Nära mål nu

Jaha då gör jag ett nytt försök till att blogga nudå. Detta inlägg kommer garanterat inte bli lika bra och humoristigt som det förra. Men så är det med det. Inte sant?
 
Det har iallafall blivit dags för läggdags här hemma. Lillmannen somnade redan vid sju idag. Det måste ta ganska mycket psykiskt nu när han börjat gå för han sover så mycket. Inte ofta, då han bara har en powernap. Men från att ha sovit max en timme till att sova tre helt plötsligt. Plus att han blir trött så tidigt på kvällarna. :) Ja dess faser. De kommer och går.
Han är iallafall jätteflitig med gåendet. Idag har han lärt sig att ställa sig från knä och kan nu "gå runt" lite, och inte bara gå raka spår.
Mormor, morfar & morbror var här på fika förut och han visade verkligen upp sina nya kunskaper.
Av morfar fick Casper en liten självlysnade boll. Den var mycket populär! hihi
 
Annars idag har jag & Casper tagit det lugnt. Pysslat här hemma, gosat och lekt. Lite långtråkigt, men det känns som varken han eller jag var missnöjda med det idag. :) Men det var ju kul att vi fick besök nu på eftermiddagen.
Dessutom kom Glenn hem tidigt då han varit på handledarkurs idag. ♥
Kvällen har bestått av god lasagne, bonde söker fru, greys och en massa mys med den bästa.
 
Ja vad ska jag skriva mer? Jo igår var jag och skrev anställningsbevis på nya jobbet. Det känns så spännande, och jag är supertaggad att få börja jobba igen. Den 3dec slår jag upp portarna till arbetslivet igen! Lite sorgligt att mammaledigheten är slut för denna gång, men det ska bli skönt att få komma ut och göra annat än att bara vara mamma. :)) Röra på fläsket lite dessutom. ;)
 
På tal om det! Vägde mig idag och nu är jag så nära mitt mål! 3,9kg kvar, sen har jag gått ned mina 20kg. Stolt över mig själv! Dock går det fruktansvärt segt just nu. Tappar knappt 0,5kg i veckan. Men det gasar nog på när jag börjar jobba. Målet är ju att ha gått ned 20kg till min födelsedag, alltså 11jan. Så det borde jag ju klara? :)
Sen får vi se om jag klarar 10kg till. Men det får bli ett senare mål. Nu siktar vi på mål 1! Hejja!
 
Nej hörrni, nu måste jag sussa.
Nedan följer sporadiskt fotade bilder från igår. Allt från när Casper pratade i min telefon till bild på kaninerna. På tal om kaninerna så kan jag meddela att de nu är kompisar på heltid. Stampe & Vilma. :) Andra natten de sover helt tillsammans nu. Imorse när jag släppte ut dem satt de och gosade. ♥ Sånt gör mig glad! Men visst börjar Stampe se lite gammal ut? ;) 6år nu, gubben. ^^
 
Godnatt med er!
 
 

Gaaaaw!

Skrev nyss en lååångt inlägg.. när jag publicerade det loggades jag ut från blogg.se GREAT!
Får blogga om senare.. får besök strax. ♥
 
 

Godmorgon vintertid

Som jag skrev på facebook. Jag har fått en ny ovän. Vintertiden. Hade det inte varit för den jäveln hade jag fått sova till åtminstonde åtta, men nu vaknar ungen vid sju och är superpigg. Åh.. Tur han är så söt. ;) För mamma är inte en morgonmänniska och hade gärnat fått sova till nio. hehe..
Jaja, jag har som lovat fixat en filmsnut på när han går nu imorse. ;) Se och njut av min vingliga unge. hihi
 
 

Casper går!

 
Nu har det klickat! Casper går, helt själv! Ostadigt såklart men man ser att han fattat poängen och tar insiativ till att gå hela tiden. hihi Smirre såg lätt skärrad ut när Casper stapplade efter honom i hallen skrikandes av lycka. ;) haha
Hoppas han fortsätter gå nu. :D Så han kan visa upp sina nya kunskaper i helgen. Han har ju en förmåga att komma på en sak, sen smälta det unde ren månad för att sedan göra om det. ;)
Mamma & pappa är så stolt över sin lilla påg ♥
 
Vi var till Karin & Alex under förmiddagen. Även där så testade han att gå. Jag var halvt i chock stundtals. haha.. då han igår totalvägrade. hihi
Vi hade iallafall en supermysig förmiddag hemma hos K & A. Killarna har busat som vanligt och vi mammor har suttit och babblat. ^^ 
Vid mellisen så satt Alex och matade Casper med smörgårsbitar. Så sött! hihi
 
Vilket jävla väder det vart idag alltså. Tyckte det var riktigt mysigt imorse med snö på backen, men när det sen övergick till snöblask kände jag bara BLÄ. Hur många mer än jag tror att vintern kommer tidigt iår?
 
Men ja, nu har jag fått skriva av mig. Så glad över att Caspe äntligen visat intresse för att gå. :') Ikväll ska vi äta hamburgare.Vi har lyxat till det och köpt friscobröd.
 
Imorgon ska jag på möte med min nya chef. :)
 
 

Första snön

Imorse låg första snön på backen här, även om det snöat innan så har det inte blivit vitt på backen. ^^ Vintern närmar sig med stormsteg!
 

Tröskningen klar

Äntligen har Glenn & co fått tröskat klart för iår. Jippe! Nu kanske jag kan få tillbaka min karl i något mindre stressat skick. hihi ♥
De tröskade det sista utanför huset igår. Åkerbönor. Så det var full fart hela dagen. Casper tyckte det var väldigt spännande med alla maskiner och vi var ute en stund och kikade på dem. :) Vilka bönder vi är! :D
 
 
 

Älgar i kylan

Godmorgon. Grattis till alla som fick sovmorgon. Det fick inte jag. Casper som vanligtvis sover till åtta vaknade idag klockan sju bara för den där jäkla vintertiden. ;) haha..
 
