29 april

Gokväll folket.
Jag är på uselt humör ikväll, och har inte ens en anledning. Härliga hormoner. ;)
Men snart kommer hjärtat hem så då hoppas jag på att han får mig på bättre humör.

Går bra på jobbet. Theresa är ju sjukriven för tillfället så jag har lite större ansvar just nu. Känns helt okej. :)
Fortfarande grisning. Väääldigt utspridd grupp. I vanliga fall brukar en grisning ta 7-8dagar, men denna kommer hålla på istort sätt till den nya ska igång. Suck. ;)
Men jag trivs sååå bra i nya BB. Så lättjobbat! Wiiie! Elly & jag kastrerade idag och det gick så jävla smidigt! Kan inte med ord beskriva hur skönt det är med riktiga instängningsluckor istället för att springa med manuella skivor som vi gjort tidigare! Härligt! :)

På bilden ser ni en liten pellegris som går i gamla BB just nu. Hon var sååå nära att stryka med för några veckor sen men ett syskon blev sjuk och avlivades och vipps fick hon en bra spene. Så hon har blivit jättefin. :) Dock är hon inte större än en nyfödd spädgris så vi får väl se vad som händer med henne. Hon kanske får flytta hem till mig & Glenn på Broby och bli ekogris. ;) Hihi
Suttit och spanat lite vad det skulle kosta med foder osv iallafall. :)

Men ne hörrni, ska gå och titta lite på tv. Låg och kolla på total black out förut. Garva så jag tjöt. x'D Haha Så roligt jue! Ni vet när de tävlar i tatal mörker och få sitta i badkar med kräftor, badankor & ålar mm ;) Hihi tänk att en badanka kan vara så läskig. ;)

Ha det bäst!
// Tjockis Emma


Vecka 14 (13+0)

Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.

Mina ord: Som alla andra symtom under veckorna så stämmer dessa i på mig. Dock ingen mörk rand på magen. ;) Andfådd som attan, men kan bero på dålig kondis också. Hihi.
Har börjat känna av foglossning tyvärr. Inte så kul på jobbet vill jag lova. Hoppas det inte blir värre. Jag som inte trodde man kunde få det så tidigt i graviditeten, men har fått veta nu att det inte alls är ovanligt.
Annars rullar allt på. Mår inte illa, äter som en häst och magen är på g att synas. Fast är just nu bara småfet. ;) Men märks på kläder osv. För jag kan inte ha mina favoritarbetsbyxor på jobbet!! :( Men längtar till det kommer en ritkig bebismage. :)

Text hämtad från http://www.familjeliv.se/


27 apil Bebis!

Jaha då var det dags att släppa bomben då. Även om ett flertal av er redan vet om det, medan andra gissat på bra. :) Har ju inte direkt vart hemlig. ;)
Men ja, jag & Glenn väntar barn. Helt oplanerat men nu blev det såhär, och vi är överlyckliga!
Skitsnack kommer att gå, det vet jag. Men hörrni, varsogoda. Det är ju jag som "förstör" mitt liv. ;) Har inget att bevisa för er what's so ever. Jag & Glenn kommer få ett underbart liv tillsammans med en egen familj. Det är det enda som räknas. Framtiden är vår. <3

Var på KUB-test idag och fick se våran lilla krabat för förta gången. Jag kunde inte låta bli att fälla en tår. Så himla fantastiskt att se vårat lilla liv sprattla omkring i magen. Inte ens den sura ultraljudstanten kunde få mig på dåligt humör. Vi fick dessutom lågrisk för kromosomfel som KUB-testet går ut på. :)
Nu ska vi längta till nästa ultraljud i slutet av maj någon gång. :')
Vi hade dessutom riktigt rätt på vilket vecka jag var i. Jag är i vecka 13 (12+6). Så imorgon går jag in i vecka 14.
Längtar tills vi kan känna bebis sparka. ^^ Men det är nog några veckor kvar till dess. :)

Nu vet ni ju också varför jag valde att skicka tillbaka Ila. Det hade inte funkat med flytt och graviditet plus att jag var så orlig över hennes ben. Men hon har det säkert bra nu. :)

Nu ska jag mysa med mitt hjärta resten av kvällen! Mitt allt. <3
Jag är lycklig!

