30 april

Ja dagen började ju mindre bra. vaknade ca halv 2 inatt av en oförklarig smärta i bröstet, kunde knappt andas. djupa andetag gick bara inte. samma som jag hade för ett år sen som dom då trodde var gallsten. höll i sig nästan 3h denna gång men såklart hade det släppt när vi kom till akuten. fick ligga och vänta på provsvar på akuten mellan halv 4 till halv 7 imorse med älsk... kul? nej..

aja mår bättre nu.
Var iväg och klippte hästarna idag. :) trotts sömnbristen gick det bra. över förväntan. :D puke skötte sig kanonbra och likaså storm! klippte dock inte så mkt på storm, bara bringa, mage och raka bort där där han var ful i huden.
Johanna var superduktig. Tack så himla mycket för  hjälpen! Nu har du också fått smaka på äkta björnpäls ;)
men visst blev puke snygg? ;D

Nu ska jag sova. älsk och jag dissa valborg.. kanske förståligt när vi inte sovit ordentligt på ett dygn? :/
//Ämma

*Pukes nya stil*

29 april

Nu gott folk ska jag skriva av mig lite för er. Usch vad dåligt jag mått de två senaste dagarna.
Får väl ta allt i tur ordning.

I förrgår alltså i måndags vakna jag och var sjuk. Jätteont i huvudet, nacke och hals. Men eftersom veterinären skulle komma så pallrade jag mig iväg till stallet tsm med linda och älskling. Det var en fruktansvärt dålig veterinär som kommit ut när vi kom. Bestämde sig direkt för att det var överkänslighet mot knott & myggor och kunde absolut inte tänka i andra banor vilket jag hatar.. Jag frågade "Han har ju haft detta hela vintern då det inte varit mygg, kan det verkligen bero på det då?" svaret jag fick var att det vart myggor hela året där han bor och att han bara haft typ två nätter som det var 30-. Vafan kanske är olika på olika ställen pucko!

Men men höll käften och lät honom hållas. Nu ska hästarna rakas och behandlas med switch. Troligen måste Puke gå med insektstäcke.. stackarn. :/ hoppas det hjälper med switch eller om nån annan har förslag?
När veterinären åkt byggde vi klart hindren. Bara bomhållarna och bommarna kvar. Bommar ska monica köpa på fredag och pappa håller på att svetsa ihop hållare på jobbet. eller rättare sagt hans praktikant ;) haha inte mig emot haha Kommer bli skitbra!

Igår så åkte vi hem till askersund. knappt jag orkade köra. såå jävla ont i nacke och huvud så jag bara ville kräkas. kom hem och slängde mig i sängen och låg där typ resten av dagen. Tog en mindre promenad med älskling på kvällen. vågade inte gå själv om jag skulle svimma.. var iallfall skönt att komma ut.

men idag mår jag bättre! Inte alls så ont i huvudet och inte ont i nacken, bara lite stel. Ingen smak har jag och är täppt i luftvägarna men jag mår bättre ^^ Ska nog gå halvtimmesrundan ikväll när det blir svalare. :)

Skjutsade älsk till kumla då han skulle köra på trafikskolan för första gngen idag. :) Sen åkte vi tillbaka till askersund och gick på marknaden där. grymt mycket folk! :O Jag köpte 12par strumpor för 100:- *billigt* och en karbinhake så jag kan laga pukes grimskaft som dummern hade av! *morr*

Imorgon ska jag hämta bästaste johanna i hallsberg som ska följa med ut till stallet och klippa hästarna :D *tusen tack* Får väl se vad det blir för klippning men men det löser sig. Tror jag vet hur vi ska ha det. :) *som bilden nedan*
Får väl se vad det blir av valborgen xD

PÅ fredag blir det först fotografering på örsta kulle sen transportträning med puke och på lördag bär det iväg på kurs med båda hästarna. :) Kommer bli superkul! 

NU har jag fått skriva av mig. Grattis till er som orkade läsa ;)
//Ämma

28 april

Ursäkta frånvaron.. ligger sjuk.
Migrän, halsont, hosta, nackspärr, feber och allmänt förkyld..
//Ämma


26 april

Jaha då var det söndag. Vart tog helgen vägen? :)
Jobbat idag med. Vart fullt upp med besök i djurhuset av emils kusin + barn. :) dessan var med på ett hörn också. hon städade också mitt rum i utbyte mot en pizza ;) *tacktack* så nu är mitt rum urstädat. forever. Känns lite konstigt. :/

Men men monica och emil är ju så fruktansvärt givmilda så de har gett mig en andel av sina förkylningar. tackar för det. :P sitter med dunderhuvudvärk och halsont för tillfället. kul nu när man kommit igång och träna. men jag och linda var iallafall ute en sväng förut med. :) Kände inte alls av mina benhinnor fullt så mycket idag. :)
Jag och linda satt och snacka en lång stund efter promenaden om framtidplaner. kanske kan det slå in? :)

