31 januari

Hej allesammans.
Springer just nu mellan dator & köket. Håller på att laga mat + matlåda tills imorgon. Så är inlägget rörigare än vanligt (om det nu är möjligt) så skyller jag på det. ;)

Gick bra på jobbet idag. Seg som attan efter helgen men hann klart allt det jag skulle med god marginal och kunde städa lite på eftermiddagen. :) Kändes skönt.

Efter jobbet plockade jag upp Ida som snällt följde med mig till granngården så jag kunde köpa hästfoder mm. :) Nu börjar det banne mig närma sig. På torsdag kommer hon!
Ida följde med mig hem och rörjde bland alla hästsaker också. En hel del som får läggas undan i "ponny-lådan" nu när man går över till stor häst. ;) hehe
Men vad gör det? Är ju alltid lika kul att köpa nytt. Hihi
Kunde inte låta bli att svänga i på hööks och köpa mig ett nytt fint schabrak & en alldeles sprillans ny ryktlåda. Stpor och rymlig så slipper jag min gamla stenålders. ;) Imorgon ska jag förhoppningsvis åka upp med allt till stallet. :)

Iiiih i helgen ska jag få skritta ut på min alldeles egna foderhäst igen. Underbart! Dessutom kommer min älskade hit och gör mig sällskap. Drömhelg?! Låter som det. :)

Nu ska jag äta mat.
Kram till den som behöver en!
// Emma


30 januari

Hallå där ute!
Hög tid för en uppdatering. Har så mycket annat att göra hela tiden att bloggen glöms bort. ;) Kär & galen? Hihi
Har älskling här och kan inte slita mig. Inte ens för bloggen säg. ;) Jag är så lycklig. Helt fantastiskt känns det. Äntligen har jag hittat killen med allt det jag söker. Aldrig haft känslor som exploderat så för någon annan människa förut. Det är så stort att det inte går att beskriva längre. Tänk att spåkärringen hade rätt. Jag är så lycklig.

Helgen hittils har vart supermysig. I fredags så slappade vi bara efter att ha vart och storhandlat på maxi, och sen somnade vi i varandras armar under kvällen. På lördagen fick jag slita mig från sängen för att åka & jobba. Dock så fick jag hjärtat att åka ut till mig & vara med i grisstallet. Hihi längesen det var så kul att jobba. :) Att ha något fint att kika på förhöjer liksom det mesta. :)

På eftermiddagen tog vi oss en tur till marieberg där vi tog en lång fika samt handlade en grillad kyckling mm.
Jag fick köra hans bild hem. ;) woho! Bra som fan gick det. ;) <3 Volvo är bra bilar. Sådså. Hihi
Väl hemma sen hjälptes vi åt att fixa i köket samt laga mat. Det blev jättegott med kyckling, ris och sås samt en jättegod sallad. Det avnjöts såklart med cola och en bra film.

Vid nio hade vi bokat bio så det blev att fara in till örebro där det var fullt med folk. Jag som har lite folkfobi på kvällarna känner mig så trygg så med min karl som håller om mig. <3
Vi var iallafall och tittade på filmen Love and other drugs. Grymt bra! Speciellt med gott sällskap.

Hemma igen så tittade vi klart på den andra filmen och åt god glass. Kom väl inte i säng fören halv två. Grattis till mig som skulle upp och jobba. ;) Var lagom segt imorse. Men får sova ut på fredag igen. ;) Höhö..

Nu ska vi åka & införskaffa oss ett våffeljärn. För ikväll ska vi grädda våfflor. Vi har bestämt oss för att få till en egen smet. ;) Kan bli himla spännande. Haha.

