Mammamys

Idag vill jag först och främst tacka Sandra & hennes Ludwig för en jättetrevlig stund! Åh det var så mysigt att sitta och prata bebis med någon som har småbarn nu. Hoppas du hade det lika mysigt som jag och vill ses igen!
Hihi helt galet att Casper ska bli så där stor, och ännu större tillomed. Hihi Längtar så till första skrattet. :')

På eftermiddagen for jag & älskling in till Örebro, närmare bestämt socialförvaltningen där vi kriit under faderskapsbevis och delad vårdnad osv. Casper var så lugn och snäll. :) Charmade en hel del tanter minsann. ;) Hihi

Nu på kvällen lagade jag fisksoppa som älskling så gärna ville ha, sen har det art tv-tittande med soande bebis på magen. Mys! Onsdagar är bra tv-dagar. Först Halv Åtta Hos Mig, sen Bonde Söker Fru och sen Greys Anatomy. Nej jag är inte nördig. ;)

Vill också tacka min kära mamma, och Caspers mormor för de jättefina klädera vi fick igår när jag var hemma i sänna. <3 Hade en jättetrevlig dag där borta med mycket prat om bebisar såklart. :):)

Uppdatering om Caspers utslag. Osäker på om det är skorv då det vandrat ned i hela ansiktet och börjar gå neråt halsen. Hm.. ser jättehemskt ut. Skönt att vi ska till bcv imorgon så de kan utreda vad det kan vara. Hoppas det inte är någon allergi!
Tusen tack ni mammor som gett tips och råd om vad det kan vara.

Kram!


*Casper laddar för avfärd mot veckohandling i söndags*


Skorvig unge

Slänger in ett liten inlägg innan jag och min lilla familj ska krypa ned i säng. För imorgon ska jag och Casper åka hem till mormor och morfar och samtidigt lämna in bilen på Garaget, så hon får vintertassar på sig under dagen. Ska bli mysigt och komma hem och prata lite med mina älskade föräldrar. Älskar er. <3

Vi misstänker här hemma att lille Casper har fått skorv. Pratat med mamma och en sköterska på 1177 och de tycker det stämmer in. Liksaså när jag läser om det och ser bilder tror jag det kan stämma. Äen om han inte verkar ha så grov skorv isåfall. Fick inte tag i BVC då deras telefontider var slut. Suck. Så jag får avakta tills imorgon. Casper verkar inte må dåligt iallafall. :) Vi smörjer och håller rent så länge enligt råd. :)
Det ser i vilket fall som helst inget roligt ut. Hela huvudet fult med utslag. <3

Igentligen skulle vi ha träffat Sandra & hennes söta Ludwig imorgon, men det var imorgon vi fick tid för bilen så det sket sig. :( Förhoppningsvis kan i få till en träff onsdag förmiddag innan vi ska in till socialförvaltningen och underteckna Glenns faderskap. (Vilket vi fick påminnelse om. Hade helt glömt bort det brevet som vi fick några dagar efter att Casper kommit till världen. Fy på mig!)
På torsdag ska vi till BVC igen på läkarkontroll. :) Full rulle denna vecka med andra ord innan vi drar söderut!

Men nu måste jag dona klart här hemma. Ska plocka unda efter kvällsmaten, mata katten, ta in kaninerna och natta bebis innan jag ska gosa ned mig hos älsklingen min.

En fråga till er mammor.
Hur fick ni in att få bebis att sova själv i spjärsängen?
Vi har det lite kämpigt med det och skulle gärna ta emot tips!

Ha det gott!
// Emma


Lista

En liten gullig & flummig lista. ;)

