Rörlig bebis

Alltså, det är inte lätt att byta blöja längre på en bebis som kommit på att man kan röra sig åt alla håll och kanter. Gärna samtidigt dessutom. Riva ned saker är också populärt. Phu!
Detta med snabba & smidiga blöjbyten kan man glömma numera. ;)
Tänk vilken värld som öppnar sig för våra små när de kan börja kontrollera sina rörelser mer.

Någon mamma som känner igen sig? ;)


Sista april

Godmorgon.
Blir ju nästan lite ledsen att ni inte kommenterade min fina macrobild. ;) höhö
Casper ligger och grejar i gymmet och är så nöjd så, och jag har varit ute och släppt ut kaninerna. 
Frukosten är intagen för min del och strax är det Caspers tur. Ska ringa min kärlek också. Pratsjuk! 
Det är så sjukt tomt här hemma efter helgens mysigheter. Saknar min karl! Han hade lämnat en kärlekslapp vid datorn imorse. :') Sötaste! ♥ Älskar dig hjärtat.

Vet inte vad som ska ske under dagen.
Vill någon komma på en fika eller något så hojta till. :D


Tokig kväll

Haha kvällen blev inte alls som planerat. Min lilla förvirrade sambo hade missuppfattat det hela med att åka till Johan som nämligen frågat om HAN kunde komma till OSS, inte tvärtom. Jissa om jag dog halvt när han plötsligt stod i fönstret och jag stod halvneck?! Gud vad pinsamt!
Så det var bara för mig att slänga på mig mer kläder och ställa mig och baka en nougatkaka så vi kunde bjuda på någonting. Haha ja jisses vad tokigt det kan bli. ;) Men det slutade ju bra iallafall. ;) haha

Nu har vi tagit kväll här på Broby. Finaste Casper sover sen länge i sin säng och jag & älskling har ätit en god kasslergryta och tittat på Big Brother. ♥ Och myst massor! Så skönt att ha liten egentid på kvällarna. :')
Det som återstår av dagen är bara att plocka undan, borsta tänderna och krypa ned i sängen.

Imorgon är det valborg och vi ska åka till sänna och titta på majbrasan där. Lagom för oss. :) Tydligen står en stor tacopaj och väntar på oss hemma hos mamma&pappa också. Mums!

Godnatt på er alla.
Bilden är från igår när jag var ute och fotade med macroobjektivet.
Vilket för övrigt var grymt länge sen! Gillar bilden! ♥


Potatissättning

Här var det magert med inlägg idag minsann. ;) Vi har haft en massa annat för oss.
Imorse åkte vi till maxi och veckohandla. Jag hade glömt ica-kortet så fick handla som på den gamla goda tiden utan självscanning. Gud vad träligt det är, och mycket dyrare. Inga rabatter får man ju ta del av. Vi brukar ju ha nästan 100kr i rabatt minst varje vecka. Nej tacka vet jag självscanningen.

När vi kom hem så packade vi såklart in allt här hemma samt åt lunch. Men därefter har vi varit ute i trädgården hela dagen, och vi har fått en hel del gjort.
Jag har städat hos kaninerna samt pysslat med dem. Jag har satt en liten klutt häftmassa i vardera öra på Lillan för att se om jag kan få ned hennes öron som står åt alla håll och kanter. Ibland står dem, ibland ligger dem och ibland både och. ;) Vi får väl se om det går. Hon verkade iallafall inte ett dugg bekymrad över att ha tyngder i öronen.

Sen har vi grejat med trädgårdslandet. På gränsne att det var för blött men vi har lättat upp jorden med kogödsel och sand nu. Vi passade även på att sätta potatisen. Äntligen! :D Slipper vi bara regn några dagar nu kan vi säkert så resten i slutet av nästa vecka. Wiie!
Casper har varit så dutkig och sovit i vagnen hela eftermiddagen, så nu är han hyperpigg. ♥ Idag är han på sitt vanliga glada jag. Härligt!

Ikväll blir jag gräsänkling. Glenn ska åka till lindesberg och hälsa på en kompis några timmar. :)
Jag ska försöka mig på att laga chilikassler tänkte jag. :)
Kanske bloggar lite senare igen också.


Godnatt

Sista inlägget för idag. Jag & hjärtat ska krypa ned i sängen framför en film. Går ju bara skit på tv i vilket fall som helst. Varför ska alla bra filmer gå på söndagskvällar för? När folk ska upp och jobba dagen efter och inte kan ligga och titta på film halva natten. Idiotiskt.

Vi har ätit gott ikväll iallafall. Stekt norrgården-gris, ungstekta rotfrukter, en fräsch sallad och egengjord aioli. Alltså det är så gott, så det är inget för icke-vitlöksälskare. För man stinker vitlöksodling efteråt. ;) haha Men det är det värt! Aslätt att göra dessutom. Någon som vill ha recept? :) Busenkelt.

Edit; RECEPT AIOLI
Du behöver
1 äggula
1 dl rapsolja
1 vitlökslyfta
Cayennepeppar + salt

Gör så här.
Blanda ihop äggulan, den pressade vitlöken och lite salt och peppar. Tänk på att ta liite cayennepeppar då den är jättestark! Ta fram elvisp och börja vispa smeten. Börja droppa ned oljan försiktigt, och fortsätt så, sedan på slutet kan man låta det rinna försiktigt ned i smeten medan du hela tiden vispar. Fortsätt tills du har en fin och jämn aioli. Klart!
OBS! Alla ingredienser måste vara rumsvarma, annars kan det skära sig. Likaså om du tillsätter oljan för snabbt.
Är man vitlöksälskare som jag kan man gärna ta 1,5vitlöksklyfta. ;)

Men det var allt för mig idag. Godnatt på er alla fina. ♥


Badat bebis

Åh jag kanske har fått tag i en kanin. Kanske kanske kanske. ;) 

Casper har precis vaknat från en välbehövlig powernap, men nu tycker han att jag är tråkig som bloggar. Vi ska strax sätta fart med maten. Pappa Glenn är ute i garaget och pillar på sin nya grovdammsugare som han köpte hörom dagen. Vilket lördagsnöje! ;)

Försökte få Casper på bättre humör förut och badade honom. Då vart han glad för stunden iallafall. Gosig som attan efteråt också. Mysigt. :) Så nu luktar bebis gott. Edit; ehm.. han bajjade precis. Nu luktar det mindre gott. ;) Så dags att byta blöja.

Bilder på Casper när vi busade förut. Övade på att sitta upp gjorde vi också. :) Mammas hjärta. ♥ Han har börjat blivit så pojkaktig i utseendet. Liksom inte bara bebis längre. Eller vad tycker ni? ♥


Bjuden på lunch

Här hemma har vi det så att älskling står för städningen och jag för matlagningen och det dagliga plocket i köket samt bäddar sängen osv. Haha det låter som värsta reglerna, så är det inte. Utan det har bara fallit sig så. :)
Jaja i vilket fall som helst så händer det ju faktiskt att älskling lagar mat ibland också. Jag blir lika glad varje gång. ;D Idag så stallde han sig minsann vid spisen och lagade lunch. Spagetti och köttfärsås såklart. ;) Men jättegod med champinjoner och bacon i. :) Gulliga han. ♥

Vi var ute en stund förut. Sådde gräs i kaninburen samt gjorde ny beteshage till dem. Tittade runt på gården också osv innan vi gick in för lunch.
Casper är på hemskt humör.. fattar inte vad som är fel. Tand på g? Lite förkyld? Han snorar ju faktiskt lite.
Jag duger inte för fem öre. :( Glenn går an stundtals. Men för det mesta bara gnäll och gnäll. Nästan så jag vill sätta mig ned och gnälla lite jag med. ;) haha Ja det går väl över. Så småningom. :)

Nu ska älskling ta med sig Casper ut och byta olja på gräsklipparen. Jag ska nog greja lite med jobbbildspelet. Fast jag är lite sugen på att sela på en av kaninerna och lära dem hoppa. höhö ;D


Lördagsmorgon

Jag har lite bloggtorka idag. Vet inte vad jag ska skriva riktigt.
Både jag och älskling har sovit ut till åtta idag, då vaknade Casper. Vi har vaknat till kanonväder, så jag hoppas vi kan vara ute en stund sen. :) Hatar att det är så förbannat blött att man inte kan så i trädgårdslandet. grrr!
Jag ska pyssla lite med kaninerna iallafall. :)

Igår hade jag ju Linda här hela dagen. Vi pratade, och pratade och sen pratade vi. ;) Men inte mig emot. :D Alltid lika roligt att ha henne på besök. Casper flinade som attan åt henne. Mer än till mig faktiskt. ♥

På sena eftermiddagen träffade jag fina Malin på marieberg också. Även där vart det såklart en massa prat. Inte så mycket om grisar och hästar såklart, men om annat smått och gott. ;) hihi ♥

På kvällen lagade jag & älskling tacos. Nattade Casper och placerade oss sen i soffan och hade det jättemysigt. Kollade på let´s dance och pussades. Världens bästa fredagsmys.

