vecka 18 (17+0)

Nä det är väl på tiden att jag uppdaterar lite alltså. Usch har ingen som helst motivation till att blogga. Ogillar att hamna i dessa bloggsvackor, men tyvärr är det inget jag kommer undan. Skrivlusten återvänder så småningom. :)

Men livet rullar på som vanligt. Jag gick in i vecka 18 igår och känner bebisen dagligen nu. Inga sparkar utan små buffar då och då. :) Har dock börjar uppleva en enorm trötthet. Om det sen beror på graviditeten eller något annat vet jag inte. Men är sur & slutkörd hela tiden. Sover lite oroligt nämligen. Men men, det ger sig nog med tiden. Vad det än är. :)

I skrivande stund håller jag på med maten. Blir någon curry,ris,bacon,grädde,purjolök mm-tjohejsan. Blir nog gott iallafall. :) Hungrig som en elefant. Vi har precis vart och veckohandlat så allt är lite sent idag. ;)

För exakt en vecka sen idag så överaskade Glenn mig med att fråga om jag ville förlova mig med honom. Ni vet när vi var ute på picknick. Såklart svarade jag ja. Känns underbart! <3 Är så lycklig med min älskade karl. Tänk att vi fann varandra till slut. hihi <3 Ni som tvivlar på vår kärlek, lägg energi på annat. Bara säger det. :) Ni anar inte vad vi har tillsammans. <3

På jobbet är det hektiskt, men faktiskt kul. Väldigt lärorikt och utvecklande att vara vikariernade "förman". :) Man kommer in på ett helt annat sätt i produktionen och med alla människor som är sammanlänkande med oss. Även om det kan vara grymt stressigt och krävande stundtals. ;)

Haha, måste berätta en sak. Så jävla pinsamt och sjukt! Skulle handla lite kaninmat igår på grizzly. Då när jag stoppade i mitt kort fick jag hjärnsläpp på ritkigt. Jag kom inte ihåg min jävla fucking kod som jag haft hur länge som helst! Helt galet! Aldrig varit med om det. Fick åka till en bakomat och försöka i lugn och ro men nej nej det gick inte. Efter x antal försök så gick det, när jag försökte att inte tänka på vad jag slog.
och idag blev det samma på willys när vi skulle handla.. stämmer det som chefen säger att man kan bli överdrivet förvirrad som gravid? haha, vore skönt att kunna skylla på något iallafall. höhö ;) Snurriga jag!

Men ja, det var väl lite från mig. :)
Just ja, igår träffade jag Ida <3 och åkte ut till pållen hennes och fotade lite. :) Jättemysiage bilder som jag ska skicka.. snart. xD (A)
Var också hemma hos henne och träffade alla vovvar och katter. Såklart var lilla aska där. ;) Tjock och rund så ingen tvekan om dräktighet där inte. ;) Smirre fick allt till det. hehe
Nu måste jag kila ned till spisen igen.

Ha det gott allesammans!
// Emma



21 maj

God kväll bloggen!
Uppdaterar från ett soligt broby. :) Solen skiner och gubben & jag har pysslat i trädgården hela eftermiddagen. Han klipper gräset och går med trimmern, jag har rensat i rabbaterna och pysslat allmänt här på gården.
Vi var hem till askersund och lånade en åkergräsklippare av pappa som vi ska ha tills imorgon. Var rena djungeln här ute. ;) Längtar tills vi får en egen klippare! Det behövs.

Just nu håller jag på att förbereda för mat. Blir grillning ikväll. Mums!
Tror allt jag ska slänga ihop några vitlökbröd. Våran favorit just nu. ;) Barnsligt lätt att göra men sååå gott! Nu blev jag ju ännu hungrigare. hihi

Igå blev det ju inget inlägg. Glenn & jag bestämde oss för att ta en dag för oss själva. Så vid två packade vi in oss i bilen och åkte upp till kilsbergen och hade en grymt romantiskt picknick! <3 En grillad kyckling, jordgubbar & potatissallad är bara lite av det vi hade med. Så himla underbart. Vi hittade en perfekt liten gräsplätt vid en sjö där solen låg på hela eftermiddagen. Vi hade så mysigt! Älskar min underbara hallänning. hihi <3

Imorgon ska vi åka och lämna tillbaka klipparen, sen hälsa på en stund hemma hos familjen. Sen blir det marieberg där vi ska veckohandla, ta en tur på IKEA samt hämta ut ett underlägg till diskmaskinen. Känner på mig att morgondagen blir lika underbar som resten av helgen.

