27 september | grisar grisar grisar

Nä dags att blogga igen. Dåligt med uppdatering men vet knappt vad jag ska skriva. Händer ju inte mycket annat än det som händer på jobbet och det börjar kännas lite väl uttjatat. hehe.
Men men, förhoppningvis så kommer jag väl ur bloggtorkan.

Jaha, vad har hänt idag? Jobbat, igen. Lite sliten idag måste jag erkänna. Har ju jobbat hela helgen. Somnade igår i soffan och mikey mobbade sönder mig för jag somnade till filmen han startat. Haha, var helt borta. Var skönt att krypa ned i sängen sen iallafall.

Var en lugn dag, det var bara våran gullegris Zalsicha som höll på att grisa när vi kom. Äntligen kom det lite färgade grisar från henne. Våran grej på jobbet. Få fram några färgade när vi får chansen. ;) Annars har vi ju bara vita lantras eller hybrider av lant/york, som för övrigt blir mammor åt vårat bacon sen. ;) Men ibland så kan vi korsa med duroc och få lite färg på suggor som inte ska i avel. :D Zalsicha är en sån som vi sparat för skojs skull. Arg som ett bi är hon när hon har grisar men ack så söt. ;)

Då zalsicha är en köttras och dessutom stor som ett as fick hon svårt med grisningen idag så fick gå in och dra ut några grisar som fastnat i henne. Stora som hus var dem. Långärmshandskarna tog slut så fick köra naket. Det är inte mumma. Luktar bläää om armen sen. >.< Dessutom bet en av smågrisarna halvt av mig fingret när jag jag skulle dra ut den. Snällt när jag räddar livet på den. ;) hihi tur att den var söt.

Men var skönt med en lugn dag. Har haft tid och pyssla om sjuka suggor och smågrisar samt städat i stallet. Upptäckte dock att den jävla utgödslingen slagit stopp precis som i helgen. Grymt irriterande & jobbigt. Men vi fick loss det fram mot eftermiddagen iallafall. Skönt. Så mycket tid vi "bönder" lägger på utgödslingar vill man inte ens räkna på. haha

Nu så har jag bara vart hemma. Som vanligt. Är så sjukt trött så vill bara hem på eftermiddagarna. Ligga ensam i min soffa och sova. Låter väl som en kul period. ;) Nä men på onsdag blir det tacos med theresa, emma & praktikanterna. Gillas!

Där har ni ert blogginlägg. Kommentera mera! ;)
// Emma



Kommentarer
Postat av: erika

Söta prickiga saker ju, sånna vill man ju ta med hem ;)

2010-09-28 * 18:44:30
Postat av: Emma | Nikoba

Haha skämtar du? Underbara!

2010-09-28 * 19:54:06
URL: http://nikoba.blogg.se/


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0