27 november | bad med häst

Idag jobbade jag halvdag vilket innbär att jag slängde mig i bilen, hämtade upp ida och for till stallet. xD Då puke vart en aning tjafsig med ida ville jag rida honom idag och ida fick rida aegir. :) jag red barbacka på pukisen vilket alltid är lika mysigt. ^^ Trots att han är lita väl rund om magen ;)

Vi red runt blåberga men red in på en skogsväg först och vadade i lite vattenpölar. :) Nyttig träning för mina gossar ;) På vägen hem så var det halvt översvämning över vägen, jag sa till ida att rida igenom men akta sig för diket som också var vattenfyllt. Bra att jag ger råd men inte följer dem själv ;) för puke klafsade rätt ner och tyckte det var jättekul.. tydligen. xD För i ena stunden så stod han och plaska med nosen och i nästa är han påväg att lägga sig! galna häst! xD HAHA jag typ skrek i panik och lyckades få upp honom igen med en doppad fot som bevis på hans badplaner. :P Knäppa häst! xD För några månader sen gick han inte ens igenom en vattenpöl. xD <3 För övrigt gick ridturen bra. ^^ Hoppas det blir lika lyckat imorgon. :)

Igår var jag på kvinnersta och fotade lite djur som ska säljas. Främst syskona till mina råttflickor. sen for vi hem till eva och fotade en bild till hennes julkort hon ska skicka runt. superfint blev det! :D sååå nöjd! dock rev vi ju halva evas hem haha. förlåt! ;)
Hade Ida & malin med mig där ute och det var skitkul att vara gänget igen. <3 saknar!
Sötaste var grisen gloria som la sig ned på evasbegäran och ville bli kliad på magen ;D skitsöt!

Ojoj jag låter som en riktig djurnörd, vilket jag iofs är ;) Nyss ringde theresa och tyckte vi skulle bada en gris och klä den i någe gulligt och ta eget julkort. ;) På måndag kommer en journalist från länsposten och ska intervjua oss :) Vi ska visa upp våra välmående grisar. :))

Nu kommer snart älsklingen hem. <3 wiiiee ! Inte sett varandra sen i förrgår då han var i tyskland igår och jag sov när han kom hem och han sov när jag åkte. xD Knas det där men snart kommer han. <3

Heeejdå !

24 november | jävla djurrättsalliansen

Blir så förbannad! Visst jag är ny inom svinbranchen men tillräkligt vet jag för att bli uppriktigt förbannad! det var ju grisföretagardagen 2009 på elmia kongresscenter idag. i bilen på väg dit imorse så uppdagades att några djuraktivister från Djurrättsalliansen tagit sig in i ett flertal stallar och dokumenterat dåliga livsförhållandet för grisarna, främst slaktgrisarna som haft för lite halm. Några aktivister tog sigg tillomed till mässan där en naken kvinna dränkt i ketchup agerade död gris .. vad ska det tjäna till? I våra ögon är det bara patetiska sätt att få uppmärksamheten från media.. vilket de tyvärr får.

I ett av stallarna som tillhör Lars Hultström ordförande för Swedish Meats och styrelseledamot i LRF HK Scan och Svenska djurhälsovården har de filmat och fotograferat en död gris som vi som VET ser har dött av en universell tarmblödning vilket leder till snabb död och uppblåst mage (balonggris) men de tror att den leget i flera dagar och svullnat upp. sen var det ju hemskt att de andra grisarna stod och bet i den vilket är ett naturligt beteende för grisar! Enligt veterinär hade det tydligen fått avliva flera grisar på plats men vet ej hur många och visst, stallet ser inte okej ut. för skitigt och inget strö MEN nu drar de ju alla över en och samma kant. så vi som sköter våra grisar bättre än vad vi igentligen behöver kommer få skit också! och det är DET som gör migg så jävla pissed off!