Blä, vilket supertrist inlägg. Inte ens en dagsfärsk bild har jag att bjud på. Ber om ursäkt för det.


Bästaste Linda

Strax kommer bästaste Linda hit och gör mig & Casper sällskap. Med sig har hon pizza. Vi ska svulla & prata massa skit. ♥ Här hittar ni hennes fina blogg; www.corellii.blogg.se med lite bilder från förr. :')
Min bild är uttjatad här, jag vet. Men jag gillar den så. ♥

Har ni sett att jag uppdaterat bloggen till PRO förresten? Nu slipper jag reklam några månader. :)
Nu ska Casper få lunch. Edit; han ville inte ha mer än några skedar.. Kram


Vårväder

Nyss varit ute och plockat ut kaninerna. Eller ja, nyss och nyss. För drygt en halvtimme sen. Men vilken kanonväder det är idag. Undrar om jag ska trotsa förkylningen och ta en promenad med Casper? :) En liten prommis kan ju inte skada.
Aja, bjuder iallafall på lite bilder från våran morgonstund. :) Alla med ut såklart, och sen bild på vår nya trappa. Kaninerna var inte så fotogentiska idag dock. Vill ha min kaninunge nu! Anar ni hur svårt det är att få tag i någon man vill ha? xD haha

Så vad händer idag då. Hm jag vet inte. Skulle vilja baka något. Men vet inte vad. Muffins är ju enkelt och snabbt gjort. Fast jag är sugen på att baka bullar! Hm, vi får väl se. Måste fixa lunch också.
I eftermiddag får jag träffa Malin iallafall. :D

Tack för alla fina kommentarer i det tidigare inlägget. Så fint ni skriver. ♥
Nu signalerar Casper att han vill ha mat. Ha det gott i vårvädret.


Fråga Olle Dokumentären

Haha vad bra det är. Jag & älskling sitter helt chockade av allt snusk. Fast idag var det ju rumsrenare än förra veckan iallafall. ;) haha

Har inte så mycket att säga om kvällen. Casper har varit på dåligt humör. Iallafall mot mig. Känns som allt inte stämmer. Fast och andra sidan så letar jag ju tecken på förkylning eller dylikt hela tiden. Men han hostar mycket just nu samt är lite snorig. Så han kanske inte känner sig helt hundra.
Ja vi får väl se.

Suttit och funderat idag. Bloggen har ju växt lite de senaste månaderna. Inte stor på något sätt, och jag är väldigt nöjd med det. Men det skulle vara så himla kul att veta varför just DU läser min blogg flitigt? Känner du mig, är den intressant eller är du bara allmänt nyfiken? ;) Snälla någon kan väl svara? :D

Nu ska jag iallafall krypa ned i sängen. Mysa med mina pojkar och sen sova. Förhoppningsvis sover jag bättre inatt. Kanske drömma lite om framtiden. :)
Imorgon ska jag ta en fika med Malin på eftermiddagen. Mysigt!

Godnatt.


Minnen i bild #8

Minns ni att jag red en liten isistös strax innan och samtidigt som jag red Storm och Puke? Lillea Hamma, eller Hamningja fra Hvammi som hon heter stod hemma i sänna. I närheten av mitt barndomshem.
Red henne bara några gånger under några få månander då det blev får långt och åka dagligen samt att jag började med fuxarna.

Men Hamma var så go och snäll. Red henne bara barbacka då jag inte kom överens med hennes sadel. ;) Världens minsta steg hade hon, dock var hon lite till åren och otränad. Vem vet vad hon dålde för gångarter? Tölten fanns dock knappt. ;) Men vi knatade på ändå. Busa runt i samhellet, klättrade i skogen och galopperade på fälten. ♥

Nu vet jag att hon går tillsammans med andra islandshästar i en stor hage någonstans i östergötland och har det finfint. Där ska hon få gå tills hon vandrar vidare.


Duschade katt igår

Hallå där ute. Vilka ni än må vara. :)
Jag sitter och väntar på lunchtid och Casper sover. Har plockat undan i köket och plockat ur diskmaskinen så nu tänkte jag blogga lite. Hihi vad kul detta med bloggande är. Lite som en drog. Vad man än gör eller fotar så täker man. "Åh det ska jag skriva på bloggen sen". ;) Jag är lite skadad, jag vet. Men så har jag ju ibland nytta av att kunna bläddra tillbaka i månaderna och se när jag gjorde en viss sak också. Dessutom kul!

Sovit som en kratta inatt. Drömt om döda kaniner och grisande spädgrisar. Inte ovanligt att jag sover dåligt när jag är så täppt i näsan. Man får ju ingen luft. >.< Sover med en öppen mun, lika stort som gapet på en blåval känns det som ibland. haha Sexigt värre.

Igår kom katten in och var bokstavligen dränkt i lera?! Vette fan vad han gjort. Från huvud till svans med intorkad lera. Precis som någon doppat honom i ett lerbad. Blev nästan rädd att han blivit påkörd först eller något. Men han hade inga som helst sår eller ömmande punkter. Jättekonstigt.
I vilket fall som helst var det bara att slänga in honom i duschen (under vissa protester) och försöka få honom ren. Han skötte sig riktigt bra efter en stund. Det var ju första gången jag duschade honom. :) Lite sura miner fick jag allt stå ut med under tiden. Han tackade mig inatt genom att pinka inne på babygymmet.. trots en skvätt mjölk som plåster på såren..suck. Så jag har tvättat nu på morgonen samt skurat golv och vädrat.

Nu ska jag pilla lite med bildspelet igen, fram tills Glenn kommer hem på lunch.
I eftermiddag ska jag sitta med behandlingsjournalerna, om Casper tillåter det. Jippe.


Konstiga utslag

Jaha då var det kväll igen då. Jag har nyss tittat på min älskade greys. :) Casper sussar för kvällen och älskling sitter här vid den andra datorn och betalar räkningar samt deklarerar tror jag.
Tog äntligen tag i min deklaration förut också. Skönt att ha det fixat! Tack hjärtat för hjälpen. ♥ Tur jag har dig när min egen hjärna inte räcker till. ;)

Dagen har gått i en rasande fart. Vi har haft snickare på gården hela dagen som äntligen fixar iordning våran trappa. Så fort den är klar ska de gå på garaget som alsrig byggdes klart av han som bodde här innan oss. Förstår inte folk som ger sig på renoveringar utan att slutföra dem. Korkat.
Men men, vi får det ju fint iallafall.

Jag & Casper har myst hela dagen som vanligt. Tänkte åka till Askersundsmarken men struntade i det. Hade  varit kul, men oftast hittar man ju inget iallafall. ;) Ville dessutom ha med min älskling, men han kunde inte komma ifrån jobbet i tid. Jaja, det kommer ju fler marknader.

Passade på att stöka här hemma istället. Bäddade sängen, spjälsängen, städade i köket osv.
Lagade poatais- och purjolöksoppa till lunch och dukade fint till älskling som kom hem för att äta. :)

På eftermiddagen sov Casper en lång lur som vanligt så har passat på att greja med bloggdesigner samt bildspelet till jobbet. Effektivt!
Sen kom älskling hem och då planetarde jag ut några nya jordgubbsplantor då några dött under vintern, sen lagade jag mat. Kycklinggryta med ris. Gott var det. :) Även om jag inte har så mycket smaksinne kvar av förkylningen. Men älskling tyckte det var gott iallafall. hehe

Men nu till en fundering. Jag har fått jättekonstiga utslag på ena armen. Haft dem över en vecka och de blir bara värre och värre. De kliar inte, men vätskar sig och gör ont. Tror jag fått två nya på andra armen. Men de är små ännu. Någon som sett liknande förr? Vad kan det vara?
Enligt 1177 ska jag uppsöka vårdcentralen. Men det känns lite fjantigt.
Tips någon?

Men nu ska jag mysa med min karln.
Godnatt på er.


