28 april: i väntans tider

Ja ni gott folk, har såå mycket att blogga om känns det som, men ni får vänta tills tidigast imorgon på det för jag är alldeles för trött nu. Måste sova. :)

Godnatt på er!
// Emma

26 april: städat och besök i askersund

Jaha då var det kväller igen. Dags för mig att gå & sova alldeles strax eftersom det är dags för jobb imorgon igen. :) Men ett litet kort inlägg bjuder jag på.

Har idag dränkt mina sorger genom att hålla mig sysselsatt. Blev lägenheten som blev offer på förmiddagen då jag satte igång och storstäda. Fick hjälp av Emil efter ett tag när han kom hem. Har dammsugit, torkat golv och dammat och nu på kvällen diskat och svabbat köksgolvet. Så nu är det rent och fräscht. Även råttorna & fiskarna har fått nystädat. Så nu är det rent och fräscht. Lika bra det eftersom christina, djurtolken, kommer imorgon eftermiddag. :)

Åkte också hem och hälsade på hemma i sänna. Fikade med underbara mamma och tog en promenad i skogen där Smilla fick springa lös. Sprang som lyckligast i världen över stock och sten och hittade exakt alla sännas vattenpölar. ;) hihi Nu är hon sååå nöjd och belåten och slocknade direkt efter maten här hemma. :) <3

hann också in på verkstaden med bilen och bytte halvljuslampan som gått sönder. De suckade åt mug när jag kom med volvon. De är inte så värst roliga att byta på. Att en sketen liten glödlampa kan placeras så jävla dumt. xD haha Men nu har jag fungerande ljus iallafall. ;) Dröjer väl någon vecka så går den andra sönder..

Men nu ska jag sova. Skönt att jobba imorgon & slippa tänka .. fan vad allt är tungt nu. :(
// Emma


25 april: tomt på stenkulla nu

Nu är det offentligt över med tiden på stenkulla. Kommer aldrig glömma dne här tiden. Monica var så rar och tackade för allt idag.
Aegir är hemma i dalarna. Var en jättetrevlig familj som plockade med honom på vägen från skara då de skulle lämna en annan isis hos jonas.

När han åkt blev storm orolig så passade på att ta en sista ridtur på honom. Avslutade tiden på stenkulla så som det började. En barbackatur på en rund & go storm.
Blev ernjuden att följa med och lämna storm i hans nya hem. Åh vad han verkade trivas! Hittade en kompis nästan direkt. En nordiskorsning som hette sirius som precis som storm vill att det ska hända saker. Han lät inte de andra hästarna hälsa på lille storm. ;) Det var ju hans leksak. hihi.
Storm sprang med lyft svans och var sååå snygg! Han kommer trivas så bra där borta. :)

Men nu är det bara tomt, usch kommer sakna allt så enormt. fattar inte hur man ska gå vidare med allt.. jag hoppas jag hittar nya vägar i hästvärlden. Även om jag kommer jämföra allt med detta vi haft på stenkulla..

// Emma24 april: sista ridturen

Nu är dne gjord, den sista ridturen. Nu är det över .. aldrig mer. Vädret bjöd på regn & hagel vilket gjorde att det kändes ännu mera fel. Ofattabart. En del av mig kommer dö imorgon när aegir åker. En mycket viktig del .. hur viktig förstår nog inte mina nära och kära. Jag kommer inte vara jag längre ..
Kommer aldrig glömma tiden på stenkulla, inte heller hur hastigt den ryktes ifrån mig.

Jag kommer inte vara jag längre ...
// Emma 


23 april: kall, blöt & rolig ridtur

Jaha dags att blogga igen då. :)
Vart en rolig dag. Sov till halv tio. Eller ja snarare tvingade mig själv. ;) Älsk & jag vaknade vi sjutiden men jag tyckte jag skulle sova vidare. ;) Så det gjorde jag minsann! Skönt som tusan.

