31 december | sista inlägget 2009


20 december | olycksdag

Hm kan ju nästan tro att det är fredag den trettonde, om man nu ska tro på sånt.
dagen började väl bra, halkigt som fan på väg till jobbet men det flöt på hyffsat när jag jag jobba. En grinig sugga som lyckats få upp en grind till smågrishörnan så värmelampan var pajj, sen att alla suggorna i tvåan var allmänt asgriniga behöver vi inte nämna. ;) Tror det berodde på att ventilationen typ lagt av? henrik fixade till det förhoppningsvis, tog också hem det nötkött jag fått av honom. De nödslakta en kviga förra veckan som de tog hand om så jag fick lite kött.. sisodär kött värt 2500 spänn. TACK! Så nu är min frys full. xD Dock fick mamma lite nu på kvällen då de var här med tv.n :)

men tillbaka till olyckstemat. jag och Linda drog till stallet. skulle inte hinna rida någonstans och puke & storm är ju inte brodde så tog lite tomtekort istället, haha jag mit tog hoppa upp barbacka i tomteluva och bara sockor och satte av i tölt.. haha tomtetäket agge hade på sig var en aning halt så.. haha jag ramla av när agge kom i någon konstig gångart ;) agge började då traska hemåt så var bara för mih och linda att tassa efter, mina fötter frös en aning så sprang försiktigt ikapp en lungt skrittande agge som då stannade av ren förvåning tror jag ;) det var olycka nr. 1. red även puke lite men bara flum. ;)

sen ringde pappa upp. de skulle ju komma till kumla och lämna av lite saker. då chockar han mig med nyheten att en mycket god till familjen dött hastigt imorse bara 54 år gammal! :'( Så himla overkligt! Höde hur ledsen pappa var.. och jag hatar det! Men de kom iallafall <3 Tack!

Väl hemma igen efter stallet stod jag och linda och pratade vid bilen som vanligt. Mycket snacka om grejjer som hänt i stallet.. får väl se hur länge det håller där ute. :(
men iallafall, plötligt får linda syn på ett stort rökmoln över hustaken och vi typ rusar dit oh ser att det brinner i en lägenhet i huset bredvid mitt! Tänkte precis ringe brandkåren när en kom och sa att de gjort det, det hela slutade med att en jättetrevlig rullstolsbunden man omkom. Nerikes Allhanda köpte tillomed en bild av mig eftersom jag typ var först på plats med kamera.. de fick ingen bild när det brann så 750kronor för att se någon brinne inne.. känns ju himla bra.. www.na.se
jag och linda stod iallafall kvar under typ hela förloppet och såg när mannen bars ut i liksäcken.. hemskt. vidrigt.
Blir otrligt störd på att de var så sega! tog fem minuter innan de ens fråga om någon visste om det var någon kvar i lägenheten! när folk runt okring försökt berätta det! suuuuck!

men men nu ska jag snart sussa.. jobba imorgon igen. trött!
Njut av lite bilder nedan, blir ny design snart förhoppningsvis!
// Emma


* bilden jag sålde till NA *


15 december | tankar

Ja livet rullar på, i rasande fart! jag hinner verkligen inte med, nu sitter man plötligt här.. vuxen. Jobb, egen lägenhet och massa ansvar. Usch jag vill tillbaka till barndomen. Den var härlig, istort sätt bara leva livet som man ville. Mat på bordet varje dag och tvätt som tvättades. Nu är det allvar och så kommer det vara tills man är gammal och sjuk och typ bara väntar på att dö. Ibland undrar man ju vad som är vitsen med det hela?haha nu låter jag som en självmordsbenägen loser men nejdå så illa är det inte. ;) bara lite grubbel såhär inför livet. :)

