Bebismys & kaniner

Gokväll, idag har det varit fullt úpp. :) Nä då men jag har inte haft tid eller lust för datorn iallafall.
Imorse efter att jag plockat undan och bäddat sängen så fick jag för mig att baka de där bullarna. Så tre plåtar kanelbullar blev det. Blev inte så nöjd.. får inte till dem så de blir så där saftiga och goda som mammas. Hjälp!?
Men Glenn var nöjd med dem iallafall. ;)

Runt lunch kom sotarn hit igen. Sist han var här hade vi tagit fel stege så han kom inte upp på taket. Idag kom han upp men upptäckte ett kråkbo långt ned i ena skorstenen, samt ett hemmabygge som inte verkar vara besiktigat så det kommer ytterligare en sotare nästa vecka som ska fixa och dona med det. Tur vi inte använt av oss av kaminerna här inne.

När han varit här for jag till Anna & Mira. :) För er som inte hängt med är det ju de som vi gått tillsammans med i familjegruppen. Mira är väl typ 3-4dagar äldre än Casper bara. Så kul att se hur lika de är i utvecklingen.
Hemma hos Anna blev vi bjudna på fika och så blev det såklart en massa mammaprat, och bebisbus. ;) hihi
Casper fick prova på Miras nya gåstol. Haha han backade istället för att gå framåt. ;) Men han tyckte dne var superskoj iallafall. :) Men någon gåstol blir det inte hos oss, jag har fått för mig att det sinkar bebisen utveckling, men jag vet inte igentligen. hehe.. Jag kanske är ute och cyklar helt. Men Casper behöver ingen tycker vi iallafall. :) Men kul att prova på iallafall.
Det var super kul att få träffa dem iallafall och förhoppningvis kan vi ta oss till öppna förskolan nästa vecka. Om de inte stängt för sommaren redan? Jaja annars hittar vi på något annat.

När jag kommit hem från Anna så kom Linda hit så styrde vi bilen mot en kaninuppfödare utanför örebro. Där kikade vi runt på ett 70tal olika kaniner i olika fäger och form. ;) Jag tackade nej till den wienertecknade viltfärgade ungen, men har ställt mig i kö på en vitblåögd istället. :) Kul!
Linda hittade sig också en sötnos som troligen får flytta hem till henne. :)

Nu är det iallafall läggdags här på Broby. Killarna sover redan. Min kära sambo ska upp och jobba kl. halv tre inatt. Spruta ogräs. Blir borta hela dagen lång. :(
Som tur är kommer Johanna och håller mig sällskap imorgon efter lunch. Ska bli sååå kul att ses. Minns inte när vi såg senast. ♥

Godnatt alla fina.


Kommentarer
Postat av: Anonym

En gå stol hjälper barnen med utvecklingen att bli stadigare å ett hjälp medel för dom att ta sig fram istället för att vara på golvet hela tiden vilket inte är det skönaste

2012-06-14 * 23:23:55
Postat av: Emma | mamma till Casper

Fast nja.. Barn "ska" ju bara vara på golvet först. Att bli stadig och lära sig gå har inget med en gåstol att göra då de måste lära sig allt rätt ordning. Genom att ha dem i gåstol hämmar man dem att utöva de moment de ska klara innan gång.



Men som med allt annat är det väl idviduellt. Men jag är övertygad om att en gåstol inte bidrar till att dem går fortare. Det går inte att stressa fram. Ett barn som öär sig gå tidigt och gått i gåstol hade troligen gjort det utan den också.



Men det är bara vad jag tror genom vad jag läst och hört. Men misstycker inte dem som väljer att använda den. :)

2012-06-14 * 23:36:47
URL: http://nikoba.blogg.se/
Postat av: Erika

Angående gåstolen så är det upp till var och en :) Tycker du gör rätt i att göra så som du tycker känns bra för er! :)



Kram

2012-06-14 * 23:52:19
URL: http://erikashundliv.blogg.se/
Postat av: Anonym

Gåstol och hoppgunga är det bästa som finns! För oss iaf! Med en superaktiv 7månaders behövs avlastningen för mina armar ;)

2012-06-15 * 00:15:34
Postat av: Jossie

Tror inte det hämmar utvecklingen, men precis som du skriver så tror jag att de som lär sig gå tidigt gör det även utan en gåstol. Däremot, om man har ett barn som är intresserad av att gå innan den har hittat balansen blir en gåstol en väldigt skön avlastning för föräldrarna som då inte måste gå omkring med barnet hela dagarna i händerna.. Har man en unge som nöjer sig på golvet är det ju där barnet vill vara o mår bra av.. Så förstår att ni väljer att skippa en gåstol eftersom det uppenbarligen inte behövs för er :)

2012-06-15 * 07:45:34
URL: http://jsantinelli.blogg.se/
Postat av: Emma | Mamma till Casper

Svar; Kan tänka mig att det är skönt avlastning. :)

2012-06-15 * 10:52:22
URL: http://nikoba.blogg.se/
Postat av: LInda

Mina bullar blir oxå hårda och torra typ :( ända tills mamma kom och hade med sig sin hushållsassistent som ger en fin deg. Det visade sig att när jag blandat degen för hand så arbetar jag alldeles för mycket och länge med den = torra bullar.. :( så nu ser jag fram emot att låna hennes assistent o baka bullar nästa gång hihi. Då kör häller man i alla ingredienser i den bunken som snurrar runt, runt och stänger av precis när allt har blandats ihop :P

2012-06-15 * 20:14:21
URL: http://luckylady.se
Postat av: LInda

Oj jag mena inte att dina blev hårda och torra (som mina) utan jag menade att mina inte heller brukar bli saftiga och goda som du skrivit :P

2012-06-15 * 20:16:09
URL: http://luckylady.se
Postat av: Jossie

Mina bullar blir också sjukt torra. Oskar är däremot bäst på att baka goda bullar så han brukar alltid baka de här hemma :-)

2012-06-16 * 11:31:56
URL: http://jsantinelli.blogg.se/


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0