Åkte ut till marieberg på förmiddagen & handlade hundmat mm till hunden. Blev även lunch där ute, då Emil & jag inte kunde hålla oss ifrån pacos. ;)

Sen for jag & Linda ut till stallet där vi red en liten udda tur. hade inte tänkt att rida mer än fram 6 tillbaka på upplagsvägen, men knasiga som vi är besämde vi oss hastigt för att rida en annan väg som monica snackat så mycket om. Så sagt som det var gjort red vi den, en jättemysig skogstsig först, där jag gjorde en snygg avramling då aegir fastnade på väg över en omkullramlad tall. haha han hoppade fördjäves för att få bort grenen och efter några hopp gled jag snyggt av och handlade i lera. ;) red ju barbacka så var väl inte helt oväntat. haha
leran resulterade i en snygg fläck i baken som linda liknade med en bajsfläck. höhö

men kul hade vi. skrämde väl slag på en kille som vi stannade och bad om hjälp när vi upptäckte att vi inte vissta vart vi var. haha vi kom verkligen ner i hallsberg nästan. XD helt lost var jag. ;) men hem kom vi ju iallafall. Trots några mysiga regnskurar. Så var skapligt kalla när man åkte hem. hihi

Väl hemma så var det bara att vänta på Emil & hans kompis anders som är på besök från stockholm. Så for vi ut till banansjön och gick en långpromenad med smilla lös. hihi hon ligger och sover som en stock i hallen nu. snuttan <3 Hon och också fått sin första dos frontline idag. :) Ska se om det funkar trots att hon badar så mycket. ;)
Inte en enda vattenpöl går henne förbi obemärkt.  hihi

Nu har vi nyss ätit mat. Lagat köttefärsås & pasta för första gången här hemma på färsen jag fick från jobbet. sjukt gott blev det. :) Jag som knappt tycker om köttfärssås. xD hihi

Nä nu orkar jag inte skriva mer. Ska slöa i soffan :)
// Emma


22 april: kort inlägg

Ja idag får det blir det ett kort inlägg bara. Jag har inte så mycket att berätta.
Jobbade till tolv, ställde upp alla suggor i BB på morgonen. Nu är våran tjocka bruna gris Zalsicha inne för grisning för första gången. hihi! För ett år sne var hon en liten söt bebis själv. :) Hoooooppas hon får färgade småttingar!

Sen åkte jag ut till stallet. Hade först tänkt att rida men blev lite kontaktövning nere på ridbanan istället. Fast kunde inte låta bli att hoppa upp och rida utan någonsting. Haha vad jag suger på att ge rätt hjälper. ;) Aegir gick runt lite som han ville med mig. ;) Konsigt nog gick det bättre att styra i traven. hm.

När jag kände mig klar med aegir tog jag in Storm också så han fick springa av sig lite. Dock var han mest sur på mig som tvingade honom att springa ifrån honom. Han ville bara stå och pilla på mig. ;)
Stretchade honom också i bog och så eftersom han är så stel. Han verkade ritkigt nöjd med det. :) Några protester där det säkert sträckte extra mycket men annars inga problem. Sen satt jag i hagen och bara umgick med dem. Aegir 20m bort men ändå. ;)

Sen har jag ev. hittat en häst. En äldre vallack som står i avesta. Tror faktikskt jag ska åka & provrida. Önskar jag hade råd att leta lite i de övre prisklasserna. Hittat massor med fina hästar som ligger runt 30.000 kr men känner att jag i nuläget inte kan lägga det på en häst .. :( Tänk om man vore miljonär.

Men nu ska jag återgå till soffan. Helg för mig nu. :)
// Emma21 april: tankar som far runt

Först & främst vill jag dissa vädergudarna idag! Hade planerat dagen så jävla bra. Jobba till tolv och sne tillbringa hela eftermiddagen i stallet. MEN någon var ju tvungen att kasta ner iskallt snöblandat regn. Där går fan min gräns! Tror varken jag eller hästen tycker det är trevligt att ge sig ut i hällregn. usch! Åkte hem i hopp om att det skulle lätta, men nu så håller det fortafarande på. Dock inte i samma skala som förut men ändå! Får göra ett nytt försök imorgon.