Godmorgon

Fy bubblan för att vara förkyld. Sover som en kratta med nästäppa och nyuppstartade fabrik Snor AB. Gaw jag blir tokig. Usch usch usch! Men nu har jag klagat av mig så nu får det vara bra med det. ;) Klagandet alltså. höhö

Jaha, jag & Casper har nyss klivit upp efter en gosig stund i sängen. Eller ja busig stund i sägen får jag nog kalla det. Alltså, jag är inte van med en bebis som rullar runt, och sen krälar omkring i sängen som besatt av sin nya förmåga att kunna röra sig. haha Han är så himla söt.
Just nu ligger han och gymmar medan jag bloggar & äter frukost.

Har funderingar på att rulla mot Askersundsmarken idag. Någon mer? Vilken tid är bäst att åka på tro. Förmiddag? Inte bestämt mig ännu, men det är ju klart godkänt väder. :)

Födesledagsfirandet blev lyckat igår. Jättegod mat samt fika efteråt. :) Casper skötte sig franm till läggdags. Då var det gallskrik. Jag bara älskar de kvällarna! De är inte många, men när det väl händer blir jag knäpp i huvudet alltså. ;)

Men nu ska jag ge lilleman frukost.


Halvt stressad

Ursäktar bloggtorkan idag. Pysslat med lite designer till folk idag. :) Blev nyss klar med Lovisas. Nyfiken? Klicka HÄR. Håller på med Erikas blogg också, men är inte helt nöjd. Så tar en paus. Jag måste nämligen städa undan inför kvällen samt börja med potatisen. Familjen kommer vid halv fem - fem och jag har en hel del att uträtta innan dess. Phu! Älsklings födelsedags present är iallafall inslagen. Den står bara och väntar på att han ska komma hem nu. ;) Hihi Hoppas han blir nöjd.

Några som är nöjda idag är kaninerna. Byggt ut deras hage med kompostgaller igen. Nytt bete och stor yta att springa på. Ujj vad de sprang förut. Jag tror inte jag ska para Lillan. Ska köpa mig en kaninunge istället. Svårt att hitta någon man vill ha bara. Linda (Luckylady) hade några fina hos en kompis, men vet inte könet på dem. Hm, måste ha en hona.
Trots detta är jag väldigt sugen ändå på en kull. Men det är så mycket bök. Dessutom får jag inte tag i nåhon större bur. Inte än iallafall. Hm..

Casper fick smaka barnmat idag. Kyckling & grönsaker. Jävlar vad han grina illa. Det var inte populärt. ;) haha Fasen vad kräsen han är. Sötnosen! Han ligger och sover just nu, så det är lungt och skönt här hemma. ♥

Aja, nu måste jag städa!
Kram


Kakor och välling

Sista inlägget för idag. Jag håller på att spricka av längtan då jag vill mysa ned mig i vår goa säng tillsammans med min kärlek. Jag är så lycklig som har min fina Glenn. ♥

Eftermiddagen och kvällen gick i en rasande fart! Runt fem, halv sex rullade jag mot Marieberg i pärlan. Hihi jag tycker s70n är kul att köra. Skönt för henne och komma ut och sota ur sig lite. ;) hihi
Jag hittade det jag skulle ha till älskling iallafall. Hoppas han blir glad för min lilla övraskning. :)

Sen styrde jag mot Maxi där jag skulle köpa tårta till Glenn. Får prova på att baka en egen tårta en annan gång. Ska införskaffa mig en form bara. På maxi mötte jag upp Glenn och Casper som börjat på veckohandlingen så jag hjälpte till. Täppt i näsan till max! Usch vad jag hatar förkylningar. Blä alltså!
Handlingen fint och hemma igen så lagade vi mat. Casper fick smaka sitt första mål välling. Det var väldigt populärt! Han sover nu som en stock. Om det har med mättande välling att göra eller inte vet jag inte. Men jag hoppas.
Han som vart så himla duktig i felara månader nu med att sova hela kvällarna har börjat vakna till runt nio och varit pigg som en mört, oftast ända till elva när vi ska sova. Inte så roligt då jag & Glenn gärna vill ha lite ensamtid på kvällarna. Nu är det säkert bara en period, men vi ska försöka råda bot på det med mättande välling i magen på honom. :) Det blir nog kanoners.
Just ja, inatt åt han inte något kvälls/nattmål. Han fick sista ersättningen vid halv nio, och åt inte förens halv sex imorse. :) Duktiga killen. Annars äter han ju alltid vid elva på kvällen. :)
Han börjar bli så stor. ♥ Försökte få med honom på bild förut när han vänder runt. Inte det lättaste för det går så fort. ;) hihi

Bakade ju som sagt förut också, blev inte riktigt nöjd. Vet inte varför, men nä jag vill ha dem på ett annat sätt. Gör om, gör rätt. ;) Men en annan dag.

Nu har jag suttit här allt för länge! Nu ska jag gosa!!
Imorgon blir det födelsedagsfirande med grillning & sen tårta. ♥
Kram


Bakdags igen

Ska dra igång och baka strax. Kom då på att jag inte visat upp mina fina skorpor jag gjorde förra veckan. :)
Dagens projekt är chokladkakor till imorgon när älskling fyller år. Vill baka en prinsesstårta med har ingen rund kakform. :( Tror det blir krångligt att göra i en hjärtformad form. ;)


Happy Face

Usch vad gårdagens inlägg blev vemodigt. Lät som en sugga med avlivningsstatus. ;) Kan meddela att jag mår mycket, mycket bättre idag så jag tror ni kan vänta er ett lite gladare inlägg nu.
Som sagt, idag är jag feberfri,nästan huvudvärksfri, nacken är mycket bättre och likaså ryggen. Jag försöker bära så lite som möjligt så den får bästa tänkbara chans att läka ut.
Vilken jäkla helg alltså. Här åker vi och överaskar släkten Andersen och sen åker jag på hur mycket skit som helst?! Onödigt. Tackar gudarna för att jag är på bättringsvägen iallafall. :D

Vill tacka min fantastiska sambo som ställt upp hela helgen och tagit hand om Casper helt själv i princip. (och mig med för den delen) Älskar dig så mycket hjärtat mitt. Jag vore ingenting om du inte fanns vid min sida. ♥

Tack också mamma,pappa & bror som tagit hand om djuren i helgen! De verkar ha mått som kungligheter hemma i sänna. :)

Ja klockan är snart elva när jag skriver detta. Casper sover lite, fast han håller på att vakna till hör jag nu. Han har varit aspigg hela morgonen. Inte så lyckat med en lagom seg & förkyld morsa. ;) Men vi har fått i oss frukost iallafall. Casper fick banangröt och jag lite yoggi.
Just ja! I helgen har han äntligen på allvar börjat vända sig från rygg till mage. Förut har det varit mer eller mindre slump, men nu har han kommit på hur man gör. hihi

Fick sms av älskling förut. De ska ta emot ett lass med grisar så han skulle nog bli sen till lunchen. Då har jag lite längre tid på mig att komma på vad jag ska laga. Wooka lite kanske. Ja något lär det bli iallafall. :)


Rullande uppdatering

Nu sitter vi i bilen hem från Halland. Det ösregnar, men finner det ganska mysigt ändå. Vi har ingen tid att passa utan kan puttra på i vår egen takt. :)

Jaha, igår blev det inget bloggande som ni säkert märkte. Varför? Jo jag mådde hemskt! Ryggen och en hemsk förkylning med över 39 i febertemp höll mig i ryggläge större delen av dagen. Blä! På kvällen piggade jag på mig lite efter att ha drogat ned mig med Ipren och Alvedon. Tur var väl det då vi firade Glenns födelsedag med familjen. Min älskling blir ju faktiskt 28år på tisdag. :) <3

Idag har jag mått lite bättre fast med en ordentlig huvudvärk. Hade 38.5 imorse men nu är jag istort sätt feberfri efter lite Alvedon. Likaså ryggen är lite bättre idag tack och lov. Dock har förkylningen gett mig nackont. Mina muskler vill tydligen göra sig ovänner med mig. Suck . ;)
Tack förresten till alla som gett tips och råd. :) skönt att det inte var njurarna!

Men nu ska jag sova en stund så kanske även huvudvärken vill gå över.
Ta hand om er. Kram.




Mått bättre

Hej hörrni. Åkt på feber trots att jag går på Ipren och Alvedon pga ryggen. Hjälpt under dagen men inte.

Jag orkar därför inte blogga något mer ikväll. Vårat äventyr var rätt oskyldigt. ;) Vi drog ned till Halland lite oplanerat och överaskade alla här nere.

Men som sagt, mår pyton, kan knappt gå av smärtan som uppstår när jag hela tiden skakar av feberfrossa. Tyck synd om mig. :(

Godnatt.


