) ska bli kul och se om jag får några beställningar. :D Ska iallafall skicka iväg bilder till hon som fixar med askersund ridklubbs hemsida nu. :)

Väl hemma nu har jag såklart grejjat med bilder, fick också klart med cellarbete. woho! Inga rester kvar nu! :D Prov & redovisning imrogon, samt göra klart sekt uppgiften sne är det inget mer :'D underbart!

NU ska jag gå och se på film med min älskling <3 Imorgon ska jag rida!
//Ämma

* Ekipage på 1.30 *

23 maj

Gud vad trött jag är. Det är verkligen sant som folk säger att man blir helt utmattad av allt syre när man är ute en hel dag. :) Härligt!
Vart i Askersund sen klockan nio till tre ungefär och fotat lokal Hästhoppning. :) Superkul. Alltid lika intressant och se på och såklart med kameran i handen. :) Pratade med en tjej som att lägga upp en del bilder på hemsidan och skriva upp kontakt till mig så folk kan köpa sina bilder. Dom ropade tillomed upp mig i speakern att jag var där och fotade alla ;) haha lite pinsamt var det faktsikt. ;) Ska förhoppningsvis dit imorgon med. :)

Monica smsa förut, olycksfågeln puke har fått ett sår under ögat och är svullen. knashäst <3 men tydligen var det inte så allvarligt. Tänkte svänga förbi där på väg till kumla imorgon och pussa på honom. :)

Nu har jag nyss suttit och gjort malin blogg, fixat bilder till hemsidan. Nu fick jag brist på ideér. Kanske mocka åt kaniner.. älskling verkar ju inte dyka upp. *suck*
Aja, ha det bra allesamman <3

//Ämma

*Bilder från idag*

22 maj

Jaha vad ska man skriva för vettigt idag då? Hm, tål att tänkas på.
Blev lite skola idag, resttid. Fick kalrt miljöproblemet som ska redovisas på måndag. Blir så deppig av att läsa om vad vi gör med vår palnet. Känns så fruktansvärt meninglöst. Vi kommer få finna oss i att gå under. Det finns inte en jävla chans att industrier och alla bilåkare (ink. mig själv) kommer att sluta upp med sina dagsmål för att rädda miljön. Vi är för beroende av att vara bekväma.. tyvärr...

Aja känns skönt att det mesta i skolan är överstökat nu, bara cellarbetet, fågelprov, redovisning samt religionsuppgiften kvar. Så här dags om exakt två veckor har jag tagit studenten. Blandade känslor.. kommer fan sakna kvinnersta, går inte att förneka det. <3

Jaja, åkte hem idag. Tyvärr utan Emil som skulle jobba imorgon. Men han skulle ta bussen till askersund imorgon så det blir nog bra. :)
Hopptävlingar i Askersund byn imorgon. Blivit ombedd att vara fotograf. Stå inne på banan och grejer. :):) finfint! så får jag träffa johanna <3
Så nu ligger kameran på laddning ;) ska väl packa iordning kameraväskan också :)

Nyss käkat med familjen. En lång pratig middag som kändes väldigt bra. Längesen jag satt så länge och pratade med min kära familj. Det jöds också på grillat så nu har väl magen blivit 2stl större ;)
Men så kan det vara! Gott var det iallafall! NU sitter jag och fantiserar om när agge ska komma. bestämt att jag ska försöka hinna med både honom och puke i höst. :) mina pluttar <3

Nä nu ska jag göra någe vettigt. :) eller inte .. :P
Jo förresten, våran trädgård är uppochned.
//Ämma


21 maj

Jävla dag.. tur att man har stallet att fly till. Red milen idag tillsammans med monica och fanny som körde storm. puke var helt slut efteråt stackarn. ;) hårt tempo för honom när han går under ryttare, men supernyttigt. :) Han får nog stå imorgon. :)

just nu kumla, ska nog dra hem till askersund.. bara skit här ändå just nu. vet inte vad som kommer hända.. kärlek gör ont. ibland vill jag bara ge upp. borde vara ensam.. och tänka.