// Emma


26 april

Hallå allesammans. En trött Emma här.
Första dagen efter ledighet är alltid tung. Innan man är i fas igen liksom. Men men dagen har gått rikigt bra så ska inte klaga igentligen. :) Elly och jag har flyttat grisat mellan olika stallar och det gick faktiskt jättebra. Sånt gillas!

Nu ska jag strax gå och laga lite mat. Vet inte vad jag ska hitta på. Helt tom på ideér. Tips någon? Snabbt och enkelt, för jag är vrålhungrig! ;)

Kvällen ska spenderas hemma, kanske en promenad i vårens härlighet. Hade gärna tagit mig en cykeltur men har ingen luft i däcken. :( Äger ingen cykelpump. Ogillas.. Måste fixas dock!

Älskling ska jobba över ikväll igen. Vill ha hem min mysgubbe. Men snart är vårburket över. Då ska vi fira med att åka iväg någon kväll och avnjuta årets första mjukglass! Mums!

Nehe, har inget att skriva om idag igentligen. Blev ett tråkigt inlägg som vanligt. ;)
Men imorgon bör ni läsa! :D

// Emma


Bildbomb

Se och njut, eller lämna bloggen. ;)


25 april

Hej allesammans. Vilken vår vi har! Det kommer bara säga pang så har vi sommar. Lite synd tycker jag personligen. Jag älskar den här tiden på året. När det blommar överallt och knopparna precis brister. Allt ät så nytt och fint. :)
Dessutom är jag ju ingen värmeälskare. ;) Det ska vara lagom varmt. Så man orkar göra annat än bara ligga och dega. Då trivs jag bäst.
Så våren är absolut min favoritårstid!

Påsken har vart lugn och skön. Den mesta tiden har spenderats tillsammans med älskling i en traktor. Vilket jävla jobb de gör bönderna. Vilket slit! Jag är ju som jag är och tycker det är asintressant att förstå hela processen. Plöja, harva, gödsla, så. Börjar bli proffs på detta nu. ;) haha, eller inte. Men intressant är det iallafall. Dock ont i baken av att sitta obkvämt bredvid hjärtat. Men vad gör man inte för att få umgås med sin älskade?

Imorse vakna jag av ett förtvivlat sms från Glenn. Han hade några sekunder tidigare skickat iväg ett godmorgonkärlekssms som han gör varje dag till mig. Men idag gick det inte som planerat då han skickade det till .. min mamma. x'D Jag höll på att skratta ihjäl mig, mamma likaså. Haha så klockrent! Så typsikt älskling! hihihi Tur det inte var snuskigare än det var. Haha
Så kan det gå. ;)

Om en timme ska jag träffa Ida. Vi ska åka ut någonstans och ha picknick och sen åka ut till huset och fixa lite. :)
Förhoppningsvis har hon bakat sin goda kladdkaka. Mums!
Så jag ska gå och göra mig iording nu, men ha det bäst!

// Emma


(vill flytta nu nu nu nu nu!!)


23 april

Glad påsk på er allesammans.
Sitter och väntar på att Glenn ska komma hem från jobbet så vi kan fara hem till mamma & pappa på påskmiddag. Mums kan knappt bärga mig. Är grymt hungrig! :)

Har haft en rikigt slödag idag tillsammans med Smirre. Vi sov till nästan halv tolv (!!!) och har nu bara legat i soffan och slötittat på film. Fast jag var faktiskt ute på en promenad förut. Har lite huvudvärk och hade höga förhoppningar att dne skulle försvinna av lite frisk luft. Men icke.. dock var det skönt att komma ut en stund i vårvädret. :)

Imorgon fyller älskling år. Han ska såklart jobba så vet inte hur vi ska fira det hela. Kanske får bli sen när vårbruket är över. Vi får väl se. :)

Men nu ska jag göra mig klar.
Ät inte för mycket påskgodis nu
. ;)
//Emma


21 april


B e s v i k e n .
Vadå vänskap?



20 april

Åh vilket vårväder det är. Man blir så himla pigg av sol & värme. Även om värmen redan slagit till i grisstallarna. Varmt för alla våra nassar. :( Dessutom blir det rätt jobbigt att jobba när det är för varmt. Men utomhus klagar man absolut inte! Önskar hjärtat slapp jobba så länge så jag kunde åka och visa honom banansjön som är så vacker såhär års. Den där sjön vi var med Smilla till förra våren. :) Underbart där!

