31 mars

Lite om min dag då.
Vaknade imorse av att väckarklockan ringde kl. 07.00, det roliga var att jag knappt kunde sätta mig upp för en migränliknande huvudvärk..
Masade mig ur sängen och matade fåglarna sen gick jag och la mig igen. Jag sket allvarligt i förmiddagen i skolan. Ville bara sova brort huvudvärken. Vaknade runt halv 10 och kände att huvudet var bättre. Så jag givk upp och gjorde mig iordning och åkte till skolan vid tolv för att slippa missa etologin. :)

Etologon var lite rörig som vanligt ;) men Morgan är kul xD haha höll på att garva ihjäl mig åt en av hans "djungelhistorier" xD korkade tvättbjörn!

Men men efter skolan åkte jag, älsk och hans farsa till marieberg. Försökte hitta några kläder men hittade fan inte ett dugg som tilltalade mig.. och hittar man någe passar det ju ändå inte så vafan..
Skulle också till apoteket men det glömde man ju? skärpning ämma! det var ju anledningen! MÅSTE köpa novalucol för magen alltså.. får bli imorgon.
Handlade iallafall mat så ikväll blir det kassler och potatisgratäng! *mums*

hehe dagens impulsköp idag blev en fågelbur xD haha skulle bara in och kika på djurens center och hitta denna snygga bur som var relativt billig. :) 700kr som jag och älsk dela på + att jag hade presentkort på 200kr :) Så nu har litchi en stooor bur att vara i ;) fast han flyger ju mest fritt när vi är hemma men skönt att sitta i den på dagarna. :) Köpte också några hirskolvar. ska bli kul att se om han äter ;)

nä nu ska jag inte blogga mer. magen skriker efter mat så dags att äta. ^^ Ha det!
//Ämma

*Buren*

30 mars

Update
jaha nu sitter man här hemma igen då. nyss matat fåglarna efter att ha kommit hem från stallet.
Haha jag och Linda lyckades rida vilse idag bara för att jag skulle testa en ny väg x'D haha men efter två timmar var vi hemma igen iaf (A) tur att det är ljust så länge nu när klockorna vridits tillbaka x)
men på det stora hela gick ridningen bra idag. :) joggade hästarna i ett bra tempo. de har tendens att tävla med varann och puke börjar då löpa i nån vinlig travaretrav? men idag gick han fint. :) fattade också galoppen kanonfint! Han gick mycket bättre på nosgrimma! :)
För övrigt gick provet i växt & djurliv skit, så det vill jag bara glömma! usch!

nä nu orkar jag inte skriva mer. Ska åka och hämta älsk vid jobbet strax. :)
//Ämma


_________________________________________________________________________________________
fan fan fan.. prov i systematik idag. kommer gå så sämst! knappt pluggat någe för jag fattar inte ens vad dte är vi har prov på. fått typ 30 olika svar.. så detta får gå som det går. Blä!

Just nu sitter jag i morgonrock, ska snart gå och klä mig för skolan. Börjar halv ett idag men tänkte åka in och käka med Malin vid tolv. :) sen blir det att ha växt & djurliv ela eftermiddagen.. usch! har börjar få tillbaka min magktarr och misstänker starkt att dte har att göra med den misslyckade kursen.

men aja, ikväll ska jag till stallet och pyssla lite. :) förhoppningsvis hänger väl linda på också. :)
Ska ju testa nya tränset idag :D ska bli så spännade och se om det passar :D

En annan kul sak är att jag och min älskling firar 8månader idag <3 älskar dig min underbara sötnos. det innebär också att vi vart förlovade i ett halvår samtidigt som jag haft mitt körtkort ett halvår så ikväkll måste vi ju fira lite. :D <3

Aja, nu ska jag gå och fixa mig iordning. :)
//Ämma

29 mars

Välkomna tillbaka kära läsare ;) saknat mig? ;D
NU är jag äntligen klar med nya designen. ^^ Iallafall för stunden. :) Jobbat som ett as i flera dagar för att få det som jag vill, relativt nöjd nu. :) Kanske ska ändra på headern men det får bli senare i såfall.

