Vilken dag

Fy fasen vilken jobbig dag det var igår. Började med att Casper vaknade och var gnällig. Ville inte äta och var jättehes så jag misstänkte att han hade ont i halsen.
Följde med Karin & Alexander på en promenad. Jätteskönt men fy fan alltså. Jag hade kramp mer än halva vägen samt avdomnade tår. Seriöst.. jag måste ta tag i att ringa om hålfotsinlägg..
Jaja, Casper var vaken hela promenaden i princip förutom 15min kanske.

När vi kom hem var det dags för lunch. Casper var lite gladare men verkade inte ett dugg hungrig trots att han inte ätit på 6timmar.
Försökte mig på att ge lite mat vilket gick bra de första tuggorna. Sen gallskrek han bara. Så fort han fick en sked mat skrek han. Han tog inte ens flaska när jag testade. Så jag gav upp..
Fick honom att somna en stund senare. Både han och jag sov i 1,5timme ungefär. Fortfarande visade han inge tecken på att vara hungrig men var grinig. Glenn kom hem och han låg på köksgolvet och grejade en stund. Ganska nöjd.
Vi gick ut i trädgården en stund och då somnade han igen i 30min någonting. Vi gick in igen och lagade mat. Glenn satte sig med Casper och försökte få i lite gröt. Blev samma som vid lunch. Skrek och grät.
Jag höll på att bryta ihop och skällde ut stackars Glenn i ren frustration.. Förlåt älskling! :(
Gav Casper en alvedon för att se om det blev bättre vilket det verkade bli efter ett tag. Glenn fick iallafall i honom en portion gröt till slut.

Försökte natta honom vid åtta, tog säkert 30min innan han fann någon ro. Bara låg och gnydde och skrek. Somnade till flera gånger på mitt bröst men vaknade med ett ryck flera gånger. Dösvettig dessutom men ingen feber.
Så höll det på fram till klockan var halv elva någonting. Då la vi honom i spjälsängen samtidigt som vi vädrade ut ordentligt. Svalt och skönt tyckte han nog att det var för han tvärslocknade och sov till 6 nu imorse då han ville ha mat.
Sen sov han vidare till halv tio då han vaknade pigg & glad och ville ha lite välling. Nu sover han igen men lär nog vakna snart igen.

Oj vilken novell det blev. Haha.. säkert väldigt ointressant för er men det är mest för min skull. Så jag kan gå tillbaka och läsa detta i framtiden.
Jobbigt är det iallafall när ens barn inte mår bra.

Kort och gott.. gårdagen igår var inge rolig.


Otaggad

Jag är så sjukt otaggad till att blogga. Bara jag som får såna här svackor?
Bjuder på en härlig bild på mina fina killar. ♥


Mors dag

Igår var det morsdag & jag blev firad som mamma för första gången. På morgonen när jag vaknade på morgonen hade mina killar ordnat med en överaskning som väntade på köksbordet när jag kom ned. Hihi fick en massa jordgubbsplantor samt en påse med jordnötsbågar som jag velat testa sen dem kom men inte unnat mig. Hihi så sött! Tack mina älskade. ♥

Vi startade sen dagen med att äta frukost ute i trädgården. Efter det åkte jag till plantagen och köpte nya frön till landet då vi fått så om lite som inte tålde 70mm regn plus att det blev så kallt efter sådden.
Kom hem och vi hjälptes åt med att rensa ogräs och så om det som skulle sås om. :)

Efter lunch åkte vi till Övralid som ligger på vägen mot Motala. Det är så himla fint där! Där mötte vi upp min mamma,pappa och bror. Vi satte oss och fikade på Cafét där. :)
Efteråt följde vi med hem till sänna där vi grillade.

Vi hade en sån himla mysig dag! Önskar att helgen inte gått så fort. :(
Idag jobbar Glenn igen så är ensam hemma med Casper. Mulet och trist väder idag så jag & Casper har hållit oss inomhus och kikat på film.

Hoppas alla mår bra där ute.


Grattis Loreen & Sverige !

Fan vad roligt! Loreen gjorde det! Tog oss till seger!
Trots världens fulaste dansnummer enligt mig. (Lite kritisk måste jag få vara faktiskt!)

Men jag tycker många andra var bra också! Grekland var en klar favorit hos mig. :) Dock så höll jag på att avlida av Turkiets bidrag.. seriöst? Dansande fladdermös som druckit lite för mycket under låtskrivandet.. Nej men alltså seriöst. Usch.
Sen det onda ögat på ITALIEN! Vadå mobbat att vara det enda land som inte röstade på det vinnande landet? Haha dålig smak? ;) Jävla skit att jag tyckte om deras låt. höhö..

Men än en gång! GRATTIS LOREEN & SVERIGE!

Förresten har jag skaffat instagram nu. Grön som en gräsmatta men jag kommer kanske in i det. :) Följ mig gärna.  » Nikoba90

Godnatt fina människor.


Bild: http://www.aftonbladet.se/


Eurovision ikväll

Hallå på er allihopa. Sorry för dålig uppdatering. Legat och solat, och grejat här hemma hela dagen, och dessutom har motivationen för bloggen varit lika med noll, därav inget skrivande här. Så, nu har jag gett en dålig bortförklaring. ;)

Jaja, just nu sitter jag och lyssnar på spotify i hörlurar.. ha.. Har inget påkopplat ljudsystem på min dator då det förra dog. Så detta är min lösning. ;) Bättre än inget!
Min fina älskling ligger och sover i gästsängen bakom mig. Han jobbade till lunch och har nu klippt gräset i några timmar. Det var så sjukt långt att han fick ligga och smyga på ettan i snigelfart. "Det har aldrig gått åt så mycket bensin någon gång.." kom han in och muttra efteråt. ;) Ja gräset har verkligen hög tillväxt nu när värmen kom.

När han var klar så satte vi oss nere under ett av äppelträden och fika lite. :) Så mysigt att sitta ute nu. Igår satt vi ute på kvällen för första gången när vi grillade. Så himla härligt! Vi hann lagom in innan ett åskoväder drog in över oss. Så vi hade väl åska och dunder här i någon timme igår. En blixt slog nog ned där vi får vår el ifrån, för det kom en blixt följt av en smäll efter några sekunder samtidigt som det blev svart här hemma. Fast den kom åter efter några sekunder bara tack och lov.

Men nu ska jag strax väcka min fina sambo så ska vi åka och handla. Ikväll vankas det tacomys framför tvn där eurovision ska skråla. Hoppas det går bra för Loreen nu. :)

Vi får väl se om det blir något mer inlägg sen.
På bilden är det Smirre som hade fullt upp med att busa med mig i träden under vår fika. ♥


Slöar i värmen

Phu vad varmt det är! Jag och Casper är helt döda. För varmt för att vara ute.. Jag har äntligen fått honom att somna en stund iallafall. Jag slötittar på gamla greys-avsnitt.

Ska gå och plocka upp lite kött att grilla ikväll. :) Ska göra en sås på trattkantareller till, tänkte jag. Gott!! Älskling trodde han skulle ta tidigt kväll dessutom. Wiie!

Nej nu slutar reklamen. Tjing!


Tjockisdag

Blä idag mår jag illa och är uppblåst som en ballong i magen. Men jag har bara mig själv att skylla! Vi svullade nämligen pizza igår. ;) Försöka äta något lätt till lunch bara så kanske det ger med sig. Sugen på fisk.

Igår orkade jag inte blogga. Efter en jättemysig dag tillsammans med Karin & Alexander (med 98% babysnack) ville jag bara mysa med Casper & Glenn. Dessutom städade jag ur pannan, rensade lite ogräs, vattnade trädgårdslandet och rabatterna under kvällen så jag var inte inne så mycket innan vi åt. :) Vi kollade på eurovision också, Eller ja den sista semifinalen. Loreen kom med i final. Woho.
Alltså.. är det bara jag som tycker det är så sjukt uttråkande och tjatigt med alla dessa jävla deltävlingar? Jag tycker det var tusen gånger bättre med EN svensk tävling och EN eurovison. Faktiskt. Inte alls lika spännande att behöva se nästan tio program .. Nej världelöst i min värld. Vilket ilandsproblem!

Ja dagen ser ut att bjuda på ytterliga en varm och solig dag. Härligt! Casper & Alexander låg och sov i t-skirt och tunna byxor igår i vagnarna och var ändå stekheta. Bara jag som tycker det är svårt att klä dem nu? Jag har inte fått riktigt kläm på hur mycke/lite man kan klä dem när det är varmt. Hm..