Snackat med Monica idag. På lördag kommer tjerna ut som förhoppningsvis ska ta Stormur på foder. Då ska de provrida osv, och om det går som vi hoppas flyttar han till odensvi på söndag samtidigt som aegir åker hem. Där ska storm få gå i lösdrift med en flock nordsvenskar & ardennrar. :) Kommer nog bli perfa för honom!
Jag ska ta en långtur på aegir, en sista ridtur. sen ska jag packa iordning alla mina saker.. känns så sjukt..

Men nu ska jag ta en promenad med smillis sen väntar sängen skulle jag tro. :)
Sedan blir det långledighet, kul att jag blir utan häst då.. passande. :(
En del håller långsamt på att slitas ur mig. Vad ska jag ta mig till?! :'(

// Emma


20 april: provridning

Idag har jag vart & provridit ett 10årigt nordsvenskt sto hemma i askerund. En pigg dam som inte kunde så mycket verkade som, var en hel del småsaker som inte verkade så bra med henne men gillade henne på något sätt ändå. Kanske vore något att jobba med .. den där christina har öppnat upp något inombords. Fått en hel annan syn och vet knappt hur jag ska hantera det. Det är så nytt.

Men vi får se vad som sker.
Imorgon ska jag åter jobba, var ledig idag. Efter jobbet ska jag ta ut aegir. Vet inte ritkigt vad jag ska hitta på med honom. Men har lite saker i skallen jag vill göra. Gör ont i mig att han snart åker ..

Igår natt grät jag över puke .. inte gjort det sen dagen han togs bort.
Idag gör det så ont så ont. Saknar honom...

Längtar tills nästa tisdag när christina kommer och kommuniserar med Smilla. Även Ida ska vara med så ska hon låta christina prata med Luna. Blir en spännade dag. Måste prata med henne om mina konstiga känslor. Hon kanske förstår.

Ha det gott.
// Emma


*Dalina & jag*


19 april: slutet närmar sig nu

Usch vad dåligt jag mår. Nu går det utför, ändå orkar jag inte prata med någon om det..
Nu är det snart slut.. På söndag åker aegir hem till dalarna igen. Bokat & klart med en tjej som ska ta med honom som också har lånat häst av Jonas.

Upplevelsen igår fick mig att känna att jag inte är klar med aegir, eller snarare att han inte är klar med mig.
Suttit & läst om & om igen i alla de apper jag fick från Christinas pratstund med honom. Jag vill lära mig att förstå.

Var uppe till hästarna efter jobbet idag, gjorde inget annat än att bara gå runt i hagen med dem. Gosade med storm & försökte känna av aegir.
Något aegir sagt till christina var att jag skulle känna hans vibbrationer när man för händerna längs med hans kropp. Hur känslig han är. Testade det idag, och jag hade handen ungefär 5cm från hans kropp och han skakade precis som när en fluga sätter sig på en häst. Samtidigt fick jag en sån himla lustig känsla. Testade samma sak med Storm, men där fick jag inte alls samma känsla, och han vibbande inte alls som aegir. Som sagt, konstig känsla.

men aegir kom iallafall fram till mig. Så länge jag inte gick för nära direkt. Utan läste av hans kroppspårk när jag "närmade mig hans energifält." och vi första negativa känsla eller beteende från hans sida backade jag.
Får konstigt ont i magen när jag försöker förnimma honom. Vet inte vad det beor på?

Men som sagt, på söndag slutar allt. Då finns det ingeting kvar på stenkulla för mig. Storm ska ut på foder, min älskade puke är borta & aegir försvinner ur mitt liv.
Fy FAN vad jag tänker mycket på Puke nu, känns som han finns kvar när jag är i stallet. Känns som han står i ahgen & tittar efter mig. Jag har tillomed börjat prata med honom. Jag är störd jag vet. Men min saknad är så fruktansvärd stor, men jag kan inte sörja. Det är som en blockering. Jag borde gråta, jag känner det, men jag kan inte tillåta mig det. Jag lider ..

