17 juni

Hej!
Nej kära läsare jag har inte gått och dött, bara vart helt slut efter dagarna med alla grisar ;) Det går bra på jobbet, visserligen många sura suggor på BB nu men de flyttas ut nästa vecka då en ny omgång är på väg med nya bebisar. då blir det att springa och rädda smågrisar hela dagen lång ;)
Annars flyter det på, ont lite varstans i kroppen men trodde det skulle vara värre. råka glömma att dubbelkolla en grind igår så två suggor kom ihop sig.. suck. Aja sånt som händer.
idag så åkte det 280tillväxtgrisar till en annan gård. bilen skulle komma sex vilket innebar att jag fick åka hemifrån tjugo över fem, fick veta när jag kom fram att den var försenad och skulle komma åtta. suck. trots det kom den inte fören näsyan nio. jaja, gick bra att lasta, fick åka med till den andra gården och hjälpa till att lasta av, sen åkte vi tillaka och lastade några suggor + 40-50gyltor som skulle på slakt. lite jobbigare att lasta än de små sötare småttingarna ;)

sen så fixade jag i tillväxten, sopade ur boxarna och strödde ut kalk. nästa vecka ska ett nytt gäng in. efter det var det inte så mkt mer att göra, och eftersom terasa inte var där fick jag ta kväll som wille sa. :)
Så jag åkte hem, åt lite mat sen somnade jag och sov till sex ungefär vilket typ var hur skönt som helst!

med lite ny energi åkte jag och linda till stallet. var en hel vecka sen hon var med. :O blev en skön tur på någon timme. mycket riding på långa tyglar, joggade dom och lät dom sträcka ut i en fartfylld galopp på kabelvägen. urhärligt! Puke var jättetaggad! skönt för honom att sträcka ut, båda hästarna fick ju bara dkritta 12km i lördags, sen dressyr på söndagen så de njöt nog av att sträcka ut ;)
Hoppas jag orkar dit imorgon. :) annars blir det väl fredag innan vi åker hem till askersund.

Nu ska jag sova. Emils kompis anders från stockholm är här så kan nog inte förvänta mig att få sällskap ;)
Ha det bra alla!
// Ämma

* några av småttingarna som åkte idag *


* slaktbilen*


*  tillväxten, kalkad och klar *


Kommentarer
Postat av: Lovisa W

verkligen underbart ställe att jobba på :)

2009-06-21 * 19:51:13


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0