3 januari | shopping på ikea

Oj vad dagen sprang iväg, vaknade väl inte fören elva någon gång, att det dessutom var huvudvärk jag vaknade med gjorde det ju inte mer lockande precis att gå upp. men men upp kom vi, åt lite frukost tillsammans vid tvn, lyxade faktiskt till det med toast idag. mums. ^^ Var faktiskt ett tag sen, fick ju en sån fin smörgåsgrill i julklapp av bror med familj så var ju på tiden att inviga den. :) mums!

vid lunch drogvi, jag och älskling iallafall till ikea ute på marieberg. där lyckades vi handla saker för tretusen spänn. Men vi fick mycket för pengarna! Köpte bla hyllor, skohylla, tavlor, gardiner och doftljus. :) Så förhoppningsvis ska kvällen tillbringas till att sätta upp allt. :)

var också till blomsterlandet och köpte lite blommor, haha emil hittade såna där kött(insekts)ätande växter som han satt och lekte med ;) Visade även en liten pojke som stod bredvid hur man skulle göra ovh ungen blev stormförtjust. haha gullig pojkvän jag har va ;) Kanske ska köpa en sån där planta till honom ? ;) Så har han något att sysselsätta sig med haha.

Men nu ska jag väl ta tag i det här, känns liiite jobbigt. ;) latmasken är framme nämligen. Imorgon är det dessutom dags att jobba igen, kommer vara såååå seg imorgon när jag ska upp.. >.< Tror jag är ledig på onsdag igen iallafall. :) Då får det väl bli lite motionering av pållarna igen. :)

Ha det bäst folket! Glöm inte att kommentera!


Kommentarer
Postat av: Linda

Alltid kul med lite nytt i hemmet :D Trots att det blir väldigt dyrt xD

2010-01-03 * 18:46:59
URL: http://corellii.blogg.se/
Postat av: Maria Svensson

Vad gott med toast! Vi har en smörgåsgrill här hemma och den används rätt så flitigt! :)



IKEA är ju farligt att gå in på :P Man blir 1000 kr fattigare bara genom att gå in genom dörrarna. Finns alltid något att köpa och som man kan behöva! :)



Gott Nytt År på dig!

2010-01-03 * 19:05:44
URL: http://svenssonsmaria.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Haha jaa det är ju faktiskt väldigt dyrt att gå in på IKEA ibland xD haha.. men det är Kul!! Och som du säger, man får mkt för pengarna :D



Haha en sån växt vill ja också ha :D de verkar ascoola!

2010-01-03 * 20:26:07
URL: http://nikonda.blogg.se/
Postat av: Jossie

Emma, va fint ni har det hemma hos er, eller iaf i vardagsrummet. Det enda jag sett hittills ju :) Hoppas allt är bra för övrigt! Kram

2010-01-03 * 20:30:10
Postat av: Maria Svensson

Shiba är en liten hund i en stor förpackning, den orkar hur mycket som helst känns det som. Envis som attan och har en stark egen vilja.

Sen kan det säkert vara olika från hund till hund.

Lexi (vår shiba) har en stor vilja och hon tycker för det mesta att hon klarar sig själv och är inte så beroende av oss som vad andra hundar kan vara.

Vi kan tyvärr inte ha henne lös för då drar hon bara, som sagt. Hon klarar sig bra själv enligt hennes tycke! Men samtidigt är hon helt underbar, bra päls som inte fäller så mycket förutom när valppälsen ska bort då, smutsavstötande så det räcker oftast att hon skakar lite eller att vi drar av smutsen med en handduk. Hon är väldigt gosig när vi är inne och är gärna med där vi är förutom nu då när hon löper för då är hon mer en sur tonåring som helst ligger på övervåningen.

Hon älskar att vara ute, speciellt nu när det är snö och kallt och går inte gärna in på några timmar. Älskar människor och andra hundar men måste visa sig starkast och störst mot vissa. Därför har vi valt att hon ska träffa äldre hundar och ibland lite större för att hon inte ska få storhetsvansinne.

Bara babblar ur mig nu känns det som. Så svårt för mig som bara haft henne i snart 4 månader men fråga gärna så kan jag svara så gott jag kan, lättare att se de där sakerna man själv kanske inte ser! :)



Men kan ju säga att man får lägga mycket, mycket tid på en shiba och de kanske är besvärligare än t.ex. en golden eller en labbe. Det märktes väl på valpkursen som vi gick att vi fick oftast kämpa mycket mer än de flesta andra.

De är även lättlärda och kan tröttna om de får göra samma sak ofta men oerhört smarta och de gör inget om de inte själva vinner på det.



Men ställ gärna frågor, kanske lättare! =)

2010-01-04 * 12:20:57
URL: http://svenssonsmaria.blogg.se/
Postat av: Maria Svensson

Haha, såg nu att jag vridit på det. En stor hund i en liten förpackning ska det va.

Och glömde skriva att Lexi är väldigt snäll, glad och positiv för det mesta!



Vi har varit på två shibakennlar och på den första vi var på så var hundarna reservade och gick fram och hälsade lite grann, synade oss och gick sedan undan.

Men på andra kenneln (där vi köpte Lexi) så var det helt annat. De nästan rusade fram för att hälsa, jätteglada och skulle vara med för det mesta, gärna sitta i knät också! Man såg en stooor skillnad på hundarna så åk och hälsa på innan så du får träffa de vuxna hundarna, speciellt mamma och kanske någon mer släkting. Vi träffade Lexis mamma, pappa och morfar så vi såg ju att det var bra mentalitet på dom och då kan man bara hoppas att valparna får det också och det var en helt underbar valpkull som föddes! :)

2010-01-04 * 12:25:05
URL: http://svenssonsmaria.blogg.se/
Postat av: Maria Svensson

Och en sak till. Nu låter det som om den första kennelns hundar inte hade bra mentalitet men det hade de säkert men det var ingen sån hund vi hade tänkt oss eftersom vi ville ha en social hund som gärna är med och är glad och kärvänlig.



Men det är ju olika vad man vill ha för sorts hund! Sen behöver ju kanske inte valparna bli som föräldrarna utan lite vad man gör dom till! Nu är det sluttjatat här :) Fråga på om det är något du undrar!

2010-01-04 * 12:26:58
URL: http://svenssonsmaria.blogg.se/


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0