Kaninutställning

(Detta inlägg skulle ha publicerats igår, men hamnade i utkast?? Så jag fuskar och lägger in det på gårddagens datum där det skulle hamnat)
 
Idag så blev det att ta en snabb sovmorgon för att sedan sätta sig i bilen och rulla mot Örebro Travbana där det var kaninutställning. Med mig hade jag två transportburar för att hämta hem två dvärgvädurshonor som jag köpt via nätet av två olika uppfödare. :) Jag ska skriva lite om dem imorgon för jag har lite bråttom just nu.
 
Ännu en anledning till varför jag var där var för att sällskapa med Linda som var där och ställde ut sin Twittra. Jag hann inte vara kvar ända till slutet men jag tror absolut ni kan läsa om hennes resultat på Lindas blogg. :)
Det var kul att vara där iallafall. Det var många år sen jag var på en uställning sist och det var kul att se allt med lite "vuxnare" ögon. Runt 500st kaniner var nog där iallafall.
Jag tycker det är lite smått hyseriskt med allt denna fix för dessa små stackars kaniner som får sitta i små trånga burar en hel dag med okända människor som står och glor. Vissa såg ritkigt stressade utan, medan vissa låg och sov nöjt. ;)
Men man undrar ju lite vart välfärdheten är i såna här sammanhang. Här är det inte snack om tillgång på grovfoder, vatten och sitthylla minsann. ;) hehe..
 
Jaja det har ju sin tjusning det med. Hade jag haft tiden hade jag gärna haft lite uställningskaniner osv. Man ser ju att de flesta som är där är äldre kvinnor/män som typ är sjukpensionerade osv. INTE BARA, men många.
Men vem vet, en dag kanske jag också blir kaninuppfödare. ;) Om jag kunde välja vilken färg/ras jag skulle sattsa på. haha..
 
Nej nu måste jag avsluta, vi har bråttom iväg till mamma & pappa som ska vara barnvakt åt Casper ikväll. Vi ska på 40års-fest. (Minns inte om jag nämt det?) Det är iallafall en av mina fd chefer som fyller år. Det ska bli kul!
 
Ha det gott!
 

Kommentarer
Postat av: Fylstakanin

Ah var du där med Linda....min kompis som fött upp Ywittra.
Tänkte på det du skrev om grovfoder.....halm är grovfoder. Å ja en del ger inte vatten :(
Tycker absolut du ska föda upp kaniner. ...kanske gör det nu?
Hur som är du i vilket fall Välkommen att bli medlem i vår kaninförening...vi är några tokiga kärringar å gubbar där å behöver fler medlemmar.

Mvh Maria

2013-02-14 * 23:44:58
URL: http://www.fylstakanin.se


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0