Just ja, ska sälja av djuren. Eller åtminstonde kaniner & råttor. Har ingen tid för dem så är väl bättre om de kommer till någon annan. :)

Men hej på er. Ska gå och pussa på min karl.
Snart kommer Ila, tänkte uppdatera lite om det här någon dag. Finns väl alltid någon som är nyfiken.
// Emma


27 januari

Här sitter jag, ännu en gång på bergshammar. Hjärtat är och jobbar. Var med en stund och kapa ved men drog mig hemåt en stund och har diskat av här hemma så slipper Glenn det sen. Vi ska in till strängnäs och lämna av hans bil vid verkstaden och sedan ta en fika. Det låter väl mysigt? :)

Sen ikväll måste jag styra hemåt igen. Suck. Jobbar ju i helgen.
Men Glenn ska tillbringa helgen hos mig. Blir en hel del att fixa inför nästa torsdag då Ila kommer. Måste tvätta igenom alla hästgrejer och åka upp med det till stallet samt åka till lantmännen och handla foder. Pirrar som tusan i magen av vetskapen att jag snart har en alldeles egen pålle att ta hand om igen. Kommer bli så bra det här. Eller jag hoppas det iallafall!

Det kommer ju såklart bli en ordentligt omställning, men jag tror att det är värt det. Blir ju bökigare att åka någonstans men Sandra som har stallet verkar vara helcool och hjälper mig säkert med såna helger. :) Annars får jag väl ta in medryttare om inte annat. Allt löser sig.

Måste iallafall komma ihåg att införskaffa någon almenacka eller något och skriva in när hovis ska komma ut osv. Ordning & reda ska det vara. :) Åh hörni då blir det nog lite fart på bloggen också. Äntligen får jag ett hästliv igen!

Suttit flera kvällar inne på Hööks.se och suktat efter saker til Ila. För den saken är klar. Plånboken mår aldig bra av att ha häst. ;) Speciellt inte om man är som mig och älskar att skämma bort sin häst. ;)

Jag mår bra, så bra!
Så nu ska jag bara invänta hjärtat.
Ha det bäst allesammans. Lämna gärna en kommentar. :)
// Emma


26 januari

Ett snabbt inlägg blir det ikväll.
Var en intressant dag på jobbet med morgonmöte & samtal.
Får se vart detta leder. Till det bättre hoppas jag.

Annars mest pysslat i BB. Rakade dock spalten i ett av slaktsvinstallen idag. Alla grisar där inne ska byta stall imorgon och då brukar vi stänga in alla grisar i boxarna och raka ut alla skit i mitten av spalten så grisarna kan trampa ned det under natten. Bara det att just nu går det 130kg+ där i en av raderna och det var såååå tungt! Tog både på mage & armar vill jag lova. ;)

Men imorgon var jag visst ledig. Skönt att sova ut! :) Ska ju jobba i helgen så kan vara skönt att få en sovmorgon åtminstonde. ;) Tänkte ta mig en tur med bilen jag. ;) <3

Nej nu ska jag rusa. Massor att fixa!
// Emma


25 januari

Nu är det hög tid att blogga lite.
Vart fullt upptagen sen sist & igår däckade jag i soffan. Låg efter med sömn typ tre dygn så somna vid sex igår. ;)
Har vart & praktikserat idag & igår på en annan grisgård för att fylla på med ännu mer tips & råd till grisningen. Snappade upp en hel del grejer jag ska testa på mina tanter & bebisar. Monika som jag vart med var supertrevlig och jag har verkligen känt mig välkommen och sådär. :)) Verkligen roligt! Dock en bit att åka på morgonen.
Men imorgon är det norrgården som gäller.

I helgen var jag ju i stockholm med älsk & familjen. Bodde på sjöfartshotellet där jag & Glenn fick eget dubbelrum. Supermysigt!
Så på lördagen firade vi syster Lisa som fyllde 30år. Gammal tant är hon. ;) Hihi
På söndagen startade vi dagen med en god hotellfrukost innan jag & Glenn tog oss en tur på stan innan det var dags för brunch med familjen.
Buffén var sååååå god. Höll på att föräta mig av alla god mat.
Sen bar det av hemåt mot bergshammar igen. Stannade hos glenn allt för länge & var inte hemma i Kumla fören vid midnatt. Var äckligt trött och höll på att somna hela vägen hem. Som tur var hade jag Malin i luren som höll mig vaken. ;)
Ville inte åka hem, vill flytta till bergshammar! Trivs så himla bra där på gården. Tänk om liksom. :)

