18 mars || börjar ju verkligen bra

Vilken kaotisk dag! Den här grisningsomgången har börjat allt annat än bra. Började med att att en gylta låg med jättehög feber och hon har inte ens grisat än! skit.
Sen så var den en sugga som stod och spydde som ett as när vi kom. Skitmager och eländig så anade att någe var fel. Hon la sig och krysta ut hela livmodern ofc. Livmoderframfall alltså. Så henne fick vi skjuta och fort som fan skära ut hennes smågrisar. Lyckades få ut fem stycken plus se två hon själv fått ut. Så har sju stycken smågrisar som jag kämpat hela dagen med att få i mjölk. Fått mjölka ur en annan grisande sugga för att få i dem åtminstonde liiite råmjölk. Stackars små .. :( Hoppas några sugga lägger sig och och frisar men inte får så många så jag kan flytta på snarast.
Fine tänker ni, inte så fraligt men vad får jag för sms nu på kvällen? JO ett jävla mms av henrik där det är en bild på en box med texten "Var är suggan i box 10??" och tro på fan att hela spalten är borta! Så troligen ligger hon nere i kulvärten (spaltrännan). Fan vad detta börjar bra .. och imorgon när jag kommer har troligen tio suggor grisat! gaaw nu tänker jag gå och sova !

(Förlåt malin, men jag somnade. Fixar imorgon <3)
//Emma

Kommentarer
Postat av: Lovisa

Nej men gud vilken dag!! :O kan förstå att du är trött.. hoppas det är bättre imorron!

2010-03-20 * 22:33:00
URL: http://nikonda.blogg.se/


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0