När fick du reda på att du var gravid? 24 feb 2011
Blev det en chock? Ja faktiskt. Hade inga känningar alls, men visste att risken fanns. ;)
Hur gammal var du? 21 år
Hade du mycket halsbränna? Nej ingenting.
Spydde du mycket? Inte en enda gång.
Var det någon favoriträtt som ändrades? Nej inte direkt. Mer sug efter grönsaker bara.
Hade du mycket foglossning? Mjo, från v.11 ungefär. Fast var bara jobbigt från och till.
Hade du sammandragningar? Lite från och till, mest i slutet såklart.
Ditt sf mått som störst? 38cm
Har du fått bristningar? Ja en hel del fram på magen.
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Först Flicka, sen pojke sen flicka igen. ;)
Vad hoppades du på? Spelade ingen roll. En frisk bebis var det som spelade roll.
Hade du mycket vätska i kroppen? Ja en hel del, men tyckte inte det själv fören nu när jag ser bilder på mig själv. ;)
Hur mycket gick du upp i vikt? 18 kg (de sista 7kg de sista veckorna)
Hur ser du på graviditeten idag? Något jag vill uppleva igen i famtiden. :)
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Bara att den skulle gå bra och att bebis mådde bra.
Gick du över tiden? Nej, födde i v.39+4
När började din förlossning? Den började den natten mellan den 1-2/11 med oregelbundna värkar, kom igång på allvar natten mellan 2-3/11.
Hur lång tid tog det? 14,5timmar ganska exakt.
Hur mycket var du öppen när ni kom in? 3 cm (om jag inte minns fel)
Vad tyckte du var jobbigast? Att slappna av trots smärtan. Det var jättesvårt pga av värkarna. = bebis sjönk inte ned ordentligt.
Var du rädd för något? Nej inte direkt.
Grät du? Oh ja.
Skrek du? Jajjemen.
Tog du nått smärtstillande? Ryggmärksbedövning + lustgas samt dusch (och älsklings trogna massage)
Blev du sydd? Ja, några stygn.
Dragen med sugklocka? Ja.
Hur många var inne i förlossningsrummet? Haha, minns inte. 5-6st?
Hade du någon nära med dig? Min älskade Glenn såklart. <3
Hur stor var bebisen? 3535gram och 50cm lång.
Blev det en pojke eller flicka? Pojke
Vad fick hon/han heta? Casper
Hur ser du på förlossningen idag? Som något jag skulle vilja göra igen, fast utan det dramatiska slutet med sugklocka då. :)
Var allting värt det? Utan tvekan!

Första advent

Jaha, då var vi åter i advent igen. Inte ens en månad kvar till jul.
Jag kan ju inte påstå att julstämningen fallit öer mig ännu. Tycker alla pyntat onödigt tidigt iår. Det är ju ändå bara november. Okej att julstakarna åker fram idag såklart, det gör dem äen här hemma hos oss. Men mer än så tycker jag är allt för tidigt.
Sen tillhör ju jag dem som inte tar in gran fören sista veckan inna jul. ;) Alla är ju olika.
Men vi har iallafall tänt första ljuset i vår nya fina adventsljusstake. :)

Tråkig dag idag. Beror för min del på vädret. Jag blir så himla låg av stormigt väder. Vet inte vad det beror på. Blä säger jag bara. Haft huvudärk hela dagen. :( Fast ioförsig upptäckte jag nyss att min temp var något högre än normalt. 37.0 när min noraltemp är 36.4 ungefär. Kan gravidtempen sitta i så pass länge tro? Hoppas på det, för jag vill inte bli sjuk! Om inte så är det inte konstigt att jag mår konstigt med huvudvärk osv.

Casper har vart med oss till maxi idag och veckohandlat. Han fick en till MAM-flaska, blöjor och baby-semp. Hoppas han blev nöjd. ;) Han sov sig igenom hela handlingen iallafall. Duktig skrutt.
i har ju gått emot alla förmaningar om att inte använda napp då han har sånt humör. Med napp i mun får man honom nöjd lätt. :) hihi Dessuto suger/sög han mycket på tummen, händerna. Lättare att få bort en ovana med napp än tumme senare i livet. Nappen kan man ju ta bort iallafall.

Just nu är charmtrollet där uppe med far sin som försöker städa. Casper tycker det är väldigt tråkigt låter det som så jag får nog gå upp och sällskapa lite med honom. Lite mammasjuk är han allt, vår lilla skatt.

