28 februari

Då var det sista dagen för årets februari. Sista vintermånaden enligt kalendern. Tänk vad härligt det skulle vara att vakna upp imorgon och se att all snö är borta och att det är vår! Längtar något grymt efter sol, värme och fågelkvitter. Vintern har vart allt för lång nu.
Visst uppskattar jag vintern. Vi ska ha vinter.. men nu finns ta mig tusan ingen energi kvar. Tack och lov är det ju längre och längre dagar nu. :)

Jaha, vad har hänt idag då?
Jobbat första dagen efter min sjukledighet. Elly hade genomgång med mig imorse om allt som hänt. xD Missat hela grisning istort sätt. Så det är inte så lätt att bara kastas in i högtrycket av sjuka suggor & en jävla massa smågrisar. xD Såhär mycket smått har vi inte haft på månader. Märks att det börjar gå åt rätt håll. Så mycker fler levande födda under vår/sommar än höst/vinter. :) Tyvärr så är det svårt att få lantrassuggor att dia bra, så har nog att vänta en hel del svältande smågrisar. Allt har en baksida..
Men förmiddagen gick åt att räkna över alla grisar i BB samt kastrera de kullar som Elly inte hunnit med. Praktikant-Daniel var med och hjälpte till. :)¨

På eftermiddagen så satt jag med pappersarbete. Jag knappade in grisningen. Dvs De suggor som grisat, vilket datum, antal födda samt dödfödda. :)
Sen blev det att utgångsrapportera gyltor resten av eftermiddagen. Har fått i uppdrag av rådgivaren att knappa ut alla sålda/döda/slakatade uppmärkta gyltor from förra våren. :P Det är sååå tråkigt. Man blir helt dum i huvudet av alla nummer. Haha.. Dessutom iskallt på kontoret så satt och frös som en liten kotte.

Nu ska jag strax gå och sova. Hatar att sova ensam. Saknar älskling något grymt. Ska strax ringa och tracka honom i telefon en stund innan jag somnar. ;)

Framtiden är vår hjärtat. Det kommer bli så bra. <3


27 februari

Här sitter jag, mätt i magen som tusan. :) Nyss avslutat en jättegod middag med hemlagad fisksoppa som jag lagat ikväll. En rätt vi fick laga i hemkunskapen i 9.an någon gång. ;) Gott iallafall.
Till lunch åt jag & hjärtat våfflor, som även dem var helt hemlagade med eget recept. Visst är vi duktiga? :D
Glenn får mig liksom att vilja vara huslig, speciellt i köket. Konstigt jag som aldrig varit för sånt. :)

Dagen har flugit iväg som vanligt. Så sjukt, tiden bara rusar fram när vi är tillsammans. Känns knappast som vi bara känt varandra några måander. Snarare år. Min fina karl. <3

Men imorgon åker han hem till strängnäs igen för att jobba. Usch hatar de dagar vi är ifrån varandra. Då rusar inte tiden det minsta kan jag lova. Då går det snarare på snigelfart. Tus han kommer på onsdag igen. <3 Då ska han dessutom till nya jobbet och skriva anställningsapper och parta om vårt kommande boende! :D

Jaha vad händer på Ila-fronten då? Ja ni, inte mycket. Hon är ju helt bra från koliken nu iallafall. Äter, dricker och skiter precis som hon ska. Men knölen på frambenet är kvar så vågar fan inte rida. Hon är varken varm eller öm. Har klämt och kännt på den där förbannade knölen och blir inte ett dugg klokare. Det är bara vid böjprov hon visar hälta. Så skumt. Blir väl veterinären om det inte går ner snart.
Annars är hon snäll och mysig och har kommit in så fint i flocken. :)

Nu ska jag ge min karl lite massage eftersom han har ont i ryggen stackaren. Sen blir det snart sängen. Upp och jobba imorgon efter en hel vecka sjukledighet.
Har ju även lite mer att tänka på. :) hihi

Godnatt på er!
// Emma


26 februari

Idag är jag så jävla lycklig. Går omkring i ett lyckorus och bara myser. Haft en så himla underbar dag med älskling. Vi har igentligen inte gjort något speciellt men atmosfären har vart så himla kärleksfull. Känns som jag spricker av lycka snart. Allt är så fint. Så fint!
Att möta Glenn är det bästa som hänt mig. Framtiden är vår, och ingen eller inget kan någonsin komma emellan oss. Aldrig någonsin. Jag älskar verkligen dig hjärtat mitt.

