31 juli

Igår blev det inget bloggande för min del. Hade annat som tog upp min tid. Älskling & jag firade ju 1år tillsammans. Tyvärr var Emil sjuk så blev en mysig hemmadag bara. Först i askersund sen hem till kumla. :) När han blivit frisk ska vi ut och äta eller gå på bio tänkte vi.
Tack för att du finns baby. Älskar dig så mycket. Vi har upplevt mycket under ett år. både med och motgångar men jag vill aldrig lämna dig. Älskar dig! <3

Idag så har det vart segt. Skjutsade Emil till jobbet vid halv 7, kunde inte somna om hemma och tog en promenad. Åkte hem och fixade lite. Sen åkte jag till banken för att fixa ett till konto dit pengar för alla bilder jag säljer ska skickas. :)
Sen så hem och väntade på älskling. kollade även på iceage 3. helt okej. :P haha
fick reda på att älsk skulle till örebro och hälsa på sin mamma så drog med mig linda till marieberg då vädret var allt annat än trevligt för att åka till stallet. :( dumma regn!

på marieberg så flumma vi bara egenom allt innan vi hamnade på ett fik för linda inte ätit något sen lunch. där blev vi sittande tills de stängde hihi. massa tjejprat. :) <3 samt framtidsplaner ;)

sen åkte vi hemmåt. följde med linda upp, kollade på bilder, gosade med katter och planerade. ^^
imorgon hoppas vi åter på stallet!

sen kanske det blir bio på kvällen. om linda och mattias vill ha säällskap på harry potter? ;) men linda svarar inte på telefon hehe. :D du kan väl messa/ringa om du läser ikväll? :)

29 juli

Nu är jag helt matt i skallen. Suttit och slitit med en bloggdesign till Lovisas kompis Cindy i nästan tre timmar. Men blev iallafall nöjd. www.Cindyirvin.blogg.se för er som vill tjuvkika. :)

För övrigt har det vart en lugn dag. Jagat stampe två gånger då han rymt. Tack och lov visade han generöst vart det var under sista rymningen så nu hoppas vi på att han stannar inne. Knasbollen. ;) På tal om honom måste jag köpa en sidavbitare jue. Dags att klippa hans tänder nu. Undrar om biltema kan tänkas ha sånt. hm. får kika.
Som plus i kanten har jag också städat akvariet. usch vad skitigt det var. tur att jag inte haft några fiskar. Dom har ju dött för länge sen hehe, fast inte på grund av för skitigt tack och lov. ;) sjukdom elle rnåge. :/ bara malehn och praktbotian som har fått leva ensamma ett tag nu. :P

efter det så fräscha jag till mig lite genom duschen sen åkte jag, emil, mamma & pappa upp till övralid och fika. superfin utsikt där ska ni veta över halva vättern. :) God kladdkaka också ;D
Efter dte for jag och älsk till motala och handlade lite fiskar. blev några enkla neontetror och svärdbärare bara. vill se så att balansen i vattnet är okej innan jag ger mig in på svårare (dyrare) fiskar :P

På kvällen blev det grillat igen. gott som vanligt hehe. också börjat starta upp planer för att starta eget. pappa tyckte min idé lät helt okej. :P får väl göra en affärsplan och se om det skulle vara genomförbart. :)

Aja nu ska jag sova. älskling surar för att jag dissar honom ;) Imorgon har vi vart tillsammans i ETT ÅR! :D
Ha det toppen alla!


28 juli

Okej gott folk, idag mår jag bättre. Hehe, igår var inte en bra dag, men idag blir dne förhoppningsvis bättre. Emil kommer snart och vi ska prata ut.
Nog om det.

Jag har bestämt mig! Till årsskiftet blir dne en Thyravalp! Jag ska greja det! Det kommer bli toppen! Mamma och pappa verkar inte heller protestera, eller så tror dom inte på mig. Haha läser dom detta så kommer jag väl få höra sen men jag har bestämt mig. Thats it. I gonna get my puppy! Mejlade Nettan idag och berättade att jag vill vänta. Svider att jag inte tog en Regnavalp då jag ser flera stycken på tvåveckorsbilderna som ser ut att bli mörka *snyft* men får hoppas på att hanen till thyra är mörk och ger lite anlag för det . ;) Fast kommer älska min valp oavsett vilken färg det blir. :) Bara det blir en tik så. :D åh vad jag längtar redan! Hoppas hon tar sig lilla thyra!

Nu ska jag snart åka till askersund och hämta emil. lite nervös inför vårat samtal. Mycket känslor från min sida. Men vi ska greja det tillsammans.
Btw så tänker jag på dig sandra. tack för att du berättade. <3


Känslor

Detta inlägg är för mig, ingen annan. Jag måste få skriva av mig annars sprängs jag. Låter jag patetiskt? Låt mig göra det då för jag vet inte vad jags ka göra längre.
Jag hatar det här, H A T A R. Vore jag inte så jävla kär skulle det här inte funka. Jag skulle inte orka, vilket jag egentligen inte gör tror jag? Men du förstår inte, nej inte ett dugg. Vart tog han vägen? Den som tog mig handen och ville visa upp mig för världen, som ville visa att det var vi.. för alltid? Vart tog känslorna vägen? Är det bara tomma ord eller menar du verkligen "Jag älskar dig" när du så generöst säger det. Jag vet inte längre, när jag lägger upp hur jag känner, att jag inte orkar mer då besvarar du det med tystnad. Förstår du inte att du mister mig? Att jag mister mig själv. Jag hatar mig själv för att säga det här, jag vill så gärna leva mitt liv med dig, men hur ska jag kunna ta allt du gör mot mig? Hur ska jag veta vad jag kan lita på och inte? Ne, precis det vet ingen. Jag blir sårad, fruktansvärt sårad. Antagligen mer än du själv förstår. Du måste göra ditt val.

Jag vill vara ditt centrum. Nummer ett i ditt liv. Så som du är i mitt. Jag vill åter igen kunna ligga på ditt bröst och berätta allt jag känner. Åter igen kunna skryta om hur underbart du och jag har det, för det har vi, mestadels. Ända tills den där omogna och själviska människan kommer fram och förändrar allt. Det rosenröda byts till mörkgråa moln och allt blir bara fruktansvärt jobbigt.. Jag vill inte längre, det är allvar nu. Min ork är slut. Jag saknar den gamla du, som du säger själv är borta.