Nu ska jag fortsätta titta på house.
//Ämma


20 april

Seg dag, naturkunskap fram till lunch, lyssna på redovisningar. trist som fan.. min tur på måndag att vara tråkig. :P woho. Religion resten av dagen, påbörjat ett grupparbete om sekter. Ska hitta på en egen sekt. våran blir grymmast. :P

Stallet på eftermiddagen. Puke gick som "lektionshäst" idag.  ;) Ne men monica och frank testade på honom. :) gick så bra så. :) longerade en stund innan, skitbra gick han. <3 underbara häst. :) red lite barbacka som avslut. :) dålig balans som vanligt. ;)

Imorgon blir det milen med puke, monica och storm. :) trevligt.

Nu sitter jag ensam hemma, irriterad och rastlös..
//Ämma

19 maj

Ojoj fy på mig som missade att blogga igår. Orkade helt enkelt inte. haha la mig nästan direkt efter att jag kommit hem från stallet. :) Är man trött så är man? :D
Hände inte så mycket igår, skittråkigt väder med regn från morgon till sen eftermiddag. Skolan gick trögt men prov och skit. Men kändes bra iallafall. Det handlade om gnagare & katter.

Efteråt blev det stallet. Beslöt att inte rida alls pga av det dåliga vädret och blöta hästar utan åkta dit i mysbyxor och städade sadelkammaren samt smörjde sadlar & träns ordentligt. Kändes väldigt behövligt.
Busade av hästarna på banan efteråt när det slutat regna. spontanhoppade även några skutt på de nya hindren. kul att se tokarna fara runt ;)

Efteråt var de ritkigt svettiga, eller iallafall puke så vi tog en liten promenad med dom så de fick torka och jobba ned flåset lite. :) mys <3
_______________________________________________
Idag då, först mentortid och tid att jobba med rester under förmiddagen. gjorde inte ett skit om jag ska vara ärlig, eller jo gjorde några tappra försök att plugga till etologiprovet som skulle gå av stapeln under eftermiddagen. Alla flickor jag brukar umgås med i skolan var sjuka.. :( stackars mig blev mobbad. ;)

men som sagt efter lunch vart det prov. gick väl sådär. räcker nog till g/vg iallafall. slutade efteråt. åkte hem och bara slappa några timmar. vid fem åkte linda och jag till stallet. red klätterslingan och kabelvägen idag. mycket tempoväxlingar och lite miljöträning xD ha.
Puke hade nog en dålig dag eller någe och var inte alls samarbetsvillig. Dock gick han super när jag träna galoppfatnningar, men han har himla svårt för höger galopp. Den känns helt konstig. o.O

Aja, får se om vi åker ut imorgon med. :) 8/6 kommer Hovis vilket jag inte får glömma xD Jag som ska möta upp honom. :P

Nu ska jag nog se på film, eller sova.. vi får se. :)
//Ämma

* puke luke <3 *

17 maj

Idag har det vart en skön dag. :) sov till halv 10 typ. sen bara slappat hemma. :))
Åkte till stallet vid 17.00 ungefär, väl framme pratade jag lite med monica som tog ut storm en sväng med hennes dotter som ville rida. :) själv selade jag på puke och tömkörde samt longera nere på banan. Gick superbra. lyssnar jättefint och var mjuk och följsam. något spänd i början.

sen släppte jag lös honom så han fick springa av sig lite. alltid lika fin att se på när han visar upp sina snygga steg. Efteråt var han bra flåsig så klädde av honom och tog på gimma så tog vi en mysig promenad i skogen där vi gick lite varsom helst för att lufta på fötterna ordentligt. Vi båda var hyffsat flåsiga när vi sen kom hem. ;)

Under tiden byggde älsk klart våra nya hiner så dom är nu klara. bara nya bommar som ska köpas samt att dom ska målas. :) kommer bli superbra! blir att bygga upp löshoppningsbanan igen och testhoppa för att sen testa att hoppa dom i ridningen. fan va kul!