Imorgon kanske det blir ridning får se hur jag mår. vi ska iallafall ut och kolla när veterinären kommer. Hoppas han kan lösa problemet med deras raggiga pälsar.. aja. Älsk ska också med och bygga på hinderstöden. på fredag ska monica åka och köpa bommar! <3 och nästnästa helg börjar förhoppningsvis frank med sadelkammaren. :)

Men det roligaste som hänt idag var ändå när älskling kom hem. var lagom ledsen när han inte kom hem när han sa, men han hade en anledning, en överaskning :D Så nusitter jag med jag med en supersnygg ny mobil! Den senaste kamrea mobilen på marknaden med 8.0megapixlerskamera nämligen en Sony Ericsson C905! TACK TACK TACK Älskling! Du hade verkligen inte behövt men TACK! <3<3<3
Så himla skönt att få vettiga bilder när man typ är ute och rider och så :D <3

Så dagens stjätna och kärlek går till min älskade Emil idag <3
//Ämma

* Sony Ericsson C905 *

25 april

GODISSUGEN! Nog sagt om det .. :P

Min dag idag då. Jobbade på skolan från 9.00 - 14.00. Gick bra. Hyperseg men det har man ju råd med när man har älsk som hjälper än. :) <3 Hade två timmar över vid 12 så vi stack till rummet och städade ur alla saker så fick åsnorna gå ute lite längre. :) Plockade också gräs till fåren vilket var uppskattat ;) en av flickorna var lite för sig själv idag så kanske kommer det mer lamm snart? :)

Sen åkte vi en sväng förbo öb men hitta inge roligare än en potatisskalare xD
sen åkte vi hem, gjode oss lite mat och såg på film.

sen ut till stallet vid fem som vanligt med linda. :) Red samma slinga som iår fast bakvänd fast hoppade kabelvägen och red på gärdena istället där vi red lite volter. gick bra för oss båda. :) dock orkar inte puke galoppera på volt :/ men men det har han svårt för även vid longering så där krävs det nog mer muskler först. han var helt slut av styrkepasset idag xD blev ju en hel del klättring i skogen stod bara och hängde när vi hoppa av hihi. söta häst <3
stormur gick skitbra med linda :)

sen när vi kom hem vi halv 9 så tog jag och linda en rask promenad. jättehärligt men hade ont i benhinnorna såklart. skitträligt är det! men men bara att bita i det sura äpplet.

nu sitter jag och väntar på älsk som är hos sin mamma. :) Nyss ätit 2dl yougurt och 1dl puffar. smaka gott som fan men är hungrig fortfarande.. men men bantar man så gör man.

Ska bli skönt att sova. :) Natti!
//Ämma

* jag & puke som linda så fint knäppt kort på *



24 april

Idag känner jag mig riktig nyttig. :) pluggade hemma idag, fick visserligen inte så mkt gjort men iallafall. skönt att sova ut. älsklingen låg med hög feber hela natten så var en del avbrott i skönhetssömnen ;)

i vilket fall som helst. gick upp klockan nio nån gång. checka bloggen och bilddagboken. Åt en fullkorsmacka och nån deciliter yougurt till frukost. Tog sedan en promenad på 50min. usch vad ont i benhinnorna jag får. :( riktigtt otränad är jag. kommer säkerligen hänga kvar nån vecka eller två. men bara att bita ihop. men störande att behöva stanna var 5-10minut för man har så ont att man nästan snubblar fram..

aja när jag kom hem blev det duschen. vrålvarmt ute i vådsolen +att man blev härligt uppflåsad. :) Åt lunch vid halv ett. hemlagad lasagne som mamma gjorde igår. mums. :)
sov middag en stund. det är det härligaste som finns nästan xD haha
vakna av att eva ringde och snacka om helgen. :) ska ju ha djurhuset då. :)

åkte sen till stan och handla lite. blev lite nyttigt fullkornsbröd, yougurt, vetepuffar och kyckling. ^^ sen vidare till kumla. hemma där rensade vi och städade ur kylskåpet. :) känns nice. :)

sen var det bara att slänga i sig en macka och dra till stallet med linda. :) blev en härlig ridtur i kvällsolen. utforskade en ny ridväg. superbra var den! sånt älskar jag :D red sen kabelvägen hem där vi rejsa av hästarna ordentligt. :) fick till världens finaste galopp på puke på slutet när jag samla ihop honom <3<3<3

skulle fter ridturen duscha av hästarna på bog och under magen. så himla snuskoga i pälsen nu när de fäller och blir svettiga. dumma puke slet av grimmskaftet och slängde sig ned och börja rulla sig.. så han får jag ta itu med imorgon om vi åker ut.till stallet då ;)

