Grisig dag

Guud vad kul det var att jobba idag. Jag flängde runt som en yr höna för att minnas allt, men vafan. Vad kan man förvänta sig efter ett års uppehåll? ;)
Fick en härlig mjukstart av sugga 19611 (tror jag det var) som dragit på sig en grov juverinflammation. Den var så akut att hon inte ens hunnit få feber ännu. Men det var tvärstopp i fyra juverdelar så ingen tveksamhet om vad det gällde. Hon blev alldeles lila när jag tappert masserade henne med linement. Hennes stackars bebisar var superhungriga.. :( Hoppas mamma mår bättre imorgon!
 
Annars var det rätt lungt. En hade grisat men mådde bra och skötta sina små fint. En annan tant hade också lite ont i tuttarna så hon fick smärtstillande och fick komma ut och knalla lite i stallet. :)
 
I övriga stall var det bara lite småbehandlingar. Haha nu svävar jag iväg. ;) Ni fattar nog inte så mycket. Men jaja, jag har fått hålla på med det jag älskar idag. hihi Imorgon ska jag börja halv 7 tänkte jag. Glenn ska ju jobba eftermiddag så jag hoppas jag blir klar till lunch.
 
Just nu tar jag igen mig lite. Med en otränad mammaledig kropp så känner jag redan träningsvärken komma krypandes. Speciellt i benen. Det är mycket att gå när man jobbar som grisskötare.
Casper sover eftermiddag & Glenn klipper gräset.
 
På tal om Glenn, jag måste få skryta lite! Härom dagen så tittade vi på det där programmet "Hela Sverige Bakar" eööer vad det heter. De bakade ju drömtårta och Glenn kved och sa att han så gärna skulle vilja ha en. Så jag gjorde slag i saken igår och bakade en medan jag väntade på att kvällsmaten skulle bli klar. Glenn blev så nöjd! Han tyckte det var så god och saftig! Högsta betyg med andra ord. ;) Jag äter ju inte drömtårta då jag inte gillar det, och det var första gången jag gjorde en. Men visst ser den fin ut? :D Tror ni jag gått vidare i tävlingen? ;)
 
Haha ja jisses. Ikväll ska vi äta tacos. Mums!
 
 

Vilt besök

Hade besök nu på förmiddagen av en av rådjursfamiljerna. :) De mumsade på mina jordgubbsplantor.. Inte okej! Till nästa vår ska jag sätta nät! Är det inte skator som snor jordgubbar så är det rådjur som äter upp bladen. haha
De kunde inte nöja sig med de skottkärror äpplen som vi tömde ut på åkern igår eftermiddag?
Jaja fina är de iallafall.
 

Pyssel i trädgården

Ja nu är ju hösten verkligen här. Igår pälsade vi på oss och gick ut och räffsade äpplen så Glenn någon dag framöver kan klippa gräset för sista gången denna säsong. Jag tror vi fick ihop 7-8 skottkärror fulla med äpplen. Som nu ligger ute på åkern och bjuder till buffé för diversa rådjur och älgar. :) Mer lär det bli dock. Redan inatt har det ramlat ned mer frukt.
 
Nu på kvällen har jag & älskling haft myskväll och haft kaloribomb-mat. Pizza & kebab. Haha.. ja herregud vad jag fuskat denna vecka! I onsdags blev det ju middag med jobbet och idag detta. Tur jag ska jobba söndag - onsdag och förbränna lite extra. ;)
 
Nej nu väntar sängen. Godnatt!
 

En traktor i köket

Ja så låter det här hemma. Som om jag har en traktor som startar gång på gång. ;) Dock är det min goa unge som sitter och startar sin ljudbok om och om igen. Hihi Han lärde sig det igår, och nu vill han inte sluta. ;)
 
För övrigt är det lungt här hemma. Jag börjar känna av tandvärken nu igen så ska knarla lite tabletter strax. Haha jag vet att jag tjatar om mina förbaskade tänder. ;) haha.. Men det är liite synd om mig. Faktiskt. ;) Så jag måste få klaga av mig någonstans jue. Ni kan ju hoppa över de meningar där ni uppmärksammar ordet tand. haha
 
Casper är iallafall på strålande humör. Han sov till prick åtta idag och satt och grejade i sängen någon timme innan jag orkade gå upp och starta en film åt honom. ;) Vi låg & kikade på Wall-E en stund innan vi gick upp.
Just nu leker han som sagt ute i hallen/köket.
 
Jag vet inte riktigt vad dagen har att erbjuda. Om Glenn har tänkt att jobba över ikväll så är jag himla sugen på att åka hem till mamma & pappa.
Men först och främst ska jag laga lunch till min kärlek.
 
Oj nu vill Casper ha mammas uppmärksamhet. :) Bye!
 

Några steg

Nu i kväll tog Casper sina första steg mot oss! Han släppte medvetet dörrkarmen och gick två steg mot mig. Det har han sen gjort om 3-4ggr ikväll. iiih vad kul! :D
 
Jag mår helt okej. Knarkar såklart både alvedon & ipen så jag känner inget. haha Blir spännande inatt. ;) Jag valde att inte äta något nu under eftermiddagen. Eller jo ett digistivekex. Så med en frukost på drygt 80 kalorier hade jag lite att ta igen på middagen. Vi åt pannkakor & ärtsoppa så jag kom nog upp i  8-900kalorier iallafall. Igår åt jag ju som en elefant så det jämnar nog ut sig. ;)
Även Casper fick en pannkaka att smaska på. Det tyckte han var gott! Han orkade nääästan äta hela. Resten gav han till katterna. hihi
 