Aja, vi får väl se vad dagen har att erbjuda. Glenn är nästan inne på sista fältet att så vilket innebär att vårbruket är slut närsom! Tack och lov. Snacka om att 2012 blev vårbruket from hell. Snart får jag tillbaka vardagen med min älskade karl. ♥

Men nu ska jag förbereda mat. Tror det får bli rödspätta med lite hemgjort mos. Då kan jag ju laga en version till Casper också. :)

* Plockade in lite syrener att ha på köksbordet igår *


Herregud

Föreställ er en sotare som en är timme för tidig, en totalt nyvaken Emma som vaknat av att det knackar på dörren och en gapskrattade bebis i bakgrunden som tycker det är skitkul att mamma vaknade före honom. Där har ni min morgon. Haha, visste knappt vad jag hette. Fick på mig kläder iallfall. ;D

För övrigt är Caspers torsk värre idag.. :(

G O D M O R G O N!

Edit; Haha jag måste berätta om min sjuka dröm nu imorse. En salig blandning från gårddagens tvtittande bland annat. Jag drömde att jag studsade in på big brother där jag blev lite som en gäst. Var inte med och tävlade men kunde gå ut och in som jag ville.
Dit kom den en typ doktor/psykolog som skulle utvärdera än. Jag placerades i ett rum och fick skiva ett prov. (Läkare i greys gjorde ju examensprov igår, detta var samma doktor som Christina hade) Jag fick skriva miniuppsatser om mitt jobb osv.

Efter någon dag fick jag besked om att jag failat på varenda fråga och därför inte var behörig att jobba som grisskötare längre. Då bröt jag ihop i big brother. Gick ut från huset och hamnade på en utegård med ett dagis bland annat. Det var jätteskum stämning där. Men mer minns jag inte.

Gick in igen i huset och alla kameror följde mig. Bra TV att brytra ihop? haha.. Samlade ihop mig och sa att det var okej ändå.
Sökte tröt hos Hanna J som tog med mig på bröllop där två gamla människor gifta sig. De hade bröllopsfest på en marknad som dom åkte till sittandes på motorhuven på en 4m bred amerikanare. Där hittade jag min pappa. Rökandes! Då blev jag arg på honom. ;)
Hittade ett dike där någon hade en stor utebur med en jättekanin. Stålgrå som Smpte men stor som en hund.
I dennes bolåda låg det två katter och sov. Nämligen Idas Lilla Grå & Aska. Det var ju inte alls något konstigt tyckte jag som stängde lådan igen. ;)
Kaninen rymde och jag gick tillbaka till marknaden.

Efter det gick jag & Hanna J runt med barnvagnar och prate om allt och inget. Jag hade en nyfödd bebis i vagnen som blev nedstängt av vatten när vi var tvungen att gå igenom några vattenspridare.
Då sa Hannas bebis att han saknade sin döda far (?) och då fick hon panik och blev ledsen och då lindade hon in bebisen i godis, vilket också hunden Happy (från 7nth heaven-serien) gjorde så den lilla bebisen höll på att kvävas. Men han räddades.
Sen slutade drömmen..

Ja herregud vilken fantasti man har.


Grey´s-kvällen räddad

Nej det blev inget besök av cheferna idag. Så jag blev ledig och kan njuta av ännu ett avsnitt med greys ikväll. Tjoho! :) Tills kvällsmat tänkte jag göra ugnspannkaka. Det var längesen. :) Dock flera timmar innan hjärtat kommer hem. Böndade och bad förut om att få hem honom till åtta illafall. Hoppas han kommer ifrån då. :(

Jag & Casper var för övrigt ut till honom förut med en glass som vi köpte på vägen hem från maxi. Då blev han glad. :) Casper var väldigt intresserad av traktorn som stod och brummade i bakgrunden. Det bådar väl gott? ;) Vi satt intill fältet ganska nära vägen som går genom kil och jäklar vad Casper tittade på bilarna som svischade förbi. Han slängde sig nästan ur famnen på mig när han följde dem med mer än bara blicken. haha så söt! Han såg ut att tänka "Va fasen var det där för något!?!" ;)

Men nu ligger han och sover så jag fick en lugn stund. Snacka om att de kräver mer och mer uppmärksamhet. Fast för det mesta är det bara roligt, nu när man verkligen får respons för sina fula miner och ljud. hehe Men som sagt, en lugn mammastund är inte fel det heller.

För övrigt är jag så glad att vi får sova ordentligt på nätterna, mot många andra vars bloggar jag läser. Iallafall som det ser ut nu. Är tyvärr fullt medveten om att det kan komma att ändras när man minst anar det. Läst en massa skräckexempel på barn som sover skitdåligt vid 7-12mån. Hoppas vi slipper det, och jag njuter av varje sovtimme nu. ;)
Lider med er som knappt får sova för era små. Håll ut!

Nej nu ska jag sätta mig på trappen och läsa en tidning. :) ♥


Babyfiltar.com

Åh vad sött! Någon av dessa hade jag gärna haft till Casper. :')
http://www.babyfiltar.com/


Död växt

Alltså det vilar en förbannelse över mitt ena fönster här hemma! Alla växter, eller fönsterträd som de säger i halland ;) , dör där! Vet inte vad jag ska köpa för något som kan tänkas trivas i det fönstret. Suck.
Jaja, får väl köpa två kaktusar eller något. haha

Jaja, Casper sover och jag ska strax börja laga lunch. Måste ringa till älsklingen och höra om han kommer hem och äter eller ej. Vet knappt vad jag ska laga heller för den delen. Är sugen på ris!
Sen sak jag & Casper åka till Maxi och handla lite. Bland annat vichyvatten då jag tror min lilla son börjar få torsk. (Svampinfektionen i munnen) och då ska det tydligen hjälpa att pensla på vichyvatten på tungan etc.

Hej så länge!


Spöke & mys

Nu har jag kommit hem igen. Jag har vart och hälsat på i Askersund/Sänna över dagen tillsammans med min pojk. Strålande väder hela dagen. :) Härligt! Visat mina kritvita ben för solen. Tänkte de kanske kunde bli lite bruna i sommar när man inte spenderar den mesta av tiden inne i svinstallar. hehe

I Askersund stämde jag träff med mamma & pappa för att ta en fika på Lilla Cafét där syster jobbar. Fick vänta en stund på dem så jag slank in på ica för att handla ersättning till lilleman. Herregud vad jag virrade omkring därinne efter barnmatshyllan. Så skumt att inte ha blöjor, nappar och barnmat på samma ställe! Men jag hittade det till slut med lite hjälp. ;)

Sen vidare till Lilla Cafét. Efter fikat stod vi och prata lite vid igången till cafét då jag känner & ser i ögonvrån att någon försöker gå förbi. Ganska trångt där inne så jag flyttar mig. Det kankar till i golvet men ingen är där !? Netha såg det hela också och sa typ "Lugn, jag såg också". Det var ett litet spöke som var på besök med andra ord. :) Läskigt va? ;) Visste ni det att jag ser sånt? :) Om ni nu tror på det andliga alltså.

Jaja, sen gick jag & mamma en promenad i Askersund då pappa åkt iväg till hällefors på möte. Mysigt att strosa lite i det fina vädret med mammsen.
Sen åkte vi hem och lagade fiskgratäng. :) Casper har varit så glad hela eftermiddagen. Skrattat & busat med allt och alla.

Men nu är vi som sagt hemkomna. Älskling är trött och sliten efter jobbet så ska gå och pyssla om honom samt natta Casper. ♥
Godnatt på er.


Rubriklöst

Nej jag kommer verkligen inte på något vettig rubrik till det här inlägget. Jag tycker det är så himla svårt med rubriker alltså. Jag avundas de som har roliga, klämkäcka och framfötallt intressanta rubriker på sin bloggar. En begåvning jag defenitivt inte har. ;) Men så kan det vara, jag är bra på mycket annat istället hoppas jag.

Jaha, åter en dag med värme och solsken. Härligt! Dock blåser det lite här idag så det är inte lika varmt som igår tyvärr. Jag solade faktiskt några minuter igår. Det ni! ;D haha.. jag blir så himla uttråkad av att ligga oh jäsa, men ibland kan det vara skönt. :)

Casper var på sämsta humöret igår eftermiddag och ville inte sova mer än 10min/gång, vilket resulterade i en väldigt kinkig unge. Han är ju lite förkyld nu. Hostar & snorar precis som jag. Så jag tror det är därför han inte är sitt vanliga glada jag. Fast idag är det bättre. :) Han sov till kvart över åtta utan protester imorse. Såklart kunde inte jag sova pga min rethosta jag dragit på mig. SUCK. Det är så typiskt..
Men men, vi hade massa morgonbus, åt välling och gick sen ned och badade. Nu sover han sött här intill. ♥

Glenn ringde nyss. Kaos på jobbet idag. Allt havirerar låter det som. ;) Stackars älskling. Han lät lite lagom stressad sådär.
På tal om jobb, imorgon kommer mina två chefer hem till mig. ;) haha.. vi ska gå igenom bildspelet jag gjort sen har jag lovat att bjuda på fika. Trevligt. ;) Anders ringde igår nämligen.