Jag kom på ett skitbra namn åt puke idag! Vindur! värsta gulligt! :D Stomrur och Vindur. Storm brakar sig ju fram i livet som en stomr medan puke tar det lite mer varligt som en vind ;)

har också nääästan bestämt mig för att ha agge hos minica. slipper stallhyra. :)

men men nu har jag för en stund sen ätit. kyckling och sallad och kollat på House. :P läste nyss på anna skippers hemsida att nudlar inte är så tokigt att äta! YES jag älskar nudlar! xD haha det ska jag äta t lunch imorgon tror jag ;)

Älsk är iväg på poker. tråkigt. :( saknar han. men men han kommer väl. funderar på att gå och sova eller någe..
Tack till er som läser min blogg <3  vore superkul att veta vilka det är, förutom er som kommenterar då ;)

//Ämma <3

* puke dagen då vi löshoppa *

23 april

Idag har jag vart massa duktig. :) Iallafall vad jag tycker själv. Lyckas skriva klöart faktadelen på projektarbetet. NU är det bara diskussionen kvar samt fia ihop en källförteckning. :) Började också på kaninarbetet som vi gjorde i ettan. ;) gosch vad dålig jag är på att ta ikapp rester. inte ens två månader kvar ffs! :O

Aja, köpte också nya ridskor idag. :) Kändes bra. Fick äntligen tag på såna jag ville ha! Känns toppen! Nu är det bara funderingar på nya chaps också. Vi får se sen när jag får lönen från skolan tror jag.  Så himla svårt att hitta bra chaps när man har så kraftiga vader! vill ju lixom kunna få blod ned i dom ;)

Sen till den STORA nyheten! :D Har ju såna himla problem till att orka träna för att gå ned i vikt. Otroligt missnöjd med mig själv men har verkligen inte hittat rätt motivation för att palla träna regelbundet. Sist jag gick ned omkring 10kg så var ju pappa där och puscha på. Fick ju min första system när jag gick ned 7kg på 3månader så idag gav han mig en ny.

Får jag hit agge på foder i höst så betalar han ALLT (hyra, foder, verkning, etc) OM jag går ned minst 10kg till den sista augusti 09. så nu jävlar ska jag börja äta rätt, skita i allt vad söt dricka och godis heter och börja motionera minst en halvtimme per dag!

Önska mig lycka till!
//Ämma

* Agge och jag första gången jag provred *

22 april

Knappt jag orkat skriva ett inlägg men gör det ändå för eran skull. :)
Idag pallrade jag mig iväg till skolan. var där till lunch. he he.. nästan klar med projektarbetet nu :)

Efter skolan så drog jag och älsk till bauhaus och köpte virke till två hästhinder älsk ska göra. :) Halvfärdiga redan :D Hihi så nu har jag kört bil I bauhaus ;) precis som flickan på reklamen ;D var också till silvan för att köpa lite vinkeljärn. :) 40% på allt nu! :O fett billigt ;)
nu måste jag dock få tag i bommar!

aja linda och jag löshoppa idag. :) gick kanon! Iaf med puke som är liiiite mer villig att göra saker haha. storm tyckte bara dte var tråk efter några hopp men puke fattade ritkigt snabbt vad som gällde :D morot som belöning ^^
hoppade nog 50-60cm :) ska defenitivt löshoppa puke igen :D han såg ut att gilla det :D
hoppas bara han kan bli lika duktig under ryttare ;) Jag och linda fick iallfall springa satan idag och driva på hästarna xD

hoppas du inte börjar lessna  på allt linda :(

Nu ska jag borsta tänder och gå och sova! Gonatt!
//Ämma

* puke och Storm idag *

21 april

Nu mår jag bättre. Ibland är det inte lätt med kärleken. Usch orkar inte ens förklara. punkt.

Aja igår så blogga jag inget. Hände inte så mycket. For till örebro vid halv 8 och lämnade av syrran på universitetet sen ut till kvinnersta. Lämnade fåglarna i djurhuset och stack upp tillK-huset och skev på projektarbetet. Trååååk.
Sen åkte jag och Linda till marieberg för att köpa råttfoder. Usch verkligen dåligt utbud på sånt. Jag passa på att köpa lite fågelmat med frukt i då mina små är dåliga på att äta det ;) De behöver allt lägga på sig lite. :) Köpte också en godisstång och en leksak. :P usch vad jag skämmer bort!