Imorgon blir det uteritt tror jag. :)
Nu ska jag plugga till provet imorgon. :) Håll till godo av bilderna från idag. :D

//Ämma

* Min vackra pojke *


* Våra nya hinder *

16 maj

Gud vad jag längtar! Om 4månader kommer jag säkert att få hem Aegir! Åh vad roligt det ska bli!
Tänk att åka till ullared veckan efter studenten och shoppa loss på hästprylar. :D nice!

Idag så fick jag äntligen sova ut, sov till 10 då älksling kom hem. Sen åkte vi hem till askersund vid lunch. Stannade hemma hos syster så vi kunde låna symaskin. Mina bruna ridbyxor hade spruckit i baken xD haha men älsk laga dom ;) visst har jag en händig karl? haha <3 Tack sötaste.

Sen åkte vi hem och käka. Sen iväg till pappas jobb och hämta bomhållare till hinerstöden så imorgon blir nog dom klara. snackade med monica och vi ska sticka iväg till eskelstunda och köpa bommar nån dag nästa vecka efter fredagen. :D sen blir det till att måla och sne hoppträna på allvar! :D Älskar stallivet uppe i römossen <3

Hemme sen så fixade jag i trädgården. Sådde sallad på landet och persilja till kaninerna. Sen försodde jag majs och smultron. :) får se om det kommer upp. :D
Sen nu på kvällen grillade vi. mums var gott det var, dock växte väl min mage 2stl men vafan, ibland måste man bara få vräka i sig xD
Efter det stacka jag till syster 2 och kolla på några skor jag ev. skulle ha på studenten. inte riktigt det jag vill ha så ska kolla vidare nästa vecka. :)

Började kolla på eurovision hos syster men jag är ju inte så myvket för sånt där. kollade iallafall på sverige. katastrof! vad hände med ljudet lixom?
Aja nu ska jag försöka få älskling att slita sig från wow..

Ha det bra!
//Ämma

* Jag & Agge i höstas *

15 maj

Nyss kommit hem från en underbar kväll i stallet. mår så himla bra av att vara där ute! Red tågslingan + kabelvägen idag. en tur på ca 5-6km. :) mycket hårt tempo idag. ;) trav och skritt i intervaller + galopp i lång och seg uppförsbacke. mohaha. Tränade också galoppfattningen på vägen hem på kabelvägen = rak lång väg. perfa! puke var så duktig, börjar på allvar söka sig nedåt nu, även om han tycker det är jobbigt, men han känns så jävla fin i steget när han verkligen jobbar under sig, även om inte nacken är med hela tiden. :) älskar utvecklingen!

Har också fixat studentklänning idag. Hade Linda med mig som smakråd. Behövdes *tack* hon var superduktig och vi lyckades faktiskt hitta en klänning åt mig. :D köpte också strumpbyxor, bh och trosor. :) vafan inte likt mig xD haha
Var såklart också in på Till Häst. :) Blev ett nytt hoppspö och nya svarta chaps. :)

Nu mår jag bra! Det är helg och jag får sova länge imorgon och jag kan vara upp hur länge jag vet med min älskling och imorgon ska jag hem till familjen! :D great!

Nej jag har inte tagit något lyckopiller ;)
//Ämma

* Puke och jag från idag, observera nya chaps. :) * 

14 april

Dagen då. :)
Jobbade med rester första lektionen, är nu helt klar med mvg-frågorna samt låtsas företaget så nu får man åtminstonde g i projekt & företagande. kanske vg om jag fixar hemtentan.
Efter det prov på naturkunskap i form av jeopardy. haha jävlar tredje värlskriget i klassen eller ? xD haha men jag tyckte dte var kul. :) skönt att slippa skriftligt prov. nu är det bara kvar att skriva om ett miljöprblem och redovisa det på onsdag nästa vecka.

