24 november | jävla djurrättsalliansen

Blir så förbannad! Visst jag är ny inom svinbranchen men tillräkligt vet jag för att bli uppriktigt förbannad! det var ju grisföretagardagen 2009 på elmia kongresscenter idag. i bilen på väg dit imorse så uppdagades att några djuraktivister från Djurrättsalliansen tagit sig in i ett flertal stallar och dokumenterat dåliga livsförhållandet för grisarna, främst slaktgrisarna som haft för lite halm. Några aktivister tog sigg tillomed till mässan där en naken kvinna dränkt i ketchup agerade död gris .. vad ska det tjäna till? I våra ögon är det bara patetiska sätt att få uppmärksamheten från media.. vilket de tyvärr får.

I ett av stallarna som tillhör Lars Hultström ordförande för Swedish Meats och styrelseledamot i LRF HK Scan och Svenska djurhälsovården har de filmat och fotograferat en död gris som vi som VET ser har dött av en universell tarmblödning vilket leder till snabb död och uppblåst mage (balonggris) men de tror att den leget i flera dagar och svullnat upp. sen var det ju hemskt att de andra grisarna stod och bet i den vilket är ett naturligt beteende för grisar! Enligt veterinär hade det tydligen fått avliva flera grisar på plats men vet ej hur många och visst, stallet ser inte okej ut. för skitigt och inget strö MEN nu drar de ju alla över en och samma kant. så vi som sköter våra grisar bättre än vad vi igentligen behöver kommer få skit också! och det är DET som gör migg så jävla pissed off!

och nej jag försvarar inte hur vi behandlar våra grisar, det är inte naturligt så som vi håller dem men våra grisar mår till synes inte dåligt. varken svansbitning eller sterotypa beteenden förekommer i våran besättning än i enstaka fall. MEN sånt har de inte med i sina fina utlåtanden om grisarnas situation! I filmen de gjort på sin hemsida kunde inte inte tagit värre exempel på hur grisar missköts, men tar de några bilder på "glada" grisar? nejnej, bara svartmålar alla. ååååh! :@ Här är filmen för övrigt, jättehemsk verkligen. stackars grisar som har det så.. men vill inte att svenska folket ska tro att grisar sköts såhär över lag. Det är inte direkt så att alla har halvruttna grisar och skit upp till knäna i sina stallar! det fattar väl vem som hellst!?

http://www.ettlivsomgris.se/

dessutom går de in utan lov i smittskyddade stallar! vem vet vilka smittor de för med sig??!
åååh blir bara så frustrerad, men visst kontrollerna av svinbesättningarna borde vara hårdare för sådant får inte förekomma men dra inte alla över en kant. Vissa sköter sig, som vi och imorgon ska våra grisar få extra halm. ^^ nu har jag skrivit av mig ;)
och råttorna mår bra och ska få lite makaroner snart. ^^

Visst ser våra grisar ut att må dåligt?


Kommentarer
Postat av: Lovisa

Aa grisarna ser ut att vara deprimerade :O Nej, ja skoja bara! :) Dom ser ut att må prima Ämma, och jag som till och med har varit hos er VET hur det ser ut och jag tycker det är suveränt :)



Ja håller med dig, de ska inte dra alla över samma kant!!

2009-11-24 * 22:32:11
URL: http://nikonda.blogg.se/
Postat av: pimpXprincess

Djurrättsalliansen tar upp det som folket inte får se och jag kan inte se vad felet i det är. Dessutom har dom skrivit en lista på vilka som har blivit anmälda för detta och drar därmed inte alla över en och samma kam. Dom visar bara hur illa vissa grisar faktiskt har det. Sedan är det ju ganska underförstått att det inte handlar om Alla gårdar och Alla grisar, tycker jag.



-



Svar: Nej, jag förstår inte heller. Något hjärta måste dom väl ha?



Det tvivlar jag inte alls på. Jag tror (och vet) att det finns många som sköter sina grisar (och andra djur) bra. Det är synd att alla inte kan göra det... :/

2009-11-25 * 17:30:42
URL: http://pimpxprincess.blogg.se/
Postat av: Anonym

Fan vad snäll du är att du klappar på grisarna innan du mördar dom.

Kärleken är så stark när du väljer att ta deras liv utan anledning.

2011-07-12 * 07:19:28
Postat av: Anonym

Lek inte så jävla sympatisk, om de skulle få leva ett fritt och naturligt liv så skulle de vara lyckliga, inte nu när de är slavar till såna som dig.



2011-07-12 * 07:22:05
Postat av: Anonym

Ditt äckel du förstör djurens liv, de hatar dig för det.

2011-07-12 * 07:23:12


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0