Vaknat till sisodär -6° och ett frostigt landskap. Sett på fejjan att många haft ännu kallare. Vad har ni för temp där ni bor?
Utanför i trädgården har vi haft älgar på besök. Räknat till sju stycken legor där de sovit inatt antagligen. Har dock svprt att tro att det skulle ha rört sig om hela fem älgar. haha Nej det är nog två stycken som ätit äpplen och sovit om vartannat. Fullt med spår överallt iallafall. ;)
 
Jag som vaknade till vid gryningen imorse, jag skulle såklart ha kikat ut! De brukar ge sig iväg då ungefär. Vill ju se dem!
 
Men men, nu ska jag och Casper busa lite innan pappa Glenn kommer hem. Han har grishelg nämligen.
Ha det gott!
 

Köp svensk mat

Jag & Casper var och handlade förut. Som vanligt blir jag så arg och frustrerad över allt skit till lågprisvaror som finns. För guds skull ni där ute. Välj svensk mat! Den där extra kronan/kronorna gör så mycket, även för er i slutänden.
 
Genom att köpa importvaror så bidrar ni till att höja priserna för alla i slutänden, även på de varor ni idag tycker är skitbilliga. Vill ni inte att Sverige ska leva? Förstår ni inte hur viktig livsmedelsnäringen är? Ser ni hela ledet? Allt från mjöl till fläsk.
Varför sitta och klaga på svensk djurhållning när ni ändå köper det danska fläsket? Eller den irlänska oxfilen? Ni gör så att våra produktionskostander skjuter i taket, men i butik får vi inget för det. Men det är helt okej för andra länder att missköta sina djur så som ni inte vill att vi ska göra. Varför? Jo det är ju 5kr billigare..
 
Jag VET att mat är dyrt. Men jag tycker man ska kosta på sig BRA mat. De flesta kan men är för snåla. Avskyr folk som har skitbra inkomst som ändå snålar in på mat. Vride roch vänder på varenda krona fast man inte behöver det.
Tänk på bönderna, tänk på dig själv.
 
 
 
 
 

Älskade snutt

Om en vecka blir Casper ett år! Vad tiden gått fort. Min lilla älskade unge.
Idag övar han sig på att gå ordentligt. Han har släppt taget säkert 15gånger och gått mellan möbler eller oss. Jag blir så stolt. :') ♥ Ser ni att jag klippt lite på honom? ;)
 

Morgonfrilla & sol i sikte

 
Godmorgon.
Casper och jag har startat dagen med lite filmmys. Björnbröder. hihi
Nu sitter vi och väntar på att pappa Glenn ska komma hem och äta frukost med oss.
 
Det är fantastiskt väder här idag. Vad har ni för väder där du bor?
Jag ska ut och pyssla lite med kaninerna sen. Gå bakom ladugården och kapa ned en stor sälgkvist åt dem som de kan gnaga på nu när betet tryter.
Sen ska nog Glenn åka ut och tröska igen. De ska köra av bönorna här utanför så han kommer ju inte vara så långt borta! :D
 
Men som sagt, godmorgon och hoppas ni får en fin lördag!
 
 
 

Bullig mamma

Idag har jag bakat bullar. Jag och bullar går inte ihop. De blir aldrig bra! Antingen blir de för hårda och osaftiga, eller som idag, då de inte vill jäsa. Jag gör efter konstens alla regler men ta mig tusan, det vill sig inte ändå!
Tack och lov blev dagens bullar goda så det är okej för att vara mig. (Ja, jag ha syndat..) De blev saftiga men inte sådär fluffiga och fina. Suck..
 
Jaja, nästa gång kanske jag får till det. ;)
För övrigt har jag & Casper varit hemma hos karin & Alex idag på förmiddagen. Det var mycket trevligt som vanligt och killarna har lekt fint. De börjar bli så stora våra grabbar. Känns bra att de kom in på samma dagis. Förhoppningvis kanske de blir vänner sne när de förstår sig på sånt. Det vore skoj!
 
Nu ska jag & min kärlek ta en dusch och sen mysa ned oss i nytvättade sängkläder. Casper bus sover sött redan. Så skönt att han somnar ordentligt på kvällarna. 
Imorgon ska Glenn tröska. Blääää.. låt denna mardrömsväxtodlingssäsong (haha vilket långt ord det blev) ta slut. NU!
 
Godnatt!. ♥
 

Sov gott Lillan

Gårdagen var en riktigt tung dag. Tyngre än vad jag faktiskt trodde då jag varit så förberedd på att denna dag skulle komma. "Det är bara en kanin". Nej det är en familjemedlem.
 
Igår runt tretiden fick alltså Lillan somna in. Slippa sina magproblemoch skutta ut bland klöver och gräs. Allt gick så lugnt och bra. Veterinär Ann-sofi & Suzzie tog så väl hand om oss. Det tackar jag för.
Jag grät under avlivningen.. trodde inte jag skulle göra det men det brast när jag skulle berätta om hennes sjukdomshistoria. Likaså när jag såg livet släckas i hennes ögon. Casper sov under hela vistelsen så jag slapp hålla igen känslorna iallafall.
 
På vägen hem kämpade jag mot tårarna. Mycket för att Casper inte skulle bli orolig.
Det var när jag kom hem och skulle begrava henne som allt rasade ordentligt. Jag bad om att få vara ensam så Glenn tog hand om Casper medan jag fixade allt. Men det var skönt att få gråta ut. Säga förlåt.
 
Idag mår jag lite bättre, det är inte lika tungt. Får en klump i halsen när jag tänker på henne såklart. Plus att det är jobbigt att se Stampe ensam. Men det löser sig med tiden. Jag har börjat släppa ihop honom & Wilma och förhoppningsvis blir de kompisar snart så de kan kura ihop sig i den kommande vintern.
 
Jag tog rätt beslut. Lillan hade nog inte pallat vintern. Så mager och elenändig som hon blivit. Men hon var pigg in i det sista. Nu slipper hon ha ont av sin mage. Nu ska bara matte läka hjärtat och sudda bort det dåliga samvetet som alltid kommer iomed en avlivning. Det blir bra.
 
Tack för dessa år Lillan. Sov gott. ♥
 
 
 

Tung i kroppen

Måste få klaga av mig lite. Ursäktar mig redan nu. :(
Jag mår inte bra. Har en sån konstig känsla i kroppen. Haft det någon vecka nu. Mår illa, små ont lite varstans och trött i kroppen. Inte trött att jag vill sova men tung i kroppen liksom. Musklerna känns stela och jag orkar liksom inte vara glad som jag brukar. Dessutom krånglar magen fortfarande. :( Igår hade jag jätteont i sidan under revbenen. Fick ta en alvedon för att kunna somna. Men idag känner jag inget av det. Skitskumt.
 
