Inköp idag

Idag drog älsk och jag iväg först till Kumla där emil skulle på lite antällningsintervju kan man säga på lidl. :) gick bra och han ska börja jobba där så smått antagligen. :)

Sen efter det for vi till marieberg där jag passa på att införskaffa mig ett par nya ridbyxor. :) helskodda denna gång ^^ assnygga och så ett par matchande strumpor till de. :) längtar till att få provrida i dem ^^

Sen efter att varit och handlat på Till Häst så köpte älsk ett par helsnygga skor på skokanonen för 50spänn! rea gillar vi ;D sen in på marieberg där älsk klippt sig på dropin och jag kollade på väskor men hitta inget som jag gilla :) :)
sist men inte minns åkte vi till grizzly och köpte två kilo foder/godis till kaninerna ;D  vafan måste ju räcka ett tag xD haha

sen bar det iväh till kumla och hämta kläder till älsk. han ska börja med skördarveckor nu i skolan då han går skogsutbildningen så blir att bo på skolan typ. :) sen åkte vi och hälsa på emils familj i hjortkvarn. :)

nu hemma har vi haft lite myskväll med gottis och så. dock bråkat med pappa så är lite depp.. menmen han får skylla sig själv denna gång..

aja hej på er!
//ÄmmA

P R OV R I D N I N G

usch vad dålig jag är på att skriva i bloggen! Måste bättra mig!
Men denna vecka har det varit så fullt upp att datorn kommit i andra hand lixom.

Förra helgen jobbade jag i djurhuset på skolan. Gick superbra och jag hade hjälp av älsklingen. :) tacktack <3
i veckan började profeleringen som ska vara i 6veckor framöver.. hade valt att plugga svin men för få anmälde isg (bara jag) så jag fick mitt andrahandsval som var höstkunskap grundkurs och burfåglar. Helt okej. kul att vara lite i brukstallet och bra att lära sig lite om fåglar vilket jag är värdelös på. x)

så denna vecka har jag lärt mig att köra med loksele och vagn med stora brukshästar :P kul kul ^^
 burfåglar är väl mindre skoj, fått stäa fågelhuset typ. vårat projekt ska iaf bli att bygga ett duvslag så våra duvor kan flyga fritt framöver i vår. :)

För övrigt så rullar livet på, jag och älsk firar 6månader idag. vilket underbart halvår som gått <3 älskar emil så mkt <3 soulmates känns det som <3

Inom hästfronten så står Hamma nu efterosm hon är så öm i fossingarna, ska skos om nästa vecka så då kan hon börja ridas igen. Liza ska troligen få hem två till isisar så dte blir fullt upp. :)
+ att idag var jag och provred två små isiskillar utanför hallsberg som jag ska börja motionera lite under veckorna i vår om det funkar. :)

aja ska försöka bli lite bättre med bloggen, kram på er så länge
//Ämma


Här är bild på när jag provrider isisarna idag. Stormur och Puki. :)

Ridit Hamma

Idag så har det vart en lugn dag. Sov till 10 ungefär. sovit väldigt oroligt inatt me dkonstiga drömmar om krig och dataspel. haha.

Vid halv ett nånting drog älsk och jag på oss kläder och släpa fram cyklrna och drog till stallet där vi tog ut Hamma på en skrittur. Hon är ju så himla öm i fötterna nu eftersom hon är barfota så det är mest för att hon ska få komma ut lite. Dock kom Liza och jag överns om att hon ska få stå nu till den 5/2 då hovslagaren kommer. Känns inte bra att rida när hon är så öm.

Vad som var kul var att älsk ville hoppa upp en stund. Dessutom bjöd Hamma mig på ett hopp över ett dike så nu har jag hoppat barbacka för första gången ;D haha

Nu på eftermiddagen åkte älskling hem till Kumla. Han och hans brorsa skulle övningsköra och sen på poker så jag fick inte följa med ;) hehe

men men jag har ätit massa popcorn så jag har det bra, även om jag saknar skitungen min <3
imorn är det skola, bläää..

//ÄMMA

Resumé av veckan

Hej hopp.

Var några dagar sen jag skrev, inte känt mig manad att blogga på hela veckan men nu får jag allt slänga ihop ett lite inlägg, eller vad säger ni? ;)
Veckan har vart helt okej, en hel del fotogarefrande men nya objektivet, i tisdags var jag på en mysig promenad med älskade golden retriever laika och på onsdagen hade jag prov i farmakologi. som jag självklart sket i att plugga till så var lagom nervös på onsdagsmorgonen. men det gick bra och jag lyckades skrapa ihop ett VG, bara 3p från MVG. surt!

   

På samma lektion hittade även jag och två kompisar skolans ena marsvin, tyra, sjuk. så våran lärare som är veterinär fick ta sig en titt. vi kunde inte konstarera vad son var fel mer än att hon var konstig i munnen, hade tappat päls och att hon var dräktig.

Lilla tyra blev allt sämre på torsdagen och på fredagen tyckte både jag och lärare att hon borde tas bort. Men imorse fick jag ett sms från Eva som berättade att hon somnat in själv inatt. Vila i frid lilla Tyra.



Idag har det vart lugnt, sov gudomligt inatt bredvid älskling! <3 vaknade ordentligt vid halv 10 och pussade liv i älsk ;D hihi vad elak jag är (A) haha.
vi gick upp efter lite gos och käka frukost. Vid ett klädde vi på oss och tog bilen ner till hammarsviken där isen ligger. :) vi åkte lite skridskor. fan vad kallt det blåse xD blev inte så långvarigt ;D haha jag suger p skridskor och älsk tyckte inte om isen eller skidskorna så jaja ^^ bilder kan n se på min bdb. nikoba.bilddagboken.se

nu har jag nyss sovit (A) älsk kolla på en sån tråkig film så jag vände mig och och somna så skönt ^^ ska nog åka in till stan så han får ahndla lite godis, ;D haha

jaja hoppas alla mår bra, puss på er! <3
KRAM ÄMMA

Födelsedag !