På Äventyr

Vi är ute på äventyr idag. :) Mer än så kan jag inte avslöja ännu.

Kram!


Onda rygg & kanintankar

Blä vad ont jag har i sidan/ryggen. Kunde knappt ligga ned igår när vi skulle sova. Kunde ligga i ett läge bara. Pratade med 1177 förut iallafall. Hon trodde inte det var njurarna som spökade iallafall. Utan säkert en muskelsträckning. Hoppas det läker snabbt. Inte kul att kånka 10kilo bebis.. Men jag biter ihop. :)

Nyss var älskling hemma och åt lunch. Så härligt att kunna ses en halvtimme under dagen. Lite lyx enligt mig. Jag saknar ju Glenn hela tiden när jag går hemma. Tur Casper uppehåller mig så dagarna går fort iallafall.


Tänk att ta med mig Casper upp i sängen och slå på en film. Vila ryggen lite. Sen ska jag plocka ur & i diskmaskinen samt plocka lite försiktigt här hemma innan hjärtat kommer hem.

Älskling tycker inte jag ska ta kaninungar på Lillan. Han köper mig hellre en till kanin för att slippa allt krångel. :P Men åh.. jag vet inte. Det skulle vara så mysigt.
Har iallafall fått tips om en bur som står i hallsberg. Ser lovande ut på bilderna så skulle vilja och kika på den. :) Inte alltför dyr heller. Jaja, vi får se. Klarar mig fint med de skruttar jag har nu. Men hade varit roligt att avla lite.
Stampe & Lillan är iallafall vårbrunstiga. De springer runt och pippar hela dagarna. ;)

Nu ska jag mysa med min bebis.
Bjuder på en bild från imorse när Casper & jag åt frukost. ;) ♥


Casper & Mira

Vilken bra dag vi haft det idag. :) Casper och jag har varit på äventyr nästan hela dagen känns det som.
Åkte som sagt iväg till familjecentralen. Mötte upp Anna & Mira där som planerat. Blev att vi blev kvar där tills de stängde vid halv fyra. Vi har suttit och pratat och busat med våra små. De har börjat visa lite nyfikenhet på varandra nu. :)
Anna & jag gick i samma föräldrargrupp och vi hade bf samma datum. 6/11 alltså. Deras lille söta Mira är född 3 dagar innan Casper. Dock är Casper flera kilo större. ;) Men ack vad lika de är i utvecklingsfasen. Kul! Hoppas de kan leka sen när de blir äldre. :)
Visst är de söta tillsammans?

Skjutsade Anna & Mira hem efter FC och blev inbjuden för att se hur de bodde. Jättefint verkligen! Busungarna fick leka lite i babygymmet hemma hos Anna också. Uppskattat tror jag. :)

Casper var supertrött när vi kom hem, och ligger nu och sussar där uppe vilket vi också ska göra snart, min älskade karl och jag. ♥

Det enda negativa idag är en mystisk smärta jag fått i ryggen. Älskling tror det är njurarna då det är precis nedanför revbenen typ. Men jag vet inte. Jag kanske har druckit för dåligt. Smärtan gör iallafall att jag har svårt att röra mig samt gå. Vid rörelse hugger det till så jag kvider till. Jätteskumt!
Det kom krypandes i eftermiddag men trodde då att jag suttit stilla för länge eller något, men under kvällen har det ökat i smärta. Jättejobbigt! Tips någon?
Har jag tur är det borta imorgon när jag vaknar. :) Annars blir det svårt, för jag kan knappt lyfta lilleman..

Men nu ska vi sova.
Godnatt.


Kommentarer

Godmorgon. Vet inte vad som hände, men idag sov jag och Casper till nio. Alternativt låg han och greja för sig själv i spjälisen en bra stund innan han väckte mig. :) Skönt var det iallafall!
Sen blev det såklart lite gos i sängen innan vi gick upp och åt frukost. På bilden sitter han och väntar på gröten. ♥
Efter lunch ska vi troligtvis till familjecentralen. :)

Sen har jag en fråga, om hur ni med bloggar gör.
När ni får en kommentar. Vart svarar ni då? Går ni in på dennes blogg eller kommenterar ni i eran egen blogg så den som frågat får gå tillbaka och läsa svaret i din egen blogg? Varför gör ni som ni gör? :)
Jag går oftast in på personens blogg och svarar där, dels ser men den personen blogg, och annars kanske svaret missas.


Kissekatten

Hallå på er. Blir ett jäkla snabbt inlägg. Har tusen saker att göra innan jag får krypa ned i sängen hos min älskling. Eller ja, det känns så iallafall. Jag ska blogga klart, stänga ned datorn,fixa med Caspers mat, koka vatten till honom, duscha, borsta tänderna, ta mig, mata Casper. Phu.. ;) Dessutom har jag en sån där dag nä'r jag är allmänt förvirrad. Jag var en ren katastrof i köket förut tillexempel. Höll på att bränna sönder stekpannan, såg till att det vart rök i hela köket när jag stekte fisk (?), köka över mjölken till såsen.. ja ni fattar. Så jag vill bara gå och lägga mig! haha

Chefen ringde förut när jag satt med behandlingslistorna jag ska journalföra förut. passande va? ;) höhö Vi hade en ganska långt och givande samtal. Han är allt bra min chef. :)
Smidde planer gjorde vi också. Mohaha.

Katten har slagits igen förresten. Eller han har ju vart i slagsmål från och till hela våren, men idag har han nog stött ihop med den gigantiska katten jag sett här några dagar. Den är enorm! Han kom in lagom tuffsig och sur. Såklart har han blivit biten i tassen igen. Nästan samma ställa som förra gången. Hoppas vi slipper veterinär denna gång. Haltar gör han iallafall, men det lilla såret såg fint ut ändå. *pepparpeppar*
(Och jag vet att han är okastrerad och att de slåss mer då bla bla bla...)

Men nu ska jag ta tag i det här. Godnatt!


Facebook-grupp

Jag har precis startat en grupp på facebook för mammor/pappor (även blivande) där man kan länka sin blogg samt se andras likasinnade bloggar. :)
Om det är några mammor/pappor där ute som läser min blogg och har facebook. Gå med om ni vill! :D

Sök bara på Mamma/pappa-bloggar.
Jag söker dessutom baby-bilder att använda till en mysig header. :)
Mejla [email protected]

Kram.


Skorpor

God förmiddag, jag sitter i ett hus som dofter ljuvligt av skorpor. Gjorde dem igår, men nu ligger de på torkning i ugnen. Mums! Vill baka mer idag, men vet inte vad. Jag ska ta och plocka fram bakboken sen. Sju Sortes Kakor som jag fick av svärmor när jag fyllde år. Den är så bra! Tips!

Jag ska också bada lilleman idag. :) Samt försöka mig på promenaden. Vilket påminner mig om att jag ska ringa och boka tid hos Gott På Foten inne i örebro. Måste ha nya inlägg. Får så grymt ont i fötter/höfter när jag går. Jag har jätteförsvagade fotvalv som gör att jag går väldigt illa. Trillar liksom inåt med fötterna. Gissa om det förstör ens skor! Nej men har tänkt att fixa det nu när jag ändå vill igång och träna. Allt går ju lättare med bra skor & inlägg. Iallafall för min del. Slippa pina sig igenom halva promenaden, få blåsor under fötter osv. Ska göra det så fort Casper sover.
Han tycker dessutom jag är extremtråkig just nu så jag får fatta mig kort. ;) Bloggar antagligen mer senare.


Opsie!

Det är inte bra att logga in på CDON.com om man är jag. hihi Det går lätt över styr numera. ;)
Idag fick jag hem följande;

* Secretariatet
* Hercules ♥
* Love & other drugs
* Djävulen bär prada
* Flicka
* Emma
* Fanny Hill
* Fingersmith


Älskade ungen min



Men seriöst!

Nu snöar det igen. Ordentligt dessutom! Gud vad trött jag blir. Jag vill få ha min vår ifred. Låt det bli varmt och gosigt i jorden så bönderna fåt sätta fart med sitt jordbruk, och jag med mitt trädgårdsland. ;)
Dessutom hade jag planerat en skön promenad idag, nu vet jag inte alls om jag kan finna motivationen. Suck. TjockisEmma behöver röra på sig. VILL röra på sig.
Har ni också snö idag?
Känns ju dessutom jävligt lyckat att vi tog på sommardäck igår..