Nyss haft en kille här och kikat på lägenheten. Han verkade väldigt intresserad. :)
Ska bli sååå skönt att komma ut till broby. Vill flytta nu nu nu nu!

Hm, nu fick jag bloggtorka. Det var ju nåot jag skulle berätta! Åhh.. irriterande. Jaja kommer jag på det så meddelar jag er. Okej? ;) Nu ska jag & Smirre fortsätta njuta av vårvädret.

Hej hopp på er!
// Emma


19 april

Blir ett snabbt inlägg idag! Ska nämligen strax åka till örebro och möta upp alla från jobbet. Bowling & mat idag närmligen. Ska bli himla trevligt!

Har vart till askersund idag och hämtat mammas bil som lovat. Så nu kör jag en nytvättad s80. :)
Efter det var jag till närkes kil en sväng och pussade på älskling som var ute och sådde åkerbönor. Åkte med ett varv innan jag var tvungen att sticka till ***********. :) Allt var bra. :) Jättebra!

Nu har jag bara vart hemåt för att duscha samt slänga i mig lite mellanmål. Hungrig!
Men nu ska jag åka! Ha det toppen alla goa människor!

 //Emma


18 april

Hej gott folk!
Sitter ensam i en ekande som lägenhet. Här finns just nu bara en soffa, dator, tv, kökbord och så klart en säng. Samt lite dammråttor. ;) Älskling & jag var grymma igår och flyttade nästan allt från lägenheten med Ida & Daniels hjälp. Tack ni underbara!

Vi gick omkring på Ikea några timmar och löpte en stor dubbelsäng, sängbord, en byrå mm. Så skönt att ha det ur världen. Ikea hade dessutom ett superbra erbjudande om man var med i Ikea Family. För varje tusenlapp inköp fick man hundra kronor. Så lyckades få ihop över tusen spänn i värdecheck till nästa inköpstillfälle. Hur bra är inte det? Perfekt när vi ska handla blommor, tavlor mm. :) Har ju dessutom 1000kr presentkort att utnyttja på ikea. Feels good!

men nu är vi banne mig igång att flytta. Kaninerna bor nu på broby så älskling får sköta dem efter jobbet nu innan vi flyttar. Ska bara försöka få dit det sista sen byter vi ut lägenheten mot hus på landet. Underbart!
Dock lite tokigt nu. Det är ju vårbruk så jag kan vara säker på att få vara gräsänkling ett tag framöver tills det är slut. ;) Flytt & vårbruk går inte ihop, gott folk. Haha.. Men men det brukar ju vara intensivt och snabbt avklarat. :)

Jag kan ju fixa i huset själv. :) och smirre håller mig sällskap. Han tycker dte är helt snurrigt här hemma när alla möbler är borta och vi yr omkring som yra höns för att få ned allt. Kraken. hihi
Men snart får han också flytta till landet vilket han med säkerhet inte kommer misstycka.

Imorgon är jag ledig så ska ta bilen hem till mamma & pappa för att sedan ta mammas s80. Ska köra den tills min bil fått på nya sommardäck. Nice med automat. Men man blir lite väl bortskämd. ;)
När jag hämtat den ska jag dra till huset och bygga möbler, sen på eftermiddagen kumla vårdcentral. :)

NU ska jag göra lite nytta.. i soffan. ;)
Snart ska jag avslöja min hemlis förresten. :)
// Emma


17 april

Nu gott folk är jag på mycket bättre humör så tänkte skänka er ett lite muntrare inlägg. ;)
Här nedan är ett litet collage av bilder från den senaste månaden. Kanske ingen som bryr sig men bloggen blir så mycket piffigare med bilder. ;) Hihi.
Observera min charmiga katt som var ute och jagade skator igår utanför köksfönstret här i kumla. Haha.. när han skulle ned ramla han ned. ;) Tror ni han skämdes? Inte blev det bättre av att skatorna skrattade vidare åt honom. Hihi

I skrivande stund håller jag på att tömma akvariet. Ska flytta det till huset idag så fiskarna bor tillfället i en liten plastlåda och akvariet är halvtomt. Väntat på älskling som vart och hämtat ett släp att köra akvariet plus en hel del möbler i. Han får stå för att bära allt vatten förstår ni. ;) Snäll som jag är. (A)
Vi ska dessutom åka till ikea och hämta en ny säng. Full fart idag med andra ord! Önskar helgerna var lite längre. Man hinner liksom inte.

