27 januari

Hallå ni tappra läsare. Hur har ni där ute i kylan?
Vi mår bara bra. Casper kämpar på med kommande tänder så han har haft några off-dagar här bara. Inte roligt för någon av oss med en ledsen liten kille. :( Men vi kämpar på. :)
Vi har varit på maroeberg heöa eftermiddagen och handlat lite smått och gott samt fikat.
 
Casper utvecklas så mycket just nu. Han säger inga ord ännu men förstår desto mer. Som när jag lagar mat, då hämtar han kastrull, slev och sitter och rör ihop något gott han med. Såklart ska mamma & pappa smaka av det efteråt. ;) Han har också kommit på hur man tar sig upp överallt. Kökstolar, tv-bänken, soffan, sängen etc. Det är ett evigt passande. Härom dagen hittade Glenn Casper uppe på köksbordet. Haha.. busungen.
Han har dessutom ÄNTLIGEN kunnat varva ned och mysa med oss i exempelvis soffan när vi ser på TV eller film. Förut vägrade han att sitta still så det är en mysig grej att få göra nu tillsammans hela familjen.
 
I mitten av februari ska Casper börja skolas in på dagis. Jag mår nästintill skitdåligt över det. Blir kallsvettig av tanken att dumpa honom hos främmande människor! Trodde inte jag skulle känna såhär inför dagis faktiskt. :( Usch.. men alla jag pratat med säger att det oftast är värst för oss föräldrar. Att barnen i regel tycker det är skitkul. Så jag hoppas jag upplever det mer positivt när vi väl är igång. Har ju inte ens fått hälsa på dagiset ännu!
 
Från det ena till det andra.
På jobbet rullar det på. Haft förbannat mycket strul med foderanläggningen de sista veckorna så jag gåt snart i bitar. Så fruktansvärt trist och JAG känner mig så hjälplös i mitt arbete. Mycket som inte blir bra när grisarna inte får mat efter ordning. :( Men jag hoppas det löser sig nu!
 
Min viktnedgång går, om något långsamt, fortfarande nedåt. 1,1kg kvar till min målvikt. Då jag har tappat 20kg sen jag startade i juli -12. Men jag känner att jag inte kommer stanna där. Som det känns nu vill jag ned 6kg till. Men det behöver inte ske på stört, utan det får ta lite tid. Så länge jag inte går upp är jag nöjd. Sen om jag går ned 1,5kg/månad eller 0,5kg/månad behöver inte spela någon roll just nu. Bara jag mår bra, och det gör jag just nu. :)
 
Men ja, jag vet inte vad jag ska sammanfatta mer. Tänker mycket på bebis just nu, samtidigt som jag inte vill skaffa en till unge ännu.. Det går ju i perioder det där med att längta efter en till. hihi Men jag & Glenn har en plan och den är vi bekväma med.  Så just nu njuter vi så mycket vi kan av vår underbara lilla Casper och hans utveckling innan nr.2 blir aktuell. ^^
 
Ha det gott där ute, hör av mig igen när jag får lite tid och lust. :)
Kram Emma
 
 
 

13 januari

I helgen har vi Hallandsbesök. Mycket för att jag fyllde 23år i fredags så jag blev firad igår. :) Jag tackar ödmjukast för gratulationer och presenter. <3

Idag fick jag visa svärmor, Jonas och mina killar runt på jobbet. Casper skrattade gott åt nassarna och sprang glatt omkring. :) hihi

Just nu har vi placerat oss i soffan för lite tv-mys.


9 januari

Idag har jag jobbat. Grymt mkt att göra men ack så kul. :) Skrivit om det i grisbloggen.