Katten sover och jag har passat på att äta frukost & grejat vid datorn.
Casper är på strålande humör, han har nyss vaknat upp från 10-sovstunden. Han ligger och pratar och tar på sina fötter. hihi Gullungen min. Han har börjat röra sig mer nu. Vändingsförsök pågår hela tiden och han vill stå, sitta, hoppa hela tiden. ;) Mamma får inte en lugn stund. ♥

Strax kommer pappa Glenn hem på lunch. :) ♥ 
Men nu ska jag klä på Casper lite ordentliga kläder. Man kan inte gå i pyamas jämt. hihi


Bildspel & icke hungrig bebis

Nu ska jag snart gå och bädda ned mig i sängen tillsammans med älskling. Jag har vart så fruktansvärt trött idag. Sådär trött att man blir nästintill deppig. Blä! Så det får allt bli en tidig kväll idag. :)

Dagen har rullat på. Vi fick fixat det mesta som vi skulle, och v70n har nu fått sommartassar på sig. Inte s70n dock. Hon ville inte starta idag. Hon har inte gått på några veckor så batteriet hade bestämt sig för att ladda ur. Men nu är hon uppladdad igen och älskling är och kör henne en sväng. Casper ligger och snakar i soffan. ;)

På tal om Casper. Han äter så dåligt. Alltså han verkar må jättebra. Skrattar & leker precis som vanligt men han har de senaste dagarna bara ätit ungefär hälften mot vad han brukar. Men jag har hört mig för bland mammor och det är tydligen helt normalt? Jaja, det är säkert ingen att oroa sig för. Så länge han mår bra. :) Han åt iallafall en stor portion gröt nu ikväll samt lite ersättning. Han äter säkert upp sitt 11-mål sen.

Fick nyss höra från Anna från föräldrargruppen att jag missade föräldrarträffen i torsdags. Skit också. Totalt glömt bort det! Sista gången och det pratades om säkerhet i hemmet osv. Det hade jag gärna gått på. :( Mejlat om det finns någon annan grupp som ska ha det, som jag kan få ingå istället.
På onsdag ska jag träffa Anna & Mira på babycafét! Mysmysmys! Fler som vill med? :)

Idag har jag förresten börjat på en av de bildspel jag ska göra till gristämman i juni. Vi har ju öppet hus på jobbet då. Håller på att göra ett med bilder från byggtiden. Gud vad bilder det är! Hittade några söta bilder jag fotade med chefens kamera under en lunch. Hihi söta nassarna. :)

Men nu kom hjärtat mitt hem. Plocka undan i köket, sen inta sängläge. Kärlek på det.
Älskar min man. ♥


Utomhusfix

Ska bara skriva ett kort liten inlägg, för strax ska jag gå ut och fixa med kaninhägnet. Ska göra ett försök att göra det rymningsäkert! Trött på de små rymlingarna! Och ska jag dessutom avla fram minibollar så lär jag se till att det är tätt överallt. ;)
Älskling är redan där ute och byter däck på bilarna i garaget. Casper är med, men han sover nog.
Premiärfrukosten i barnstolen gick prima förresten. :)

En sak till innan jag knallar ut. TUSEN TACK för alla gulliga kommentarer som rullar in. Ni anar inte hur glad jag blir. hihi Som en liten barnunge varje gång jag ser en ny kommentar. Ni är så goa!
Sen undrar jag vad ni tycker om nya designen nu?
Kram Emma


Barnstolen

Sådär, då var denna dag till ända. Jisses vad vi har farit runt. Blev en mindre sund snabblunch på mc donalds. Usch vad uppblåst man blir i magen. Känns inte okej att äta där längre. Blä.. endast till för nödlösning.
Men men, sen vidare till granngården där älskling köpte en högtrycktvätt, sen vidare till ikea där vi inhandlade den efterlängtade barnstolen. Efter lite väl valda svordomar fick vi ihop den häe hemma. Jättebra blev det! Casper verkade helnöjd. ;)
Efter Ikea åkte vi till blomsterlandet, och sedan bauhaus där vi köpte jord och gödsel till landet. Sen bar det av hemåt för att dumpa av alla grejer eftersom bilen var för full för att kunna rymma veckohandlingens varor. Nog för att en volvo v70 är rymlig, men idag med alla saker plus barnvagnen tog det stopp. ;)

Handlingen på maxi gick bra som vanligt. Dock var apoteket stäng. Fan. Får lösa det imorgon istället.
Väl hemma har vi lagat mat och busat med en överpigg liten bebis. :) Han har för övrigt varit så snäll idag! Varit jättenöjd hela tiden när han varit vaken. ♥
Till kvällsmat blev det en grillad kyckling med hemgjort mos och currysås. Mums! Lyxade lite med goda körsbärstomater också. Så nu är vi mätta.
Äksling & Casper somnade efter maten, därför sitter jag här nu. Ensamt. :( hihi

Hoppas ni har en härlig lördagskväll!
// Emma


Rubriklöst

Är det någon jag tycker är svårt är det att hitta på en rubriktext. Därför jag förr bara hade dagens datum. Men det funkar ju liksom inte så bra nu när jag kan blogga flera inlägg om dagen. Hm. Jaja.

Här hemma tar vi det lungt, jag är trött eftersom Casper varit vaken sen sex imorse. Startade en teknad film som han låg och kika på medan jag låg och halvsov bredvid. ;) Hihi jag höll på att skratta ihjäl mig när han blev överaskad/rädd av en gubbe som hoppade fram i rutan. Han blev så överaskad att armarna åkte upp i luften och han slängde iväg sin leksak in i väggen intill sängen. Men han sa inte ett pip. hihi det var lite roligt. Säkert roligare än vad det låter dessutom. ;)
Innan pappa kom hem från jobbet så hade vi lite fotografering jag och Casper.

Nu ska Casper snart sova förmiddag. Då tänkte älskling & jag passa på att ta en dusch.
Efter lunch sen ska vi ut och shoppa. Vi ska veckohandla, in en sväng på apoteket och sen ev. IKEA.
Sen ska vi försöka hinna byta däck på bilarna också, men det får kanske bli imorgon. Efter helgen får man ju inte köra med dubb längre, så det brinner ju lite i knutarna.

Har lagt ut en annons på blocket där jag söker en större kaninbur. Vet ni någon så hojta till!
Oj nu somnade visst Casper, bäst att passa på att duscha nu. ;) Mys!


Sättpotatis - check!

Nu är jag igång IGEN med mitt trädgårdssnack. Sorry! ;) Men idag har vi äntligen fått tag i de sättpotatissorter vi varit ute efter. :) Eller ja specielt en. :) Vi har köpt hem Rocket, Asterix och King Edward. Kalasbra!
Kan det få bli varmt och gott nu så jag kan få odla? hihi

Både jag och Glenn brinner för detta att odla så mycket man kan själva. Lite självförsörjande liksom. Längtar efter att få frysa in våra egna grönsaker i höst, och att få plocka svamp. Herregud vad jag längtar efter att få fylla frysen med kantareller och skafferiet med trattisar. Aah!

Men ja, nu ska jag lugna ned mig lite. ;)
Har annars haft en händelsefattig dag. Min enda otur var att kaninerna var ute på vift igen. Den senaste veckan har de väl rymt 10ggr eller något så jag börjar bli van. Så dagens rymningsjakt hade nog inte med fredag den trettonde att göra misstänker jag.
Annars så har jag och Casper slöat i sängen mest. Gud vad slö jag är. Ut och gå kvinna! ;)
Plockade också av mina kärleksmums/mockarutor/snoddas, som jag bakade i förrgård, från plåten. Fina va? :) Åh vad jag tycker om att baka. Synd bara att det ska vara så onyttigt. Jag tycker om rollen som bullmamma liksom. :) Visst blev dem fina?

Som sagt på eftermiddagen åkte vi till granngården och köpte potatisen.
När vi kom hem lagade jag mat. Fläskotlett med stekta rotfrukter och svampsås på champinjoner & systers handplockade trattisar. ASGOTT! Munorgasm lätt! hihi
Dock ramlade ugnsluckan isär. What!? Vet inte riktigt vad som hänt, bubbis grejjar med den nu.

Men nu ska jag knata ut och natta mina små fluffiga bollar. Hoppas de är där de ska vara. Annars så vet jag inte riktigt hur jag ska hitta dem. Hm..
Men till er läsare säger jag godnatt, och ja det kommer bli en ny bloggdesign här på bloggen. Inte nöjd med denna. Men ni får stå ut lite till. ;) Edit; Slängde ihop en provisorisk design sålänge. :)


Fredag den trettonde

Otursdag idag! ;) Vi får väl se vad som händer. Brukar *pepparpeppar* inte ha fler olyckor än vanligt dessa fredagar. Hm. Men vi får väl se. Hoppas inte Glenn råkar ut för något på jobbet! Tack och lov tror jag att han skulle sitta med lite pappersarbete efter lunch.