Igår var vi på 60års-fest hemma hos mamma & pappa. Hela syskonskaran var samlade vilket inte händer så ofta. :) Var jättetrevligt med god mat och fint sällskap. Dock blev jag vråltrött vid elvatiden så däckade med hjärtat i mammas och pappas sovrum. Inte lätt. hehe..
Älskling som skrytit så om att han tål hur mycket sprit som helst är bakis idag. ;) Haha.. någon har visst legat av sig lite på sista tiden. Eller hur var dte nu älskling? Haha

Så vad har hänt mer? Jo Ila har åkt hem till sig igen. Saknar henne men samtidigt skönt. Inte så kul att stå med en trasig häst. Speciellt inte nu när allt är som det är. ;)

På jobbet är första nya BB-avdelningen klar. Superfint är det. Lite ovant med dessa boxar bara. :) Nästa vecka ska suggorna börja grisa. Spännade!
Theresa ska in på operation nu snart så kommer bli ganska mycket själv nu i några måander framöver. Får väl se hur det blir. :)

Har nog hur mycket som helst att berätta men då får jag sitta här hela dagen och nu måste jag faktiskt rusa. Älskling är hemma igen och vi ska börja bära möbler. Ska försöka få i mig frukost också. Jösses! Mer tid tack!
// Emma


14 april

Jag har tusen roliga saker att blogga om! Men jag orkar inte. Idag har jag dessutom haft en jävla skitdag så ska lägga mig i soffan och bara vara allmänt osocial hela kvällen. Jävla hormoner..

God jävla kväll på er. Tur det är vår.


5 april

Hej alla läsare!
Nu äntligen ska jag blogga lite. Var grymt länge sen. Inte sant?
Får väl skylla på att jag inte haft ork. Dagarna rusar fram och jag hinner som vanligt inte med.
Men jag mår bra. :) Trött & sliten, men jag mår bra.

Så vad har hänt?
Jo, älskling har börjat på sitt nya jobb utanför örebro vilket innebär att han flyttat in hos mig. Blir ju bara en kort stund nu innan vi flyttar till huset i närkes kil. Ska få nyckeln nu i veckan och till helgen hoppas vi kunna flytta Glenns saker från strängnäs. Hans mamma & brorsa kommer upp då också och hjälper oss. :) Får väl titta lite extra snällt åt min familj sen när det blir dags att flytta allt här i kumla. ;)

På jobbet rullar väl allt på. Kämpar & står i. Grisning just nu och det går faktiskt bra. Peppar peppar ta i trä. ;) men än så länge är det massa fina smågrisar och friska suggor. Härligt!
Idag hade vi foderstopp under dagen så tanterna var lite hungriga en stund. ;) Men nu rullar allt på igen. Skönt!
Har också hunnit vaccinera ett gundratal gyltor i diverse åldrar. Gick jättesmidigt idag. Ibland kan dem samarbeta jue. :)

På lördag kommer det en kvinna och ska kika på Ila. Funkar det mellan dem så följer hon med henne direkt. Usch.. kommer sakna tanten. Men det blir bäst såhär. För allas skull. Saker och ting kommer att förändras, och vill inte ha en häst som kommer i kläm. Så enkelt är det bara.
Bara så frustrerad att jag aldrig kan få till mitt hästliv. :(

NU ska jag strax gå till tvättstugan. Älskling är på möte via jobbet. Hoppas det inte dröjer så länge.
Vi åt stroganoff innan han stack som jag lagade. Helt själv. Mhm, jag har aldrig lagat så mycket mat förut. ;) Gött blev det iallafall! *känner sig duktig & huslig*

Nej nu ska jag kila vidare. Hoppas ni finner nöje i att läsa bloggen.
Även om jag är en aningen seg att uppdatera ibland. ;)
Nedan är en bild från vårat blivande hus. :)
// Emma


RSS 2.0