Hembakad hallonpaj

Har nu plockat mina hallon. :D Fick ihop drygt en liter som jag strax ska sätta in i ugnen. Smulpaj minsann. :) Ska överaska hjärtat som står där ute och sliter med veden.

Det verkar vila en förbannelse här på broby. Alltid ska något krångla! Idag så small två faser här hemma. Inte jordfelsbrytaren utan de stora faserna. Våran radonavskiljare har gett upp. Tre dagar innan service Är inte det totalt jälva oflyt? Suck! Såklart hade alla montörer utom en semsester inne på JMS så de kunde bara erbjuda telefonsupport senare i eftermiddag. KUL! Så nu har vi inget vatten att dricka, eller ja inget rent vatten alls. Radonavskiljen är helt förbikopplad. :(
Hoppas det fixas snart iallafall. Vi åker ju till halland på onsdag.

Jaja, ikväll ska vi på gristräff iallafall. :) Det ska bli trevligt. Det är på Glenns jobb. Det ska bjudas på mat tillomed. :) Det är Örebros grisproducenter som anordnar en träff var år. :)


v.26 (25+0)

Usch vad jag är dålig på att blogga. Ingen motivation alls faktiskt. Men slänger upp ett inlägg nu iallafall. Jag går ju in i v.26 idag. Mår jättebra. Fortfarande inga bristningar, ingen foglossning och bebis sparkar på.
Ryser vid tanken att det bara är en vecka kvar av semestern. Pratat med chefen om det här med havandeskapspening. Jag borde nog söka. Barnmorskan tyckte ju det. Hm..
Misstänker att jag kommer vara väldigt klumpig iallafall. Bökigt att göra saker här hemma redan nu jue.

Vill ni läsa om vad som händer i v.26? Klicka på länken.
http://se.babycenter.com/pregnancy/fetaldevelopment/26weeks/

Annars då? Jodå, hjärtat sliter med veden. Hjälpte till att stapla in det sista idag. Skönt! Ni ska få se före-efter bilder sen. galet vad mycket vi, (han), fått gjort!
Nu ikväll var vi iväg och hämtade en vedklyv så vi kan få undan det som ligger okapat. Fick köra i 30km hem så det var seeeegt. Tror vi var i lillkyrka och hämta den. (?) x)

Jag därimot tänkte gå bakom ladugården imorgon och plocka hallon och baka en paj till min älskade. :) Såg också idag att vi hade en buske full med krusbär bland hallonen. Vad kan man göra av dem? Någon som vet? Tips? :)

Kan ju också meddela att våran potatis är sååå god! Jag gjorde en fiskgryta igår med vår färskpotatis till. Gud så gott det var! Någon som vill komma och smaka lite potatis hihi? :D

Nej dags att åter ta käll. Börjat regna igen här. suck.. vart är sommaren?
Hoppas alla mår bra. :)




Hemma igen

Sådär nu är vi hemma igen. :)
Vi kom igentligen hem igår men då var jag för trött för att blogga. Somnade tidigt. :)

Vi har iallafall haft det supermysigt!
På ägen till dalarna i onsdags så hade vi picknick vid en sjö. Har ni smakat marabous nya cockies? HUR GODA SOM HELST!
Strax innan mora svängde vi av mot nynäs och tittade på dalahästtillverkning. Ett måste när man besöker dalarna ju. ;) Såklart köpte vi med oss röd pålle hem. hihi ^^

I torsdags hade vi grymt tur med vädret och kunde tillomed bada i siljan och lägga oss och sola i några timmar, allt efter att vi vart och strosat runt i orsa björnpark.  Vilket var varmt, svettigt och tungt som gravid. ;) För er som inte varit där så kan jag berätta att det är väldigt kuperat. Anläggningen är byggd som på ett berg. Så jag och älskling fick pusta en hel del. Speciellt uppför "tigerberget". Hihi men det var verkligen supermysigt och i fick se alla djur utanom järven.

På källen sen skulle vi ut och käka. Kvällen innan gjorde vi en jätteflopp och åt på strandrasturangen på orsa camping. DONT GO THERE! Det var hemskt. Jättedålig (!!!) service och maten var halfabrikat alltihop. Allt detta kostade dessutom skjortan. Inte värt en spänn! Uscha.. Ett norskt par bredvid oss skällde ut personalen efter att ha väntat på sina hamburgare hur länge som helst. Även jag tappade humöret efter att ha suttit vid ett oavdukat bord och inte ens fått menyer efter 15-20min. grr...