Jag & Casper har precis ätit frukost iallafall. Han är lite kinkig så vi ska gå upp och mysa med en film nu när jag bloggat klart. Kanske bjuder han på de otroligt söta prutt-ljuden han lärt sig göra de senaste dagarna. Ursött! Min lilla charmunge. ♥

Längtar ihjäl mig efter Glenn. ♥ Vill ha honom hemma nu!  Världens finaste pojkvän. :)
Måste komma på vad jag ska laga till lunch idag. Tips? Lätt och snabblagat.

Nu ska jag bebismysa!


Mätt i magen

Oj jag tror jag spricker snart. Nyss ätit pannkakor & ärtsoppa. För mycket som vanligt när vi äter det. ;) Jaja, då sover jag gott sen.
Jag ska fatta mig kort, för vi ska nämligen mysa ned oss i sängen med en film, älskling och jag. ♥

Dagen har spenderats hemifrån större delen av dagen.
Vid lunch åkte jag nämligen till jobbet för att samtala om några bildspel jag ska göra till vårat öppet hus i samband med grisstämman som är juni. Fått en drös med byggbilder. Phu säger jag bara. ;)
Dessutom fått två kilo bahandlingsjournalen som ska gås igenom, räknas ihop och sämdas till våran gårdsveterinär. Lite pappersarbete som blivit åtsidosatt. Tur att jag finns. ;) Kanon att spara mammadagar!
Casper var med och han var så duktig och snäll. Flörtade fint med chefen också. ;) hihi

Sen åkte jag förbi Linda en sväng. Vi satt ute i solen och pratade en bra stund innan jag åkte hemåt. Åkte vägen över källtorp hem. Ingen bra idé! Den var totalt sönderkörd och förstörd av översvämmningar. = skitig bil..
Men men!

Väl hemma fika jag & älskling lite och gick sen ut i tr'dgården och grävde ned alla perenner jag hämtade hos mammsen. Hoppas att det blir bra nu med höjder på växterna osv. ;) Annars får jag gräva om i höst. :)
Det kommer i vilket fall som helst bli jättefint! :D

Men som sagt, nu ska vi ha mysis!
Godnatt allesammans.


En vanlig dag med Casper

Så här ser en dag ut för oss. Ungefär alltså. ;) Vad vi gör under vakenstunderna varierar ju. Kan ju bli promenad, familjecentralen, fika med vän osv. :) Väljer att kalla det lek & bus.

06.00 - Pappa Glenns alarm ringer. Blöjbyte & 210-220ml ersättning för att sedan somna om.
07.00 - Casper vaknar, ligger ofta och leker själv i spjälsängen en stund innan han får komma ner till mig i sängen där vi myser, busar eller tittar på lite film. (Mamma extremt trött) ;) Ofta blir det ett blöjbyte här ocskå då morgonlasset med bajj kommer. ;)
ca 09.00 - Uppstigning & frukost. En portion med gröt till Casper & en liten skål fil till mig. Sen brukar Casper ligga & gymma medan jag tar en svängom här på datorn.
ca. 10.30 - Casper somnar en stund.
ca. 11.30 - Casper vaknar. Lek & bus.
12-12.30 - 210ml ersättning. Blöjbyte oftast.
ca. 14.00 - Casper somnar igen.
ca. 16.00 - Casper vaknar, Pappa Glenn kommer hem. Lek & Bus.
ca 17.00 - 210ml ersättning, lek & bus
ca 18.00 - Kvällsservice. Byte av blöja, smörja in Casper, ta på pyamas.
ca 19.00 - En portion gröt. Mamma lagar mat.
19.30-20.00 - Då somnar Casper för natten. Mamma&pappa-mys!
23.00 - Vi går och lägger oss, Casper får en flaska 220ml ersättning och ev. blöjbyte. (vaknar knappt)


Tacksamhet

Jag är så otroligt tacksam för vart livet fört mig. Tacksam för min underbara sambo som alltid finns vid min sida. Älskande, tröstande & förstående. Han är betyder så mycket mer för mig än ord kan beskriva, och jag älskar honom gränslöst. ♥
Jag älskar också våran underbara son. Casper har verkligen öppnat upp mina ögon för vad livet handlar om. Efter att vi fick honom har mina värdingar här i livet verkligen förändrats. Man uppskattar allt på ett helt annat sätt och saker och ting har fått ett helt annat värde. ♥
Livet som mamma är fantastiskt!

Jag är tacksam för mitt jobb. Ett jobb där man trivs är något jag verkligen värderar högt. Känns så skönt att veta att jag har ett vettigt jobb att återvända till när mammaledigheten tar slut. Dock har jag äntligen kunnat börja njuta av att gå hemma. ;) I början var jag urless på att gå hemma, då när Casper mest bara åt och sov. ;) Nu är det så himla mycket roligare! Nu händer det ju saker hela tiden i hans utveckling.
Men jag ser även fram emot att få komma tillbaka och återuppta arbetet med grisar tillsammans med nya kollegor i höst. Känns jättespännande! Att jag sen kommer få jobba med Linda är bara en bonus!
Grisyrket är verkligen grymt kul! ;)

Ja jag är tacksam för det mesta i mitt liv. Det enda som "saknas" är hästarna. Men det kommer. :) Jag & Glenn har våra planer så jag är inte alls orolig över att gå hästlös längre än nödvändigt. På sätt och vis är det skönt att inte ha en pålle att tänka på nu när Casper är så liten. Jag vill ju faktiskt ägna min tid åt honom, för den kommer aldrig igen. :) Nej, hästlivet får vara i dvala ett tag till. Även om vissa dagar är hemska! hihi

Jag är också tacksam för familj & vänner såklart. Ni finns alltid där. Älskar er!

Oj vilket positivt inlägg. Men jag är så glad idag! :D
Älskar livet mitt! ♥


Godnatt

Blev en oväntad kväll tack vara Linda. ;) Hihi Men det var mysigt att ses ändå. ♥ Krya på dig nu!
Vi kommer bli bästa grisskötarteamet i höst! Eller hur? :D

Nu ska jag gå och lägga mig och mysa med mina pojkar. ♥
Godnatt!


*mammas hjärtegull*


Bofinkinavsion

Jisses vad bofinkar det var här nyss. Satt överallt i träden och på backen här utanför. ;) Hihi Inte konstigt att katten ville ut kanske?


Feberfri unge

Hallå allesammans.
Casper sover så jag passar på att blogga lite. Gullungen och jag har gosat i sängen hela morgonen. Finns det något mysigare än att tillbringa såna här trista och regniga dagar i sängen framför en film och gosa med bebis eller sin kärlek? Helst vill jag ha båda två men min karl jobbar ju. :(

Jaja, Casper fick troligen feber igår kväll av vaccinet. Tog aldrig tempen eftersom han nästan sov, men han låg och gnydde i sömnen och var lite varm. Även imorse låg han och gnydde och hade sig. Inte likt honom! Vet dock inte hur han beter sig vid feber eftersom han inte varit sjuk ännu. *pepparpeppar ta i trä*
Men nu är han sitt vanliga glada jag och har nu på morgonen ätit en stor skål med banangröt. ♥

På morgonen nu har vi också städat bland mina filmer. Min lilla samling som stadigt växer. hihi Min filmsamling består av 90% tjejfilmer insåg jag idag. haha Stackars Glenn. ;) Lite beroende av att klicka hem filmer från CDON.com. Good stuff! höhö

Nej nu ska jag greja vidare.
Kram!


Läggdags nu

Ja nu är det läggdags för oss här i Broby. Pojkarna sover i soffan så ska gå och göra mig iordning, fixa lillemans flaska och sen bädda ned honom i sängen samt väcka bubben min. ♥

Dagen har gått så fort idag. Tvättade lite på förmiddagen och innan jag hann och blinka var det dags att åka iväg till varberga och gå på 5mån-kontroll med Casper. Vår stora kille vägdes in till 9735g samt 69cm lång, så jag hade lite fel på viktgissningen. ;) Bvc-sköterskan berömde att Casper satt så pass stadigt redan. :) Kul! 
Vaccinationen gick väldigt bra idag, tack och lov. Han grina lite precis vid sticket men var lätt att vilseleda med pruttljud och pussar. ;) hihi Skönt!
Även besöket hos barnmorskan gick bra för min del. :)

Nu på kvällen har vi ätit panerad rödspätta, hemgjort mos & dill/citronröra. :) Gott var det.
Sen bara kärlekat oss framför diverse tvzappande.