På tal om djur! Jag är sååå less på Saga för tillfället. Jag har ju tagit bort deras betesbur då det tog slut på gräs. Jag tänkte låta det växa upp lite så kan de få gnaga på det i vinter. Istället har jag satt upp ett fristående hägn vid ladugården där de får vara några dagar i veckan. Tror ni damen nöjer sig med det? Nejnej.. hon har kommit på att hoppa över staketet. Via husväggen.. Så hon har bott ute i det fria i några dagar då jag inte orkade jaga henne 1763881638282623738222939ggr/dag! Nu är hon dock infångad och jag har satt upp extra galler i hörnen på buren. Det är sista chansen hon får. Annars får hon bli en gårdskanin. haha
 
Men men, nu när Casper somnat ska vi sätta oss i soffan och mysa lite. :)
 
 

AJ SOM FAN

Ajajaj.. fick en tid hos tandläkaren idag på förmiddagen. För att spola rent där jag haft ont nu iomed visdomständerna. Blev smått chockad när han (en urgullig tandläkare) typ "nej jag tycker vi drar ut den". Haha jag hann knappt reagera. Men ut kom den iallafall, utan större obehag. Det var tanden i överkäken som blev den första att lämna min trånga mun. Den tuggade nämligen på tandköttet som låg över den tanden som är på väg upp i undra käken. Men han trodde nog att de andra kommer ryka så småningom också då de har det så trångt.
 
Jaja, när jag kom hem så hade jag så ont att jag grina en skvätt. Valde att skita i att man inte får dricka och hävde i mig två värktabletter. Så nu mår jag okej. Känns sådär att jag har en väldigt mammig unge som ska klänga på mig, för jag är inte i form. :(
 
Innan tandläkaren var jag till norrgården och gick igenom lite inför nästa vecka när jag ska jobba lite. De andra ska ju som sagt till Norge. Det var en väldig kontrast att ena halvtimmen vara i ett skitigt grishus för att sen ligga i ett kliniskt tandläkarrum. ;)
 
Men nu ska jag se om Casper och jag ska lägga oss och se lite på film. Jag måste ju se till att se gårdagens avsnitt av Bonde Söker Fru som jag missade igår när vi var och käka.
Vilket förresten var jättetrevligt! Pernilla på avelspoolen bjöd oss på gott på wild west steakhouse. Jättegott, men pinsamma uppträdanden. ;) haha
 
Nej ungen skriker på mig.. hej så länge.
 
 
 

Utgång

Sitter och taggar för att åka in till Örebro. Middag med jobbet står på agendan. Det ska bli trevligt. :) Fluffig i håret idag. hihi
 

Svampskogen och mys

Innan jag skriver något så vill jag tacka min underbara mamma för i söndags då vi drog på oss gummistövlar, glatt humör och begav oss ut i skogen och plockade svamp. Älskar våra skogsturer, och även idag gav det utdelning då det blev en hel del svamp! :) Så tack mamma! ♥
 
Igår hade jag Karin & Alex på besök. Pojkarna busade på som vanligt. ;) Karin hade med sig en powderpuff-vovve som skrämde slag på mina katter. ;) haha Smirre lyckades ju möta vovven i ytterdörren. Han lyckades resa ragg, fräsa och göra rivstart därifrån på mindre än tre röda sekunder. haha Att han dessutom snubblade i trappen upp gjorde det hela bara mer komiskt. ;)
 
Jaja idag då. Jo idag har jag & Casper först varit och hälsat på Inger. Min chefs mamma som vi hälsar på inbland. Vår husmor. :') Vi blev bjudna på fika och stannade där några timmar och bara pratade strunt.
Därefter så följde vi med bästaste Linda in till marieberg där vi shoppade loss. Dessutom bjöd hon mig på mat. ♥
Vi köpte oss varsin onepiece. Sådär riktigt fjortis att köpa samma. ;) Men vafan, spelar roll. hehe Den är så mysig. Ursäkta att jag är sen, men det har bara inte blivit av att jag köpt någon förens nu. Jag sitter och myser i den just nu. :D
Plus i kanten på att jag äntligen hittade ett par skor som gick på Caspers fötter. Jag må vara lite efterbliven när jag skriver detta men fy fasen vad svårt det är att få på skor på ungen! Gaaaw! Men nu hittade jag ett par som jag fick på. ;D Har letat över en månad nu!
 
Så ja, Casper sover och älskling är på väg till torken. Sen när han kommer hem blir det sängen så jag säger godnatt. :)
 
 

Finn ett fel

 
Haha, tokkatten var inne i kaninburen förut. ;) Smög på de stackars kaninerna som knappast brydde sig om en fjantig liten kattunge. Det var väl Saga som var lite rädd som vanligt. ;)
 
Tog en massa bilder på Selma ute på gården, jag ska se om jag orkar klippa ihop dem till ett kollage senare.
Jag har insett att mitt favoritobjektiv börjar ge sig. Fan fan fan.. som att en ny kamera inte är dyr nog liksom. :(
 
 
 

Marieberg med mina pojkar

Nu börjar dagen närma sig sitt slut. Jag har haft en kanonmysig dag med min familj. Vi åkte ju ut till marieberg där vi båda klippte oss. Så skönt att klippa av det slitna, men framför allt luggen! "Välkommen tillbaka att se världen" som frisören sa när hon klippte bort den. ;)
Väldigt glad att jag inte behövde ta av så mycket på topparna. Det var ändå ett tag sen jag var inne och då brukar det åka av typ 5-6cm, men idag var det nog bara 3cm som rykte. Härligt!
Även Glenn fick sin kaluffs ansad. hihi
 
Efter att vi klippt oss så tog vi en fika. Jag unnade mig en kanelbulle och en festis. Tycker jag är värd det. Jag som inte ätit fikabröd på typ en månad. (Vad jag kan minnas) Dessutom har jag mens, så då kan man behöva tröstäta lite. ;) haha
 
Det blev lite mer shopping under dagen. Älskling (hör och häpna) köpte en ursöt tröja till Casper med musse på medan jag satt his frisören. Första plagget han köper till Casper på eget bevåg. Mäkta stolt blev jag. ;) hihi
Jag köpte ett par svarta byxleggings & bed hair-shampoo & balsam. Det sistnämda bara för att Linda köpte hem det för ett tag sen och att jag då kom ihåg hur jävla bra det är, och att det luktar fantastiskt gott!
 