Försökte också skämma bort mig sjäv också och åkte till Till Häst för att köpa vårridskor men finns inte såna jag vill ha :(
åkte därför till kaias i kumla men inte heller där hade dom det jag sökte :( Men där hitta jag istället en luvtröja jag inte kunde låta bli xD (500spänn borta) haha
Ända från USA kommer den *skryta* haha xD aja skön var den. ^^ Typ en häst på sen en text. :P Minns inte vad det står på den o.O *minnesförlust och orkar inte gå och titta* xD och nej den är inte så fjollig som den låter ;)

Men idag så var jag hemma. Tänkte åka men palla inte :P
Så älsk och jag gar slappat, åkte ut till nord/sydhavet och tog en promenad på 2.8km samt kasta lite med spöt. :) Var himla mysigt <3 När vi väl var hemma sen så laga vi god mat. :)

Sen kom Linda hem och vi drog till stallet. Linda var trött och hängig så jag tyckte vi skulle byta hästar vilket fick henne på bättre humör ;D Så jag red lille storm och hon puke. :) Gick kanon för oss båda dock kändes det lite konstigt att inte rida på min puke :O. Tog en lång tur på över en timme idag och rejsa av hästarna då de stått sen i fredags :P superhärligt!
Hästarna var lagom trötta när vi kom hem. :)
Fodra kvällsbetfor och fixa inför morgonfodringen sen for vi hem. :) Nu är jag sådär skönt trött :)

Nu väntar jag på att älsk ska komma hem från brickebacken där han hälsat på mor sin. :) Ha det toppen alla!
//Ämma

* Halvgammal bild på mig & Stom *

19 april



....dagen började underbart med frukost på sängen...
.... men slutar som en mardröm...

VARFÖR?







18 april

Oj vilken dag!
Skjutasade älsk till jobbet klockan 7. sen ut till stallet vid 8 och byggde klart nya hagen. :) nu har pållarna närmare 3hektar att röra sig på så nu är dom nog nöjda. :)
sen for jag hem och hämta älsk vid stationen i kumla. åkte hem till kumlaby, packade ihop oss och for hem till askersund. väl hemma bjöds det på pannkaka *mums* och sedan satte jag ihop en provisorisk bur där fåglarna får tillbringa natten.

Efter det blev det att klä upp isg och åka till kyrkan. Systersonen Vide skulle döpas. :) Vi satt inne i kyran och hörde kyrkklockorna ringa då plötsligt började orgeln spela brölopsmarchen!? Min syster överaskade oss alla med att gifta sig med sin Kenta! :D Började nästan gråta över hur glad jag blev! <3 underbart! Så idag har jag vart på dop & bröllop. :)

Nu ska jag sätta mig och sammanställa lite bilder till bilddagboken på det lyckliga brudparet:))
//Ämma

* prästen, fia, vide, kenta, tuva & netha *

17 april

Godmorgon. lite försenat blogginlägg för den 17.e men men :) Here it is.

Gick i skolan till 12 ungefär. hann klart inredningteknik uppgiften. känns jävligt bra. Sen drog jag och Linda till stallet. varmt som fan xD 16+ och hästarna höll på att dö i sina tjocka vinerpälsar när vi stod och borstade. :P

men det gick bra och vi red tågslingan + kabelvägen. det blir väl en ritt på ungefär 5km. :) mkt trav och galopp. körde rejs i en uppförsbacke och jävlar vad puke tog i ^^ han börjar få så fina bakmuskler nu :D :D :D
dock så testa han mig en aning idag. vet inte vad dte berodde på, kanske vårkäsnor eller att han fäller som ett as? eller bara allmänt trotsig xD hihi gullhäst.

när jag sen kom hem var jag dyngtrött och kunde knappt hålla mig vaken fram till halv 9 då jag skulle hämta älsk vid jobbet.

somnade så himla skönt på kvällen!
NU ska jag snart iväg till stallet och bygga hage. :) dra tråd :P

DUMMA DIG LINDA SOM SPÄRRAT DIN BLOGG!!!
//Ämma
*bild från ridturen*

16 april

Förlåt linda, är helt död och har kollat på film sen vi kom hem men nu ska jag vara lika duktig som dig att blogga ;D <3

Idag åkte jag och Linda till skolan för att få schema över våra tre kommande studeveckor. känns riktigt bra och hoppas jag får undan allt som ligger och restar. dock känner jag mig själv för väl för att veta att jag säkert kommer behöva sparka mig rejält i röven för att verkligen göra allt..
Men men idag började vi iallafall med inredningsteknikuppgiften som restar. blev väl nästan halvklara så den fixar i klart imorgon. :) sen blir det fokus på projektarbetet & sällskapsdjursarbetet. :)

Jag och Linda har ju inte kunnat vart i stallet på några dagar nu då dom grävt ur stallplanen och fyllt på med grus. men jag skicka ett sms till monica där det stod " Vi är ridsugna! ;)" idag och vips fick vi komma då de blivit klara idag vid 14.00 ;D Superbra blev det på stallplanen. nu slipper vi bada i lervälling ;);) och äntligen fick vi rida!!