Ja vad ska man säga, haft en tråkig söndag idag .. inget stall idag men förhoppningsvis imorgon. :) Har ju fått lov att testa att spänna igen munnen på puke nu. Har verkligen prövat en massa metoder men inget funkar så funkar inte detta så vet jag inte vad. Linda och jag var ju ute och red i onsdags vilket inte slutade så bra hehe, lite  halvsken i skogen ;) inge farligt men hade knappt någon kontakt alls med puke vilket inte känns direkt bra. Men nu får vi se om det blir bättre. :)

Monica ringde också igår och berätta att hon köpt grejjer till hästarna för 1800spänn. :D nya ryktlådor, ett nytt träns åt Storm och en voltige/tömkörningsgjord åt Puke. :D superkul! + lite annat smått och gått till sadelakammaren. Sen bad jag henne sätta upp krokar där vi står och borstar så man kan hänga upp träns etc där vilket hon skulle fixa. :) superbra!

Men men nu ska jag och sötaste älskling åka till Kumla. :) Ha det så bra! Kommentera GÄRNA nya designen. :)
//Ämma

23 mars

Jaha dags för ännu ett blogginlägg då. kommit tillbaka lite igen att blogga. :) Känns bra, inte för att så många läser men skönt att skriva av sig lite.

dagen började med sovmorgon. Hade inga lektioner fram till 12.40 så gick upp runt 09.00 imorse och matade fåglar osv. visserligen vill litchi knappt äta då det är bra mycket roligare att springa omkring och titta på annat ;) H*n lär väl börja flyga närsom. spännade!

åkte till kumla vid 10.00 för att lämna älsk som skulle till trafikskolan. när jag var på väg ut mot motorvägen igen så rignde han och sa att jag skulle komma tilbaka då det var stängt :P tur att man var ute i god tid. blev att tvärnita in på första bästa väg innanpåfarten av motorvägen ;)

Väl i skolan hade vi anki hela eftermiddagen. växt & djurliv.. *suckar högt* så himla stressigt och man känner hur alla har panik över att fatta. rena dårhuset ! kommer sluta med en klass med magsår och sömnproblem..? :/

jaja, efter skolan drog jag med mig linda till stallet. så himla skönt att komma ifrån allt och bara ägna sig åt sig själv och hästarna!
Det var ju tänkt att älsk skulle med och fota men det var så trist väder så jag sa åt honom att låta bli. han fick sitta barnvakt istället. :) <3

Väl i stallet så tömkörde jag puke först i hagen medan Linda dressyra på storm vilket jag tror gick bra. :) Tömkörningen gick helt okej för att vara första gången. :) lite spänd och överkänslig. tror han tycker det är lite olustigt att ha någon bakom sig. :) men tycker dte gick bra ändå. trava tillochmed på volt. :D
När jag tömkört nån kvart så tyckte jag dte räckte. man behöver ju inte överdriva. :) så jag bytte om till vanligt träns igen och hoppade upp och red barbacka i hagen. :) gick jättebra! jobbade i arbetstrav på volter och böjda spår. gudomlig trav har han. :) mjuk och lätt att sitta ned i. :) galoppa även lite men han är så seg xD vågar inte sträcka ut hehe xD tjoa lite på honom och så gick det liite bättre iallfall. :)

Som avslutning skrittade vi ut. :) då är fotot längre ned taget också (med mobil) ;) ville se hur jag ser ut på honom utan sadel xD haha
Får se om det blir något imorgon annars blir det på onsdag förhoppningsvis.