Godnatt


18 april: vilken fantastisk upplevelse

Okej, nu ska jag berätta om djurtolken som var hos oss idag och pratade med hästarna. Jag VET att många inte tror på sådant här och tycker man är dum i huvudet som ens kommer på tanken på att betala för att någon ska sitta & kladda i ett block för att sen säga att hästen berättat detta.
Men jag tror på det, för har man vart med om det så kan man inte annat än göra det. Iallafall inte en sådan här person som vi hade ute. Är eld & lågor!

Ska ta allt från början. Kom ut till stallet vid fyra ungefär. Hade tänkt att pyssla med hästarna först men blev lite korvgrillning med Monica & Fanny i vårvädret istället. :) Jättemysigt.
Vid fem kom djurtolken ut, en jättetrevlig kvinna vid namn Christina Jarl. Vilken människa. Så himla lätt att prata med. Jag tyckte om henne direkt.
Hon skulle börja prata med Storm så vi fick lite frågor om ålder och om det var något vi ville fråga osv. Sen satt hon i drygt 1½ timme med honom vid hagen och antecknade i sitt block det hon fick fram.
Efter det så satte vi oss ned och fick höra vad storm hade & säga. Hon prickade in så grymt mycket som stämde på honom. Att han ex. har ont i vänster sida, och att det var ett stort muskelparti. Sen så bad vi henne att fråga vad han tyckte om oss och det klaffa så jävla bra! Han beskrev oss såhär.

Monica: Snäll, för snäll, blir inte bra.
Linda: Våga tuffa till dig. Gos
Emma: orädd, vet vad hon vill, bestämd. Inget sitter fast.

Stämmer så sjukt bra, alltihop. Rös i hela kroppen när hon berätta!
Om ni går in & läser i Lindas blogg står där säkert mer om Storm. :)

Sen var det Awgirs tur då, han var en udda häst tyckte hon. Han tyckte inte det var viktigt att ha roligt eller att komma ut och röra på sig. Han var jätteinne på det själsliga. var precis som att han vill lära upp alla att förstå. han nämde saker som "förstå mig & du förstår alla" eller att "jag är universums medelpunkt, allt hör ihop. Lär dig att förstå"
också saker om att varför vi männsikor har rätt att slå& banka samt att bestämma över andra djur.

Ville också få fram vad jag kunde göra med honom för att han skulle tycka att det var roligt. Han återkom hela tiden till att lära & förstå honom och andra. Han har tydligen ett jättestort energifält som man inte ska passera i fel tidpunkt. Lixom tränga sig på. han tyckte att borstningen var jobbigt för då trängde man sig på direkt. Han vill att jag bara ska känna av, att backa några steg för att lära mig att känna av. Låter helt mysko men ändå så rätt.
Kan inte förklara känslan.  Men jag vet vad jag ska göra.

Det första han nämde var att jag måste våga sörja. Då höll jag på börja grina.. han har känt av att jag sitter & tänker jättemycket på Puke varje ridtur. Som igår när jag satt & pratade till puke när vi var ute. Så himla sjukt..
Christina fick känslan av att jag bara ska sätta mig i hagen och gråta, gråta gråta gråta.. samtidigt som jag ska känna av omgivningen tillsammans med aegir. Hur kunde hon veta att jag inte tillåter mig att sörja?! HUR!?

Orkar inte brätta mer, men har iallafall fått alla anteckningar så dem som vill veta mer kan ju mejla eller ringa. :)
Sen så började i såklart prata om hur man lär sig sådant här. Då utbrister hon något i stil med att "ja du borde nog gå en kurs". Hon tyckte alltså att jag verkade vara rätt för sådan här. :O Så nu ska hon komma tis 27 april och prata med Smilla. Sen ska vi prata om en helgkurs jag ska vara med på förhoppningsvis. Helt sjukt men dock så himla coolt!

Bilden är lånad på hennes hemsida. Kika in där och läs lite!
www.djurtolk.com


17 april: fartfylld dag

Ännu en gång sitter jag långt efter midnatt och skriver. Nu har klockan tillomed hunnit passera ett och jag är inte i säng. Illa. Behöver sova! men är nyhemkommen från åsbro där det vart tjejmiddag hos malin tillsammans med Ida. :) Vi har haft det jättetrevligt med en jättego tacopaj som malin gjort och sne kladdkaka efter det. MUMS!

