15 mars || molly hemma

ja ni läste rätt, vi har redan fått hem henne. Tog kontakt med polisen idag och fick lov att ta henne på prov. Så nu bor lilla molly hos oss i två veckor innan vi bestämmer oss om vi vill ha henne. Vi har starka funderingar på att döpa om henne till Smilla men vi får se. :) Hon är inte så inskolad på molly så blir nog inget bekymmer.

När vi kom hem så tog det lite drygt två timmar för fröken att varva ned och vila. Mycket passivitetsträning kommer behövas. Men tror det hela ligger i att hon är så understimulerad. För tillfället ligger hon nedanför mig och är på väg att varva ned efter kvällspromenaden. Från första klivet ut från lägenheten till att vi kom tillbaks har vi fajtats hon & jag. Men nog kommer det bli hund av henne med. Otroligt lättkorrierad i kroppspråk osv så i slutet av promenaden slutade hon faktiskt upp med att "kasta sig" framåt i kopplet, och det var första gången. :') Hon verkar fatta vem som är ledare iallafall. Om en vecka kommer det nog gå jättebra ute. :)
Sen ska jag ta och akrivera henne lite också. Leta lite godis i snön kan ju vara en bra start.

Valde att plocka av henne stryphalsbandet jag fick med och tog ett halsband som jag lånat av eva. Det resulterade genast i att hon blev mindre stressad. anade att hon tyckte det var obehagligt med stryp. Ja menar hon har ju inte ens gått i koppel innan knappt vad vi förstått. Lilla gumman. <3
När jag var och handlade foder så kunde jag inte låta bli att köpa ett hurttahalsband & koppel. Jag kunde bara inte, dock nu när jag kom hem tyckte jag halsbandet är en storlek för stor så ska åka & byta det imorgon efter jobbet. :) Molly ska vara hemma med emil imorgon iallafall. Landa lite i miljön.
Har också märkt att hon stressar som fan när hon ska dricka & äta. Slänger i sig maten så emil ska pyssla lite med det imorgon då han har erfarenhet av det tidigare fick jag reda på. :D Vilken karl jag har!

Men nu ska jag gosa med vovvarna och sen sussa!
Jag är såååå exalterad & glad över det här! :')

//Emma


Kommentarer
Postat av: Carro

Vad roligt :D all lycka nu med nya hunden :D

2010-03-15 * 23:27:50
URL: http://whyevenbother.blogg.se/
Postat av: Anonym1

Hon är verkligen jätte fin :D har dem stamtavla på henne?



Tips om hon äter för snabbt; häll lite vatten i maten, eller läge en stor sten mitt i så hunden måste äta runt stenen :)

2010-03-15 * 23:29:00
Postat av: Emma || Nikoba

Svar carro:

Tack så mkt :D känns jättespännade!

2010-03-16 * 05:56:30
URL: http://nikoba.blogg.se/
Postat av: Emma || Nikoba

Svar anonym1:

Jo det vi ska prova faktiskt, alltså det där med vattnet. Men stenen kanske också är värd att prova. tack!

2010-03-16 * 05:57:22
URL: http://nikoba.blogg.se/
Postat av: Lovisa

OOh va roligt!! :D Det där kommer ni klara galant tror jag ;D



Jag köpte ett Hurtta koppel/halsband till Eros när vi åkte in till Karltads djurklinik sist :) Dom är ju så jääkla snygga!! :) Tror ja ska beställa lite kläder till mig själv därifrån nån gång också ;)

2010-03-16 * 22:01:34
URL: http://nikonda.blogg.se/


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0