Oh snart kommer Ila! Nervös nervös nervös!
Nu ska jag duscha av mig gris.
// Emma


21 januari

Hallå allesammans.
Bloggar från strängnäs, eller ja Bergshammar. Karl är jobbar och jag tyckte det var för kallt att titta på. ;) Var med några timmar när han klyvde ved men allt för dåligt klädd för att vara ute. Så när vi tog lunch stannade jag hemma. Lekt hemmafru och diskat osv. ;) Så nu får jag lov att känna mig lite dutkig. Bäddade även sängen morse, minns inte när jag bäddade min egen sist. Illa. Men är man med en ordingsam människa så blir man liksom lite smittad. Eller så är det av ren rädsla för man inte vill känna sig så jävla dålig och slö. Vilket jag är när det kommer till mitt egna hem. I stall osv vill jag ha ording & reda, men hemma, skitsamma liksom. ;) Men får nog lov att bli ändring på det nu. Annars orsakar jag nog nervsammanbrott hos en viss karl. ;)

Har iallafall fått åkt lastmaskin idag. Första gången. Yeeah. Men vågade inte köra själv. Inte när det är isgata ute. Det är dömt att misslyckas. Hihi. Förstår mig inte på sån där midjestyrning så ska jag köra lastare ska det ske på en stor grusplan första gången. ;) Men det är åtminstonde mysigt att sitta & pussas i hytten. ^^

Träffade också Glenns chef vid frukost. Kul prick det där. Jättetrevlig. Fick berätta allt om grisarna och nybygget. ;) Så härlgt att träffa människor som är lätta att snacka med. Visst har jag lätt att ta folk, men det underlättar ju om personen i fråga bjuder lite på sig själv. :)
Trivs iallafall skitbra här i bergshammar. Får väl ta & flytta hit. ;) Bli hemmafru & föda åtta barn eller någe. Haha

Men nu ska jag försöka roa mig här hemma. Tur att man kunnat ockuperat Glenns dator. Brukar inte vara något problem att fördriva tiden bara man har en dator. ;) Kanske borde installera msn. Haha vågar jag det? :O Vi får väl se.

Ha det toppen allesammans. Imorgon stockholm!
// Emma


19 januari

Hej nu är jag trött. Sista jobbdagen imorgon. Ska bli underbart med långhelg, även om det kommer vara full rulle från start. Imorgon måste jag dessutom rusa in på marieberg & köpa ett par nya jeans. Minns inte när jag köpte det senast. :O Ojoj. Kan bli spännande.

Dagen har vart lång. Vart på jobbet i nästan tolv timmar. Suttit i möte med rådgivare istort sätt hela dagen så lagom trött i knoppen. Men jag & praktikanten har hunnit börja kastrera några kullar iallafall. Fosrtätter med det imorgon är det tänkt. Så himla tråkigt att kastrera. Suck. Arga suggor, skrikande smågrisar & pungvätska överallt. :P Någon som vill byta? höhö..

Nej men seriöst, inget vettigt att skriva. Min blogg börjar bli så sjuuuukt tråkig. Hoppas det blir intressantare snart. Att jag får något att skriva om, annars lägger jag ned skiten. Känns ganska meningslöst.

Men med mat i magen, disk diskad & strax djuren matade så ska jag
packa inför helgen sen krypa ned i sängen. :)
// Emma


18 januari

Nära ett sammanbrott. Fan alltså, ibland vill man bara kräkas på saker och ting. Ser bara färre och färre anledningar att kämpa. Det är inte ens kul längre. Ska bli skönt att få prata om det. För det här håller inte. :(
Nyss haft ett långt terapisamtal med min Glenn. Så otroligt skönt att få prata av sig om vad jag har inombords just nu. Det är fan hemskt.

