Vecka 14 (13+0)

Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.

Mina ord: Som alla andra symtom under veckorna så stämmer dessa i på mig. Dock ingen mörk rand på magen. ;) Andfådd som attan, men kan bero på dålig kondis också. Hihi.
Har börjat känna av foglossning tyvärr. Inte så kul på jobbet vill jag lova. Hoppas det inte blir värre. Jag som inte trodde man kunde få det så tidigt i graviditeten, men har fått veta nu att det inte alls är ovanligt.
Annars rullar allt på. Mår inte illa, äter som en häst och magen är på g att synas. Fast är just nu bara småfet. ;) Men märks på kläder osv. För jag kan inte ha mina favoritarbetsbyxor på jobbet!! :( Men längtar till det kommer en ritkig bebismage. :)

Text hämtad från http://www.familjeliv.se/


Kommentarer
Postat av: Jossie

Åh, jobbigt med foglossning och att det ska vara redan nu dessutom! Jag slapp som tur va det.. Ska bli kul att följa din bebismage. Tänk så fin du kommer vara i sommar när du bär på er skatt :)

2011-04-28 * 21:35:34
URL: http://jsantinelli.blogg.se/
Postat av: Emma | Nikoba.blogg.se

Svar: Skoja inte.. suck. Inte kul att stå/gå 8h/dag. :( Får väl se hur länge jag orkar. Lär ju kunna få ut havandeskapspenning tidigt enligt bm. Men jobbar så långt jag orkar. :)

Hihi ja, skönt dock att inte vara i dne värsta höggravida tiden i sommarvärmen. ;)

2011-04-28 * 22:04:45
URL: http://nikoba.blogg.se/
Postat av: Agnes - Hästskötare i England

Jag kan inte sluta le Ämma! Så sjukt underbart, och guuuh va jag längtar att få följa hela resan! Bebbe!

2011-04-30 * 14:33:25
URL: http://nikonian.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Håller fullständigt med Agnes :D haha är så glad för eran skull! Helt sjukt! <3 Men jobbigt att du ska få foglossning redan nu, mamma hade också det när hpon gick med mig :( hoppas det blir bättre <3

2011-04-30 * 14:43:04
URL: http://nikonda.blogg.se/
Postat av: Emma | Nikoba.blogg.se

Svar: åh vad söta ni är! <3

2011-04-30 * 17:33:49
URL: http://nikoba.blogg.se/


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0