Jag vill veta vad du känner. Jag vill höra dig berätta vad jag betyder. Vad som är viktigt för dig, vad du vill göra med ditt liv. Men gör det snart för jag står på gränsen till att ge upp. Om jag inte redan gjort det.

Våra problem är med säkerhet ingens fel, eller rättare sagt bådas fel. Men från vårat förra bråk har jag lärt mig en läxa. Att knipa käft vid småsaker. Jag förbättrar mig, och vad får jag? ÄNNU mer skit. Ser du inte att jag ställer upp för dig? Att jag finns för dig till 110%. Är du så blind? Förtjänar jag det här? Jag mår dåligt, fruktansvärt dåligt vilket jag säger dagligen mer eller mindre men det har du inte märkt som du sa idag. Vart är din fokus?? Jag står framför dig! SE MIG!

Jag älskar dig, det vet du men ta mig inte för givet. Jag är inte perfekt det vet jag, men jag försöker. Jag vill veta att du älskar mig minst lika mycket som jag älskar dig.
Jag tuggade mycket skit förut tack vare kärleken, och vill inte göra det igen. Så snälla, när du är redo. Prata med mig.

25 juli

Har iinte så mycket att säga om dagen. Sov till tolv (!) vad gör jag av mitt liv?? Åkte sne ut till örsta för att fördriva tiden med fotografering då Emil åkte ut och fiskade med sin brorsa imorse. :) Var hyffsat mer engerad idag och tiden rann iväg. :) Träffade även Lovisa vilket var trevligt, hennes kompis kom tvåa i 1.30 hoppningen vilket var jättekul Speciellt eftersom hon blivit nekad av den förbannade banveterinären att tävla sin andra häst för dagen då hennes vaccenation blev 2 månader försenad 2003?? Ofta det skulle spela roll nu? Cepe. Men men var kul att kolla på alla ekipage som vanligt. :) Så nu har jag 700bilder att gå egenom. En del ska upp på bilddagboken. :)

Efter örsta så åkte jag till stallet och satte på pojkarna deras flugskydd. Satt perfa på dom båda två och de verkade inte alls besvärade. :) Hoppas de sitter kvar längre än huvorna nu ;) Imorgon hoppas jag kunna rida, vore kul och få med sig någon ut.. :/

aja, nu ska jag sova. Kort inlägg idag.


24 juli

Det första jag tänker skriva idag är GRATTIS TILL JOHANNA & TOTTIS som nollade för första gången tillsammans ute på örsta idag! Så klockrent var det. Superglad för eran skull, vet inte vem som var mest stolt idag, du johanna eller totte ;) Du ska få bilder så fort som möjligt gumman! Grattis än en gång!

Ja som ni säkert förstod av det där lekte jag fotograf åt johanna idag ute på örsta kulle där det var lokal hoppning. Vart ritktigt varmt framåt lunch, jag som tog tjocktröja då regnet hängde i luften när jag åkte ut vid nio tiden ;) Var kul som vanligt. såg en riktig ruskig avramling där nästen snubblade i hindret och gjorde en kullebytta i liften och landade på skallen med tjejen halvt under sig. Tack och lov verkade de okej, hästen haltade lite på ena frambenet och var lite omskakad tror jag. Usch usch, vad inte så värst engerad i fotningen, förutom på johanna förstås. :):) såååglad för hennes skull! :D

när jag kom hem hann jag bara in, lämna kameran, dricka lite vatten, byta om sen bar det iväg till stallet för att rida med monica. Blev ca en timmes ridning på en massa stigar i skogen. Försökte hitta en väg hon ridit för fem - sex år sedan men hygget man skulle korsa har växt upp till en tät ung granskog så det gick inte x) Men nyttigt för hästarna att gå i terräng så mig jorde det inget. Puke kändes fin men var irriterad på alla bromsar, även storm var påverkad idag av det.
Hemma igen avmaskade vi hästarna enligt veterinens rekommendationer. Gick faktiskt bra, de svalade pastan utan några större protester. :) duktiga pållar!

hemma igen fick jag reda på att mitt höökspaket äntligen kommit så älsk och jag åkte och hämtade det samt handlade lite grillad kyckling att äta då jag inte ätit något under dagen förutom en macka ;) imrogon ska jag ut och testa de nya grimmlösa flyveils jag köpt då hästarna hatar sina flughuvor. åker av efter 5min vad vi än gör. x)

Förutom det funderar jag på att åka hem till mamma och pappa imorgon. Emil ska ut och fiska och linda är inte hemma så har inget att göra.. så kan väl lika gäna åka hem.  :)

Nu ska jag umgås med älskling. Ha det bra alla!


23 juli

Igår blev det inget bloggande. Orkade verkligen inte och hade heller ingen större lust. Ingen större skada skedd hoppas jag. Gårdagen gick mest ut på att städa lägenheten. Var till ikea på förmiddagen och handlade lite saker som behövdes till köket osv. Nu är iallafall det fräscht och fint.

På kvällen blev det en uteritt med linda och hästarna. båda red barbacka och jag är så stolt över mig själv som fått en sån bra  balans på hästryggen. Nehöver inte ens tänka på balansen nu när jag rider utan den bara finns där. Känns så jävla bra! Förltå om jag låter skrytsam men med tanke på att jag för ett halvår sen knappt kunde trava barbacka o kort trav och nu far runt ute i skogen utan problem får mig att må himla bra :) Hästarna var pigga och glada för övrigt. Proverna visade att allt var på väg til det normala igen! Skitbra! Så nu kan vi börja jobba upp dem igen ordentligt! Så gårdagen var bra!

Idag därimot har inte vart någon höjdardag precis. Vaknade och strax därefter blev det tjafs mellan mig och emil som inte ens var hemma. Jag orkar inte bråka så jag åkte hem till mamma & pappa. Väl hemma blev jag gladd bemött men de skulle precis till att åka in till örebro och hälsa på faster. Jag som nyss kom från kumla orkade inte åka tillbaka samma väg så jag stannade hemma. Lagade lite mat till mig själv och myste i soffan och allt var frid och fröjd. Då slog en djävulsk huvudvärk till vilket har lett till att tillbringa resten av dagen så lungt som möjligt. Även mått otroligt illa? Tvingade i mig en alvedon, vilken fortfarande inte hjälpt ett dugg. ca två timmar jag tog den. Inte roligt.
Värken fick mig dessutom att tröstäta en massa goda kanelbullar så nu har jag dåligt samveta efter det. Suck.