Så är det ju jul snart, och jag har inte köpt en enda julklapp. bajs. måste komma iväg antingen nu i veckan eller nästa men jobbar heldagar ända fram till jul i stort sätt. :/ Illa! men det löser sig.. visserligen känns det som att julen kan kvitta iår. har en julkänsla som är lika med NOLL. tack & lov kom det snö idag så man får lite myskänsla. :) hihi vilket påminner mig om att jag verkar ha tjänat på att slå på aegir både brodd och snösulor ;) haha trodde ett tag att jag gått 400spänn back ;) blir inte roligt på storm & puke bara.. ingen av dem har varken brodd eller sulor men det får lösas ändå. :)

går frammåt i lägenheten nu. nu ikväll tog vi tag i att flytta det stora akvariet vi köpte runt månadsskiftet med fiskar och hela baletten. :P Nu står det fint och prydligt i hallen :) Så i helgen kommer tv:n vi ska få av pappa. :) blir kanon det där, sen är det bra tavlor och gardiner kvar typ.. haha xD

Nä nu ska jag äta lite, råttorna har nyss fått mat. makaroner, köttebulle och grönsaker stod på menyn idag. ;) Igår fick de grönsaker bara men fick smaka lite pannkaka ;D tjockisarna :D Tyra har börjar skifta från svart till grå. :) <3

Njut av den söta bilden som theresa tom på mig och en gylta i torsdags. ^^ och förresten fan vad jag tycker om mitt jobb!  ha det bäst!


12 december | hallå där

Nu var det grymt längesen jag skrev något här. Det har hänt så mycket men tror inte jag rabblar upp allt. Ni som känner mig vet ju på ett ungefär vad som hänt i mitt liv.
Den mest betydelsefulla h'ndelse är väl att min älskade kanin smulan somnat in helt plötligt, 7år gammal blev min underbara ängel. Vill inte ens tänka p att hom inte finns längre, ser bara hennes livlösa kropp innanför ögonlocket när jag tänker på henne. Dock vet jag att hon dog på ett bra sätt, hon var inte sjuk längre än ett dygn, allt gick så fort. Vilket jag är tacksam för, hon har haft en underbart liv hos oss och hon kommer alltid finnas kvar i våra minnen. <3

sen har ju emil och jag flyttat också. är ju inte klara än på långa vägar men nu sover vi här iallafall. :) Saknas lite gardiner, tv och så ska vi flytta det fina möbelakvariet jag köpt ut i hallen. svårt att hinna med när man jobbar och är slut som en jag vet inte vad på kvällarna. xD men det löser sig! måste hinna köpa julklappar också. vafan det är ju snart jul !

Annars rullar allt på, jobbar mycket. Frånomed imorgon börjar en 11dagar lång arbetsvecka. :P haha kommer döööö, gillar inte de där låga perioderna. ;) dock har jag och theresa kul tillsammans och så är det ju ärligt folk att jobba med allihopa på gården. :) I torsdags så klädde vi på en kulting tomtekläder och fotta lite ;D hahaha sötast! dessutom var vi i köping och hade studiebesök på en nybyggd gård. Bra att se hur andra bygger nu när vi ska igång och bygga. :)

Denna vecka har iallafall vart bra på hästfronten, jobbat så pass mycket halvdagar att jag hunnit rida tillsammans med ida & linda både tis, ons, fre & så idag. :) Idag blev det en långtur på tre timmar med lite inslag av terränghoppning ;)
Har också börjar rida mycket barbacka nu. mysigt att känna hästen lättare osv. :) Aegir går så mycket bättre utan sadel. men har väl tänkt att boka instruktör nu innan runt jul. tycker det är svårt att få tag i någon bara >.< tips?

Nä nu ska jag gå och mata råttorna, de springer runt och ser hungriga ut. ;) stackars svältande djur. ;D lite makaroner och ärtor idag kanske? :)

Ni får ha det toppen alla så ska jag försöka att blogga lite mer i fortsättningen. :) Nedan är en bild från idag. Ida som fotat. :)) Haha aegir var inte direkt taggad att bli fotad idag ;) men givk bra för övrigt när vi red tillsammans ;)

// Emma 
RSS 2.0