Jag längtar tills nästa fredag om jag inte nämt det redan! hihi Vill ner till Halland och hälsa på alla goa Hallandsbor. <3

Nästa vecka skulle jag vilja träffa någon för en fika, antigen här hemma eller någon annanstans. Någon som har tid & lust att ses? Hör av er då! :D
Kram

*Smirre har legat inne och slöat hela dagen, och bett om bättre jaktväder*


Hemmapyssel & prickig bebis

Hoho nattugglan här. Nädå men jag borde vara i säng. Ens dygn är helt rubbade nu. Jag går på 3timmarsintervall som Casper. ;) Som för övrigt ligger uppe hos pappa och har vaknat. Superkinkig. Dags för mat låter det som bestämt.
Mina fina pojkar. <3 isst är de för söta på bilen nedan. <3
Just ja, om Casper ser lite röd och prickig ut beror det på att han fått en attack av hormonplitor igen. Dem kommer och går på små bebisar. Inget farligt alls men ser för tråkigt ut.

Amningen är fortfarande skit. Ska prova med amningsnapp eftersom lilleman inte suger något alls längre. Mitt sista försök. Ska imorgon också handpumpa ur så ofta jag kommer ihåg då mjölken börjar sina. Gaaw vad mina tuttar suger på sitt jobb. :(
Men men det löser sig väl.

Annars idag har vi fått nästan helt klart på kontoret/gästrummet. Tjoho! Bara en byrå att montea ihop och skruva upp en spegel. :) Det ble så mysigt här inne. Ev måste vi köpa en annan gästsäng då denna var 15cm fö bred (!!) Bara något irriterande. Suck. Men den vi har nu får funka så länge. :)
Iomed att vi fått ordning på kontoret har vi också fått igång datorerna igen. Vilket innebär PHOTOSHOP igen. <3

Jag var till IKEA på förmiddagen och handlade lite krukäxter, en anslagstavla mm hit. Skönt med lite egentid faktiskt, även om jag saknade mina pojkar.
På vägen hem stannade jag till vid skogen och tog lite vitmossa, lingonris och kottar till adventsljusstake. Superfint blev det. :) Kan ni tänka er att det redan är första advent imorgon? Galet!
Stressen för alla julklappar är i full gång. Hua!

Men nu ska jag gå och natta barnet. Jag har fixat undan i köket efter kvällens bestyr.
Godnatt på er!


Vill också tillägga hur otroligt mycket jag älskar de här små sömntutorna. <3


Höstpromenad

Nyss kommit in och landat efter en timmes promenad med barnvagnen. Casper sov så fint hela vägen. Mammas hjärta. <3 Mitt stora hjärta jobbade, annars hade det varit mysigt att gå tillsammans som när han var ledig. Hoppas på att vädret är fint i helgen så kanske det kan bli en promenad då. :)

Det är så fruktansvärt trist ute nu. Jag vill ha snö och minusgrader. En riktig vinter. Jag älskar att vi haft massa jobbig snö och iskallt de senaste åren. Det är ju så det ska vara. :) Inte som nu när det är grått & ruggigt, och all denna jävla lera. Allt är skitigt. Blä! Nej ge mig frost, tjäle och snö tack. :)

Idag blir förresten Casper tre veckor gammal. Älskade skruttunge. Känns som det var evigheter sen jag låg och kämpa med att få ut honom.
Ju längre tiden går, desto mindre skrämmande känns det att gå igenom det en gång till i framtiden. :) Var lite tveksam först faktiskt. ;) Men, det ska dröja x antal år först.

Idag har jag & Casper mest slöat. Börjar bli segt här hemma. Snart redo att ge mig ut ensam med honom tror jag. Om någon där ute vill hälsa på så får ni jättegärna höra av er. Knappt någon som bett om det. hehe Vi är inte farliga. ;)

Nu ska jag försöka få tid för en dusch innan maten. Absolut blank i huvudet vad jag ska bjuda min älskling på idag. Hm.. Men jag är jättesugen på ris. Så ska försöka komma på något att ha till det tror jag :)

Over and Out.
// Mamma Emma


Sovande bebis och hungrig mamma

Äntligen har jag fått lilleman att somna. Varit pigg som en mört i flera timmar nu. (Inte van med detta fenomen ännu) ;) Jag har inte fått i mig någon frukost ännu och är hungrig som en varg! Håller på med mat just nu. :) Gott!

