28 februari

Då var det sista dagen för årets februari. Sista vintermånaden enligt kalendern. Tänk vad härligt det skulle vara att vakna upp imorgon och se att all snö är borta och att det är vår! Längtar något grymt efter sol, värme och fågelkvitter. Vintern har vart allt för lång nu.
Visst uppskattar jag vintern. Vi ska ha vinter.. men nu finns ta mig tusan ingen energi kvar. Tack och lov är det ju längre och längre dagar nu. :)

Jaha, vad har hänt idag då?
Jobbat första dagen efter min sjukledighet. Elly hade genomgång med mig imorse om allt som hänt. xD Missat hela grisning istort sätt. Så det är inte så lätt att bara kastas in i högtrycket av sjuka suggor & en jävla massa smågrisar. xD Såhär mycket smått har vi inte haft på månader. Märks att det börjar gå åt rätt håll. Så mycker fler levande födda under vår/sommar än höst/vinter. :) Tyvärr så är det svårt att få lantrassuggor att dia bra, så har nog att vänta en hel del svältande smågrisar. Allt har en baksida..
Men förmiddagen gick åt att räkna över alla grisar i BB samt kastrera de kullar som Elly inte hunnit med. Praktikant-Daniel var med och hjälpte till. :)¨

På eftermiddagen så satt jag med pappersarbete. Jag knappade in grisningen. Dvs De suggor som grisat, vilket datum, antal födda samt dödfödda. :)
Sen blev det att utgångsrapportera gyltor resten av eftermiddagen. Har fått i uppdrag av rådgivaren att knappa ut alla sålda/döda/slakatade uppmärkta gyltor from förra våren. :P Det är sååå tråkigt. Man blir helt dum i huvudet av alla nummer. Haha.. Dessutom iskallt på kontoret så satt och frös som en liten kotte.

Nu ska jag strax gå och sova. Hatar att sova ensam. Saknar älskling något grymt. Ska strax ringa och tracka honom i telefon en stund innan jag somnar. ;)

Framtiden är vår hjärtat. Det kommer bli så bra. <3


Kommentarer


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0