och nej jag försvarar inte hur vi behandlar våra grisar, det är inte naturligt så som vi håller dem men våra grisar mår till synes inte dåligt. varken svansbitning eller sterotypa beteenden förekommer i våran besättning än i enstaka fall. MEN sånt har de inte med i sina fina utlåtanden om grisarnas situation! I filmen de gjort på sin hemsida kunde inte inte tagit värre exempel på hur grisar missköts, men tar de några bilder på "glada" grisar? nejnej, bara svartmålar alla. ååååh! :@ Här är filmen för övrigt, jättehemsk verkligen. stackars grisar som har det så.. men vill inte att svenska folket ska tro att grisar sköts såhär över lag. Det är inte direkt så att alla har halvruttna grisar och skit upp till knäna i sina stallar! det fattar väl vem som hellst!?

http://www.ettlivsomgris.se/

dessutom går de in utan lov i smittskyddade stallar! vem vet vilka smittor de för med sig??!
åååh blir bara så frustrerad, men visst kontrollerna av svinbesättningarna borde vara hårdare för sådant får inte förekomma men dra inte alla över en kant. Vissa sköter sig, som vi och imorgon ska våra grisar få extra halm. ^^ nu har jag skrivit av mig ;)
och råttorna mår bra och ska få lite makaroner snart. ^^

Visst ser våra grisar ut att må dåligt?


23 november | råttbebisar

Efter en skön helg hemma hos mamma och pappa är jag åter hemma i kumla. Emil och jag har virrat omkring i diverse butiker idag och kollat på möbler till lägenheten. Kommer fan inte bli billigt.. men som det lät på mamma så kommer de hjälpa oss lite. Kan behövas just nu. kul att det nalkas julklappsinköp också.. suck! Helvetesmånad!

Men något som lyst upp min dag är två små pälsbollar på fyra veckor som flyttat hem till oss. Nämligen två råtthonor som för tillfället är namnlösa men ack så söta! En svartvit jättefin flicka och hennes ljusgråa syster som är lite udda då hon har ett rött och ett svart öga. ;D var emil som tyckte vi skulle ha henne så hon fick det bli, hängde ju också lite på att båda två var väldigt lugna och fina att pyssa med. :) jag tycker iallafall väldigt mycket om "min" svart/vita tjej. ^^ Såhimla lugn och fin än å slänge. :) Båda har suttit och sovit på min axel en stund nu då de bara gömde sig i huset och nu kom de igång och utforska buren lite. ^^ Sötnosar! Bild kan ni se här nedan. :))

Imorgon blir det griselmia med jobbet! Ska faktiskt bli roligt, dock är det ju en bit att åka till jönköping.
Nu ska jag återgå till att vänta på älsklingen som jobbar. Saknar honom saom tusan nu bara för man vart med varandra så mycket under några dagar. xD Illa! Får väl pussa lite på råttorna. ^^

// Emma


21 november | dags att blogga

dags för mig att blogga lite då, vart på väg flera gånger de senaste dagarna men sen av någon anledning inte orkat iallafall. ;)
Som ni kan läsa på förra inlägget har jag ju vart och vaccinerat mig mot svininfluensan nu. Hade inte alls tänkt att göra det men var så illa tvungen via jobbet. Så nu är det gjort, och JA jag tycker hela grejen med svininfluensan är överdriven till max precis som fågelinfluensan. Världen kommer inte gå under ! Jisses..

Annars rullar allt på, rider så ofta jag hinner vilket oftaste blir på helgerna. Jag väntar spänt på att snälla johanna ska få tid att komma och klippa aegir som blir tok för svettig av all päls nu. :) Ridningen går ritkigt bra med honom nu. Var nog bra att ha en lektion för jonas, men ska försöka hitta någon annan tränare att rida för nu inom en snar framtid så vi färskar upp minnet ännu mer. :)

Igår så var Ida & jag ute på aegir och puke. Vi möttes av tre riktiga lermonster i hagen. Gud vad jag hatar denna tid på hösten! blööö! Vi var iallafall ute och for i skogen och stackars ida har fått möta den testande puke ;) haha blev irriterad på honom och hopppade själv upp på vägen hem och tillomed med mig bråka han! haha dags för ett dressyrpass i helgen ;)
Annars är det planerat att ta en långtur på måndag, om nu vädret håller i sig. Såklart bara för att jag är hemma hos mamma och pappa idag så är det skitfint väder.. kul? nej.