Ett glädjande besked är iallafall att kaninerna fortfarande är sams. mamma & pappa skvallrade om att de sitter och gosar varje kväll. *jippe* så himla skönt att de kan njuta av varandras sällskap! yes yes yes!

Imorgon ska jag hinna med att fota Johanna & Totte på örsta och sen rida ut med monica. :)
Stod på Hööks.se att mina grejer jag beställt är leverarade men inte fått något sms om det. Drygt eller? Behöver verkligen dom! Perfekt om jag kunde hämta dom innan ridningen imorgon så håll tummarna folket!

Jaja, nu ska jag dra mig tillbaka till soffan och banna min elaka huvudvärk till månen!  Mamma håller på med maten och efter det ska jag dra mig tillbaka till kumla igen troligen. Om någon vill höra avs sig så är ni välkommna! Föresten har jag namnsdag idag :)


21 juli

Oj vad mätt jag är! Älskling och jag har tittat på film nu precis och ätit massor med popcorn. Tror jag snart poppar till ett popcorn själv ;) Men gott är det!

Dagen har vart rätt lugn. Gick upp halv tio ungefär, tog en dusch och åt frukost. Sen bar det iväg till marieberg för att få ut ett nytt armband åt Emil då han tappat sitt, dock hade vi fel papper emd oss så blir en sväng dit igen i dagarna. Så kan det vara. Efter marieberg så åkte vi till skolan och hälsade på i djurhuset. Kändes otroligt konstigt att vara där och veta att man inte kommer tillbaka som elev. Kommer sakna otroligt mycket. Träffade iallafall stina men eva hade semester. tråkigt, hade gärnat vilja träffa henne och prata lite.
Fick även se arga, usch inte alls tam längre. jättetrist. dessutom hade de flyttat upp litchi till fågelhuset så hon var nog lite ensam då nike & kiwi är rätt tajta. hm jättesynd..

Annars var väl saker och ting sig likt. En skäggis vart borta, och den som var kvar var supersur, de hade köpt in på belgiska jättar, honor. :) söta. varpa satt med james, marsvinet och var lite butter ;) keno var kelig som vanligt :) och så gick det en galt med en av suggorna. snacka om liten i jämförelse med de på norrgården ;) jag har lixom fatsnat för grisar :O ska höra med majsan om grönt kort till hösten :) samt försöka få C15 svin via blåstjärnan :) grisbonde xD
Men usch vad jag kommer sakna det där på kvinnersta, fy alltså! man kanske kan tigga till sig någon helg och jobba på. (A) Lätt att jag skulle vilja jobba som instruktör där, lätt! Drömma kan man ju.. :(

Jaja, nu är älskling igång och städer? klockan halv tolv lixom hehe, men ska väl gå och se om han vill ha hjälp. Trots att jag fixade disken och maten förut. Gjorde jättegoa stuvande makaroner förut. Trodde det blev misslyckat med icke! Bor nog en liten kock i mig med ska ni se!
Här nedan är lite bilder från kvinnersta, dock kommer de i stort format på bdb någon dag framöver.


20 juli

Gud vad många besökare som besökt min blogg idag, rekord tror jag. Kulkul att folk läser tycker jag. :) Fast antagligen är det väl bara en engångsföreteelse men ändå. Lite kan man ju få glänsa.

Dagen har som vanligt runnit iväg utan att man egentligen hunnit med. Skjutsade pojken till jobbet till halv fyra och drog sedan in till marieberg köpcentrum och gick runt lite för att fördriva tiden. Hade även ett ärende in till apoteket. :)
Såklart kunde jag inte hålla mig ifrån hästsportbutiken och gick därifrån med ett par nya ridbyxor samt ridstrumpor. Onödigt köp men sköna var de! hihi satt som en smäck!
Gick också och filura lite på vad jag ska köpa till alla som fyller år nu i augusti. hm. :)

väl hemma hann jag knappt sätta på datorn innan det var dags för stallet med linda :D Vi for utn, pratiga som vanligt och tog oss en lugn skittur på pojkarna. de är ju fortfarande under vila men provsvaren kommer väl när som helst. :)
Linda fick för sig att rida barbacka och utan grimma idag också, var kul då jag brukar få tjata på henne att skippa sadeln, dessutom gick det jättebra för henne. Nästa gång blir det är högre tempo så får vi se hur kaxig du är ;)

Puke gick bra idag, pigg som attan och taktade de första tjugo minutrarna innan han tyckte det var dags att varva ned. ;) Hittade också en liten översvämninge fter helgens regn där ahn fick bada hovarna. han är ju så feg för vatten så jättebra miljöträning för honom, och han stod faktiskt och krafsa lite så han tyckte nog det var lite roligt och spännade. :)
Jobbade för övrigt på bra, fast begärde inte så mycket idag. Längtar tills nästa dressyrpass.. det behövs ;)

Nu ska jag gosa lite med älskling om han nu kan slita sig från sitt pokernördande ;)


19 juli

Vilket tråkigt väder det vart idag! Grått och regnigt hela dagen. Inte många minuter jag vart utanför dörren idag. Mest bara slappat. Vet inte ritkigt vart dagen tog vägen. Fixat lite med olika hemsidor osv. Bla stallet.se där jag inte vart online på ett bra tag ;)
Älskling och jag for iallafall till askersund en stund och handlade lite gott till honom. Jag äter typ inte godis längre. Ska bli skönt att komma hem till kumla där man inte blir lockad av så mycket mat hela tiden. Måt bättre av att vara hungrig, fast på ett lagom stadium.

Sitter också ocg dreglar över regnas valpar på höstglädjens. De är en vecka gamla idag. Vill så gärna ta en alltså. skulle verkligen funka, men vill ha stöd här hemmifrån, vilket jag inte har. Skitsurt men kan inte köpa mig en valp utan att veta att mina föräldrar stöttar mig. Skulle kännas fel. Ska försöka prata med dom igen, att jag faktiskt tänk egenom saken..