esket i idrotten och var i djurhuset. glömde helt bort att vi hade dte så hade inga kläder att byta om med. åkte hem vid halv 4, kom hem fyra typ och sen sov jag till kvart över 5 och for sen iväg till stallet med linda.

red långa vägen idag. mossvägen. :) gick kanon. hästarna var taggade som fan och lyssnade skitbra. mycket tempo idag. massa trav och en hel del galopp. :) kändes skitbra, dock hade banverket (?) dumpat grus där man går över rälsen.. antagligen villd e väl inte ha några som går över men vi klättrade över iallafall xD haha (A)
Kändes iallafall hur bra som helst att komma uyt och rida och slippa stressen några timmar. :)
Dessutom har frank nu börjar bygga på sadelkammaren. :) fått en jättefin dörr redan :D kul kul!

Nu väntar en film med älsk sen sova <3
// Ämma

* grabbarna *

13 maj

Förlåt min inaktivitet. Det är bara för mycket just nu. Orkar inte ens vara mig själv längre.. allt och alla blir lidande. Känns som alla tjatar om allt och inget. Jag orkar helt enkelt inte mer, bryter ihop hela tiden och vill bara ge upp och gå och sova. Sova ja, tänk när man kan få tillbaka sin normala sömnrytm. Lägger mig typ nio varje kväll men vaknar varje dag precis lika trött som om jag inte sovit. Inte känt mig utvilad på flera veckor, det tär.

Vill till hästarna men tiden finns inte. Det är bara plugg plugg plugg. Det tar aldrig slut! PÅ knappt två veckor ska jag hinna med fyra prov, två redovisningar, en hemtenta samt två inlämninguppgifter. Säkerligen har jag glömt något.. Första provet är i morgon, orkar inte ens plugga till det. Det får gå som det går.

Känner mig helt trasig, helst sjukt. Ida läste mitt "dagens motto" idag där det stod "arbetsuppgifterna hopar sig, och du känner dig stressad. Överväg allt, skilj på viktigt och oviktigt". Hm.. känns lite kusligt eftersom det stämmer. Men hur vet man vad som är vitkigt och oviktigt då? Suck.

Aja, snackade iallafall med agges ägare idag. Lät som att det var okej för ahns del men han skulle gärna vilja träffa mig. Funderar på att ta med mig några kompisar och bila upp till dalarna och hälsa på och följa med på deras turridning, sen skriva kontrakt och åka hem igen. :P Vilka är på?

Fick även svar från haflingerns ägare. Tydligen hade någon redan vart och kikat på honom och dom skulle nog ta dom. Så det är nog kört. Aja har ju agge <3

Nu ska jag väl sätta mig och skriva klart om celler eller någe..
//Ämma

* det var kosläpp på kvinnersta idag *

11 maj

Sammanfattning av dagen. började bra, slutade illa. Den tjej som jag träffade för 6år sedan, min bästa vän är inte den hon var ..

Hade sällskapsdjur på morgonen. Gick egenom Katter. trist :P sen idrott som jag skolka från och jobbade med rester istället. klar med projektarbetet + etolgiuppgift. :) skönt!
sen naturkunskap resten av lektionen, snack om atomer. krångligt med alla protoner, elektroner och neutroner xD haha prov på tors :S

sen på kvällen tjafs + vart med linda och badad hennes main coon katt goliat inför morgondagen. :) haha xD gick väl bra, bättre än förväntat iallafall. :)

Nu ska jag sova, imorgon blir det redovisning sen bio på kvällen <3
//Ämma


Foderhäst

" Supergo Haflinger på foder
P.g.a tidsbrist måste jag nu lämna ut min underbara Haflinger på foder. Han är 17 år, 146 cm hög, en fd ridskolehäst. Han är supersnäll att sko, lasta och i all skötsel. Han går att rida ut på ensam och i grupp. Dock har han en egen vilja och kan vara något nervös i sitt sätt, så han är ingen nybörjar- el. barnhäst. Men är man vänlig och bestämd är han underbar! Han är en frisk och sund häst som regelbundet har blivit uppkollad av massör. Jag vill att han kommer till någon inte allt för långt bort, så jag har möjlighet att hälsa på honom ibland, alt. kan han stå kvar i stallet där vi är nu. All utrustning medföljer såsom utprovad dressyrsadel, träns, hackamore och alla täcken och borstar.  "


varför inte? man kan ju lika gära åka och kika om det nu inte löser sig med agge eftersom har står så himla långt borta. Har iallafall mejlat maria som äger sötnosen på bilden nedan. :)