Men kvällen efter var vi i mora och åt på en annan rasturang. Jättedyrt men gud vad gott det var! Dessutom jättetrevlig personal som tog hand om oss. Så även om det vart dyrt så kändes det helt klart värt det. :)

Vi bodde på orsa grönklitts camping. Precis vid björparken. Vi hade en gigantisk stuga som var ämnad för 6pers igentligen, med bastu och hela köret. Bra att ta en sista minuten. ;) Vi fick det jättebilligt! Dock så ar det ingen skön säng. ;) hihi

Så igår åkte vi hem då, gps.en lyckades guida i oss på inlandsvägen genom bergslagen. Så i över två timmar såg vi i stort sätt bara ... skog. Liten miss tycker jag. Men vi hade det trevligt ändå. <3 Inget kan vara hesmkt tillsammans med sin kära. Eller hur? :)

Men nu är vi som sagt hemma igen. Vill tacka min fantastiska Glenn för en underbar semestertripp. Älskar dig över allt annat! jag vore ingenting utan dig, älskade mäniska. Vi för alltid. <3

Sen vill jag också skänka en tanke till alla männirskor i Norge. Det är ju fruktansvärt det som hänt! :( Skäms åter igen över att tillhöra släktet mäniskan.. Vi är hemska !




Hej dååå!

Ni drar vi strax till dalarna gott folk.
Tvivlar på att jag kommer blogga då.

Jag ska bara njuta med tiden tillsammans med kärleken.
Vi ska äta gott, se allt vi vill och bara vara. <3

Kommer hem om några dagar.
Kraam!

Minnen

Vissa dagar är tyngre än andra, varför kan jag inte bara släppa taget?
Hur kunde jag vara så ofantligt dum?
Jag saknar dig min vän.

Puke från Pukestorp
1995 - 2010
<3


Dalarna

Imorgon far vi mot Dalarna. :) Wiiie!


brumbrum

Hostar fram ett godmorgon till er. Fy vilken envis torrhosta jag fått.
Vi har precis ätit frukost och ska snart brumma iväg med bilen mot askersund där vi ska hämta bilbarnstol samt en resväska.
Blir inte jag sämre idag så reser vi nämligen uppåt mot dalarna imorgon. :) Mys!

Älskling låg och pratade med bebis igår. H*n sparkade på som bara den. hihi Det är så mysigt på kvällarna att ligga och vänta på små livtecke från lite. ^^ Eller ja, små och små. Det börjar bli riktigt kraftiga sparkar nu. :)

Men nu måste jag fixa mig iording.
Ha en bra dag! :)

BM-besök

Oj vad klockan springer iväg!
Jag som inte hade någon aptit på lunchen idag blev vrålhungrig efter bm-samtalet. Trots att älskling & jag åkte och tog en fika efteråt. Så väl hemma värmde jag lite mat, tog en alvedon, sen tärslockna jag i soffan. ;) Så jag vaknade till nu för någon timme sen. hehe

Älskling har under tiden vart såå dutkig och staplat ed. Blev alldeles paff när jag såg hur långt han kommit. Duktiga du hjärtat. <3 och jag bara ligger och sover.. :(

Men men, allt gick jättebra hos barnmorskan. Vi kunde inte bli mer nöjda med henne. Verkligen jättetrevlig! Verkligen lyssnade på vad man berättade och tog sig an än.

Alla mina värden var bra och vi fick lyssna på lill*ns hjärtljud. Åh vad härligt det var!!
Men h*n tyckte inte alls om att lyssna på ljudet som blir i magen och gav oss några rediga välriktade sparkar. ;) H*n har humör den där lilla krabaten. hihi Undrar vem h*n fått det ifrån som älskling sa. ;) <3
Han låg i överkant med antal slag/minut så ska man gå på gamla rön tyder det ännu mer på en pojke. ;)

Nu ska jag ta riktig kväll med mannen i mitt liv. Han kanske har somnat där upp i soffan framför Johan falk. ^^
Vad fint det blev nu på kvällen förresten, bilden är tagen för någon vecka sen men det var precis lika vackert idag. :) Någon mer som fick en fin kväll? :)
Godnatt på er!


Upprörd!

Hur idiotisk får man igentligen vara? Läst om en massa tjejer, främst unga tjejer som röker trots graviditet. De frågar om råd på forum om hur skadligt vi andra tros det vara att röka, hur det gått för andra rökandes foster osv. VAFAN LIKSOM?!