Annars så mår jag bra. Allt rullar väl på.
I helgen är det stockholm som gäller. Syrran fyller trettio och ska firas på lördag, sen  övernattning på hotell för att sedan käka brunch med den andra syrran på söndag. Ska bli otroligt mysigt! Söker dock efter ljus och lycka efter någon som kan vara djurvakt fre-lördag. Någon som kan? Ersättning om så önskas. :)

PÅ tal om djuren, ja eller snarare katterna. Nästan beslutat mig för att göra mig av med en av dem. För att de ska lugna ned sig. Det håller inte med två galna katter här hemma. De har sönder allt tillsammans. Nu ikväll har en kruka, en prydnad & ena fönsterbrädan (i sten) gått sönder. De triggar varandra som fan. Så ja, jag tror en ska få ett nytt hem. Troligen Smirre som verkar lida mest av att vara innekatt. Texas är något lugnare. Men vi får se..

Vart och tittat på en annan stallplats också. Här i Kumla. Så himla mysigt. Lutar nog åt att jag stallar upp Ila där istället. Visst inga direktta ridkompisar mer än stallägaren, men alltså.. jag får så mycket mer för pengarna. Dessutom ridbana på gården. Helt min typ av stall. Så ska nog avboka stallplatsen i mosås. Kommer kännas såå dumt! Men men :/

Nu ska Jag strax sova.
Lång dag imorgon har jag en känsla av.
// Emma



14 januari

Sådär, nu ska vi se om jag kan få ihop ett lite vettigare blogginlägg.
Igår var jag skapligt trött efter Glenns & min kväll. Blir ju alltid ses när man ses. :)
Brukar ju vara så att man däckar hemma i soffan när det är såna där dagar, men igår så kom ju en ledsen Malin här. Kärleksbekymmer är aldrig kul, så då är det tur att man hara varandra för tröst & stöd. Tänker på dig gumman. <3 Finns här.
Malin sov alltså över hos mig igår. Tackar aldrig nej till nattsällskap. :) Även om min Glenn är bäst hihi ;)

Gått bra på jobbet. Lugnet före stormen nu inför grisning. Pysslar om suggorna & fixar i stallarna. Idag fick jag även lite pappersarbete gjort. Skönt att få undan allt. I helgen kommer nog flertalet suggor att grisa. Ska bli kul att visa runt söt i stallarna då. :) Fast han vill väl mest glo på alla maskiner. ;) haha

I helgen ska jag dessutom plocka med Glenn hem till Askersund och visa upp honom för mamma & pappa.
Sen på söndag ska vi fira faster och gå på resturang :) Mysigt!

Nä nu ska jag umgås med Malin, sen ikväll kommer Glenn. :)
Och snälla E. Jag vill inte vara osams...
// Emma


13 januari

Orkar inte blogga idag. :P Har en ledsen Malin här. Dessutom är jag trött & saknar min karl!
Ni får ett inlägg imorgon istället. :) Bää på er. (Kan jag ju alltid vara grisar) ;)

// Emma


12 januari

Hej alla där ute. Sitter nyduschad & redo att möta min finaste som kommer till mig ikväll.
Trött & hungrig men vad gör man inte för kärleken. Saknat min Glenn som en tok sen i söndags! Gaw ska bli underbart att ha någon att pussa på i soffan ikväll.

Hoppas han slipper den härliga bilkön jag hamna i på vägen hem. De höll på att bärga en långtradare som parkerat så fint i diket. ;) Fan att man ska jobba imorgon, har en känsla av att det kommer bli en sen kväll. <3

Haft en bra dag på jobbet. Pysslat & städat i BB i stort sätt hela dagen. Man får passa på innan grisningen drar igång på allvar. Men några damer är det allt som grisat. :) Obs att bilderna är gamla. Typ från i somras någon gång. Men ändå, det är ju grisar. ;)

Pratat med Ilas ägare idag också. Nu är istort sätt datum satt. 6.e februari kommer hon hit. Velar dock med stallplats. Hade ju bokat den i mosås, men har nu fått ett erbjudande som verkar skitbra! Ska dit på lördag och kika, känns det bättre kommer jag nog stalla upp henne där istället. Sååååå exalterad. Underbart att bli med häst igen.

Men nu ska jag äta lite nudlar innan söt kommer. ;)
// Emma


11 januari | grattis till mig!