Just nu ligger han förresten och sover i soffan. Han behövde en powernap, för om en timme ska vi åka mot Ida & Daniel och äta mat. Ska bli jättetrevligt!
Ska strax gå och väcka honom så han kan fixa sig i lugn och ro. ;) Annars stressar han ihjäl både sig själv och mig. Hihi.

Tänkte ni på att det har vart plusgrader idag? Lite försmak på vår tackar man ju inte nej till. Så less på denna vinter nu. Känns som jag aldrig kommer få se gröna ängar & lummiga skogar igen. Bara kall snö & is. Burr vill ha värme nu! Längtar efter min vår! Då ska ju dessutom jag & älsk flytta till vårat hus. <3 Kan knappt bärga mig!

Jag är lycklig!


25 februari

Ja ni. Saker och ting är upp och ned. Nu då? Hm.. Stora frågor. Vad är rätt och vad är fel?
Tack för pratstunden idag ida. Och sällskapet i stallet var uppskattat, mycket uppskattat!

Haft en lugn dag, eftersom jag har sån hosta så valde jag att stanna hemma en dag till från jobbet. Skulle ändå inte orka jobba. Allt skulle gå i snigelfart. Men på måndag ska jag ge mig in i leken igen. Förhoppningsvis frisk!

Började dagen med att tvätta lite då tvättstugan var ledig. Efter det blev det en fika med Ida innan vi åkte ut till stallet för att pyssla med Ila. Hon hjälpte mig med att packa hö och borsta pållen. Blev en liten promenad efter det med henne sen. Lite ont i benet har hon allt. Hm.. hoppas jag slipper ta ut veterinär alltså. Suck..

Nu sitter jag & väntar på hjärtat som ska kommer närsom. Blir en lugn kväll hemma ikväll. Vill bara ligga i hans famn just nu. Där mår jag som bäst. Där försvinner alla bekymmer. Mitt allt. <3


24 februari

Omtumlande dag. Minst sagt. Eller ja, kanske kanske inte. Vi får se.
Har iallafall vart i bergshammar hos älskling och haft det mysigt som vanligt. Medan han har jobbat så har jag tagit det lungt. Vill bli av den här förkylningen nu. Feberfri är jag iallafall. Värst just nu är hostan. Så fort jag gör något mer ansträngande än att ligga i soffan hostar jag fan sönder. Blä vad tråkigt det är.
Men det går åt rätt håll iallafall. På måndag blir det jobbet igen. :) Missat hela grisning nu ju. :(

Helgen ska spenderas med hjärtat mitt som vanligt. Får väl se vad vi ska hitta på. Dyr månad den som kommer nu så allt för mycket pengar ska vi inte slösa ;) Kanske en tripp till askersund? Eller finns det någon/några där ute som vill ses och hitta på något? :)

Nu ska jag umgås lite med djuren sen blir det sängen för min del.
Inget vettogt att blogga om idag iallafall.


23 februari

Hallå alla.
Sitter just nu på bergshammar hos älskling. Kom iväg igår iallafall. Kände mig riktigt pigg framåt kvällen när Glenn & jag for in till strängnäs på fika. Men inatt, fy fan vilken natt! Några timmar efterr att vi lagt oss vaknade jag med feber igen. Kallsvettig & ville bara krypa ur skinnet. Fick ingen ro! Dessutom jättetäppt i näsan & hostig. :( Synd om lilla mig, faktiskt. Sov illa resten av natten sedan. Idag har jag vart seg & konstig. Skulle tro att jag har feber nu med. Känner mig varm & kall samtidigt. Har dessutom grym huvudvärk & är matt i hela kroppen. Förstår inte hur jag ska kunna jobba imorgon. Ska ringa Anders sen ikväll och diskutera hur vi ska göra. Borde nog inte jobba men kan ju inte vara borta hur mycket som helst!

Men igår när jag fixade med stallet var jag svimfärdig efter bara mockningen. Så fort jag anstränger mig blir jag andfådd och börjar hosta som ett as. Kroppen säger liksom stopp. Hatar att vara sjuk..

En ännu roligare nyhet är att jag möttes av en halt Ila igår. SUCK! Verkar som de busat i hagen så Ila ömmar på höger fram där hon har en mjuk knöl. Blivit sparkad?! Fast den är inte varm och hon markerar bara när man gör böjprov. Hm.. vad mer liksom? :( Hon får några dagar på sig så får vi se.