Undrar om det är en förkylning på g? Jaja det går nog snart över. Nu har jag fått gnälla av mig lite. :)
Tur jag har en bebis som är på superhumör. ♥
 
Igår var vi hos mormor och morfar och busade. Det var mysigt. Innan träffade vi mormor & syster och åt lunch med dem. Uppskattades. Casper åt köttfärslimpa som moster gav. hihi
Hemma låg morfar och mådde uschligt. Så vi busade inte så mycket med honom. Han fick ligga där han var. ;) Hoppas vi inte dragit med oss något hem.
Efter några timmar brummaqde vi hemåt igen och släppte av mormor vid tåget då hon och två av systrarna skulle till london. :) Hoppas de får trevligt!
 
På kvällen blev det telefonsnack med Linda & chefen. Efter det mat i form av ugnstekt falukorv & potatismos som älskling lagade. Jag pratade ju i telefon. ;) haha..
Sen myste vi ned oss i soffan och såg på bonde söker fru & grey´s.
 

Himmelsk fisksoppa

Gud vilken god soppa jag lagade igår. Hittade ett recept på nätet som jag sen gjorde o lite då jag inte hade alla ingredienser hemma. Tänkte skriva upp den här så jag kan få till den igen. Dock har jag inga mått ifall ni skulle vilja testa den. haha.. jag lagar ju sällan efter recept utan går lite på känsla. ;)
 
Jag hackade  3 mellanstora potatisar, 2 morötter, 1 lök och 1 pujolök i små bitar.
Lät det koka tills allt blivit mjukt i vatten, fiskbuljong, mjölk, ½ grönsaksbuljongtärning och svartpeppar, i en gjutjärnskastrull.
 
När allt mjuknat tog jag lite av spadet och gjorde en redning på den tillsammans med 2msk mjöl som jag sen hällde tillbaka i grytan. När det kokat ihop och blivit krämigt rörde jag i 1/3 burk med creme fraiche och lät det puttra 5min innan jag la i 2 hackade torskfilér.Ytterligare 2-3min senare var det klart.
(Jag tror man skulle kunna skippa mjölet helt om man använde sig av mer creme fraiche, men jag hade inte mer.)
 
Vid servering strör man hackad, färsk gräslök över det hela.
Tillsammans med en hård knäckemacka blev det himmelsk!
Lätt, gott och mättande!
 
 
 

Sånt jäkla humör

Hallå allesammans. Jag har tusen saker att ta tag i här hemma men motivationen är på noll. Samlar lite energi genom att blogga. hehe
Casper sover så på den fronten är det lungt och skönt.
Mammas skruttunge har fått ett sjuhelsikes humör. Så fort han inte får som han vill slänger han saker omkring sig, slår på oss och vrålar rätt ut. Herre jisses alltså. Såklart säger vi ifrån, men jag bli lika snopen varje gång att han ens kan. Haha.. Är det vanligt i denna ålder?
Men förutom det är han så jäkla rolig just nu. Han her mer och mer respons och är för det mesta väldigt glad. Han har lärt sig "Vad säger kissen?" då svarar han "mja mjaa". Hihi så sött!
 
Älskar min underbara son. ♥ Bästa "olyckan" jag varit med om. hihi ;)
Men nu ska jag ta tag i köket. BLÄ vad trist!
 
 

CHOKLADBISKVIER

Åh idag blev jag väldigt nöjd. Fyllningen skar sig lite men blev jättegod ändå. Så det kan jag leva med denna gång. ;) Fick önskemål om att lägga upp recept så jag gör det på än gång. Sånt har ju blivit bortglömt förut. haha
Jag bakar efter receptet som finns i boken Sju sortes kakor. En kokbok jag verkligen rekomenderar!
 
 
 
Ugnstemp: 175°C
 Botten:
1½ dl sötmandel
1½ dl socker
1-2äggvitor
Eller
150g madelmassa
½ äggvita
 
Fyllning:
2dl marsankräm
150g smör
2 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
 
Garnering:
200 g blockchoklad
25 g kokosfett
eller 1 msk olja
 
Då jag valt att fuska genom att köpa färdig madelmassa skriver jag bara ut hur man gör då.
Riv mandelmassa och blanda med ½ äggvita.
Rulla massan till runda bollar och tryck ut dem lätt i handflatan till platta kakor och lägg den på en plåt klädd med bakplåtspapper. Gör dem inte för tjocka. Välj en storlek som känns bra. Jag brukar fukta händerna lite så fastnar inte massan så lätt.
Grädda dem i ca. 8min. De ska få lite färg.
Ta sen ut dem ur ugnen och lossa dem från plåten. Lägg dem åt sidan och låt dem svalna. Gärna på ett ugnsgaller.
 
Gör marsankrämen. Jag gör sån där färdig på pulver. ;) Smidigt och lätt! Men man kan ju göra en från grunden också om man vill.
Rör smöret smidigt. Jag använder en träslev.
Rör sedan försiktigt i marsankrämen med smöret. Lite i taget! Annars är det lätt att det skär sig.
Blanda sen i vaniljsockret, florsockret och sikta i kakaon. Blanda tills krämen känns smidig.
 
Bred på smörkrämen lite toppigt på undersidan av mandelkakorna. Snåla inte. :) Ställ dem kallt medan du tillreder blockchokladen.
 
Smält chokladen i micron eller i vattenbad. Tillsätt kokosfettet eller oljan (som jag använder) och låt chokladen svalna något innan du sen försiktigt doppar de toppiga kakorna i den.
Förvara dem sedan svalt.
 
Bon Appétit!
 
 
 

Baksidan med att vara djurägare

Nu har jag bokat tid för avlivning av Lillan. Blir jobbiga dagar framöver att behöva se henne och veta vad som väntar. Det är för hennes bästa men f*n vad jobbigt sånt här är. Mitt första husdjur som jag tvingats ta bort. :'( Usch.
 