Vi red en ny slinga idag. red en urmysig skogsslinga som leder ned på byn där vi miljöträna puke. han är en riktig lantis och vill hellst slippa att beblanda sig med allt var cyklar, brunnslopp och brevlådor heter ;) men han skötte sig fint ändå. :) red ju barbacka så hade han konstrat hade nog chansen vart stor att jag ramlat av xD haha

sen red vi samma slinga tillbaka och avslutade med kabelvägen där vi trava och galoppa. :) Duktiga linda vågade tillomed galoppa barbacka idag på storm! ÄNTLIGEN har hon fattat att det är bra mkt härligare än att skumpa runt på hans gräsliga trav xD haha go girl ;)

sen satte vi ihop en pall från ikea. :P som vanligt lyckas man sätta ihop fel så man får göra om .. suck på dåliga bruksanvisningar! men nu har vi en bra uppsittningspall :)
det braiga var att monicas sambo åkt iväg på marknad där han säljer typ godis och sånt. :P en massa marknadsgodis hade blivit över och stod nedpackade i 5lådor i sadelkammaran xD var ju tvungen att smaka lite (A) dessutom fivck vi polkagrisklubba <3<3<3

nej oj vad jag har skrivit massor nu :O dags att sova! Natti!
//Ämma

* min prins med den nya stallplanen i bakgrunden *


14 april

Idag har det inte hänt så mycket. mest vart hemma och vilat fingret, jävlar vad blått det är xD haha men har fått tillbaka lite av rörligheten nu. :) bara en av lederna i fingret som inte vill fungera nu ;D haha

men vart iväg och fiskat lite med älsk, tittat på lite filmer och käkat två kastruller popcorn xD haha jag blir fan snart ett popcorn! xD haha
passade också på att skriva lite på cellarbetet vilket jag redan fastnat på. måste snacka med anki och reda ut en sak som jag inte riktigt förstår. :)

men som sagt vart en lugn dag. gosat med fåglarna :) litchi lärde arga att bada idag xD ursöta var dom ;D
och sen saknar jag puke :( inte ridit där ute sen jag minns inte? xD fredag? xD haha bra koll ämma ;)
men men på fredag är dom klara med nya stallplanen så då är det fritt fram igen. :) ska nog rida barbacka nästa gång :D

Nä nu ska jag mata arga för natten. :) Ha det bra!
//Ämma

* arga och litchi badar *


13 april

Känner mig  grymt förvirrad just nu.. vad vill du igentligen älskling?

haft en slitsam dag. åkte till stallet vid halv 12 och hjälpte monica att sätta upp stolp för ett nytt bete till hästarna. fasen vad slitsamt det är. kan knappt skriva då jag är så svag i händena x) jag var slagman ;) fick gå efter henne och slå i alla stolp som hon spättat hål till. asjobbigt och med hård mark ännu jobbigare >.< not fun. men alltid kul att snacka med monica. hon är ju så trevlig och lätt att prata med. :) Skönt att göra någe annat och slippa tänka på kärleksbekymmer.

73 stolp slog vi iallafall ned :P jag gjorde mig  jätteilla i fingret dock. stod på en pall när jag slog och dne vicke till vilket gjorde att jag reflexmässigt tog tag i stolpen samtidigt som jag slog med skaftet på släggen mot stolpen med mitt finger emellan! AJJ! Blev blått och svullet efter bara en minut. kan  inte direkt böja pekfingret nu så det blev ingen ridning idag. :(( hoppas det snart går över!

Monica och jag planerar också att regga om pukes namn. puke är så fult och passar inte. namnet puke betyder typ djävul eller såge sånt. inte direkt så att puke är djävlig på någe sätt? >.< nä så nu letar vi passande namn :))
________________________________________________________
innan jag hann skriva klart detta inlägg plinga det på dörren och älskling stod utanför! token har CYKLAT från kumla ochi hit bara för att träffa mig! <3<3<3<3 det är säkert över 4½ mil! fan vad söt du är! <33

Nu ska jag gå och umgås med honom
//Ämma


12 april

UPPDATERING

Tog ut Hamma på en ridtur som jag planerade. helt underbart <3
Nu kommer jag somna gott. <3 finns ingen bättre terapi än hästar!


12 april

åh idag har det inte vart en bra dag. bara klantat mig och inte fått upp någe tempo på jobbet. Lixom igår hade 2h kvar när jag var klar med alla avdelningar. idag hade jag en halvtimme :S

usch allt har bara jävlats.. för på morgonen dissa emil mig och vi har inte snackats sen dess..

och när jag skulle mocka åt åsnorna fick jag igår ta en halvtrasig skottkärra då alla andra var borta *grrr* och den gick knappt att köra frammåt.. så vad tror ni resultatet blev när den vart full med skit? JAG FICK DRA DEN JÄVLA KÄRRAN TILL STACKEN! :@

när jag gjorde reptil jävlades tre av två "ångsprutare". ena sekunden funka dom, när jag tittade en minut senare funkade dom inte! jävla apparater!
När jag skulle fodra fåglarna i djurhuset tappade jag två skålar med hackade grönsaker på väg till burarna och hällde ut en halv skål med vatten på samma gång!

när jag skulle fodra hos nattdjuren i mörkerrummet skulle jag vara smart att ta med påsen med vetekli samtidigt som jag sila sanden inne hos chinshillorna. nä då har nån JÄVLA mus vart framme och bitir hål i påsen så POFF låg halva innehållet av den påsen på golvet!
När jag sen skulle sopa upp det så gick kvatsen sönder! VAFAN!