Nu ska jag gå och lägga mig en stund innan hjärtat slutar jobba. Är så himla trött..
Hoppas alla där ute mår bra i kylan.
Fick se en underbar soluppgång imorse när Glenn skulle upp till jobbet. Synd att man aldrig lyckas fånga det bra på bild. Speciellt inte mobilbild. :P


22 februari

Nämen har ni sett! Nya layout på bloggen. Det var verkligen på tiden! Var grymt trött på den andra.
Kan ju vara riktigt bra att vara sjuk ändå. Man får lite småpyssel gjort. Hihi.

Mår för övrigt lite bättre idag. Febern har gått ned men har huvudvärk, hosta & är snorig som fan. Älskar verkligen förkylningar. Speciellt när man blir totalt överaskad av dem. Men idag känner jag mig iallafall mer levande än död som igår. jag ska tillomed ta tag i att städa kaninburen så ninerna får det fint.
Har nämligen funderingar på att åka till strängnäs ikväll om jag är pigg nog. Är ju ledig enligt schema imorgon så kan lika gärna åka till hjärtat så slipper han komma hit. Dyrt att pendla liksom. Men ska åka hem tidigt imorgon så jag hinner rida. :)

Nu fick jag bloggtorka. Vet inte vad jag ska tillägga mer i dagens inlägg. Hm, så tror jag avslutar här.
Hoppas alla har det gott där ute. Bjuder på en bild på en fräsch Emma. ;)


21 februari

Jag är sjuk.. massa sjuk. Blä vad uselt jag mår. Nyss paserat 38.0 på termometern och har så ont i kroppen att jag bara vill sova brt allt. Dessutom har jag en väldigt trevlig hosta. :( Sov till halv ett tillsammans med katterna.
Sitter just nu och försöker samla energi på att åka till stallet och ta hand om pållan. Kommer fan aldrig igång med ridningen. Är inte hon sjuk så är jag det. Det suger! Men ska åka ut och gosa lite iallafall.

Idag ska hon börja sättas igång på kraftfoder igen lite smått. Hon äter, skiter & dricker som hon ska. Tack fina Linnea som skrev en sån fin kommentar. Känns kul att du bryr dig. Det betyder. :)

Haft en fantastisk helg som vanligt med hjärtat. Han åkte hem imorse. Kom väl bara några timmar föresnt till jobbet. För han ville inte lämna mig i en varm säng tror jag. hihi min karl är bra han. Kom med rosor i fredags. I lördags bjöd han på bio och igår var vi hem till familjen på eftermiddagsfika.
Kraken har ju fått sitta ensam o vänta på mig medan jag jobbat i helgen. Var lagom roligt igår när jag började bli sjuk på allvar.

Längtar iallafall tills han flyttar in här hos mig, och ännu mer till maj när vi flyttar till hus!
Nu ska jag försöka pallra mig till stallet. Hoshost.


18 februari

Hej alla!
Förlåt förlåt att jag inte bloggat. Vart för mycket några dagar.
Ila har haft kolik och vågar inte riktigt säga att hon är helt bra än. Äter okej nu, men dricker dåligt. Hon verkar tycka illa om iskallt vatten så dricker urdåligt vilket såklart inte är bra. Det har nog lett till förstoppning. Mild dock. Hade veterinären ute igår och i förrgår. Första dagen fick hon bara kramplösande. Men igår så hävde vi i henne 4L parafinolja, samt två hinkar vatten. Det hjälpte nästan omedelbart och hon har ätit bra idag. Hoppas tösen blir bra snart. <3 :(

På jobbet rullar det väl på. Grisningen har startat. Så himla mycket första grisare så förväntar mig problem. Idag grisade tre stycken varav den ena inte släppte di som hon skulle, den andra fick grisningfeber och den tredje åkte på juverinflammation. Härlig start! SUCK! Så som ni förstår jobbar jag helgen. Skönt att Anders fixar med semin, så slipper jag tänka på det. :)

Ikväll kommer älskling hit. Ett JÄTTEGRATTIS till honom som fått anställning som förman på en gård utanför örebro. Det innebär att vi kan flytta ihop och börja dela våra liv tillsammans på allvar. Så himla lycklig. Aldrig mått så bra i ett förhållande. Du ger mig allt Glenn, allt. Du gör mig lycklig på riktigt. <3

Nedan är lite bilder från helgen i Halland. Hade det så himla bra! Glenns familj var underbara och likaså hans vänner. Skulle inte bli ett dugg förvånad om jag slutar som hallandsbo i framtiden.