Tack förresten för tips på hur jag ska göra med Lillan. Både här och på facebook. Fortfarande kluven. Men det är ju som ni säger. Hon kan få det minst lika bra hos någon annan. Hm, vi får se!

Nu ska jag gå upp och bädda osv. Min favoritsysselsättning.. tjoho..

* Casper imorse när han sov så sött i spjälisen. *


Sämsta matten

Är jag världens sämsta matte om jag säljer Lillan för att göra plats åt ännu en kaninunge? Lillan & jag har ändå inte direkt någon kontakt. Hon kom ju in i mitt liv av en slump och passade som sällskap åt Stampe. Låter taskigt, men så var det. Jag tycker om henne, men mer än så är det inte. Låter kanske knäppt men det finns tillomed kaniner man inte "klickar" med som man brukar säga.

Jag känner att jag hellre vill satsa på en renrasig & felfri kaninunge som jag kan ta unger på så småningom, eftersom det nu visade sig att Saga hade bettfel och inte ska gå i avel.
Både Stanpe & Saga är kaniner som söker kontakt. De kommer fram för mys & kel, men det gör inte Lillan. Inte med mig iallafall. Dessutom fått en hel drös med fina erbjudanden om nya hem till henne. Bland annat en familj med fyra barn 7-12år som har en kanin som vill ha sällskap. Då skulle hon få bo som hon gör nu. I utebur med tillhörande rasthage. Vilket är mitt största krav tillsammans med att hon får bo med en kompis.
Men jag vet inte.. det går emot att sälja ett av mina djur..

Bomba mig inte med elaka kommentarer nu tack, men tar gärna emot lite råd.
Bloggar om dagen imorgon. Orkar inte nu. Godnatt! ♥


Längtan

Idag är en sån där dag när längtan efter häst är så kraftig att jag nästan tappar andan. Dum som man är sitter man ju då alltid och tittar på gamla bilder från förr. Som att det skulle bli bättre.
Denna tid på året är det som allra härligast att ha häst tycker jag! Drömmer mig bort till den dag då Casper & Glenn roar sig med "killsaker" medan jag plockar in min fyrfota vän från vår hage, in till vårt stall och gör oss iordning för en ridtur i skogen eller på vår ridbana. Åh vad jag längtar!

Fast jag har även en slags ro i själen, liksom att jag kan vänta. Hur stor längtan än må vara vet jag att det är rätt att vara hästlös nu. Både för min, Glenns, Caspers och framför allt hästens skull. Jag vill vara med min Casper nu, för mig är det de enda rätta. Jag hade inte kunna ge hästen/hästarna så mycket jag hade velat i vilket fall som helst just nu. Nej, det får vänta helt enkelt. Men man måste få drömma sig bort lite ibland. ♥


Jag & Aegir hösten 2008


Godnatt

Nu tänker jag säga godnatt. :)
Casper sover och vi ska mysa ned oss i soffan och äta lite av knäckpajen tillsammans med glass. Får åtekomma med ett betyg på den, men det ser fantastisk god ut. Haha jag vet att vi typ äter sött jämt. ;) Men har insett att livet är till för att njutas! Speciellt nu under mammaledigheten, i höst börjar jag ju jobba igen och då jäklar ska kilona rasa. ;D Har faktiskt inte gått upp någonting alls de senaste månaderna. Med tanke på att inte jag inte tränat någonting plus att jag ändå ätit gott så är jag faktiskt nöjd. :)
Sen jag släppte alla mina tankar på vikt och utseende mår jag så mycket bättre!

Godnatt med er allihopa.


Vart & hur

Haha att veta att Casper stannar på den plats man placerar honom på är ett minne blott. ;) Han tar sig inte framåt medvetet ännu men han rullar och snurrar sig fram överallt. I ena sekunden är han under köksbordet medan rätt som det är vara precis bakom fötterna på än. Så det gäller att se upp. ;) Hör man fniss och skratt bakom sig har garanterat katten kommit in dessutom. Så detta med en madrass på golvet börjar bli ganska överskatttat om man säger så.

För övrigt har jag en knäckig paj i ugnen, det doftar och ser ljuvligt ut!


Varmt & Förkyld

Blä för att vara förkyld! Tog mig två timmar att somna igår kväll. Hade så himla ont i huvudet. Sov som en kratta när jag väl somnat. Inte var värken borta när jag vaknade heller.. :( Som tur var hittade jag en ipren här hemma så nu är den värsta huvudvärken borta. Tack och lov!
Så ja, jag är lite däven idag men har faktsikt orkat mig ut och rensat ogräs i trädgården en stund. Så himla varmt och skönt ute. :) Passade på att gosa lite med kaninerna också såklart.

Casper ligger och sover i vagnen och jag har svullat lite glass. Älskling är iväg och jobbar så jag är ensam här hemma nu när bebis sover. Jag hoppas verkligen inte att Glenn behöver jobba så länge ikväll. För jag har planerat att vi ska grilla en flintastek. Mums!
Jag ska också baka en knäckig jordgubb- och rabarberpaj som jag fårr recept av från Linda. :) Det låter väldigt gott! Ser fram emot att smaka den.




En fantastisk dag

Hallå hörrni, jag kommer bara lägga in ett kort inmlägg nu ikväll. Jag har åkt på ännu en förkylning och har nästintill migrän. Vill bara krypa ned i sängen för tillfället! Tillomed feber har jag fått.. :( Tack och lov att detta kom nu ikväll och inte under vår picknick! Som för övrigt har vart så himla mysig!

Efter att ha virrat omkring i kilsbergen hittade till slut en helt underbar plats intill en sjö, bredvid en porlande bäck. Där mitt bland vitsippor och spirande grönska har vi spenderat vår eftermiddag tillsammans med bla. jordgubbar, grillad kyckling och pain riche. Casper var inte så värst impad och sov mest, men det innebar ju bara mer mys för oss. hihi ♥
Idag firade vi alltså ett år (egentligen imorgon som sagt) som förlovade. Min fina underbara Glenn, kärleken till dig är gränslös. ♥

Ja jag behöver egentligen inte skriva så mycket mer. Behöver inte överösa alla mina inlägg med hur lycklig jag känner mig. Men kortfattat har dagen varit underbar. :)
Tillomed vädret har vart bra. :) Molnigt stundtals men solen har allt tittat fram också.

Nu väntar sängen och förhoppningsvis en god natts sömn. Hoppas på att slippa huvudvärk imorgon!
Om mormor & morfar vill komma förbi imorgon är ni mer än välkomna, då jag blir själv hela dagen.

Godnatt.


Vår stuga

Vårt lilla ställe är så fint såhär års. Tänk att vi bott här över ett år nu. ♥
Idag är det picknick som gäller! :D


Dagens bilder

Lite bilder från dagen.
Allt från våra nya blommor till kaninerna. ;) Saga är livrädd för Smirre som mer än gärna smyger kring buren och retas. Hon vänjer sig nog snart då de andra två knappt bryr sig.

Vi var ju iväg och köpte blommor. Blev riktigt bra, men jag vill nog uttöka med lite fler krukor på trappen. :) Skulle vilja ha några småkrukor. Men det får bli senare. Vad tycker ni?
Vi köpte också tomater som vi planeterat i pallkragar och satt gamla fönster över. Vips så har man ett enkelt och billigt växthus. ;) hihi Hur bra som helst.

De första potatisarna har dessutom kikat upp ur jorden, och likaså lite sallad, lök och rädisor har kikat upp. Jag tycker det är så spännande att gå och kika i landet nu och se vad som grott och inte.


Casper & Smirre

Lättroade. ;) Både mamma, unge och katt. *fniss*
Kan alla se videon?


Att vela

Alltså känslan av att inte kunna bestämma sig är bland det värsta jag vet. När det kommer till den punkt att man bara vill slänga sig under täcket och gömma sig för man slits åt alla möjliga håll i sina tankar om hur man borde göra, vad man vill göra eller vad man kan göra. Blä!
Jag & älskling har velat i beslutet att åka eller inte åka till halland hela förmiddagen. För drygt en timme sen beslöt vi oss för att stanna hemma. Det blir för stressigt att åka nu.. fan alltså. Vi ville så gärna träffa kompisarna i söder. Men hur vi än vrider och vänder på det blir det inte bra. :( Hoppas ni där borta vill träffa oss när vi kommer ned nästa gång istället! Vi vill så gärna träffa er!