Förresten så planerar vi att dra ihop en grillkväll här snart, skulle vilja veta om någon här är intresserad av att komma? Skicka en kommentar isåfall. :D Var inte blyga!
// Emma


vecka 17 (16+0)

Hallå folket. Orkar inte skriva en "vad händer denna vecka". alla har väl läst det förut så strunt samma. ;)
Är galet trött efter en lång dag på jobbet. Började mindre roligt, och slutade med att jag & Elly öronmärkte gyltor fram till sex ikväll. :P Så som sagt, är väldigt trött.
Men min underbara karl hade lagat god mat när jag kom hem. Tack älskling. <3

Ska strax krypa ned i soffan med hjärtat mitt. Vi har nyss vart ute på en kvällspromenad och pratat. Det är så lungt och skönt här ute i kil på kvällarna. Det blommar överallt och luften är frisk och härlig. Inte alls så kallt tycker jag. :)

Men men jag & magen mår bra. Inga besvär nu faktiskt, mer än ett känsligt humör. Lite ont i ljumskarna nu de senaste dagarna med inge jobbigt alls. peppar peppar ta i trä. ;)
Fick kallelse till ultraljudet igår. :) Den 7/6 ska vi dit och se våran skatt. Längtar verkligen! Ska bli spännande och se vilket BF-datum vi får då, och om vi blir framflyttade eller bakåtflyttade. Vi får väl se. :)
Men som sagt, mår jätte bra än så länge.

Nu ska jag gå och mysa med min kärlek. <3
// Emma



18 maj

Haha, jag blir så full i skratt.
Fick en kommentar från någon annonym om att hon kommit på att jag är Emils ex, att hon läste våra båda bloggar och bla bla bla. Tittar in på Emils tjejs blogg och hittar där en kommentar:

"Hej Linnéa jag har nyss listat ut att din pojkväns ex är hon nikoba. haha hoppas allt går bra för dej din bäbis mage är så grymt fin inte alls stor för att vara i v 31 ju hon hans ex måste ju handla om avundsjuka eller nått sånt ju haha hon är ju bara fet nu!"

Där Linnéa svarat ganska försvarande om att man kan få mage tidigt osv, men också med saker som att man inte borde lägga upp magbilder så tidigt pga risker mm. So what? Får jag missfall så vill jag kunna skriva om det? Det är inget jag skulle skämmas över alls. Det kan gå fel, ända till födseln. Alla tycker vi olika, och detta är mitt val.
Jag är stolt över att vara gravid, och är så otroligt lycklig över att det blev med Glenn. Visst vi skulle ha väntat, men vårat kärleksbarn var inte planerat för fem öre. Så är det, det bara blev. Och det kommer bli så bra.

De tror ju också att jag skulle vara svartsjuk på vad de har? Herregud, hur gamla är ni? Går ni seriöst runt och jämför era förhållanden med andra? Det är ju sjukt. Jag ägnar inte en tanke åt Emil och Linnéa. Vad dem gör är ju deras liv, och jag lever mitt liv. Och vet ni vad, jag har aldrig mått bättre! Så varför skulle jag vilja ha något annorlunda? Skulle inte vilja ha tillbaka mitt och Emils liv för fem öre, och det står jag för. :)

Men om nu andra tycker det är roligt att dra slutsatser om hur fet man är, eller varför man skaffar barn, att man är avundsjuk på sina ex och bla bla bla så fine. Jag är tillräckligt stark för att inte bry mig. ;) För jag har världens finaste karl, vi bor i hus på landet, har mina älskade djur, jag har fast jobb, bra ekonomi, och vi väntar barn. Allt annat är oväsentligt för min del. Så enjoy! :D Jag väljer att leva istället!
// Emma


17 maj

Idag har jag varit ledig. :) Jätteskönt att få vakna utan väckarklocka. Eftersom Glenn jobbat så har jag vart ensam hemma hela dagen tillsammans med katten. Eller ja, han var ute en stund på förmiddagen men fick en regnskur på sig runt elva. Så sen dess har han pendlat från att ligga och sova i sängen eller i mitt knä när jag suttit vid datorn.
Skönt med lite regn iallafall. Växterna där ute törstar ju ihjäl. :) Även om det är lite trist att vara ute i.