10 maj

Ännu en dag till ända då. :) Sitter just nu och lyssnar på Love story med Taylor Swift. Helt sjukt mysig låt. :)
Aja, igentligen har jag och älsk film och myskväll men tog en paus för att blogga lite. :) Ätit popcorn! guuud vad gott efter mitt uppehåll! Batningen går faktiskt bra. :) inte ätit någe onyttigt förutom några pommes och några klunkar cola. :)) Dock inte motionerat varje dag denna vecka, inte mått bra. :/ men denna vecka ska jag ge gärnet. :D

Jobbat idag med. Fick hjälp av Emil och Dessan så allt gick supersnabbt idag. :) Vi hann tillochmed att gå ut i kohagen och plocka gräs till både gnagarna och fåren. Fåren fick en hel skottkärra med gräs. :) Oj vad glada dom blev! :D sötnosar! Känns ju något bra att göra lite extra speciellt för dom. Även slaktgrisarna och suggorna fick lite xtra gott i form av äpplen och morötter. :) Tänk vad djuren måste trivas när jag har helgen ;) haha

Aja, imorn är det skola igen. Sällskapsdjur på morgonen. Suck ska börja läsa om katter, vafan hur många kattlektioner som hellst! Vad finns det att kunna som är så viktigt på "basnivå".. usch jaja kan ju inte vara så svårt. Sen har vi naturkunskap hela eftermiddagen med anki, vilket suger! Dessutom måste jag var kvar efter skolan och göra klart min powerpoint till projektredovisningen på tisdag. känns inte ett dugg lockande men måste verkligen göras.

Men nu ska jag gå tillbaka till min underbara pojk. <3
//Ämma

* fåren fick gräs *

9 maj - uppdatering

Nyss kommit hem från stallet. Något kluven. Fik höra hemska nyheter.. dock så kanske det reder upp sig ändå.  Det är vad vi hoppas på och vad vi ska jobba för. Jag gör vadsomhellst känner jag. Usch..

Aja red iallafall puke på "ridbanan" idag. Kändes jättefin. Monica som inte ridit ordentligt på flera år red ut en sväng på storm. Puke jobbar typ tusen gånger bättre när inte storm är med och han är så jävla nöjd över att få arbete med huvudet. inte bara skritta rakt fram i skogen. på banan frustar och kråmar han sig hela tiden när jag berömmer och när han känner att det känns bra. så jävla härligt.

jobbade mycket på böjda spår. mycket snäva volter + stora volter i trav samt serpeniner och åttor. han börjar lossa mer och mer. :) galoppen går bra så länge  det är i höger varv ;) skuttade över ett litet kryss med på 30cm xD samt trava över bommar. :) tar det sakta men säkert. :) snart hoppar vi :D

galopperade även storm på banan då monica inte kände för det. skritt och trav räkte bra efter ett sånt långt uppehåll :) hon sken som en sol när hon red. usch inte lätt att vara mamma och ha jobb och hushåll och samtidgt hinna med en häst. tycker faktsikt synd om henne. :/

var iallafall en trött puke och en lagom nöjd storm som leddes upp på stallbacken sen igen. :) underbara hädtar. trivs så jävla bra! kanske därför en sån här nyhet får än att bara vilja kräkas?