Under dagen så har jag även hunnit med att rida, trots att det har blåst halv storm. Jag avskyr verkligen att rida när det blåser kraftigt. >.<
Red agge på hans gamla bett som jag fick med när han kom till mig. Han gick inte alls bra på det! Så imorgon blir det gummibettet igen. Tror jag ska longera honom imorgon. Dels för att det var länge sen men främst för att hästviskaren kommer i morgon eftermiddag. Ska bli så sjukt spännande och se om det är bluff eller inte. :D

Annars gick ridturen bra, Linda körde Storm för första gången idag också. :) Såg jättebra ut. :) Sen avsluta hon med lek nere på ridbanan. :P

Men nu ska jag verkligen sova, ska brumma till marieberg
imorgon & köpa skor och sen blir det stallet. Godnatt!

// Emma


16 mars: slut slut slut

Klockan är långt efter midnatt. Somnade som vanligt i soffan men slänger upp ett inlägg ändå innan jag ska krya ned i sängen.
Idag har inte vart en bra dag. Skulle gått halvdag på jobbet men det var alldeles på tok för mycket att hinna med. Theresa som skulle fått vara ledig idag fick också hoppa in & jobba. Vet inte hur vi skulle ha hunnit annars. Tack & lov var Linda med oss också. Var ju sista dagen idag. Jättetrist tycker jag.

Men som sagt det var ingen bra dag. Alla var sura och irriterade kändes det som, inte minst jag. Så jävla trött eftersom jag jobbat långvecka. Fattar inte ens att man har så. Jag tycker det sugen. Blir helt förstörd i huvudet sista veckan. Theresa tycker det är skönt eftersom man liksom kommer in så pass i rutinerna, men nja jag vet inte. Tio dagar i sträck går bra, men fjorton är för mycket enligt mig. :/

Till råge på allt så fick jag mitt inger mosat av en grinig sugga idag också. Stod & raka skit och hade rakan under smågrishörnan där ett  rörgaller skiljer av, suggan tar trynet under rakskaftet och trycker upp hastigt varav rakan går i tre delar & jag fåt mitt finger mellan rakan & boxgallret. Grina lagom kan jag säga. Fan vad ont det gjorde, såklart svullna fingret upp & gjorde ont men det har gett med sig nu på kvällen. Är dock sjukt öm på ringfingret.

Blev iallfall ingen ridning för min och Lindas del. Både vara så trött efter dagen att vi lät hästarna stå.
Fick ett mess från monica senare på kvällen där hon berätta att hon kommit ehm från dalarna i grevens tid då storm stod och mumsa blommor i trädgården och aegir traskade runt på stallplanen. haha! Var väl någon älg som gått in i hagen igen. Suck.

men imorgon ska jag upp iallafall & rida. :)
Har ju föresten snackat med jonas nu. Tydligen någon tjej från skara som skulle åka & lämna en häst till honom som kanske kan ta med aegir på vägen. Försökt att få tag i henne  men bara upptaget. Hoppas hon kan ta honom så slipper man åka ända upp till dalrana för att lämna en häst & åka hem igen. Kommer sakna aegir. :(
Vill inte bli hästlös, men får inget napp någonstans på foderhäst! :'( Inget som känns rätt ialalfall.

Nu på kvällen har vi vart iväg till skogen med smilla och gått en promenad. Smilla sprang runt som vanligt & toka sig. Såklart var hon i och bada. xD Dessutom gjorde hon lerbad så duscha av henne när vi kom hem. ;) SÅ nu har vi en fluffhund!