JUSTJA! vi rensja upp i "sadelkammaren" också. var så himla stökigt och skitigt så kändes skönt att röja upp lite. Hoppas bara monica samtycker ;) hehe aja isåfall tra jag smällen om hon skulle bli sur. :))

nu ska jag sussa! Gonatt!
//ämma
* Jag och puke idag *


22 mars

Skämtar du med mig, vad är detta? ge tillbaka min vår! NU! *surar*
vaknade av att det snöa imorse, har morrat hela dagen åt elendet. vill inte ha mer snö nu.. helt överlycklig till våren som börjat komma. Sett båd ekrokusar, blåsippor och tussilago (!) och nu är det plötsigt vitt ute igen :( dam it!

men men, idag blev det att vi stanna hemma i sänna. mamma och pappa kom hem bruna som staan så nu känner jag mig riktigt blek ;) städat kaninburar och pluggat lite fågelsjukdomar och börjar skriva om celler. mest bara färdigställt bilder på de olika cellerna och gjort framsida, men ett steg på vägen iaf. :) tycker dte är rätt intressant att läsa om celler. kommer ihåg rätt mycket sen mikrobiologin känner jag. ^^ tänk att jag ska skriva om benceller vilket skriker överkurs xD haha får väl se om jag hajjar det hela ;)

vad har jag mer uträttat idag då, hm.. jo jag har bytt lite vatten i akvariet. eller rättare sagt hällt i det som dunstat bort + plockat bort kamfiskhonan som dött vilket inte gör mig ett dugg :P

sen mest bara gullat med fåglarna och älsk. nu blir dte film och sne sova. börjar inte fören 12 imorgon så det är skönt. :) blir nog stallet efter skolan skulle jag tro. :) Kanske älskling kan följa med och fota lite. :)

jaja intressant som vanligt ;) nu ska jag blogga på undulatus.blogg.se ^^
//Ämma

21 mars

Saknar profeleringen.. massor.. inte blir det bättre av att du srkiver sådär stina! men tack iaf såååå kul att höra :')
det jag saknar är sammanhållningne man får i en sån liten grupp (även om vissa är riktigt jävla omogna idioter som jag inte längre pallar med vilket jag tänker stå för, väx upp för fan och lär dig lyssna och tro på saker som är sanna).
Dessutom så var vår studeresa till stockholm en av de bästa skolresor jag gjort, fan vad kul vi hade :D saknar! ne usch nu måste jag tänka på annat. ^^

Imrogon kommer mamma och pappa hem. :) ska bli kul att se dem igen :) dessutom ska mamma få sin födelsedagspresent då. :D

Idag så har det inte hänt så mkt, mest tagit det lugnt jag och älsk. for iväg till stan förut efter att ha matat fåglarna. var tvungen att inhandla lite hö till kaninerna. blev också ett nytt kompostgaller så jag kunde bygga ut buren lite. :) delade av så stampe fick lite mer att springa på. för övrigt har kaninerna vart ute hela dagen. :) kaninväder verkligen! :D
älsk och jag var dessutom till hargebadne en sväng och fotade lite :) så härligt, dock kasta älsk en kotte på mig -____- så jag fick en fläskläpp! tack lixom?? bara för att han var tvungen att ha kottkrig?? wft hur gammal är du?? xD  haha <3 tok! <3

aja mest slapp idag asså.
igår så var jag och linda iväg till stallet och red. :) ridit varannan dag hela veckan. :) superbra för hästarna att gå så mkt nu. :) börjar kännas på dom redan att dom är lite piggare ute än i början :D iaf märker jag skillnad som ridit som sen i januari :) puke blir mer och mer stadig under ryttare nu. :) kul att börja känna skillnad. :) dessutom tycker jag han böööörjat få lite ryggmuskler. :) känner ju varje gång så han inte har ont i ryggen och man börjar känna lite faktiskt. :))

skulle vara kul att typ lägga ut lite "bommar" nånstans och rida lite cavaletti. :) skulle vara supernyttigt för dom :D kanske kan göra det i hagen där det är hyffsat plant. :) men men..

igår red vi iaf tågslingan. :) lufsade lite bredvid vägen i skogen så dom fick tänka lite på var de satte fötterna, puke var superduktig och lyssnade superbra men storm bara vräker sig på xD haha du har lite att jobba med linda ;D haha
skulle vara kul om jag hann ut imorgon en stund med vet inte hur dte blir :/ om älsk följer med är det inga problem för då kan vi svänga förbi på vägen hem till kumla. vill longera puke lite eller kanske tömköra. :) funderar allvarligt på att köpa en tömkörninggjord, så sugen. behöver en padd också.. aja vi får se. :)

på måndag hoppas jag du är på linda att hänga med innan skolan? :D
jaja nu ska jag snart mata fåglarna ocg gå och sova :) natti!