När jag kom hem blev jag överöst av pussar från en mammasjuk Casper. Det har kommit de senaste dagarna, alltså detta med att han ger spontana pussar utan att jag behöver tjata om en. ;) DET är kärlek det.
Så med andra ord har jag två att få pussar av här hemma. Tre om man räknar med Selmas något mer sträva pussar.. Hihi

Nu här senast ikväll har jag bakat bullar inför helgen. Inte nöjd som vanligt. Varför vill det inte jäsa??? Jag tycker jag hör enligt konstens alla regler. :(

Imorgon ska jag åka och fika med Malin efter jobbet. Det ser jag fram emot! <3

Nej nu ska jag sova.
Godnatt. :)


7 januari

Idag är det en gritrist dag här över oss. Önskar det kunde komma lite ny snö som piffade upp allt ute. Jag nästintill hatar detta slask..
Att jag dessutom är deppig över min sega viktnedgång gör ju inte saken bättre. Jag har inte gått upp men det känns som det bara är en tidsfråga.. Så idag har jag tagit tag i allt ännu ett snäpp. Strikta portioner igen och jag är sååååå hungrig hela tiden. Hatar dessa första dagar innan kroppen vänjer sig vid mindre mat. Jag fundrar även på att börja lägga in vad jag äter i mobilappen.
Dessutom ska jag ha min mens om några dagar, och då är jag alltid hungrigare.
På fredag fyller jag, sen är det slut på storhelger på allvar! Har två kilo kvar till målvikt, och jag kommer inte nå mitt mål på -20kg tills min födelsedag. Besviken. :(
 
Jag och Casper har haft en mysig förmiddag iallafall. Han bjöd inte mamma på någon sovmorgon idag dock. ;) haha Bortskämd som man är så var jag ganska död när han började kvittra vid halv åtta. Vi tittade lite på film innan vi gick upp.
 
Efter ren blöja och Caspers vanliga bus, pälsade
 
vi på oss och gick ut och öppnade buren till kaninerna. Sen var vi ute någon halvtimme och busade. Tätt följd av Selma såklart.
Casper blir som en liten solstråle när vi är ute och han har blivit riktigt stadig i skorna. :)
När vi kom in åt vi mellis tätt följt av en massa bus här inne.
 
Efter lunch tvärslocknade han och har sovit en stund nu.
Nu väntar mellis för oss båda.
 
För övrigt har jag & Glenn årsdag idag. :) 2 år sen han gjorde mig hel. ♥ 
// Emma
 

6 januari

Gårdagen igår var fantastisk! Så himla mysigt att få en ensam kväll med världens finaste.
Vi gick som sagt först på bio och såg Mammas Pojkar. Jag rekomenderar inte att man ser dne på bio. Så bra var den inte inte. Faktiskt. Men bara att få vara på bio med Glenn gjorde att det inte spelade någon roll. hihi

Sen drog vi vidare genom ett kallt Örebro till Efesos där vi åt trerätters och hade det hur mysigt som helst.
Lagom mätta och belåtna promenerade vi sen hand i hand genom Örebro precis som för 2 år sen när vi träffades.Det känns helt sjukt att det "bara" gått två år. Det känns som vi vart tillsammans mycket, mycket längre än så. Jag är så otroligt tacksam att ha min Glenn. Att vi hittade varandra. Älskar dig!

När vi kom hem blev båda lite nere faktiskt. Det var så jäklans tomt efter Casper. Kände inte alls den där "åh vad skönt att vara ensamma hemma"-känslan som jag trodde man skulle känna av lite iallafall. Jag började nästan gråta när jag såg hans tomma spjälsäng i sovrummet. Älskade unge alltså!
Jag & Glenn somnade mitt i en film igår som vi satte på. Runt två stängde vi av dvdn och sov vidare. Men gott har vi inte sovit! Både Glenn och jag har haft mardrömmar hela natten. Båda två om en borttappad eller kidnappad Casper. haha.. Vad sjuk man är. När man väl får sova ostört, nej då går det inte. ;)

Nu efter en lyxig frukost här hemma och en massamys ser vi båda fram emot att styra bilen mot Askersund igen och hämta hem vår efterlängtade skatt. Jag hörde honom i telefon förut och han lät allt annat än missnöjd. Så han har inte lidit något iallafall. haha Bara vi som inte kan slappna av. hihi

Tack Glenn för en underbar kväll, och tack mamma & pappa som gjorde det möjligt!
// Emma

 


5 januari

Godmorgon. Här har vi en fantastisk morgon med strålande sol & frost. Passade på att ta med min sketna kamera ut en stund när jag släppte ut kaninerna. Selma var med som sällskap såklart. Goaste katten!
Åh vad jag längtar efter att få köpa en ny kamera!
 