Men nu måste jag verkligen sova, godnatt med er.
// Emma14 april: vardagen knallar på

Ja det gör den verkligen, ja vardagen alltså. Den far iväg med en väldig fart och man hinner som vanligt inte med. Sitter här och lyssnar på musik via spotify och slappar lite. Emil & jag kom i ett gräl för någon timme sen eller två så han gick och la sig och jag fick ut min irritation genom att diska. ;) Men lugn gott folk, inget farligt gräl. Bara en strunsak jag blev irriterad på och så blev han arg och då blev jag ännu argare och bla bla bla. ;) Lika bra att låta avrandra vara en stund. Emil har ju haft sin första dag på nya jobbet idag så han är väl lite uppstoppad av all ny infomation & tankar efter det. :)

Men som sagt, vardagen rullar på. Har de senaste dagarna jobbat såklart. Linda hänger med än på norrgården som praktikant. :) Går bara bättre och bättre. Igår fick hon vara ensam då jag, theresa & cheferna var iväg till västerås & eskilstuna & tittade på lite grisgårdar. :) Mest för att titta på vilken inredning vi ska ha. Vet inte ritkigt om ni ser på bilden nedan men där finns en bild på boxen vi valt. :) En jättetrevlig box som vi alla tror på. Och vi slipper fixering! YES! (med fixering menas det att man sätter fast suggan under grisning i en ställning, dock missköts det och vissa suggor står fast hela grisperioden i BB trots djurskyddslagen)
Men det var iallafall en trevlig dag, även om jag & theresa mest sov i bilen. xD Linda hade skött sig ritkigt bra tycker vi, några småfel baar men inget farligt. :)) Good job girl!

Sen har jag hunnit med stallet också, några gånger iallafall sen jag skrev sist.
Bilderna nedan är fårn i söndags när Linda fotade mig & Aegir på ängen. Larvade mest omrking. xD Jobbade en del på volt och sen galoppfattningar. :) Gullhäst.
Linda fick skritta av åt mig eftersom Storm skulle gå med Monica den eftermiddagen. :)
Efter ridturen fick smillis spinga av sig på ängen hon med, såklart hittade hon det vattenfyllde diket. ;)
I måndags var vi ute igen, då red vi upplagsvägen för första gången efter vintern. Underbart! Jag fick ett ryck och klättrade upp på ett berg med stackars aegir. xD hihi barbacka såklart. Jag är lite knäpp ibland. Men vi överlevde!
Linda fegade ur och hoppa av Storm. ;)

På söndag kommer det ut en hästviskare till stallet som ska "prata" med häsatrna. Jag tror ju stenhårt på sådant där så får se vad jag upplever. Kanske inser att det bara är bluff? :) Men det ska bli spännade iallafall.
Ska nog passa på att smörja upp alla grejer nu tills aegir ska åka så är det klart. Hon ska prata med hästarna var för sig i 2h så tid lär jag ha. ;)

Men nu ska jag kila vidare.
Åka & handla står på schemat och sen tvätta. blä!

//Emma


10 april: jobb jobb & hästletande

Ja nu är klockan snart elva, och jag är pigg som en mört. Dels för att jag nyss vart ute på kvällsrundan med Smilla och Linda men främst för att jag somnade och sov nästan fem timmar efter att jag jobbat i förmiddags. Great! Jag som ska upp tidigt imorgon bitti, hur ska jag kunna sova?! hm.. Bra gjort där Emma.
Det hör ju till också att det är fest i grannhuset, precis utanför vårat sovrumsfönster.. kul kul. Tur att inte junior är kvar här hemma, han hade skällt hela natten. xD

Har som sagt jobbat idag då. Var klar med allt vid halv tolv så tog med smilla till grusgropen och släppte henne där. Jisses vad hon sprang runt. Riktigt duktig på att komma på inkallning nu. :) Jag hade ju inget att muta med idag så jag fick agera en sån där rolig lektant ;) Sprang runt som en idot för att jag skulle vara roligare än allt annat. ;) Vilken syn! Men hunden är nöjd iallafall. :)

Veckan har gått väldigt fort. Beror väl på att man var ledig måndag eller någe. :) Sen har ju Lind avart med hela veckan vilket vart roligt. :) Hon ska gå med nästa vecka med som våran lilla praktikant. ;)
Igår hade Lind amed sin kamera och fotade lite, bla mig & några grisar. ;) Söta va? Haha