//ämma

* fotade litchi idag *


19 mars

Först och främst ska jag säga
GRATTIS MAMMA PÅ DIN FÖDELSEDAG!
innan jag fortsätter. :)

Usch vad dålig jag är på att blogga :P inte hänt så mkt. livet rullar på med fåglar, hästarna och plugget. Skitjobbigt med nya kursen växt&djurliv som startade i måndgas.. den ska vara klar på 3veckor. ne men inte ett dugg stressigt va? >.< usch.

igår var jag och linda och red igen. :) mysigt som vanligt. solen sken och fåglarna skön inne i skogen. red i bara tjocktröja <3 vilket verkligen uppskattas ;D  dock hur hallt som hellst på stallplan och både linda och jag for omkull x'D haha
väl ute jogga vi en del, i slutet av ridturen började stormur att andas tungt. han har ju astna och med tanke på väderomslaget tror jag inte ahn var heöt hundre så vi lär honom skritta av efter det. jag dock tog en uppfriskande galopp på puke. :) skönt att sträcka lite på honom även om han är osäker och inte vågar länge ut helt hundra. :) men det kommer, ingen press här inte. :) han kändes kanonfin för övrigt. han har börjat hitta balansen nu, och vi börjar verkligen lita på varann. :) känns toppen när dte går frammåt.
Hoppas bara att storm är okej. :/

föresten tetsa jag nya bettet på puke. gummibetet, åt helvete att det funka bättre, nyssna ingenting på det så det ska jag byta bort igen. punkt.

nu sitter men hemma i sänna. kaninvakt åt mina egna kaniner ;) Ne men mamma och pappa är utamlands *avis* och syrran tar hand om lillebor och kaninerna men hon skulle bort och bror är inte eller hemma. :) så då fick man åka hem, har ändå sovmorgon imorn så sipper gå upp tidigt. ^^

men nu ska jag försöka plugga lite sen laga mat. :) ha det bra alla!
//Ämma



16 mars

vilken dag. farit hit och dit hela dagen ;)
först till stallet på morgonen med linda där vi red ut en lugn tur på hästarna. baraback :) mysmys, förutom när vi mötte en timmerbild xD haha ujuj. galoppera och trava på puke, bra pytte för att känna på honom. :) lättare gångarter än storm iaf ;) red även storm lite för att visa linda att han är lätt att galoppera på :P faaast vi bårka mest han och jag xD skilda åsikter kallas det ;) haha <3

sen åkte vi till skolan, käka lunch och hade sen växt & djurliv med bästa läraren anki .. *host* rörigt som vanligt.. ska hinna med en 50p kurs på tre veckor ... kul. *not* men så brukar dte ju vara..

efter skolan hämtade jag hem dv. papegojorna. (går att se bild på undulatus.blogg.se) sen drog vi hem till kumla jag och linda för att lämna av fåglar hemma. sen åkte vi till hagaby och tittade på et träningshopptävling där kompisen johanna red :) skitbilder för ridhuset hade värsta dåliga ljuset.. inte kul nej.

sen så kom linda på att hon troligen glömt sina nycklar i stallet (!) så bara att vända bilden mot hallsberg :P när vi hämtat dom skjutsa jag hem linda och hämsta älsk, åkte sedan till maxi och handla. ^^

nu äntligen hemma med mat i magen och ska snart sova. dags att kliva upp två inatt och mata dom små :P
älsk kanske får gå upp nån gång xD haha
aja gonatt!