Jag har pysslat runt här hemma. Burit upp lite flyttkartonger på övervåningen då de förhoppningvis snart ska börja renovera i det blivande kontoret/gästrummet. Fått upp lite gardiner i sovrummet samt städat lite.
Gått och tittat på de där bruna paketen i ena hörnet av sovrummet och tänkt att "jag borde faktiskt ta tag i att bygga ihop den där byrån" men det har fortfarande inte blivit av. ;) Den lilla garderob vi samsas om just nu svämmar över av mina och glenns kläder samt alla sängkläder. Så i behov av en byrå är vi så sannerligen.

Ringde till bredbandbolaget för att höra hur det gåt med flytten av bredbandet. Fick skitbeskedet att de bara kan erbjuda bredband med 8MB/s och ingen telefoni.. så nu blir det att ringa till telia och se vad de kan erbjuda. Jag blir så sjukt jävla trött!

Men men, jag har också hunnit med att tvätta, hänga tvätt, tagit ut kaninerna och tänt i pannan idag. Innan Glenn kom hem började jag laga mat så den i stort sätt var färdig när han kom hem. :) Idag blev det nudel/kyckling-soppa. Jättegott blev det. Igår ville hjärtat ha spagetti & köttfärsås. suck. En av de tråkigaste maträtterna som finns. Men han blev ju nöjd iallafall. ;)

Vi fick också ändorna ur vagnen och satte vår potatis igå kväll. Så i augusti har vi nog färskpotatis ska ni se. ;D haha
Bättre sent än aldrig, nu ska bara resten av landet bli klart också.
Igår kväll titta på En unge i minuten på tv4. Stackars älskling kan knappt titta, han blir så nervös. ;)
Jag är 99% säker på att jag känt vårat undervärk nu. Hihi mysigt! Det liksom bubblar/smeker långt inne i magen. Som en fisk som alla säger. :) Våran lille bebis. <3
Dock har jag grymt ont i tuttarna idag. Ajaj, stackars mig. hihi

Nu står hjärtat i duschen, sen bär det av mot kumla för att plocka ned mitt kök. Ska bli skönt att få hit lite mer kökredskap då Glenn inte har allt jag vill ha. ;) Samt lite skålar!
Så ska göra mig iording jag med.

// Emma


15 maj

Hallå alla mina goa läsare!
Skriver ned ett inlägg lite snabbt såhär på kvällen.
Ska strax krypa ned i sängen med kärleken. Vi har tänt doftljus och ska ha lite mys. Älskar att ligga och hålla om varandra och prata tills man somnar. Älskar min Glenn. <3

Så vad har hänt i helgen? Inte alls mycket. Både jag & Glenn har ju jobbat. Väl hemma har vi haft tusen saker att göra men båda dagarna har vi däckat i sängen. Tanken har varit att ta en liten powernap, dock tror jag inte det räknas när man har en powernap på tre - fem timmar. ;) Hihi Men skönt var det!
Jag fick iallafall ändan ur vagnen och stannade längst vägen hem och plockade en ljuvlig bukett med liljekonvaljer så nu doftar det underbart i köket. :)

Igår kollade vi ju också på eurovision, eller snarare jag då Glenn somna från och till. ;) Så intresserad var han. Haha. Fan vad kul att vi kom i topp tre! Go saade! Verklign skitkul för Sverige ju.
Och appropå tv-tittande så fick jag se mitt älskade bondesöker fru idag! Har ju missat intruduktionen men idag var det dubbelrepris. Wiiie! Verkar vara ett skitbra gäng iår. Inte så där konstiga som förra året. ;) Längar tills det dra igång. :)

Under tiden jag kolla på bonde så lagade jag mat. Blev någon baconsås med purjolök, vitlök och till det ris. Skitgott! Längtar tills lunchlådan imorgon. ;)

Just ja.. smirre har blivit biten. Antagligen av den där förbannade vildkatten som bor här på gården. Grrr! Blödde ordentligt förut, och han vart skitsur när jag skulle titta på det. Stackaren. :( Min snutt!
Får hålla koll på det i dagarna. Förhoppningsvis blir det ingenting.

