Casper & Mira

Vilken bra dag vi haft det idag. :) Casper och jag har varit på äventyr nästan hela dagen känns det som.
Åkte som sagt iväg till familjecentralen. Mötte upp Anna & Mira där som planerat. Blev att vi blev kvar där tills de stängde vid halv fyra. Vi har suttit och pratat och busat med våra små. De har börjat visa lite nyfikenhet på varandra nu. :)
Anna & jag gick i samma föräldrargrupp och vi hade bf samma datum. 6/11 alltså. Deras lille söta Mira är född 3 dagar innan Casper. Dock är Casper flera kilo större. ;) Men ack vad lika de är i utvecklingsfasen. Kul! Hoppas de kan leka sen när de blir äldre. :)
Visst är de söta tillsammans?

Skjutsade Anna & Mira hem efter FC och blev inbjuden för att se hur de bodde. Jättefint verkligen! Busungarna fick leka lite i babygymmet hemma hos Anna också. Uppskattat tror jag. :)

Casper var supertrött när vi kom hem, och ligger nu och sussar där uppe vilket vi också ska göra snart, min älskade karl och jag. ♥

Det enda negativa idag är en mystisk smärta jag fått i ryggen. Älskling tror det är njurarna då det är precis nedanför revbenen typ. Men jag vet inte. Jag kanske har druckit för dåligt. Smärtan gör iallafall att jag har svårt att röra mig samt gå. Vid rörelse hugger det till så jag kvider till. Jätteskumt!
Det kom krypandes i eftermiddag men trodde då att jag suttit stilla för länge eller något, men under kvällen har det ökat i smärta. Jättejobbigt! Tips någon?
Har jag tur är det borta imorgon när jag vaknar. :) Annars blir det svårt, för jag kan knappt lyfta lilleman..

Men nu ska vi sova.
Godnatt.


Kommentarer
Postat av: Anna

Kan du beskriva lite mer hur ryggsmärtan känns? Var den finns? Om det går ut något i benen och liknande? Har den uppkommit plötsligt eller smygande. Vad gör det bättre/sämre och är det några rörelser som gör extra ont? Kram

2012-04-19 * 15:01:37
Postat av: Emma | Mamma till Casper

Svar; Det gör likxom molande ont hela tiden. Mår nästan lite illa. Tryckande känsla på en knytnäve stor punkt nedanför sista revbenet på vänster sida som strålar bakåt ryggen både upp och ned. Ömmar när jag trycker på punkten. Fast inte så jag grinar.



Den kom plötsligt. Men den började med bara pyttelite ont. Lite som om man suttit tokigt och en muskel somnat. Sen ökade ju smärtan på några timmar.



Absolut ondast gör det när jag böjer mig åt sidan och liiite snett bakåt. Även när jag tar djupa andetag. (det kunde jag inte igår för det gjorde för ont) Sen gör det ont när jag lyfter såklart. Främst när jag böjer mig ned och lyfter upp något.



Men som sagt, det är en konstant molande värk. :( Tips?

2012-04-19 * 16:56:09
URL: http://nikoba.blogg.se/
Postat av: Anna

Lite svårt att säga utan att undersöka saken närmre. Du är inte öm på revbenen? Har du ramlat något på sistone eller har det huggit till i ryggen någon gång när smärtan uppkom första gången? Gör det ont i vila?



Det sista som du beskriver skulle kunna beskriva någon typ av diskproblematik i ryggen. Gör det ont om du hostar till lite? Hur lyfter du? Med böjda ben eller krummar du ryggen?



Pluggar sjukgymnastik så om det är något från rörelseapparaten kan jag nog ge dig några tips och råd. Du får gärna berätta lite mer om hur det känns under dagen, om det är några förändringar under dygnet. Sömnbesvär? Mer ont när du sitter ner en längre period? Bättre att stå rakt upp och ner? Minns du om du gjorde något spec när smärtan uppkom första gången? Har du haft ont såhär tidigare? Hjälper alvedon eller liknande? Har du svullnad någonstans längs ryggen? Vart gör det mest ont? Kan du definiera vad du menar med ont i sidan lite närmre? =P Var "sidan" sitter? =) Inga problem med att tömma blåsan eller tarmen? Hur känns det att ligga ner på rygg? Är det något som gör att smärtan lindras?



Kram

2012-04-20 * 19:48:47


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0