Jaja, nu ska jag kanske fixa iordings Lovisas blogg, ännu en busunge som slutat blogga >.< vad tråkiga ni är! xD Linda har dock fixat med sin blogg idag. :) Blev jättebra.
Imorgon hoppas vi på stallet, och på tal av det. Har mejlat över bilder till monica nu på puke som hon ska skicka till en tjej som hade honom förut som så gärna ville se hur han mådde :)

Nä nu plingar lovisa på msn om bilder! Njut av puppisarna så länge!

18 juli

Idag är jag inte sugen på att skriva blogg. Vet inte varför, kanske för att det inte verkar finnas intresse? hm. Aja, slänger väl upp ett inlägg ändå.

Dagen har vart lugn. Sov till elva, gick upp och åt frukost. Sedan kom älskling farandes från kumla med sin brorsa då far min skulle kolla på hans båtmotor. När beny åkt så åkte jag, älskling och mamma och tittade efter kantareller. Vi hittade någon liter eller två faktiskt. Inte så mycket men ändå kul att svampen är så tidig iår. Får åka tillbaka om några veckor så kanske det blir mer. :)

Sen så har vi bara tagit det lungt, emil och jag. Duschat, mysit och suttit vid datorerna. Har fixat iordning Lindas blogg igen. Med lovord om att börja blogga igen, men det litar jag inte på. :P Blev rätt bra iallfall. Kika gärna och ge en kommentar. » Klicka här
Även småfixat lite på min egen blogg fast kanske inte så många som ser. :)

På kvällen så grillade vi här hemma. Jättegott och jag är fortfarande mätt. Tillät mig tillomed att dricka lite cola. ;)
Har inte så mycket mer att säga om dagen. Kaninerna är fortfrande sams. Mamma hade tydligen sett att smulan gjorde ett utfall men att stampe typ flydde hals över huvud så det var nog ingen fara. Alla gånger jag sett dom så har de suttit bredvid varandra. :)

Nu ska jag dra bort älsk från bärvara datorn och pussa lite på honom. Imorgon blir det kumla. Förhoppningsvis hästarna om frank jobbat klart. :)


17 juli

Jaha, dagen började med att älskling lämnade mig ensam i sängen runt åtta imorse. Vid nio drog jag hem till askersund. Fick missljud i bilen på vägen genom sannahed så stannade för att checka efter punka utan resultat. En bit utanför åsbro började hela bilen "vobbla" så pappa ringde till rejmes i askersund och bad om att jag skulle få komma in. Stannade till i skyllberg och kände om det var något hjul som satt löst men icke. Iallafall inte som jag kunde känna. Brummade vidare till askerund då försvann det helt plötsligt? Han som hjälpte mig på rejmes hörde inte heller något när han provkörde och inget hjul var löst eller varmt. Mycket skumt det där. Men nu verkar bilen iallafall okej. ;)

väl hemma så blev det mycket prat med familjen. systrarna lisa och åsa är hemma. åsa som ska ha barn och allt. :3 mys! Vi åkte in till askersund och turistade lite bland alla andra jävla turister x) stod en kvart för att få en mjukglass haha gick lite på stan och shoppade, eller ja iallafall åsa. blev även ett besök på snäck&korallbåten. min favvoaffär sen barnsben ;)

väl hemma bjöd mamma på god stek med brunsås och färskpotatis. sen kom syster netha med barnen. sötungar alltså. tuva och jag har matat kaninerna med sallad hela eftermiddagen haha
Vide bara flinar åt allt och alla x) så himla söt är han!

passade även på att klippa tänderna på stampe. försökte få tag i en ny sidavbitare då den jag har är så himla slö men nejnej de hade bara monsterstorlekar. kanske en fördel om man får in den i munnen på kaninen? eller? haha får leta vidare :)

jaja sen har jag typ vart ensam då systrarna tog med emil på tomas ledin konserten i linköping. så jag har kollat på benjamin button. stekt kött och potatis och sen poppat popcorn och bara myst med mig själv. :)

Det sista jag ska nämna nu är väl mer eller mindre ett mirakel. Kvällens mirakel. Skulle ta in kaninerna. var lite orolig då de vart ihopsläppt den typ sextiden och tänkte nu ligger de flåsande i varsitt hörn med hårtussar i munnarna efter alla slaggsmål men vad ser jag? DE SITTER TÄTT IHOP OCH MYSER! Smulan tillochmed tvättade på stampe som var helt salig. måtte detta vara ett bra tecken! att de kanske kan bli sams? kunna bo tsm?? Ojoj inte hoppas för mycket men liiite? Håll tummarna!

// Ämma


*bildbevis*

17 juli

Hej!
Idag blir det verkligen ett kort inlägg. Har ingenting att skriva om. Suttit och tråkat i kumla hela dagen lång. Tänkte åka ut till kvinnersta men eva var ledig så blev inte av. :/

Aja, på kvällen blev det stallet. Puke var superslö innan ridningen men piggnade till som attan när vi kom iväg. Red barbacka. :) Linda och jag beslöt oss för att testa att rida elljusspåret. Vi red fel och hamnade på små skogsstigar som tydligen ska vara ett motionsspår. x) Kom längre och längre och verkade ha valt fel slinga. hehe blev ca 3km lufsande innan vi hittade ut. Puke blev redigt trött! Storm tyckte bara det var roligt, det är lixom hans grej att utforska nya stigar ;) Försöker alltid smita in på okända stigar/vägar när man rider. ^^ Knasen. :D
För övrigt var puke mjuk och fin idag med, även om vi bara knallade i skogen. :)

Väl hemma igen fortsatte Lindas olycksdrabbade stalldagar med att storm trampa på henne ordentligt på vardera fot ;) tydligen fick hon med sig en fästing hem också hehe, vart ska detta sluta? ;)

Imorgon får hästarna vila. Kan nog behövas efter dessa dagar nu när de inte vart igång.
Saknar aegir! <3

När jag kom hem gjorde älsk likaså. Lagade mat. Ville steka kött och grejjer men det blev inte av. Älsk ville göra lätt för sig. Köpt pyttipanna. blä, men krydda till den lite och la till ärtor och gräddsås så det blev riktigt gott!
Dock har jag fått känslan av att hunger är bra.. hm

Godnatt!
// Ämma


15 juli

Jaha, då sitter man här igen då. Älskling pysslar med hans kusins cykel så honom vågar man ju inte störa ;) Förutom att vi handlat lite och städat lite smått i lägenheten, eller snarare emil så har det inte hänt så mycket. Jag vaknade med ryggont och huvudvärk igen. Inte kul. Men medan jag sov vidare så städade älskling i köket. Superfint blidde det!