Men nä nu får det räcka. Nu ska vi sova.
Trodde nästan jag kände bebis idag. Men det kanske var inbillning. Men det lixom bubblade, inte som gaser utan mer smekande och hoppande bubblor. Skumt. Men det kommer. :D Får iallafall springa och kissa hela tiden. Fattar inte hur det ska bli sen när man blir tjock på allvar. xD Haha jag kommer få bo på toa!

Men godnatt på er!
// Emma


13 april

Fredag dne trettonde idag. Någon som haft någon större otur? Jag har sluppit iallafall, ska bara klara mig  två timmar till. ;) Nädå, jag tror inte så mycket på det där. Känns ologiskt. Men visst, man ska aldrig säga aldrig. hm.

Jaja, nyss hemkommen från marieberg där älskling & jag vart och fikat. Var så grymt länge sen och det var jättemys som vanligt. Efteråt så åkte vi och fixade veckans veckohandling. Idag blev det på willys. Köpt massa ingredinser till mat jag vill laga kommande vecka. Ska bland annat prova på en kyckling/nudelsoppa med paprika & purjolök. Den tror jag kan bli himla god!
Nu vankas det snart lite enklare mat. Vi var så grymt sugna på pommes så våran fantasi sträckte sig så långt att det blir hamburgare och pommes ikväll. ;) Vilken fredagslyx! hehe..

Önskar jag kunde säga äntligen helg, men icke. Både jag & Glenn ska jobba i helgen. Jag har ju grisning. I morse var det elva stycken som grisat och en höll på. ;) Så fullt upp! Härligt med andra ord. Mer än hälften av gruppen har grisat nu. Fick en glad överaskning då en sugga var betäckt med duroc och gav oss en hel drös med brun/vita kultingar! Wiie! :D Så söta!

Jag märker av att magen växer, kanske inte så det syns så mycket men känner mig otroligt tjock och ful just nu. Snälla hormoner tagga ned. ;) Annars mår jag toppen! Hoppas bebis mår bra där inne i mammas mage. :)
Men nu blir det mat! Trevlig helg på er!
// Emma


Vecka 16 (15+0)

Oj vad dagarna går. Har det så mysigt här hemma att datorn står avstängd större delen av kvällen. Vi fixar & donar samt lagar mat. Idag blev det stekt potatis, grillat kött, en sommarsallad samt vitlöksbröd. Mums, är nog inte bara bebis som får magen att växa. ;) Hihi

Går bra på jobbet. Syftar då mest på grisningen. Jävlar vad fina kullar det är. Så himla roligt att jobba med. Hoppas vi slipper diarré och skit. Då blir detta en toppenomgång!
Satt med papper hela eftermiddag, tillsammans med Annsofi som är våran ena rådgivare. Lite rörigt med nya listor och saker som ska göras. Men vi är en bit på väg iallafall.
Hon & Naders har visst bestämt att jag ska iväg på några ERFAkurstillfällen nu och framåt till hösten. Blir säkert jättebra och intressant. Man kan aldrig lära sig för mycket om smågrisproduktion.
Lilla grisen Doris lever fortfarande. Hon bor numera på kontoret tills jag övertalat älskling om att hon är jättejättesöt och borde få bo hos oss ett tag. ;)

Sen är jag lite orolig för stampe. Han börjar ju bli till åren och han har magrat av så. Inte bra.. även om han är jättepigg och glad så känns det som han inte lever ett år till. Hm.. vi får väl se. Får väl ta en kull kaninungar på lillan sen. ;) Tror ni Glenn går med på såna galenskaper? ;) hihi

Jaja, går iallafall in i vecka 16 idag. Tiden bara rusar förbi. Jag kommer väl ha en liten söt skrikande bebis i famnen innan jag ens hinner fatta vad som händer. hihi älskade snutt. Hoppas du har det fint i magen!
Nu ska vi ha kvällsfika. Jag har bakat rabarberpaj. :)

// Emma

Barnet

Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga. Barnet är cirka 11 centimeter och väger cirka 80 gram.