Idag, för 21år sedan kom jag till världen. Liten och skrynklig, och nu sitter jag här. Vuxen. Eller nått. ;)
Dagen har vart lugn. Ledig från jobbet, tog sovmorgon innan jag åkte & mötte upp Ida vid stallet där Zinderella & hennes Wilda står. Pratade med Bosse om stallplats. Den är bokad typ. Dock har jag nu en annan stallplats på G som kanske vore bättre? Hm.. ska iallafall åka & kika på den i helgen. Så får vi se.

Sedan åkte jag & ida till marieberg där hon bjöd på fika. Fick dessutom ett jättegulligt halsband av henne. Tack gumman. Du är bäst. <3
Vi gick sedan runt och strosa lite på marieberg innan vi for till Till Häst & sedan Hööks Ridsport. Kunde inte låta bli att köpa en grimma till Ila. ;) Hihi, hoppas nu inte Anneli avblåser allt. ;D haha vore illa. ;)

Senare på eftermiddagen åkte jag hem till mamma & pappa. Gjorde smulpaj innan syrrorna kom och firade mig. :) Massa prat & skrik från ungarna som vanligt. ;) Mamma hade gjort jättegod mat som jag tillomed fixk med mig hem som lite matlåda. Gött!
Jag tackar alla som grattat mig & för de presenter jag fått. :)
Någon helg ska jag in till örebro och fira för de som vill med. När vet jag inte. Uppbokad iallafall två helger framåt. ;)

Nu ska jag strax gå och sova. Upp & jobba imorgon.
Saknar min bonde! <3
// Emma


10 januari

Hejhej alla där ute.
Är skittrött så slänger in ett kort inlägg.

Dagen på jobbet har varit grymt jobbig. En typisk måndag som dessutom bjöd på avvänjning. Flytt av grisar har bjudit på både översprungningar, bitande, trampande och gud vet allt. Så ont i kroppen! Jag däckade nyss i soffan, vaknade av ett sms av Glenn. Helt död är jag.

Men idag har jag iallafall bestämt mig för att ta Ila på provfoder. Imorgon ska jag tillsammans med Ida boka stallplats i mosås, där Zinderella stod. Blir nog kanske inte permanent, men iallafall ett tag. Underbart att ha ridkompisar dessutom. :) Hoppas hon inte är allt för rädd för alla tåg som går utanför stallet. Det är det ända negativa med den stallplatsen. :( Men jag är så glad, hoppas verkligen det kan bli något mellan mig & Ila!

I slutet av februari kommer vi hämta hem henne. Vilken tur att jag hittat en sån fin karl somskryter om hur bra han är på att köra hästtransport. ;) hihi

På tal om Glenn så skanar jag dig så fruktansvärt. Känns som en evighet tills det blir onsdag och jag får se dig igen. Underbart att vara nyförälskad. hihi, man blir ju helt knasig. <3

Men nu ska jag ge alla djur mat, sen är det sängen som väntar.
Imorgon fyller jag tjugoett år. :) Grattis till mig. Tjoho!
// Emma


9 januari

Nyss hemkommen från Strängnäs där jag haft en fantastisk helg tillsammans med min Glenn. 7 januari är vårat datum. <3 Är så himla glad just nu. Varför tvekade jag ens? Du är perfekt, du är allt. En månad tog det, en ynka månad för att hitta varandra som vi gjort. Bonde söker fru kan slänga sig i väggen, vi bönder kan hitta varandra själva. hihi. Längtar tills vi ses igen. Var grymt svårt att lämna dig ikväll. Min fina Glenn. <3

Förutom att jag haft det otroligt romantiskt med god mat, filmmys, och en underbar vinterpromenad och rundvisning på Glenns jobb så skjutsade han mig till katrineholm/flen där vi tittade på Ila. I en snöig hage möttes vi av en tjock(!) liten fuxfröken med bläs och busiga ögon. Så himla söt är hon. Vore det inte för att hon är 18år & har början på fångnacke skulle jag plocka hem henne direkt! Ska fundera lite men det lutar åt att jag tar henne på prov. Testar att banta henne och fostra henne lite då hon är van att få göra som hon vill. ;) Så får vi se, för hon verkar så himla trevlig. Lite tittig på flygande föremål som påsar & linor men annars kanonsnäll. Aldrig stuckit, stegrat eller bockat. Hon kändes liksom trygg att rida. Dessutom helt okej stoelek för mig, bara man får bort magen. :) Ägaren var heltrevlig vilket jag också tycker är viktigt! Men vi får se, stallplats ska ordnas först & främst.