Det vet väl vem som helst, att det aldrig, ALDRIG är bra att röka! Att det finns långa listor på vad som kan och även brukar ske vid intag av tobak när man väntar barn? Hur kan man ens tänka tanken att "det kanske går bra" ??

Något visst ansvar måste man väl ändå känna? Istället för att sitta och tigga kommentarer i forum om "jag vet en som rökte hela graviditeten och det gick bra", så kan man väl ta tag i sig sjäkv och SLUTA!
Jag skulle aldrig chansa, inte en chans!

Jag förstår hur svårt och jobbigt det måste vara att ta sig ifrån ett så stort beroende som rökning faktiskt är. Men jag tycker att man i en sån sits som dessa tjejer är i borde ta sig en funderare.
- Är den där cigaretten verkligen värt risken att förlora eller skada sitt kommande barn för resten av livet?

Svårt att tro det.
Cred till alla som faktiskt blir rökfria under sin graviditet. Ni bevisar för alla andra att det är möjligt.


Tusan, sjukis..

Godmorgon!
Jag hade rätt. Fan.. Vaknat med en hals som gör jätteont. :( Dock inte lika slö i kroppen som igår. Men nu vet jag vad som väntar. Bara att hoppas på att det blir en snäll förkylning. Suck..

Dessutom regnar det idag. Ett riktigt tråkäder. :( Smirre är inte njd. ;)

I eftermiddag ska vi till barnmorskan. Hade ju slarvat bort uppgifterna om när jag skulle dit så imorse ringde jag runt i halvt panik för att få reda på tid. Så typiskt mig!

Men nu har vi åter koll på läget! :)
Nu ska jag äta frukost och krya på mig lite.


Egen färskpotatis

Wiiie! Nu har vi fått avnjuta en måltid med vår egenodlade potatis! Ni som har följt min blogg ett tag minns väl vad vi slet i våras med att få en liten plätt att odla på? :D Nu har det äntligen batalat av sig!
Bättre sent än aldrig? :D Vi trodde ju inte att vi skulle få potatis fören i september. ;)

Det är ju fantastiskt att få gräva fram de gylllengula primörerna som vi lyckats odla. :D Jag blir som en vrig liten unge som ligger på alla fyra och gräver för glatta livet hihi
 Älskling är ju van med att odla grönsaker sen barnsben men för mig är det ganska nytt, även om jag alltid vart intresserad av trädgård. Mest odlar morötter och sallad förut. ;)

Men vi kan nu stolt meddelat att vi lyckats odla vår egen potatis mot en massa motgångar. ;) Grymt impad av oss. hihi I drivlådorna är det mer på g! :D
Så nu har vi nyss avnjutit en middag med en varsin fläskkotlett, egen färskpotatis, egen sallad och en god champinjonsås. Mums! Potatisen var sååå god! Och mer färskpotatis än det här lär man ju knappast få. :)

Älskling har dessutom fått gjort supermycket på vedbacken. Jätteskönt! Så ikväll kan vi somna med gott samvete. :)

Men nu ska ska jag ta min onda rygg och lägga mig framför en film. Ingen förskylning ännu. Kanske slipper? :)
Godnatt på er. ^^


v.25 (24+0)

Tiden bara springer iväg. herregud redan i v.25? Var jag inte nyss i v.20? hm..
Mår ritkigt bra Dock så har min rygg börjat ta stryk, och bebben väger inte ens 1kg än. :( usch hoppas min nya Bm har något tips mot det. i ska ju dit imorgon på ny inskrivning osv. Hoppas vi får höra på lill*ns hjärtaslag, och att allt är bra! :)

För er som inte förstår detta med hur man räknar veckor kan jag ju förklara lie. ;) Man säger att jag nu är i v.25 (24+0). Det innebär att jag har gått 24 fulla veckor och 0 dagar, och alltså är inne på min 25.e graviditetsvecka. Så imorgon är jag i v.25 (24+1) eftersom jag gått 24 fulla veckor och en dag i v.25 :) Fattar ni?

Nu ska jag lägga mig i soffan, vila min onda rygg och försöka att inte bli mer sjuk än vad jag känner mig. Blä!

Ni som vill läsa lite om bebisen i v.25 kan göra det här:
http://se.babycenter.com/pregnancy/fetaldevelopment/25weeks/


En sån där dålig känsla

Åh idag är en sån där dag man bara går och väntar på att helvetet ska bryta ut i kroppen. dvs att jag har en känsla av att jag håller på att bli sjuk. Torr/sträv i halsen, lite torrhosta, vaknat med huvudvärk och är jätteslö i kroppen. Samt en sån där stelhet/ömhet i nacken som man kan få vid förkylning. Hoppas verkligen mina onda aningar är fel! jag vill inte bli sjuk! tyvärr brukar det vara klassiskt för min del under semestern. Suck!