På kvällen blev det stallet igen. Nu är vi på gång igen kan jag lova så nu får ni läsa om hästarna igen ;) Veterinären var ute idag igen, tog nya prover på storm och kollade på båda hästarna. Puke var fortfarande svullen under käken men nu insåg vet. att det beror på att han blir biten. Överkänslig mot knott. Suck. så himla träligt. Ögonen rinner och han är uppsvullen. Har iallafall köpt hem flugband nu åt dem. Såna man slipper ha grimma till. Kommer väl nu i veckan hoppas jag.

Ridturen gick bra. Pigga hästar. Puke jobbar på så fint trots att han nästan går i taket för alla flugor. Han är så mjuk och fin så jag blir gråtfärdig av stolthet. Trots sviktande muskler och kondition går han i form som aldrig förr. Jobbar på så avslappnat och känsligt på långa tygar vilket han inte gjort förr. behöver bara ta små små tag och hålla in så riktigt reser han sig under än. Underbar känsla. Känns dessutom som jag hittat en ny känsla i min ridning. Vet inte vart den kommit ifrån men välkommen är den. Härligt!
Nu återstår bara att bygga upp dem igen, men såklart avvaktar vi med hårdträningen tills Storms provsvar kommer, vilket borde bli nästa vecka.

Nu ska jag nörda lite mer farm pals på facebook. hehe
ha det toppen!

// Ämma

14 juli

Idag gott folk blir det inget långt inlägg. jag har fruktansvärd huvudvärk som tar livet av mig. Blä på den. Ska snart hoppa i säng.
Men men, har inte hänt så mycket idag. For till kumla och lämnade av Emil vid ettdå han skulle jobba. Åkte ut till stallet och väntade på en veterinär som inte kom. Hon hörde av sig tre timmar senare och sa att hon fått förhinder. morr..
Hittade iallafall en gullig björktrast som byggt bo vid stallet. :) Berit heter hon. ;D

Sen åkte jag hem till kumla och slöa vid datorn. spelat massa spel på facebook hela eftermiddagen xD Vid halv sju åkte Linda och jag till stallet. Sjukt längesen och båda var taggade!
Blev en lugn tur med mestadels skritt och lite trav. Puke var superirriterad på alla bromsar och flugor, men gick kanonfint hela vägen! Bjöd som attan och jobbade i form så fort jag red ordentligt, trots det har han redan tappat muskler som blivit fett. Tungt och se sitt slit förstöras. Men förhoppningsvis är de nya provsvaren rena. Veterinären kommer ju imorgon, om det nu går som planerat. Sen ska jag och Linda rida på kvällen är det tänkt.

På tal om Linda så flög jon av idag. En riktigt luftfärd bjöds hon på när storm blev rädd för någåt och satte sig på ändan och sedan for iväg framåt i något halvhoppgaloppfattningsskutt. Hon for som en vante, fastande med fötterna i stigbyglarna och blev hängande. Tur att Storm är så snäll och står still :O Hon halvskrek först att hon brutit benen när jag hoppat av Puke för att få loss henne. Men som tur var så verkade det inte vara någon fara utan hon klarade sig med några blåmärken, en sträckning i ryggen samt lite ömmande. Du kommer nog vara lite mör i kroppen imorgon gumman ;) Tur att det gick bra iallafall och att du hoppade upp utan protester. ^^

När vi sen kom hem duschade vi av hästarna, gav dom betfor och plockade iordning. Flyttade också lite staket så natthagen blev större vilket var uppskattat. Pojkarna kom travande redan innan jag fixat klart ;) matvrak!

Ojoj, nu blev det visst ett  ganska långt inlägg ändå. Fick lite mat i magen av älskling vilket fick bort 50% av huvudvärken. Vadå? Bara käkat macka idag ;) Jaja, nu ska jag titta på film med älsklingen sen sova. Imorgon ska vi städa lägenheten.
// Ämma

13 juli

Får väl börja även detta blogginlägg med att säga att jag är fruktansvärt trött. Ovanligt va? ;)
Dagen har bara flugit iväg. Vet inte riktigt vart den tog vägen?
Blev iallafall uppdragen av Emil halv åtta, vid halv nio var vi på väg till kumla där jag lämnade av Emil uppe på stan. Åkte hem till klockarbacken och bytte om till stallkläder.

Vid stallet red jag båda hästarna. Lite för att känna hur de kändes nu efter vilan. Storm var något slö (?), men inte ridit honom på evigheter så jag kan inte säga om det var normalt eller inte. Kan ju bero på värmen också plus att han tappat kondis. Men tog det säkra före det osäkra och skritta honom bara tjugo minuter ungefär. Testade lite trav för att se hur han kändes och i den var han fin. Red skogsslingan med honom så vi slapp solen + alla bromsar. Har ju regnat så mycket nu att det bildats en stor pöl på ett ställe, där fick han plaska lite ;) bubben <3

Efter honom tog jag ut Puke. Han var pigg och glad att få komma ut men hade panik på alla bromsar och flugor. Usch han lider verkligen nu. Vi får ju heller inte använda switch nu innan vterinären kommit med provresultat. suckar. Han har typ kliat sönder sin vackra man! Fan! Aja, skrittade honom mest, och hade små korta travintervaller. Mest för att slippa flugorna. Med honom red jag kabelvägen och skogsslingan. Red med nya schabraket vi köpte på lantmännen. STOR bevikelse. Hela sadeln kanade omkring på det där schabraket så det ska jag stoppa längst in någonstans och glömma bort. blä . Padden låg bra dock. :)
Efter ridturen vattensvampade jag puke som stod och såg nöjd ut. ;)