Nu ska jag snart sova. Ensam igen. :( Suck.
Imorgon är det avvänjning. Vet redan nu att siffrorna inte kommer vara någe vidare. Men men, kul att se vad vikterna blir.
// Kär Emma




 


7 januari

Stressa stressa stressa stresssssssa! Min dag har inte vart annat än stress anser jag idag. Men nu har jag tagit mig en stund för att blogga.
Började med att jag försov mig imorse, trodde klockan ringde tjugo över fem när hon igentligen var halv sex. Inte bra att snooza för mycket. Suck. Måste starta bilen senast fem över halv för att inte komma föresnt till jobbet. Tror ni jag fick lite brådis? ;) Sen så hade jag ett sådant fruktansvärt flyt att jag hamnade bakom två plogbilar genom kumla. Lätt att köra om? Nej. Men hann faktiskt. En minut i sex stannade jag bilen på stallplanen. ;) Turboombyte med andra ord.

Fick sen börja dagen med att raka foder i varenda jävla box i nya stallet. Trodde jag skulle smälla av. xD För er som inte vet det så är det såååå tungt med foderrakning. Att du ha 48boxar fulla med foder är inte roligt någinstans. Förutom för er som får läsa om det då. ;)
Fick iallafall hjälp av Elly att raka i BB. Gick ju bara halvdag idag och skulle hinna räkna alla smågrisar & greja med suggkort osv. Tack för hjälpen! :) Var klar lagom till 12. På hemvägen skulle jag förbi karantän-djuren och vaccinera dem med dectomax. Men glömmer vaccinet vid jobbet! Jävla skit.. orkade inte åka och hämta det så sprutar dem på måndag eller nått istället. Vad trött jag blir på mig själv ibland. Dessutom har jag haft en sån där "göra-sig-illa-på-allt-dag". Fått tre nya fina blåmärken av div boxkanter och vattennipplar. Underbart!

Nu på hemvägen höll jag på att få soppatorsk. Som tur var så va mamma & pappa i kumla och kunde tanka några liter åt mig. Tack snälla ni. <3
Hemma nu så har jag slängt ut kaninerna i snön och rengjort buren, samt snabbstädat i råttburen. Katterna har fått vara ute en stund och jag har duschat. Nu när jag bloggat ska jag packa inför helgen och sen göra mig iording för att åka.

Jag ser verkligen fram emot helgen. Underbart att få umgås med Glenn, men också att jag äntligen ska få träffa Ila! Dock ser jag inte fram emot två timmar ensam i bilen på okända vägar. :( Hoppas hoppas hoppas min gps vill funka! Och att jag förstår mig på den. ;)

Over and out. Nu har jag annat att fixa!
// Emma


6 januari

Sitter med ett stort flin på läpparna idag när jag skriver. Fan vad bra jag mår! Haft det så himla mysigt med Glenn som kom till mig igår. En fantastisk människa. Ser fram emot helgen då jag ska tillbringa dagarna hos honom utanför strängnäs. På lördag ska vi dessutom åka en tur till katrineholm och provrida nordsvenskstoet för annars lär jag inte kunna göra det fören två veckor. Då är chansen att jag får henne inte så stor då andra är intresserade. Förlåt ni tjejer som ville med. :( Ni får åka med och hämta henne istället, om det nu skulle bli aktuellt. <3 Vilket jag hoppas!

Vart ledig idag förresten ni som inte förstått det. ;) Jobbar halvdag imorgon. Theresa är ledig. :)
Ska bli intressant hur det gick i nya stallet.
Jag ska dessutom hinna förbereda BB för avvänjning. Räkna smågrisar, ta ned suggkort, ställa iording skivor osv. Phu, kommer bli en stressig dag.
Sen förbi Ida på hemvägen och lämna nyckel då hon & Daniel stallt upp med att vara djurvakt. Tack ska ni ha. <3
Sen på eftermiddagen åker jag mot Glenn. Med min navigationsförmåga hamnar jag väl i kiruna. ;) Jag hoppas jag får igång min gps. haha.