Men nu väntar som sagt sängen.
Hihi Casper har börjat intressera sig för musik förresten! Slog på en låt idag och då blev han alldeles vild och log med hela ansiktet. Goa pojken min. ♥
Godnatt!


*matning pågår i väntan på barnmorskebesök*


Spotify

Godmorgon!
Nyss fått i Casper en stort portion gröt med banan, så nu inväntar jag förmiddagsluren. men just nu ligger han nöjt i babygymmet och grejar. :) Ute öser regnet ned. Buhu vilket tråkväder. Dessutom har ju min unerbara Glenn tvingats iväg till jobbet idag efter en underbar påskledighet. Saknar honom så det skär i bröstet. Vill ha båda mina pojkar hemma.
Men i eftermiddag kommer han hem tidigt eftersom vi ska till bvc. Casper ska få spruta idag samt att jag ska på kotroll hos barnmorskan 45min senare. ;) Höhö, så Glenn fick snällt följa med. Kul för honom ändå, att få se hur vå kille växt osv. Sen är jag inget fan av att behöva se på när Casper får spruta. Han vart sååå ledsen sist. Har själv inga prolem med att ta spruta, men så jobbigt att se sitt barn få ont utan att kunna förklara varför. Så det är skönt att Glenn är med. :)
Idag tror jag iallafal casper passerat 10kg! :D 1,1kg tror jag han väger. ;) Spännande att se!

Just ja, igår upptäckte ag att mina låtar på spotify är upplåsta trots att jag inte har premium! :O Hört att det är något nytt. Man ska kunna lyssna på sina låtar 5ggr/månad from. nu. Men jag har kunnat lyssna på flera låtar fler än 5grr så jag vet inte? hihi jag klagar inte iallafall. Drar på det här med att skaffa premium. hehe, snål som man är. ;) Nä men jag vet inte om jag tycker det är värt 100spänn i månaden då jag vissa veckor inte lyssna alls på musik. Aja i får se. :) Kul att sitta och lyssna på favolåtar just nu iallafall. :)

Var det ingen som kunde hjälpa mig med den där bilden? :(


På väg hemåt

Nu sitter vi i bilen hem, i pissväder! Det luktar jord i hela bilen av alla uppgrävda perenner vi fått med oss. Tack snälla mamsen!
Tack också till pappa som gett oss barnmat och MAM-nappar!


God morgon

Godmorgon. Först och främst GRATTIS MALIN som blir 22år idag. :D ♥
Ska strax gå och äta frukost med min fina familj, men slänger upp några bilder som jag tog för en liten stund sen när jjag sa godmorgon till kaninerna och släppte ut dem. Visst är jag söt i min morgonfrilla och osminkade uppsyn? ;) höhö

Senare idag ska vi hem till mamma & pappa och äta lammstek. Mums! Sen ska vi gräva upp perenner som jag ska ha i min nya rabatt. :)
Vi tänkte också ta en liten tur med bilen och kika runt lite. Riktigt söndagsnöje vi har. ;)

Har en fråga till er där ute som har egna bloggar och designar. Kan någon berätta hur jag får en bild efter varje inlägg? Liksom en liten stämpel där man kan skriva //EMMA exempelvis. Vart lägger jag in bildkoden? Kommer inte ihåg. :( Snälla hjälp.

Nu vrålar magen efter frulle.
Förresten ska jag aldrig säga att Casper somnat för natten när jag bloggar, för han vaknade till strax efter sju och var pigg som en duracellkanin! Jätteglad och busig! Inte förens klockan tio behagade han att somna igen. ;) hihi Så där fick vi så vi teg. ♥
Men ha det gott idag. : )


En annan dag

Hej på er.
Vilken härlig dag det varit. Lite kallt men soligt och fint. :) Jag & min lilla familj har bara haft det lungt och skönt hela dagen lång.
Vi hade sovmorgon imorse, men vid halv nio gick pojkarna upp och lät mig sova ända till halv elva. Det var längesen vill jag lova. Skönt! Men gud vad dagen försvinner!
Efter lite bebisbus så tog vi lunch och efter det gick vi en långpromenad. Så nu är jag trött. ;) Usch vad förslöad man blir om man inte går på någon vecka! Fy på mig.. men det var i vilket fall som helst skönt att röra sig lite efter gådagens godisbomb! Blä vill inte se godis på ett bra tag känns det som. Urk.
Nu har vi nyss duschat, nattat Casper och tänt grillen! För ikväll ska vi äta varsin köttbit och äta potatisgratäng som vi fick med oss hemifrån mamma igår. Mums! Funderar på att göra en champinjon/trattkatarellsås också då vi fick torkade trattisar av syster igår. :) Gud det måste jag göra, aah vad gott!
Så har vår dag varit iallfall. Mysmysmys! Vi har också grejat iordning med alla doppresenter samt rensat lillens klädlåda och tagit bort sånt han inte kan ha längre. :)

Igår firade vi som sagt påsk hemma hos mamma & pappa. God mat som vanligt och trevligt sällskap. Mindre roligt var det att Casper vart livrädd när vi kom dit. Aldrig sett honom sån. Knappt kontaktbar stackaren.
Den dåliga startenb höll i sig hela kvällen och han mer eller mindre grät/snyftade sig igenom 3timmar innan han äntligen somnade i pappa Glenns famn. Jätteofta han blir ledsen och orolig hemma hos mamma & pappa. Vet inte vad jag ska ta mig till ritkigt. Någon fas kanske? :(
Men kvällen i helhet var jättetrevlig. Jag blev lektant på slutet och sprang runt på alla fyra och jagade tre överspeedade småbarn då vi lekte lejon. ;) hihi

Men nu ska jag sluta skriva hörrni.
Jättekul att så "många" läser om min vardag. Kan ní inte kommentera lite också? hihi Det är ju så roligt! Några som kanske inte vet hur? Längst ned på inlägget står det kommentarer. Klicka där så kan ni skriva en kommentar i fältet där. :) Kanske också ge tips på något ni vill veta om mig?

Ha det gott! Nu ska jag njuta av kvällen tillsammans med min fina kärlek. ♥


Glad Påsk!

Vill passa på att önska alla Glad påsk!
Jag har haft en superbra morgon med en extra sovstund medan älskling tog med sig Casper ned. När jag sen gick upp fick jag ett påskägg fyllt av godis och kärlek i form av ett lååångt kärleksbrev. Så jag har minsann gråtit en skvätt också. hihi Älskar dig hjärtat mitt!

Nu ska jag bara slänga ihop en snabb lunch och sen bär det av mot Sänna där vi ska fira världens bästa pappa som fyller idag samt fira påsk såklart!
Hoppas alla får en fin dag. :)
Kram


Dagen

Nu är det dags att ta kväll här hemma hos oss. Det blev som planerat idag, eller iallafall nästan. ;) Vi orkade inte med att åka till IKEA men resten fick vi gjort. Eller nej inte det heller. De hade inte de potatissorter vi var ute efter. De var slut. :( Inte förens i slutet av nästa vecka skulle det komma. Suck.. vi får väl kika runt lite någon annanstans.

Just nu ligger bebis i gymmet. Sur på att jag inte leker med honom trots att han är så trött att ögonen nästan står i kors på honom. Knasunge. Jag ska strax försöka lägga honom en stund.
Både han & jag är nybadade. ;) Han plaskar så man behöver våtdräkt på sig för att inte bli dränkt. hihi

Älsklingen min ligger och sover en stund. Han sov dåligt inatt plus att han har jobbat idag så han behövde en powernap. När han vaknar sen blir det tacos och fredagsmys! ♥


Åter aprilväder

Godmorgon.
Långfredag idag. Bebis väckte mig fem över sju och var pigg som en nötväcka. Tjoho! ;) Jag var/är trött som ett as. höhö..
Vaknade av vitt pulver på backen, antingen har något tappat en påse mjöl eller så är det snö, igen. Suck. Jag bara älskar detta förutsägbara aprilväder. Mmn love'it!
Jaja bara att bita ihop. ;) Härligt med lite julkänsla såhär kring.. påsk.

Ska bli kul att se vad dagen har att erbjuda. Vi behöver ta oss till Ikea och handla till lillmannen, till typ plantagen och köpa sättpotatis och jord/gödsel. (Känns ju väldigt aktuellt nu med snö på backen. höhö.) Sen behöver vi veckohandla såklart. Tanka bilen är ett nödvändigt ont också om vi ska ta oss någonstans. Men bensinen är ju så billig just nu så inga problem!

