röriga sjukvård..

Ja gårdagen blev ju minst sagt obehaglig.
Skrev ju att jag skulle till barnmorskan. Allt såg fint ut. Hjärtljuden lät perfekta, mitt blodtryck kunde inte bli bättre och blodsockret låg på normal nivå. Allt var frid och fröjd. Sen kom vi till urinsprovtagningen.

När man är gravid så mäter man efter äggita (protein) i urinen. Det tillsammans med ett förhöjt blodtryck kan vara tidiga tecken på havandeskapsförgiftning. Otreliga grejjer.
Jag har aldrig haft någon påvisad äggvita i urinen men igår hade jag en +2a! Inte bra! ock ar ju blodtrycket hur bra som helst..

Fick förklarat att deras ordinarie provstickor var slut och därför använde de någon typ av analysmaskin som hade gett utslag på flera andra men som var felaktigt. Jaha liksom?
I vilket fall som helst skickades jag hem med ett provrör som jag skulle lämna in nästkomande dag med morgonurin. Men att min b skulle prata med specialistmödravården.
En halvtimme senare ringer hon och säger att jag är bokad där, på usö. Att jag ska komma in så fort som möjligt under förmiddagen för att testas igen. Eftersom det ändå isat en +2a.

Livrädd åkte jag hem från jobbet, fick tag i Glenn som följde med in till örebro. Inne på spec.mödravården fick jag lämna ytterligare ett prov. Första sköterskan såg ingenting. Inte andra och tredje heller.. Vi skickades ut i väntrummet igen.
En stund senare kom en läkare och hämtade oss. Troligen har den där appareten spelat även mig ett spratt. Så jag skickades hem igen. Med uppmaningar om att åka in på tors/fredag och lämna ett urinprov till inne på vårdcentralen. Suck.. tack och lov att inget var fel MEN lite dåligt!? De där stickorna är inte ens svåra att få tag i enl läkaren som var måttligt irriterad på vårdcentralen. Jättebra att skrämma skiten ur gravida liksom..?
Jag låg med spänningshuvudvärk och sammandragningar i flera timmar efter den där cirkusen.

Me jag är glad att allt var bra, och hoppas det förblir så. :)

För övrigt nyss hemkommen från jobbet. Ska laga lite mat i min ensamhet då kärleken är ute och skördar. Ska åka och hälsa på en sväng sen. Få åka lite traktor. :)
Nu har vi dessutom en fungerande toalett igen! bara några rör kvar att koppla :):) Fantastiskt!

Taggar för långvecka på jobbet! Grisning är igång. :) Magen är ivägen. ;)
 Nästa sovmorgon blir nästa tisdag. :P Tackar för alla nummer, men saknar en del godingar fortfarande. :)
// Emma


Kommentarer
Postat av: Carro

Shit va läskigt!! :o

tur att de inte var något men ändå! USCH!

(och jag gillar att jag läste "vi har en fungerande IGELKOTT" ist för toalett.. Ja typ.. Vafan? xD

Men lycka till nu med resten av graviditeten! :)

2011-08-17 * 15:20:56
URL: http://whyevenbother.blogg.se/
Postat av: Mickan

Sjukt att de gjorde som de gjorde, men är glad att det inte är några problem längre. Kul och se bilderna på magen och se den växa! :)

Skönt och läsa att ni snart har en fungerande toalett så ni slipper "campinglivet" ;)

Sköt om er och lilla magen, eller ska jag säga stora? ;)



Kram

2011-08-19 * 01:54:05
URL: http://thefallendarkangel.blogg.se/


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0