Jag & Casper var ute hos kaninerna på förmiddagen och pysslade med dem. Stampe & Lillan som badades igår få skutta inne i kaninrummet idag och Wilma har det hur kul som helst i uteburen. Hon har redan kommit på hur rampen fungerar upp och ned från buren. :)
 
Efter lunch tog det mig en timme att söva en övertrött Casper för en middagslur. Jag slumrade till jag med en stund tills det att telefonen började ringa. Såg att det var en person som bara brukar ringa för viktiga jobbrelaterade samtal så jag kände mig tvingad att svara. Snubblade ur sängen och nedför trapporna för att kunna svara utan att väcka Casper. I andra änden får jag till svar att hon ringt fel. Haha jag som var yrvaken fattade ingenting. ;)
Men nu är jag uppe iallafall. Fniss. ;)
 
Nu ska jag ta tag i köket. Plocka ur och i diskmaskinen bland annat. Sen ska jag göra en ny sats med biskvier. De förra liknade ju något en femåring gjort så nu när jag vet tekniken ska jag få lite stil på dem. Skam den som ger sig. ;)
 
Bjuder på två bilder från hur det ser ut här hemma idag. Grått och trist.
Förresten så såg jag att vi haft älgar i trädgården inatt, när vi traskade runt och fotade. Kul! Vi trodde dem var döda.
 
 

Trädgård redo för vintern

Dagen har gått tokfort, och vi har fått så mycket bra gjort idag.
 
Efter frukost så pälsade vi på oss och gick ut. Glenn hämtade en grävare på jobbet som vi sen använde som hjälpmedel för att köra bort löv från trädgårdsgången. Phu det vart en del.
Jag passade också på att göra rent uteburen så fick det också gå med i skopan.
 
Upptäckte att jag hade på tok för lite spån för att fylla buren igen. Jag trodde att jag hade betydligt er än vad som faktiskt fanns. Så efter lunch åkte jag till granngården och köpte hem en bal spån. Jag köpte också med mig några säckar kogödsel också. Eller naturgödsel som det så fint hette. Höll på att leta ihjäl mig innan jag förstod vad som var rätt.
 
Hem igen iallafall och hävde ut allt i trädgårdslandet tillsammans med några kärror sand som älskling lagt på redan. Vi försöker lätta upp jorden lite då dne är väldigt styv av leran. = jobbig att ha och göra med.
Sen har vi höstgrävt hela landet inför vintern. Eller ja, vi och vi. Jag gjorde en rad, älskling gjorde resten. Så han ska få en skön massage nu ikväll som uppskattning. Han är så bra min karl. ♥ Och nu är trädgården redo för vinter.
Casper sov mer eller mindre hela tiden vi var ute. Gött och sova ute i friska luften. :)
 
Jag hade lite kaninpyssel också. Tog tag i att klippa klorna på nya tanten. Wilma alltså. (Funderar på att döpa om henne till Kensa, vad tycker ni om det?) Och jisses vilka långa klor hon hade! Nästan 2cm långa, och några av dem hade krökt sig. Stackars liten. :( Tack och lov hade inte pulporna växt sig långa så det gick bra att kapa dem. Hon har iallafall funnit sig fint tillrätta här hos oss. Hon ska bara få sätta lite vinterpäls så kan hon snart flytta ut. :)
 
Stampe & Lillan ser förjävliga ut nu i "underredet". De betar ju hela dagarna på vått gräs och hoppar i lera och sand. Så de är alldeles toviga. Försökta kamma dem lite men det gick inte. Det slutade med att jag badade dem halvt och bosatte dem i garaget under natten för torkning. Imorgon ska jag borsta igenom dem ordentligt!
Små tussarna..
 
Lillan har fått ett återfall med magen. Jag skulle ju ta bort henne för ett tag sen men då blev hon ju bättre. Nu är det illa igen. Så nu får hon somna in. Ska boka tid så fort som möjligt. Hon har dessutom magrat av. :(
Ja dessa djur.
 
Nu har jag & älskling avnjutit god mat och tittat på solsidan. Vi fortsätter kvällen med lite Beck innan vi ska sova. Drömma lite om vargen kanske? ;) 
Godnatt.
 

Varg utanför fönstret

WOW vad häftigt (och lite läskigt samtidigt). Vi såg en fullvuxen varg trava nere vid ån förut. 300m max från vårat hus. Dock på andra sidan ån.
 Det gick så fort att jag hann inte hämta kameran. Kikade ut för att kolla vad det var för väder när vi skulle stiga upp och då var h*n där. Jag vart helt lyrisk. haha..
 
Lite läksigt att veta att de finns så pass nära. Jag vet ju att det finns flockar uppe i kilsbergen, och att någon ibland dyker upp här nere. Men det var mäktigt att se det med egna ögon.
 
Wow, wow wow säger jag bara.
Bjuder på en bild jag tog inne i varghägnet på kolmården när vi var där på etologistudieresa 2007 med klassen.
 
 
 

Ost&Vinkväll

Fy bubblan vilket väder det är. Usch vad deppigt det är. Bara regn regn regn.. Det är ju så surt ute att man snart kan bada på gräsmattan utan problem.
Ni vet ju att det sägs att världen ska gå under i dec 2012. Kanske ska vi dränkas? :O Haha
 
Jaja, vi har slöat hela dagen. Vi åkte iväg och handlade på förmiddagen, åkte hem och åt lite lax, och bäddade sen ned oss i sängen och kollade på Den gröna milen. Casper sov några timmar så vi hade det lungt och mysigt. ^^
 
Nu ska vi busa järnet med Casper s han blir trött inför nattningen. För ikväll ska vi ha ost&vinkväll. Hör och häpna VIN! Haha, jag har lovat älskling att jag ska dricka. Vilket jag inte är något fan av. Vin vet jag inte nör jag smakade sist. Så det kan ju bli spännande. ;) Jaja det går säkert ned till den fantastiskt goda kantarelltoasten jag ska laga till. hihi
 
Innan jag avslutar här vill jag säga GRATTIS till Linda som blivit "mormor" åt fyra små kattbebisar idag. Jag gissade rätt på att det va fyra stycken minsann. hihi Ska bli spännande att få titta på de små liven sen. :D
 
Nu får ni alla ha en toppenkväll. Stanna inne, tänd lite ljus och umgås med någon ni tycker om. Det ska jag göra iallafall. :) ♥
 

Wilma 2år

Det här här flockens nya medlem. Wilma 2år. Dvärgädur.
En liten rar tjej som jag tagit över då matte blivit väldigt allergisk. Håll tummarna för att hon snart blir en i gänget. :) Det kan ju ta lite tid med en hona som redan är könsmogen. Förhoppningvis är hon ranglåg.
 