Har suttit och pysslat lite med ett youtubekonto nu på förmiddagen där jag lagt upp småfilmer fårn mobilen på typ hästarna och lite grisar bla. :) Ta en titt om ni vill. :D Nikoba1 heter jag där iallafall. :)

Ha det toppen alla !
// Emma



  

  


19 november | svinsprutan

Idag så tog jag och therese tag i oss själva och drog in till mässan när avvänjningen var klar för att få oss den där förbaskade sprutan mot svininfluensa. Ingen av oss ville ta dne för vi anser det vara totalt onödigt men är ju tvingade via jobbet så det slutade med att vi stod i 2,5h ute i hällande regn och väntade på att säppas in.

Sista halvtimmen kom vi dock in, stelfrusna och blöta.. jag kunde knappt fylla i hälsopappret för jag var så stel. xD haha Hon som spruta mig trodde jag var sjuk bara för jag var så kall o.O vafan konstigt när man är genomblöt och stått ute så länge??!

Sprutan tog väl inte mer än 10sek? Kändes så himla rättvisst att vänta så länge.. suck. men men nu har jag tagiot den. Svinont i armen fick jag efter några timmar och dagen efter även lite feber och ont i nacken samt hängig. men idag (21nov) mår jag bra, bara ont i armen. :)

Att jag skrev detta inlägg här beror på att jag inte ville skriva så långt på det andra inlägget jag ska skriva nu ;)
Nedan är en bild från kön, stod väl ute ytterligare 45min efter att jag tagit bilden. :P


15 november | cardigan welsh corgi

Det är banne mig inte meningen att jag inte ska ha någon hund. Inte av praktiska problem utan att jag helt enkelt inte kan välja ras! Idag så var jag ju på hunduställning i örebro, såklart tog Eva chansen att introducera mig för rasen cardigan welsh corgi. Uppfödaren jag fick prata med var hur trevlig som hellst och fastnade pladask för hennes härliga hundar! Åh vad svårt!
Inte blev det bättre av att få höra en massa negativt om shiban när jag pratade med några utställare som hade med sig en 8månaders hanhund. Måste verkligen åka och hälsa på paula, uppfödaren i örebro, för att få en bättre blick på rasen. men ack så fina de är, shiborna. <3

Hann även att sticka ut en sväng imorse på aegir. Det var jättemysigt men med diverse hinder i skogen då skogshuggare dragit band rätt över gångstigen så jag fick gå en jävla omväg med sten och skit. jaja, aegir knatade på och frustade nöjt. ;) han var fin idag, även om det är lite svårt att rida med jonas metoder. >.< men men det löser sig nog.

Imorgon är det dags för jobb igen. Avvänjning i veckan. Jisses vad fort det gått. :O
Nu väntar sängen!

//Emma


* en cardigan welsh corgi *


14 november | lugnt och hästigt

Åh vad härligt det har vart att haft en ledig dag som bara baserats på mina villkor! Somnade igår runt halv nio och gick upp vid halv tio idag. Så himla skönt att få sova. :)) Drog till stallet vid elva efter att Ida lyckats virra sig hit med Daniel ;) Vi tog inte sen planerade långturen då regnet hängde i luften men en tur runt blåberga blev det allt och hästarna var superfina. Puke var taggad som sjutton idag. xD aegir gick fint. fick in bra tölt på honom idag nästan hela tiden. får väl se till att rida för någon tränare om några veckor nu så jag inte tappar allt igen. :/