Efter diverse småärenden kändes vi oss klara, plus att det var stängning strax. Vi åkte sen vidare till Maxi och veckohandlade. Det var så lungt och skönt ikväll. Det brukar vanligtvis vara halvt kaos när vi ska handla.
 
Väl hemma var det bara att packa in allt, göra Casper redo för natten, lägga honom med en flaska välling och sen sov han.
Jag & älskling dukade upp med mat vid soffan och startade en film som vi nu myst till. ♥ Älskar såna här kvällar!
 
Nu ska vi bara borsta tänderna, och sen krypa ned i sängen.
Godnatt!
 

Busungen

Lite bilder från igår eftermiddag när vi busade. Casper har nyss lärt sig att stampa med fötterna när han hör musik eller om jag sjunger "stampa fötterna om du är riktig glad..". ;) Så det är det vi gör här på bilderna. hihi ♥ Lyckades fånga hans söta tänder på bild också. ;)
 

Mysig lördagsmorgon

Idag är jag tacksam för att regnet öser ned utanför fönstret. Tack vara det så har jag Glenn hemma hela dagen. Gissa om jag myser! ♥ Vi har tagit sovmorgon, och sen legat och tittat på film. Katterna var med i sängen så det var varmt och gosigt. ;) hihi
 
Jag har precis tagit en dusch och ska strax gå och lägga Casper en stund så han för sova sin förmiddagsnap. Efter att han har sovit och vi alla ätit lite lunch ska vi bege oss till marieberg och uträtta lite ärenden. Dessutom ska jag få klippa mig! Min lugg är snart ner till knäna på mig. ;)
 
För övrigt är väl allt lungt. Jag har inte bölat något idag iallafall angående det där beslutet. Värre var det igår.
Men det blir bra.
 
Nu ska jag umgås med min fina, fina familj!
Kram
 

Stort beslut

 
Igår var det mycket tankar, funderingar och känslor som kretsade inom mig. Ett beslut fattades som kommer innebära stora förändringar i våra liv. Förhoppningvis har jag gjort rätt val. Min magkänsla säger det. Men det är ändå med en skvätt sorg jag lämnar något mycket betydelsefullt bakom mig.
Mer än så vill jag inte säga just nu. Många vet ju redan, men alla parter ska bli meddelade innan jag går ut med det här på bloggen.
 
Nu börjar jag nästan grina! Fy bubblan för sånt här.
Till något annat! Som vad jag & Casper gjorde igår. Vi åkte och hälsade på mormor & morfar en stund på eftermiddagen. :) Mycket trevligt som vanligt. Jag fick med mig ett par illrosa mjuksibyxor hem från mamma. Hihi de är jättesköna, men ack så .. rosa! ;)
 
Idag så vaknade jag med magsmärtor. LIkadant var det i tisdags. Magen totalt upp och ned. :( Men nu känns det bättre.
Casper & jag duschade tillsammans innan vi åt frukost. Det är så mysigt att sitta i duschen och plaska. Casper tycler verkligen att det är kul. Man kanske skulle ta och bada med honom på något badhus eller hemma hos mamma & pappa någon dag. Så han fick bada på riktigt liksom. Han kanske är ett blötdjur precis som mor sin.
 
Till vår stora glädje kom Glenn hem till frukost. Han skulle nämligen hämta såmaskinen i logen här på gården. Så han passade på att äta tillsammans med oss då han ska ut och så i eftermiddag och därför inte kan komma hem till lunch som han brukar.
Min fina, fina älskling.
 
När han åkt så har jag & Casper lekt lite, sjungit och gått omkring här hemma. Men nu somnade han för en stund sen och jag fick en stund över. :)
Efter lunch har jag tänkt att baka lite.
 
Vågen var positiv imorse. 11,8kg har jag gått ned på knappt 3mån. Det ska bli kul att se vad som händer när jag börjar jobba om några månader. hihi Jag hoppas jag når mitt mål till jag fyller i januari. 7,2kg kvar bara. Men det går segt!
Måste dock handla lite nya kläder. De kläder jag köpte i sommras sitter inte bra längre. De sitter löst överallt.
 
Lillkatten har inte sprungit bort något mer. Men hon är ute dagligen någon timme åt gången, men har alltid sitt halsband på sig. Hon kommer när man ropar och är så duktig! Hon är nästan otäckt lugn för att vara en kattunge. Sen hon fick börja gå ut gör hon *pepparpeppar* ingenting här inne mer än att sova, äta och pilla lite med sina lekmöss. Duktiga kisse. ♥
Det är kul att hon & Smirre verkar trivas mer och mer. De sover tillomed intill varandra nu. Fast ibland ryker de ihop. ;)
 
Nej nu ska jag sluta pladdra.
Ha det så bra!
 
(Om ni undrar över röken på bilden så är det inte från traktorn, utan från skorstenen. Jag eldar.) ;)
 
 

Ge mig styrka

Selma är hemma! Så nu vet alla det. :) Hon satt frusen och hungrig här utanför framåt eftermiddagen. Var dökelig och mammig hela kvällen. ;) Idag har hon vart ute några gånger, men har nöjt sig med 10-20min åt gången innan hon satt skrikandes på trappen och ville in.
 