Jaja, jag blev iallafall med älskling på biltema och handlade lite som han skulle ha till pannrummet. Sitter och väntar på att han ska bli klar så vi kan lasta in det sista där inne. Sen ska vi hämta lastaren och gräva bort en halvmeter bark och skit som ligger på vedbacken. Fantastiskt att man känner sig pigg och kry idag. :(

Håll tummarna för mig nu att jag inte blir sjuk!


* mys med smirre katt imorse *


Foderdags igen

Åter mat-tant. :) Idag tänker jag bjuda min hårt arbetande karl på pyttipanna. Hemlagad såklart! Hade lite rester i kylen som behöver ätas upp. :) Väntar på att potatisen ska kallna för tillfället. Mums!

Vill också säga att jag älskar min Glenn Andersen över allt annat! Jag är så kär och lycklig att jag tror jag spricker!


Godmorgon

Det blev visst inget inlägg igår. Vi fastnade i soffan på källen framför filmen Eva&adam. Det är ju för härlig. ;)
Jag lagade som vanligt mat till oss. Jag har ju slutat gå på recept so jag nämt tidigare. Igår fick jag till någon form av kasslerröra med grönsaker. Det var såå gott!
Jag kunde inte låta bli att gå ut till landet och hämta färsk dill att ha i. Det är så himla mysigt att gå ut på källen medan maten står och kokar på spisen och hämta sin egenodlade mat. Äen salladen är hemodlad såklart!
Nästa år ska vi ha ett dubbelt så stort land! Älsk ska ju ta hem traktorn och dona i höst. ;)

Men som sagt, jag målade ju spjälsängen igår också. :) Eller ja det är undersidan kvar. Satt först ute på gårdsplanen men det kom in ett oväder som bestämt sig för att dra över oss och vräka ned en massa regn i fem minuter för att sedan försvinna spårlöst. Så jag flyttade in i pannrummet. ;)

Min underbara karl tvättade v70n både ut -och invändigt. Så fin ble den. :) Inte tvättad ordentligt sen gud vet när. :) Så det var ju kanon!
Idag håller han på med att stapla in ved. Ska gå ut och hjälpa till sen. Dock inte så smidigt nu med magen ivägen. Vi får se hur bra det går. Något kan jag säkert bidra med.

Ibland så känner jag mig elak som är gravid. Att jag inte kan hjälpa till så mycket som jag känner att jag borde. :( Att hjärtat får ta allt slitgöra. Men efter natten med de onda sammandragningarna vågar varlen Glenn eller jag låta mig göra något som kan trigga igång det igen. :(

Imorse sa iallafall bebis godmorgon till pappa. :) Han låg och strök mig på magen och då kom det en stor buff. :) Hihi så mysigt! Jag älskar när han också får känna de små sparkarna och få vara delaktig i våran bebbe.
Jag kan ju gåoch mysa hela dagarna liksom.
Det är så mysigt att tex gå på stan och känna en buff eller två som bara vi vet om. Våra små hemliga samtal. :) Hihi Men vi saknar dig faktiskt lilla sprattel. Hoppas du mår bra där inne :)

Nä nu måste jag nog sätta fart.


Livstecken

Jag lever gott folk. Men har inte haft så mycket ork för bloggen. Igår var vi dessutom borta hela dagen. :)
Då var vi i stockholm och hälsade på syster (båda systrarna faktiskt) ute på värmdö. Alltid lika mysigt, samt god mat! Uppskattades verkligen!

Bebis ar jättelugn hela dagen! Blev nästan rädd ett tag att det var något fel! Men det måste väl kunna variera, aktiviteten alltså? satt ju dessutom x antal timmar i bilen och då känner man ju inte småbuffarna så bra. Hm.. men idag har det istället vart full fart hela dagen. :) Älskade lilla bebis. <3

Har börjar uppleva ett otrolig matsug nu. Jag är hungrig mest hela tiden. Jag äter en normal måltid, en timme senare är jag vrålhungrig igen. Helt nytt för mig som nästan ätit mindre sen jag ble gravid. Knappt gått upp 5kg på hela graviditeten.
Men det lär kanske bli en ändring nudå. ;) Dock har jag fortfarande inte så mycket sötsug. Så det är ju bra. :)