Just ja inte berättat hur det gick i torsdags på trängen ju. Tog oss över en timme att laste hästarna som vägrade gå upp på transporten! Så allt blev för senat och jag hann inte rida puke innan jonas kom men hann göra det efteråt iallafall. puh.
Som vanligt så kände jag mig totalt världelös när jonas berättade om alla fel jag gjort och allt aegir tappat. han red först och visade sen fick jag prova och det gick ritkigt bra efter ett tag. Kort sagt har jag vart för mesig med honom, måste få ett bättre go i honom så jag skulle köra mkt övergångar mellan galopp och tölt för att få igång honom. testade det idag på ridturen och det funkade verkligen ;) haha blir nog bra det där.
har ju verkligen funderingar på att byta stall ett tag för att få upplyst ridbana eller ridhus. Funkar inte som det är nu. kan bara rida på helger i stort sätt vilket jag inte gillar.. så vi får väl se vart det slutar.

jag som trodde jag hade massor attblogga om sitter nu med skrivtorka. jo just det, ska in på hundutsällningarna imorgon i örebro och spana på shibor!. :D
Nu ska jag puss apå min pojkvän som för övrigt var dutkig och klarade körkortet i torsdags <3

//Emma


11 november | tröttare än tröttast

Jag bokstavligt kräks över hur utmattad jag känner mig. Höstmörkret i kombination med att jag jobbat över en vecka i streck sätter verkligen sina spår. Finns inget hellre jag önskar nu än att få sova utan en väckarklocka som ringer, stiga upp och åka ut till stallet och ta en riktig långtur!

Hade kurs idag igen. Denna gång om gyltuppfödning och rekrytering. Riktigt intressant trots att jag hört mycket så får man en mer helhetsbild när någon berättar sådär. :) Mycket trevligt folk också. :D Känns så bra att vara delaktig. :) Nästa vecka är det elmia som gäller. ;) 3 grisseminarium som ska avverkas under en dag. ;) Blir säkert kul med kollegorna. ^^ Sen planeras en bodaborg dag också. xD haha

Men imorgon är jag ledig. Får tillomed sovmorgon.. till klockan o7.oo.. sen ska jag fixa iordning allt för att ta med hästarna till sannahed. först rida puke sen agge då jonas kommer vid tio. inte ridit agge på säkert en vecka. känns ju jävligt bra att ha lektion då men är väl närmast tvingad.. >.< men det blir säkert bra. Dessutom har jag börjat kika runt efter stallplats.. funkar inte som det är nu. Måste åtmisntonde ha en vettig ridbana med belysning om jag ska kunna ha kvar agge för jag hinner inte rida pga de korta dagarna! Vi får väl se vart det leder. :/

men nu ska jag kryap ned i sängen, så trött att ögonen snart tappar fästet och ploppar ut vilket vi inte vill vara med om. ;)
// Emma

9 november | kurs i katrineholm

Stress stress stress idag på morgonen med att hinna klart atta rutiner innan theresea kom och hämtade mig halv elva eftersom vi plus två stycken från Falla gård skulle till katrineholm på lrf konsult. :) Föredraget handlade om behandlings och vaccinationsrutiner för gris. :) Intressant faktiskt och han som pratade vad dutkig. Dock lite hoppig i sina ämnen. Från svininfluensa till kastrering till vaccin till kanyler till kastrering till vaccin .. xD Men som sagt intressant. :) På onsdag blire föreläsning tillsammans med chefen inne i örebro. Någe om framtagning av egna gyltor tror jag. ;)

Något som kom som en överaskning idag var att den ena av tjejerna från falla var elin gustavsson från förra klassen. :D Grymt kul att snacka om både det ena och andra. :)) Så vi lär ju ses igen eftersom hon är anställd på falla. :)

Imorgon ska jag försöka hinna boka stransport och ridbana, för att sedan ringa jonas. är inte alls sugen på detta! Sen ska jag träffa ida imorgon också. :)) Tänk vad härligt om man jobbade halvdag och fick sticka ut och rida >.< mina hästar försummas! Inte bra! ge mig lååånga ljusa dagar tack.