Annars har jag bara tänkt att mysa med min fina lilla familj idag. ♥


Mammafika & påskpynt

Idag så har jag och Casper slappat fram till lunch ungefär. Då kom först hjärtat mitt hem för att äta lite och sen packade jag & Casper oss in i bilen och åkte till marieberg.
Där träffade vi Linda & hennes lille Ante som nästan är 2månader nu. Vad små de är! Hihi nu är jag där när man inser att man glömt bort hur pluttiga de är i början. ♥ Det var jättetrevligt att sitta ned och prata lite bebis. :)
Jag & Linda knatade runt i lite affärer efter en fika. :) Jag var på jakt efter en tunnare overall till Caspermannen, och inne på kappahl hittade jag en nästan direkt. Så den fick följa med hem tillsammans med en pyamas & ett par stickade "skor". Nöjd!
Han börjar bli stor nu grabben vår. Han börjar växa i stl.68 ordentligt nu så kan nog börja ha stl.74 snart. Dessutom vägde jag honom igår lite flummigt här hemma och om det stämmer väger han 10,1kg nu! Klumpen! ♥ Inte konstigt att mina armar höll på att avlida under dopcermonin. ;) hihi

Jaja, när jag kom hem var älskling i full fart att städa här hemma. Jag underhöll Casper så länge. ;) När han var klar så gick jag bakom ladugården och hämtade in björkris som jag förvandlade till ett tjusigt påskris. Det ni. ;)
Så nu är vårat kök påskfint.
Till kvälls mat åt vi pannkaka & ärtsoppa. Mums! Vi kollade också på Sommaren med Göran. Hihi den var rolig! Casper drömde mardrömmar antagligen då han "vaknade till" och gallskrek. Somnade om på mitt bröst sen. Han täcker hela mig nu. ;) Även älskling somnade på mig efter halva filmen. ;) Mina älskade. ♥

Nu är det dags för sängen!
Godnatt.


Mammatankar

Godmorgon!
Här sitter jag, med äcklig mensvärk. Bebis ligger i sängen ocg busar med en filt. Det låter som han roligt. ;) hihi
Vi ska strax äta lite frukost, väntar på att han ska säga till. Lilla herren håller på att ändra om sina mattider från 3h till 3-4h så det är äldigt sårt att veta när han blir hungrig numera ;) Bästa sättet har varit att vänta på signal. haha
I eftermiddag ska vi antagligen in till marieerg och träffa en nybliven mamma. :) Kul!

Ni får ursäkta ev stafel idag. Jag sitter på kärlekens dator och hans tangentbord är väldigt segt och dumt. Samt att jag inte orkar korrekturläsa inlägget. ;) Som anligt med andra ord. Främst V som kan fattas. ;)

Men jag har lite funderingar. Främst till er mammor där ute. En sak jag lagt ärke till när jag läser diverse bloggr och sajter, är att det liksom inte verkar vara okej att klaga över dåliga dagar när an har barn? Liksom är det inte okej att ha en dålig dag med sin unge? Måste allt vara rosenrött och vackert med ett spädbarn? Bara för man vlt det själ? Eller?
Det är så många, även jag själv när jag tänker efter, som kan skriva ett inlägg om hur trött och depp man känner sig efter en jobbig natt. Men plötlsigt så tvärvänder inlägget och man skriver "Men det är det värt för jag älskar min underbara bebis över allt annat", precis som man fick dåligt samvete över att tycka att något var jobbigt med sin älskade skatt? Att man måste försvara sig? Är det verkligen så? Att man som mamma inte ska få klaga? För att man själv valde att hamna i den situation? Isåfall är något galet. Klart man älskar sitt barn trots att man tycker det är skitjobbigt ibland! Så tycker iallafall jag. :)

För det är inte en dans på rosor att ha barn i alla lägen. Hur mycket man än älskar sin lilla skruttunge så tär det på krafterna ibland med jobbiga nätter eller dagar. Jag som är bortskämd med "ett lätt barn" går nästan under såna dagar som vi hade förrförra veckan när han bra gnällde  och gnällde och gnällde. När inget var bra. Är jag en dålig mamma för att jag tycker så då? Det anser inte jag. Jag är inte mer än människa.

Nej jag älskar min Casper, över allt annat. Men tänker inte måla upp någon låtsasfasad att jag alltid tycker det är underbart att ha småbarn, för det ÄR krävande, speciellt om man inte mår hundra bra själv, samtidigt som det är så underbart! Knasigt det är. :) Även om jag trodde det skulle vara värre med de små energitjuvarna. hihi ♥ Fast vill avsluta det hela med att säga en sak. Inte för att försvara mig, utan för det är så jag känner.
LIVET SOM MAMMA ÄR FANTASTISKT SPÄNNANDE OCH GIVANDE PÅ SÅ MÅNGA SÄTT! ♥ Älskar't!

Nu gick signalen, dags att äta frukost!
Bjuder på ännu en bild på Casper, jag vet att det är lite tjatigt. ;) Men ni får stå ut. haha


Onsdag

Jag och Casper funderar över vad vi ska hitta på idag. :)


Casper 5månander

Oj vad tiden flyger iväg! Idag är Casper redan 5månander gammal! Snart ett halvår ju.
Mamma & Pappa älskar dig så mycket lilla skruttunge. ♥ Det känns som du alltid varit i våra liv.


Tyst & Stilla

Nu har alla åkt hem, älskling är och jobbar så jag är ensam hemma med Casper. Det är så lungt här hemma att jag nästan blir stirrig. Det är ju vansinnigt vad man vänjer sig fort med att ha mycket folk runt omkring sig.
Helgen har i vilket fall som helst varit hur bra som helst. Så tacksam för alla fina människor i vårt liv. ♥

Så jag & Casper har bara chillat idag. Tittat på film och buset en massa. Han sitter jättebra nu. Visst får man vara beredd på omkull-tippningar men han rätar på sig bättre och bättre för var dag. Så himla kul. :)

Jag sitter och skäller på mig själv. Gaaaw vad tjock jag blivit. Vill inte ens lägga upp dopbilderna! Vad fort det går att fördärva sin kropp! Helgens frossande gör ju inte direkt tankarna om sig själv mer vänliga. Blä! Nej fortsätta med promenaderna och reducerade måltider fram tills jobbet drar igång. Förhoppningsvis går man ned lite då igen.
Jag hatar tanken på att folk går och tänker "Oj vad hon lagt på sig." Det gör ont i hela själen att tänka på det. Usch kan man inte bara få vara lite nöjd? Även om viktökningen är mitt eget fel. Buhu..
Det blir bättre. Right?

Jaja.. Här är en bild på världens finaste Casper från i morse, som sitter och tittar på tv med mig. :)
Just nu sussar han i gästsängen.
Förresten, fick sitt första kvällsmål igår med gröt, och han sov HELA natten utan vare sig gnäll eller nappservicebegäran som han börjar ha runt 3-4 varje natt nu några veckor. Dessutom sov han utan att vakna till vid elva för en flaska mat.
Han sov alltså 20.30-06.00 då pappa Glenns väckarklocka ringde. :) Gissa om vi ska testa gröt ikväll också! :D


Aprilväder

Ja inte ens 24h har hunnit gå och vi har redan bjudits på klassiskt aprilväder. Det syns knappt på bilderna, men på bara några minuter började snöflingor stora som pingisbollar forsa ned. På bilderna hade det precis börjat. Har hört fler som sagt samma sak så det är nog ett oväder som vandrar över landet. ;) Najs.


Lungt & skönt

Idag tar vi det lungt. :) Vilar upp oss efter gårdagen. Glenns bror & hans sambo har åkt hem till Halland igen så nu är det bara farmor Mona & farbror Jonas kvar. :) Vi bara myser här hemma. Fixar & donar. Casper är på superhumör. Mammas hjärtagryn. ♥ Han sov längre än oss imorse. ;) Hihi lite trött efter gårdagens alla intryck. hihi Vet ni vad han lärt sig? Han har börjat gapa efter mer gröt när man sitter och matar honom. Så söt! När man lyfter skeden gapar han sstot och säger "gaaow" och sprattlar glatt. Mammahjärtat mitt smälter! ♥

Mycket mer än så orkar jag inte skriva idag. Ska gå och kolla till kaninerna som är på "grönbete" idag. :) Gräset intill gulstugan var så grönt och fint att jag satte ihop en liten hage åt dem där. = Glada kaniner! Vi får väl se vad magarna säger om att få gräs sprängfyllt med protein. ;)

Hoppas ni därute har det bra. :)


RSS 2.0