Igår var vi till bvc på viktkontroll, och jisses vad han växt. Gått upp 420g på inte ens en vecka och växt 3cm. Vår stora kille. <3 Så skönt att det vänt ordentligt nu.
Fick åter igen sitta och prata av mig angående amningen. Jag är såå nära att ge upp, men fick lova att kämpa lite till. Så igår fick jag ett oxytocinspray att spruta i näsan innan amning. Tycker inte det haft någon direkt effekt. Dumma kropp.. :( Men men Casper mår bra, det är ju huvudsaken.

Igår hämtade jag & älskling hem en halv gris via jobbet. Styckad och klar. :) Så nu har vi frysboxen full med kotletter, bacon och.. grisfötter. :S Urk.. ska höra mig för om någon vill ha det sistnämda.
Härligt att äta kött som man vet vart det kommer ifrån. :) Dessutom jag som haft hand om den de första veckorna i dess liv. ;)

Idag så är älskling på kurs. Kurs om Greppa näringen. Han var inte direkt peppad. ;) Hihi jag är inte avis!
Ikväll ska vi försöka möblera lite i det nya kontoret/gästrummet. Så kul!

Nej nu ska jag slutföra lunchen. Sen äta!
Ha det gott.


Trist väder här i broby

Lilla Casper sover så jag ska passa på att slänga in ett litet blogginlägg tänkte jag. Snart dags för honom att få lite mat i magen så då blir det full rulle.
Han har börjat bli svårare att få att somna. Kräver lite mer vaken tid innan han somnar. ;) Inatt var han inte rolig! Inget dög och jag har inte sovit mycket alls. Älskling var snäll och pysslade med honom nu under förmiddagen så jag fick sova några timmar. Så nu efter en dusch, gos med älskling och frukost börjar jag känna mig mänsklig igen. ;) Vår lilla skruttunge. <3
Imorgon ska vi till bvc igen och väga honom. :)

Idag ska vi försöka möblera på kontoret. Vi ska strax bära in gästsängen och ikeaförpackningarna med den nya byrån, nattduksbordet mm. :) Så fullt upp idag!
Passande när vädret är urtrist. Vll ut och gå med min lilla familj, men inte lätt att hitta motivation för det idag inte. Hoppas det kan klarna upp framåt kvällen.

Men nu ska jag knalla ned till mitt stora hjärta och bära lite.
Kram


Ny början

Idag var det första dagen jag var ensam hemma med lillen eftersom älslkling började jobba igen. Det har gått bra. Vi har mest sovit. Jag längtar så tills man får in lite mer rutiner! :)

Fortfarande så ledsen över ammningen. Jag har mjölk i tuttarna men nu har han börjat suga dåligt. Bortskämd med flaskan antar jag. Vi ska åka och köpa en bröstpump nu ikväll. Det är så himla deppigt. Inget blev som jag tänkt med ammningen. Vill också kunna skryta om hur bra min bebis ökar i vikt tack vare mig, känna att han blir nöjd och belåten bara genom mig. Jag blir så ledsen. :(
Men tack för allt stöd av er där ute. <3

Men jag får tänka att det är lillens välbefinnande som räknas. Han verkar nöjd och glad. Förhoppningsvis har han ökat i vikt när vi ska in till bvc på måndag. Annars går jag i bitar!
Tro mig, det är inte lite sömn eller blöjbyten som är stressen i mitt liv just nu. Det är ammningen!

Appropå sömn så får vi sova helt okej om nätterna. :) Casper vaknar med 3-4h intervall på nätterna och vill ha mat och blöjbyte. Får jag bara sova en stund på dagen så går det jättebra att klara av allt. Vi jobbar på att få honom att sova i sin säng bara. Sakta men säkert börjar det gå. ;) Tips någon?

Just nu så försöker vi få en kinkig lillkille att sova så vi kan få hoppa i duschen, därefter ska vi äta lite för att sedan åka och veckohandla.

Så det var väl lite från mig.
Åter igen tack för alla fina ord.


Så frustrerande

Dagarna rullar på. På onsadag blir Casper liten två veckor gammal. Vårat lilla hjärta. <3
Vi är så lyckliga här hemma. Älskar min lilla familj.