dessutom hade en annan gerbil fatsnat under den där förbannade krukan där jag hittade den döda igår. så nu finns inte den krukan mer till deras förfogande längre. gerbilen levde.

och ingen mat har jag fått här hemma heller. massa hungrig och trött. världens huvudvärk :(:( jaja får väl göra mig någe.. typ popcorn xD lär ju få vara ensam ikväll, kanske ska ta en kvällstur på hamma senare ikväll. :) vore mys. :)

jaja nu har jag fått skrivit av mig. :)
//Ämma

* våran lama loke bakom galler *


11 april

GLAD PÅSK PÅ ER SÖTNOSAR!

Vart och jobbat idag. :) Blev själv idag då älsk också fick jobba fast på lidl. :) Gick väl rätt okej. Lite knas men men.
Hittade en död ökenråtta under en kruka.. antingen instäng av olycka eller att någon fångat den? vet ej.. vidrigt luktade dte iallafall. Tror en av tackorna kommer lamma närsomhellst. juvret är stenhårt, spenarna pekar rakt ur xD gick en aning styltigt. :P Hoppas det går bättre för henne iår. födde ett döfött lamm förre året stackarn.
 Men sånt ät livet.

Nu har vi ätit massa god påskmat, gullat med allas ungar och dom i sin tur har gullat med mina kaniner och fåglar ;) värsta minizoo´et här hemma :D haha

nu har vi vart och slängt till hamma, clinton och isisen lite hö för natten och ska kolla på film. :)
Hoppas alla haft en toppenpåsk i det vackra vädret!

//Ämma

10 april

Idag känns som en bra dag! Fått massor med saker gjort. :)
Klippte klorna på kaninerna och tänderna på stampe. gosade med smulan säkert en halvtimme i vårsolen vilket båda uppskatta. :)

Cykla iväg till Hamma och red henne en timme. :) eftersom hon är i så dålig kondis och att det var så varmt idag så tänkte jag mest skritta så då passade det bra med lite miljöträning inne i sänna, passade på att hälsa på hemma så nu är det fina hovavtryck i vår trädgård. :) tror hamma tyckte dte var kul med alla klappar och klickar ;) På vägen hem gick vi genom skogen så jag kunde galoppa lite. :) hon stack nästan med mig xD haha bushäst! underbart väder iallafall. :) dock väääldigt dammig i baken då hamma inte direkt är välryktad de senaste halvåret/året :P men inte lider tjockisen för det. :) <3

efter att ha ätit en supergod middag hemma bestånde av lamm och potatisgratäng så vårstädade jag och älsk bilen. :) tvättad både ut och invändigt. :) mest invändigt dock. ska åka nån dag nästa vecka och ge henne en guldtvätt. :))

sen åkte vi till hjortkvarn och hälsade på emils familj där. tråkiga nyheter där dock men. :/ såg en hel del djur längst vägen till hjortkvar. :) tranor, hjortar, rådjur och tre sädesärlor (!!) :D våren ÄR här!

hemma i kumla fick jag ett till tråkig beked av malin <3 usch och fy gumman! tur att du har mig <3 jag sviker inte! :') pusspåre!

Nä nu ska jag sova. Ska jobba imorgon på skolan. :) saftigt ob-telägg ja tack. :P
Natti med er!
//Ämma

* Mamma, syster, hamma & jag hemma i trädgården *

9 april

Inte hänt så mycket idag. Var till ikea och köpte en pall till stallet som vi kan ha vid uppsittning. Lagade lite mat åt mig och älsk. Testade mig på att stuva makaroner :P woho! gick bra men tack vara älsk så smakade det liiite bränt. men men nu vet jag hur man gör iallafall. :)

Åkte sen hem till askersund. käkade tacos och ska snart sova.
Imorgon måste jag ut och gå!! blev inte av idag.. dumma. aja. Ska försöka komma iväg till hamma också. :)

Förresten, Bamse har hittat en ny familj så vi får inte äran att ta hem honom. Hoppas han får det bra nu <3

Gonatt med er!
//Ämma

* fullmåna inatt *

8 april

Vart tog det varma vårvädret vägen? Hm.. hoppas på ett återkommande.
Var iallafall i stallet idag med Linda. Var säkert där över 4h hehe. Hovslagaren kom idag. typ en timme föresnt men ändå ;) han hade tagit fel på datum så han blev helt förfäred när monica ringde och fråga vart han höll hus. hehe stackarn. Men det var en supertrevlig hovslagre som var lätt att snacka med. Jättesnäll med hästarna var han också och båda pojkarna skötte sig fint. :) Jag sa det att han kanske skulle få mig som kund sen när jag får hem agge ;)

under tiden jens skodde hästarna så passade jag och linda på att smörja träns och sadlar. b e h ö v d e s! Sen blev vi bjudna på pizza inne hos monica och där blev vi klar flera timmar för att bara prtaa :) mest häst förstås ;) monica berättade om när hon hade ute en hästviskare som pratade med storm för några år sedan och alla kom överns om att ta ut henne igen för att höra vad de har att säga. :D jättespännade!