Mamma

Några få kvinnor, framför allt omföderskor börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd.

Egna ord

Mår jättebra. Känner inte av någon foglossning längre? Knappt trött.
Men jag kissar hela tiden! Panik på morgonen framför allt. Herregud får nästen slänga mig nedför trappen med risk för att blåsan annars sprängs. ;) Haha
Sen en hel del hormoner. Blir lätt irriterad och ledsen. Men men så kan det vara.
Känner mig annars fet och ful.. ge mig en bebismage!


10 maj

Nej nu är det dags för ett inlägg. Har ju faktiskt haft bredband sen i söndags men har inte haft tid eller ork för att blogga. Väldigt mycket på jobbet just nu och jag känner mig så trött hela tiden. Men jag älskar nya huset. Jag känne rmig jätte huslig och lagar mat,  tvättar och hänger tvätt helt frivilligt. ^^ Älskar mitt nya kök och har tagit på mig rollen som kock här hemma. ;) I söndags blev det hemlagad pyttipanna med ägg, igår en gudomligt god kycklinggryta med ris och idag en torskgryta med vitlöksbröd. Mums! Har slutat gå efter recept och provar mig fram istället. Mycket roligare. :)
Kom ju en "fiskbil" in på gårdplanen igår som sålde fisk, vi var bara tvugna att köpa lite. ;)

Vi är inte helt i ordning ännu här hemma, men vi knatar på. Älskling har haft bekymmer på jobbet med div foderstopp osv så han har fått jobba över en del. Klockan är nu över tio och han är inte hemma. :( Var hemma och åt en sväng förut men var tvungen att sticka igen. Hoppas han kommer hem snart. Saknar mitt hjärta. <3
Men som sagt, vi tar en sak i taget här hemma. Just nu är vi iordning så pass att man åtminstonde kan bo här. :)

Smirre trivs kalas här. Fått stryk av en katt som går här på gården men jag hoppas de ska göra upp så småningom. Smirre går omkring här som han bott här i tio år. Så dutkig så min lillkille. Släpptes ut redan tredje dagen och han visste direkt vart han hörde hemma. Myskatt. <3

Ja mycket mer än det har väl inte hänt. Jo, jag var ju till örsta i lördags en snabbis och fotade Johanna & Coleen som tävlade. Fick inga bra bilder alls. ;) Bättre lycka nästa gång! hihi

Men nu ska jag natta djuren och sen gå och lägga mig. Sååå trött.
Hoppas alla där ute mår bra. :)

// Emma


7 maj

Sticker in med ett snabbt inlägg. Är mitt i flyttlasset från kumla och snart kommer jag bli utan dator. Hoppas innerligt att jag får fart på Glenns mobila bredband så jag har något tills det nya kommer igång.

Sov första natten i huset inatt och vi har sovit kanon! Smirre är på plats och verkar inte direkt upprörd över att få flytta till hus. Hans största problem just nu i livet är att inte få komma ut och utforska landet. ;) Men han fåt allt vänta några dagar så han inte springer hem till kumla igen.

Men som sgat, kan dröja till nästa blogginlägg nu,
beroende på om jag fåt igång datorn igen. Håll tummarna!
// Emma


vecka 15 (14+0)

Barnet: Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

Mamma: Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Hjärtkapaciteten ökar för att klara syretillförseln till både dig och fostret. Fram till och med vecka 32 kommer hjärtats kapacitet att öka med 30 - 50 procent. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. De flesta kvinnor pendlar under den här tiden av känslor mellan lycka och förtvivlan. Reaktionerna kan vara häftiga, ungefär som tonårstidens humörsvängningar. Tankar och fantasier om barnet är vanliga. Många drömmer mycket nattetid och minns ofta drömmarna bättre än annars. Det är inte ovanligt att man blir mer skrockfull än vanligt och känner behov av att besvärja och gardera sig för att något går galet.

