25 december

Ville bara skicka in ett snabbt inlägg och önska er alla en god jul.
Vi har det toppen här i Halland men vi saknar snön som är där hemma! Här är det istort sätt helt grönt nu. :(

Casper är sjuk (för första gången i hand liv) så det har varit några tuffa dagar. I lördags natt sov vi nästan ingenting. Uscha! Men idag mår han mycket bättre!

Jag har fått världens bästa julklapp av Glenn! Vi ska ut och rida islandshäst i fyra timmar någon gång i vår. Åh vad jag längtar! Undrar om min käraste vet hur påfrestade det är att som ovan ryttare rida fyra timmar? ;) Vi kommer ha djävulsk träningsvärk! Hihi

Vill inte veta vad vågen står på just nu. Fy fan vad vi äter. Mår banne mig dåligt av all mat. Haha så det blir skönt när julätandet är över.
Vi fick till en promenad förut iallafall vilket var skönt.

Nej nu ska jag återgå till de andra.
God fortsättning ni stackare son fortfarande läser min blogg.

/ Emma


21 december

Ligger just nu och nattar gullungen min. Han ligger och nammar välling och somnar nog snart. Då ska jag och älskling sätta upp granen. :) Tänk att det bara är dagar tills julafton!

Imorgon åker vi till Halland. Direkt efter att jag jobbat klart. Jag ska börja jobba kl. 06 så jag säkert hinner klart med allt. Full gång på grisningen. På två dagar har 26suggor grisat och ett flertal var på g när jag gick hem idag. ;) Kul!

Jag och kollegorna blev inbjudna till chefen och hans fru idag på julfika där vi också fick varsin julklapp. Vi som ville fick en julbonus också i form av en hel eller halv gris. Så nu är frysen full igen. ;) Styckad och klar såklart!

Det var allt för idag. :) Ha det gött!


19 december

Just nu ligger jag i sängen och mobilbloggar. Kanske vore något att börja med nu när jag sällan får ro till att sitta vid datorn och blogga.

Problemet är väl bara att det är så jäkla pillrigt att sitta och skriva med ifånen tycker jag. ;)

Jaja skit samma igentligen. Igår var jag hemma med Casperbus. Vad stor vår fina kille blivit! Det är inte så mycket bebis över honom längre. :) Det är full fart som vanligt och han övar nya färdigheter varje dag känns det som.
Precis som mamma och pappa har han insett hur gott det är med mandariner. Han vrålar av lycka när han ser en. Hihi Så klar favorit just nu är att få sig en alldeles egen skål med små bitar i att gå runt och smaska på. Inte en enda gå till spillo. :)

I måndags handlade vi klart alla julklappar och igår slog vi in allihopa. Det känns alltid lika skönt att ha det överstökat!
Verkstadsbesöket med bilen blev dock dyrt. Förutom service så var bromsklossarna helt kassa så det var bara att byta dem. Blä! Tack för den julklappen bilen..

Jag unnade mig en klippning igår kväll. Toppade mig bara då jag kämpar med att få långt hår. Kommit en bra bit på väg nu. Känns kul! :)

På jobbet rullar det på. Sakta men säkert kommer jag in i allt på falla.
Idag kom jag tillbaka efter ledighet och grisningen har startat och efter 14månader ska jag åter in i BB-bubblan. Så kul! 10 tanter har grisat hittills och det var en jäkla massa nassar överallt. ;) Jag hoppas på en bra omgång och att de flesta grisat klart innan vi åker till Halland på lördag! Intensivt javisst. ;)

Men nu väntar lite sömn. Casper ligger borta i sitt hörn och sover så sött. Glenn håller på att bli sjuk så ska pussa lite extra på honom innan vi somnar.
//GrisEmma


Lite om allt

 
Hallå allesammans. Nu var det ett tag sen jag skrev, eller ja rättare sagt en vecka. En evighet i bloggvärlden. Dagarna går åt till så mycket annat, och i kombination med att jag inte har någon direkt skrivlust just nu så blir det glest mellan inlägget. Jag kommer säkerkligen om några månader blicka tillbaka i bloggen och bli arg på mig själv för att jag inte uppdaterat den. Det är så mycket detaljer som glöms bort men som är så roliga att gå tillbaka till här i bloggen.
 