Justja, som ni också ser på bilden har puke fått sitt nya insektstäcke idag. haha dock ska han slippa huvan ;) han ser ut som en kanin xD hihi <3

Nu ska jag nog laga mat, ha det!
//Ämma

* puke kanin! *

9 maj

Oj vad det blåser ute. halv storm. haha kul jag som ska iväg till stallet och rida nu snart ;) kommer väl blåsa bort. fast har starka funderingar på att hålla mig på banan och tömköra eller någe. :) vi får se :D

Var några dagar sen jag skrev. inte känt att jag haft tid att sitta ned och skriva fast jag egentligen haft all tid i världen? :) så kan det vara ibland. eller hur?

det som hänt sen sist är väl inte så mycket. fick svar från agges ägare i typ onsdags kväll eller någe. fått jonas nummer så ska ringa honom nästa vecka. gud jag som h a t a r att ringa främlingar xD gud hur ska det gå? xD men det får jag klara av, vad som helst för aggebagge <3

Har också mejlat Höstglädjens kennel och lämnt valpintresse på två kullar. :) en som kommer nu i sommar och en som kommer till nyår. :) spännade va? :D

även fått klart projektarbetet. bara att slänga ihop resten av powerpointpresentationen också. redovisning på tis! help! får ont i magen bara av att tänka på det. har också fått klart temearbetet om kaniner som jag hade låg restande från ettan, ;) snacka om rest hehe. fått undan det mesta nu, jobbade av de nya religionsuppgifterna fort som fan för att få jobba med rester på dom lektionerna som var utsatta för dom. :D känns bra. det största problemet nu är projekt&företagande. känns inte direkt kul att ha ett IG i betyget men jag vet inte om jag pallar med den, speciellt inte nu som jag vill få bra betyg i naturkunskapen.. :/ aja vi får se. :)

idag så har jag iallafall vart iväg och jobbat på skolan. slöade som fan, ingen ork någonstans men blev klar i tid ändå. :) en daggecko har rymt. såg henne när jag var på andra sidan rummet och när jag sprang för att fånga henne med håv var hon spårlöst borta? suck säger jag bara ibland..

litchi och arga är iaf i skolan nu. hade arga själv här hemma inatt och det gick bra. men dom vill nog helst vara tillsammans. de fick flyga fritt i klassrummet hela dagen idag. :) kul att se dem tillsamnmans.
argas föräldrar har nu tre nya ungar att ta hand om. en JÄTTESTOR och två mindre ;) hehe

jaja nu ska jag laga till någe att äta sne dra till stallet och möta monica. Hoppas alla har det bra. :)
//Ämma


6 maj

Ännu en dag avverkad. Fått en hel del saker gjorda i skolan idag. känns toppen. ankis 49 frågor om energi kändes inte direkt kul men blir väl förhoppningsvis klara imorgon. :)
Även religionsuppgifterna blev nästan klara. :)

Fåglarna sover första natten på skolan idag. kanske bli permanent vem vet.. :/

Vart iväg till stallet nu på kvällen. red barbacka idag med eftersom puke lyckats riva upp ett sår precis där sadelgjordskanten ligger. tyckte inte att det var så snällt att låta det ligga och skava.
Blev iallafall en lugn och behaglig tur i skogen med lite klättring. :) även linda red barbacka. :) jättebra!

Älskling åkte iväg till brickebacken och umgicks lite med familj. :) När han äntligen kom hem hade han köpt en bukett med blommor åt mig. kan inte komma på vad de heter vilket är riktigt störande xD men bara så ni vet har jag världens underbarsta pojkvän <3<3 älskar dig. :)

Nu väntar sängen, inte orkat göra iordning någe att äta så är trött och hungrig. :P Bäst att sova. :) Imorgon MÅSTE jag ut och gå!
//Ämma