Älsklingt tog iallafall denna regniga dag till att åka och fixa lite ärenden. En tripp igen på IKEA för att kika på bokhyllor. Tror vi bestämt oss nu. :)
Vi fick även veckans mathandling avklarad. Superskönt!
For in till bauhaus också, där vi handlat mer färg till spjälsängen. Så jag ska gå ut och fortsätta måla den nu. :)

Men det kommer kanske ett senare inlägg. :)


Lyckad shoppingtur

Nu är vi hemma igen från marieberg. Magen har hållit sig lugn. Bara pyret som farit runt och buffat. :)
Vi har shoppat en massa idag. Allt från spjälsäng till utemöbler. :)
Älskling fick också en klipptid så nu är han korthårig igen. Vart tog mitt hårmonster vägen liksom? ;) hihi <3
Gick runt lite i affärer när han fixade håret och tittade på bebiskläder. Det har ju börjat klia lite i fingrarna. :) Såg en så sjukt söt body! vit/beige där det stod "Born in 2011" på magen samt en matchande mössa till. Så fint var det. :')

Ska strax gå ut och hjälpa älskling att montera ihop allt, samt måla om spjälsängen som ska bli svart för att matcha in i sovrummet. :)

Syrran har dessutom fixat en bilbarnstol till oss via en väninna. Jättebilligt! Det tackar vi verkligen för! :) Nu är det bara skötbord och småsaker kvar. :) Mycket ska vi hadla på ullared nästa gång vi far ner till Halland. Kommer bli great! Skönt att komma igång med "boandet" och just nu har vi kommit riktigt billigt undan. Känns väldigt bra. :)

Var också in på djurens center och köpte färskfoder till katten. Det uppskattades. ;) Kämpar fortfarande med vikten, men det går åt rätt håll. :)


Onda sammandragningar inatt

Hallå på er.
Som rubriken lyder har jag haft lite bekymmer inatt. Är ju vid det här laget van med sammandragningar men inatt gjorde dem ont. Inte bra. Mensliknande smärtor som strålade ner i ryggen tillsammans med täta sammandragningar. :( Idag har jag tack och lov inga sammandragningar men en molande mensvärk.
Var nyss i kontakt med bm som tyckte jag skulle ta kontakt med förlossningen om det startade igen. Det är på gränsen sa hon. Vadå på gränsen?!
Fan jag brukar inte nojja, men man blir ju livrädd. Tänk om något går fel? Man känner sig så otroligt hjälplös.
haft så mycket mardrmmar inatt om sjukpersonal som inte fattat vad dem ska göra ignorerat mig eller bara skojat bort mina bekymmer. :( Så inte sovit bra alls..

Bebis verkar iallafall må bra, han buffar & sparkar på som vanligt. <3
jag ska ta en varm dusch nu och hoppas på att magen slappnar av lite.

Förhoppningsvis blir det en lugn tur till marieberg sen, då hjärtat ska klippa sig. Jag kommer då inte göra många knop idag inte. Ska vila, med nummret till förlossningen nära till hands. ;)

Från det ena till det andra så ville jag bara säga att jag verkligen rekomenderar ersom har möjlighet att ta en fika i farfarsstugan uppe på övralid här vid vättern. Det är otroligt fint där uppe och cafét är jättemysigt och erbjuder jättegod fika. Ett tips bara! :)

Nä ska ta den där duschen nu.
Tjing!


Mot Askersund

Nu tar vi det ena vrålåket och hämtar det andra vrålåket som blivit fixad nu.
Blir nog en tur till övralid och ta en fika också. Mys!

Tackar också för de fina kommentarerna angående mitt inlägg om hur patetiskt djurrättsalliansen försöker få alla att tro att man kan dra alla djuruppfödare över en kant. Vi tar ju inte hand om våra djur. Psst, jag vänder andra kinden till faktiskt. Ni har väl aldrig ens sätt en gris tidigare i ert liv. Patetiskt. 
Otroligt modigt att kommentera anonymt också, ni/du verkar verkligen stå för er/din sak här i världen.