Hon verkar verkligen jättetrevlig. lilla Wilma. Kommer fram till än och tigger gos redan. Dessutom verkar hon väldigt välskött! Pälsen är len som sammet och hon har perfekt hull! Sånt gillas! Stampe var ju inte i direkt kul skick när jag fick honom med förväxta tänder osv. :( Man vet ju aldrig när man tar över djur via blocket osv. Men detta känns skitbra! Hoppas hon inte är en rymmare. ;)
 
 
 

Dagisplats

Vilket hyseri det är mot parken zoo just nu. Följer det via facebook och media och jäklar vad de måste svettas. Tycker dock många går för långt och kastar dödshot personligt mot de inblandade och sånt är inte okej. Det dem gjort är fel och oetiskt, men man ska ändå inte behöva höra saker som "vi vill döda er och slänga in er i ett frysrum". Hm.. Vet själv hur det var när "grisskandalen" var. Mycket kan förstoras upp, och många som inte ens är skyldiga dras ned i skiten. Dock kommer det i regel något bra ur det, och jag tror att detta kommer bidra till ännu bättre förhållningsrutiner på alla zoo´n.
 
Från det ena till det andra. Igår fick vi ett glädjande besked. Casper har fått dagisplats! På det dagiset vi önskade desutom. Det känns skitbra! Går allt som planerat skolas han in i februari. Spännande och skrämmande. haha..
Det påminner mig om att det snart är dags för mig att hoppa ut i arbetslivet. Jag längtar!
 
Casper är på skitdåligt humör idag. Vet inte vad jag ska hitta på för att få herrn på bättre humör. Det kanske blir lite bättre i eftermiddag när han fått sova lite. Eller jag hoppas det iallafall. ;)
 
Nu ska vi förbereda lunch. Falukorv med stuvade grönsaker.
Ha det gott.
 

Parken zoo Eskilstuna

Jag är CHOCKAD över Kalla Faktas granskning nu ikväll. Så jävla vidrigt. Sitter på deras facebook-sida. Svenska folket säger verkligen sitt. Det här är inte okej någonstans och i mina ögon är de totalt körda. Lögn på lögn om vad som hänt. Stackars djur!
Dit tänker jag aldrig åka igen, det är en sak som är säker.
 

Sov gott Saga

Jag har inte berättat för er att Saga inte finns längre. :( Som ni kanske minns så började hon hoppa ut ur buren. Jag försökte på alla möjliga sätt att hålla henne kvar men det gick inte. Så jag lät henne vara ute då hon höll sig här på tomten. Valet stod mellan det eller låsa in henne i en liten gallerbur i garaget, och det är inget liv jag vill att mina kaniner ska behöva ha.
 
Men för några veckor sen så försvann Saga. Morgonen därpå såg Glenn en räv stryka omkring en liten bit härifrån. Så jag vet inte, men jag gissar vad som hänt.
Jättetrist, och jag har fortfarande en stor klump i magen när jag ska ta in Lillan & Stampe. Det fattas något liksom, men jag lever på tanken att hon hade det bra in i det sista. Vilken kanin vill inte leva fritt liksom?

Så ja, nu vet ni. Hon blev inte ens ett år gammal. :(
Sov gott fina, fina Saga.
 

Öppna förskolan

 
Fick en stund över så sätter mig här och skriver lite tänkte jag. Casper sover middag just nu så jag tillåts att slappa lite. :) Jag skulle ringa försänkringskassan men den människan jag skulle ha tag på var tjänstledig så jag får vackert vänta tills imorgon.
 
Jag & Casper har vart fram till närkes kil på öppna förskolan idag. Vi kom dit vid nio och åkte hem vid strax efter elva så nu var Casper väldigt trött och nöjd. ;) Han verkar tycka att det är jättekul att komma dit och leka. Som det känns nu blir dagis inga problem. Han bryr sig knappt om mig, utan allt annat runt omkring är mycket roligare. :) Visst kommer han till mig ibland för lite närhet, men det är inte mycket.
Jag är glad att jag och Karin hittade dit. Slippa åka in till varberga hela tiden, även om det är jättebra där med såklart. Men skönt att vara så nära hem.
 
I eftermiddag vet jag inte riktigt vad jag & busen ska hitta på. Glenn tiggde sötsaker förut så jag funderar på att baka en äppelpaj till honom.
 
Just ja! Imorse visade vågen äntligen minus!! Tack gode gud för jag har varit nära att ge upp hela grejen i en vecka minst nu. Det har stått helt stilla i flera veckor. Kanske för att jag varit förstoppad i typ 2 veckor? (Aj min mage ja) :(
Men nu kan jag peppa mig själv med att jag gått ned hela 14,2kg sen i juli! Nu är det banne mig inte långt kvar till målet.
Har funderingar på att sätta målet på -10kg till. Men inte fören jag nått det första målet. För jag tror det skulle kännas som ett misslyckande att se att man går från att ha 5kg kvar till 15kg kvar liksom. En sak i taget. :) Men jag tror jag kommer gå ned mer sen iomed jobbet. Om jag fortsätter som nu fast lägger till åtta timmars aktivt jobb så borde det ju hände något iallafall? Nu tränar jag ju ingenting. ;) höhö
Men jag borde börja göra något mot bebisfettet. Jag har hört att plankan ska vara bra. Får väl läsa på hur man gör den och försöka bli ihärdig med lite hemmaövningar. Någor jag vet sen tidigare att jag är skitålig på att hålla igång med. ;)
 
Ha det gott i höstrusket.
 

Ögonblick

Just nu ligger det ett ungt rådjur och vilar utanför mitt fönster. :)
 

Jädra brandvarnare

Tack för alla fina ord jag fått angående förra inlägget. Det värmer att det finns ni som faktiskt uppskattar min blogg. :) Även om min bloggning är lite låg för tillfälletuppdaterar jag ganska aktivt på instagram, och ni får jättegärna följa mig där. Nikoba90 heter jag där.
 