Gonatt.
// εmmα


7 november | ny header och sånt

Blev en ny header idag. är väl meningen att hela bloggen ska få sig en uppfräschning så småningom men det orkar jag inte fixa just nu. ;) Så ni får nöja er med denna så länge. :) Lite slarvigt gjort men men. :) Tycks?

Sitter i skrivande stund hemma hos mamma & pappa i sänna. Vi ska ha farsdagmiddag kväll mes systrar och respektive, och nej vi har inte tagit fel på dagen, bara det att alla var så upptagna imorgon med diverse saker så vi tar det idag istället. För mig är det lika vilket som, måste ju tillbaka till kumla iväll eftersom jag jobbar helg just denna helg. :)

Det var fruktansvärt rörigt på jobbet idag. Inget flyt alls och massa döda grisar. >.< Eller massa och mamma, iallafall två stycken ganska stora i tillväxten samt att jag bad wille ha ihjäl två stycken som var jättedåliga. :( Inget kul alls..
Sen rymde det tillväxtgrisar när jag strödde, de rymmer hela tiden då deras boxvägg är trasig men jag mitt pucko glömde att stänga dörren! Så snat hade jag tretton små glada nassar ute i korridoren, i halmlagret och på kontoret. INTE KUL!
Enligt letten som jobbar hos oss hade några suggor vart på rymmen imorse på något mystiskt sätt men han hade fått in dem som tur var.

Uppe i BB var det dock nästan inge problem eller jo där rymde några små nassar med då jag missat att stänga en grind ordentligt. :P Har också pysslat med en liten pellegris som typ fått kolik eller något av all mjölkersättning han fått. Magen var som en ballong. Men efter att ha fått lite baytril och jag vänt och vridit på honom så lite av gasen kom ut så kom magen igång igenverkaqde det som. Kom iallafall ut en massa diarré och gas. Dock är han nog död tills imorgon men jag hade inte hjärta att slå ihjäl honom när han faktsikt bättrade på sig lite så han fick ligga kvar i "kuvösen" och ha det varmt och gott med en skål med vatten. Dör han så dog han inte av att syskonen trampade på honom iallafall. :(

Håller också tummarna för lilla aska. Idas och daniels katt som igår fördes akut till strömsholm av arsenikförgiftning! Tänkt på er hela dagen och såg nu i danels bdb att hon skulle få komma hem <3 Hoppas verkligen hon inte tog allt för mycket stryk av detta! <3

NU ska jag göra mig iordning. Om jag orkar. :P
// Emma

5 november | kontrakt samt pyssel

jaha idag har man vart själv på jobbet. Gått hyffsat bra. Lite småpyssel med förrymda tillväxtgrisar bara. De river newr deras grind som är någon centimeter för liten så de rycker ur den ut gängorna .. suck. har pissat ner hela gången! svin!
Sen var det en stor gylta som klamrat sig över en boxvägg in till några kamarter som vägde typ 20kg mindre än henne xD haha såg fruktansvärt fel ut men det klickade först inte vad som hänt när jag kom. xD men det tog en bra stund innan jag fick in henne i rätt box igen.. ville vara kvar med sina pellekompisar ;)

annars var det väl lungt. klarade utgödslingen själv i BB idag. woho tror tillomed det blev rätt. xD haha
dock fick jag slå ihjäl min första gris idag. :( hade tunnat ut så mkt att inget fanns att göra. var iskall och rörde sig knappt.. :( hemskt hemskt hemskt!!
sen vare en sugga som hade diarré så det bara spruta om henne. bokstavligen. så henne fick jag flytta till en annan box då hennes foderrör troligen läkt vassle.. suuuck. ;)

fick också vara med och avliva en sugga och en slaktgris. suggan kunde inte röra bakbenen och har vart sunkig länge.. synd att hon var dräktig. slaktgrisen hade också problem med bakbenen och har legat flera dagar utan för bättring så även han fick se ljuset..

när jag kom hem lagom trött var det bara att fara till kumlabostäder och skriva kontrakt. den 1dec får vi nyckeln! :D wiiie!
sen har jag ängat kvällen åt att pyssa med råttburen. :)) Börjar bli bra nu! :D

nu ska jag sussa!
natti!