Men nu har jag & älskling bestämt oss för att vara effektiva som tusan i helgen. Glenn är ute och klipper gräset i skrivande stund medan jag passar en sovande bebis. Sen ska vi åka och handla. Både plantor, krukor och jord på plantagen och sen veckohandla.
Vi ska sen tillverka ett litet miniväxthus där jag ska odla tomater i sommar och sen plantera lite blommor att ha på trappen osv.

Men ÄNDÅ önskar jag att vi hade kunnat åkt till Halland och hälsat på.


Godmorgon

Ja idag kan jag ju faktiskt skriva godmorgon utan att titta på klockan och inse att hon är närmare lunch. ;)
Casper äter välling, eller ja, han leker mest med flaskan. Inte vart så intresserad av mat sen igår förmiddag. Han får såna dagar ibland. Inte roligt.. man får typ i honom 30ml sen är han nöjd. Aja, någon gång blir han väl hungrig. Söt är han iallafall när han ligger och pratar med flaskan. haha

Älskling är och jobbar. Han skulle egentligen varit ledig idag men fick hoppa in för att alla abdra är bortresta. Suck. Men ventilationen till ett av deras stallar är sönder och han var tvungen att hjälpa elektrikern. Nackdelen med att vara tillsammans med en bonde ja. Men han hoppades komma hem igen till lunch. Saknar min goa älskling! ♥
I eftermiddag måste vi åka och veckohandla. Har ingenting hemma känns det som. Inte ens potatis! Så det ligger på prio-ett-listan idag.
Sen funderar vi på att åka ned till Halland ikväll. Kompisarna där nere ska ha lite fest och har bjudit in oss och vi vill så gärna träffa dem. Men jag vet inte hur jag ska lösa detta med djuren. Så vi får se.

Men nu ska väl jag försöka få i mig lite frukost jag med.
Tjingeling så länge!

♥ Mammas & pappas älskade kille ♥


Stjärnsunds slott & café

Nu är vi hemma igen efter en helmysig dag. Vi for till stjärnsunds slott och tittade. Dock ingen tur inne i slottet idag, men det ska vi ta här framöver. :D Tokälskar att min karl är lika intresserad som jag av gamla hus & slott. ;)
Vi gick runt och strosa lite i slottsparken, och knallade sen in på slottscafét där i fika. Aldrig varit där förut trots att det är i mina hemtrakter. Gott och prisvärt tycker jag att det var iallafall. Dessutom jättemysiga lokaler, helt i vår smak. Synd att vädret inte var på vår sida, annars hade jag gärna suttit ute vid vattnet. :)

När vi fikar klart beslöt vi oss för att åka lite omvägar hem. "Söndagsåka" lite. :) Det blev att vi åkte över zinkgruvan, mariedam och rönneshyttan. Sen in vid lerbäck och sedan åsbro. Så mysigt att åka bil. :) Vi placerade en sovande Casper bak idag så jag & älskling kunde sitta och mysa där fram. ♥

Men nu är vi som sagt hemkomna, Casper ligger och sprattlar på golvet. Han är så frustrerad över att inte komma på hur man tar sig framåt. ;) Han kan snurra runt och backa, men framåt går inte. ;)
Han har ju sovit i bilen ikväll så dröjer nog någon timme innan vi kan natta honom. ;)

Vi vuxna i huset ska grilla ikväll. Jag är så taggad! Jag bara längtar! Jag ska laga aioli, wooka grönsaker och göra klyftpotatis. Mums vad gott!
Till efterätt blir det jordgubbar doppade i vit choklad. Lyx!

Ikväll är det dessutom Fråga Olle dokumentären. Det ska vi försöka att inte missa. :)
Hoppas ni får en bra kväll allesammans!


Rabarber

Idag fick jag sovmorgon till halv elva. Älskling var så sugen på frukost att han var tvungen att gå upp. ;) Så då tog han Casper med sig. hihi Dock skulle jag nog gått upp jag med, bara drömde massa mardrömmar typ. Både igår natt och inatt har jag drömt helt galna saker. Otäcka saker! Kanske kan berätta om dem i ett annat inlägg.

Jaja, när jag steg upp gick jag ut och plockade in lite rabarber och fixade iordning med dem. :) Så nu kan vi få god rabarberpaj även i vinter som sagt. :)
Sen åt vi lunch och nu ska vi åka och hitta ett café någonstans som har öppet. Vi ska röra oss mot Askersund iallafall. Kanske stjärnsundslott. :) Hoppas vädret håller i sig! Picknickplanerna krasades ju hyffsat rejält iomed allt regn som kommit nu.. :( Bara här det regnat?

Aja, nu måste jag fixa mig iording.
Ha det gott.




Torsk i foliepaket

Gokväll allesammans.
Jag har nyss kommit ut från duschen och inväntar nu greys. ♥ Förhoppningvis får jag med mig kärleken upp till soffan också. Mys! Lilla mannen sover sen en timme tillbaka.

Vi har ätit fisk idag. Jag slängde ihop en egen komponerad rätt med torskfilé i foliepaket som fick gotta sig i ugnen tillsammans med potatis,rivna morötter, purjolök, dill, persilja, salt, peppar, citron, fiskfond och lite mjölk. (hade ingen grädde, annars hade nog det satt ännu mera smak på det.) Sjukt gott blev det iallafall! Gjorde en variant till lilleman också, och han åt den. Tjoho!

Imorgon är älskling ledig, då ska vi försöka ge oss ut på picknick. ♥ Försöka få honom att koppla bort jobbet några minuter, han är så stressad just nu. :(
Jag ska också se till att baka en ny rabarberpaj som älskling kan ha till sig dagliga kvällsfika. ;) Jag är inte så jätte förtjust i det. Eller jo, när den är alldeles nybakad. Då är det himelskt! Jag ska faktiskt passa på att frysa in lite rabarber också. Underbart att ha i höst/vinter. :) Jag ska försöka göra det med lite allt möjligt iår. Hallon, blåbär & jordgubbar mm. Underbart att ha eget, det blir ju lite lyxigare. Eller iallafall i mina ögon blir det de. ;)

Nej nu börjar greys snart så jag ska mysa ned mig i soffan.
Godnatt med er alla.


Cherry blossom

När lilleman tog en tubblur passade jag på att springa ut och släppa ut kaninerna samt fota lite körsbärsblom som slagit ut de senaste dagarna. :) Fint.


Egentligen 15 maj

Ja igår blev det inget bloggande som ni säkert märkte. Jag var helt död o skallen när jag kom hem efter jobbet. Hjärnan kokar liksom över av alla infomation när man kommer sådär och ska komma ihåg allt. ;) Haha, men det är så otroligt roligt ändå. Jag tycker det var mycket givande igår dessutom. Vi pratade som vanligt om status i besättningen osv, men också om framtiden. ÄNTLIGEN.. som jag har väntat på något litet svar om hur allt ska bli när jag återvänder i höst. Känns som en stor sten lättat från hjärtat. Nu är jag övertygad om att det kommer bli hur bra som helst. :) Jag fick dessutom pussa på nyfödingar också. En sugga började grisa när Linda & Anders snacka så jag pyssla lite med dem. Några låg på splaten och var lite frusna och en annan hade virrat bort sig från spenarna så hjäpte henne rätt. hihi Mys!
Efter allt prat var det ju meningen att jag & Linda skulle fotografera oss och stallarna, men då ljuset blivit dåligt redan så struntade vi i det. Jag gick runt och fotade på gården bara, sen klättrade vi upp i den nybyggda torksilosen. Hua vad höjdrädd jag blivit alltså! Upp går bra, men ned.. gaaw spände mig så mycket att jag har träningsvärk (!!) idag. Efteråt var vi allmänt flummiga och fotade massa roliga bilder på varandra. Dock de flesta med Lindas kamera, så med lite tjat kanske jag kan få några och lägga upp här. ;) höhö

TUSEN TACK tilla min mamma & pappa som var barnvakt igår. ♥ Fantastiskt att det gixk så bra! :)

Himmel vad mycket jag skriver. haha
När jag kom hem ( runt åtta) så släppte jag ut SAGA till de andra så hon fick sträcka på benen. Hon verkat ha klarat sig bra efter otäckheterna härom dagen. Någon som vill veta vad som hände?
När jag kom in möttes jag av mina saknade älsklingspojkar som hade lagat mat. ♥ Medan vi åt fick även Casper smaka. Spegetti & köttfärssås. Det tyckte Casper var gott, men den jag köpte på burk ratade han flitigt. Haha.. Tror han vill att det ska smaka lite om maten. ;)
Sen gjorde vi oss iordning och gick och la oss typ kvart över tio och titta på film.

Ja det var min dag. ;) Cred till den som orkade läsa. Haha..