Men som sagt, nu kommer det är liten resumé på vad vi hittat på den senaste veckan. Ni får väl glo på lite bilder också. ;) hehe Jag har precis gjort rent kaninburarna så nu kan jag unna mig en stund vid datorn innan Casper vaknar. :)

Vart ska jag börja? Ja förra tisdagen var vi ju på skinkprovning. 12skinkor provsmakades av en massa grismänniskor och tillsammans utsåg vi Scan Ekologiska Julskinka till vinnare. Snopet att en ekologisk vann faktiskt. Men den vann med häst(gris)längder. :) Casper var hemma med mormor och morfar som var så snälla och satt barnvakt.
 
För min del var det jobb sen resten av veckan. Det rullar på och det är verkligen skitkul men har haft en del bekymmer tyvärr. Både med en krånglande foderanläggning samt lite annat smått och gott. Inte kul! Men nu har jag kontaktat veterinär för utredning!
 
Jag själv har också haft bekymmer med stora utslag på axlar & bröst. De började som små torra fläckar i sommras men nu de senaste veckorna växte de till tredubbel storlek och började klia. Kontaktade 1177 som misstänkte ringorm. Så nu efter en veckas behandling så är utslagen nästan borta. Fantastiskt skönt!
 
Casper växer så det knakar. Två kindtänder har ploppat upp och gett oss en väldigt kinkig unge imellanåt. Men mellan varven är han världens goaste. Han kommer på nya saker varje dag. Som att klättra upp på saker osv. ;) Full fart här hemma som vanligt med andra ord. Idag var han så rolig! Han halkade på en leksak och for på rygg. Jag trodde han skulle bli jätteledsen men han låg kvar och liksom funderande en stund innan han for upp på fötter igen för att seda gå runt och fejkramla. haha jag höll på att skratta ihjäl mig för att han såg så rolig ut, vilket ledde till ännu fler pajastrick från honom. hihi Tokiga unge!
Vi har också insett att Casper älskar mandariner. Han blir helt salig när han får små klyftor att smaska på. hihi
 
Ja så närmar sig ju julen också. Men stormsteg! De flesta julklappar är inhandlade. På nätet faktiskt. ;) Vi ska in till marieberg ikväll för att handla det sista bara, då vi ska lämna in bilen för service också. :) Blä vad jag hatar att julhandla. Så sjukt mycket folk..
Ja och så hade jag stora förhoppningar om en vit jul iår. Fy fasen vad fint det varit med -10 och rimfrost! Men nu håller ju allt på att töa bort. I Halland där vi ska fira vår jul iår är allt borta. :( Så himla typiskt! Ber till vädergudarna att det åtminstonde kan vara minusgrader på jul. Är det vinter SKA det vara snö och kallt. Hur jäkla jobbigt det är kan vara.
 
Sist men inte minst så måste jag berätta att jag & Glenn var på julbord igår på Olshammarsgården. Barnfritt så mina underbara föräldrar ställde upp som barnvakt ännu en gång. Tack!!
Julmaten var fantastisk god och jag & Glenn har inte varit hungriga på hela dagen. ;) haha Så mysigt att komma iväg ensamma bara vi två. Det var jättelänge sen! ♥ Min fina Glenn, vad vore jag utan dig? Tack för att jag får ha dig i mitt liv. Jag älskar dig så mycket!
 
Oj vad text det blev nu. Nackdelen med att blogga såhär sällan. Det blir så mycket att ta upp. Men nu ska jag ge mig. Casper och jag ska sätta oss och äta lite mellis innan pappa Glenn kommer hem. Ja han hann vakna under tiden jag skrev. ;)
 
Hoppas ni alla har det bra där ute. Jag ber om ursäkt för att jag varit vädligt inaktiv på era bloggar. Jag ska försöka sätta mig ned och läsa ikapp lite någon dag. Kram på er.
 