Godnatt

Nu tar vi kväll på allvar, ska bara äta en supersen kvällsmat sen ska vi sussa. Imorgon första sovmorgonen tillsammans sen evigheter! <3

Tackar dessutom för alla gulliga kommentarer. :]
Blir så glad av dem! Ska svara på dem, men inte just nu. :D
Gonatt!


första doppet

..gjort för iår. Jajjemen, inte för att det blev i Vättern som planerat men i en liten sandgrop/sjö 5min hemifrån. Jättemysigt. :) Var faktiskt helt okej varmt i vattnet, när man väl kommit i. Hihi

När vi kom hem möttes vi av en familj som hade picknick på våran gårdsplan (!) Det är en som jobbat på på samma gård som Glenn som lassar in hö i ladugården här. Om det är okej för Glenns shef eller inte är oklart då han inte vetat om det förut. De hade iallafall utan lov öppnat vårat garage och snor nu el till transportören de har för att få upp allt hö på skullen. Respektlöst?! Gissa om de ska få betala, samt kratta upp varenda jävla höstrå från gården! Gaaw hatar när folk tar sig friheter! Man kan väl för fan vara trevlig och fråga?!

Jag är sur & irriterad!


Godmorgon

Åter igen godmorgon! Vi är uppe tidigt och ska strax bege oss till Askersund med bilen!
Älskling springer omkring som en yr höna och stressar. Vi skulle ju bara ha åkt för 2min sen. ;)

Vi hoppas på ett premiärdopp i vättern idag! Hört rykten om att det är 19°C. :)

Nu måste jag slänga ihop en snabbfrukost! Har fortfarande sjukt svårt att få i mig något på morgonen. Suck.
tjing!


v.24 (23+0)

Dags att gå och lägga sig nudå.
Kan ju passa på att säga att vi går in i v.24 idag. Gud vad tiden springer iväg. :)'
Nu ka man knappast dölja magen längre. :P För er som är nyfikna vad som händer i v.24 kan läsa det här.
http://www.blimamma.se/gravid-vecka-24.html

Nä katten & karln somnar nästan här bredvid mig. Älskling & jag ska bädda ner oss i sängen, tända några ljus och bara mysa. Imorgon drar vi till askersund igen för att lämna in bilen som skaträffa doktorn. Fixa handbroms, ett fäste på avgassystemet och försöka hitta varför jag har ett konstigt ljud vid körning. Säkert ett hjullager som behöver bytas. Hm..
Hoppas på att få tillbaka den imorgon iallafall!

Men godnatt på er!

 


Barnvagn, check!

Oj tog längre tid än jag trodde med att få hem barnvagnen. Krångel hit och dit men nu står den här hemma i farstun. :) En Emmaljunga citycross -06. Combivagn med tillhörande liggpåse och regnställ. Skitlätt att köra och får plats i bilen utan problem. Ser knappt använd ut, bara två av däcken som är lite slitna. Annars inga fel. Känns kanon! Jättefin fodring också. Lite piff sådär. :)
Nu är det bara allt annat kvar att inhandla. ;) Haha

Varit nojjig hela dagen. Hade en skum flytning igår som vänt upponed på hela dagen. Till sist ringde jag 1177 och råfråga och hon tyckte absolut inte att jag skulle ora mig. Så nu har jag lugnat ned mig. ;) Bebis verkar inte det minsta besvärad och sparkar glatt på i mammas mage. Hihi älskling fick se magen skumpa omkring förut när bebis hade ett gympapass. Jag önskar verkligen alla ni som vill bli gravida att få uppleva det där med att ett barn växer i än. Det är fantastiskt. Trots vissa mindre roliga åkommor som foglossning etc. ;)

Nu när vi hämtade barnvagnen var vi in och handlade lite grillkol osv för ikväll ska vi grilla tänkte vi. Det blev ju toppenväder trots utsikten imorse! Älskling klipper just nu gräset och jag ska strax tända grillen. Jag mumsar dessutom på några liter jordgubbar jag handlade utanför ica förut. hihi


En regnig söndag

Hallådär, det blev ju inte mycket till inlägg igår. Men vi var faktiskt borta hela dagen och kom inte hem förens vid tolv på natten, och då var iallafall inte jag så pepp på att blogga. Trötttrötttrött! ;)

Vi for iväg in till örebro och kikade på en barnvagn, och köpte den faktiskt. En jättefräsch Emmaljunga Citycross combivagn med tillhörande liggpåse och regnskydd. Vi ska åka och hämta den idag så ska ta lite bilder på den då. :) Så nu är första tinget inhandlat till vårat lillhjärta. Ska kanske åka och kika på säng idag också. :) är ju så trist väder så det är ju en perfekt dag för att åka och gå inne på ikea. 

