Trädgård redo för vintern

Dagen har gått tokfort, och vi har fått så mycket bra gjort idag.
 
Efter frukost så pälsade vi på oss och gick ut. Glenn hämtade en grävare på jobbet som vi sen använde som hjälpmedel för att köra bort löv från trädgårdsgången. Phu det vart en del.
Jag passade också på att göra rent uteburen så fick det också gå med i skopan.
 
Upptäckte att jag hade på tok för lite spån för att fylla buren igen. Jag trodde att jag hade betydligt er än vad som faktiskt fanns. Så efter lunch åkte jag till granngården och köpte hem en bal spån. Jag köpte också med mig några säckar kogödsel också. Eller naturgödsel som det så fint hette. Höll på att leta ihjäl mig innan jag förstod vad som var rätt.
 
Hem igen iallafall och hävde ut allt i trädgårdslandet tillsammans med några kärror sand som älskling lagt på redan. Vi försöker lätta upp jorden lite då dne är väldigt styv av leran. = jobbig att ha och göra med.
Sen har vi höstgrävt hela landet inför vintern. Eller ja, vi och vi. Jag gjorde en rad, älskling gjorde resten. Så han ska få en skön massage nu ikväll som uppskattning. Han är så bra min karl. ♥ Och nu är trädgården redo för vinter.
Casper sov mer eller mindre hela tiden vi var ute. Gött och sova ute i friska luften. :)
 
Jag hade lite kaninpyssel också. Tog tag i att klippa klorna på nya tanten. Wilma alltså. (Funderar på att döpa om henne till Kensa, vad tycker ni om det?) Och jisses vilka långa klor hon hade! Nästan 2cm långa, och några av dem hade krökt sig. Stackars liten. :( Tack och lov hade inte pulporna växt sig långa så det gick bra att kapa dem. Hon har iallafall funnit sig fint tillrätta här hos oss. Hon ska bara få sätta lite vinterpäls så kan hon snart flytta ut. :)
 
Stampe & Lillan ser förjävliga ut nu i "underredet". De betar ju hela dagarna på vått gräs och hoppar i lera och sand. Så de är alldeles toviga. Försökta kamma dem lite men det gick inte. Det slutade med att jag badade dem halvt och bosatte dem i garaget under natten för torkning. Imorgon ska jag borsta igenom dem ordentligt!
Små tussarna..
 
Lillan har fått ett återfall med magen. Jag skulle ju ta bort henne för ett tag sen men då blev hon ju bättre. Nu är det illa igen. Så nu får hon somna in. Ska boka tid så fort som möjligt. Hon har dessutom magrat av. :(
Ja dessa djur.
 
Nu har jag & älskling avnjutit god mat och tittat på solsidan. Vi fortsätter kvällen med lite Beck innan vi ska sova. Drömma lite om vargen kanske? ;) 
Godnatt.
 

Kommentarer
Postat av: Erika

Vad duktiga ni är!! :)

Tråkigt med Lillan :( Men du gör det rätta.
Kram <3

Svar: Tack fina du.
Ja jättetråkigt. Dåligt samvete att jag dargit ut på det. Men man vill ju så gärna att de ska bli friska. :( Kram <3
nikoba.blogg.se

2012-10-22 * 10:59:15
URL: http://erikashundliv.blogg.se


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0