Men gud vilken jobbig dag det varit. Misstolka mig rätt nu, men vissa dagar vill jag inte vara mamma! Casper har gått in i en ny mammig period. Jag får boktavligen inte göra någonting utan att han skriker. Jag ska bara sitta med honom på golvet, bära honom eller sysselsätta honom på annat vis. Jättemysigt den mesta av tiden, men som idag när jag varit nere och fått ont i ännu en visdomstand, ja då kan det vara väldigt energislukande. :(
Det är ju faktiskt inte Caspers fel. Det är en del av hans utveckling bara. :)
 
Mycket handlar om att jag saknar Glenn så fruktansvärt mycket om dagarna just nu. Han tvingas jobba långa dagar, och båda är totalt slut på kvällarna. Det gör så ont i mig att inte få ha tillräckligt med tid tillsammans. Önskar den här jävla hösten bara kunde sammarbeta i 2sek så de blev klara.
Men detta är nog största boven till att jag inte har energi nog till klara av en krävande unge med ett leende på läpparna varje dag. Men det blir bättre, det vet jag.
 
Älskar dig Glenn. Tack för att du finnsvid min sida, och lyser upp min dag. ♥
 
Sen till dessa förbannade tänder?! Tanden som spökade förrförra veckan har precis gått över, men nu börjar den på andra sidan käken jäklas! Jag tror jag smäller av.. :'(
 
En positiv sak kan jag bjuda på iallafall. Casper bjöd på sovmorgon imorse. Han vaknade inte fören kvart i nio. Jag är så tacksam att jag har en unge som sover så bra. Lider med alla stackars mammor & pappor som sliter för att få bra sovrutiner. Att man får tilläckligt med sömn gör ju så mycket i vardagen.
 
Men nä, nus ka vi käka.
Sen blir det bonde söker fru. ♥
 

Sitter här, ledsen

Regnet öser ned utanför fönstret, och jag sitter här gråtfärdig av oro. Selma har sprungit bort. Hon har dessutom lyckats få av sig halsbandet så om någon hittar henne har de ingen att ringa. Om de nu är så pass ärliga.
Min fina lilla kattbebis. :'( Kom hem igen!
 

Rådjur

Som jag nämt tidigare har vi en hel drös med rådjur som går i vår trädgård just nu. Har listat ut att det sammanlagt är en bock, en ensam get, en get med ett kid, en get med två kid och en get med tre kid som är här mer eller mindre dagligen för att mumsa på all fallfrukt. Mysigt!
 
Här är ett ihopplock av bilder jag fotat de senaste två veckorna. :) Vad tycks? Lite lyxigt är det allt, att kunna vilt från köksfönstret. ♥
 

Höstbruk & Fastkörning

Efter lunch förut bakade jag & Casper rulltårta till Glenn. Jag har aldrig någonsin gjort det förut då jag själv inte tycker om det. Den blev inte som jag tänkt mig då jag gräddade den för kort tid plus att det var för mycket smet i min lilla form. Så det vart svårt att rulla den när den var så tjock. Men men, Glenn tyckte om den. :) Fyllde den med grädde & hallonsylt. Nästa gång blir det perfekt. ;) haha
 
När vi bakat klart var det dags för Casper att få lite mat. Gårddagens lasagne som jag gjort var supergod tyckte han. Men han hann inte äta så mycket fören han blev tokledsen. Fick avbryta matningen och släppa resten och bara sitta ocg vagga honom i min famn samtidigt som jag sjöng för honom. Då somnade han nästan. Jättekonstigt då han inte brukar somna fören 3 -halv 4 på eftermiddagen om han sovit förmiddag. Det slutade med att vi båda somnade och sov en timme.
 
Sen var han som vanligt och ville ha mellis. Jag plockade under tiden undan i köket, som mer eller mindre såg ut som ett bombnedlag. haha
Efter det åkte vi ut till Glenn och åkte traktor då han satt och plöjde. Casper verkade tycka att det var lika kul denna gång. :)
 
Men när vi skulle hem kom jag inte upp från fältet jag parkerat på. Med med hjälp från min underbaraste så kom vi loss. Casper satt och fnittra under tiden. Tacksamt. ;)
 
Nu är vi hemma igen iallafall. Jag & Casper har gett kaninerna gräs, matat tomaterna, ätit äpplen, smultron och tittat i trädgårdslandet.
 
Nu ska jag fundera ut vad vi ska äta ikväll. :)
 

Efter helgen

Nu kommer det en uppdatering. Helgen har bara sprungit förbi och jag har inte haft lust att blogga. Tiden har spenderats med Agnes & Casper istället. Lite med Glenn också såklart, men han har ju jobbat.
 
Det har vart så himla kul att ha Agnes här. Vi har inte gjort så mycket utan bara varit. Pratat, ätit  gott och busat med Casper. Casper tyckte verkligen om Agnes!
I lördags var vi hem till mamma & pappa och hälsade på också. :) På kvällen när vi ätit här hemma fixade vi popcorn och såg på the boy in the striped pyjamas. Hemskt film, men ändå så sevärd! Jag hade mardrömmar hela natten efter den. :(
 
Igår fick vi tyvärr vinka hejdå till Agnes inne i örebro på stationen. Jag hoppas innerligt att det inte går så pass länge innan vi ses igen som det hade gjort nu. 
Här kan ni hitta hennes blogg. http://mojsengojs.wordpress.com/
 
Tack för att du kom! ♥

 

The day


Detta inlägg vill jag börja med genom att tacka alla ni fina läsare som hört av er och ställt upp som bollplank åt mina splittrade tankar. Jag har inte haft tiden att sitta ned coh skriva ned mina bekymmer ännu, men det värmer så otroligt att veta att ni bryr er. Så fort jag får tid över ska jag skriva till er.Dock börjar väl problemet lösas upp lite, vilket är skönt. Men ändå. Så TACK!
 
Idag är det bokstavligen pissväder ute. Regnet öser ned och det är mörkt som i en skorsten här inne känns det som. Kan det ha att göra med att lillkatten & Casper verkar ha ingått en pakt om att ha sönder husets alla fönsterlampor? Hm..
 