Jag & Casper har slappat hela morgonen. Vi blev väckte tidigt idag av att vår barndvarnare i sovrummet började pipa var 30.e sekund. = Dåligt batteri. Hur stor är oddsen liksom? Att den måste starta halv åtta på morgonen när ungen min ger mig sovmorgon till halv nio vantligtvis! Jag blir så irriterad. haha
 
Jaja vi myste en stund framför en film innan vi gick upp. Sen var det full fart på Casper som var överallt. ;) Det är så rofyllt och sitta på morgonen och se på när han leker. Han pysslar mer och mer själv även om han gärna vill ha med mig då och då.
Han fortsätter på att öva på sin gång. Tar några steg då och då samt står själv mest hela tiden. :)
Igår var vi hos syrran och firade hennes dotter, och då gick han flera steg mot sin moster och mot mig. Så roligt! Han kanske går innan 1års-dagen ändå. :) hihi
 
Nu ska vi fortsätta stöka.
Hejhej.
 
 
 

Sina första steg

Idag tog Casper sina första EGNA steg. Helt utan förvarning så gick han två steg från kaminen till gästsängen här på kontoret. Det var ett under att jag såg det då jag satt här vid datorn. Jag blev så snopen. haha, han är ju annars väldigt feg när det kommer till detta att gå. Att klättra på allt som existerar i ett hem, ja det är helt okej. Men att gå, nejnej sånt går inte. ;)
Men det kommer. Han får ta den tid han behöver. Vi har inte bråttom. Även om det vore fruktansvärt kul om han gick snart. hihi ♥
 
Från det ena till det andra. Jag är ju lite låg med bloggen som ni märkt. Det känns inte så roligt längre om jag ska vara ärlig. Jag bloggar för min egen skull, såklart. Men att få respons är väl något alla vill när man lägger ned tid på text & bild. Sån är iallafall glad. Men jag känner me roch mer att jag sitter och sntränger mig för 60-90pers som bara vill snoka. Som aldrig kommentrerar någonting. Då vet jag dessutom att det både är familj & vänner som läser utan att lämna ett enda spår, och hur länge har ni följt mig liksom? 2-3år?
Förlåt men det känns ganska meningslöst. Det är inte det att jag tigger kommentarer eller så, då jag själv kan vara väldigt dålig periodvis att kommentera.
 
Dock vill jag lyfta fram det tiotal människor som faktiskt lägger en kommentar då och då. Det värmer var gång. Tack ska ni ha. Verkligen.
 
Men ja, nu vet ni hur jag känner.
Jag älskar att blogga, men just nu känns det bajs rent ut sagt.
 
 

Sysselsatt

Hur man vet att man har en bebis på 11månader hemma. ;) hihi Undrar hur många gånger om dagen man går hemma och plockar upp efter ungen. Det blir några gånger iallafall. Jaja, han är på glatt humör iallafall. ♥ Min busunge!
 

En otroligt givande dag

Vilken kanondag jag haft!
Började med att jag gick upp, före Casper faktiskt som sussade vidare, och packade iordning allt för dagen. Sen bar det iväg till Askersund för att installera Casper hemma hos morfar. Där han varit hela dagen.
Jag var ju nämligen på Suggringsmöte idag. :)
 
För er som inte vet vad det är så kan jag förklara lite. Inom grisbranchen finns det olika "sätt" att föda upp grisar. Men kan tillexempel ha så att man har egna suggor som man betäcker upp och sen låter grisa hemma, eller att man köper in smågrisar när de väger 30kg eller som på gården jag fått jobb på har. Nämligen att man hyr in suggor från en suggring. Ett nav.
Då kommer suggorna hem till gården dräktiga och klara några veckor innan grisning. Sen får de grisa, dia sina små och sen åka tillbaka till navet för att betäckas om där.
 
Så på ett suggringsmöta samlas ägarna till suggorna (navet) och alla de gårdar som hyr av dem. De kallas satelliter. Snabbkurs i griseri här. ;D haha
 
I vilket fall som helst så gick vi igenom resultat, problem, förbättringar osv. Rådgivare Maria som jag känner sen norrgården var där också. Kul att få ha fortsatt kontakt med henne. :) Tycker hon är duktig!
Jag träffade också min nya kollega Isabell. Verkar astrevlig och jag tror vi kommer funka bra ihop.
 
När mötet var avslutat sen på eftermiddagen var det bara att åka från fjugsta igen och hämta upp Casper hos morfar, och det hade gått så bra! Så stolt över både Casper och morfar som grejat en hel dag tillsammans utan gråt. :') Casper var på superhumör efter att fått all uppmärksamhet. hihi
 Tusen tack morfar för hjälpen!
 
När jag kom hem hade äksling lagat mat, och vi myste ned oss i soffan och såg på bonde söker fru såklart. Jag fortsatte sen att se på greys. Usch vad serien har blivit hemsk.. :( Alla mina favoriter bara dör... :(
 
Men men, nu ska vi strax sova. Så godnatt alla.
 
 

Friden återställd

Rödis är ren. Casper är nöjd. Mamma är nöjd. Friden återställd. :)
Nu vankas det kvällsmat snart. Lax, potatis och kall citron/dillsås. Det vattnas i munnen! Glenn kommer hem vilken sekund som helst. ♥

 


Snutteproblem

Som så många andra barn så har Casper en snuttefilt. "Rödis" är verkligen något Casper tycker om. Han fnissar & "aah;ar" när han får syn på den. Jättegulligt verkligen!
Nu är den ju inte tvättad på ett bra tag, men efter nattens bajsbad kändes det som även den skulle behöva sig en omgång i tvättmaskinen. Lättare sagt än gjort, för Casper fick ju syn på mig när jag tog med den till tvättsugan och hakade på. När jag sen la in den i maskinen blev han helt förstörd. Han grät tills jag öpnnade och han kunde plocka ut sin älskade filt.
 
Så just nu väntar jag ut honom. Han får vill sitta och gosa med Rödis tills han tröttnar, sen ska jag fort som fan sätta på maskinen. ;D haha.. Det är inte lätt alla gånger.
 