//Ämma


15 mars

Oj vilken dag det vart. gick upp halv nio för att mata lichi sen kunde jag inte somna om utan satte mig vid min kära dator ;)
Väckte älsk vid halv 10 typ och vi gick o käka frukost. Sen satte jag mig och gjorde iorning ett papper med saker jag ska gå igenom på genomgången om pepgojor på tisdag. :) sen satte jag mig och renskrev en massa anteckningar från fågelkursen. ska ha prov nästa vecka så måste få lite ordning. typ 10st handskrivna papper att  renskriva.. ujuj. inte klar än. men men fixar det på tors när ja ska hem. skrev också en skötsellapp till syster som ska ta hand om kaninerna nu när pappa och mamma drar till teneriffa en vecka.. fusk!

sen vi ett bar det iväg till kumla för att lämna av litchi, sen till sannhed för att plocka upp linda som sagt hejdå till sin medryttarhäst trausti som blivit såld.. :/
vi drog sedan till fuxarna och jobbade med dom ute på ängen i en härligt värmande vårsol! älsk var med och fotade! superhärligt men hyffsat trött efter allt slit med att få puke där jag vill ;) lite olika viljor har vi stundtals. hehe men så ska det vara ;) gick ändå bra för att inte vara så jobbad lixom. dock irriterad på att han går och gapar och tar bettet. vill byta nosgrimma på honom. :/ måste snacka med monica om jag kan få testa.. annars får hon komma på en lösning känner jag.. :/

aja för linda och stormur gick det också bra, iaf vad jag tycker. det är ju så nytt nu så det lär ju fortafarande känna varann. :)) vi rejsa lite också ;) buskul tyckte både vi och hästarna hehe spc storm ;D haha

Imorn blir det att dra till stallet vid 8 och rida. :) barbacka för hela slanten ;D hur ska det sluta ?? xD haha ingen aning om hur puke reagerar och linda har knappt ridit barbacka xD haha aja vi ska ändå ta det lugnt, hästarna är nog rätt möra efter idag imorrn ^^

tycker att det är buskul att ha nån att rida med :D <3 kul också att det går frammåt i min egen ridning, känner att det kommer mer och mer. ^^ skönt med längre dagar nu så man hinner rida även efter skolan :))

imorrn efter skolan bär det av till Till Häst, sedan att kumla ridklubb och fota johanna som ska tävla totte på 90cm o kanske metern ^^ buskul att fota lite vettigt :D linda ska med också ^^ kuligt!

nä nu har ja skrivit massor xD inte lik mig hehe Nu ska jag uppdatera andra bloggen ^^
//Ämma

* Jag och puke idag *


Mer bilder på min bilddagbok!

15 mars

Ujj vilket nattuggla man pallar att vara idag då ;) över tolv redan haha så nu måste jag ju skriva om gårdagen jue ;D haha
Drog med mig älsk till stallet och red hamma. :) längesne jag träffade gumman <3

Mkt på g där nu.. Karma har flyttat.. hamma flyttar i sommar osv.. :/ aja, tur att jag har fuxarna kvar <3 dessutom får jag stallplats där hamma står nu när det blir ledigt..
men åter om ridturen, red inte så långt men tölta,trava och galoppa lite. :) älsk var superduktig och fota :) bilder nedan :)

annars har dte inte hänt så mkt, badat litchi, softat vart chaffis åt mama o pappa som vart på 50 års kalas. :) massa djur ute xD haha och halt! men men jag klarar allt ;D

nä nu ligger älsk och sussar så sött bakom mig i sängen så tänkte göra honom sällskap. gonatt!
//Ämma





13 mars

Jaha idag blir det lite rappoteringar om stallet igen då. :) Linda var med idag också. :)) Gick kanon. Red järnvägsslingan så hästarna fick pulsa i snön. Bra väg då inga bilar åker där och det är upp och ner så det tar på benen. :) Trava en del och galopperade uppdöe en brant backa innan hästarna fick varva ner hemmåt. :)

Efteråt så fotade vi lite. :) På söndag ska älsk med och fota oss när vi "dressyrar"  lite på ängen. :) ska bli kuligt att få lite ridbilder på mig och puke :D

för övrigt är vi hemma i sänna nu. kul att träffa familjen lite. :) och fågeln växer så det kankar. ska uppdatera undulatbloggen snart nu med. :) sne blir det en sista matningn innan man får krypa ner i sängen :D

Hoppas alla mår bra!
//Ämma

* Puke *


* Stormur *


11 mars

Förlåt att jag blivit så dålig på att blogga >.< men orkar inte hehe, igår missa jag tillome med undulatbloggen xo fy på mig!