Busig förmiddag

Casper ligger och sussar och jag ska strax ta tag i diskmaskinen. Men det kändes roligare att sätta sig vid datorn en stund först. ;) Har nyss kollat av dagens julkalender i vanlig ordning (Ja jag nördar greve holm haha)
Minns när greveholm gick för -96, jag var helt galen i den. haha. Man ska ha barnasinnet kvar tycker jag. hihi
 
Jaja, förmiddagen har spenderats på öppna förskolan tillsammans med Karin & Alex. Pojkarna röjde runt som vanligt. hehe. När jag & Casper kom hem fick han åter igen testa på att gå lite utomhus och idag gick det ritkigt bra att gå i skor & overall. Han for på näsan en gång och blev full i snö, och då skärpte han till sig. ;) För det var minsann inte så trevligt att mula sig själv.
Vi passade på att elda i pannan och släppa ut kaninerna i snön men sedan tyckte Casper det räckte med snöäventyr för idag, likaså mamma ville in i värmen.
 
Så efter lite lunch i magen somnade han och nu sitter jag som sagt här. Längtar tills klockan blir fyra och min älskade kommer hem.
Imorgon ska jag & Glenn på julskinksprovning med alla grisbönder. Åh vad jag ser fram emot det. Verkligen en tillställning jag längtar efter var år. :) Förutom all god skinka så blir det julbord också. Mums! Casper ska vara hemma med mormor & morfar som så snällt ställt upp som barnvakter. ♥
 
Annars har jag inget att skriva faktiskt. Allt rullar på och på onsdag är det dags för jobb igen. Jag kunde inte hålla mig utan messade chefen om en lägesrapport igår kväll som jag fick svar på imorse och allt såg bra ut. ^^ Iallafall som han säger, höhö. Man vet ju aldrig. ;) haha
 
Nej nu ropar den förbannade diskmaskinen. *jagvillinte*
Kram på er.
 

Saknar dig min vän

Saknar dig fina Puke. Önskar du fanns här så vi kunde ta en galopp i pudersnön, så som vi en gång i tiden kunde göra. Jag slutar mina ögon och minns allt vi hade. Älskade du, jag saknar dig. Varje dag. ♥
 

Rimfrostig söndag

Guud vad vackert det är ute. Höll på att tappa andan imorse när vi vaknade. JAG ÄLSKAR RIMFROST! Och gårdagens dimma har klätt in allt i ett lager med gnistrande diamanter. Åh vad fint det är! Jävligt surt att ha en kamera som fungerar till 50% bara dock.. :'(
 
Jaja, gårdagen hos syster var kanontrevlig! Casper var på gott humör och fick träffa sina goa mostrar, fikat var gott och vi fick träffa nära och kära och snacka skit. Vide var så glad åt alla presenter. :) hihi Casper fick lite kläder ärva efter Vide. Jättefina!
Nu innan lunch har jag, Glenn & Casper varit iväg och köpt en julgran. Nu står den och vänjer sig vid värme i vårat garage tills den får komma in. Tror den blir bra. :D Lite svårt att se då de var väldigt tillplattade av kylan.
Det var lite roligt att tänka att när vi stod där och frös förra året var Casper bara ett litet knyte som låg och tryckte i min famn, och nu knatade han runt med oss bland granarna. Han har blivit stor så fort!
 
Senare i eftermiddag kommer familjen hit på eftermiddagsfika. Casper sover just nu så förhoppningvis är han sugen på att busa med mormor & morfar när de kommer. :)
Jag & Glenn var nyss ute och köippte tänderna på Stampe. De växer nu när han inte betar heöa dagarna. Åter igen är jag orolig för honom.. Han har fått något skit i pälsen. Han tappar päls på magen och på sidorna. :( Trodde först det var Smycka som rivit av päls när de slagits, men fläckarna bara växer nu trots att de inte sitter tillsammans. Fan.. Så nu måste jag få tag i en veterinär. Gamla gubbe. Aldrig varit sjuk men nu så.. Är slutet nära tro? :'( Det går inge bra med kaninandet nu alltså..
 
Suck.. jaja. Hoppas på en trevlig kväll trots oro.
Imorgon är jag ledig, likaså på tisdag. Längtar till jobbet. haha ;) Får väl messa chefen om en lägesrapport snart.
Ha det bäst alla fina människor som står ut med min hackande blogg.
Kram på er.
 