Vi har haft sovmorgon här hemma och ska snart packa iordning oss för att åka till Askersund och lämna av Casper hos mormor & morfar. Vi har tänkt att spendera några timmar där innan vi åker tillbaka till Örebro för att gå på bio och efesos. Jag ser verkligen fram emot dagen! Pirrar i magen som på julafton. hihi ♥
 
På tal om annat så får ni gärna kika in i min andra blogg där jag bloggar om jobbet. Inte riktigt kommit igång med den ännu men förhoppningvis dyker det upp lite inlägg då och då. Vi får se, annars får ni stå ut med att det blir en hel del grisprat även här. haha Jag är ju ändå grisbonde gott folk.
http://grislivet.blogg.se/
 
Nu ska jag fortsätta dagen med mina älskade.
Ha en underbar dag!
// Emma
 
 

4 Januari

Jag vet inte hur många gånger jag försökt sätta mig ned och skriva ett inlägg de senaste veckorna. Lika många gånger har jag gett upp. Är dett slutet på mitt bloggande!? Jag ber till cybergudarna att det trots allt bara är en bloggsvacka.
 
Just nu är problemet att jag har så mycket jag vill skriva om att jag får lite smått ångest. Det är så svårt att sammanfatta allt. Allt under jul & nyår tex. Men jag lägger det åt sidan så länge. Kommer jag till ro lägger jag upp det, annnars struntar jag i det. Jag har det ju i mina minnen i vilket fall som helst. :)
Årligen brukar ju jag göra en Årsresumé. Inte heller det har jag fått till någon, men jag hoppas jag orkar fixa det någon dag. Det är ju så roligt att gå igenom månad för månad och sammanfatta ännu ett år i sitt liv. :)
 
Kortfattat kan jag iallafall säga att vi alla mår bra. Casper är på fantastiskt humör om dagarna (med undantag såklart) och han lär sig nya saker mest hela tiden. Nu hänger man verkligen inte med! hihi
Imorgon ska vi lämna bort honom över natten för första gången. Kan knappt fatta att vi ska sova en natt utan vår skatt. Samtidigt som jag ser fram emot att få ha en kväll med Glenn utan att tänka på att ungen ska hämtas etc så känns det lite konstigt att lämna bort honom. Men jag tror Casper kommer vara lika glad ändå, bara mamma som måste nojja som vanligt. När Linda läser detta kommer hon garanterat sucka åt mig. haha ;) Mormor & morfar är de lyckliga barnvakterna för övrigt.
 
Efter all mat & onyttigheter är det skönt att vara tillbaka på jobbet igen. Blir tokig av detta hoppande med jobbdagar. En dag där, och en där, och kanske två där. Nej, jag vill ha mina schemadagar. haha Det är nästan så jag längtar efter att jobba långa veckor så man får lite gjort!  Gud det påminner mig om att Casper snart börjar på dagis! Jisses nu blev jag ännu mer nervös. I februari ska han börja, så han är inskolad till den 1mars. Åååh jag hoppas inskolningen går bra och att han trivs på dagis! Mammas kille! ♥
 
Jag  hoppas nu det inte dröjer allt för länge tills jag bloggar igen. Tack ni som troget går in och vill att jag ska skriva. Folk har hört av sig lite varstans och undrat varför bloggen varit nedstängd. Så peppande ska ni veta!
Men jag kände att jag fick panik av att folk gick in och jag inte uppdaterade något. Så jag fräschade till den lite och tog tag i ett inlägg som ni ser. ;)
 
Ha en fortsatt trevlig dag.
// Emma

RSS 2.0