Innan jag skriver något annat måste jag hålla en tyst minut för mig själv för idag är det ett år sedan min älskade hampus gick bort. du är saknad lilla kanin <3 men du har det bra nu. ler när jag tänker på alla fina minnen med dig som jag hoppades skulle bli fler än vad de blev.. r.i.p

Hampus
2004-2008
_____________________________________________________________________________________________

men till lite roligare saker då. :I idag så följe Linda (pravada.blogg.se) med mig till stallet och red Stormur. :D superkul var det och dom trivdes ihop så linda ska förhoppningsvis hjälpa mig rida dom. :)) bra mkt roligare att rida två, desstom svårt att hinna med två hästar ensam när tiden är knapp under veckorna. Vi red kabelvägen som tar ca 40min, trava och galoppera lite för att Linda skulle få känna på stormur och du verkade nöjd ;D hihi

innan vi red hem så pulsa vi omkring på en äng utanför gården så de fick jobba lite ben- och ryggmuskler. Jag passade på att rida lite volter och så. Puke är fruktansvärt stel men han lossnar mer och mer för varje gång. :) lyfte på benen kunde han iaf ;D trava även lite :)
efter dte var han helt slut så skritta av honom med filt en stund sen åkte det på ett fleecetäcke. vill ju inte att pållen ska gå och bli stel eller bli förkyld. :) Monica skulle plocka av det nån timme senare. :)

men det har vart en kanondag i stallet, och på fredag drar vi dit igen som det ser ut nu. är ju komplediga pga att vi ska till stockholm imorn på studieresa. :) Min gruoo ska på fågelhus/fjärilshus samt naturhistoriska museét :D inte så taggad men men ;) blir säkert kul :)

Nu ska jag fota litchi och uppdatera andra bloggen! cio!
//Ämma


8 mars

Ibland blir jag bara så trött på allt och alla. Nu ska tilome kärleken bråka för mig! Jag ska hålla mig till mina djur! Så enkelt är det!

//Ämma

7 mars

Jaha, ännu en dag med ridning då. :) Idag så skulle vi ju köra Stormur men då Monicas dotter fanny ville med så blev det för trångt i vagnen så jag passa på att ta med puke och rida istället. :) Red en tur på 5km fram och tillbaka. mest skritt men lite trav också. Puke var döslut när vi kom hem x) stackarn. Stormur var också rätt trött hehe men nöjd. välidgt missnöjd nu när monica inte har tid för honom :/

Börjar komma närmare puke nu. vi har börjar hitta varandra. dock är han väldigt vinglig. msåte bero på att han är så omusklad..

men ska försöka komma iväg minst tre gånger i veckan till dom nu, dessutom ska Linda antagligen börja hjälpa mig. Svårt att hinna med två hästar varje gång. :) Hon ska med på onsdag och provrida Stormur är det tänkt. :) Men det går nog bra ^^

Just nu är två av mina systrar här, vi har käkat tacos. :) Tuva har valt ur mig som lektant och ropar hela tidne på mig ;D haha men nu får jag vara ifred en stund. :)

jaja nu orkar jag inte skriva mer. Typ inge som läser iaf så. :P
//Ämma
      

6 mars

hej folket. Visst är jag lite ososcial just nu? beror på att jag är lite trött och mest lägger energi på undulatus.blogg.se. :) känns lite extra spännade med det just nu men tänkte faktiskt nu sätta mig coh skriva lite här med och jag SKA fixa min blogg xD haha ser urtrist ut nu :P

men men idag så var dte först skola då. hade fågelteori med morgan. lite flum som vanligt, Kolla på dv. papegojor och fixa mat oich börja på en uppgift vi ska göra t nästa vecka typ. usch ..

men men nu på erftermiddagen var jag iväg till fuxarna. red båda två idag. Först en sväng på puke som jag galoppa på första gången. Jättemjuk galopp trots att han är så otränad. Galoppa bara en kort bit då han är i noll kondis men han blev knappt svett så dte var nog bara nyttigt. annars skritta vi mest. la lite serpentiner och halter och så. :) jättetrevlig var han idag.