Börjar få lite kläm på allt nu, även om det såklart är jobbigt stundtals. Fast jag måste erkänna att jag börjar bli lite nervös för att vara ensam hemma med Casper sen när älskling ska börja jobba. Tur han har nära hem!
Eftersom min mjölk inte vill rinna till ordentligt så har vi börjat ge ersättning på flaska nu. Kämpar mot tankarna att känna mig som en dålig mamma. :( Suck.. Det är så frustrerande att inte kunna ge det sitt barn behöver så som det förväntas att man ska kunna som mamma.. :(

Sen kan jag ju meddela att de nästan är klara med renoveringen här hemma. ;) Bara småpill kvar här inne i princip. Lovade att det ska vara klart denna vecka. Men det har vi ju hört förut. haha.

Sen har vi nu ikväll sålt akvariumet. Så skönt! Haft noll energi för det allt för länge nu. Så nu är det äntligen borta.
Då det stått i köket  har det stått i vägen för en välbehövlig ommålning. Vårat kök är typ .. senapsgult. Så fruktansvärt fult! Så det ska vi ändra på. ;)

Innan jag avslutar detta inlägg vill jag skänka några ord till min fantastiska sambo som ställer upp med allt här hemma och hjälper mig på alla sätt och vis. Älskar dig så otroligt mycket. Att få dela allt det här med dig är det absolut bästa som hänt mig. Tack för att jag får vara din. <3

Nu ska jag pussa lite på vår son, och sen laga mat till oss stora klunsar.


Så kom han äntligen

Nu ska jag ge er ett inlägg. Bloggen har jag prioriterat bort senaste veckan med tanke på bebis och allt. Vilket jag inte ser som något konstigt. ;) hihi

Men ja, den 3/11 kl. 14.19 kom han, vår underbara son Casper. Faktiskt på det datum vi räknat ut själva, innan vi fick vårt BF datum på rutinultraljudet. :) Vi går här hemma och bara myser med vår lilla familj. Sen några dagar tillbaka har vi börjat få till några sorts rutner här hemma, och ammningen som vart ett stort problem har kommit igång. Mina tuttar ville inte släppa ned mjölken fören dag fem så vi hade en mycket ledsen och hungrig kille här hemma och jag var helt förstörd av hormoner och oro eftersom lillhjärtat gick ned lite väl mycket i vikt. Men efter att vi fått börjat ge ersättning vände allt. Så nu har mjölken verkligen börjat rinna till och vi behöver inte ge ersättning varje mål och Casper verkar må mer än bra. :) (Just nu sovandes i pappas knä)

Så ja, allt rullar på. :) Trots att de fortfarande renoverar här hemma. ;) Smått kaos med målare och hembesök av barnmorskor. hehe. Men det funkar ändå. :)
Idag blir Casper dessutom en he vecka gammal. Tänk att vid den här tiden för en vecka sen låg vi på förlossningen med en nyfödd på magen. :') Åh.

Men vi hade ingen kul förlossning. Drygt 14timmar tog det från att jag kom in, plus de två dagar jag gick hemma med förvärkar. Helt utmattad vart jag så de var tvungen att ösa i mig värkstimulerande. Trots det så blev det sugklocka till slut då Casper inte mådde bra på slutet. Hjärtfrekvensen gick ned i botten har jag fått höra av Glenn som var sjuk av oro. Stackaren. DEssutom skrek han inte när han kom ut så de tog med sig honom till ett annat rum, där de fick igång honom efter nån minut. <3
Lustgas och utmattning gör att jag faktiskt inte var så med på slutet. Har fått mycket berättat, men minns att detvar väldigt skönt att få krysta! Göra något åt smärtan!
Men förlossningsberättelsen får nog vänta tills jag får mina journaler. ;)

Men kortfattat så åkte vi in vid midnatt 2/11 och han föddes som sagt 3/11 14.19. Han var 50cm lång & vägde 3535g. :) Lagom stor kille med andra ord. Vi är så stolta över vår lille pojk. <3 Kärleken man känner ögonblickligen för sitt barn är obeskrivlig.