Har väl tänkt att sticka ut och rida hästen imorgon med. :) usch inte lång tid kvar nu tills hans aka åka hem. :(
Letar ju häst för fullt, är inne på både medryttarhäst, foderhäst & att köpa häst. men lätt är det inte, alltid något som inte klaffar. Nu ikväll hittade jag iallfall en drömhäst. Ett haflingersto som står i hultsfred. Har mejlet tjejen om henne och frågat lite om hon kan tänka sig att ha ut henne på prov osv. Kommer ju knappast kunna provrida mer än en gång.. över tre timmar dit hon stod så åker vi så tar vi med transport.. Men vi får väl se. :) Har några fler hästar som jag mejlat på så.

Men nu ska jag kila, måste försöka sova.
// Emma


6 april: hjälp på jobbet & duktig hund

Jaha här sitter jag. Sur & irriterad över min pojkvän. Vissa saker är inte okej, så enkelt är det. Men men, jag har iallfall vart ute på en härlig kvällspromenad med Smilla. Fyfan vad fint hon gick. Tränade lite följsamhet nu när hon fattat vinken med att gå vid min sida. Svarade riktigt bra för att vara första gången. :) Tränade lite att stanna vid mig och följa mig i åttor och cirklar. :) Så duktig. <3 Här hemma övar vi på ögonkontakt och vacker tass. ;) hihi min skrutta <3
Längtar tills Eva & jag ska lägga spår med vovvarna! Ett viltspår skulle vara kul. :))

På jobbet idag så var Linda med och "praktiserade" lite, för att komma in i grisrutiner inför provjobbet. :) Hon skötte sig riktigt bra på de uppgifter hon fick. ;) Förutom rutiner i BB & slaktstall med mig har hon har hunnit med att vaccinera ett femtiotal gyltor, kastrerat två kullar, och öronmärkt en sugga. ;) Vilket var en syn i sig då Linda vart livrädd när suggan sa till om det gjorde ont att ta hål i örat. ;) hihi Imorgon ska vi öronmärka smågrisar. :) Lite mer lätthanterat. ^^ Hoppas bara vi får hem all medicin så vi kan vaccinera. >.<

Hästletandet går trögt ..

Men nu ska jag sura vidare. Sånt är jag bra på. höhö
Förresten blev jag biten av en gris idag! AJJ!

//Emma


4 april: härliga vår

Vilken fantastisk vårdag det varit idag. Jag blir så himla pigg och glad av sånt här väder om våren. Åh! Imorse så sov jag till halv tio. Kom ju inte i säng fören vid halv tre inatt eftersom tjejerna & jag hade myskväll. Jättetrevligt hade vi med massa prat & godis. ;) Typ bakis av allt socker idag. xD haha Men med den avklarad jag jag nu återvända till att försöka tänka på vad jag äter osv. ;)
Var iallfall en kanonkväll med de bästa!

Tillbaka till idag. Pysslade lite ute på uteplatsen. Klippt lite buskar osv. Jag har massor med skojj som kommer upp ur rabatterna nu. xD krokusen blommar för fullt. :)))
När jag pysslat klart så åkte jag & älskling till marieberg där det först köptes lite hundfoder. Inte nöjd med det jag köpte sist så nu ska jag prova ett nytt och se om hon svarar bättre på det. :) Inte lätt det där, är ju rena djungeln!
Sen bar det iväg till rusta o köpa en räfsa så jag kan ta bort allt jag klippt. xD samt en kvast & lite annat. :)
Såklart blev det lite mat också, på ikea. ;) Bättre än mc donkan iallfall. hehe.

