Barnmat VS Gröt

Suck, alltså detta med att få Casper att vilja äta barnmat går inge bra. Smakar mer än gärna av våran mat men så fort jag försöker med något tillagat för honom eller om jag testar med köpt barnmat vägrar han!
Här nedan ser ni ju skillanden. Laxgryta gick absolut inte, precis som spagetti&köttfärsås, kyckling&rotfrukter, broccolistuvning etc.. men gröt blandat med lite äppelpuré (ja alla fruktpureér igentligen), det är mer än gott.

Suck.. några tips?




Kommentarer
Postat av: Jossie - Mamma till Edvin

Nja, tyvärr har jag inga tips.. Edvin har aldrig ätit köpt barnmat, men däremot mat som vi gjort iordning speciellt för honom, men det som funkade bäst för oss var att laga vår mat barnanpassad (inte stark och utan spenat t.ex.) så han kan äta samma som vi äter och det fungerar kanon :)

2012-05-08 * 13:55:58
URL: http://jsantinelli.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det kanske går bäst om ni äter samma sak.. Smaka lite av hans mat du också innan du ger honom den så han ser att ni också äter den. Det kan fungera.. Annars kan du lägga lite av hans mat på din tallrik och ta maten därifrån och ge honom, "lura" honom att ni äter samma :)

2012-05-08 * 17:34:45
Postat av: Alexandra

Har egentligen inget riktigt bra tips, men jag gissar på att Casper till slut kommer att äta vanlig mat oxå. Min lilla tös spottade ut gröten de första gångerna o till och med skrek en gång!! Men nu slukar hon den! :-) bara fortsätta testa, försök som de andra skrivit!stoppa in skeden i din mun o visa att du tycker det är gott! Då kommer han nog tycka det e mer intressant! Funkade på vår lilla iaf! :-) lycka till!

2012-05-08 * 21:41:10
Postat av: Sara Strid

Testa att göra egen mat. Det går skit snabbt och är enkelt. Du behöver bara en mixer eller stavmixer. Till en början gjorde jag mycket barnmat med morot och majs i för det är sött. Mina killar gillar söt mat...

Jag tog t ex en potatis, en morot, lite majs, köttfärs och kokade. I med en klick smör och mixade. Till en början mixade jag den helt slät och sedan när de vant sig lite större bitar. Man kan ta vad som man har hemma. Jag fick inte heller i mina barn färdighköpt barnmat. Kommer inte ihåg hur det var med salt, tror jag köpt osaltat smör...

Hoppas det löser sig.

2012-05-09 * 10:19:40
Postat av: Emma | Mamma till Casper

TACK för tipsen allihopa! Ska skita i köpt barnmat och göra egen. TRor han vill att det ska smaka lite så ska höra med BVC hur mycket man kan krydda utan att det är skadligt helt enkelt. :)

2012-05-09 * 20:30:34
URL: http://nikoba.blogg.se/
Postat av: Mimmy Nilsson

Vår son var oxå så, till en början.
Men vi köpte hem burkmat (från 6 mån) - spaghetti och köttfärsås, redan 1.a gången vi prövade ge han, så älskade han det.
och han gillar oxå Äpple/Päron gröt från 6 månader.

Jag har inte haft så större problem att ge barnmat åt mina barn, Men alla barn är ju som sagt OLIKA.

Det är ju lite knasigt att lära / skämma bort bebisen/barnet med sin egna hemma gjorda mat.

Vi ska så småningom oxå börja ge hemmagjord mat, Det rådet fick vi av BVC här.
mycket Billigare..

2012-07-02 * 14:43:50


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0