När jag ridit båda herrarna tvättade jag vattenkaren och hällde i nytt vatten vilket behövdes. Sen plockade jag iording i sadelkammaren och sopade fint. Hatar att komma till stallet när dte är skitigt och stökigt! Längtar tills kammaren blir färdigbyggd. :) Hängde även upp whiteboardtavlan. ;) Lite provisoriskt men ändå. :) Nu är den uppe iallafall! :D

Sen åkte vi hem till askersund igen. Var till ungdomsmottagningen och fixade nya p-piller. Snackade lite om min trötthet. Hon tyckte jag kanske borde söka för den om den inte blir ett dugg bättre snart. Åkte sen hemåt. Lagade mat. Köpte en grillad kyckling, koka ris och gjorde brunsås. Mumsmums blev det. Efter det blidde jag trött och somna. x)
Sen ringde en jävla telefonförsäljare (för andra gången) och ville sälja någon tidning till mamma. Sen ringde syster och fråga om pappa kommit hem sen ringde monica x) då gav jag upp med att försöka sova. x)
Monica undrade hur det gått idag osv. Dessutom tror hon att hon bokat in veterinären imorgon då hon är bortrest så jag ska åka till stallet imorgon vid halv två och kika om det kommit någon vettis ;)
Sen blire stallet med linda på kvällen när hon slutat jobba. :)

Fick också mejl från höstglädjens kennel igen. 10/7 kom regnas valpar. tre hanar och fem tikar. Nu har de åter bestämt att thyra ska bli parad i höst! åh vill ha en valp! Jättesugen! Funderar starkt på att få det att gå ihop! *planerar*

Men nu ska jag sova i värmen! Godnatt!
// Ämma

12 juli

Så trött att jag knappt kan skriva, det är jag det. Men har ju såna ihärdiga läsare som Jossie exempelvis som är en av er få som faktiskt visar att hon tycker om att läsa min blogg. För er skull bloggar jag idag. :)

Känns som det hänt massor idag, fast egentligen så har det nog inte det. Vakade vid halv tio bara för att få älskling att krypa ner i sängen igen sen sov vi till tolv. Seriösa dagar jag vet. :) Men tar till vara på dessa sista dagar nu, förr eller senare måste jag ju skaffa mig ett jobb..

Steg upp, åt lite lunch. Städade hos kaninerna och gick och plocka gräs åt dom. Har inget hö kvar hemma så de får käka lite färskt tills på tisdag. :) Ska nog gå bra. Så de sitter för tillfället i rena och fina burar och knapprar på kvällmaten. :)

På eftermiddagen drog vi till askerund, älskling och jag. Var planerat att sätta oss i hamnen och äta mukglass. mums! När vi kommit halvvägs till askersund tog det stopp. Flera kilometer lång bilkö. Vi valde att vända mitt på riksvägen och åka runt åmmeberg istället vilket nog var smart. Kön varade ända in till askersund. tydligen skett en frontalolycka med 2 personbilar.  fem skadade och tre av dom ligger på intensiven. gick in och läste lite på NA när vi kom hem.
Aja kom iallafall in till stan, käka mjukglass och matade fåglar med struten samt fotade. bilder på bdb. :)
sen åkte vi o handla mjölk och tankade bilen.

på vägen hem for vi in till zinkgruvan och hälsade på syrran samt busade med vide och tuva. skitungar är vad dom är <3 hihi fick tuva att vilja rida "stora hästen" istället för käpphästen hon har. syster bara stönar. xD haha jag ska allt få tuva in på rätt spår! ;)

när vi kom hem så kom malin & martin över. de spelade monopol och jag lekte hemmafru och stekte pannkakor till oss allihop. :) hoppas det smakde. ;D

Nu är jag som sagt jättetrött och ska snart gå och sova. :)
Imorgon ska jag försöka rida pållarna!

// Ämma


11 juli

Härlig dag, trots dåligt väder.
Älsklingen och jag har bara tagit det lungt. Sov länge tillsammans, gick upp vid halv elva och åt frukost. Tittade på film och åkte sen till kumla så att han kunde hämta lite kläder och grejs. På vägen åkte vi ochså förbi stallet och lämnade av lite grejer som låg i bilen. Bla nya whiteboardtavlan och min nya ridhjälm. :D Hästarna såg blöta och nöjda ut längst nere i hagen där de stod och käka ;) Brydde sig inte ens om att komma och hälsa. oartiga små saker det där alltså. ;)

nu när vi kom hem så har vi mest haft det mysigt. somnade till vid femsnåret och sov till sju. hm det är fel på mig. kan det vara normalt att vara såhär trött? hm ska snacka med vårdcentralen på måndag då jag ändå ska skaffa nya p-piller.

när jag vaknade igen (läs vi då emil och slockna) så lagade vi mat. got mat. värsta dutkiga är vi som lagar mat istället för att käka halvfabrikat :O iag blev det klyftpotatis och fläskkotletter. det avnjöts till filmen Im legend. Grymt bra men lite konstig och skitspännade! hihi iallafall tyckte jag det som satt i emils knä stundtals pga av att jag var så nervös. xD Någon annan som sett den? :)

Nu har vi nyss tagit in kaninerna och satt oss framför varsin dator. Hade vart skönt med en promenad. hm. Älskling? ;D
Nädå, blir väl sängen sen. Hoppas alla mår bra!

// Ämma


10 juli

Idag gott folk mår jag bättre. Eller okej, hade ett sammanbrott tidigare idag men det ordnade upp sig. Tyvärr med dåliga konsekvenser. Var längesen nu, skäms.  Aja skitsamma. Nu är det bättre, inte bra men bättre. Vet faktiskt inte vart denna svacka kom ifrån, eller egentligen vet jag nog det men vill inte erkänna det för mig själv. hm.

Jaja, dagen har bestått av att ligga och läsa. Längesen jag ägnade tid åt sånt men nu har jag kommit igång känns det som. Mysigt. Trevligt att läsa om andras livsbekymmer. ;D haha dessutom har det vart dåligt väder fram till nu på kvällen så då kan man ju med gott samvete sitta inne ;)

på kvällen hämtade jag min älskade emil i askersund där han kom med bussen. saknat honom otroligt mycket trots att vi sågs senast i onsdags. puss på honom.
Vi har lagat mat. pasta. mums vad gott det blev. :D vi är riktiga kockar han och jag när vi orkar ;) skönt att ha ett fräscht kök att laga mat i nu när man är hemma i askersund ;) hehe

Men nu ska jag göra honom sällskap i sängen. Han sover nästan, vart uppe sne 6 stackarn. själv sov man ju till halv 11 så inte speciellt trött än men det ska nog gå ändå.