Egna ord: Jaha, ännu en vecka. Börjar känna av att magen växer iallafall, inte för att det syns så mycket ännu. Jag har inget illamående alls längre vilket är skönt. Humörsvängningar ja. Fast kan lika gärna bero på att det är fruktansvärt mycket på jobbet.
Sjuka drömmar har jag gott om. ;) haha
Annars är allt fint. Mår jättebra förutom foglossningen som varken är bättre eller sämre.
Tror inte jag känt av bebben än. :)

http://www.vardguiden.se/Tema/Gravid/Graviditetskalender/Veckor/Gravid-vecka-15/


3 maj

Sitter här med en överkokt hjärna. ;) Vart mycket på jobbet idag men det har gått bra! Bara jag som inte är van att agera "förman". Hihi ;) Vi har iallafall flyttat in nästa grisningsgrupp i BB2 nu. :) Grisningen ska väl till att dra igång nästa vecka. Härligt!

Annars är allt bra. Älskling har precis kommit hem från jobbet så vi ska laga oss lite kvällsmat innan det blir soffan framför house. :)
Imorgon är jag ledig! Skönt skönt skönt! Då ska jag ta lite sovmorgon, så får vi väl se vad som händer & fötter under dagen. :)
Jag är så grymt ridsugen! Någon som vill låna ut sin pålle till mig? ;) hihi

Ni får ha det så bra i vårat härliga väder. ;) Snö, sol, regn om vartannat. Men vafan, det är ju inte -30grader ute iallafall. Lite försenat aprilväder har ingen dött av.
// Emma


2 maj

Hallå där!
Sitter hemma i kumla & väntar på hjärtat som  ännu en dag fått jobba över.
Är svintrött då vi råkade somna i soffan igår kväll, och inte kom i säng ordentligt fören halv två någon gång. Inte okej! Man blir ju helt störd i huvudet när sömnen blir avbruten sådär. Hm.. får vli en tidig sänggång ikväll med andra ord.

Gått hyffsat på jobbet. En ny tjej som börjat hos oss. Så samtidigt som jag ska lära henne alla rutiner ska jag sköta allt annat. ;) Men det blir bra så småningom :) Jag har ju iallafall fina smågrisar i BB! :D
Nu är det dessutom bara en vecka kvar till avvänjningen i gamla BB. Sen inga mer grisar där! Så himla skönt. Kommer inte sakna det ett dugg. :)

Igår så var jag & hjärtat vid huset hela eftermiddagen för att fixa lite. Vi tog äntligen tag i att gräva vårat grönsaksland. Eller ja vi tog bara halva, för fy tusan vad hård och slitigt det var. Lerjord är fan inte att leka med! Helt förstörd i händerna idag efter allt hackande! Kunde knappt räta på alla leder imorse. Grinade mer eller mindre av smärta när jag skulle försöka raka skit. Tur de mjukade upp sig efter några timmars slit. Buhu för mig.
Lider dessutom fortfarande av foglossningen.. vaggar fram efter en dag på jobbet. :( Ont ont ont..

Men jag mår bra för övrigt. Även om det bara låter som det är skit med mig. ;) Magen har satt fart och växa nu. Tillomed Glenn har vågat erkänna det. ;) Om några veckor kan vi nog känna våran skatt. <3 Längtar till RUL!

Nästa helg ska vi dessutom flytta helt som det ser ut nu! Underbart!! Glenns mamma & bror ska komma upp och hjälpa oss. :) Hoppas vi kan bjuda på grillning som tack för hjälpen då. :)
Det kommer bli så bra!

Hade för övrigt en mysig valborg med älskling. Jobbade ju, men vi fick mycket tid tillsammans iallafall. Skönt att vårburket är så gott som klart nu. :) Snart får vi normala kvällar. ^^
// Emma


RSS 2.0