// Emma


5 januari

Åh vad trött jag är! I kroppen alltså. Känns som jag gått flera mil. ;) Phu!
Flyttade in tillväxten i det nya slaksvinstallet idag. Trots ofungerande vatten & foder. Jävligt spännande.
Men det blev ju en låång korridor att mota grisarna genom nu , och jag tog på mig att hämta alla grisar från tillväxten, mota dem till nya stallet där Elly & Theresa hjälptes åt att väga & räkna dem. Så ja, det känns att man gått några rundor. Drygt 50gånger fram & tillbaka. ;) Jobbigare än det låter. Tro mig. hehe.

Annars så krånglar det mesta i det nya stallet. Fodret vill inte komma igång, och den gamla foderanläggningen har vart ur drift i stort sätt hela dagen.
Dessutom fel vattennipplar i nya stallet. Rinner asdåligt med vatten, plus att de är monterade för högt upp så de flesta grisarna når inte upp. Jag får ont i magen av sånt här! Stackars grisar! Hoppas de löser allt tills imorgon!! :(

Men imorgon är jag ledig iallafall. Skönt.
Rara Genn ville komma & hålla mig sällskap, så han har gett sig ut i detta helvetes väglag. Dåligt samvete. Tänk om det händer något. Fast han lovade faktiskt att köra försiktigt. Vi får väl se vad vi hittar på ikväll. Jag lär ju däcka. ;) Men någon mat lär vi ju fixa till. Pizza kanske. :P

Hoppas ni har det bra där ute, i vinterlandskapet.
// Emma


4 januari

Ger upp detta med rubrik. Hjärnpunka varenda eviga dag om vad jag ska titulera med.
Jaha, dagen då. Tisdag. Inte hänt så mycket. Jobbat som vanligt & nu slöar jag bara.

Vi skulle ha flyttat in grisar i nya slaktsvinstallet. Men som väntat hann dem inte klart. Inte ens fodret var testkört. Suck! Gör ett nytt försök imorgon. Återkommer. ;) Vattnet är ju inte heller igång som det ska. Vetilationen har jag inte hört något om så de kanske fick igång det idag? Vi skötare hör inte så mycket. ;) Bäst att hålla sig ur vägen i vilket fall som helst.

I BB gick utgödslingen sönder. Så lillhenrik fick lägga sig i rännan och svetsa efter frukost. hähä. Det är ju underbart med gamla stallar som snart faller ihop. x) Kämpa Norrgården! Ett halvår till bara.

Men vad det har börjat snö gott folk! Blev helt paff när jag kom ut från stallet vid lunch och möttes av ett vitt moln av snö! Trevligt för alla som får ligga ute och ploga. Så avundsjuk. Haha..

På vägen hem gick det i 70, eller ja för alla andra. Jag trotsade och åkte om alla. :P Kö in i kumla så tänkte vara smart att ta andra infarten och slippa det. Några kilometer hemifrån slog det dock tvärnit där två brandbilar, poliser & ambulans skvallarade om att en olycka hänt. Jag som hatar bilköer, fick vända runt min otroligt smidiga bil och köra värsta omvägen i kumla.. :( Så går det när man ska vara smart. Suck. Men hoppas ingen var skadad. :/ 

Men nu ska jag dra mig. Blir väl soffläge.
Trist att man mist kontakten med en viss person. Annars hade jag ring efter sällskap. :P
Men blir bra imogron, för då får jag finbesök. :)
// Emma

 *oh fuck sa Tyra*


3 Januari | ännu en dag

Här sitter jag. Igen. Hungrig & luktar gris. Igen. Men bloggar gör jag ändå. ;) 
Nygligen kommit hem från jobbet. Startade veckan med att klippa upp alla smågrisar i BB med Theresa. Bra start.. höhö. Men det gick bra idag, och vi hann klart med alla smånassar. Skönt att ha det ur världen.