efter puke tog jag ut en en lycklig stormur. han är jättedepp nu när han inte får gå så mkt pga att monica inte hinner så mkt som hon vill. red barbacka och dte går fan inte att gunga med i hans trav! Hur mkt jag än försöker xD haha så när jag kämpat ett tag med traven kund ejag inte låta bli att fatta galopp på en snöig skogsväg oc jag kan ju säga att galoppen är dte banne mig inte svårt att hänga med i! <3<3<3 underbart! :)
Justja! såg också en räv strax innan jag galoppera. ^^ trodde det var en lös hund först xD haha

när jag kom tillbaka fick monicas lilla dotter fanny rida en stund medan jag ledde. :) hihi det där kommer bli en ridtjej! sitter som skuren på hästryggen ^^

mska dit imorn med, monica ska hjälpa mig spänna för stormur så ska vi köra sen. :) funderar på att antingen låta puke gå bakom eller rida honom efteråt.. hm.. vi får se :D

Godnatt på er!
//Ämma

* Puke och jag snart redo för ridturen *

3 mars

har massa att skriva om man jag orkar helt enkelt inte.. det är för mkt nu ..

2 mars

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH VILKEN HÄRLIG DAG!
skulle kunna avluta min blogg såhär men då fattar väl inte ni ett dugg skulle jag tro om min dag haha x)

ne men idag har jag vart med om någe underbart! så underbart att jag bara satt och skratta av lyckoruset! var ute och red med brukshästarna och galloprejsa på en öppen äng i djup snö! <3 så himla fantastiskt! var länge sen <3

men kanske ska berätta lite mer detaljerat om min dag så alla förstår ;)
som sagt hade bruks idag i skolan. Började med att fixa morgonsysslorna och sen fick vi rida lektion nere i ridhudet vid halv 11. red väl ca. en timme. jag red kravall. :) fick typ rida självständigt och jag red så svetten rann x) envisa häst och dumma kropp som inte vill lyda xD kämpa med galoppen i säkert 20min och fick det inte att sitta, fick till en halvtaskig galoppfattning innan jag gav mig pga av att vi skulle skritta av. felet var en skänkeldöv häst och fel sits från min sida. har så himla svårt med kort trav asså! MÅSTE TRÄNA PÅ DET!! men han gick fint i traven. fick ihop honom ritkigt fint ett tag. ^^ var rätt mysig att rida men lite ur form, säkert inte blivit riden ordentligt på ett tag ;)

efter lunch tog vi samma hästar och red ut i skogen där vi som sagt rejsa :D fan va kul! red travslingan runt och skritta och trava om vart annat. dock snöa det så var lite jobbigt då och då när man fick allt i fejset ;) haha men en helt godkänd dag. gillar såna här dagar med ridning ;) dock så kan jag kanppt gå eller sitta pga av att jag har så ont i mina sitt ben xD hahaha men men ;) bra träning ^^

annars så händer inte så mkt, pippin växer så det knakar såläs gärna andra bloggen. :) (Undulatus.blogg.se)
// en trött ÄMMA

1 mars

Oj nu vart det visst nu månad. vad tiden går. Snart ett år sen min älskade kanin Hampus gick bort. :(
men något som känns så otroligt är att älsk och jag har vart tsm hela 7månader nu snart. asså det är helt sjukt, vart har dessa månader tagit vägen? Det måste ha vart så underbart att man lixom flytit fram på moln, ja menar inte långt kvar tills det är ett år. shitt. Så glad att jag har min älskling, du är det underbararste som hänt mig! <3 Älskar dig!

Annars så har jag inte så mkt att tillägga idag. bara vart hemma i helgen pga lilla pippin. Hur det går med den får si läsa på Undulatus.blogg.se. Hänt mkt kan ja lova :D

Var till fuxarna idag ocg gav lunch då monica med familj var till mora. :) tänkte först rida med det var 10cm tjock glansis hela vägen. höll knappt på att ta mig in på gårdsplanen :O fick slir i en backe o aj.. härlig väg *not*

men nu ska jag snart sova, helt slut efter nattens uppoffringar för lillen ;)
//Ämma


RSS 2.0