Efter vi vart och strosat på marieberg så bar det iväg till gropen för att träffa theresa. Det var ju planerad hundmotionering idag så theresas killkompis med sin tjej var där, och de hade i sin tur med sig sin golden hane casper. :) skitsöt! hihi xD Plötlsigt blev min tös väldigt liten i jämförelse med grabbarna. ;)
Släppte de iallfall på åkern bakom theresas hus och smilla sprang på som en tok som vanligt. ;) Junior hakade på några vändor men tröttande ganska snart. ;) Efter 2minuters springade så var smilla inte så golden längre .. snarare brunmed inslag av vitt. ;) Så efteråt fick hon & junior apportera pinnar i svartån och omedvetet tvätta av sig. ;) hihi
Så för tillfället har jag en himla trött hund i soffan. ;) Linda & jag ska ta en kvällspromenad snart, hehe hon kommer vara död. ;) hihi

Men men nu ska jag pyssla vidare. Dags att laga mat snart. :)
Grymt sugen på någon pastasås så det blir det nog.
// Emma3 april: Glad påsk!

Glad påsk på er alla.
Eftersom jag inte kan skicka ut påskägg till er alla så får jag väl bjuda på ett långt inlägg isället, eftersom jag vart lite dålig de sista dagarna på att blogga. Men ni är frukansvärt dåliga på att lämna en kommentar eller åsikt. Tycker det är så grymt kul när ni tycker till, även om negativa kommentarer inte alltid är lika roliga ;)
Så gör mig glad idag och lämna en liten kommentar. :)

Så idag är det påsk då,  och jag har inte pyntat någonting. Haha är så grymt dålig på sånt, men så kan det vara. :) Har iallafall städat hela morgonen för att göra det fint inför kvällen då malin & ida kommer hit på tjejkvll. Var hur länge sen som hellst och ser verkligen jätte fram emot det. <3 Men först blir det påskmiddag hemma hos mamma & pappa med en massa syskon. Längtar efter mammas goda mat. Vilket påminner mig om att jag missat frukosten idag, åh vad hungrig jag blev!

Men men lite uppdatering om vad som hänt då.
Har jobbat som vanligt. :) Full fart. :) Linda ska troligen med nån dag, några dagar eftersom hon fått jobb som grisskötare hon med. Hon ville fräscha upp minnet lite innan hon ska provjobba. :) Då ska jag köra med henne ;) hehe

Smilla mår fint, har lugnat sig ännu me rnu efter att vi valt att släppa henne lös så mycket som möjligt. Vi far ut i skogen och på åkrar och låter henne springa, vilket hon gör. Hon ser så fruktansvärd nöjd ut alltså. Går också nu jättebra i koppel. Har hittat en metod som funkar. Bär med mig en låda med grus som jag rasslar framför nosen på henne när hon går framför mig och det svarar hon jättebra på så nu behöver jag knappt använda den längre. <3 har också skaffat försäkring på henne nu. Blev agria efter en massa bollnde fram & tillbaka. :) Känns bra.

I torsdags så var jag ledig från jobbet, det var nämligen dags för invigning av pappas nya projekt. Hammars landhandel öppnade. :) Var grymt mycket folk och en jätte possetiv stämning. jag fick såklart agera fotograf. :) Så papppa ska väl få alla bilde ridag när vi ska hem igen.
Efter invigningen så åkte vi till hargebaden med smilla så hon fick busa på stranden. Lite bilder därifrån nedan. :) Hon tyckte det var superskojj och badade tillomed lite. ;) hihi Söthund <3

Igår var jag till stallet första gången efter att puke togs bort. Kändes konstigt att inte möta hans pigga ögon. :( men kändes ändå bra att ägna mig åt aegir. jag & monica tog en riktig långtur. Vet inte hur långt vi red men tror vi var ute över två & en halv timma. Jättehärligt!

Efteråt var jag till marieberg med theresa där hon & hennes killkompis tvingade mig att ta hål i öronen! :O Så elakt! Var livrädd. fast vet inte för vad eftersom jag inte är rädd för smärta. xD Haha Malin & Ida som tjatat på mig i typ 4år. xD men nu är det gjort, ;) Nu saknas bara tatueringen ;) hehe Kommer banne mig bli ett tassavtryck!

men nu ska jag vara lite social med emils syster & bror. Sen bär det av till askersund. :)
Imorgon blir det stallet sen hundträff. :)
//Emma

RSS 2.0