Tänkte åka hem till askersund ikväll men älsk skulle jobba imron.. så jag blev kvar här. ska åka till ikea imorn tänkte jag när han jobbar. :) köpa en pall till stallet och någe annat intressant om jag hittar ;)

Men men jag har ont i magen :( och ska gå och sova. blidde ingen promenad iadg. känns inte bra med tanke på pizzan men har så ont i magen :( kanske kan gå imorgon bitti. :)
//Ämma

* jag och puke <3 *

7 april

Tack alla som kommenterade gårdagens inlägg. Stort tack att ni bryr er. <3
Sen vill jag säga grattis till far min som fyller år idag. :D

Ujuj nyss fixat lite här hemma hos emil. diskat och damsugit det värsta. känns skönt. ska snart gå och laga mat till älskling. :) *överaskning* hihi

Vart i stallet idag igen. :) lät puke vila från ridningen idag. Löslongera och longerade lite bara. löslongeraningn (springa runt lös på banan) var mest för att få upp hans respekt för spöt. och jisses vad dte hjälpte! lyssna kanonfint i linan sen mot vad han brukar göra. :) kändes bra! Monica skulle ut och promenera med honom ikväll så det blir bra. :)

Jag fiick dock rida storm idag. var väl inte riktigt meningen skulle bara testa men det gick inte så bra och sen blev han dötrött så ja.. förlåt linda. :(( Vi hoppade iaf lite högre med storm idag. han hoppade bättre på högre höjd när han väl hoppa. han är så knäpp då han efter hindret tycker att det räcker och tvärnitar xD men några skutt fick vi till.
dock fastnade han i leran bakom hindret en gång så han fick tvärnita och då flög jag faktiskt av xD börjar känna nu att jag är lite mörbultad :P men jag var lite snabbt upp i sadeln igen. ^^
skrittade av honom barbacka sen. :) ujj vad han blivit smalare :D

sen efter dingen blev dte bråttom till en vsining av en lägenhet här i kumla. såååå fin var den. :D ett par är före oss i kön men annars vill vi verkligen ha den. måste bara fixa så dte funkar. :)))  sååå fin!

men men nu ska jag snart laga mat sne ta en promenad. :)
//Ämma

* mitt och stormurs bästa hopp för dagen *

6 april

Jag är så förbannat trött på mig själv! Hur kunde jag låta det gå så himla långt? JAg var nöjd förut, ja jag var faktiskt nöjd över hur jag såg ut för omkring 1½ år sedan. VARFÖR kunde jag inte hålla det för då? Nu får jag istället lida.. jag vill inte hanla för då får jag bara dåligt samvete. inget sitter bra.. jag skäms över att gå på stan. alla tittar känns dte som. jag skäms över att gå med min pojkvä på stan. hur kan en flodhäst som jag ha en så fin kille?? det är inte rimligt ju för fan!  jag har mardrömmar om vad jag måste ha på mig på studenten.. och så undrar folk varför jag inte går på balen..
NU SKA JAG GE MIG FAN PÅ ATT BÖRJA JOBBA MED MIN VIKT! INGET SNACK OM JAG SÅ SKA SLUTA ÄTA! punkt.

Var btw och red idag med linda och älsk på släptåg. red på ridbanan. gick inge vidare då jag bara känd emig slö och oengaerad. la ut några bommar och byggde ett litet hinder. puke förstod inte alls vitsen. dessutom var han inte på hugget idag. funderar på att låta honom stå imorgon eller bara longera eller någe. vi får se.

Gonatt
// misslyckat fetto.

* jag och puke, snygg traaav *

5 april

Fan alltså. Jag tänker för mycket! Det är inget ämma okej? Det är du som inbillar dig! Du tänker så mycket att du ser allt som du tror att du ska se. Det måste vara så.. måste. Inte redo för det beslutet för fem jävla öre.. nej det är inget.

usch vet inte vem jag ska snacka med.. ingen tror än iallfall..


4 april

åååh Bamse kära Bamse <3
Hur det än blir hoppas jag på att du får leva, får du inte komma till de andra paret ska vi verkligen försöka få ta hand om dig. Det förtjänar du bubben. <3


3 april

Hade prov idag då. gick väl helt okej, vi får väl se hur långt det räcker men godkänd är jag iallafall enligt anki. Artprovet gick också bra kunde de flesta redan från början så. :)
Nu är det LOV!