De roar sig bra tillsamamns de där två skitungarna. Selma älskar att leka med Caspers leksaker och Casper älskar hennes plingande bollar & råttor. ;)
Selma älskar också att fajtas med Caspers sängmobil. Casper tycker det är skitskojj att titta på. haha Så ja, de roar sig bra här hemma. ;)
 
Men till dagens stora händelse! Ikväll kommer Agnes! iiih vad kul det ska bli. Jag är ju nästan nervös. haha
Det känns som jag har tusen grejer att göra innan hon kommer dock. Men det löser sig. :)
 
Vad har ni för väder idag förresten?
// Emma
 

Ute i det fria

Hallå allihopa.
Nu börjar jag komma tillbka lite från min onda tand. Blä alltså! Men nu slipper jag gå på ipren/alvedon iallafall. :)
De senaste dagarna har jag knappt haft tid för att sitta vid datorn. Casper är inne i en ny period nu när han vill att jag ska sitta med honom och leka hela tiden. :) Så då får faktiskt bloggen skjutas åt sidan.
Men nu sover han en stund så jag fick en stund över. Därför har jag nu kunnat sammanställa semesterbloggningen. Vill ni läsa så gå in på kategori Semester 2012 i menyn till höger.
 
Har nyss kommit in efter att ha pulat lite där ute. Jag har plockat upp löken nämligen. Så den inte ska ligga och ruttna i jorden. Nu ska den torkas, och sen avnjutas i vinter! :)
 
Samtidigt fick Selma komma ut en stund. En förstörd lampa samt utriven jord imorse fick mig att inse att hon fortast möjligt behöver få komma ut och bli utekatt. Och eftersom hon är så tam & hemmastadd redan så kan man ju lika gärna börja lite smått.
5-10min var hon ute, sen gick hon självmant in och la sig. ;) Mycket intryck. hihi Reste raggen på svensen under större delen av upptäcksfärden. haha
Smirre var ju inte direkt till någon hjälp. Han sprang runt och skrämde henne hela tiden. haha
 
Men ja, nu kommer älskling strax hem. Sen ska jag försöka städa lite. Får ju finbesök i helgen! :D
Sen i eftermiddag kommer mamma & pappa hit och passar Casper en stund. Jag ska iväg på hemligheter! :)
 
Igår hade jag besktning på volvon. Som väntat gick hon inte egenom.. en dålig stötdämpare bak, dåliga vindrutetorkare och ett trasigt positionsljus resulterade i ombesiktning såklart. Positionsljuset har nog vart trasigt i tre år tror jag. haha.. Vindrutetorkarna visste vi om och stötdämparen är jag inte förvånad över. De har mummlat om den de senaste två besikningarna.
Men vi tycker det är lika bra att köra en besikning, få reda på vad som är fel och sen skicka in henne på verkstaden och låta dem släcka felen där istället för att ta verkstaden först och sen kanske få ytterliga fel att laga liksom.
Dock var det konstigt att inte handbromsen var otillräcklig. Tycker den var sämre än förra gången och då gick den inte igenom. :S Skumt det där.
 
Jaja, efter bista så åkte jag till norrgården och hämtade Linda. Vi for till jobbet och fikade med Elly. :) Sen bestämde vi att Linda skulle bli med hem och sova hos oss eftersom hon praktiserar på en gård här i närheten. Så vi (jag) lagade mat och kollade på bonde söker fru ♥. Älskar han kamelbonden som ser ut som tomten! Så himla rar! Han skulle man ha som morfar. :')
 
Senare på kvällen när vi ätit skulle vi ta in kaninerna. Där möts vi av en tom kaninhage. Suck! Dock är ju kaninerna så pass tama att både Saga & Stampe kom i vetskapen av att man får pellets på kvällen. Lillan därimot vägrade bli infångad och jag orkade inte jaga runt på henne i kolmörkret. Så hon fick vara ute inatt. Öppnade dock upp in till kaninboden, och imorse satt hon där blöt och frusen och lät sig villigt fångas in. Toka! Så kan det gå när man har djur. ;)
 
Hej och hå nu blev det mycket att läsa. ;)
Kram på er!
 

Semester 2012

»HÄR« kan ni läsa och se bilder från vår semestertripp i år! Kommentarer uppskattas! ♥

Jag bli knäpp

Jag blir fan dum i huvudet av detta grubblande. Nej jag kan inte skriva ut vad det rör sig om. Men snälla, vill någon vara lite bollplank så hör av er. Jag behöver någon att prata med, någon att se saken från alla håll och kanter.
Som sagt, jag får ont i magen av det här. >.<  Fast det är en positiv sak, så det är inget farligt.. :)
 
Kontakt. ;) höhö
Mejl [email protected]
Facebook Emma Kaufeldt
Instagram Nikoba90
 
Bloggar mer imorgon!
 /Hon som tänker för mycket

Hos tandläkaren

Kan ju börja inlägget med att vi har en övertrött unge som vägrar sova. Stackars Glenn sliter som ett djur. Hatar såna här nattningar..
Jag håller på med maten. Kycklingen står i ugnen & kantarellsåsen puttrar på spisen. Mumma!
 
Jaha, jag åkte ju in till tandläkaren förut. De konstaterade att jag hade en lätt infektion då jag tuggar på tandköttet som ligger öven den tanden som håller på att växa fram. Så jag blev bedövad, renspolad samt lite slipad på en tand ovanför den onda tanden. Ljudet när bedövningsprutan gick igenom huden var vidrig! Ungefär som att råka spruta en spädgris med en slö kanyl. Det liksom knastrade. Hua!
 
Men nu efter 6 timmar har bedövningen släppt helt igen. Skönt, för det var väldigt läskigt att inte känna halva ansiktet, men samtidigt kom ju delar av tandvärken tillbaka. Dock lite mildare. Men jag avvaktar med att ta smärtstillande till läggdags tror jag. Så jag får sova hela natten.
 