Känslan

Känslan att i panik försöka gräva fram en kanin, i ett vattenfyllt hål, som håller på att drunkna! Helt skakis..

Casper på BVC

Phu gott folk. Jag är inte på något vidare humör just nu. Jag ber om ursäkt att bloggen lider. Men tro mig, jag är inge rolig just nu. Tack och lov att min underbara kärlek står ut med mig. ♥ Likaså tack till Linda som lyssnar och stöttar. Önskar jag bara kunde stänga av hjärnan. Njuta av livet till 100% och skita i resten. Det är så onödigt att älta!

Men men, idag stod det BVC-kontroll på schemat för mig och min minifamilj. Mät och vägning som vanligt samt utvecklingssamtal med barndoktorn. Casper fick godkänt med massa fint beröm såklart. Bara väntade på att Doktor Bosse skulle ta fram stämpeln och sätta ett OK i rumpan på vår lille påg. ;) Så där som på julafton ni vet. hihi 
Han hade växt också, numera är Casper 72,5cm lång och väger 10665g. Gissa om han är tung att kånka på? Mammas finaste lilla kille! ♥

Imorgon ska Casper få umgås med mormor och morfar som så snällt ställt upp på att vara barnvakt, eftersom jag ska tillbringa dagen på jobbet. Rådgivaren kommer, så vi ska snacka lite om läget nu osv. :) Plus att jag & Linda ska fotografera lite till hemsidan vi ska bygga till gården. :)
Tusen tack för att ni ställer upp! Hoppas nu Casper håller sig lugn och glad. *nervös mamma* :/

Ja och som ni ser på bilden går det bättre och bättre med att slussa in Lady,Flisan,Saga,Tyra eller vad hon nu ska få heta. xD haha.. Lillan har varit MYCKET lugnare idag.. och lillpluttan har fått utforska både buren och hagen lite mer ingående idag. Härligt att det verkar gå så bra.

Men nu ska jag fixa iordning, borsta tänderna och sen gå och sussa.
Godnatt allesammans.


Dagen

Nu ska vi strax släcka ned och sova här i broby. Casper sover redan och jag & min älskade är lagom trötta vi med.
Vi har haft södagsmys ikväll. Ätit tacos och kikat på tv. Mysigt som vanligt. Älskar dig min fina, underbara Glenn. Tänk att jag fann någon som du att dela livet tillsammans med. ♥ Varje dag med dig är underbar.

Dagen som gått har varit bra. Kaninerna har samsats hela dagen och suttit tillsammans i den fasta buren hela eftermiddagen fram tills nu. Nykomlingen har dock blivit väldigt mobbad av Lillan. Stampe har inte brytt sig ett dugg, men Lillan är dryg som bara den. Suck.. men tror bara dte är dominansbeteende. Hon jagar henne något varv i buren sen är det bra. Sen efter 5min ett varv till osv. Det löser sig nog.
Dock har jag funderingar på att sälja Lillan.. Orkar inte förklara det nu. ;)

Jaja, älskling fick gräset klippt. Det var verkligen dags för det! Som en vildvuxen äng här ute. haha.. Men nu är det så fin så fint! Utemöblerna är på plats, och likaså torkvindan. Effektiva har vi minsann varit idag. :)
På sena eftermiddagen tog vi en söndagstur med bilen. Åkte småvägar till Nora óch sen in till Örebro igen där vi köpte årets första mjukglass som vi stannade och åt längst med vägen. Mmm vad gott det är med mjukglass. Jag är en mjukglass-med-strössel-männsiska. ;) hihi

Och som sagt nu vart det tacos. Gissa om jag är mätt i magen. Phu.. jag lär nog somna som en sten strax.
Hoppas ni andra haft en bra dag också. Godnatt.


Stort framsteg

Godmorgon alla. Vilken fin dag det är ute! Vi ska ge oss ut fortast möjligt och greja i trädgården. Glenn ska klippa gräset och jag ska fixa med rabatterna tror jag. :) Sen ska utemöblerna ut såklart. Oh vi får inte glömma torkvindan. Finns det mycket annat som är härligare än soltorkad tvätt? Det doftar ju så mysigt. :')
Dock somnade Casper precis så jag väntar här inne med honom och förbereder lunch så länge.
Vi satt och pratade vid frukost att det inte känns som att vi är inne i mitten av maj. Våren har ju inte kommit så himla långt igentligen. Så här års brukar ju syrenerna blomma åtminstonde. Nu har ju precis påskliljorna slagit ut i princip. Kall vår med andra ord. Hm..

Jaja, dagens nyhet! Kaninerna sitter just nu i samma hage. Allihopa! Utanatt slåss det minsta. Minstingen har blivit jagad någr varv av Lillan, men thats it. Det verkar funka skitbra! När jag titta till dem sist låg alla tre och vilade i ena änden av buren. Hoppas det fortsätter såhär.

Att jag valde att släppa ihop den idag är tack vare minstingens äventyr de senaste dagarna. Några läste min mina statusuppdatering igår kväll. "Faaaaaaaaaan!!! :'(" Det var nämligen en liten kaninfröken som rymt igår när vi var och åt mat i sänna. Jag sprang runt nästan till midnatt och letade men ingen kanin. Trodde seriöst hon var död.. men imorse hade Glenn varit ute och letat (gulligast eller vad?) och hittat henne vid logen och fått in henne i säkert förvar.
Det var hennes tredje rymning på tre dagar. Så vill ha in henne i den fasta buren som är mer rymningsäker än hennes lilla provisoriska.
Fast två av rymningarna har berott på att matten som hängde över buren som regnskydd blåst ned och därav banat fri väg att hoppa upp på transportburen och sen över gallret..
Men iallafall, det har varit så lungt och harmonsikt i buren i flera dagar nu. Inget jagande vi gallret, de har suttit varandra och betat osv. Så jag tog en chansing som verkar sluta lyckligt. Tjoho! :)

Fram tills hemkomsten igår var eftermiddag & kväll jättebra! Vi var ju hem till sänna. Vi åt god mat och pratade gamla pinsamma minnen som vanligt. haha.
Vi grillade bland annat guldgris. Hihi det är såna vi tar fram mammorna till på jobbet kan man säga. Hybridgrisar korsade med durocgrisar. Jättegott kött! Det borde alla testa. Här kan ni läsa om guldgris. Casper var på hyffsat humör. Lite kinkig ibland bara. Han somnade som en stock när vi åkte hem. ♥

Nej nu ska jag fantisera ihop något lättlagat att äta till lunch. Ikväll ska vi äta tacos. Mumma!


Ready steady go

Hej på er.
Nyss hemkommen från maxi, Vi har varit och veckohandlat. Nu ska vi strax äta lite lunch för att sedan ta oss till Sänna och hälsa på mamma, pappa och bror samt syser som är där och hälsa på. Vi ska grilla ikväll. Härligt! :)

Gårdagen var jättemysig med god mat och trevligt sällskap. Blir konstigt på norrgården nu utan Theresa har jag en känsla av. Hon har ju ändå jobbat där i 10års tid. Men jag önskar henne all lycka till på nya stället. :) Det kommer bli skitbra. :)
Nu ser jag fram emot nya äventyr med nytt arbetslag när jag kommer tillbaka i höst.

Som ni kanske lagt märke till gapar bloggen ganska tom på inlägg. Men jag är inne i en svacka just nu. Men jag brukar ju komma igen efter ett tag så jag siktar på detsamma nu. :) Har så mycket i tankarna just nu att det smittar ned mina inlägg känner jag, och det känns inte så roligt. Men jag kommer igen, det lovar jag. :D

Jag bjuder på en bild tagen idag på världens finaste kille. Nya kläder på sig idag som han fått av mormor. Så stilig så! ♥ Visst passar han i grönt?


Stackars Bönder

Idag lider jag verkligen med alla bönder runt omkring som går och hoppas på uppehåll nu.  Gud vad regn det kommit, vårsådden står under vatten överallt här och ån svämmar snart över. Min karl är helt uppgiven. TÄNK OM de tvingas så om skiten. Då går jag och gömmer mig någonstans. Gaaaw.. Nej sluta regna nu.. :(

För övrigt ska jag försöka ta mig ur bloggtorkan idag. Med all väta ute borde det väl inte vara några problem tycker man. höhö. ;) Nej skämt osido.
Jag & Casper har precis tagit oss ur sängen och ätit frukost. Han har haft en mega gympapass i sängen. Snurrat runt till höger och vänster, skrattat, skrikit och gapat av glädje. Väldigt roligt att se på. ;) hihi Nu ska jag bara byta blöja på skitungen så ska han få sova en stund.