Och hur kan man på ett bättre sätt inviga det än att ta en långtur på en älskad häst? :) Det är frågan. :D Linda och jag red samma väg som vi red vilse på sist ;) lite mer kontrollerat denna gång haha. Travade nonstop 2km och galoppa lite senare 1km. :) vilket resulterade i svettiga hästar som större av delen hem fick skritta på långa tyglar. ;)
Puke kändes kanonfin idag. :) plutt <3

när vi ridit klart så byggde jag och linda en provisorsk paddock nere i ena delen av hagen. :) Blev kanonbra! bara det torkar upp lite så kommer det vara perfekt. Tänkt att vi ska rida där på söndag. :) Måste börja skola våra hästar lite ;) haha och inte bara lufsa i skogen. :)

På onsdag kommer hovslagaren. :) då har jag inte tänkt att rida utan ska longera puke och linda skulle köra lite uppfostring genom markarbete. :) blir kanoners!

men men nu är jag vråltrött. natti!
//Ämma

* Puke var också trött efter ridningen x) *

2 april

Först måste jag få damp av mig lite! VILL INTE VILL INTE VILL INTE HA PROV IMORGON! Hade jag fått en vecka mer hade jag LÄTT skrivit mvg på det där provet men nu är dte för mycket på för kort tid! :'( fan!

Tråkig dag.. haft föreläsningar på morgonen med bla arbetsförmedlingen och kommunal. visst bra info men de två sista som snacka var så himla trista att jag höll på att ramla av stolen! Speciellt gula damen med sitt försök till att vara rolig xD haha visste inte om jag skulle skratta eller gråta åt den patetiska lilla människan ;) nej nej inte ska vara elak men det var hyffsat trist att lyssna på. skavsår i öronen (A)

men men nu på kvällen så har jag och älsk städat i lägenheten. ska bli sååååå skönt att få eget utan en extra person som bara skiter ned utan att städa efter sig.. eller hur älskling? ;)
men nu är det rent och fint.

Jag har också suttit och pluggat till provet imorgon men orkar inte mer nu. får plugga imrgon bitti innan jag åker till skolan. vi börjar 10 vilket är skönt. :)

Fåglarna mår för övrigt bra.. usch HUR ska jag kunna göra mig av med dom?? Litchi är så himla mysig. när han får för sig att det är tråkigt att sitta själv kommer han och landar på min axel och sitter och pillar med mitt hår eller halsband och kvittrar så sött. :) mamma ämma är bäst ^^ <3

Nä nu funderar jag på att redigera lite bilder. två bildbomber på g i min bdb. en från igår och en från idag när jag fotade kompisen Idas kineser Luna och Kaia :) vårkänslor har dom så det sprutar! :D

Ni får ha det så bra!
//Ämma

* Luna & Kaia busar i vårsolen *

1 april

April april, jag kan lura dig vart jag vill!
Någon som blivit lurad idag? ^^ Inte jag vad jag vet iallafall. :P Sicken tur man kan ha. :)

Hänt idag då? Haft vät & djurliv HELA dagen.. usch det svider verkligen! så himla trist så dte finns inte. eller alltså det är en intressant kurs men inte att läsa så här intensivt och sömderhackad.. blev bråk mellan klassen och läraren idag dessutom. Alla är verkligen helt förstörda över hur orättvisst det är mot våran klass att åter igen göra om samma grejj som detta att klämma in en kurs på bara några veckor! Dessutom så var våran lärare väldigt ful i mun mot klasskompisen lilja.. så gör man inte! blev helt stum ärligt talat!
På fredag är det prov.. igen.. fan.

Nä nu ska jag släppa skolan för stunden och skriva om något jag tycker är intressantare. :) Nämligen att jag var och red idag igen. :D så himla härligt att ha stallet att fly till. trivs himla bra <3
Jag och linda dressyrade iaf på gärdet idag. :) älsk var med och fota <3 tacktack!
Gick kanon med puke, jobbade mycket med tempväxlingar, halter, böjda spår osv. :) börjar släppa i ena sidan nu men är fortfarande väldigt stel, men börjar släppa mer och mer. :) känns kul. Han går sååå mycket bättre med nosrem nu. Behöver inte alls kampa så mycket som förut. :)) Det kommer bli kanoners!

Fick också rida Storm en stund. han testade linda som fan så linda tyckte jag skulle hoppa upp. Dumma sig med mig också först men jag är lite tuffare än linda ;) hihi *inget fel med det linda, du kommer igång du med* så han gick fint med mig på slutet och när linda sen prova gick han jättefint. :) Iaf för att vara storm ;D haha
Men var mys att rida klunsen en stund. :)

Ni måste erkänna att hästarna, spc puke är så snygga i sin päls nu ;D haha ser ut som någe katten släpat hem xD haha hatar fällningen! >.< hoppas b-vitamintillskotten påskyndar dte hela iaf! dessutom har dom tydligen fått nån ohyra eller svamp.. kul? *not*

Nä nu ska jag sova. :) vart så himla trött hela dagen! men tackar för dte underbara vädret!
//Ämma

* Jag och puke *


 * jag och storm *


RSS 2.0