Men ja, så är läget. Det har lugnat ned sig där uppe så snart sover nog lillen.
Imorgon ska vi iväg och träffa Karin & Alexander. Alexander har ju fyllt ett år nu så Casper ska överlämna sin present. :)
 
Ha det gott alla.

Livstecken

Godmorgon allesammans. Jag lever, men det är knappt. höhö
Casper är på strålande humör efter att ha sluppit skrika på mamma en timme för att få komma upp. ;) Vi gick nämligen upp vid sju för att skjutsa brorsan in till örebro så han hann med sin buss. Jag är bara lite trött efter en helg med världens sämsta sömn. Tanden har inte gett upp om man säger så. :( Får sova tills tabletterna slutar verka iallafall..
Skönt att Casper sköter sig själv för stunden. Så jag kan få sitta här och vara lite halvdöd. När han ska sova förmiddag sen så ska jag ta en powernap tror jag.
 
Jag hade iallafall världens mysstund imorse med lillkatten som kom in och ville gosa när Glenn skulle åka. Fantastiskt hur det kan klicka med ett djur sådär. Så himla mysig är hon, lilla Selma. ♥
 
Efter lunch ska jag till tandläkaren. Jag ringde påväg hem från stan och fick en "akut-tid". Hoppas de kan hjälpa mig. :( Det vore väl lika bra att dra ut aset så jag slapp den. Jag är bara lite bitter.
 
Insåg att jag lyckats dubbelboka mig. Igen. Hade besiktningstid för bilen 10min efter tiden hos tandläkaren. Suck, jag blir så trött på mig själv. Men det var smidigt att boka om. Så det var ju tur. :)
 
Men nä, nu ska jag röra på fläsket. Byta blöja på Casper känner jag. Urk.. ;)
Ha en bra dag!

Tand Tand Tand

Tand Tand TandTand Tand TandTand Tand TandTand Tand TandTand Tand TandTand Tand TandTand Tand TandTand Tand TandTand Tand TandTand Tand TandTand Tand TandTand Tand TandTand Tand TandTand Tand Tand... Det är vad som min hjärna hakat upp sig på för tillfället. Gaaaaaaw vad ont det gör! Nu är det så illa att jag inte kan tugga. Får köra någon slags mos-med-gom-och-tunge-teknik när jag ska äta.
Dock har jag klämt i mig en dos av alvdedon & ipen nu så den värsta värken börjar släppa nu.Innan det var jag nästan grinfärdig. :( Men jag har ingen feber, så det är nog ingen infektion iallafall, och det är ju bra! :)
 
Imorse när Glenn precis skulle åka till jobbet så väckte han mig och bad mig kolla ut i trädgården. Där stod en söt rådjurfamilj på två damer och två ungbockar och mumsade äpplen i morgondiset. Vilken mysfrukost!
När Glenn gick upp tidigare under morgonen hade jag tydligen mumlat "Jag vill gifta mig med dig", vilket jag inte minns men det var ju lite gulligt tycker jag. ;) hihi
 
Idag väntar en slappardag. Emil glor på film och jag ska baka lite. Kanske att jag kan få hit Linda på besök också. :) Det vore mysigt. Glenn jobbar väl till nio-tio ikväll om det inte mot förmodan skulle börja spöregn nu i eftermiddag.
Jag känner mig svullen och fet så jag skulle verkligen behöva ta mig ut på en promenad..
 
Casper är på bra humör iallafall och han leker för fullt med Selma. :) 
Han tog två steg förut! Fast det det var mer tur än skicklighet. ;) hehe
Men nu ska han få lite mat i magen.
 
/Over and out, jag och tanden.
 

Tre besök

Hallå, en trött Emma här. Vi har nyss ätit tacos är proppmätta!
Jag ska strax ut och natta kaninerna, duscha och sen soooova. Som vanligt alltså. ;) Casper slocknade vid halv åtta så det har varit lugnt och skönt några timmar nu.
Dessutom har Fiskbilen varit här så frysen är full med fis. Woho!
 
Min lillebror är här på besök. Han ska bo här i helgen så han slipper känna sig ensam hemma då mamma & pappa är bortresta. :)
Hämtade honom på resecentrum förut, och därefter åkte vi till maxi och veckohandla.
 
Tidigare ikcäll var Malin här på besök också. Så himla kul att ses. ♥ Synd bara att Casper var på dåligt humör. Men men, vi hade det trevligt ändå.
När hon var här hade vi dessutom besök av gammelbocken och hans fruga igen. Kan inte hålla med dig Jonas om att han bara ser raggig ut pga av vinterpälsen och en ev hård mating season. ;) Jag tror han blivit gammal! Tillomed en tagg har gått tillbaka nu. Gamle man. Sen har han visst skadat örat också. hihi
Tur att han kan ta med sig frugan hit och käka lite goa äpplen inför vintern. :)
Jag vet att bilderna inte är de bästa.. men svårt att fota genom fönstret.
 
Nej nu ska jag umgås med de andra. Och ja, min tand gör såååå ont! Hela käken känns domnad av smärtan. :( Finns det något man kan göra för att lindra? Förutom alvedon & ipen?
 
Just ja, vilken underbart mysig katt jag köpt mig! Jag är helt kär! Än så länge så lugn och fin här hemma. Hon hoppar gärna upp i mitt knä för att gosa. Pussar och spinner som bara den. Mina fina, fina Selma. ♥ (Ja hon har bytt namn) ;)
 
Godnatt!

Åh jag lider

Till mina visdomständer, speciellt den högra längst ned; Nej du får inte plats!!! Sluta försöka spränga mitt käkben.
Fan vad ont jag har. Mina visdomständer spökar ju tillochfrån. Ikcäll fick den ena för sig att göra ett tappert försök att bryta sif fram. Hur det går? Dåligt! Ska knappra i mig en alvedon, för annars blir det inte mycket sömn för min del.
 
