Hästar är mitt liv

Sen barnsben har jag älskat hästar och de kommer nog troligen följa mig livet ut. År 2000 började jag rida ordentligt på ridskola och slutade inte där fören sex år senare då gymnasiet tog för lång tid. Under dess sex år har jag hunnit sköta om många hästar, allt från busiga shettisar till bumliga haflingerkorsningar. Många har satt fler spår än andra.
Under de tre år jag inte hade så mycket hästkontakt kände jag hur något hela tiden saknades. De få gånger jag fick sätta mig i sadeln levde jag på i veckor. Men sista året så ville jag ta upp mitt hästliv igen på allvar så började söka medryttarhäst. Fick då tag i Aegir som stod 10min från kumla och skötte honom i lite mer än två månader innan han flyttade stall helt plötsligt. Förtvivlad sökte jag igen och fick massor med svar, säkert 40st som ville att jag skulle sköta om deras ögonstenar men ingen kändes rätt. Till slut så mejlade en i hembyn där jag bor som hade en isis jag kunde rida så började rida henne ett tag fast kändes nog aldrig ritkigt rätt. vär jättemysig men sto så fel då jag alltid var i kumla.

en dag blev fick jag ett mejl från monica som äger fuxarna jag rider nu. var där och provred och det kändes så rätt. det var inga superhästar men ack så mysiga och gillade folket också så där blev jag kvar.
Nu är jag där minst 5dagar i veckan och rider och pysslar med dom och i vinter kommer jag vara fodervärd och aegir som allt började med.

Så ni kommer säkert märka att detta är den största delen av min vardag! <3

Aegir frá Bakkakoti

Aegir frá Bakkakoti
född. 1995
F. Áll frá Kýrholti - M. Sokka frá Bakkakoti
Ägare: Stall Sör Sellnäs

Min älskade agge som jag började rida nov 2008 men blev sliten ifrån i dec 2008 då hans dåvarande fodervärd utan ett ord drog från stallet och tog honom med sig. Lyckades spåra upp hans ägare och ska förhoppningsvis få ta honom på foder i höst vilket jag verkligen hoppas på. Agge var en sån häst man faller för direkt. Underbar att rida men mjuka gångarter och välriden och välutbildad. Kräver inget men jobbar man honom korrekt så går han som en gud. aldrig dummat sig utan gör snällt som man ber honom. Även jätteväluppfostrad i stallet och totalt jättesöt. Saknar honom fruktansvärt mycket och ser fram emot när våra vägar korsas igen.


Puke frá Pukestorp

Puke frá Pukestorp
född. 1995
F. Haleggur frá spelnästorp - M. Gulltoppa från Björklunda
Ägare: Monica Söderlund

Puke är verkligen en häst jag fastnat för. Kan inte hjälpa att hjärtat klappar lite extra för honom. När jag började rida honom var han inte riden på ett år pga av fång sommaren 2008. Han var nervös, vinglig och helt utan kondition. I början hade han svårt tat lita på mig men nu är vi som ett. Visst vissa dagar testar han lite men oftast gör han allt för att vara mig till lags. Jätte trevlig ocg lyhörd och det blir bara bättre och bättre. Lättlärd och älskar att jobba med huvudet. Då frustar han som mest. Har nu börjar komma så långt att jag hittar formen på honom. Har urmysiga gångarter, men tyvärr ingen tölt. Tänkte försöka hitta dne nu när han fått mer muskler men det återstår och se. Skulle gärna vilja rida för instruktör framöver för att kunna ta ett steg längre. Problemet med puke är hans fötter, eftersom han fick kraftig fång 2008 så är fötterna felväxta men våran duktiga hovslagare håller på att räta till dom så vi håller tummarna, det är han värd vår lilla puke <3


Stormur Från Ramsnäs

Stormur Från Ramsnäs
född. 1996
F. Þytur frá kúskerpi - M. Frenja från Hinsnoret
Ägare: Monica Söderlund

Charmiga Storm! Denna kille har en personlighet som det bara skriker om. Jättesnäll men har sina egna idér. När jag ridit honom har jag mest barbacka faktiskt, ofta i grimma också då han går lika bra i den som med träns. Världens goaste rygg att sitta på men världens skumpigaste trav, dock har den blivit bättre nu när han vart igång mer i ridingen. Galoppen därimot är underbar. Rund och go. Tyvärr har han ingen tölt, någon har fått fram den någon gång så kanske borde ta hjälp va någon och få fram den? :) Den som rider storm nu är Linda min kompis. Jag är medryttare på honom också men har inte tid med både honom och puke, så hon har tagit över honom. :) Men rider honom ibland ialalfall. Monica kör honom någon gång i veckan eftersom han är inkörd. :) Ofta får då puke gå med som handhäst.


RSS 2.0