Sovmorgon

Åh vad jag har sovit inatt. haha, Glenn har kämpat som ett djur nu på morgonen med att få upp mig. ;) Tror jag sovit i 10 timmar sammanlagt. Så skönt!
 
Var nyss ute och släppte ut kaninerna som tyckte det var skitskojj att komma ut i snön. :) Det var otroligt vackert ute med nysnö och soluppgång. Selma kom och gjorde mig sällskap. Min kamera & objektiv är istort sätt helt slut så bjuder bara på ett fåtal bilder. Måste köpa nytt...

 Idag är en veckohandling pkanerad som vanligt och ikväll ska vi hem till syrran vars son Vide fyller 4år. :D Hoppas på bra väglag och gott fika. ;) hihi
 
Ha det bäst!
 
 

Dags för helg

Fredag, vilket innebär helg. Första gången på 13månader drygt som jag har den där känslan "åh idag är det fredag". :) Inte för att jag inte vill jobba, men för att min kropp behöver vila. haha
Några timmar idag har gått åt till att sortera om en tillväxt. Alltså göra om alla boxgrupper så de stora går tillsammans och de små tillsammans plus att de är lika många i var box, vilket man gärna gör precis vid avvänjning då de är lättare att bära. ;) Men pga en massa anledningar så blev det inte gjort efter ordning.. Så det blir mycket lyftande, jagande och tänkande. ;) = död kropp. Men det blev skitbra! Så förhoppningsvis kan dessa nassar få en bra start nu också. :)
 
För övrigt blev den en lång dag då min planering sprack. haha, så inte fören halv 6 kom jag hem. ;) Men jag ficken jävla massa gjort. hehe
Men nu är jag ledig fram tills onsdag iallafall. Saknar redan jobbet. Fy fan vad bra allt känns!
 
Men nu väntar sängen. Gött!
Godnatt.
 
 
 

Jobbar för fullt i snöstormen

Hallå allesammans. Eller har ni snöat bort totalt? Det är ju helt galet där ute. Färden hem och från jobbet idag var inte rolig! Trodde jag skulle fara i diket mer än en gång om man säger så.
Tanken var ju att jag & chefen skulle fara på suggringsmöte + julbord idag under eftermiddagen. Men efter skräckfärden hem för att duscha & byta om valde jag att avstå. Jag ville inte riskera mitt liv, inte heller att bli sittandes i en bilkö i timmar. Tackar för en förstående chef! Har istället myst med mina pojkar hela eftermiddagen. ♥
 
Så ja, nu jobbar man igen då. Jag är så himla mörbultad!  Min träningsvärk har träningsvärk så att säga. hahaMen fan rent ut sagt vad kul det är att vara igång igen! I måndags var jag helt slut mentalt efter alla nya intryck men de senaste dagarna har det rullat på jättebra. Har redan jobbat in lite rutiner osv. Det blev ju lite tokigt då min blivande arbetskollega valde att sluta så jag blev helt själv nu. Så det är ju lite att ta tag i. Mycket som är efter osv. Men det blir bättre och bättre! :D  Chefen tar slaktsvinen så länge så jag kan fokusera helt på suggor & smågrisar.
 
Behöver jag säga att jag redan trivs? ;) Har dock vaknat till verkligheten att det inte är alla besättningar som har rakningsfria bb-stall. hehe.. Och boxarna är en aningen mer tungjobbade än på norrgården. Men men, bara jag får jobba in en teknik och lite muskler så blir det skitbra! :D Eller ska jag säga RENTbra? ;)
 
Men nu ska jag laga lite kvällsmat. Kycklinglår penslade med brynt smör och kryddor med ris & sås till. Mumma!
När Casper blivit nattad ska jag ta min karl och krypa ned i soffan med lite tända ljus och glo på bonde söker fru. Efter det är det greys för min del. Fantastiskt!
 