4 novoember | första snön då

Jisses vilken dag, eller något. hehe känns som min lilla hjärna fått punka av allt jag gjort. x) Jobbade till lunch och hade planerat att hämta upp Ida så vi kunde sticka och rida men tydligen bestämde sig den första snön komma vilket fick både jag och ida och frysa ihjäl av tanken att sitta på en hästrygg i snålblåsten med piskande små snöflingor i ansiktet. brr! Så sket i det och åkte till marieberg och fikade. Massa gott eftersom jag inte käkat någon lunch. :O

Vi for dessutom omkring som yra höns för att få tag i diverse saker jag ska ha för att bygga inredningen till mina kommande råttor. x) Blev grymt nyfikna på hur de såg ut så åkte ut till kvinnersta och mötte upp eva som visade de mest bedårande råttbebisar! Så jävla fina! :D Så nu ida skaffar du också va? ;D haha

Efter kvinnersta snurrade vi runt inne i öebro för att få tag i en parkering vilket slutade mindre lyckat. xD MÅSTE lära mig fickparkera haha xD Målet var tropic zoo dårå. :) Jag typ satte an av de nyaställda i klistret då han inte ens visste att råttor ska ha bomatrial o.O Så här löd våran konversation typ.

Killen som jobbade där: HEJ vill ni ha hjälp med något.
jag & Ida: Nä vi kollar bara
jag: Jo förresten, jag ska köpa råttor och undrar om det är bäst med halm eller hö ill dem.
Killen: ehm .. de äter ju inte hö
jag: nä jag vet men de ska ju ha bomatrial av flätbar struktur.
Killen: hum det ehm vet jag inte.. det måste dem inte..
jag: Det står enligt L80:n att de ska ha det..
Killen: jaha det vet jag inget om.. vi här har hus till våra, höet är ju för kanin och marsvin som måste äta det
jag: Jo jag vet..
Killen: men den frågan kan ni ställa han där borta för jag är ny på jobbet höhö..
jag: okej.. tack då.

FJANT! O.o Ofta man jobbar i en djuraffär och inte veta basic om det man säljer o.O suck.
jaja sen så drog vi till ikea och kika lite samt att ida köpte ett gosedjur som kaia ska få bita sönder. x) hehe
jag hittade en grymt snygg tv-bänk. :D
Efter att ha lämnat av Ida hemma hos sig och fått en ok om hundlydnad *tack* åkte jag hem där raraste älsk fixat både kvällsmat och matlåda åt mig. <3 Min ängel!

På torsdag kommer jonas. ska ha lektion för honom. tänkte också ta med mig puke och rida dressyr på banan med honom. :)) najs! Verkar som jag får låna en hästtransport av lovisa. <3 tack!! hoppas det funkar bara :))

Nu ska jag sova! ensam på jobbet tills på måndag :O ojoj..
// Emma

3 november | jobb & uppkörning

jaha då har man jobbat idag igen efter långhelg. Var faktiskt helt okej att komma tillbaka. :) Börjar väl bli lite engaerad nu. Sen är det jävligt skönt att veta att man inte komme rhem med träningsvärk var och varannan dag för nu börjar kroppen verkligen och vänja sig. :) That's nice!
Blev smått överaskad imorse dock när jag kom och såg på schemat att jag gick halvdag, och likaså imorgon. det är ännu mera NICE! ;) Så imorgon har jag planerat med Ida att sticka ut och rida. :)

Fick vaccinera typ 80 gyltor idag och sprutan är tydligen fel (eller så gör jag fel) för det gick åt för få doser så får göra om skiten imorgon, men då ska det banne mig bli rätt! grr..