Vad dagen har att erbjuda fram tills ikväll vet jag inte ännu. Vid lunch kommer älskling hem och äter lite så jag behöver laga till lite mat till oss. Det är väl det jag vet ungefär. Vädret inbjuder ju till att mya ned sig i sängen framför en film. ;)

Ikväll blir det att åka in till Örebro iallfall. Avtackningsmiddag för Theresa som lämnar oss på norrgården idag efter 10års arbete där. Vi ska till LaPampas och äta gott hela Norrgården Crew. Ska bli trevligt. :)
Så Glenn ska vara ensam med Casper ikväll.

Idag passerar bloggen garanterat 40.000 besökare sen den startades 2009. Hänt lite sen jag startade den. ;) hihi Min lilla söta blogg. Med mina rara 100 besökare. hihi FRån början hade jag väl typ.. 15? 825inlägg har det blivit dessutom.

Men nej nu väntar blöjan på mig.
Kan nästan lova er dopbilder idag! :)



Bloggtorka

Alltså idag har jag total bloggtorka. Regnet öser ned, Casper håller på att bli sjuk tror jag, och jag ska städa i köket. Motivationen på topp.. eller inte. Blä..

Hatar när min blogg dryper av deppighet. Aldrig kul att läsa sånt. Så jag återkommer. ;) Kanske kan slänga upp en "Minnen i bild" :) Det var ju längesen. Något ni vill se?

Just ja sen kanske jag ska fixa ihop dopbilderna. ;)


Tankar

Jag har så mycket tankar, funderingar och frågor i mitt huvud att jag blir nästintill knäpp i bollen, men jag kan lixom inte sätta ord på dem. Det är en väldigt tråkig känsla att bära på. Suck..

Godnatt.


Nyklippt & Mysdag

Vilken mysig dag jag haft idag med min fina lilla familj.
Vi har varit på marieberg och fikat, shoppat samt att jag fick mitt hår klippt. Skönt!
Åkte även till rejmes och köpte ett par nya vindrutetorkare till v70n. Det var mer än på tiden. Insåg idag på en regning motorväg hur dålig sikt det faktiskt blivit, när de väl börjar slitas går det fort. Blä.. 500spänn gick den på. Kul..

Men skit samma. Det var ett nödvändigt måste.
Nu här hemma håller vi på att laga mat. Testat på att laga den maträtt Glenn bjöd mig på första gången jag kom hem till honom. :) Det är så gott! Fast jag har piffat dne på mitt eget vis. Kycklingfilé fylld med en röra bestående av philadelfiaost med örter och vitlök, champinjoner, trattkantareller, persilja samt salt och peppar. Mums! Sen lindar man in allt i bacon, häller på lite grädde och sen in i ugnen. Sjutk gott! Till kan man ha allt från pressad potatis till ris. Samt en god sallad såklart.

Just nu myser Glenn & Casper i sängen. Casper är övertrött så skrattar/skriker om vart annat. ;) Men han ger sig nog snart låter det som. Vår fina goa unge. ♥
Edit; han somnade innan jag hann skriva klart inlägget. hihi Tror ni jag känner min unge väl?

Tackar vädergudarna för regnet idag, så jag fick umgås lite med min kärlek. ♥
Tack vara regnet kunde jag ju också ösa på gödning på jordgubbarna och smultronen. Skitbra. :D

Men nu ska jag fortsätta i köket.
Ha en bra kväll allesammans.



Regn regn regn

Imorse vaknade vi upp till regn här hemma. Inte mig emot ett dugg, för det innbär att min fina, underbara Glenn kommer hem till lunch redan. ♥ Vi ska åka till marieberg och mysa. Jag ska klippa mig bland annat, sen ska vi ta en lång fika tillsammans.
Ikväll ska vi äta gott!

Jag har sovit som en kratta inatt. Sen klockan tre har lilla Caspermannen velat ha nappservice till och från, och med en halvdöd pappa var det jag som fick rycka in hela tiden. Phu!
Men han bjöd på sovmorgon till 9 iallafall vilket jag tacksamt tog emot. När han vaknade till sen var han helt hysteriskt pigg! Haha ni ser ju videon. Föreställ er mig liggandes bredvid halvsovandes. ;)
Sådär låg han och höll på i närmare en timme, fast rullade runt några gånger osv såklart också. haha.. vart får dem alla energi ifrån?

På tal om video, så har jag bytt uppladdningsklient till videofyme nu så nu borde alla kunna se mina filmer. Så filmen när Casper skrattar för första gången är nyuppladdad. Den hittar ni » HÄR.

Nu vill Casper ha lunch. :) Vi hörs.


Härmapa

Jag tycker det är ganska kul att sitta och hitta inspiration på sånt man kan pyssla ihop själv. Inte minst till barnrum osv. En vacker dag har jag mitt fina lilla barnrum och då måste det ju fyllas med fina saker & tavlor. :)

Jag såg på en hemsida där de sålda tavlor med barnvisor på som de pysslat ihop. Testade att göra några själv, och blev faktiskt ganska nöjd. :) Tänk dessa i svarta ramar. Gulligt tyker jag. Kan man baskunskapar i typ photoshop är det ju inget svårt att göra sånt här själv. Faktiskt.

Jag tänker då inte sitta och betala pengar för något sånt iallafall. Då är jag hellre en stor härmapa. ;)


Barnmat VS Gröt

Suck, alltså detta med att få Casper att vilja äta barnmat går inge bra. Smakar mer än gärna av våran mat men så fort jag försöker med något tillagat för honom eller om jag testar med köpt barnmat vägrar han!
Här nedan ser ni ju skillanden. Laxgryta gick absolut inte, precis som spagetti&köttfärsås, kyckling&rotfrukter, broccolistuvning etc.. men gröt blandat med lite äppelpuré (ja alla fruktpureér igentligen), det är mer än gott.

Suck.. några tips?




Kaninfix & Foto

Detta inlägg skulle ha kommit upp igår. Men jag klantade mig och raderade inlägget av misstag. Där tog mitt tålamod slut och jag stängde av datorn. ;) Var ju ändå inget viktigt.
Det är bara lite bilder på kaninerna ocksådär. Visst är nya bebis fin? Hon fick komma ut och springa i de andras beteshage. Det var kul tyckte hon. Fast hon tycker det är sjukt läskigt när man knäpper kort. Det låter ju livsfarligt vet ni. höhö.
Lillan var mindre impad av hennes upptäcksfärd i hennes bur. Sprang längst gallret och ville bitas. Stampe brydde sig knappt. Men Lillan var dum nog och sprang in i Stampe och bet honom i rumpan, av misstag. (Hon biter i allt som rör sig när hon blir hysterisk på nya kaninen typ) Stampe som låg och vila blev skitsur! Morrade och jagade henne varv på varv i buren. Haha, hon är nog inte förlåten än. ;)

Sen fixade jag med den fasta hagen också. Så himla kladdigt framför buren när det är regn och blött ute så slängde på en skottkärra sand igår. Hoppas det blir bättre nu, så jag slipper halka fler gånger. ;) Kaninerna tyckte det var skojj iallafall.

Nu på morgonen har jag och Casper legat och kikat på Tarzan. Eller ja först sov vi till nio. :) Så idag mår jag mycket bättre! Gårdagen var hemsk! Kanske lite pms. Min mens är ju en vecka sen.

Vet inte vad vi ska hitta på idag, funderar på att åka någonstans, men kan inte bestämma mig vart. :)
Imorgon kanske jag ska åka till familjecentralen. Någon som vill med?


Caspers första skratt !

Edit; Uppdaterat med ny video då den från facebook inte ville fungera för alla. :)

Ikväll kom det vi väntat på! Caspers första skratt! Helt oväntat. Jag skulle pocka på uppmärksamhet bara, och pep till, vilket fick Casper att nästan kasta sig bakåt av skratt. Herregud vad gulligt! Han gjorde verkligen min kväll, jag har skrattat så jag gråtit. ♥ Gulligaste ungen ever!

(ursäktar mina flåsljud i bakgrunden, jag försöker att inte skratta! ;D haha) 


Hjärngympa

Nyss suttit med lite papper från jobbet. Behandlingsjournaler som ska föras in på en förbruksningslista och sedan skickas till vår besättningsveterinär. :) Har räknat klart allt nu, saknar lite vaccinuppgifter från mina kollegor bara innan jag kan skicka iväg allt, sen är det klart. Skönt!

Förut var jag & Casper ute och pysslade med hårbollarna. Bilder kommer sen. Nu ska vi lägga oss och titta på en film. :) ♥


Tung dag

Usch idag är det en sån där tung dag, igentligen helt utan anledning. Jag har nog vaknat på fel sida helt enkelt. Saknar min Glenn massor. :( Tur jag har min unge.
Bilden har Linda fotat förresten. ♥

Åh sett flera stycken idag som startat frågestund. Jag är så sugen!