Nyheter med Casper är att han fått sin nionde tand nu. En kindtand som brytit fram. :) Annars knatar han omkring här hemma och ställer till oreda för pappa som inte gör annat än att plocka efter vår son. hihi ;) Saknar honom så mycket på dagarna! Såklart Glenn också. ;) (Puss på dig älskling)
Älskar känslan nu när man kommer hem från jobbet och han möter än i hallen med utsträckta armar och säger "heeyjjheeyjj". Älskade unge! ♥
 
Imorgon bitti blir det spännande att se om jag kommer till jobbet eller om broby bara är en enda stor snödriva. ;)
// Emma
 

Badande Casper

Åh jag måste bara visa upp dessa bilder på Casper. Är han inte söt? hihi Man kan riktigt se hur lycklig han blir av att få bada. ;) hihi ♥
 

-14 grader

Burr idag är det kyligt. När Glenn åkte till jobbet imorse så visade termometern på -14°. Burr!! Gissa om kaninernas vatten frusit fint inatt. haha.. Det är bland det värsta med att ha djur på vintern. Detta vatten!
Annars så välkomnar jag vintern. Är det vinter så ska det vara kallt och snö!
 
Stampe hade inte ätit upp sin mat inatt.. Jag har starka misstankar om att min känsla besannas inom en snar framtid. Jag fruktar varje morgon/kväll då jag ska öppna buren. Jag väntar mig att han ska ligga där stelfrusen och död. Uscha.. hatar sånt här! :(
 
Dock var det väldigt kallt här inne imorse. 13grader bara. Så nu eldar vi för fullt för att få upp lite temp. Jag bäddade ned Casper i spjälsängen för en stund sen så han har det varm och gott iallafall. Vi ska till marieberg i eftermiddag så lika bra att få honom ustövd inför det. ;)
Vi ska julhandla lite samt ta en adventsfika. Ska dessutom åka förbi norrgården och hämta lite kläder och tömma mina skåp. Det skulle jag ju gjort i fredags men det glömdes såklart bort. haha.. Jag ska passa på att lämna tillbaka två gigantiska högar med journaler också som jag haft här hemma sen i våras. ;)
 
Nu, dags för lunch!
 

Bio med Linda

Kvällen har varit jättebra! Jag & Linda lyckades komma en timme för tidigt då det blev tok med bokningen så tiderna stämde inte. haha.. Så vi gick till donken och svulla lite. Minns inte när jag var där sist och åt något annat än sallad. ;) Jaja ibland får man unna sig!
 
Vi såg  som sagt  breaking dawn part two.Jag tyckte den var jättebra, fast iomed att man visste att det var sista filmen så var det lite sorgligt. Nu väntar jag på att dne ska komma ut på DVD så jag har hela sagan här hemma. Då ska jag köra ett twilightmaraton. ;) Någon som är på?
 
Tack världens bästa Linda för ikväll. Både för att du drog med mig på bio och för att jag har dig att babbla med. hihi Diggar våra ämnen. Gris, gris, kanin, gris, gris, kanin, kanin, gris och lite "skitsnack" därimellan. ;) haha.
 
Hoppas du kom fram till köping välbehållen!
Godnatt. :)
 
* grisiga brudar ;) *
 
 

Julbord igår & mogonen idag

Ja igår var vi ju på julbord med en massa grismänniskor. Årets första! Det var de som säljer smågrisar till Glenns jobb som bjöd. Det var mycket trevligt, och då vi inte fick till någon barnvakt så var Casper med. Han skötte sig jättebra trots att han knappt sovit på dagen och brukar sova vid den tiden. :) Han uppskattade maten lika mycket som vi tror jag. Sitt livs första julbord där han själv var med och åt. ;) hihi
Trötta & mätta stupade vi i säng ganska tidigt. Jag tror jag gick upp 1kg minst igår. :O ;)
 
Idag ska vi åka till maxi och handla, sen julpynta lite. Ikväll sen så ska jag & Linda åka in till Örebro för att gå på bio och se sen sista twilightfilmen! Det ska bli väldigt roligt! Minns inte när jag var på bio sist. hihi Skulle tro att det blir lite prat också. ;) Eller vad tror du Linda? haha..
 
Men nu ska jag stoppa ned ungen i badbaljan så han får bada lite.
Bjuder på lite bilder från morgonen. :)
 

RSS 2.0