!9år idag då. :) woho, väldigt lugn födelsedag men vafan. spelar roll. skönt det med. Fick iaf det jag ösnkade mig mest av allt! ett superzoom objektiv. 18-200mm :D woho! asbra är det! Vill ni se bilderna så kolla på min bdb. :)

älskling var jättesjuk imorse emd en febertopp på 39.0 dock verkar han må mycket bättre imorn, bara hoppas att inte jag hamnar i skiten xD haha :P

just nu sitter jag och får en härlig massage av älsk <3<3<3<3 mumma säger min nacke! ^^
imorn är det äckelskola, vi höres!
//ÄMMA

bild på mitt objektiv! :D



sommarplaner och sjukis

Idag har älskling vart sjuk. feber och ont i halsen + öroninflammation troligen. vart hyffsat pigg under dagen med sämre nu på kvällen, ska snart gå och lägga mig hos honom <3

nu på kvällen blev jag så otroligt sugen på att sticka ut på låntur runt skagern i sommar med några kompisar. vi får väl se om några hakar på :D

bilden är från 2006 när jag var ute tsm med min dåvarande medryttarhäst och hasn ägare. :)





morgontrött!

*gäsp* sitter just nu i skolans djurhus och skriver. har igentligen inredningsteknik men lärare Morgan var sjuk. sååå ovanligt.. eller inte. men men om jag orkar ta tag i mig själv tänka jags rkiva lite på projektarebtet. det ska fan vara klart snart! >.< fanfanfan. 

Älskling och jag sov på kvinnersta inatt, det var ett tags sen kan jag lova (A) hehe hela kvällen igår så var Emma och Thomas Bonde hos oss och kolla på film. :) var också iväg till coop en sväng och handla godis! (A) haha älskling gjorde oss sällskap efter att han skottat snö p skolan med lastmaskinen :P woho intressant att veta lixom hehe.

Ikväll är det födelsedagskalas dör systersonen albin som blir 15år och på söndag fyller jag 19. xP det enda jag önskat mig är ett 18-250mm objektiv ^^ hihi vilket jag inte tror jag kommer få dock..

och föresten är det hela ETT ÅR SEN jag fick åka ambulans in till usö med en skadad nacke :P

nä nu ska jag iaf öppna upp projektarbetet och se om jag pallar skriva! tjing!

hästplaner

Det var ett kul mejl man fick från agges ägare idag :D Hoppas saker och ting går i stöpet <3 vore underbart <3<3<3<3



Första skoldagen idag då efter jullovet. kändes ju inte alls för skojj. dagen började med 160min djursjukvård.. men fick reda på att man lyckades få MVG på provet iaf som vi hade innan jul! thats nice!
för övrigt träffade man idas nya valp chila för första gången, sötnosen låg och sov under min arm hela lektionen ;) hihi
på etermiddagen hade vi svenska, jag och malin hade en diskutissons uppgift med lärare camilla och satt sen rsten av lektionen och pratade <3 kändes skönt. <3<3<3

nä nu ska jga sussa, sov knappt någe inatt :( Puss EMMA

I Kumla, filmen Bolt

Go kväll på er!

Idag runt ett så kom faster och hälsade på. sist jag såg henne och kusin så var det sommar ute. Kul att trägga henne ^^ <3

nu på kvällen pkte jag och emil till kumla. skönt att slippa gå upp så tidigt som vi måste göra om vi åker från askersund. Nu kan vi ligga och sova till kvart över sju :P mohaha. fan vi som sovit till 12 den senaste veckan, hur fan ska vi ta oss upp?? x'D ska bli kul att se haha.

emil lga gpd mat åt oss här hemma och vi såg på nya filmen Bolt. haha fett söt film! xD
aja nu ska vi snart sussa. jävla skola imorn asså, inte ett dugg taggad.. men men.

Pöss Emma

hällefors

Idag har jag och älsk + hans kusin micka vart till hällefors för att hämta grejjer som mickas unge jimmy glömt hos sin pappa. :) Älskling fick övningsköra dit och hem vilket gick riktigt bra. :D dock blev vi stoppade av polisen på vägen hem ;) fast bara för en kontroll.

sen har det inte hänt så mycket, haha älsk och jag sov till 12 och då var det bara att packa oss in i bilen och dra till kumla och möta upp micka.

Nu ikväll har vi haft det mysigt framför tv med lite snacks. :) dock är jag lite nere, känner att jag tappar kontaken med alla kompisar. säkerligen jag som gjort fel och nu verkar ingen kunna vara med mig. aja.. kanske övereagerar.

Nu ska jag gå och pussa på emil <3
//EMMA

kallt, ridtur & hemmakväll

Dags för mitt första inlägg nudå. Ska försöka komma igång med att blogga lite. Trixat som fan för att få bloggen någelunda personlig och skulle vara kul att höra vad ni tycker. :) Ska testa mig fram mer framöver men nu får det vara som det är.

Idag så har det inte hänt så mycket. Släpade med mig älkslingen till stallet trots kylan. hade -10 förut när solen var framme, nu är det betydligt kallare.

Vi red iväg på en uteritt alla tre, jag red barbacka. *mys* älsk följde med på cykeln och agerade fotograf <3 Även han fick prova på att rida lite på vägem hem. :)

Nu väntar älsklungen i soffan med en film <3

Kram Emma



RSS 2.0