Sen måste vi gratulera älskling som klarade uppkörningen av körkorttet idag. :D tuvärr kuggade han teorin igår men det tar han igen på måndag. :D Håller tummarna för dig bubben! <3

Jonas ringde förut, alltså aegirs ägare. Ville veta hur det går och så. Som det ser ut nu kommer han och hälsar på till helgen eller nästa vecka. Så om någon vill låna ut en hästtransport till en lugn och snäll aegir så blir jag gladast <3 ska åka och ha lektion med jonas ute i sannahed är det tänkt. Kanske kan svänga förbi där imorgon eller någe. :/ Har ju inge telefonnummer det. De som följt med ett tag kanske förstår att det är där aegir stod förra vintern när jag red honom. :)) Eller så blir det en hos en annan isistjej fast gillar henne inte men hon är billig att hyra banan av iallafall. Vi får se.

Nu ska jag snart sussa oh drömma om mina grisar ;)

2 november | smått och gott

Nu var det ett tag sen sist, åter igen. orkar verkligen inte blogga nu för tiden. x) Men får väl skriva ihop ett långt inlägg som vanligt eller någe. ;) Ni är ju så söta ni som följer bloggen troget dag ut och dag in.

ja nu är det ju november, sjukt vad tiden går. Snart ett halvår sen man tog studenten. Det är rätt sjukt att tänka på. men livet rullar på. På torsdag skriver emil och jag kontrakt på en lägenhet här i kumla. Usch kommer bli rörigt men såå bra att få eget! Med oss kommer vi ha två tamråttot som är på väg. ;) Våra nya bebisar. De är väl leveransklara om några veckor förhoppningsvis och inredning av buren är i full gång. ;D

Jobbet går bra. Trivs himla bra trots slit och titiga mornar! var ju själv mån-ons förra veckan och då lixom lossade många saker som jag tyckte var tungt och svårt. Att jag sen inte pallar utgödslingen och fick det att havirera behöver vi inte tala om. xD Tog väl bara en halv dag att få igång allt (A) ops. hehe
På tisdagen hjälptes chefen och jag åt att kastrera alla kullar. jag råka skära upp ett brock så tarmarna for ut. blö. men var lätt att sy ihop som tur var hehe. ops igen ;)
men som sagt annars flyter allt på. :)) vart ledig sen i fredags så imorgon är det nya tag som gäller. :) Hoppas jag slippe rmin huvudvärk jag haft några dagar nu. :( sen måste jag försöka få tid att vaccinera mig mot svininfluensan. vill inte men måste.. . bajs.

på hästfronten känns det toppen! Hinner knappt rida på veckorna nu då det blir mörkt så fort men så fort jag slutar tidigt eller har tid så far jag ut. Storm är väl den som blivit riden minst nu men men. Känns toppen med aegir nu. skiterärligt i töltträningen ett tag nu och lägger fokus på de övriga gångarterna. går som en klocka i både trav och skritt nu. så mjuk och harmonisk! Idag när jag var ute och red med ida så var han såååå fin! Ida red puke vilket gick kanobra!
Storm spände vi för vargnen och körde en sväng. :)) tjockisen tyckte nog det var skönt att komma ut då han gick och frusta så nöjt så. ^^

Justja! Eftersom alla tjatar om detta med "naturlig" ridning då man varken har sadel eller träns så hoppade jag upp på puke och testade det på banan idag. xD han fattade nada av mina försök att svänga med enbart vikthjälperna. xD haha men det ska vi öva på! hihi nyttigt för oss båda!

nä nu orkar jag inte skriva mer :o ska göra lunchlåda tills imorgon och sen sussa. ha det toppen!


RSS 2.0