När vi vart och kikat på vagnen åkte vi hem till mamma & pappa. Mest för att kika på en spjälsäng syrran skänkt. Dock så fattades det skruv och det är nog inte värt att fixa nya såna. Jag menar spjälsängar är ju inte alls dyra. 
Då väl hemma blev vi impulsbjudna på grillning under kvällen då mamma & pappa bjudit in lite folk. Så vi blev bjudna på jättegod mat, älskling drack lite vil och efter det så spelade vi kub. Vilket jag ägde som vanligt. ;) 
Till efterätt var det gudomligt goda jordgubbar och glass. Mums!

Så som sagt, nu vet ni varför jag inte bloggade någonting igår. ^^


Godmorgon världen

Godmorgon på er, uppe med tuppen idag! Nej nu skoja jag med er, kom upp nu runt halv tio. Fast i min värld är det inte försent heller. :) Jag känner mig iallafall lika utvilad som en studboll! Väntar nu bara på att älskling ska komma hem från jobbet. Han har helgtjänst idag.
Den lilla parveln i magen hade morgongymnastik imorse när pappa skulle åka till jobbet. Jisses vad h*n for omkring. Hihi Så mysigt så ni anar inte!
H*n håller på i skirvande stund också. <3 Jag läste igår att det är mellan v.24-28 som bebisarna buffar omkring som mest.

Jag har iallafall släppt ut djuren nu på morgonen, och gett kaninerna lite extra gräs/maskrosblad då de betat upp nästan hela buren redan. ;) Stödutfodring som Glenn kallar det. Haha
Har också hunnit utfodra mig själv med rostade mackor och oboy.

I eftermiddag väntar div ärenden på marieberg, örebro och askersund. Vi ska ev kika på en barnvagn samt en spjälsäng. Det börjar väl bli dags nu antar jag. :) Blir att hälsa på hemma hos mamma & pappa också. man kanske borde ta med sig badkläder utifall vädret tillåter ett smygbad i harge? Trots att jag tror att det är sviiiiinkallt! Men vi har ju inte tagit premiärbadet ännu, och det låter ganska illa.

Förresten, bloggen kommer nog ändras lite frånomed nu. Har ju förut skrivit ett inlägg/dag endast. Men eftersom jag just nu är så dålig på det så kommer jag troligen börja uppdatera lite vartefter jag känner för det istället. Det kan alltså bli flera gånger per dag. Ska känna lite på vad jag tycker om det så får vi se. Man kan ju alltid testa. :)

Ha det gott tills vi hörs igen!
Nu ska jag ta tag i sängkläderna som ska tvättas.

// Emma


8 juli

Woho nu har jag semester! Äntligen! Det var ljuvligt att vakna upp imorse utan väckarklocka och inse att man skulle slippa jobbet i tre veckor. Visst gillar jag mitt jobb, men att vara gravid, jobba med grisar samt i asvarma stallar är inte roligt. Tungt & påfrestande. Semstester är nog bra för både mig & bebben.

Hihi sett bilden? Jag tycker magen ser så rolig ut när man har en sammandragning. Den blir liksom toppig. Bebis for omkring som en tok när bilden togs. ;) Älskade bebis! Glenn & jag har iallfall hittat en pojknamn nu som vi är 99% säkra på, utifall det skulle vara en liten grabb som tittar ut i november. Men namnet håller jag heligt tills vidare. :) Flicknamn har vi en hel hög med namn vi väljer bland. Men ett är nog lite mer kärt än det andra, iallafall för mig. :)
Jag är så glad att jag än så länge sluppit bristningar. :) Kan man få ha sån tur hela graviditeten kanske? :D

Jaja, nu ska jag njuta av en semester med min älskade. Kommer bli så härligt. Blir en tripp upp till Dalarna nästa vecka antagligen. Ska titta på dalahäst-tillverkning mm samt besöka orsa björnpark. :) Hoppas på bra väder!
Sen ska vi såklart greja här hemma. Vi har en massa ved att fixa med, och diverse småfix på huset osv. Känner jag oss rätt blir det säkert en hel del mys också. Massa fika och bad. :)

Appropå mys, igår så var jag och älskling ute och åt i Örebro. Vi blev ju tillsammans för ett halvår sen. Så vi var och åt på efesos och sen gick vi på bio där vi såg på kronjuvelerna. Hyffsad bra film, men lite svår att hänga med i ibland.
Men det var en underbar kväll tillsammans med mitt hjärta och maten var god som vanligt. Vi har efesos som våran egen resurang eftersom en va de första dejterna var där. :) Hihi