Önska mig lycka till, så rödis får bli ren och fräsch igen. ;)
 
 
 

Skitbra morgon

Vilken härlig morgon. Jag vaknade till en superglad bebis, som bajsat ned heeela sin säng. Behöver absolut inte gå in på detaljer, men tvättmaskinen går på högvarv och bebis är nyduschad. Livet som småbarnsförälder är riktigt glamoröst ibland. ;)
Jag misstänker att det är nya tänder på g igen. Han bajsar hela dagarna och har dessutom blivit lös i magen igen. Att han dessutom grejar med fingarna i munnen hela tiden brer bara på mina misstankar. Gaaw.. jag önskar aööa tänder kunde komma på en gång så man slapp det här!
 
Men han har vart på gott humör iallafall. Riktigt gosig har han varit. Velat vara i min famn hela morgonen. Så vi har suttit och kramats, läst i böcker och sjungit. ♥
Nu sover han förmiddag.
 
Snart kommer Glenn hem på lunch. Vi har rester över sen igår så jag slipper laga något till oss vilket är skönt. Då kan jag slappa lite istället. ^^
Slängde med ett kollage med lite bilder jag hittade i telefonen från de närmsta dagarna. Det är en bild på när Casper fick äta äpple själv (jag satt med). Koncentrationen var hög! Han vart superledsen när jag tog bort äpplet från honom så han tyckte nog att det var gott. ;)
Sen en bild när han utövar sin nya livsfarliga favoritsysselsättning, nämlugen att klättra på skohyllan.. som han mycket väl vet att han inte får. Men kollar mamma bort 5sek så går det alldeles utmärkt att klättra upp har han märkt :P Klätterapa no.1!
 
Sen är det en bild jag tog när jag & mamma plockade svamp. Så fint ute nu. :) Men snart är det grått och trist. :(
Favoritbilden är nog den på Glenn & Casper. Mina älskade, älskade killar! ♥
 
Sista bilden är från imorse när jag & Casper satt och gosade. ^^

Grispraktik

Hihi insåg nyss att för 4 år sen exakt var jag på praktik på norrgården. ;) Tänk att det skulle leda mig dit jag är idag. Det är ju fantastiskt! Underbara yrke!
 
 
 

Så mycket jag vill

Hallå allesammans. Här sitter jag. Sötungen sover middag & jag har nyss avslutat lunchen med Glenn. Nu ska han ut och tröska resten av dagen och jag & Casper ska åka och hälsa på Anna & Mira i eftermiddag. Det ska bli kul!
 
Igår bloggades det ju inte så mycket. Det beror på att jag var till mamma & pappa hela dagen. Jag & mamma var ut till skogen och plockade några liter trattkantareller jag ska torka och snare på kvällen var vi och manifesterade i Hammar mot att Försvaret vill dumpa en massa bomber och skit i vättern iomed övning. Inte okej tycker vi som bor lägst med vättern..  Så många från hammar samlades, tände eldar och skrev på protestlistor. Det gjordes runt om hela vättern igår. Bra grej tycker jag!
Casper tyckte dock det var skittråkigt så jag gav mig ganska så snart och åkte hem till min karl.
 
Just nu är jag inne i en liten depperiod. Eller nja, inte depp kanske men det känns som jag bara står och stampar på ett och samma ställe och inte kommer ett dugg närmare allt det jag vill göra. Allt från gårdsköp, hästeri och vovve till en till bebis. haha Ja jisses. "Det kommer" som Glenn säger. ;) Men jag är så otålig! Det kommer och går det där. Längtar väldigt efter att få börja jobba också!
 
Men vet ni vad, för första gången på typ två år känner jag sug efter att ha vovve igen. Inte att jag vill skaffa en nu, men jag vill ha i framtiden. De senaste åren har det känt lite som att det kan kvitta. Men nu har elden blossat upp igen. :) Så förhoppningvis skaffar vi (jag) mig en vovvsing om några år. ;) Det kommer troligen bli en welsh corgi cardigan då. Det blir nog skitbra!
 
Nej nu svamlar jag iväg. Sorry! Jag tänker alldeles för mycket!
Hej så länge!
 
 
 

Morgonstök

Godmorgon på er.
Här är vi uppe och i full fart med att ställa till. ;)
Ha en bra dag!

Mina kissemissar

Visst är dem söta tillsammans? ♥
 

Nyduschade

Casper & jag har precis duschat. Det är något Casper tycker är väldigt roligt. ;) Han brukar få en plastskål som jag fyller i med vatten. Den kan han sitta och plaska med i eveigheter. Idag kom han på hur man öppnade schampooflaskan så då var det den som favoriten att hålla på med. ;) ♥
 

Selma och familjen

Godmorgon allesammans.
Haft sovmorgon och mys med mina pojkar. Frukost nyss intagen.
 
Igår var vi hem till mamma & pappa i sänna och åt middag. Fantastiskt gott och så himla mysigt att komma dit och umgås. Glenn har ju inte kunnat vara med på evigheter. Bilresan hem var dock hemsk. Jag var fruktansvärt trött och har nog aldrig kört så illa i hela mitt liv. haha ;)
 
Jaja, jag bjuder på två favoritbilder på Selma som jag knäppte igår. Visst är hon fin min katta? ♥ Jag vill verkligen köpa min nya kamera.. Min trotjänare vill inte alls vara med längre. :( Tacksam om jag får några bra bilder alls numera. Skittrist! :( Jag försöker hitta rätt tidpunkt att köpa den bara. hehe.
 
Nej nu ska jag umgås med familjen. Glenn ska tröska i eftermiddag så.. :(
 

Busungen min

Nu har Casper precis vaknat från sin förmiddagslur. Vad kan vara bättre då än att riva ut mammas köksutrustning? hihi
♥ Tänk att han redan är 11 månader. Det är svårt att förstå att han redan blivit så stor. ♥
 

En sån där bra morgon

Godmorgon allihopa.
Idag är en sån där dag då man kan säga att man fått en bra start på dagen.
Kom på att jag sovit nästan 10timmar inatt. Ett litet avbrott när Glenn åkte till jobbet bara. ;) Gött!
Jag, Casper & Selma sov till halv nio ungefär.
Låg och myste i sängen och tittade på film innan vi gick upp. Nu har vi ätit frukost, Casper leker nöjt i hallen med allas skor och jag sitter här. :)
Vi har nyss suttit och lekt tillsammans. Han älskar att sitta i mitt knä, vänd mot mig, medan jag sjunger för honom. Det är väldigt mysigt. :) Men nu ville han visst leka lite själv då han med bestämde steg kröp ifrån mig. ;) Man kan ju inte alltid vara favoriten.
 