Men nej nu har jag klagat klart för idag. ;)
Roliga nyheter då. Jo vi var ju till bvc. Allt var bra och Casper gick igenom besiktningen. ;) 12450g & 78cm lång slutade mätningen på. Så hans kurva har avstannat något. :)
 
När vi var klara där åkte vi ut till pappa Glenn och var med en stund i det hektiska höstbruket. Casper fick åka med i traktorn för första gången i sitt liv. Förutom när han låg och jäste i min mage då förstås. Han tyckte det var helt okej. Inga protester alls. :) Pappa Glenn såg så stolt ut så. ;) ♥
Casper var riktig cool i hörselskydd. hihi
 
Nu har jag & Glenn precis ätit kvällsmat. Pannkaka & ärtsoppa såklart. Det är ju torsdag.
Glenn åkte precis till torken för att natta den, och jag ska krypa ned i sängen.
Casper snarkar för fullt där uppe redan.
 
Så godnatt på er önskar jag & min underbara tand.
 

Busigt

Casper har kommit på att det är himla spännande att krypa efter lillkatten när hon är under gästsängen. ;) Så nu när han insett att man faktiskt kan komma under saker så gör han tappra försök att krypa in över allt. Fniss.
Lillkatten är mindre road över att få sitt gömställe och sovplats invaderat av en klumpig unge. ;) haha
 
Nu ska vi strax rulla mot bvc!
 

Mycket att tänka på

Har en hel del att fundera på. Jag tycker inte om stora frågor här i livet. :/ Jag är en velare! Bara så ni vet. ;)
 
Japp igår blev det ingen bloggning. Vi gjorde nämligen inte så mycket så jag tyckte inte det fanns något att skriva om. :) Jag hade Saga på rymmen en stund på eftermiddagen men hon kom snällt fram när jag erbjöd mat. ;)
När Casper sov eftermiddagsluren så gick jag ut och skördade bönor & dill. Jäklar vilken fin dill det var! Aldrig sett så fin. Tips till er odlare. Odla dill senare på sommaren så slipper ni ohyra!
 
Så ja jag pysslade med att förvälla och frysa in dem och sedan vaknade Casper. :) Då vart det bus såklart. Lillkatten var med. Hon har blivit så sällskaplig så nu. :) Gosar med oss allihop här hemma. IDag har Smirre börjat säga ifrån så det har varit lite tjafs nu på morgonen. Men inget allvarligt ännu. Men hon är så trevlig. Busig såklart men jag tror hon blir en trevlig katt. :) Hon spinner som en ångmaskin.
 
Vid nio kom Glenn hem och vi åt mat, jag pratade med Linda i tele nån timme, sen blev det duschen och sen älskade sängen. ;) Casper somnade vid halv åtta.
 
Idag ska vi till bvc på eftermiddagen. Så Casper ska få bada lite tänkte jag. Men nu ska jag sova förmiddag. Han är redigt trött just nu. =Skrik & panik. Så nu går vu upp till spjälisen. ;)
 



Litet mellanmål

Då Casper ligger och sover så passade jag på att gå ut för att ta upp potatis & morötter som jag ska ha till kvällens matlagning. Då jag var lite hungrig tog jag också en skål och plockade av alla mogna smultron jag har (plus en ensam jordgubbe) och vips hade jag ett mellanmål. :) Mums!
 

Tissla

Ja som många gånger förr kommer här ett djuriskt inlägg. ;) Men kan inte låta bli att skriva om lilla Tissla. Hon är så gullig!
Hon har verkligen börjat ta lite kontakt nu. Hon vill än så länge inte vara i knät några längre stunder men låter sig klappas lite då och då iallafall. Hon är gärna med i köket där man kan få lite munsbitar. Då är hon verkligen villig att bli klappad. ;)
Hon verkar dessutom tycka väldigt bra om Glenn, som hon gjorde sällskap med imorse vid frukosten.
Sämst går det när Casper är med. Han är nog lite för oförsiktig och högljudd för hennes smak. Men idag har hon inte bara sprungit och gömt sig när han har varit vaken. ;)
 
Sen Casper somnade nu för en stund sen har vi busat lite, samt att hon har letat efter hyss att göra. Fårskinnsfällen på sängen vart en rolig aktivitet. Men nu somnade hon under den. ;) ♥ Edit; Hon vaknade igen. Full fart!
 
 
Det blir nog bra det här! Smirre spottar och fräser lite åt henne, men inga utfall ännu. Jag hoppas det kan hålla i sig så. :)
Förresten är jag inte helt hundra på namnet ännu. Tips mottages gärna! Jag tycker om Tissla, men jag blandar ihop namnet med Lindas katts namn Missla. höhö "Kom här Missl.. ehm Tissla" ;)
 

Vilt besök

Det är ju helt fantastiskt. Imorse så vaknade inte Casper sju, halv åtta som han brukar. Men vad händer då. Jo Glenns gamla telefon som han använder som väckarklocka ringde! På en skund var Casper klarvaken.. jag började nästan grina. haha Jag är så trött!
Men nu är vi vakna iallafall.
 
Jag ringde och beklagade mig för Glenn som du överaskade mig med tat säga att han hade fotat imorse. I kameran låg några bilder på gammelbocken som varit här med en fruga imorse för att äta fallfrukt. Han börjar se lite sliten ut. ;) Gamle man!
Tycker min karl var duktig som fångade en så pass bra bild. Han fotar liksom inte så ofta. ;)
 
Sen fick jag dock lyssna på tråkigheter också då jag lyckats göra mig osams med grannarna på hans jobb då de tycker jag åkt för snabbt förbi deras hus. Vilket inte stämmer i min version.. men men.
 