Ny vecka & nysått

Jaha då var det måndag igen. Haft en himla mysig helg trots att jag inte fått träffa hjärtat så mycket som jag velat. Men vi har tagit väl hand om varandra på kvällarna iallafall. ♥
Men jag har ju fått umgås med bästa Linda störra delen av helgen, vilket jag alltid uppskattar. :) Sen igår var ju familjen kaufeldt här på besök. Supermysigt var det, och Casper var så glad så! :D Känns som han kommer över den värsta blygtröskeln för tillfället. ;) Morfar var inte läskig en enda gång igår. :) Hihi

Vi åkte ut med bilen och hälsade på Glenn också. :) Samtidigt passade vi på att åka till räcklinge äggbod och köpa ägg. Men det var tvärslut! Så min kära mamma stack helt enkelt in huvudet i personalrummet där hon fann en tjej som plockade med äggen. ;) Så vi fick våra ägg som tur var. Så nu kan jag baka mer kladdmuffins! Tjoho! Då blir älskling glad. ;) Gjorde en ny sats i lördags, och jäklar var bra dme blev! Hade i bitar av vit choklad i smeten dessutom. MUMS! Ska lägga upp recept ja. ;D

Igår kväll när de andra åkt hem så sådde jag och älsklingen äntligen trädgårdslandet. Så i landet finns nu potatis x3 sorter, majs, bönor x2, broccoli, ärtor, sallad x2, rädisor, lök, morot, persilja, dill, gräslök & vitlök. Samt mina smultron och jordgubbar såklart. :)
När vi sått klart var klockan närmare halv 10 så vi beslöt oss för att åka och köpa kebab och ha lite svull. Så medan älskling hoppade in i duschen hemma åkte jag till mellringe och handlade.
Sen åt vi och nattade bebis. Han somnade så fint ute i vagnen när vi sådde, men vaknade såklart när vi gick in så han fick vara uppe en stund med oss medan glenn duschade och vi åt. Han tvärslocknade efter en flaska välling sedan. 
Vi somnade väl 5min senare vi också. ;) hehe

Idag har det inte hunnit hända så mycket ännu. Vaknade som vanligt när Glenn åkte, men idag beslöt jag mig för att vakna till då. Inte somna om som jag brukar då man blir så tung i skallen då. Slog på en film istället men kan erkänna att jag är lika tung i skallen ändå. ;D haha Men Casper och jag fick en mysig morgonstund iallafall. ♥

Men men, vi får se vad dagen har att erbjuda. :) Måste städa..


Casperbus

Jag har i flera dagar varit så fruktansvärt trött! Fattar inte varför. Jag äter som jag ska, sover som jag ska, är ute som jag ska, sitter inte förslöad i soffan osv. Ändå är jag som en sengångare i huvudet. Kan det vara att man inte är van att ta hand om barnet hela dagarna själv tro? Det är den enda skillnaden. Hm.. inte för att det är speciellt jobbigt igentligen, men det kanske tar mer än vad man är medveten om? Aja, jag & Casper somnade förut vid halv 12 och vaknade inte fören halv 3. Casper verkar trött idag också. Han sov ju ända till halv 10 idag när pappa Glenn ringde och väckte oss, och då hade han inte haft en lekrace mellan 06-07 som han brukar. Kanske någon period. utvecklas ju väldigt mycket just nu känns det som.

Nä vi vaknade gick vi upp och åt mat. Jag åt lax från igår och Casper fick gröt samt smaka lite av mig. :)
Men just nu väntar vi på mamma, pappa och bror. :) De ska komma och hålla mig sällskap plus lämna av lite saker som mamma köpt till oss på ullared. :) Kommer bli mysigt!

För övrigt kravlar Casper mer och mer. Han kommer längre och längre ifrån där man lägger honom. ;) Fast mest snurrar han runt. Inte ritkigt gerppat hur man tar sig framåt än. Men det är nog inte långt kvar! ♥


I sängen

Casper, jag och katten har en riktig mysförmiddag med filmtittande i sängen. :)




Rymling

Jaha då har Lady (eller vad hon nu ska heta) varit på rymmen även hos oss. ;) Fast matte Emma får faktiskt skylla sig själv! Eftersom det blåste upp till storm här förut plus att det regnade som tusan fick hon gå in i sin bur istället för att sitta ute i hagen. Vad gör jag då? Jo jag glömmer stänga taket till buren.. Så det var fritt fram för tösen att hoppa ut. ;) Som tur var hon lättfångad. Hihi

Men detta med namn, alltså det står still. Någon som har några fina namnförslag?


Lördagsmorgon igen

Vad det blåser idag! Burr, inte alls skönt ute. :( Jag sitter här hemma, själv som vanligt. Haha vad jag klagar! Nu får jag väl ge mig. ;) Casper och jag har haft mysmorgon iallafall. Han fick krypa ned under täcket hos mig imorse då han frös. Vi sover ju med lite öppet fönster nu då både jag & Glenn älskar att sova när det är riktigt svalt. Men inatt blev det lite väl kallt när det regna och blåste, och såklart hade Casper sparkat av sig täcket. Men han somnade så gott intill mig sen och efter några timmar vaknade vi varma och goa igen. ♥
Efter morgonbus och ett samtal med älskling gick vi upp och åt frukost samt släppte ut kaninerna. Sen har Casper legat på golvet och krälat omkring. Knappt någon idé att lägga honom på filt längre, han bara rullar av den iallafall. ;) Nu sover han lite.

Jag ska gå och plocka undan i köket, och sen ska jag antagligen plocka fram dammsugaren och städa här nere. Tror det blir första gången sen vi flytta hit. ;) Det har liksom fallit på Glenns lott att sköta städningen här hemma medan jag tar matlagningen. ;) hehe Men jag får väl ta och offra mig nu när han sitter och sliter i traktorn.
Jag måste nog som sagt också åka till maxi och veckohandla.

Bjuder på lite bilder från gårdagen också, älskar första bilden. Smirre uppskattar inte alltid en unge som kravlar runt och försöker peta på honom. ;) Men han är så snäll! Gör ingenting! Blir Casper för på går han helt enkelt bara därifrån. Om Casper nyper tag för hårt i honom jamar han på mig så jag får ta bort Casper. Klok katt? ♥


"Mums mamma, gröt är goooott"


Kväll med Linda

Kvällens sista inlägg nu.
Ska alldeles strax krypa ned med min älskade i sängen.
Har haft Linda här hela kvällen. :) Vi har ätit hemlagad lasagne och pratat en massa skit som vanligt. hehe Samt klippt tänder och klor på kaninerna. Lillskruttan är så snäll! Gick huuuur bra som helst att klippa hennes tänder. Hoppas de rätar på sig nu. :) Håller tummarna!

Ja så mycket mer har jag inte att säga. Lägger till en bild som Linda fotade. Tycker den var lite rolig. ;) Casper på väg in i grisbranchen redan nu? hihi
Han håller förresten på att lära sig skratta på allvar nu tror jag. Det är lixkom en blanding av hosta och skratt som han utövar hela tiden. hihi Asgulligt!

Imorgon behöver jag åka och handla. Skulle behöva sällskap. Bökigt och jobbigt att handla själv. :( Någon som har tid och lust? :D ♥

Godnatt!


Promenad

Nyss kommit in efter att ha varit ute några timmar. Burr det är kallt idag. Vi fick dessutom lite regn på oss. Bakade ju muffins förut, men återkommer till dem. ;)
Iallafall så tog jag & Casper en promenad bortåt för att hälsa på pappa Glenn och ge honom några muffins att smaska på under eftermiddagen. Jag tror det var uppskattat. ;) ♥ Förutom att pussa på honom så hälsade jag på några pållar också. :) Visst är ponnyn fin? Hingstig som fan. Kaxar mot allt och alla.

När vi sen kom hem städade jag ur mitt "kaninrum" där Lady bor för tillfället. Det har varit någon gammal smedja och skrotrum förut så det var en massa skit där inne plus ett tråg med spillolja. Så jag har rensat ut allt och gjort fint. :) Haha jag är helt hyper här hemma. Vill bara få tiden att gå. ;)

Nu för en stund sen som Linda hit på besök. Hon har varit hos tandläkaren och dragit ut en visdomstand kraken. Usch vad hon ser ut. >.< Dock hade de nog ebdövat hjärnan lite också då hon åkte ifrån både kompresser & faktura hos tandläkaren. ;) Så hon vände tillbaka in till Örebro igen men kommer tillbaka efter det. :)

Casper som sovit hela eftermiddagen ligger och grejar i gymmet. Han har börjat gnälla lite så vi ska placera oss i köket och äta lite gröt med banan. :)
Ha det gott så länge!