Så vill jag säga till er som börjar tjafsa om att vi inte alls vart tillsammans länge osv och att vi väntar barn redan. So what? Inte erat liv det gäller flickor & pojkar. Det blev såhär och vi kan inte vara mer lyckliga över sitationen. Ibland får man luta sig tillbaka och bara följa med i livet. Ta det som det kommer. Det gör iallafall vi och vi längtar så efter våran son/dotter. Vi ser inte saken som att livet tar slut för att man får barn, nejnej utan vi tänker leva vårat liv tillsammans med våra barn. Om ni tror det kommer gå åt helvete, se och lär. ;)

Nu ska jag fixa lite här hemma. Jag håller på att tvätta överdraget till våran bäddmadrass som katten pissade ner när vi var i halland. Han tyckte inte om att vara ensam hemma så länge. Dessutom instägd. :P Vi har försökt att få bort det med att torka osv men det har inte hjälp så gör ett sista försök med tvätt. Annars blir det att köpa ett nytt. Billigt och bra..
Sen ska jag försöka ta tag i alla kläder som ligger i sovrummet. Nytvättat allting nästan, men sen är det ju det här med att få det till byrån också. ;) Haha lilla slarvern, det är jag det.

Hoppas alla har det bra i sommarvärmen!
// Emma


5 juli

Sitter här och lyssnar på Chris Medina "What are words". Vilken fantastiskt fin låt det är. Blev ännu finare när man hörde historian bakom den. Snyft. Så vackert.

Så varför är jag hemma idag då? är helt enkelt ledig bara. Jag jobbade i helgen nämligen. Var väldigt skönt att få en sovmorgon. jag känner mig som en ny människa! jag & katten har legat och gosat hela förmiddagen innan han ville ut en stund. Just nu ligger han åter och sussar i sängen. Myskatte no.1. :)

Älskling var hemma för en stund sen och åt lunch här hemma med mig. Blev gårdagens fiskgryta. Mums! Det var karln som önskade sig att jag skulle lage den igår. Mycket bra förslag. Eget recept såklart!
Samtidigt som vi fixade runt i köket igår kom det två hormonstinna råbockar och härjade utanför köksfönstret. Jag hade en sån himla tur att kameran låg framme. Fina killar var det. :)

Så vad har hänt sen jag bloggade sist? Ja ni, det är nog en del. Men igentligen inget stort. Då borde jag minnas det. Jag & älskling fixar i huset. Planerar inför en semestertripp någonstans och börjat planera för inköp till bebisen. Fått napp på en barnvagn vi ska kika på. Inte billigt att skaffa barn gott folk. ;) men så behöver man ju inte köpa det dyraste heller. Rätt onödigt med tanke på hur kort tid man använder allt. Allt ska inte vara så överdrivet tycker vi. :) Det är en sån himla barnhysteri över allt, men det orkar inte vi ha. :)

På tal om det så verkar bebis må jättebra. Buffar på och får mamma kissnödig mest hela tiden. ;) Verkar som det är en livlig liten knodd där inne. Precis som sin pappa kanske? Farmor har berättat att han var en riktig vilding i magen. :) Hihi
Hur mår jag då? Jodå jag mår bra, lite ovant med magen bara samt att jobbet börjar bli förjävligt tungt och att jag måste kissa hela tiden. Man känner ju att man gått upp lite, även om det än så länge bara är 4-5kg. Så det känns jätteskönt. :) Om några veckor ska vi till den nya barnmorskan. Vi valde att skriva in oss i varberga ändå och skippa kumla. Så mycket närmare, och vi gillade ju inte vår bm där så mycket anyway. Så hoppas vi ska trivas där, de lät jättemysiga i telefon iallafall.

Så härnäst är det semester som väntar. På torsdag gör jag min sista jobbdag och har sen tre underbara veckor till förfogande. Så får vi se hur jag mår efter det! Det ska bli så himla härligt, att bara få vara. Greja här hemma och få lägga upp dagarna som man vill. Underbart, och dessutom slippa att gå och hypersvettas i alla varma grisstallar. ;)

Jaja, nu får vi se om jag åter igen kan bli lite mer pepp att skriva. När jag slipper krånglet med photoshop på ena datorn och internet på den andra. Älskling har ju nämligen fått en ny dator via jobbet. Så nu har jag äntligen ljud igen!
// Emma


Dålig uppdatering

Hallå alla, jag vet att uppdateringen inte alls är på topp.
Det kommer snart ett inlägg. Jag lovar.
// Emma

RSS 2.0