Jaja det finns annat som är viktigare att lägga energi på. Som tex att jag äntligen nått den vikt jag hade innan jag blev gravid! Det känns verkligt kul! 9kg kvar till målvikten & att Tissla börjat ta lite kontakt nu. : )
 
 

Förundrande ibland

Tänk vad lustigt det är ibland. Jag har kämpat i nästan en timme med en övertrött bebis som vägrar sova. Nu när jag gick ifrån honom i några minuter för att hämta en sak här nere. Då blev han tyst och somnade. Det är ju märkligt alltså!
Dessutom så har jag mycket svårare att natta honom än vad Glenn har. Då somnar han oftast direkt utan större protester, men när jag ska natta honom då vägrar han ofta! Mycket märkligt i min värld eftersom han annars är så mammig. hm..
 
Jaja nu kommer Glenn strax hem och vi ska äntligen äta kvällsmat! Det har varit en lång dag för båda. Han på jobbet med tröskning & halmkörning och för mig har det vart pyssel här hemma samt handling på maxi. Det ska bli skönt att krypa ned i sängen sen. ♥
 
Godnatt.

Casper 10 månader

Jisses jag kom på att Casper blir ju faktsikt hela 10månander idag. :) Min fina lille kille. ♥
Lite info, främst till mig själv så jag kan läsa det senare om jag vill, vart han är i utvecklingen nu. Igår fick han sin sjätte tand. :)
Han kryper, klättrar och går längst med möbler. Stått några sekunder utan stöd, men det var han nog inte medveten om själv. ;)
Han har lärt sig "vart är lampan" samt sträcka upp armarna och säga "yiii" som antagligen ska föreställa "wiiie". Det sistnämda kom helt spontant. Gjorde så på honom när han var mindre. Tog hans armar och lyfte dem uppåt och sa wiie för att busa. ;) Vad de snappar upp saker och ting!
Han har också börjat peta på saker och ting med pekfingret när han ska undersöka något. :)
 
Tänk snart är han ETT år!
 

Tidig morgon

Casper vaknade klockan sju imorse. Jag som hade hoppats på sovmorgon och ta igen lite sömn efter helgens bravader. Men icke. ;) hihi Jaja, vi är uppe och ska strax äta frukost. Casper är högt och lågt. ♥ Min ovärderliga skatt!
 
Tissla har överlevt en natt med Smirre. ;) Haha nejdå men det verkar ha gått bra. Smirre gick ut tidigt imorse och vad jag hört har det inte varit några bråk och Tissla är hel. Tog ett tag för mig att hitta henne imorse. Hon är så pass ängslig att hon gärna gömmer sig. (Något jag inte fick veta av säljaren.. hm..) Men det blir nog bättre, bara hon får lite tid på sig. Mycket ljud att vänja sig vid nu iomed Casper osv. Hon satt i min famn förut en stund iallafall. Hon är så sockersöt!
 
Lite historia bakom henne.
Jag har köpt henne av en man i Lindesberg som haft henne bara ett par veckor. Då hans äldre katt vägrade acceptera henne blev det för mycket för honom som hade lite problem med hälsan osv så han valde att sälja henne vidare. Från början kommer hon från Katrineholm där hon tydligen är uppvuxen halvt utomhus. Så hon var inte så jättesocialiserad när han hämtade henne. (Vilket han först berättade när jag hämtade henne hos honom..hm..) Mer än så vet jag inte, men enligt honom är hon 14-15veckor iallafall. Jag ska försöka få tag i hennes uppfödare för lite övrig info. Hon är en bondkatt. :)
 
Nej nu ropar våra magar att det är dags att äta frukost!
Senare ska jag & Casper åka till maxi och handla.
 

Utökat familjen

Hallå allesammans. Haha det där med att blogga senare gick inte så bra för lilla mig. ;) Men nu ska jag ge er en förklaring på mitt kryptiska inlägg i fredags.
Jag vet inte om jag för ett tag sen skrev att vi hoppades på att få komma ner till Halland för att gå på inflyttningsfest hos våra vänner? I vilket fall som helst var vi beredda på att inte kunna åka iomed att Glenn tröskar så fort det är väder nu. Men vi hade sån jäkla tur så vi kom iväg ändå, vilket vi insåg fredag lunch så då blev det bråttom med att få iordning allt inför resan. ;) Så vi har spenderat helgen i söder minsann. Vi kom hem nu i eftermiddag.
Helgen har varit jättekul men intensiv. Igår kväll var vi ju bortbjudna, så vi bad farmor vara barnvakt till Casper. Till hjälp fick hon också farbror B & faster A. Förutom att han var/är dunderförkyld så hade det gått bra. :) Jag blir ju alltid så nojjig när vi ska lämna bort honom. Men det måste väl vara ganska vanligt? ;)
 
Aja vi var hemma hos J & M där vi bjöds på god mat och dryck. Vi satt inne i deras loge där de dukat upp med långbord, ljus, musik och sprit. höhö
Vi är så glada att vi kom iväg och fick träffa allihopa!
Trist bara att vi inte kunde stanna längre, fanns ju fler goingar som vi ville träffa.
 
Nu till dagens nyhet. Familjen har fått en ny medlem. Tissla! En blyg liten kattjej på 14veckor som flyttit hit till oss nu ikväll. Jag hoppas hon ska trivas hos oss och att hon & Smirre ska komma överens! Hittills har det gått bra. Lite fräs bara. ;) haha
Tissla verkar väldigt blyg så vi tar det lungt här hemma bara. Hon får ta det i sin takt. Men hon har våhat lekt lite här hemma redan. Jag tror det kommer bli jättebra! Hon är så fin! (Bilderna gör henne inte rättvisa då jag använt blixt, bättre bilder kommer)
 
Nu ska vi ta kväller här ordentligt.
Godnatt!
 

RSS 2.0