Tråkigt

Alltså jag har sååå tråkigt! Snart tar jag fram dammsugaren i ren frustration! 8,5h kvar tills älskling slutar jobba. Jag avlider! :( Nu vaknade iallafall lilla mannen. Ska gå och busa lite med honom. ♥
Funderar också på att baka muffins också, blev bjuden på goda kladdmuffins igår när vi hämtade kaninerna. Jag lyckas aldrig få dem sådär kladdiga, men fick tips på det igår. Vill lyckas. Mums!

Vill någon umgås, prata, smsa, chatta, ja ni fattar. Gärna!


Kväller

Sitter här med en go unge i knät. Han pratar och tjoar om vartannat, och sitter inte still en sekund. ;) ♥
Vi har precis spenderat några timmar i trädgården. Dels för att hålla ett öga på kaninerna, men också för att greja med trädgårdslandet. Efter att ha städat av här inne fick jag för mig att göra det klart för sådd. På så vis kan älskling vara med efter att han kommit hem från jobbet någon kväll. :) Så jag har rensat bort alla grästuvor och jämnat till det hela.

Kaninerna då, jodå. Lillan & Stampe dampar loss på varandra medan Lady sitter och tittar på stencool. Lillan är så dum och luktar på Lady, får damp och går på Stampe som är dubbelt så stor, han blir förbannad och jagar henne runt i hela buren. Alltså.. ibland undrar man hur naturen tänker. ;) Men det ska nog bli bra, det är lugnare nu än vid hemkomsten iallafall. :)

Tråkigt nog upptäcte jag att Lady har långa tänder. Suck, glömde helt bort att kolla upp bettet! Hoppas bara det inte är bettfel utan att hon inte gnagt ned dem tillräkligt under uppväxten, för de var ändå jämna till skillnad från Stampes fula tänder. Ska klippa ned dem så fort jag har någon som kan hjälpa mig att hålla henne, och sen hålla tummarna. Stackars krake, hon kommer hata mig. Vet hur Stampe var i början. Matte var inte omtyckt efter en sådan behandling. :( Men det är inget att göra åt. En fungerande mun måste dem ha.

Nu ska jag börja laga mat. Älskling kommer hem inom en timme. Längtar som en tok!
Ska försöka hinna duscha också. Phu!


Välkommen

Välkommen lilla Lady. En liten dvärgvädurstjej. Nu hoppas jag på att detta ska gå bra. Just nu får hon Stampe och Lillan ur balans totalt. De nosar på henne och ger sig på varandra. Suck. Men vi ger det en chans. :)

Himla söt är hon iallafall! :D Udda i både färg och teckning. :)


Casper 6månader

För 6 månader sen idag, så här dags, låg jag och sniffade lustgas för fullt och några timmar senare kom vår skatt. Tänk vad tiden går fort, och vad mycket som hänt. Livet har verkligen fått en ny mening. ♥ Underbara barn. Älskar dig!


Grey´s night!

Åh har nyss tittat klart på grey´s anatomy. Min favoritserie! Den är så himla bra. Följt den hur länge som helst. :) Någon mer som nördar den?
Jag & älskling har avnjutit en varsin köttbit med ugnstekt potatis. Mums, och jag är så himla mätt nu. Phu!
Fick allt klart förut innan älskling kom hem. ;) Hann tillomed dammtorka sovrummet och byta sängkläder till lillen.
Så nu ska det bli skönt att krypa ned under täcket bredvid min älskade.

Imorgon ska jag och Linda åka och kika på kaninbebisar. :)
Godnatt.


Oväntad sovstund

Ops, så bra gick det med att städa här hemma. ;) Matade lilleman förut efter bloggningen och sen busa vi en stund. När han sen blev trött skulle jag få honom att somna i gästsängen. Jovisst somnade han, likaså jag. Stenhårt. Vaknade nyss. Hihi Skönt med en 2 timmars lång powernap. Men nu är det brådis att få allt klart innan pappa glenn kommer hem. haha
Bebis vaknade precis också. ♥

Sen måste jag få säga en sak. Gud vad kul att ni där ute kommenterar lite. Det är så kul att blogga då. Jag vet att jag det det förut men jag menar det verkligen. :)
Någon gång skulle jag vilja ha en sån där frågestund här på bloggen. Man får fråga mig vad som helst och jag svarar. Men jag är så rädd att få typ 2 frågor bara. ;) hihi Skulle ni ställa en fråga då tror ni? Om vaaaaaaad som helst?

Nej ta tag i det här hemmet nu Emma!


Marieberg köpcentrum

Nyss hemkommen från Marieberg, där jag varit och fikat samt shoppat med Sandra & Ludwig. :) Jättemysigt att komma hemifrån en stund. Casper var lugn och fin hela tiden. Fick dock tag i mitt vattenglas som han hävde ut över halva cafét ;) haha Jaja så kan det vara med småbarn. :) Så kul att se lille Ludwig, tänk att snart är Casper sådär stor. Det kommer nog gå fortare än man tror!

Fick lite handlat också. Fyra nya pyamaser i lite större storlekar varav två av dem var "sommarpyamaser". Jättefina, såklart hitta vi en med traktoter på. :) Var också på apoteket och köpte miniderm som vi smörjer Casper med varje kväll samt frontline till katten och en fästingolockare. Plockat säkert 5st fästingar i år redan så nu är det dags att börja förebygga. Nu kanske någon avskyr att man har kemikalier på sin katt. Men jag vill prova. :) Vet om riskerna. Så inga påhopp tack. ;)
Tack för idag Sandra!

Har precis lagt in en maskin tvätt och ska nu röja här i huset efter morgonens kaos när det blev mer än bråttom att ta mig till marieberg. ;) Chefen ringde och prata och jag glömde helt bort tiden. hehe Men det gick ju bra ändå. :) Men det hamnade kläder och nappflaskor i hela huset nästintill. ;) Så nu ska jag bädda sänge, plocka undan i köket osv.
Älskling sitter och sår så det är många timmar kvar innan han kommer hem.

Varmt och skönt är det ute idag iallafall. :) Ska försöka ta mig ut med ungen sen. Kortbyxor på nu här hemma. Skönt! Premiär faktiskt. Bäbi ligger neck i gymmet på en handuk och luftar rumpan. Skönt och slippa blöjan en stund. :)

Ha det!


Ledsen och förödmjukad

 Bara att bita ihop. :( Hatar forum. Ingen ska få ha en åsikt utan att bli påhoppad. Att jag aldrig lär mig.
Fiskar ingen sympati. Behövde bara skriva av mig.


Kaningos

Jag & Casper var ute och mös med kaninerna i vårsolen förut. De fick mumsa lite pellets. :) Tillomed Lillan som är så blyg kom fram och åt ur handen. Framsteg!
Nästan fått ned hennes öron nu dessutom. :)


Vårbruk

Mats sitter och harvar utanför. :) Ett stort vårtecken som sagt.
Den där traktorn är min favorit att åka med. Som passagerare alltså. Grymt skönt säte! Speciellt när man är höggravid. ;)


Första Maj

Nu är det maj månad. Min favoritmånad. :) Älskar hur allt det gröna exploderar och solen börjar värma. Nackdelen är väl att även vårbruket brukar pågå under denna underbara tid. I år kommer det inte igång förens nu. Det innebär att Glenn jobbar 12h-pass var dag. Usch får nästan tårar i ögonen när jag tänker på det. Saknar honom så mycket. Förre året gick det ju bra när man sjäkv jobbade. Då gick ju iallafall 8-9h fort. :( Stackars Casper kommer ju inte se sin pappa något jue. Men så är det att  vara bönder. Bara att bita ihop!

Valborg igår spenderades som sagt i Hammar. Innan majbrasan var vi hemma hos mamma & pappa och åt tacopaj. Hur god som helst!
Vid brasen senare träffade en massa trevligt folk och åt grillad korv. Det hör ju liksom till valborg. ;) Casper höll sig vaken en stund men somnade sen i vagnen och sov hela kvällen sedan. Sov även hela vägen hem i bilen ocg tvärslokande efter att fått på sig pyamas här hemma. Hihi trött av alla intryck tro? ♥

På tal om pyamas! Jag måste köpa några nya till Casper. Han har EN som är okej nu, alla de andra spänner som fan överallt. Två av dem får jag knappt på vid benen längre. Några tips på vart man kan skicka efter fina pyamaser till rimliga priser? Kikat på kappahl men där var det väldigt slutsålt på allt i webbbutiken tyvärr.

Ja nu ska jag slänga i mig lite frukost. Casper har nyss avslutat sin morgonvälling. Åt upp allt själv nästan. :) Alltså han höll i flaskan. Duktiga han!

Sen får vi se vad dagen har att erbjuda.


RSS 2.0