Jag vet inte riktigt vad dagen har att erbjuda. Jag skulle vilja hitta på något men vet inte vad. Vi missade ju att det var kanelbullens dag igår, så jag kanske skulle ta och baka lite bullar?

Förhoppningvis kan Glenn sluta i tid idag så vi kan åka och handla på maxi. Han ska troligen tröska i helgen och det är så skönt att slippa handla själv. Men vi får väl se. :)
 
Jaja dagen blir som den blir. :)
 
 
 

Morfar på besök

Jag har inte så mycket att säga om dagen. Den har bokstavligen flygit förbi utan att vi egentligen gjort så mycket.
Efter att Glenn varit hemma på lunch ringde pappa/morfar och sa att han var på väg till oss. Han hade nog lite Casperabstinens. hihi Han hade varit på marieberg och passade på att komma ut till oss när han ändå var i krokarna. Vi tackade inte nej till sällskap! Morfar & Casper busade som galningar, jag tror båda var lika trötta efteråt. ;) Casper somnade gott en stund efter att morfar åkt igen.
 
En stund senare kom älskling hem och vi åkte till Örebro och hämtade hem v70n. Så nu är hon hel och fin igen. Dock behöver den andra stötdämparen fixas också, men det får bli när hon ska på service. Vilket är snart. ;)
 
Ja nu ikväll har vi ätit pannkaka som vanligt och pojkarna sover. Jag ska sätta mig framför tvn en stund och sen krypa ned i sängen.
Saknar redan att få pyssla med grisar. haha.. men om några månader så är det fulla rulle igen så. ;) Min nya chef smsade förut om att det var suggringsmöte nästa vecka som han ville ha med mig på. Självklart liksom! Kul!
 
Nej hej och hå. Nu ska jag gå och tigga lite gos av kärleken min.
 

Hejdå Norrgården

Idag gjorde jag min sista arbetsdag på norrgården. Faktiskt min sista dag som anställd där.
Ni minns säkert för några veckor sen, när jag var så ledsen och kluven. Detta är anledningen. Jag har valt att lämna norrgården. Något jag håller så kärt.
Jag har ju sett norrgården växa från en ganska liten besättning med slitna stallar till en topmodern avelsanläggning med förutsättningar att bli hur bra som helst. Jag startade som praktikant, sen sommarjobbare för att sedan bli anställd. Det har varit en fantastiskt kul och lärorik resa! Blod, svett och tårar men ändå så många fina livsögonblick som finns bervarade i mitt minne.
 
Jag har nämligen fått jobb på en gård här i närkes kil. 3min hemifrån, och 1min till dagis. (Hur perfekt är inte det??) Dessutom som förman och jag får ansvara för det jag vill. Grisningen.
Det är ett helt annat system, lite äldre stallar. Men jag är så peppad! Jag ser det som en stor möjlighet att utvecklas som smågrisskötare och få testa mina kunskaper på mitt sätt. Vilket gör mig intressantare i framtiden om jag söker jobb någon annanstans. Dessutom är ju ett förmansjobb inget man vill tacka nej till! :) Så jag ser verkligen fram emot att få jobba in mig på den nya gården och lära känna nya människor!
 
Men som jag sagt, det är verkligen delade känslor. Valet jag gjort känns verkligen rätt. Men det är mycket jag fått offra. Speciellt alla människor på norrgården. Gråtit floder, och kommer natagligen fälla en drös med tårar till.
Sen kommer jag missa mycket annat som hör en avelsbesättning till. Men jag är ung, och en vacker dag är jag kanske där igen. På en stor gård med egen avel osv.

Men nu ska jag koncentrera mig på detta nya kapitel i vårt liv. 1dec börjar jag jobba igen. ♥
Norrgården 2009-2012
 

Grismamman

Kan inte nog beskriva hur roligt det är att få vara tillbaka i grisstallarna! Visserligen bara för några dagar, men åh vad jag älskar mitt jobb! Jag är så glad att jag snubblade in i detta fantastiska yrke!
Visst känner jag av att man blir väldigt trött när man väl kommer hem till Casper och så. (och då har jag bara jobbat halvdagar haha) Men jag är säker på att man kommer in i det också. :) Jag menar man är ju ganska van med tidiga mornar så där är det ju igen större skillnad. :)
 
Sitter just nu och tar igen mig efter en skön dusch. Mina stackars fötter är inte vana att traska omkring i osköna stövlar. Alla alefantskinnvalkar man hade är ju som bortblåsta efter ett års uppehåll från stallarbete. ;) Jaja, vad gör man inte? Hehe..
 
Fick avvänja den där suggan jag nämde i söndags. Hon vägrade ge di och hennes bebisar dog som flugor trots tappra försök med sondning. Så resterande fick flytta till en ny mamma. (Om du läser detta Linda så slå inte ihjäl mig.) haha ;)
Annars har dagarna flytit på himla bra. Speciellt idag! Nu har jag fått kläm på det mesta igen. Man känner att mycket sitter i ryggraden liksom. :)
BB2 fick torv idag, vilket var väääldigt uppskattat. Hihi Torv är roligt tycker grisar förstår ni. ;) Speciellt om de inte fått det på ett tag.
 
Nej nu ska jag sluta prata gris!
Glenn är och jobbar just nu. Så Casper och jag är ensamma hemma. Både han och katterna sover så jag har det luuugnt och skönt för stunden. :) Casper & Glenn var in till babyproffsen förut och köpte en till bilbarnstol. Det blev lite akut då vi ska lämna ena volvon på service & reperation imorgon och behövde något att frakta ungen i. hehe..
Det var ändå på gång för när dagis drar igång så är det ju bra om vi båda kan hämta med våra respektive bilar.
En fråga till er föräldrar. Har ni ungen bak eller fram i bilen? Och isåfall, varför har ni valt som ni gjort?
 
Svara gärna på det. :)
Mer än så hade jag inte att berätta just nu.
Hoppas ni alla har en bra dag!
 
 

RSS 2.0