Men nu ska jag sluta sitta här. Hjärtat kommer ju snart. <3


13 februari

Har det bäst i Halland med min älskling! Bowling & mat med hans kompisar ikväll.


11 februari

Först och främst vill jag säga grattis till Emma som fyller 20år idag!
Hoppas du haft en toppenfin dag tjejen!
Om någon annan vill gratta Emma så kika in på hennes blogg. :)
http://emmaevaeriksson.blogg.se/

Nyss kommit hem från stallet.
Tog in och pysslade med Ila en stund. Is i hela pälsen efter dagens härliga snöoväder. Suck. Men hon verkade nöjd ändå. ;) Åh vad hon har fångat mitt hjärta. Längtar till våren så man kan komma igång på allvar och träna.
Hoppas på att kunna rida lite nästa vecka efter jobbet. Dagarna blir ju faktiskt längre och längre. :)

Nu har älskling precis kommit hit så vi ska hoppa in i duschen och sen åka o handla.
Sen ikväll ska jag packa för morgondagen. Efter det blir det mys för hela slanten. Laga lite mat & gosa ner oss i soffan. <3 Äntligen helg!


10 februari

Hej och hå, dags att visa att jag lever, även om det är knappt. Höhö.. ;)
Ne men är stressad som fan över jobbet. Sover dåligt, har huvudvärk & nu har magkatarren börjar göra sig påmind. Inge roligt alls. Är riktigt turbulent nu.. skitjobbigt. Svårt att hitta motivation. Men men, nu börjar ju saker och ting röra på sig. Så jag hoppas på att det blir bättre.

Med Ila går det bra. Vi tog oss en lång skrittur igår. Mer eller mindre ofrivilligt lång. ;) Skulle ta en runda som inte var så lång, men jag red fel såklart så det blev en jävla bit. Ila var helt slut på hemvägen så hoppade av och gick bredvid henne den sista biten. Red barbacka. hihi :) Men hon skötte sig kalas. Lite tittig på alla föremål som kan hoppa upp och bita henne. ;) Speciellt ladugårdar och parkerade bilar. Knasmajan!

Dock var det en idiot till bilförare som vägrade bormsa när han körde förbi oss så hon blev lite änglsig ett tag. Men det lugnade ned sig efter ett tag. Hatar såna där jävlar som inte har något innanför pannbenet! Gaaw! Någon kan ju för fan dö!

Just ja, hon är ju rakad nu också. Iallafall på bringan och lite under magen. SÅ igår blev hon inte panikartat svett iallafall. :) Hon skötte sig sååå fint när jag klippte. Visst hon tyckte inte om det men stod snällt ändå större delen av tiden. Fina fina häst. <3

Hon går nu med de andra hästarna och det var inga som helst problem med att släppa ihop dem. Det gick som på räls & dte är fortafarande lugnt i flocken. Jätteskönt!

Ska väl försöka hinna med att rida henne en sväng imorgon, eftersom jag och älskling ska hem till Halland i helgen. :) Så har utsläppet på lördag innan vi åker. 5h i bilen blir det. ;) Nice. :P
Ska bli underbart att få umgås en långhelg till med finaste, och dessutom få träffa hans familj för första gången. *nervöst*
Du & jag älskling. Du & jag mot världen. <3

Nu kommer snart en tjej och ska plocka med sig råttorna. Skönt att de får komma till
någon som orkar lägga ner energi på dem. :)
Ha det gött!
// Emma


6 februari

Sitter här och är hungrig som en varg. Vi ska äta grillad kyckling! Mums.
Hjärtat står i köket och fixar inför jobbet imorgon. Vart tusan tog dne här långhelgen vägen? Den har bara rusat förbi! Hatar veckorna, när jag och Glenn tvingas vara åtskillda. Tur han kommer på onsdag igen. Sen nästa helg ska jag presenteras inför hans släkt i Halland. Nervös som f*n. ;)

Vill tacka min underbara pojkvän för gårdagskvällen då vi var och åt på efesos inne i örebro. Allt är så fantastiskt fint med dig. Tänk vad fort en månad kan gå. Jag älskar dig.