* puke och jag för ett tag sen när han fortfarande liknade en björn :P *

5 maj

ååååh! har kanske chansen att få jobb! där jag praktiserade i höstas. Norrgården. :D skitfin gård /med grisar och kor. fan vad gött! hellre det än att jobba på ica!
fick mail från ena tjejen jag jobbade med där och hon sa att anders som äger och driver gården söker nån på ett sommarvikariat och ev. förlängt i höst! han skulle försöka få tag i mig via majsan på skolan men så kom josefin på att hon hade mig som kontakt på facebook så hon mejlade mig istället. hon hade lagt ett gott ord för mig, och självklart tackar jag inte nej till en sån grejj! Hoppas bara det blir av, får ta och ringa dit. :):):) känns som detta är guld värt som arbetsmarknaden ser ut nu. :)

jaja nu ska jag lugna ned mig. :P guidat småungar hela dagen på skolan. ;) not fun men vadå.. man överlever. vissa är iallafall söta ;)

NU är jag ensam hemma.. igen! suck på killar ibland. jag och linda ska iallafall ut och gå sen. :) prata av oss lite. :D alltid skönt. :)

Ha det bra alla!
//Ämma - kommande grisbonde?



4 maj

Slänger in ett kort inlägg innan jag ska sova tänkte jag.
Kort dag i skolan, åkte in vid tio, "hade" idrott och sen var det tydligen studiebesök på e.on. dötrist men kul att ha vart där iallafall. :P

sen vart det in till örebro och handla studenmössa. haha nej jag är aldrig sent ute :P sen var vi och kika på en till sak som jag inte ritkigt vill avslöja nu. :)

blev inte att åka till stallet idag. både jag, linda och hästarna behövde nog vila idag. ;) rätt öm från igår. blev mys med älsk framför en film med god mat.

sen tog jag en promenad och efter det en härlig dusch med min pojk <3

Nu är jag trött. :) Godnatt!
//Ämma


3 maj

Blir ett tillinlägg idag då. :) måste ju berätta lite vad jag gjort lixom. :) trevligt va? :D

Åkte ju som sagt hemmåt till askersund imorse. Väl hemma har jag läst och skrivit om celler. nästan klar nu. :P fick typ nån mystisk huvudvärk som vägra släppa? hum. aja fösvann efter en alvedon som tur va. Städade också lite åt fåglarna, pysslade med kaninerna och tvätta lite. eller ja mamma hjälpte mig.

åkte hem vid halv fem ungefär. då var det bara att lämna av fåglarna och sedan bege sig till stallet med en trött linda. vi beslöt oss för att rida dressyr på ängen idag. jag red barbacka. vafan nån gång måste man väl få upp balansen xD idag hade den gått och gömt sig. fläg av puke i en galoppfattning då vi kom helt fel. vet inte riktigt vad som skedde men han snubbla, jag fick upp mitt ben på hans lår och han blev rädd och hoppa till och jag flög som en vante över halsen på honom xD men landade mjukt i gräset iallafall. :)
För övrigt gick det bra, jobbade fint på volterna och lyssnade bra. lite brottom ibland bara ;)

Tyvärr funkade det inte för linda och storm idag. linda var trött och gnällig och storm blev likandan. slutade med att jag hoppade upp för att se om han överhuvudtaget kunde galoppa på en volt. det kunde han iallfall så nu vet vi det ;)
Ibland måste man ha motgångar, även i ridning. :) kommer säkert gå bättre nästa gång. :)

När vi kom hem från stallet vid halv 9 drog jag på mig mjukisbyxor och tog en rask promenad. superskönt. inte ett dugg ont i  benhinnorna heller. :) <3 Dock är jag hungrig men vill inte äta nu efter klockan nio. ser fram emot frukosten imorgon ;)

Tjing på er!
//Ämma

* jag och puke idag *

2 maj

Redogörning av gårdagen då. :)
Jättelyckad dag trots att man var helt slut när man kom hem. Jag somnade i soffan redan 18.00 men lade mig i sängen 20.00 och sov till 08.00 imorse. ;) helt slut efter all den nyttiga luften ute en hel dag. :D

Men det var verkligen jättelärorikt, även om det blev lite mycket att ta in. På slutet av dagen kände jag mig bara trött på allting. hehe helt slut i kroppen efter massagen. det är slitsamt att jobba igenom hästens alla muskler kan jag lova.