Ha det bra kära vänner!
// Ämma

9 juli

Den deppiga och klagande trenden fortsätter..
Blir tokig, mått uselt hela dagen idag,  iallafall sen det stod klart att emil inte hade tid för mig, trots lovord. Skitsamma, orkar inte ens bli arg. Bara besviken och ledsen på att man är något slags bagage som folk verkar tycka är jobbigt att bara vila blicken på. Jävla väder, jävla längtan, jävla känslor jävla allting. vill bara sova sova sova. Vilket jag snart ska göra. Bara sova bort allting. det lät bra.

Dessutom blir man själv imorgon. Familjen dvs mamma, pappa & lillebror drar till rom imorgon. blev inte ens tillfrågad om jag ville med för de antog att jag inte ville det. okej jag tycker inte det är så kul med sånt men kunde ju vart roligt att få vara delaktig iallafall. kanske en uns av familjesammanhållning men icke..

Följde iallafall med dem till marieberg idag efter att jag blivit dissad av den människan som gör mig lyckligast. Var en riktig snorunge och tiggde till mig en whiteboard till stallet smat en ny ridhjälm. får emil en romresa kan dom banne mig lägga ut några kronor på mig.. hmf. ;P bortskämd, I know.

Saknar pållarna som fan. Känns bedrövligt att se muklerna rasa med raketfart. allt slit under dessa mpnader, borta. Fick beskedet av veterinären idag att provsvaren inte blivit bra för att LABBPERSONALEN vart sjuka och därför hade proverna blivit dåliga. !"#¤%&/(¤%&/#!¤%&/!!¤% Vad arg jag blir!
Monica sa iallafall att vi kunde ta ut dem o skritta om de inte visade feber. så hoppas det blir en tur nu i helgen, annars får jag panik.

Nu ska jag gå och deppa lite till.
// Ämma


8 juli

Idag känner jag att det kommer bli ett riktigt gnälligt inlägg. har jätteont i huvudet och skriket av rastlöshet river i mig som tusen katter som har pms. fan alltså, och på tal av pms ska jag ha min mens snart, kanske därför jag känner som jag gör?
Har iallafall inte gjort ett skit idag, det enda vettiga är väl att jag betalat bokningsavgiften för aegir så nu är jag ännu ett steg närmare. Annars har jag bara vart hemma, ätit popcorn och velat spendera tusenlappar i hööks nya höstkatalog vilket jag förbjöd mig själv till. ullared väntar ju.
på lunchen bjöd mamma och pappa mig och bror på mat inne i askersund vilket var trevligt. annars har man vart ensam eftersom emil är i kumla och jobbar och vi kommer inte ses fören i morgon någon gång. fan längtar ihjäl mig. nej jag är inte besatt? eller?
sen skulle vi igentligen åkt ut till brorsan ute på ön imorgon men det ska regna hela dagen så det stryker vi.. fan igen.

dessutom gjorde jag om bloggen, lite men blev inte alls nöjd. desto nöjdare blev jag med johannas blogg. mums på den! får sätta mig någon dag och fiffla lite mer på min. :) kanske göra om den från grunden.. hm.

gud vad uttråkad jag är, snart slutar det med att jag dissar min sköna säng och åker hem till älskling bara för att få gosa in mig i hans armar!

sen när jag ändå är igång måste jag få slänga ur mig lite mer åsikter. FAN vad trött jag blir på alla jävla "kändisbloggare". är det någon jävla tävling eller? att få flest kommentarer och unika besökare? och vilka föredömen dom är sen då ( de flesta iallafall" de sutter och ser på sig själva som odödliga gudar och trycker ned oss "nobody-bloggare", vafan? det är som en sport för dom att synas så mcyket som möjligt, om det sen betyder att man måste reta upp halva Sveriges befolkning skiter de fullständigt i. och det värsta är att många minderåriga ser upp till dom och försöker härma? sjukt!bloggar man inte för att det är kul? för att man vill dela med sig? det vill iallafall jag. sen får folk tycka att jag är hur tråkig som helst, men detta är mitt liv, det som betyder för mig, duger det inte så är det bara att trycka på krysset uppe till höger. usch för såna som bara vill sitta och skryta och tracka på folk. blä.

jaja, nu ska jag snart sova och drömma om hästen <3
börjar få lite magont angående i vinter, kanske borde hitta annan stallplats med ridbana? :/ hm..
// Ämma


7 juli

Idag var en typisk sådan där dag som bara flöt på utan att man igebtligen märkte det. pga dålig fantasi och tråkigt väder har datorn var min trogna vän idag fram till halv fyra då älskling kom hem från jobbet. Sedan åkte vi till askersund där vi bara har varit. :) nu på kvällen blev det mys framför film med popcorn <3

har inte så mycket mer att blogga om idag. som vissa säkert sett har jag satt in en nedräkning till agges hemkomst <3 Jag längtar någe grymt! Men nu ska jag krya ner i sängen. Ha det bra alla!
// Ämma


6 juli

Vilken dag det varit. Färdats mer än 34mil idag i vårat avlånga land. resan började imorse 08.00 från kumla med älskling och linda som var pigga och glada. :) kändes härligt att på egen hand resa, lixom lite vuxet ;D kändes dock skönt att ha en gps ett att färdas efter som både visar hastighet och vägkameror ;)
Gick iallafall fortare att åka än jag trodde. 2.5h ungefär. stannade på en rastplats utanför ludvika och strax efter det var vi framme. :)

På gården sör sellnäs islandshästar träffade vi jonas. en ung jätteduktig kille som frågade ut mig om det mesta. kändes lite granskande, men förstår honom. Man vill ju inte släppa sin häst till vem som helstl lixom.