Dagen har rusat förbi som vanligt. Vi sov till nio då vi steg upp och åt en stor frukost. Sen åkte vi ner mot askersund och hälsade på hemma hos mamma & pappa där vi blev bjudna på mat. :)
Åkte vidare och visade älsk hargebaden.

Sedan åkte vi hem till kumla igen, bytte om och for till stallet.
Efter att ha mockat & fixat allt foder tog vi in tanten i vanlig ordning och hjälptes åt att ge henne en ordentlig omgång med borsten som resten av de dagar hon vart här. :) Idag var hon jättelugn i stallet och tillät sig nästan att njuta lite. ;)

Just ja, igår red jag ju. Skrev ju så dutkigt att jag inte skulle göra det utan lära känna henne. Men hon var en helt annan häst igår än i fredags då hon var grymt stressad. Men igår var hon jättetrevlig och det gjorde nog henne gott i själen att få komma ut. Skrittade bara på vägen i 15min och hon frustade så nöjt på slutet. :) När jag håller på med mina pållar går jag på magkänslan, oftast blir det ju bra.
men jag tror minsann att Ila & jag kommer bli ett team efter lite arbete tillsammans. :) Märks redan att hon gillar att använda skallen. Körde lite sidföranden på vägen igår och hon varva ned direkt!

Vi får väl se om det blir en tur efter jobbet imorgon. :)
Nu ska jag hjälpa till med maten. Ha det bäst!
// Emma


Första ridturen

Nu är premiärturen tagen. Gick riktigt fint! :)


5 februari

Nu är det hög tid att blogga! Men har så mycket att göra hela tiden att det glöms bort. Men nu så, nu har jag tagit mig tid. Ska strax åka och handla lite för att sen bege mig mot stallet och pyssla med Ila.

Ja Ila har ju anlänt nu, ja närmare bestämt i torsdags. Gick jättebra & hämta henne. Hon klev på transporten utan att bry sig det minsta och stod hyffsat still hela resan hem. Dock väldigt svettig när vi kom fram så lite otäckt var det nog.
200m från stallet körde vi fast med transporten. Så typsikt. Var blankis på vägen så bilen fick inget fäste. Vi beslöt oss för att lasta av henne där och promenera in henne på gårdplanen. Trodde jag skulle dö på kuppen med en taggad häst och snorhala skor! Men jag lever än. ;)

Vi släppte henne i hagen lite snabbt för att hjälpa Glenn med transporten. Såklart lyckades någon av hästarna spränga tråden mellan de två olika hagarna så de kom ihop sig. Stackars Flamman, Sandras häst alltså, lyckades sparka av sig en sko och är lite halt nu. Usch. :( Annars verkar det gått ganska bra till, vi såg aldrig när de bråka utan de kom lungt skrittande i hagen när vi kom tillbaka. Hm..

Igår när vi var där var det lungt. Ila fick komma in och få sig en omgång med ryktborsten. Krullig päls som tusan, speciellt efter att ha varit svettig. Hon fick ha på sig ett stalltäcke första natten så lagom fin i pälsen. ;)
Kommer behöva träna en del markarbete med den där damen. Hon totalskiter i vad jag säger när jag leder henne. Visst hon är brunstig & inte ritkigt hemmastadd än men alltså det finns gränser av vad jag tål. Lite NH kan nog inte skada. ;) Sötsaken. Hihi

Har iallafall bestämt mig för att inte rida på henne fören hon är cool hemma. Just nu är det alldeles för mycket för henne. Så nu lägger vi fokus på att bara lära känna varandra.
Hon är gul att mocka åt. Skiter och pissar i ett hörn. ;) Gött!

Igår följde jag med älsk hem till bergshammar över dagen. Var med honom på jobbet under eftermiddagen och fick prova att köra en lastare för första gången. Det var kul. haha, trodde aldrig jag skulle våga det. ;) Lilla jag kan ju vara modig ibland.

Nu ska jag och hjärtat åka och ordna med några ärenden på granngården och biltema mm.
Sen blir det stallet och fia med Ila. Efter det har jag tvättid. Blä!
Ikväll blir det att gå ut och äta. <3

Ha det toppen!
// Emma


1 februari

Sådär, nu är alla saker på plats i nya stallet. :)
orkar inte blogga ikväll. Tar det imorgon eller så. För nu ska jag titta på house.

kram Emma


RSS 2.0