Innan jag åkte hem så följde jag med grabbarna ner till nya slaktsvinstallet. Imorgon ska det in grisar där för första gången. Förutom att vattnet krånglar, vetilationen inte funkar &  likaså utgödslingen så känns det bra. :P Oh my.. haha. Spännande om inte annat. Vi får väl se hur det går. 

Igår* bloggade jag inte som ett flertal antagligen märkte. Hade minsann annat för mig. Fina Glenn kom och hälsa på. Vi hade en superkväll med en låång fika på marieberg, sen vidare till örebro där vi gick på grekisk resturang och sedan avslutade kvällen med bio. Fantastiskt mysigt. Att vi sen höll på att slå ihjäl oss i ett halt Örebro är en annan sak. hehe.

Ska ju åka till honom i helgen. Hm, spännande. Jag som är sämst på att hitta. Så ska jag sätta mig och åka drygt tio mil. Fast det är inte så mycket, igentligen. Men för en feg människa som jag är det sjukt stort. ;) Men det ska jag klara. Yeeah.

Ska ju försöka komma iväg till katrineholm också, och provrida nordisen Ila. Är ju ledig på torsdag så kanske kan ta det då. Sååå nyfiken på tösen. Så det får jag lösa. :) Är du på Ida? Fotograf & trevligt sällskap behövs. ;)

Men nu ska jag ta kväll. Tråkigt att vara själv! Sällskap någon?
Aja, ska iaf duscha & äta något. Blev ju sent igår så kommer antagligen somna gott i soffan lite senare. ;)
Ha det gott allesammans. Skicka gärna en kommentar, då blir jag glad. :)
// Emma




1 januari | nytt år, nya möjligheter

Första januari. 010111. Spännade att se vad året har att erbjuda. Började ju bra med blixthalka iallafall. Spännande. Men som sagt, så länge det inte blir värre än förra året är jag nöjd.

Gårdagen var mysig. Mådde inte så bra så valde att avblåsa planer på fest och umgicks med Ida & Daniel istället. Vi hade en jättetrevlig kväll och bakade asgoda kolakakor eller fettbomber som de kan döpas om till. ;) Sen till mat lagade vi kyckling, klyftpotatis med sås & sallad. Var himla trevligt att bara sitta ned, äta gott och prata.
Sen vid tolvslaget åkte vi in till Örebro och tittade på fyrverkerierna. Maffigt. :)
Träffade på en full liten Emma som inte gjorde annat än kramades och fnittrade. ;) Men såå kul att se dig igen gumman. <3 Saknat dig!

Tyvärr så skulle ju jag upp och jobba idag så jag åkte hem vid två. Trött som ett as imorse när jag skulle vid sex så skickade mess till Anders och sa att jag började en timme senare. ;) Skönt! Inte för att jag var mindre trött vid sju, men kändes bättre i själen. hihi
Drömde om de där gyltorna som kan komma att föda färgade grisar inatt, och alla som kom ut var missbildade. Såg ut som fula vårtsvin i miniatyr, och alla var gråa eller mörkbruna. :( Ledsen i ögat var jag då! haha

Gick iallafall bra på jobbet, även om allt gick segt. Grym träningsvärk efter ridpasset igår så allt blev ju tio gånger tyngre. ;)
När jag åkte och tog hand om karantändjuren så passade jag på att kika in i huset jag hoppas på att få flytta till. Blir mer och mer förälskad i det! Kan verkligen se mig själv gå där i morgonrock och spana ut över hagen där min häst går en lördagsmorgon. ;) hihi

Men iallafall. När jag kom hem från jobbet slängde jag ut kaninerna i snön en stund. Är ju inte så kallt idag. Lillan blev helt tossig och busa runt och gjorde glädjeskutt. Så sött! Stampe såg lagom road ut av hennes glädjerus.
Även katterna fick knata ut en stund. :)

Nej nu ska jag ta tag i dagen. Laga lite käk, plocka lite här hemma och sedan diska.
Imorgon kommer fina Glenn och hälsar på. :) Ser jag fram emot. Tanken är att vi ska gå på bio. Mys. :)
// Emma


RSS 2.0