men efter att vi pratat en stund gick han bakom knuten och hämtade aggeboll <3 han hade blivit helt förändrat, brun och fin :D <3<3<3<3
jonas ville väl se hur jag red och visa mig lite grunder och så hur han vill att jag ska rida honom så han hoppade först upp på ridbanan och visade, sen fick jag hoppa upp och prova. hann väl knappt känna hur härligt det var att äntligen få sitta på agge igen med tanke på hur jävla nervös jag var! usch kände mig totalt värdelös då den typen av ridninga ldrig förkommit hos mig, även om det var hur intressant som helst så var det svårt och de hjälper som såg så himla lätta ut när han gjorde dom var jättesvåra, men tror det blir bättre sen när man fick sitta och traggla ett tag. :) och lära känna agge igen. ska dessutom få en ordentlig lektion av jonas dagen jag hämtar hem honom så ska han troligen komma ner till oss och hålla lektion i vinter. :) kommer bli kanon!

efter ridpasset på banan red han och jag ut där han ytterligare visade hur jag skulle göra. ute gick det bättre att få en bra tölt och hitta formen osv. han sa inte så mkt så trodde han var missnöjd men efter ridpasset smila han upp och sa "det här kommer nog bli jättebra, du har en jättebra sits och stör inte hästens balans vilket är a & o.. resten tränar ni er till.."
kändes som han lika gärna kunde ha gett mig en guldmedalj, fan vad glad jag blev att höra det från honom. då släppte mycket och kjag kände mig inte totalt värdelös ;)

under tiden vi red så fotade emil och linda jonas hingst i hagen som brallade runt och visade upp sig. finns bilder på bdb ;) när jonas och jag kom tillbaka skrev vi kontrakt och sne åkte vi hemåt. 3mil från sellnäs kom linda på att hon glömt sin jacka, så var bara att vända och åka tillbaka till en flinande jonas :P klantmaja linda!

i ludvika stannde vi till på dollarstore där älsk och jag handlade för 700spänn xD dock mest nyttiga saker som rengöringsgrejjer och annat till det kommande hemmet.
Hittade även en fin lädergrimma för 100spänn jag inte kunde låta bli xD sen köpte jag även en förvaringsbox till stallet. :)

i örebro blidde det mcdonkan för att äta lite onyttig mat hehe, sen granngården på aspholmen som hade rea, värsta fynden där! ett schabrak för 99kr (ord. pris 149kr) och ett fleecetäcke som kostade 69kr!! (ord. pris 499kr) :O:O snacka om fynd! kändes bra ;D


Men nu är jag trött som bara den så sängen väntar <3
sovmorgon imorgon<3<3<3 det var längesen och behövs. ^^

// Ämma

* Aegir & Jag *


5 juli

Jaha, då blev man arbetslös igen. Gud vad fort dessa veckor har gått, vart tog de vägen? Som sagt sista dagen på norrgården idag. Känns både skönt och trist. Ska bli underbart med lite ledighet, sovmornar och kunna göra vad som faller än in fast ämdå skönt att ha ett jobb och dessutom där man trivs bra. Jaja, kanske blir mer frammåt hösten som teresa sa :) Även Anders som äger gården lät possetiv. :)

När jag kom hem sov jag, massor. haha dyngtrött efter festen igår och att jag fick vrida om dygnet och gå upp halv sex istället för kvart över fyra gjorde inte saken bättre så sov gjorde jag från lunch till typ fyra ;)
Sen blev det lite film och mat med älskligen sedan stallet <3

Linda och jag drog ut och pysslade med vår guldgossar. ryktade dom fina och bara myste. sen så busa vi upp dem så jag fick fota lite. :) Bilder kommer att komma på BDB sen. :) Enjoy ;)

Imorgon bär det av mot dalarna. runt 11-12 kommer vi till sör sellnäs islandshästar där jag får träffa agge <3 Ska även förbi dollarstore på vägen hem. kalas!

Nu ska jag antingen redigera bilder, pussa emil, laga mat eller sova. ;)
// Ämma


4 juli

Jobbde idag. Underbart med tanke på att det var svalare väder och därav rimliga grader i stallarna. :) fett nice. Sista dagen imorgon. Känns lite tråkigt, men ska bli skönt att bli ledig också ;) Förhoppningsvis får jag väl kanske komma tillbaka någon gång :):)

På kvällen bar det iväg till askersund där det var försenad studentskiva hos annie och stoffe. jag var ju dock tvungen att vara nykter efter som jag skulle jobba dagen därpå men var trevligt iallafall. bjöds på kräftor. mums! fan vad vi svulla xD gottgott! åkte hem vid halv 11 för att sova. var en jättetrevlig kväll. kul att träffa lite tjejer från klassen :) tur med vädret hade vi också ;)

// Ämma

2 juli

Hur kan man tycka om det här med sommarvärme? är det bara jag som svettas, känner mig instängd och inte orkar vare sig tänka eller vara effektiv i någonting jag gör?! 30grader är FÖR varmt!
Det är väl en av anledningarna till att jag inte orkar blogga antar jag. Kommer hem dötrött från jobbet, duschar och går ocg sover, vaknar svettig och duschar igen, väntar på älskling och flyr ut någonstans och inväntar kvällen kyla.. fan alltså. tacka vet jag AC i bilen. :P

jaja, ska väl uppdatera er lite om dessa två dagar jag inte skrivit. ;)
I tisdags så var jag fortfarande ledig. blev att handla mat hit hem till lägenheten sen på kvällen blev det middag inne på Dannes i örebro med älskling & linda. :) Firade mina & älsklings 11månader. <3 Var en urmysig kväll med mycket skratt och en god plankstek. :)

igår började jag jobbet igen, började inte bra. försov mig två timmar! Gud så pinsamt! Inte försovit mig på flera år. Teresa ringde mig kvart i sju och undra vart jag var, skulle börja klockan fem. usch fy på mig. gick bättre idag när jag var en halvtimme för tidig ;)

fullt upp nu på jobbet med alla smågrisar som kommer. tyvärr jättemånga dödfödda nu pga av värmen så det är trist. dessutom är suggorna slöa och oengerade så många liggs ihjäl. :( + att vi har några sura suggor. inte kul, speciellt en elek sugga som är hur arg som helst! Terasa fick uppehålla henne idag medan jag fort dom fan raka ;)
Har också fårr sett en liten gris som fötts med en missbildning, inga ben. stackarn, han fick somna in bara några timmar gammal. :(

Jaja, nu ska jag plågas lite mer i sommarvärmen sen laga mat.
nu duschen med älskling.
// Ämma



RSS 2.0