Vi åkte iallafall hem efter en natt på bb då allt var bra med oss alla. Det kändes dock som jag blivit överkörd av ett tåg dagen efter då man hade träningsvärk överallt!
Men nu mår jag mår super och läker bra än så länge. Det är såå skönt att fått tillbaka en smidig kropp igen. Jag har gått ned 12kg av de 18kg jag gick upp. Så det rullar på. :) Men en påse på magen har jag fortfarande även om den blir mindre för var dag. :)

Ja men nu har ni fått lite uppdatering iallafall. :)
Hoppas ni har det bra mina kära läsare.
Kram från mamma Emma


Pinvärkar & väntan

Ingen bebis än. Bara oregelbudna pinvärkar som gör grymt ont stundtals. Ni som fött barn vet vad jag pratar om, och jag kan bara gissa hur jävla ont det lär göra sen.

Hände som sagt inget mer inatt. Jag har fått sova hyffsat, även om jag vaknat av de värsta värkarna. Är kissnödig konstant. Trots att jag kissar försvinner inte känslan av att behöva kissa, och det gör jävligt ont. :(

Ägnat hela dagen åt att vila & springa till toan. Duschat magen några gånger för att linda de värsta värkarna. När jag har de där som sitter i någon minut och gör grymt ont så har man liksom ont ett bra tag efter i magen.

Ringde förlossningen imorse iallafall. Bara för att få fråga lite om allt. Hon tyckte allt lät normalt, att det kunde lugna ned sig såhär dygn två. :) Hon tyckte jag skulle vila och sova så mycket jag kunde och ringa in om vattnet gick eller om jag fick täta värkar. Vilket inte hänt under dagen iallafall.
Låt det braka loss så det tar slut sen! Vill inte ha pinvärkar, vill få igång det hela och få ut våran unge!

Tack förresten för alla lyckoönskningar!
Håll tummarna nu att det drar igång!
Ajj nu en värk!

Bebis på gång

Ingen bebis.. än. Men det är säkerligen på gång. Det handlar bara om när. Barnmorskan gissade på inatt eller imorgon. Trots att liten inte var fixerad ännu! Hihi ja vi får väl se. :) Väljer h*n att ploppa ut imorgon så blir det på svärmors/farmors födelsedag. ;) Jag har slagit vad om att det blir den tredje så vi får väl se ;) hihi

Har iallafall onda värkar. Stått i duschen några gånger och försöker ta det lungt. Börjar ana hur jävla ont detta kommer göra. Slutar nästan andas av dessa värkar jag har nu och det har knappt startat liksom. Hua, men jag klarar det. :)

Tänkte jag skulle lägga upp de datum ni gissat på. Vill någon fylla i med eget så sätt igång. ;)

Jossie http://jsantinelli.blogg.se/
27 oktober Pojke

Agnes http://nikonian.blogg.se/
2 November - Flicka

Kristina o Dave i skåne
2 November - Pojke

Jag själv
3 November - Flicka

Mamma till Elliot
3 November

Anonym
3 November - Pojke

Freddy http://photobyfreddy.blogg.se/
4 November - Pojke

Vicktoria http://vixxxxi.blogg.se/
5 November - Pojke

Sofia
7 November - Pojke

Erika http://dalkullanerika.blogg.se/
5 November - Flicka

Ida
6 November

Sandra G
8 November - Pojke

Emelie http://dansantakossan.blogg.se/
8 November - Flicka

Lovisa G
9 November - Flicka

Glenn
9 November - Pojke

Erika http://priiken.blogspot.com
10 November - pojke

Lovisa http://nikonda.blogg.se/
11 November - pojke

Karin
11 November - Pojke

Daniel
14 November

Dags?

Klockan är sju, och jag kan verkligen inte sova. Vaknade för några timmar sen med onda sammandragningar. Väldigt oregelbundna. Allt från 4-8minuter emellan. Men ont gör dem, inte varit med om det förut.
Kissat som en idiot hela natten och nu har det börjat komma blodiga flytningar. Kan det vara på gång tro?

Kände mig ju nojjig igår eftersom bebis rörde om som fan! H*n har ju vart så himla lugn och stilla någon vecka nu men igår var det håll i gång i flera timmar. Inte ens när vi skulle sova lugnade liten ned sig. Jag bara reagerade på det avvikande beteendet. :o
Haft mensliknande smärtor flera veckor nu men inte under nätterna vad jag märkt.
Men under mina kisspauser inatt har jag faktiskt haft ont av det också.

Men vi får väl se! :)


RSS 2.0