Men det vi gjorde var att först sitta ned och gå igenom begrepp som strykning, efflerurage, kompressesion, rullning oh friktion, de olika stadier man ska använda vid denna typ av massage. Sen gick vi igenom hur man ska bjuda in hästen till massage genom att placera några fingrar vid skallbasen och släppa när hästen  sänker huvudet.
Vi gick egenom hur man skulle ta varje musklerparti i tur och ordning med de olika metoderna.

Vi höll till på en ridbana där instruktör lena först visade en del på en häst och sen fick vi göra samma sak på våran egen. vi var två man kort så en av hästarna vart överflödig eftersom monica inte var med. så jag & linda skiftade på hästarna. dock var puke mer tacksam att ge massage då storm bara skulle stå och vara bufflig hela tiden. så det vart mest puke som var med. ;)
Han fick tillomed vara visninghäst, fick massor med beröm över hur trevlig han var. han bara stod och njöt av behandlingen. ^^ dessutom berömde hon mig för de vältränade bakmsuklerna ;) tror ni jag växte eller ? :D

sist på dagen hade vi lite örtlära. gud så intressant! lätt att jag vill börja med nässelpulver, helnyponpulver, MSM, tiselolja och allt var det var (A) hihi Ska nog iallafall mejla lena och beställa hem nässelpulver. bra för det mesta. :)
Men en jättebra kurs som var jätteintressant. skivit upp mig som intresserad att lena ska komma ut om några månader och massera egenom hästarna. :) :)

Ja det var väl min dag igår. nu imorse åkte älsk iväg och fiska och jag drog hem till askersund. :) skönt. :)
NU ska jag skriva om lite celler tror jag. :)

//Ämma

* Puke får massage av lena *

1 maj

Usch vilken natt det var inatt. verkar ha åkt på ögonfluss eller någe så ögonen kletade igen totalt inatt. :'( sen hade jag värsta hostan. jag HATAR hosta! fan, var vaken typ en halvtimme och bara hosta hosta och hosta. usch för att vara sjuk.

men men för iväg tidigt imorse till örsta kulle i kumla för att fota den regionala hopptävlingen som går där fre, lörd och söndag. :) Johanna skulle hoppa med totte så var fotograf. inge kul att fota där dock. asfin anläggning men så himla röriga bakgrunder.. men men. du ska få bilderna johanna. :) <3

efter det så drog jag och älsk till marieberg. sprang lite småärenden på apoteket osv. :) inhandlade tvättsvampar till hästarna så vi kan svampa av dom oerdentligt nu. :)
Vid halv 6 anlände vi till stallet, jag och linda. Blev att lastträna hästarna inför kursen imorgon. :) storm traska rakt in utan problem men med puke var det värre. ingen har orkat jobba med honom förut utan lagt remmar bakom rumpan på honom så han har inga possetiva vibbar från lastning. tyvärr.
Men det gick till slut. jag behöll tålamodet och efter nån halvtimme gick han in. :) så vi gjorde om några gånger och berömde med massa med mumsig betfor ;)

Sen red jag och linda ut. Red skogslingan så de fick klättra lite. vi bygger muskler som attan nu ;) sen red vi kabelvägen hem och galoppera lite o växlande tempo. :) kändes kanon. Puke sökte sig tillomed nedåt idag. var väl första gången han bjöd. :D börjar väl orka jobba mer korrekt nu. :) Kändes kanon. blir dressyr nån dag på ängen och jobba igenom honom. :)
Så himla skönt att ha honom rakad. märks att han varit svettig pga av pälsen och inte att han är utan kondis. idag vara han bara normalsvettig. :) super!

Men men imorgon bär det iväg på kurs. 06.45 åker jag och linda iväg till stallet för att fixa hästar och det sista av packningen. :) ska bli spännade! Hoppas det inte blir allt för varmt bara. ^^

NU ska jag sova. Gonatt!
//Ämma

* Lite bilder från idag *

RSS 2.0